ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗΣ


Το φαινόμενο της οφθαλμαπάτης σημαίνει στην ουσία ένα πράγμα για όλους (λογικούς και… τρελούς!), μηδενός εξαιρουμένου: Δυσκολευόμαστε να έχουμε μια σαφή σντίληψη της εικόνας που βλέπουμε.
perierga.gr - Μερικές φορές νιώθω ότι ο τοίχος κουνιέται...
Πρόκειται δηλαδή για μια ψευδαίσθηση ή για περίεργα «παιχνίδια» του εγκεφάλου, όπου εσφαλμένα αντιλαμβανόμαστε κάτι διαφορετικό από αυτό που βλέπουν τα μάτια μας. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε…
perierga.gr - Μερικές φορές νιώθω ότι ο τοίχος κουνιέται...
Οι εικόνες έχουν βαλθεί να μας… τρελάνουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, τα σχήματα μπερδεύονται… επικίνδυνα, τα χρώματα «συγχωνεύονται» και, μάλλον, είναι καιρός να αρχίσουμε τα χάπια μας! Ή διαφορετικά να απολαύσουμε αυτό που βλέπουμε, που δεν είναι αυτό που βλέπουμε… Πάρτε μια γεύση…
perierga.gr - Μερικές φορές νιώθω ότι ο τοίχος κουνιέται...
perierga.gr - Μερικές φορές νιώθω ότι ο τοίχος κουνιέται...
perierga.gr - Μερικές φορές νιώθω ότι ο τοίχος κουνιέται...
perierga.gr - Μερικές φορές νιώθω ότι ο τοίχος κουνιέται...
perierga.gr - Μερικές φορές νιώθω ότι ο τοίχος κουνιέται...


perierga.gr

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΚΡΟΜΑΛΛΟΥΣΕΣ...


Η οικογένεια με τις μακρομαλλούσες…


Η Terelynn Russel έχει πολύ καλό DNA στην ανάπτυξη των μαλλιών, με αποτέλεσμα, όπως φαίνεται και στις εικόνες, η κόμη της να έχει φτάσει περίπου στα 2 μέτρα (1,83 μ. για την ακρίβεια), ξεπερνώντας κατά πολύ το ύψος της και δίνοντάς την πραγματικά μια εμφάνιση… Ραπουντζέλ! Και οι τρεις κόρες της, όμως, μάλλον έχουν κληρονομήσει το ίδιο καλό γονίδιο, αφού δεν απέχουν πολύ από το να την φτάσουν και ίσως να την ξεπεράσουν κιόλας…
perierga.gr - Γνωρίστε την οικογένεια... Ραπουντζέλ!
Η 43χρονη Terelynn Russel, που ζει έξω από το Σικάγο με το σύζυγό της και τα παιδιά της, δεν έχει διανοηθεί μέχρι στιγμής να αφαιρέσει ούτε τρίχα από την εντυπωσιακή κόμη της, («από 4 ετών μακραίνω τα μαλλιά μου και ποτέ δεν τα έχω κόψει»), ενώ φροντίζει πάντα να κρατά τα μαλλιά της μακριά από την… κουζίνα και την σόμπα. Επιπλέον, αναφέρει ότι «δαπανούμε πολλά χρήματα σε σαμπουάν και κοντίσιονερ κάθε εβδομάδα, πολύ περισσότερα από όσα δίνουμε για το γάλα και το ψωμί μας. Όμως δεν μπορούμε με τίποτα να αποχωριστούμε τα μαλλιά μας!». Όσο για τον πατέρα; Η μητέρα φύση και ο καλός θεούλης τον προίκισε με μία αξιολάτρευτη… καράφλα! Αδικίες που κάνει και αυτή η ζωή…
perierga.gr - Γνωρίστε την οικογένεια... Ραπουντζέλ!
perierga.gr - Γνωρίστε την οικογένεια... Ραπουντζέλ!
perierga.gr - Γνωρίστε την οικογένεια... Ραπουντζέλ!
perierga.gr - Γνωρίστε την οικογένεια... Ραπουντζέλ!


perierga.gr

ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ-ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ 500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ



Ποιοι και πώς θα πάρουν 500 ευρώ για κάθε παιδί




Το νέο επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων θα μπορούν να εισπράττουν σε λίγους μήνες οι οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα  τέκνα. Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών  ορίζεται ότι ειδικό επίδομα θα ανέρχεται σε 500 ευρώ κατ’ έτος για κάθε τέκνο.

