ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 15/3/2014

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Η βοήθεια προς ένα πρόσωπο και πιθανόν η πρακτικότητα μέσα από την προσφορά σας θα σας αναγκάσει να χάσετε για λίγο τον εαυτό σας ή ακόμα και τον εγωισμό σας.
Έρωτας: Η σχέση με Παρθένο πιθανόν να εξελιχτεί μέσα από δύσκολες καταστάσεις και ίσως να έρθετε πιο κοντά μέσα από την προσωπική βοήθεια που θα σας ζητηθεί από την πλευρά του. Με τον Ζυγό θα δημιουργηθεί μια πιο εύκολη κατάσταση γιατί πάντα κάτι προϋπάρχει.
Καριέρα & Οικονομικά: Πρέπει εκ των πραγμάτων να οργανώσετε περισσότερο τον χώρο σας και να κάνετε λίστες με τις τρέχουσες ανάγκες σας.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Η προσωπικότητά σας θα είναι αρκετά δυνατή ώστε να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό και να βάλετε σε εφαρμογή αυτό που θέλετε.
Έρωτας: Η επαφή με τον Υδροχόο ίσως να μην σας ενθουσιάζει γιατί υπάρχουν κενά στο τομέα της ασφάλειάς σας. Από την άλλη ένας Κριός ή Ζυγός που έχει να κάνει με το παρελθόν σας θα σας δώσει μια λύση που δεν την περιμένατε.
Καριέρα & Οικονομικά: Η προσωπική σας πείρα θα μετρήσει περισσότερο από άλλη φορά και θα δείτε ότι θα έχετε ένα καλό αποτέλεσμα, κυρίως οι γεννημένοι τις πρώτο δεκαήμερο.

ΔΙΔΥΜΟΙ 
Γενικά: Έχετε μεγάλο άγχος γιατί δεν μπορείτε να βάλετε κάποια πράγματα σε τάξη και ίσως χρειαστεί να κάνετε μεγαλύτερη προσπάθεια από άλλες φορές.
Έρωτας: Μπορεί να έχετε αμφιβολίες για τα συναισθήματά σας και πιθανόν να είστε αρκετά αγχωμένοι ή γκρινιάρηδες. Για αυτό να είστε περισσότερο προσεκτικοί με Παρθένο ή Ιχθύ.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν μικρές δυσκολίες τις οποίες θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε με μεγάλο σθένος και πρακτικότητα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα οργανωθείτε και θα κάνετε σταθερότερα βήματα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Γενικά: Η προνοητικότητα θα είναι το δυνατό σας χαρτί για να πετύχετε την εύνοια που ήδη νιώθετε ότι υπάρχει γύρω σας. Οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο σίγουρα θα έχετε να περιμένετε κάτι καλό.
Έρωτας: Η θετική σας στάση μέσα στην σχέση είναι η αφορμή για να τα βρείτε και πάλι με τον Παρθένο χωρίς να υπάρχει μεγάλη δυσκολία. Η εμπιστοσύνη είναι αυτό που θα κάνει την καλύτερη δουλειά μεταξύ εσάς και του προσώπου που σας ενδιαφέρει.
Καριέρα & Οικονομικά: Η σκοπιμότητα των σχεδίων σας θα είναι αυτή που θα σας παρασύρει αρκετά αλλά τουλάχιστον το ξέρετε από ένστικτο ότι είναι για το καλό σας.

ΛΕΩΝ 
Γενικά: Υπάρχουν πάρα πολλές υποθέσεις που και εσείς δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε για να τις τελειώσετε. Σίγουρα θα σας απασχολήσει το θέμα του σπιτιού σας αλλά και διάφορες επισκευές που χρειάζεται.
Έρωτας: Ίσως να μην ανταποκριθείτε τόσο ερωτικά γιατί θα έχετε διάφορες υποθέσεις που σας απασχολούν και πιθανόν να είστε κάπως μονόπλευροι ή ακόμα και μίζεροι. Η σχέση με Ιχθύ μπορεί να σας απομονώσει.
Καριέρα & Οικονομικά: Πιθανόν να έχετε ανάγκη να είστε προσγειωμένοι και ίσως να μην ρισκάρετε για θέματα που άλλες φορές θα το κάνατε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Η εικόνα σας είναι πολύ δυνατή σε σχέση με άλλες φορές και το μυστικό έχει να κάνει με εσάς και τις δυνατότητές σας. Να είστε ο εαυτός σας.
Έρωτας: Έχετε αυτή την στιγμή μεγαλύτερη σιγουριά από άλλες φορές και ο λόγος είναι ότι πιθανόν να έχετε αποδεχτεί την μοναχικότητά σας ή ένα άλλο κομμάτι του εαυτού σας που παλιά σας εμπόδιζε να είστε καλά και με εσάς και με το άλλο το πρόσωπο.
Καριέρα & Οικονομικά: Η δράση σας μπορεί να μην είναι τόσο καθοριστική, ώστε να δημιουργούνται προϋποθέσεις για κέρδος. Αλλά από εκεί που δεν το περιμένατε αν έχετε ξεκινήσει την τεχνική φασούλι το φασούλι, θα μαζέψετε τελικά ένα μέρος από αυτά που χρειάζεστε για να εκπληρώσετε τον σκοπό σας.

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Οι διεκδικήσεις σας, μπορεί να παραμείνουν σε μυστικό επίπεδο γιατί δεν θα είναι εύκολο να βγουν προς τα έξω. Επίσης η πιθανή απομόνωσή σας να παίζει ρόλο και με την ενέργειά σας που μπορεί αυτές τις ημέρες να είναι κάπως πεσμένη.
Έρωτας: Έχετε σκοπό να μην μιλήσετε ανοικτά για τα συναισθήματά σας και ίσως να προτιμήσετε να δείξετε κάπως απρόσωποι, φιλικοί ή ακόμα και πολύ μοιραίοι. Η σχέση με Παρθένο σίγουρα χρειάζεται αναπροσαρμογή ενώ με τον Ιχθύ ίσως να μην μπορείτε να κάνετε και πολλά πράγματα.
Καριέρα & Οικονομικά: Επειδή έχετε ευκαιρίες που τις βλέπετε αλλά δεν μπορείτε εύκολα να τις υλοποιήσετε, χρειάζεστε ένα σύστημα πρακτικό για να σας βοηθήσει και να γίνετε περισσότερο αποτελεσματικοί.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Κάποια μικρά πρακτικά θέματα σας μένουν ακόμα για να λύσετε ένα πρόβλημα ή κάτι που δημιουργείτε με μεγάλο πάθος και μέσα από αυτό θα πετύχετε.
Έρωτας: Η σημαντικότητα ενός Παρθένου θα σας βοηθήσει στο να πάρετε από κοινού αποφάσεις για την δημιουργία οικογένειας και κυρίως οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο. Η ξαφνική γνωριμία με Κριό ίσως να σας προκαλέσει για κάτι καινούργιο.
Καριέρα & Οικονομικά: Γράφοντας τα πιο σημαντικά έξοδά σας πιθανόν να δείτε ότι ίσως κερδίσετε κάτι με ένα εύκολο τρόπο. Αρκεί να έχετε την γνώση τι ακριβώς χρειάζεστε και με ποιον τρόπο θα το αποκτήσετε.

