12 "ΜΥΣΤΙΚΑ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ COCA-COLA!


Πολλοι μύθοι και αλήθειες κρύβονται πίσω από την coca-cola που έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο συζητήσεων για την παρασκευή της και τις ουσίες που περιέχει η σύνθεση της, οι οποίοι παρόλα αυτά την ταξίδεψαν από ένα μικρο φαρμακείο στην Άτλαντα όπου δημιουργήθηκε σε πάνω από 200 χώρες στον κόσμο.



1. Είναι η πιο αναγνωρίσιμη λέξη στον κόσμο μετά τη λέξη << ΟΚ>>

2. Εφευρέθηκε από τον john Pemperton αρχικά για την θεραπεία των πονοκεφάλων και το αυθεντικό     αντίγραφο βρίσκεται ασφαλισμένο στην τράπεζα "SunTrust Bank" στην Ατλάντα από το 1919

3. Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ οι αστυνομικοί έχουν στο περιπολικό δυο γαλόνια coca-cola για να καθαρίζουν τα αίματα από τους δρόμους μετά από ένα δυστύχημα.

4. Η παράγωγη της coca-cola είναι ίση με τη παραγωγή νερού στους καταρράκτες του Νιαγαρα, δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. λίτρα ανα δευτερόλεπτο.

5. Σερβίρεται και ζεστή ( όπως ο καφές) σε διάφορες χώρες του κόσμου.

6. Περιείχε κοκαΐνη μέχρι το 1905 η όποια χρησιμοποιούντο νόμιμα εκείνη την εποχή ως αναλγητικό φάρμακο αφού η πρώτη χρήση της coca-cola ήταν φαρμακευτική. Στις αρχές του 20ου αι. η κοκαΐνη αντικαταστάθηκε από την καφεΐνη.

7. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό της τουαλέτας, την αφαιρεση του λιπους αλλα και να λασκαρετε τις σκουριασμενες βιδες.

8. Αποτελει αριστο καταπραυντικο στα τσιμπηματα των μεδουσων.

9. Περισσοτερες απο 15.000 coca-cola καταναλωνονται σε ολον το κοσμο ανα δευτερολεπτο.

10. Λιγη coca-cola στο μαγειρεμα του χοιρινου, κανει το κρεας τρυφερο και ζουμερο.

11. Για να αφαιρεσετε λεκεδες γρασου απο καποιο ρουχο, προσθεστε μια coca-cola στο πλυντηριο μαζι με το απορρυπαντικο και καντε μια κανονικη πλυση. Οι λεκεδες θα εξαφανιστουν.

12. Για να μεταφερθει το κυριο συμπυκνωμενο διαλυμα της coca-cola πρεπει το φορτηγο να φερει το σημα " Hazarrdous Material", που σημαινει "Υλικο Υψηλου Κινδυνου".