Θα το δικαιούνται όμως εφόσον το οικογενειακό φορολογητέο  εισόδημα είναι μέχρι σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) ευρώ, αν είναι τρίτεκνες οικογένειες. Το όριο αυτό του οικογενειακού εισοδήματος, προσαυξάνεται κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τις τετράτεκνες οικογένειες (άρα πάει στις 48.000 ευρώ) και κατά τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο  για τις οικογένειες με περισσότερα των τεσσάρων τέκνα (52.000 ευρώ για 5 παιδιά κλπ).


Μέχρι ποια ηλικία παίρνουν επίδομα
Ως «εξαρτώμενα» νοούνται τέκνα προερχόμενα από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, εφόσον είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση.

Ειδικά, για τα τέκνα που φοιτούν στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), το επίδομα καταβάλλεται μόνο κατά το χρόνο φοίτησής τους που προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

Επιπλέον, ως εξαρτώμενα τέκνα για θεμελίωση του δικαιώματος λήψης του επιδόματος, λαμβάνονται υπόψη τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω καθώς και το ορφανό και από τους δύο γονείς τέκνο.

Σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου ή υπαίτιας εγκατάλειψης των τέκνων του και οριστικής διακοπής της συγκατοίκησης ή διαζυγίου, το επίδομα καταβάλλεται σε όποιον έχει την κύρια ή αποκλειστική ευθύνη διατροφής των τέκνων.

Το επίδομα καταβάλλεται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και στον πατέρα, ο οποίος έχει ένα ή περισσότερα ζώντα τέκνα από διαφορετικούς γάμους, καθώς και τα νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα από τον ίδιο, εφόσον όμως έχει την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και η μητέρα δεν επιδοτείται για τα παιδιά της αυτά.


Αιτήσεις
Το επίδομα χορηγείται κατόπιν αίτησης και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις.

Για τη διακοπή του επιδόματος, λόγω συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας, ως ημέρα γέννησης των τέκνων θεωρείται η 31η  Δεκεμβρίου τους έτους γέννησής τους και, προκειμένου περί φοιτητών ή σπουδαστών, η λήξη του ακαδημαϊκού ή σπουδαστικού έτους.

Ειδικά για φέτος και μόνο, το δικαίωμα αναγνωρίζεται αναδρομικά!

α) από 1.1.2013 για τέκνα γεννημένα μέχρι 31.12.2012 και

β) από την 1η του επόμενου μήνα της γέννησής τους για τέκνα γεννημένα εντός του 2013.
Ποιοι το δικαιούνται
Το επίδομα χορηγείται στις ακόλουθες κατηγορίες προσώπων, εφόσον έχουν μόνιμη και συνεχή δεκαετή κατοικία ή διαμονή στην Ελλάδα,  φορολογούνται στην Ελλάδα και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ευρίσκονται στην Ελλάδα. Το πώς θα αποδεικνύεται η 10ετής κατοικία ή διαμονή στην Ελλάδα, θα καθοριστεί σε ένα μήνα με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας. Θα ορίζει τη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος αλλά και τον φορέα καταβολής του.

Οι κατηγορίες δικαιούχων που προβλέπει πάντως ο νόμος είναι:

- Έλληνες πολίτες,

- ομογενείς αλλοδαπούς και διαθέτουν δελτίο ομογενούς,

-  πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

- αναγνωρισμένους πρόσφυγες  των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα

- ανιθαγενείς, των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών (ν. 139/1975,  Α΄176),

- δικαιούχους του ανθρωπιστικού καθεστώτος,

- πολίτες άλλων κρατών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας.





protothema.gr

10 ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ.... ΧΡΥΣΑΦΙ !


10 επιδόρπια που αξίζουν… χρυσάφι!