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Γενικά: Η πρακτική εφαρμογή κάποιων θεμάτων που μερικές φορές δεν μπορείτε να καταφέρετε ίσως σας πιέσει να χρησιμοποιήσετε όλες τις δυνάμεις σας για να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα.
Έρωτας: Έχετε κάποιες απορίες και κυρίως με ένα Παρθένο που μια είναι με το μέρος σας και μια απομονώνεται γιατί δεν καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον. Η αφέλεια ή η θετική σας στάση μερικές φορές σας ξελαφρώνει από τις τρέχουσες δυσκολίες αλλά ίσως να έχετε νευράκια.
Καριέρα & Οικονομικά: Μια λογική σειρά για τα έξοδα που έχετε θα ήταν ιδανική για να βάλετε προτεραιότητες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
Γενικά: Υπάρχει μια λογική η οποία σας δημιουργεί την τάση να βάλετε την ποιότητα και την γνώση στην ζωή σας.
Έρωτας: Η επαφή με ένα άτομο που είναι στο εξωτερικό ή έχει ανώτερες ιδέες οι οποίες εσάς σας συγκινούν ιδιαίτερα θα είναι η επιλογή σας για να ξεφύγετε από αυτά που δεν σας πηγαίνουν.
Καριέρα & Οικονομικά: Κάτι καλό δημιουργείται και με την βοήθεια της πίστης σας ή της εμπιστοσύνης στο όραμά σας θα διαπιστώσετε ότι θα κερδίσετε χρήματα ή την εκτίμηση κάποιων ιδιαίτερων ατόμων.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Γενικά: Η ταυτότητά σας θα βρεθεί πιο εύκολα αν αποφασίσετε να δώσετε τις γνώσεις σας και γενικά την βοήθεια σας προς όλους.
Έρωτας: Το ενδιαφέρον που θα δείξει ένας Παρθένος μπορεί να μην σας φανεί και τόσο απόμακρο και θα βρείτε κοινά σημεία και ψυχολογική στήριξη.
Καριέρα & Οικονομικά: Η προσφορά που θέλετε να κάνετε γενικά σε άτομα και πρόσωπα που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, θα είναι αυτό που θα σας απελευθερώσει και θα σταματήσετε να έχετε άγχος ή ενοχές για το ότι δεν μπορείτε να βοηθήσετε.

ΙΧΘYΕΣ 
Γενικά: Η προοπτική να δημιουργήσετε μια νέα ταυτότητα θα σας ξελαφρώσει και δεν θα σας φέρει αντιμέτωπους με πολλές δυσκολίες γιατί με κάποιο τρόπο είναι η εποχή των συμμαχιών.
Έρωτας: Το να συμμορφώνεστε στις αξίες των άλλων πιθανόν να μην είναι και τόσο δύσκολο όσο νομίζετε γιατί με αυτόν τον τρόπο θα γίνετε περισσότερο συντροφικοί.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε μεγάλη εύνοια όμως μέσα από την βοήθεια και με τον τρόπο ενός ατόμου ή της οικογένειας σας παίρνετε αισιοδοξία, ευελιξία και πιθανόν χρήματα.


astrology.gr

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 14/3/2014

Οτιδήποτε μοιράζεις στην ζωή σου, επιστρέφεται. 
Γι” αυτό πρόσεξε τι μοιράζεις! 

ΠΡΟΣΟΧΗ:ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΑΠΟ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Με επείγουσα ανακοίνωσή του το Κέντρο Δηλητηριάσεων του Νοσοκομείου «Παν. και Αγλαΐας Κυριακού» ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας ότι τους τελευταίους 6 μήνες αυξήθηκε ο αριθμός περιστατικών με συμπτώματα οξείας δηλητηρίασης από κυανιούχα, λόγω κατανάλωσης πυρήνων από πικραμύγδαλα και βερίκοκα.

Τα παραπάνω διατίθενται ως «ξηροί καρποί», από super market και καταστήματα «υγιεινής διατροφής», με υποτιθέμενη αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση, λόγω της περιεκτικότητας τους σε αμυγδαλίνη, ουσία που περιέχει κυανιούχα σε μικρές ποσότητες.

Η λήψη από του στόματος αυτής της ουσίας συνεπάγεται υδρόληση και παραγωγή υδροκυανίου, το οποίο σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να αποβεί και θανατηφόρο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γεν. γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνας Παπανικολάου, λόγω ελλιπούς επισήμανσης για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, η κατανάλωση περισσοτέρων από 10 πυρήνων ημερησίως μπορεί να προκαλέσει, ανάλογα με την ποσότητα, από ήπια, οξεία έως και θανατηφόρο δηλητηρίαση με χαρακτηριστικά συμπτώματα τοξικότητας: κοιλιακό άλγος, ναυτία έμετοι, διάρροια ως αρχικά συμπτώματα ήπιας τοξικότητας, έως δυσκολία στην αναπνοή, μυϊκή αδυναμία, κυάνωση, καταστολή, αρρυθμίες και μεταβολική οξέωση.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας έχει ενημερώσει τον ΕΦΕΤ για τις περαιτέρω επείγουσες ενέργειες και τα μέτρα αρμοδιότητάς του, που πρέπει να ληφθούν.

Τέλος, το υπουργείο Υγείας εφιστά την προσοχή του καταναλωτικού κοινού, ώστε να αποφύγει κάθε προμήθεια και κατανάλωση καρπών-πυρήνων από πικραμύγδαλα και βερίκοκα, έως την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος από τις αρμόδιες Αρχές.


aftodioikisi.gr



ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Προκαταβολικά από τον Απρίλιο θα χορηγηθούν τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ σε 695.000 δικαιούχους, πριν ακόμη εκκαθαριστούν οι φορολογικές δηλώσεις του 2014.

Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, βγαίνοντας πριν από λίγο από την κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η προκαταβολή για το επίδομα τέκνων (ύψους 120 εκατ. ευρώ), τα τριτεκνικά και τα πολυτεκνικά επιδόματα θα αφορούν στους περσινούς δικαιούχους, που έχει διαπιστωθεί ήδη ότι δικαιούνται τα επιδόματα και είχαν υποβάλει το Α21 το 2013, μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις.

Η επίσπευση κρίθηκε αναγκαία, ώστε να μην παρουσιαστούν τα προβλήματα που υπήρξαν το 2013 με τη μεγάλη καθυστέρηση της πληρωμής, αφού δόθηκαν παρατάσεις έως και το Σεπτέμβριο στις προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων, ενώ ακόμη και σήμερα δεν έχουν πληρωθεί όλοι οι δικαιούχοι, αφού εκκρεμούν περίπου 39.000 αιτήσεις για έλεγχο.

Στις 26 ή 27 Μαρτίου θα γίνει η νέα πληρωμή για το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ του 2013 σε μόνο 7.000 δικαιούχους που είχαν κάνει διόρθωση στο Α21.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, δήλωσε για το θέμα, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό: "Με το νέο θεσμό των οικογενειακών επιδομάτων ενισχύονται περίπου 700.000 πιο αδύναμες οικονομικά οικογένειες της χώρας μας και μάλιστα από το πρώτο παιδί, σε αντίθεση με το παρελθόν. Η καταβολή των επιδομάτων από φέτος, που διαθέτουμε πια το μητρώο των δικαιούχων οικογενειών, θα γίνεται ανά τρίμηνο, με βάση μια κανονική διαδικασία.
Για το πρώτο τρίμηνο του 2014 μέσα στον Απρίλιο θα γίνει η καταβολή του αντίστοιχου δικαιώματος για όλες τις οικογένειες κι έτσι θα έχουμε πλέον ανά τρίμηνο την καταβολή όλων των επιδομάτων".

Ο διοικητής του ΟΓΑ, κ. Ξενοφών Βεργίνης, επισημαίνει ότι κατά τη γνώμη του η  προκαταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος (ύψους 120 εκατ. ευρώ) πρέπει να χορηγηθεί μόνο στους περσινούς δικαιούχους, που έχει διαπιστωθεί ήδη ότι δικαιούνται τα επιδόματα και είχαν υποβάλλει το Α21 το 2013 μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις.