Σίγουρα δεν είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να απολαύσουν ένα από τα ακριβότερα γλυκά που συμπεριλαμβάνονται στην ακόλουθη λίστα, εκτός εάν είναι πολύ πλούσιοι ή… τρελοί! Ο λόγος για απίθανες παρασκευές με σοκολάτα, φύλλα χρυσού ή γλυκά που περιέχουν πολύ σπάνια υλικά, ακόμα διαμάντια και άλλους πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους. Μια ματιά μόνο στα 10 επιδόρπια που ακολουθούν και αξίζουν τη γεύση τους σε (πολύ)… χρυσάφι θα σας πείσει.
10. Noka Chocolate, Vintage Συλλογή, 854 δολάρια/κιλό
perierga.gr - 10 επιδόρπια που αξίζουν... χρυσάφι!
Πιθανώς το πιο απλό επιδόρπιο στον κατάλογο, η σοκολάτα Noka είναι γνωστή για τη νοστιμιά της, καθώς χρησιμοποιεί πολλά διαφορετικά είδη κακάο από διάφορα μέρη όπως ο Ισημερινός, η Βενεζουέλα, η Ακτή του Ελεφαντοστού και το Τρινιντάντ.
9. Gold Sundae Opulence, 1.000 δολάρια/μερίδα
perierga.gr - 10 επιδόρπια που αξίζουν... χρυσάφι!
Γνωστό ως το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο, παρασκευάζεται στη Νέα Υόρκη και σερβίρεται στο εστιατόριο «City 3″, το οποίο, μάλιστα, πουλά ένα το μήνα! Περιέχει βανίλια Ταϊτής και Μαδαγασκάρης, σοκολάτα Βενεζουέλας και εδώδιμα φύλλα χρυσού 24 Καρατίων. Επιπλέον, διάφορα ζαχαρωμένα φρούτα από το Παρίσι και τρούφες συμπληρώνουν όχι μόνο τη διακόσμηση αλλά και την απόλαυση.
8. Extraordinaire Brownie, 1.000 δολάρια/μερίδα
perierga.gr - 10 επιδόρπια που αξίζουν... χρυσάφι!
Το εστιατόριο «Βρθλε» στο Νιού Τζέρσεϊ παρασκευάζει ένα ιδιαίτερο μπράουνι από μαύρη σοκολάτα το οποίο γαρνίρεται με ιταλικά φουντούκια και σερβίρεται με μια μπάλα παγωτό. Το εξαιτερικό εδώ είναι ότι το γλυκό σεβίρεται μαζί με το σπάνιο πορτογαλικό κρασί Quinta do Novel Nicional, μέσα σε ειδικό κρυστάλλινο δοχείο, το οποίο ο τυχερός πελάτης ψεκάζει(!) επάνω στο μπράουνι.
7. Sultans Golden Cake, 1.000 δολάρια/μερίδα
perierga.gr - 10 επιδόρπια που αξίζουν... χρυσάφι!
Το χρυσό κέικ του σουλτάνου διατίθεται αποκλειστικά στο ξενοδοχείο «Ciragan Palace Hotel Kempinski», που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Περιέχει σύκα, αχλάδια, βερίκοκα και κυδώνι τα οποία «ωριμάζουν» για δύο χρόνια μέσα σε τζαμαϊκανό ρούμι. Καραμέλα, μαύρη τρούφα και 24 Καρατίων φύλλα χρυσού ολοκληρώνουν τη γευστική πανδαισία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η παρασκευή του διαρκεί μόνο 72 ώρες (μετά το πέρας των δύο χρόνων, εννοείται)!!!
6. Macaroons Haute Couture, 7.414 δολάρια/κιλό
perierga.gr - 10 επιδόρπια που αξίζουν... χρυσάφι!
Τα μακαρόν είναι πολύ δημοφιλή στη Γαλλία, και ο σεφ ζαχαροπλαστικής Pierre Herme σίγουρα κατέχει τα πρωτεία στην παρασκευή τους. Από τα πλέον ακριβά αμυγδαλωτά στον κόσμο, διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων.
5. Fortress Stilt Fisherman Indulgence, 14.500 δολάρια/μερίδα
perierga.gr - 10 επιδόρπια που αξίζουν... χρυσάφι!
Λένε ότι η παρουσίαση των τροφίμων είναι πολύ σημαντική, και όταν πρόκειται για το συγκεκριμένο επιδόρπιο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για του λόγου το αληθές. Στη Σρι Λάνκα, η αλιεία με ξυλοπόδαρα αποτελεί παραδοσιακό τρόπο ψαρέματος και το γλυκό που βλέπετε αναπαριστά ακριβώς αυτό, καθώς απεικονίζει έναν ψαρά σκαλισμένο σε σοκολάτα, ο οποίος στηρίζεται σε ξυλοπόδαρα. Το γαλαζοπράσινο χρώμα του νερού μιμείται ένα ακριβό κόσμημα, το οποίο ο πελάτης μπορεί να κρατήσει.
4. Frrrozen Haute Chocolate, 25.000/μερίδα
perierga.gr - 10 επιδόρπια που αξίζουν... χρυσάφι!
Μια παγωμένη μους σοκολάτας που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη. Σε γεύση και τιμή! Μια μεγάλη ποικιλία από κακάο, από 14 και πλέον χώρες του κόσμου, εμπεριέχονται στην συνταγή, που ολοκληρώνεται με χρυσό 24 Καρατίων. Για να δικαιολογηθεί η αξία του επιδορπίου, αυτό σερβίρεται σε κρυστάλλινη κούπαμε χρυσές λεπτομέρειες, ενώ και το πε΄ριτεχνο κουτάλι είναι στολισμένο με διμάντια του 1 Καρατίου.
3. Cake Platinum, 130.000 δολάρια/τεμάχιο
perierga.gr - 10 επιδόρπια που αξίζουν... χρυσάφι!
Δημιουργήθηκε από τον Ιάπωνα σεφ ζαχαροπλαστικής Nobue Ikara και θυμίζει παραδοσιακή γαμήλια τούρτα. Αν και η παρουσίασή του είναι συνηθισμένη, πέρα από το κλασικό λευκό γλάσο όλες οι άλλες λεπτομέρειες της διακόσμησης είναι από πλατίνα, και μάλιστα εδώδιμη! Παρασκευάζεται αυστηρά κατόπιν παραγγελίας…
2. Φράουλες Arnaud, 1,4 εκατομμύρια δολάρια/μερίδα
perierga.gr - 10 επιδόρπια που αξίζουν... χρυσάφι!
Εδώ τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς φαίνονται. Γιατί αυτό που όλοι βλέπουμε είναι ένα απλό μπολ με φράουλες, που συνήθως συνοδεύονται από λευκή κρέμα. Γιατί όμως αυτό το ταπεινό επιδόρπιο κοστίζει τόσο ακριβά; Απλούστατα επειδή συνοδεύεται από ένα δαχτυλίδι με ροζ διαμάντι 4,7 Καρατίων, σερβίρεται με ένα κρασί αξίας 25.000 δολαρίων και όλα αυτά υπό τους ήχους τζαζ μουσικής!
1. Diamond Fruitcake, 1,65 εκατομμύρια δολάρια/τεμάχιο
perierga.gr - 10 επιδόρπια που αξίζουν... χρυσάφι!
Ένας σεφ ζαχαροπλαστικής στο Τόκιο αποφάσισε ότι μια τούρτα πρέπει να τα αξίζει τα λεφτά της, και έκανε πράξη αυτή του την επιθυμία. Χρειάστηκε περίπου έξι μήνες για να σχεδιάσει το γλυκό και 30 μέρες για να το ολοκληρώσει. Χρησιμοποίησε 223 διαμάντια, με τα οποία στόλισε όλη την επιφάνεια της τούρτας. Και στη συνέχεια… έψαχνε για αγοραστή!


perierga.gr

ΒΙΝΤΕΟ-Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

Η ιστορία της Θεσσαλονίκης μέσα από το Μετρό

Σημαντικά ευρήματα του 4ου και 6ου αιώνα, στην συμβολή των οδών Βενιζέλου και Εγνατίας, φέρνει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του Μετρό στη Θεσσαλονίκη. Ο σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητάει την παραμονή των αρχαιών στο χώρο. Το ΚΑΣ γνωμοδοτεί τη μεταφορά των αρχαίων ενώ η Αττικό Μετρό διαβεβαιώνει ότι οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι τεχνικώς αδύνατη να εφαρμοστεί.

Δει τε το βίντεο:

ΟΙ ΠΑΧΟΥΛΟΙ ΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ



Οι παχουλοί ζουν περισσότερο από τους αδύνατους


Οι παχουλοί άνθρωποι ζουν περισσότερο από τους αδύνατους συνομήλικούς τους επειδή ο εγκέφαλός τους τροφοδοτείται με περισσότερα θρεπτικά συστατικά όταν βρίσκονται σε κατάσταση στρες.Ο ισχυρισμός αυτός ανήκει στον γερμανό καθηγητή Αχίμ Πέτερς από το Πανεπιστήμιο του Λεμπέκ ο οποίος μελετά την παχυσαρκία, καθώς και τη σχέση μεταξύ του εγκεφάλου και της πρόσληψης τροφής, τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Σύμφωνα με τον γερμανό καθηγητή είναι μύθος ότι οι παχείς άνθρωποι πεθαίνουν νωρίτερα από τους αδύνατους συνομήλικούς τους. «Οι άνθρωποι αντιδρούν σε πιεστικές και αβέβαιες καταστάσεις με δυο διαφορετικούς τρόπους. Ορισμένοι τρώνε και παχαίνουν. Άλλοι αρνούνται την τροφή και αδυνατίζουν. Αυτοί που αρρωσταίνουν σοβαρά είναι οι αδύνατοι. Οι παχείς συγκριτικά με τους αδύνατους, είναι πολύ πιο υγιείς», υποστηρίζει ο γερμανός επιστήμονας και συγγραφέας του βιβλίου «Overweight Myths – Why Fat People Live Longer».