«Περιμένω από την αστυνομία να τσεκάρω  τις τελευταίες 20.000 αιτήσεις από πέρυσι αν πρόκειται για ομογενείς η αλλοδαπούς. Οι μεταβολές είναι αναρίθμητες από έτος σε έτος. Πολλοί θα είναι νέοι δικαιούχοι, αφού λόγω της κρίσης μειώθηκε το εισόδημά τους, ενώ κάποια παιδιά ενηλικιώθηκαν, οπότε θα πρέπει να ζητήσουμε πίσω την προκαταβολή που χορηγήσαμε» διευκρινίζει ο κ Βεργίνης

Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν έλεγχο στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ για τα επιδόματα και να δουν εάν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για την διόρθωση που έχουν κάνει στο Α21 μέσω Taxisnet.



protothema.gr

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΩΜΑΤΩΝ 2014

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει την ανάρτηση της υπ. αριθ. 29476/12-3-2014 εγκυκλίου που αφορά τη διαδικασία υποβολής «ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2014». Η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της διαδικτυακής εφαρμογής του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε με ηλεκτρονική διεύθυνση http://entitlements.opekepe.gr/ για την καταχώριση της αίτησης μεταβίβασης Δ.Ε.Ε 2014 θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.
Οι ενδιαφερόμενοι όμως μπορούν να εγγράφονται στη διαδικτυακή εφαρμογή για τη λήψη κωδικού και τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού, προκειμένου να καταχωρίζουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις μεταβίβασης Δ.Ε.Ε. Για τους χρήστες που είχαν λάβει κωδικό τα έτη 2012, 2013, ισχύει ο παλιός κωδικός και δεν απαιτείται η εγγραφή τους για λήψη νέου κωδικού. Αίτηση εγγραφής για δημιουργία νέου λογαριασμού μπορούν να υποβάλλουν μόνο οι μεταβιβάζοντες και σε περίπτωση κληρονομιάς οι κληρονόμοι, προκειμένου να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά την αίτηση μεταβίβασης.
Επιπλέον σας επισημαίνουμε ότι:

•Τα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, που οι παραγωγοί έχουν στην κατοχή τους το 2014 λήγουν την 31.12.2014 και το 2015 θα κατανεμηθούν νέα δικαιώματα ενίσχυσης σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις κατανομής. Όλες οι λεπτομέρειες εφαρμογής των νέων κοινοτικών διατάξεων υπόκεινται σε διαβούλευση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

•Οι αιτήσεις μεταβιβάσεων Δ.Ε.Ε 2014 πραγματοποιούνται με ευθύνη των παραγωγών. Η απόκτηση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης το 2014 πιθανόν να μην αποτελεί προϋπόθεση κατανομής νέων δικαιωμάτων το 2015.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 14/3/2014


ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Το να έχετε τον πρώτο λόγο είναι μάλλον το καλύτερο που μπορεί να σας συμβεί. Πρέπει να δείξετε για λίγο την πρωταρχική σας εικόνα γιατί μερικές φορές ξεχνιέται μέσα από τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Έρωτας: Είστε πολύ ερωτικοί και με τον τρόπο σας θα φανείτε πιο ζεστοί και δοτικοί. Ο λόγος είναι ότι δεν θα αφήσετε κανέναν να μπει στην μέση και να σας χαλάσει την εικόνα και το όνειρο. Το Λιοντάρι μπορεί να έχει κοινά σημεία εγωισμού μαζί σας αλλά τουλάχιστον τα βρίσκετε. Ο Αιγόκερως χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή.
Καριέρα & Οικονομικά: Η αναφορά σε ένα πρόσωπο που έχει να κάνει με ένα παλιό συνεργάτη σας θα σας δώσει μια καινούργια προοπτική η οποία θα έχει ρίσκο ή κάτι καινούργιο που θα σας ενθουσιάσει και θα σας βγάλει από την πλήξη.

ΤΑΥΡΟΣ 
Γενικά: Έχετε μια απόλυτη συμπεριφορά η οποία δεν θα σας αφήσει να ελιχθείτε με τον τρόπο που χρειάζεστε και ίσως πάρετε κατά γράμμα μια πιθανή συζήτηση με άτομα και μπορεί να σας στεναχωρήσει. Αν αναβληθεί κάτι που περιμένατε, μην ανησυχήσετε γιατί στο τέλος θα γίνει.
Έρωτας: Η προοπτική να εξελιχθείτε μέσα από ένα Λιοντάρι πιθανόν να μην σας αφήσει περιθώρια να είστε περισσότερο άνετοι. Θα κάνετε υπερβολές και με τον Υδροχόο με τον οποίο συζητάτε αλλά δεν μπορείτε να βρείτε κοινό σημείο επαφής και κάπου τα τσουγκρίζετε συνέχεια.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε βάλει κατά κάποιο τρόπο τον αυτόματο πιλότο σε κάποια θέματα συνεργασιών και ίσως να μην μπορείτε να ξεφύγετε από τα δεδομένα που εσείς οι ίδιοι έχετε ορίσει. Μπορεί αν αλλάξετε εικόνα να σας δοθεί η ευκαιρία να δείτε και άλλα πράγματα που σας ξεφεύγουν.

ΔΙΔΥΜΟΙ 
Γενικά: Η γενική ενδυνάμωσή σας θα είναι τόσο σημαντική ώστε θα δείτε ότι κάποια πράγματα που είχαν ακυρωθεί τελείως θα γίνουν τώρα πραγματικότητα αρκεί να έχετε πίστη και σταθερότητα.
Έρωτας: Είστε πολύ απασχολημένοι στο να δεχτείτε κάτι που είναι ήδη δεδομένο. Η πραγματική σας αξία έτσι και αλλιώς δεν αμφισβητείται, κυρίως από ένα Λιοντάρι ή Υδροχόο γιατί έχετε βρει μεταξύ σας κοινά σημεία. Το δύσκολο ίσως είναι με τον Ιχθύ γιατί θα υπάρχει μια μικρή έλλειψη συνεννόησης.
Καριέρα & Οικονομικά: Ενώ σας παρουσιάζονται κάποιες ευκαιρίες ίσως να μην μπορείτε να τις δείτε μέσα σας ολοκληρωμένες γιατί σας διαφεύγει ο πρωταρχικός στόχος που είναι να πληρώσετε όλους τους λογαριασμούς σας και να κερδίσετε χρήματα και όχι να παρασυρθείτε από τα προβλήματα τρίτων.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Γενικά: Η αναφορά σε κάτι πολύ προσωπικό σας θα σας αναγκάσει να οριοθετήσετε τις αξίες σας, προσωπικές και υλικές. Η δυνατότητα που σας δίνεται να δείξετε πιο εύκολα τον προσωπικό σας στόχο τελικά θα σας κάνει καλό και όχι κακό.
Έρωτας: Μερικές φορές νιώθετε ότι η προσωπική σας αξία έχει να κάνει με το πόσο αποδεκτοί και απαραίτητοι είστε στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει άμεσα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί και να θυμώσετε αν δείτε κάποια άλλη συμπεριφορά που δεν είναι στα μέτρα σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κάποιες διαφωνίες, κυρίως από τις απολαβές των συνεργατών σας οι οποίες μπορεί να μην σας καλύπτουν γιατί πιστεύετε ότι η δικαίωσή σας θα έρθει μόνο από οικονομική αναγνώριση. Σίγουρα έχετε δίκιο αλλά αυτό δεν είναι που θα σας σπρώξει να κάνετε την συμφωνία.