Ο δρ Πέτερς διευκρινίζει ότι εκείνοι που είναι ούτως ή άλλως αδύνατοι δεν διατρέχουν κάποιον κίνδυνο. Η απειλή για την υγεία αφορά όσους χάνουν πολύ βάρος όταν βρίσκονται σε κατάσταση στρες. Στη δική τους περίπτωση ο εγκέφαλός τους τροφοδοτείται από τα θρεπτικά συστατικά των μυών και των οργάνων και όχι από το φαγητό. Στους παχείς από την άλλη μεριά, ο εγκέφαλος τροφοδοτείται επαρκώς από το φαγητό.


vita.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ- Η ΝΕΑ ΤΡΕΛΑ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.!


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ!

Η τρέλα με το ελληνικό γιαούρτι στις ΗΠΑ μεγαλώνει και αποκτά διαστάσεις που δύσκολα θα φανταζόταν κανείς. Το δοκίμασε ο Ομπάμα στην ορκωμοσία του, ετοιμάζεται να μπει στα γεύματα των αμερικανικών σχολείων, αλλά δεν σταματά εκεί. Αποτελεί και «ιδανικό βοήθημα» για να αποκτήσουν οι άνδρες σμιλεμένους κοιλιακούς.

Ελληνικό γιαούρτι για σμιλεμένους κοιλιακούς
Ή τουλάχιστον αυτός είναι ο τρόπος που έχει βρει μια εταιρεία για να πλασάρει το προϊόν στο ανδρικό κοινό. Ναι το γιαούρτι είναι υγιεινό και συνιστά πλούσια πηγή πρωτεϊνης, αλλά τώρα αναδεικνύεται και σε πολύτιμο εργαλείο για σμιλεμένο σώμα.
«Από την εποχή των (αρχαίων) Ελλήνων, οι κοιλιακοί αντιπροσωπεύουν την αφοσίωση, την δύναμη, την επιτυχία. Σε έναν τομέα που παραδοσιακά κυριαρχείται από γυναίκες καταναλωτές, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο ελληνικό γιαούρτι κατάλληλο για τις μοναδικές διατροφικές ανάγκες των πιο παραμελημένων καταναλωτών της κατηγορίας: τους άνδρες» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του γιαουρτιού Powerful, όπου φιγουράρουν καλογυμνασμένα μοντέλα, χωρίς τις μπλούζες τους.
Για να γίνει ακόμη πιο ελκυστικό, το συγκεκριμένο γιαούρτι υπάρχει διαθέσιμο σε διάφορες γεύσεις, όπως μάνγκο, μπανάνα, φράουλα, μήλο-κανέλα κλπ.
(πηγή: TIME)

ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΑΥΓΟΥ!


ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΑΥΓΟΥ!

Το αρχιτεκτονικό γραφείο DMVA Architects σπάει ορισμένους αρχιτεκτονικούς κανόνες και παρουσιάζει ένα αυτοκινούμενο σπίτι που μπορεί να τοποθετηθεί παντού. «Στην πόλη ή στην εξοχή, δίπλα στη θάλασσα ή στο βουνό, το pop-up σπίτι εν ονόματι Blob House αποτελεί τη λύση του μέλλοντος, καθώς προσφέρει στο χρήστη άνεση και λειτουργικότητα μέσα σε μικρό χώρο αλλά και τη δυνατότητα να το μετακινήσει όπου οίδιος επιθυμεί», αναφέρει ο υπεύθυνος του γραφείου.
perierga.gr- Φουτουριστικό σπίτι-αυγό... ατενίζει το μέλλον!
Η κατοικία διαθέτει μια ανοιχτή κεντρική αίθουσα με αποθηκευτικό χώρο στους τοίχους και ένα κεντρικό άνοιγμα στην οροφή, από όπου διευκολύνεται η είσοδος του φυσικού φωτός στο εσωτερικό της κατοικίας. Επιπλέον, τα κρεβάτια είναι καλά κρυμμένα στους τοίχους και το μπροστινό τμήμα ανοίγει έτσι ώστε ο ένοικος να έχει εύκολη πρόσβαση στο έδαφος. Τέλος, μεταφέρεται σε διαφορετικές περιοχές ανάλογα με τις προσωπικές επιλογές των ενοίκων, ενώ το φουτουριστικό design το κάνει να ξεχωρίζει χωρίς δυσκολία όπου κι αν βρίσκεται.
perierga.gr- Φουτουριστικό σπίτι-αυγό... ατενίζει το μέλλον!
perierga.gr- Φουτουριστικό σπίτι-αυγό... ατενίζει το μέλλον!
perierga.gr- Φουτουριστικό σπίτι-αυγό... ατενίζει το μέλλον!


perierga.gr

ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΕΦΗΒΟΣ



Τεστ για τη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος ανακάλυψε έφηβος




Ο έφηβος Τζακ Αντράκα, ο οποίος στα 15 του χρόνια έγινε παγκοσμίως διάσημος με μια εφεύρεση καθόλου χαρακτηριστική για εφήβους -ένα τεστ για τη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος-, αφηγήθηκε σε ένα συνέδριο στην Καλιφόρνια πώς κατάφερε, χάρη στο διαδίκτυο, να δώσει ελπίδες σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς και να. . . βάλει τα γυαλιά στην ιατρική κοινότητα.

"Χάρη στο διαδίκτυο, όλα είναι δυνατά», είπε ο Τζακ που τον Ιανουάριο γιόρτασε τα 16α γενέθλιά του. «Μπορούμε να κάνουμε μ' αυτό πολύ περισσότερα πράγματα από το να ανεβάζουμε αστείες φωτογραφίες μας. Αν ένας 15χρονος έφηβος που δεν ξέρει καν τι είναι το πάγκρεας κατάφερε να βρει έναν τρόπο για να εντοπίζει τον καρκίνο αυτού του οργάνου, φανταστείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε εσείς», πρόσθεσε μιλώντας στο συνέδριο TED του Λονγκ Μπιτς.

Ο Αντράκα είπε ότι άρχισε να ενδιαφέρεται για τον καρκίνο του παγκρέατος πριν από 3 χρόνια, με αφορμή το θάνατο ενός συγγενούς του. Ανακάλυψε τότε ότι ο καρκίνος αυτός διαγιγνώσκεται πολύ αργά για να σωθεί ο ασθενής και ότι το διαγνωστικό τεστ που χρησιμοποιείται σήμερα είναι μια μέθοδος που εφευρέθηκε πριν από 60 χρόνια.

"Είναι πιο γέρικο κι από τον πατέρα μου» αστειεύτηκε. «Όμως κυρίως, είναι πολύ ακριβό και όχι ιδιαίτερα αξιόπιστο», πρόσθεσε.

Για να πετύχει το σκοπό του, ο νεαρός στράφηκε «στους δύο καλύτερους φίλους ενός εφήβου: το Google και τη Βικιπαίδεια» και διαβάζοντας άρθρα έμαθε ότι στο αίμα ενός ανθρώπου που πάσχει από καρκίνο του παγκρέατος μπορούν να εντοπιστούν χιλιάδες πρωτεΐνες. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μία από αυτές, η μεσοθηλίνη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη διάγνωση και έφτιαξε ένα απλό τεστ αίματος, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι διαβητικοί, για τον εντοπισμό της. Όπως είπε ο ίδιος, το τεστ του είναι «τόσο απλό όσο η συνταγή για να φτιάξεις μπισκότα». Επιπροσθέτως, το τεστ αυτό είναι πάμφθηνο --στοιχίζει μόλις 3 σεντς- διαρκεί λίγα λεπτά και, όπως υποστηρίζει ο Αντράκα, είναι αξιόπιστο 100%.

Ο Τζακ Αντράκα βραβεύτηκε για την ανακάλυψή του με το Μεγάλο Βραβείο 2012 της Διεθνούς Έκθεσης Επιστήμης και Μηχανικής. Σήμερα συνεχίζει τις έρευνές του στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς του Μέριλαντ και ελπίζει ότι θα μπορέσει να εφαρμόσει το τεστ του για την έγκαιρη διάγνωση και άλλων μορφών καρκίνου ή σοβαρών ασθενειών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΣΕ ΚΩΜΑ ΑΠΟ ΑΝΑΘΥΜΙΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ




Δύο σπουδαστές νεκροί και τρεις σε κώμα από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιας σόμπας!