ΛΕΩΝ 
Γενικά: Έχετε πολύ μεγάλη ενεργητικότητα. Θα λάβετε και πληροφορίες οι οποίες πιθανόν να μην είναι και πολύ σαφείς αλλά θα τις φέρετε εσείς στα μέτρα σας. Μια συμφωνία ίσως τελικά να πέσει στο κενό κυρίως αν παραμένετε στο ίδιο μοτίβο.
Έρωτας: Ενώ θέλετε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας πιθανόν να την χάσετε γιατί αυτά που μπορεί να ακούτε από έναν Παρθένο ή Ιχθύ σας βγάζουν έξω από τα ρούχα σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κινηθείτε με σοφία.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε έτοιμοι να κάνετε μια τελική συμφωνία που μπορεί να πέσει στο κενό αν παραμείνετε στο ίδιο μοτίβο. Για αυτό να προτιμήστε να γίνετε ευέλικτοι και πιο αναλυτικοί προκειμένου να μπορέσετε να κερδίσετε έστω και λιγότερα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Νιώθετε κάπως αναστατωμένοι και οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο πιθανόν να αντιστέκεστε σε πράγματα τα οποία δεν είναι και πολύ ξεκάθαρα. Να προτιμάτε την οδό της λογικής και όχι του αφηρημένου συναισθήματος.
Έρωτας: Η προσωπική σας ζωή έχει επηρεαστεί από κάποια πράγματα τα οποία ίσως να είναι δύσκολο να τα επαναφέρετε στην πραγματικότητα. Για αυτό να προτιμήσετε να παραμείνετε περισσότερο με την λογική παρά με τις υποσχέσεις και τις ψευδαισθήσεις που μπορεί να δημιουργείτε άθελά σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε δική σας προσωπική πορεία αλλά δεν είναι εύκολο να παραμείνετε αλώβητοι οι γεννημένοι τις πρώτες ημέρες γιατί η στάση ενός συνεταίρου δεν είναι ξεκάθαρη και δε σας λέει ακριβώς τι θέλει γιατί δεν μπορεί να καταλάβει τις προθέσεις σας.
 
ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Έχετε κάποιες αμφιβολίες οι οποίες μερικές φορές σας μεταφέρουν σε μια άλλη πραγματικότητα που σίγουρα δεν σας κάνει και πολύ καλό. Η ολιγάρκεια σε προσωπικά πράγματα θα βοηθήσει έτσι ώστε να δεχτείτε κάποια εμπόδια που μπορεί να υπάρχουν.
Έρωτας: Προσπαθήστε όσο μπορείτε να είστε αντικειμενικοί και κυρίως πολύ προσεκτικοί με κρίσεις και αποφάσεις για ένα Παρθένο ή Ιχθύ γιατί σίγουρα θα γίνουν λάθη και από τις δυο πλευρές. Η ονειροπόληση δεν κάνει κακό αρκεί να μην σκέφτεστε πράγματα που δεν είναι εφικτά.
Καριέρα & Οικονομικά: Η απόφασή σας να δημιουργήσετε μια καινούργια πραγματικότητα ίσως να κολλάει από κάποιες συνεργασίες οι οποίες δεν σας αφήνουν περιθώριο επέκτασης επειδή τα νερά είναι κάπως θολά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Είστε έτοιμοι να αναλύσετε όλα τα δεδομένα και να βρεθείτε μπρος σε σωστά συμπεράσματα. Η συμμετοχή των φίλων σας θα είναι πολύ σημαντική γιατί θα επιβεβαιώσει αν τελικά λειτουργείτε σωστά απέναντί τους ή όχι.
Έρωτας: Εκκρεμούν κάποιες υποθέσεις που δεν είναι και τόσο ξεκάθαρες αλλά θα βρεθείτε σε μια φάση που θα έχετε την δύναμη να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους, κυρίως αν νιώθετε ότι έχετε απομακρυνθεί ή ότι δεν έχετε δείξει τα αληθινά σας αισθήματα.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν κάποιες εξελίξεις που θεωρούνται πολύ καλές για αυτό μην αρνείστε ένα χέρι βοηθείας που σας δίνεται. Μάλιστα είναι τόσο απλό το θέμα σας που θα λυθεί στο άψε σβήσε. Η σύμπραξη με ένα άλλο πρόσωπο δεν θα είναι και τόσο δύσκολη όσο νομίζετε.

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Γενικά: Προσπαθείτε να υλοποιήσετε κάποια πράγματα τα οποία δεν είναι και τόσο εύκολα. Όμως η σταθερή σας συμπεριφορά θα βοηθήσει πάρα πολύ. Το εξωτερικό ή μια πληροφορία από έξω θα σας δώσει μεγάλη χαρά.
Έρωτας: Αναζητάτε να βρείτε την εσωτερική χαρά με το πρόσωπο που είστε μαζί και δεν περιμένετε να φτιάξουν τα πράγματα για να δείξετε την αγάπη σας κι αυτό θα το πετύχετε γιατί το νιώθετε έντονα στην ψυχή σας. Ο Υδροχόος θα σας βοηθήσει πολύ περισσότερο σε αυτό.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε μια σημαντική εύνοια η οποία θα σας ακολουθήσει στους στόχους σας γιατί βγαίνει από μέσα σας. Ένα πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό μπορεί να σας μιλήσει για κάτι διαφορετικό και ίσως να δείτε ότι τελικά από εκεί θα έχετε χρήματα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
Γενικά: Περιμένετε να γίνει κάτι πολύ προσωπικό και ίσως να μην έχετε την υπομονή ή την ευελιξία να δεχτείτε το αντίθετο. Για αυτό μην δημιουργείτε με τον τρόπο σας αντιφάσεις ή αρνητικό ρεύμα γιατί δεν θα μπορέσετε να ξεφύγετε από μια δυσκολία.
Έρωτας: Έχετε κατακλυστεί από κάτι βαθύ και θα πρέπει για να ανταποκριθείτε άμεσα να ελέγξετε τα συναισθήματά σας τα οποία μερικές φορές έχουν θυμό ή μνησικακία. Καλό είναι να μην έχετε προσωπική ανάμειξη με οικονομικά θέματα για να μην έχετε στην πορεία αντιστάσεις ή προβλήματα.
Καριέρα & Οικονομικά: Η άποψη σας είναι απόλυτη και ίσως να μην αφήνετε περιθώρια για να διαπραγματευτείτε κάτι που θα σας έκανε καλό ή να μην ακούσετε μια άλλη γνώμη την οποία δεν δέχεστε σαν λύση. Καλό είναι να εμβαθύνετε τα πράγματα για να κάνετε τις αξιολογήσεις σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Γενικά: Η συμπεριφορά σας μερικές φορές είναι κάπως απρόσωπη. Για αυτό το καλύτερο είναι να έρθετε πιο κοντά για να μην υπάρχουν οι παρεξηγήσεις, αφού αναγκαστικά την ενέργειά σας θα την σπαταλήσετε βοηθώντας ή ασχολούμενοι με τους άλλους.
Έρωτας: Το καλό για τους γεννημένους το τρίτο δεκαήμερο είναι ότι θα γεμίσετε την ψυχή σας με όμορφα συναισθήματα και θα νιώσετε ότι τελικά η συντροφικότητα είναι κάτι πολύτιμο.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν πρόσωπα τα οποία είναι κατά κάποιο τρόπο πολύ εύκολα σε πρόσβαση και άλλα πιο δύσκολα. Επειδή σας συμφέρει να κάνετε μια πολύ συγκεκριμένη κίνηση, θα δείτε ότι αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες, θα βρείτε άκρη και μάλιστα πολύ καλή.