Φωτ. αρχείουΤραγωδία το απόγευμα της Πέμπτης στη Λάρισα, με θύματα πέντε σπουδαστές, από τους οποίους οι δύο είναι νεκροί και οι τρεις νοσηλεύονται σε κωματώδη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι νέοι ήταν σπουδαστές του ΤΕΙ και οι δύο από αυτούς (ο ένας από την Χαλκίδα) νοίκιαζαν το συγκεκριμένο σπίτι, ενώ οι υπόλοιποι τρεις βρίσκονταν σε επίσκεψη.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, τα πέντε νεαρά άτομα βρίσκονταν σε σπίτι σε κεντρικό σημείο της Λάρισας και είχαν ανάψει μία αυτοσχέδια εστία -«σαν ψησταριά» ή μαγκάλι, όπως έλεγαν αυτόπτες μάρτυρες- προκειμένου να ζεσταθούν.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, μια φίλη τους πήγε στο σπίτι, προκειμένου να τους επισκεφθεί, αλλά, αν και χτυπούσε επίμονα το κουδούνι, δεν άνοιγαν. Τελικά, όταν η πόρτα άνοιξε με το κλειδί της σπιτονοικοκυράς, αντίκρισαν μέσα τους πέντε αναίσθητους νεαρούς, οι δύο εκ των οποίων ήταν ήδη νεκροί, όπως διαπιστώθηκε.

Οι υπόλοιποι τρεις μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται οι δύο σε κωματώδη και ο ένας σε ημικωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Τα αίτια για την τραγωδία ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.



protothema.gr

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ!



Έλληνες και Καναδοί ανοίγουν τους ορίζοντές τους!






Η Συμφωνία Ελλάδας-Καναδά για την Κινητικότητα των Νέων, η οποία υπογράφηκε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Καναδά Στ.Χάρπερ στην Ελλάδα, τον Μάιο 2011, κυρώθηκε και τίθεται, Φεβρουάριο 2013, σε ισχύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η συμφωνία αυτή, προβλέπει απλοποιημένες διαδικασίες, ώστε νέοι Έλληνες και Καναδοί πολίτες, από 18 μέχρι 35 ετών, να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν, να διαμείνουν και να απασχοληθούν έως 12 μήνες στην κάθε χώρα αντίστοιχα, εφόσον πληρούν μία από τις εξής τρεις προϋποθέσεις:

(α) Είναι απόφοιτοι ιδρυμάτων μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επιθυμούν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία με προκαθορισμένο συμβόλαιο απασχόλησης.

(β) Είναι σπουδαστές ιδρυμάτων μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μια προκαθορισμένη πρακτική άσκηση.

(γ) Είναι πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν για μακράς διάρκειας διακοπές, με δυνατότητα προσωρινής εργασίας για να συμπληρώσουν τους οικονομικούς πόρους τους.

Οι ενδιαφερόμενοι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας του Καναδά στην Αθήνα. Αντίστοιχα, οι Καναδοί πολίτες θα μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Οττάβα. Κείμενο για τις απαραίτητες προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα των δύο υπουργείων Εξωτερικών.




protothema.gr

Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ....


Με μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο και καλή διάθεση κατάφεραν να δημιουργήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία που αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσει κανείς.



ΜΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΝΤΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΟΥ ΒΡΗΚΕ ΔΟΥΛΕΙΑ!



Μια σοκολάτα αντί βιογραφικού του βρήκε δουλειά!




Η έξυπνη ιδέα του χάρισε τη θέση εργασίας! Αντί για το κλασικό βιογραφικό, ένας άνδρας από τη Νέα Υόρκη παρουσίασε μια σοκολάτα, στο περιτύλιγμα της οποίας είχε τα στοιχεία του!


Μια σοκολάτα αντί βιογραφικού του βρήκε δουλειά!

Στη θέση του “brand name”, της επωνυμίας του προϊόντος υπήρχε το όνομα του υποψηφίου Νικ Μπέγκλει ενώ στα συστατικά αναγράφονταν οι ικανότητές του.

Οι σοκολάτες, δόθηκαν στους ενδεχόμενους εργοδότες με την προσδοκία να του δώσει έξτρα πόντους, όπερ κι εγέννετο.
Όπως λέει ο ίδιος στη θα του βιογραφικού του είτε θα τον απέρριπταν κατευθείαν, είτε θα τον καλούσαν σε συνέντευξη.
Η ετικέτα της σοκολάτας πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο MySpace, αντλώντας περισσότερα από 3.200 σχόλια.



πηγη: www.e-go.gr

ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Πηγαίνει κάποιος σ έναν ειδικό για να κάνει ένα τατουάζ.
-Τι θέλετε να ζωγραφίσετε και που; τον ρωτάει αυτός
-Θέλω να μου φτιάξεις το σήμα του ευρώ στο πουλί μου!
-Μα καλά, πως πήρατε μια τόσο εκκεντρική απόφαση; απόρησε αυτός.
Για τρεις λόγους
1ον Μου αρέσει να παίζω με τα λεφτά μου.
2ον Θέλω να τα βλέπω να μου αυξάνονται.
Και 3ον Αν καμιά γυναίκα αποφασίσει να μου τα φάει, να το ευχαριστηθώ κιόλας...







asteiakia.gr









ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!


ΜΙΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!

Είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου, καλά κρυμμένο μέσα στα καταπράσινα λιβάδια της ολλανδικής επαρχίας, ένα «διαμάντι» της φύσης που έχει καταφέρει να μένει μέχρι σήμερα μακριά από την πολυκοσμία και τη φασαρία των μεγαλουπόλεων.
perierga.gr - Μια ειδυλλιακή πόλη χωρίς... αυτοκίνητα!
Στο Giethoorn, ένα χωριό στην ολλανδική επαρχία του Overijssel, όλα μοιάζουν ειδυλλιακά: Το τοπίο, οι κάτοικοι, οι ρυθμοί της ζωής, η καθημερινότητα… Και πώς αλλιώς άλλωστε αφού μιλάμε για έναν τόπο μαγικό…
perierga.gr - Μια ειδυλλιακή πόλη χωρίς... αυτοκίνητα!
Χωρίς δρόμους και αυτοκίνητα, αφού η μετακίνηση γίνεται με βάρκες μέσω των γραφικών καναλιών του χωριού (και μάλιστα όλες είναι ηλεκτροκίνητες, για να μη διαταράσσεται η ηρεμία…) η ζωή στο Giethoorn κινείται σε άλλους ρυθμούς, αξιοζήλευτους και… απόκοσμους! 
perierga.gr - Μια ειδυλλιακή πόλη χωρίς... αυτοκίνητα!
Η «Βενετία του Βορρά» -όπως είναι ευρέως γνωστή- κατοικήθηκε για πρώτη φορά το 1230 από πρόσφυγες της Μεσογείου, ενώ σήμερα αριθμεί περίπου 2.500 κατοίκους, αποτελώντας ένα από τα πλέον γνωστά τουριστικά θέρετρα της Ολλανδίας, και όχι μόνο!
perierga.gr - Μια ειδυλλιακή πόλη χωρίς... αυτοκίνητα!
Πενήντα και πλέον ξύλινες γέφυρες συνδέουν τα σπίτια μεταξύ τους, ενώ στενοί ποδηλατόδρομοι επιτρέπουν στον κόσμο να μετακινηθεί με άνεση, χρησιμοποιώντας ποδήλατα.
perierga.gr - Μια ειδυλλιακή πόλη χωρίς... αυτοκίνητα!
Τα σπίτια της περιοχής «συνθέτουν» ένα μαγικό τοπίο, το οποίο, σε συνδυασμό με το καταπράσινο περιβάλλον και τα κανάλια μοιάζει -το λιγότερο- σαν να έχει ξεπηδήσει από κάποιο παραμύθι ή από έναν πίνακα ζωγραφικής…
perierga.gr - Μια ειδυλλιακή πόλη χωρίς... αυτοκίνητα!
Αλήθεια, κοιτάζοντας τις εκπληκτικές εικόνες, δεν νομίζετε ότι ξαφνικά θα εμφανιστούν μπροστά σας… μια βασιλοπούλα ή ένας πρίγκιπας πάνω στο άλογό του ή κάποιο ξωτικό και μια νεράιδα ανάμεσα στα δέντρα;
perierga.gr - Μια ειδυλλιακή πόλη χωρίς... αυτοκίνητα!
perierga.gr - Μια ειδυλλιακή πόλη χωρίς... αυτοκίνητα!
perierga.gr - Μια ειδυλλιακή πόλη χωρίς... αυτοκίνητα!
perierga.gr - Μια ειδυλλιακή πόλη χωρίς... αυτοκίνητα!
perierga.gr - Μια ειδυλλιακή πόλη χωρίς... αυτοκίνητα!
perierga.gr - Μια ειδυλλιακή πόλη χωρίς... αυτοκίνητα!
perierga.gr - Μια ειδυλλιακή πόλη χωρίς... αυτοκίνητα!
perierga.gr - Μια ειδυλλιακή πόλη χωρίς... αυτοκίνητα!
perierga.gr - Μια ειδυλλιακή πόλη χωρίς... αυτοκίνητα!
perierga.gr - Μια ειδυλλιακή πόλη χωρίς... αυτοκίνητα!
perierga.gr - Μια ειδυλλιακή πόλη χωρίς... αυτοκίνητα!photos by flickr.com

πηγη:perierga.gr