ΙΧΘYΕΣ 
Γενικά: Η εντύπωση που έχετε για κάποιες καταστάσεις ότι δεν μπορείτε να τις προσεγγίσετε μπορεί να είναι λανθασμένη και θα κάνετε κινήσεις που δεν είναι σωστές. Χρειάζεται να ελέγξετε τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να έχετε την σιγουριά ότι ό, τι κάνετε θα είναι για το καλό σας.
Έρωτας: Έχετε αποφασίσει ότι με το Λιοντάρι θα μείνετε μαζί και θα αποδεχτείτε ότι έχει ανάγκη να τον υπολογίζετε γιατί αλλιώς θα υπάρχουν προβλήματα μεταξύ σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Η σκέψη σας είναι πολύ ιδιαίτερη γιατί προσπαθείτε να κάνετε διάφορες αλλαγές μέσα από συμμαχίες και συνεργασίες. Ίσως όμως νιώθετε ότι πρέπει να συμβιβαστείτε αρκετά αλλά μην το βλέπετε σαν κακό γιατί πρέπει να φτάσετε στον στόχο σας οπωσδήποτε.




astrology.gr

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 13/3/2014

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Η φυσική σας κατάσταση είναι πολύ ιδιαίτερη γιατί πλαισιώνετε πολύ καλά μια νέα ιδέα η οποία θα σας απελευθερώσει. Η πιθανότητα του να δημιουργήσετε κάτι που να απαιτεί έντονη δράση είναι πιθανό.
Έρωτας: Έχετε την διάθεση της ανεξαρτησίας και της αλήθειας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα βρεθείτε εκτός ορίων γιατί το μήνυμα το μεταφέρετε καλά και σταθερά. Η συνάντησή σας με ένα Λιοντάρι θα είναι τόσο ρομαντική αλλά και ξαφνική που θα σας κάνει να θυμηθείτε τις παλιές καλές στιγμές.
Καριέρα & Οικονομικά: Οι γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο θα έχετε μια ευκαιρία να εμπεδώσετε μια κατάσταση πιο εύκολα και συγχρόνως θα κερδίσετε κάτι οικονομικό πολύ εύκολα.

ΤΑΥΡΟΣ 
Γενικά: Είστε λίγο εγωκεντρικοί και κυρίως οι γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο θα δείτε ότι έχετε ανάγκη να επεκτείνετε με κάποιο τρόπο τις δυνατότητές σας αλλά κάπως πιο απόλυτα.
Έρωτας: Η αντικειμενικότητα σίγουρα θα λείπει για αυτό ίσως χρειαστεί να βάλετε την καρδιά σας να διαλέξει. Τα δυνατά συναισθήματα μπορεί να σας γυρίσουν πίσω σε ένα Λιοντάρι αλλά το νιώθετε ότι είναι αυτό που κρατάει τον έρωτα πολύ δυνατό. Ο Κριός και ο Τοξότης είναι πρόσωπα που θα παίξουν κάποιο ρόλο.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε αναγκασμένοι να παίξετε ένα σημαντικό ρόλο και με αυτόν τον τρόπο θα κινήσετε τα νήματα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα έχετε όλα τα εχέγγυα με το μέρος σας γιατί πιθανόν να έχετε υπερβολικές απαιτήσεις ή φιλοδοξίες.

ΔΙΔΥΜΟΙ 
Γενικά: Είναι μια ημέρα που θα γευτείτε χαρούμενα πράγματα γιατί εσείς οι ίδιοι θα ξεφύγετε από τις δυσκολίες και θα δείτε όλα αυτά που υπάρχουν γύρω σας με ένα καλύτερο μάτι. Πιθανόν ένα ταξίδι να σας ξεσηκώσει. Το θεατρικό ταλέντο που μπορεί να ανακαλύψετε ότι έχετε πιθανόν να σας κάνει καλό αν παρακολουθήσετε μαθήματα ερασιτεχνικά.
Έρωτας: Βρίσκετε αφορμές για να αποκαλύψετε συναισθήματα και αισιόδοξα μηνύματα. Ο λόγος είναι ότι δεν αρκείστε μόνο σε επαφές αλλά και σε αποκαλύψεις. Πιθανόν να θέλετε μια γενναία εξομολόγηση για να έρθετε στα ίσα σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ενεργοποιήστε τότε αυτό γίνεται σε όλα τα επίπεδα και ο λόγος είναι ότι δεν σας αρέσει να χάνετε κάποιες ευκαιρίες. Αν μιλήσετε για ταξίδια ή υπογραφές συμβολαίων καλό είναι να είστε γρήγοροι και να μην αφήσετε τον χρόνο να περάσει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Γενικά: Έχετε υποσυνείδητα ανάγκη να φανείτε μέσα από κάποιες κινήσεις που μπορεί ακόμα να μην έχετε αποφασίσει τι να κάνετε και να σας βγει ξαφνικά στην επιφάνεια. Η αγορά κάποιων ακριβών ή ποιοτικών πραγμάτων είναι μέσα στα σχέδιά σας.
Έρωτας: Σίγουρα έχετε διαλέξει την αποκλειστικότητα κι αυτό σας δίνει την δυνατότητα να ασχοληθείτε αλλά και να ασχοληθούν περισσότερο μαζί σας. Το Λιοντάρι, και ο Υδροχόος θα είναι άτομα που θα σας δημιουργήσουν ένταση και πάθος.
Καριέρα & Οικονομικά: Στα θέματα ενός ακινήτου ή μιας δημιουργίας σας θα δείτε ότι θα υπάρχουν κάποιες απαντήσεις αλλά ίσως κάνετε κι ένα ποιοτικό έλεγχο για να είστε σίγουροι.

ΛΕΩΝ 
Γενικά: Η προσωπικότητά σας θα είναι πολύ δυναμική για αυτό θα διεκδικήσετε όλα αυτά που κατά καιρούς χάνετε με την υποχώρησή σας. Η σχέση με την οικογένεια σας μπορεί να είναι κάπως αποστασιοποιημένη.
Έρωτας: Η φιλική ίσως διάθεση που έχει ένας Υδροχόος θα σας συγκινήσει ιδιαίτερα αλλά από την άλλη μπορεί να δείξετε ότι θέλετε κάτι παραπάνω. Αν αναλάβετε εσείς την πρωτοβουλία και πείτε «σε αγαπώ», δεν θα σας βλάψει πουθενά, αντίθετα θα σας κάνει καλό. Ο Κριός είναι επίσης κοντά σας. Ο Ιχθύς σας μπερδεύει για αυτό θα πάρετε αποστάσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Η προσωπική σας γνώμη θα μετρήσει γιατί ξέρετε τι κάνετε. Κυρίως οι γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο θα έχετε μια ευκαιρία να φτάσετε στον στόχο σας γιατί θα λειτουργήσετε πολύ πρωτοποριακά. Μπορεί να πάρετε χρήματα από κάπου ξαφνικά, χωρίς να το είχατε προγραμματίσει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Έχετε στο μυαλό σας ότι θα χρειαστεί να δράσετε κάπως πιο μυστικά γιατί ίσως ο εγωισμός σας να μην σας αφήσει να εκτεθείτε. Μια ιδιαίτερη εναλλακτική θεραπεία και πιθανόν πρωτότυπη μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το άγχος.
Έρωτας: Κάνετε μυστικές σκέψεις οι οποίες δεν θα σας αφήνουν να δείξετε τον πραγματικό σας εαυτό. Ο λόγος είναι ότι νιώθετε έντονα συναισθήματα για ένα πρόσωπο και ίσως να μην επιθυμείτε να του τα αποκαλύψετε είτε γιατί δεν μπορείτε είτε γιατί δεν θέλετε. Κυρίως Κριός, Υδροχόος ή Ιχθύς θα σας δώσουν το μεγαλύτερο έναυσμα για να εκφραστείτε.
Καριέρα & Οικονομικά: Θέλετε να κάνετε κάποια πράγματα πολύ εντυπωσιακά αλλά ίσως να κολλάτε να δώσετε το καλύτερο σας κομμάτι γιατί πιθανόν να φοβάστε ότι θα σας κρίνουν οι άλλοι. Υπάρχει βέβαια μια βοήθεια από ένα πρόσωπο που είναι μέσα στον χώρο της δουλειάς σας. Χρειάζεται να είστε πολύ φιλικοί για να έρθετε κοντά με τα άτομα που συνεργάζεστε.
 
ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Είστε δυνατοί και σταθεροί και με αυτόν τον τρόπο θα έχετε το πάνω χέρι ακόμα και σε κάποια μπερδέματα τα οποία θα χρειαστεί να ξεκαθαρίσετε ένα-ένα για να έρθει το ποθούμενο αποτέλεσμα.
Έρωτας: Έχετε δυναμώσει περισσότερο και δεν έχετε την αδυναμία να πείτε την αλήθεια σε ένα άτομο που μερικές φορές δεν σας φέρεται όπως θα θέλατε. Η δυσκολία είναι με έναν Παρθένο ή Ιχθύ αλλά είναι στο χέρι σας να δείξετε την αλήθεια σας. Αντίθετα ο Υδροχόος θα είναι πολύ κοντά σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Σίγουρα θα επηρεαστείτε από κάποια άτομα που είναι πολύ κοντά σας και πιθανόν η πρόθεσή τους δεν είναι να σας αποδυναμώσουν. Εσείς όμως μπερδεύεστε από το περιβάλλον και μερικές φορές μπορεί να γίνουν λάθη που δεν είναι και τόσο εύκολα να τα διορθώσετε μετά. Η λογική καλό είναι να επικρατήσει για να κλείσετε κάποιες συμφωνίες που περιμένετε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Η προσωπική σας άποψη μπορεί να είναι κάπως υπερβολική και πιθανόν να αποδυναμώνεστε από κάποιες εγωιστικές προβολές. Ο λόγος είναι ότι ίσως να βρεθείτε σε μια δύσκολη θέση γιατί είστε κάτω από πίεση.
Έρωτας: Θέλετε να δώσετε την αγάπη σας αλλά ίσως με μια υπερβολή που θα σας κατευθύνει σε ένα αποτέλεσμα απόλυτο. Από τη σχέση με ένα Λιοντάρι ή Υδροχόο δεν μπορείτε εύκολα να ξεκολλήσετε. Θα παίζει ένα κύριο ρόλο στην καρδιά σας, κυρίως αν έρχεται από το παρελθόν επειδή μέσα σας υπάρχουν πολύ δυνατά συναισθήματα που δεν τα αποβάλετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχει πολύ ένταση να προλάβετε ή να τα κάνετε όλα γρήγορα και τέλεια, προκειμένου να φανείτε και να πετύχετε ακόμα και το ακατόρθωτο.

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Γενικά: Νιώθετε δυνατοί και μπορείτε να είστε σίγουροι για οτιδήποτε κάνετε γιατί έχετε επίγνωση του τι ακριβώς θέλετε. Πάντως να θυμάστε ότι η πρόθεσή σας μετράει αν είναι ξεκάθαρη και σήμερα θα έχετε τα αποτελέσματα που περιμένετε.
Έρωτας: Είστε πολύ ερωτικοί και δοτικοί και είστε πρόθυμοι να συγχωρήσετε ή να αποδεχτείτε τα σφάλματα του άλλου προσώπου. Το πιο σημαντικό είναι να δεχτείτε ότι υπάρχει διαφορετικότητα μεταξύ σας και η αγάπη είναι αυτή που συνδέει τα πάντα.
Καριέρα & Οικονομικά: Εντυπωσιάζεστε από ένα κοινό project που έχετε να δουλέψετε μαζί με άλλα άτομα γιατί θα βγει τόσο καλό που σίγουρα κάτι θα γίνει για να έχετε τα χρήματα που θέλετε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
Γενικά: Η προσωπική σας ταυτότητα είναι τόσο σημαντική που μερικές φορές σας δυσκολεύει γιατί δεν έχετε την απόλυτη γνώση για να κινηθείτε με άνεση μέσα στα δικά σας κατατόπια.
Έρωτας: Το Λιοντάρι είναι ιδιαίτερα φιλικά προσκείμενο σε εσάς αλλά εσείς ίσως να δυσκολεύετε γιατί δεν θέλετε να δώσετε την σκέψη σας και το συναίσθημά σας επειδή πιστεύετε ότι δεν σας καταλαβαίνει. Γνωρίστε τον εαυτό σας καλύτερα κι ίσως αυτό να είναι η πιο μεγάλη σας βοήθεια.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε αρκετά διστακτικοί να λειτουργήσετε πολύ ατομικά ή προσωποκεντρικά. Μερικές φορές σας αρέσει να κρύβεστε για χάρη του συνόλου. Η σχέση με τα άτομα που είναι γύρω σας χρειάζεται επαναπροσδιορισμό.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Γενικά: Η συγκεκριμένη φάση που περνάτε θα πυροδοτήσει γεγονότα τα οποία θα σας ενεργοποιήσουν και θα κάνετε κινήσεις που είναι πολύ θετικές, δίνοντάς σας ένα καλό αποτέλεσμα.
Έρωτας: Η προσωπική σας διάθεση θα είναι πολύ ανοικτή και θα δεχτείτε να γίνουν ακόμα και υπερβάσεις που άλλες φορές δεν κάνετε. Πιθανόν να πάτε και ένα ταξίδι με το πρόσωπο που θέλετε μαζί για να κάνετε καλύτερη σύσφιξη σχέσεων.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε ευκαιρίες που υλοποιούνται πιο εύκολα και κυρίως συνεργασίες οι οποίες θα είναι πολύ χρήσιμες για τον επόμενο καιρό. Ο Κριός θα είναι πολύ κοντά σας σε ό, τι κάνετε.

ΙΧΘYΕΣ 
Γενικά: Η αναβάθμιση που έχετε αναγκαστεί να κάνετε πιθανόν να μην είναι και τόσο εύκολη. Για αυτό όσο μπορείτε να δείχνετε την ατομικότητα σας και τα θέλω σας, χωρίς να συμπαρασύρεστε από το περιβάλλον γύρω σας.
Έρωτας: Το Λιοντάρι μερικές φορές σας εκνευρίζει γιατί δείχνει την απέραντη ατομικότητα του. Ίσως να είναι αυτό που χρειάζεται να κάνετε για να παραμείνετε κατά αρχάς πιστοί και σίγουροι για τον εαυτό σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε διάθεση να μην διασπάσετε ένα μέτωπο το οποίο σας δίνει σταθερότητα αλλά και σιγουριά. Αν δεν μπορείτε, ακολουθείστε πιστά τους κανόνες του στόχου για να σταματήσετε να είστε από εδώ και από εκεί.


astrology.gr

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 7


Από τα 7 θαύματα του κόσμου, 4 βρίσκονταν στην Αρχαία Ελλάδα και 3 εκτός!!! 

Οι αριθμοί 3 και 4 είχαν επίσης συμβολική σημασία για τους Έλληνες. Οι Αρχαίοι Έλληνες χώριζαν τους ωκεανούς του κόσμου σε… 7 θάλασσες: Το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, την Αδριατική, τη Μαύρη, την Ερυθρά, την Κασπία και τον Περσικό Κόλπο.

Οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν το 7 τέλειο αριθμό γιατί είναι το άθροισμα του 3 και του 4 που αντιστοιχούν στα τέλεια σχήματα, τρίγωνο και τετράγωνο.

Οι Αρχαίοι Έλληνες αναγνώριζαν το 7 ως μυστηριώδη αριθμό για τις γεωμετρικές του ιδιότητες, π.χ. 7 σημεία δεν μπορούν να δημιουργήσουν συμμετρία σε ένα κύκλο!

Ο Φιλοκτήτης έπλευσε με 7 πάνοπλα καράβια στην Τροία με σκοπό να υπερασπιστεί τους Έλληνες κατά τον Τρωικό πόλεμο.

Η τραγωδία του Αισχύλου Επτά επί Θήβας εξιστορεί την εκστρατεία των 7 Ελλήνων βασιλιάδων κατά τις Θήβας, της Πόλης των 7 Πηλών!

Τα μέταλλα που γνώριζαν στην Αρχαιότητα ήταν 7: Χρυσός, χαλκός, μόλυβδος, κασσίτερος, υδράργυρος, ασήμι, σίδηρος. Σε αυτά βασίστηκε η εξέλιξη του Πολιτισμού!

Το 7 στην Αρχαιότητα! Στην Αρχαία Σπάρτη η εκπαίδευση των αγοριών ξεκινούσε από την ηλικία των 7 ετών!

Οι 7 πλανήτες που ήταν γνωστοί στην αρχαιότητα ήταν οι: Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ήλιος και Σελήνη.

Σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Απόλλωνας είχε 7 αγέλες βοδιών.

Στην Αρχαία Αίγυπτο ένα από τα πρώτα μετεωρολογικά συστήματα περιέγραφε 7 διαφορετικά κλίματα, χωρίζοντας τον κόσμο σε μετεωρολογικές ζώνες.

Οι Αρχαίοι Έλληνες χώριζαν την ανατομία του ανθρώπινου σώματος σε 7 μέρη: Κεφάλι, στήθος, στομάχι, 2 χέρια, 2 πόδια.

Το 7 εμφανίζεται συχνά στην Μυθολογία: 7 είναι οι Πλειάδες, Κόρες του Άτλαντα και της Πλειώνης, που αντιστοιχούν στα 7 ορατά άστρα του αστερισμού των Πλειάδων!

Ο αριθμός 7 εμφανίζεται πολύ συχνά στην Ελληνική Μυθολογία: Η λύρα του Αρχαίου Θεού Απόλλωνα, είχε 7 χορδές.

Η 7η ημέρα της Δημιουργίας είναι αυτή της ανάπαυσης, της αργίας και συμβολίζει την ολοκλήρωση και την τελειότητα! Ο αριθμός 7 εμφανίζεται συχνά και στη θρησκεία. 7 είναι οι Χριστιανικές αρετές: ευσπλαχνία, ταπεινότητα, αγνότητα, φιλαλληλία, επιείκεια, καλοσύνη, εργατικότητα.

Το 7 στη θρησκεία! Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Νώε πήρε στην Κιβωτό του, 7 ζεύγη από κάθε είδος πτηνών.

Ο αριθμός 7 χρησιμοποιείται 70 φορές στην Παλαιά Διαθήκη!

Οι Μουσουλμάνοι δικαιούνται να έχουν 7 γυναίκες σύμφωνα με το Κοράνι.

Το αυτόνομο κράτος του Βατικανού ιδρύθηκε στις 7/7 του 1929!

7 μέρη του σώματος διακοσμούνται με κοσμήματα: Το κεφάλι, ο λαιμός, τα χέρια, τα πόδια, τα αυτιά, η μύτη και η μέση.

Σύμφωνα με την επιστήμη υπάρχουν 7 ενεργειακά πεδία στο ανθρώπινο σώμα και βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης!

Κάθε φάση της Σελήνης, διαρκεί 7 ημέρες.

Στην Κίνα πιστεύουν ότι η 7η μέρα του πρώτου φεγγαριού του έτους, είναι τα γενέθλια της ανθρωπότητας και όλοι γιορτάζουν γενέθλια αυτή τη μέρα.

Η Κινέζικη Φιλοσοφία θεωρεί ως θεμελιώδη στοιχεία τα εξής 7: Αέρας, νερό, μέταλλο, αιθέρας, φωτιά, ξύλο, και γη.

Ο αριθμός 7 εμφανίζεται συχνά και στη Μυθολογία. Ο Οδυσσέας προτού επιστρέψει στην πατρίδα του στην Ιθάκη, έμεινε στο νησί της Καλυψούς 7 ολόκληρα χρόνια.

Το 7 στη Γεωγραφία! 7 είναι τα νησιά του Ιονίου πελάγους: Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Ιθάκη, Λευκάδα, Κύθηρα και Παξοί.

Ο αριθμός 7 εμφανίζεται συχνά με συμβολική σημασία στη γνωστή σειρά βιβλίων Χάρι Πότερ – που μάλιστα θα αποτελείται από 7 βιβλία.

7 είναι οι Βυζαντινές μουσικές νότες: ΠΑ, ΒΟΥ, ΓΑ, ΔΙ, ΚΕ, ΖΩ, ΝΗ.

Τα 7 ονόματα που έχουν δοθεί στην Κωνσταντινούπολη είναι: Κωνσταντίνου Πόλη, Νέα Ρώμη, Αντωνία, Θησαυρός του Ισλάμ, Διαχωριστής του Κόσμου, Ινσταμπούλ, και Κωνσταντινούπολη.

Το μυαλό μας μπορεί να μετρήσει στιγμιαία και με ακρίβεια μέχρι και 7 αντικείμενα ακόμη και αν τα δούμε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.

Το ουράνιο τόξο αποτελείται από τα εξής 7 διαδοχικά χρώματα: Κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, μωβ και βιολετί.

Βλέπουμε τελικά; πως ο αριθμός αυτός κρύβει κάτι το ξεχωριστό αλλά,,, σίγουρα και μυστήριο αφού από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, σημαδεύει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο την ζωή μας.

ΕΚΑΤΟ ΚΙΛΑ ΚΡΕΑΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΡΩΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ!

Πολύ μακριά από τις 180 μέρες νηστείας το χρόνο, που τηρούσαν παλαιότερα λόγω θρησκείας - Ποιες είναι οι βλαβερές συνέπειες στον οργανισμό



Ακόμα και τους Αμερικανούς, που θεωρούνται από τους πιο φανατικούς κρεατοφάγους στον κόσμο, κατάφεραν να ξεπεράσουν οι Έλληνες. Η Ελλάδα είναι σήμερα η έβδομη χώρα στον κόσμο σε κατανάλωση κόκκινου κρέατος και κάθε Έλληνας καταναλώνει εκατό κιλά, κατά μέσο όρο το χρόνο, όταν ο κάθε κάτοικος των ΗΠΑ φθάνει τα ογόντα οκτώ κιλά.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε απόψε στη Θεσσαλονίκη ο ομότιμος καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Αντώνης Καφάτος, στη διάρκεια εκδήλωσης, με θέμα: «Τα trans – λιπαρά οξέα στη διατροφή μας», που διοργάνωσε Το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας Χημείας.

Όπως είπε ο κ. Καφάτος η κατά κεφαλή κατανάλωση κρέατος στην Κρήτη, το 1960, ήταν μόλις 35 γραμμάρια την ημέρα, ενώ από τις μελέτες του Ινστιτούτου “Ροκφέλερ”, το 1948 και αργότερα το 1960, από τον Αμερικανό βιοχημικό, Ancel Keys, διαπιστώθηκε ότι η μέση κατανάλωση ελαιολάδου από τους Κρήτες ήταν 120 γραμμάρια και το 29% της ενέργειας που έπαιρναν καθημερινά προερχόταν από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

Επίσης, πριν από 50 χρόνια η κύρια πηγή λιπαρών στον ελληνικό πληθυσμό ήταν το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί, ενώ τα λιπαρά από κρέας, γαλακτοκομικά, αβγά, ψάρια και θαλασσινά, ήταν περιορισμένα, λόγω των οικονομικών δυσχερειών, αλλά κυρίως λόγω των νηστειών της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 60 η πλειοψηφία των κατοίκων στην Ελλάδα (ποσοστό 60% του πληθυσμού) τηρούσε με ευλάβεια και ακρίβεια όλες τις νηστείες, για 180 ημέρες το χρόνο!

«Δυστυχώς το άριστο διαιτολόγιο των Κρητών της δεκαετίας του 1960 αλλοιώθηκε τις επόμενες δεκαετίες με την παραγωγή και εισαγωγή πλήθους επεξεργασμένων τροφίμων και μαργαρινών που διατίθενται στις υπεραγορές, στα ταχυεστιατόρια και τα περίπτερα κάθε γειτονιάς», επισήμανε ο κ. Καφάτος.

Όπως αποκαλύπτεται από τις έρευνες οι αλλαγές στο διαιτολόγιο των Κρητών επιβεβαιώθηκε με περιοδικές αναλύσεις του υποδορίου λίπους, σε λιπαρά οξέα, καθώς και με την επιδημική έξαρση της παχυσαρκίας τα τελευταία 40 – 50 χρόνια σε ενήλικες, αλλά και παιδιά. Όπως είπε κ. Καφάτος το ποσοστό λίπους, από κορεσμένα λιπαρά οξέα, φθάνει σήμερα στα επίπεδα των ΗΠΑ και της Βόρειας Ευρώπης (15-18%). «Η περιεκτικότητα πολλών τροφίμων σε λιπαρά αποδεικνύεται με αναλύσεις, είναι εξαιρετικά δυσμενής και προάγει τα χρόνια νοσήματα, όπως τα καρδιοαγγειακά και τους περισσότερους καρκίνους», υπογράμμισε ο ομότιμος καθηγητής.

Τα περισσότερα παγωτά δεν περιέχουν γάλα 

Τον κώδωνα του κινδύνου για δυνητικά επικίνδυνα παγωτά για τη δημόσια υγεία, έκρουσε ο κ. Καφάτος που συνέστησε την προσοχή των καταναλωτών. «Τα περισσότερα παγωτά δεν είναι γαλακτοκομικά προϊόντα, γιατί το πρώτο συστατικό τους είναι το λάδι της ινδικής καρύδας (κορεσμένο κατά 80%), το δεύτερο συστατικό είναι η ζάχαρη και το τρίτο αποβουτυρωμένη σκόνη γάλακτος, ενώ ακολουθούν δεκάδες πρόσθετων ουσιών», τόνισε. Ακόμα προειδοποίησε ότι τα πατατάκια – τσιπς, που – όπως είπε – εκτός από το πολύ αλάτι περιέχουν μεγάλη ποσότητα κακής ποιότητας λιπαρών. «Επίσης, στην έκθεσή τους σε υψηλές θερμοκρασίες παράγεται η τοξική ουσία ακρυλαμίδη, που είναι εξαιρετικά αθηρογόνος και καρκινογόνος», τόνισε.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι οι μαργαρίνες που κυκλοφόρησαν από τα μέσα του περασμένου αιώνα στην Ελλάδα, ήταν υψηλής περιεκτικότητας σε τρανς – λιπαρά, που έφθαναν το 15%. «Τα τελευταία 10 15 χρόνια η βιομηχανία ελάττωσε τα τρανς, κάτω από το 1%, αλλά αύξησε την περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, κατά περίπου 18%, για να είναι σε στερεή μορφή στη συνήθη θερμοκρασία», είπε και χαρακτήρισε άμεσης προτεραιότητας την εκπαίδευση του Έλληνα καταναλωτή, από την παιδική ηλικία.





Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΤΟΣΤΙΕΡΑ ΣΑΣ!

Μια εύκολη λύση

Αν αγαπάτε τη χρήση της τοστιέρα σας, αλλά δυσκολεύεστε στον καθαρισμό της, τότε δοκιμάστε το εξής: Αμέσως μετά τη χρήση της, αποσυνδέστε τη και τοποθετήστε ένα βρεγμένο διπλό φύλλο χαρτί μεταξύ του καλύμματος και της επιφάνειας.

Η θερμότητα που έχει απομείνει, δημιουργεί ατμό από την υγρή πετσέτα και μαλακώνει τους λεκέδες.
Σκουπίστε για να στεγνώσει με ένα άλλο χαρτί και τελειώσατε!




Πηγή: neadiatrofis.gr

ΤΙ ΦΟΡΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Mεγαλύτερο φόρο από ότι τις προηγούμενες χρονιές, θα κληθούν να πληρώσουν περισσότεροι από ένα εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιτηδευματίες, για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2013.
Το επιβαρυμένο «χαράτσι», σύμφωνα με τον ιστότοπο imerisia.gr (από όπου και οι αναλυτικοί πίνακες), για τους ελεύθερους επαγγελματίες προκύπτει από τις εξής ανατροπές στη φορολόγηση:
Κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ
Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών
Επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ του ετησίου εισοδήματος εφόσον το συνολικό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ. Κάθε ευρώ πάνω από τις 50.000 θα φορολογείται με 33%.
Φαίνεται ότι επιβαρύνονται περισσότερο οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εισοδήματα έως 55.000 ευρώ.
Χαμένοι, όμως, θα είναι και όσοι είχαν μηδενικά εισοδήματα το 2013, καθώς θα φορολογηθούν για ετήσια «καθαρά κέρδη» ύψους πολύ μεγαλύτερου των 3.000 ευρώ αφού η εφορία θα προσδιορίσει τα καθαρά φορολογητέα εισοδήματα τους με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και θα επιβάλλει φόρο με συντελεστή 26%.
Κερδισμένοι όσοι έχουν εισοδήματα άνω των 55.000 ευρώ αφού θα κληθούν να πληρώσουν λιγότερο φόρο σε σχέση με πέρυσι, αλλά και όσοι έκαναν έναρξη εργασιών μέσα στο 2013, αφού για τους  νέους επιτηδευματίες, κατά τα τρία πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους, θα ισχύει μειωμένος φόρος στο 13% για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος. Τα επιπλέον 40.000 ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 26% και για το τμήμα του εισοδήματος που υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ θα επιβάλλεται φόρος 33%.
Επίσης, οι νέοι επαγγελματίες απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ για τα πρώτα πέντε χρόνια της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους.
Διατήρηση των τεκμηρίων διαβίωσης για εισοδήματα άνω των 5.700 ευρώ για όλους ανεξαιρέτως τους αυτοαπασχολούμενους που διαθέτουν μια κατοικία ή διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία και έχουν κι ένα ΙΧ αυτοκίνητο. Το ελάχιστο τεκμήριο ανέρχεται σε 2.500 - 3.000 ευρώ και προσαυξάνεται με επιπλέον 1.200 – 3.200 ευρώ για κάθε διαμέρισμα από 30 τ.μ. έως 80 τ.μ. στο οποίο διαμένει και με επιπλέον 2.000- 4.000 ευρώ για κάθε ΙΧ αυτοκίνητο κυβισμού μέχρι 1.200 κ.εκ. που κατέχει.
Διατηρείται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές 1% - 4% στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.
Τι θα πληρώσον μισθωτοί συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια:



paseges.gr

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Φ.Π.Α. ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Οδηγίες για την ολοκλήρωση της καταχώρησης αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, που υποβλήθηκαν το 2013 και τις τεχνικές προδιαγραφές ηλεκτρονικού αρχείου που θα υποβάλλεται από τις συνεταιριστικές οργανώσεις με τις αιτήσεις που θα υποβληθούν κατά το τρέχον έτος, δίνονται με σχετική εγκύκλιο ΠΟΛ.1071/7.3.2014.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενό της έχει ως εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
1. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
14η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ
ΤΜΗΜΑ Β΄


Θέμα: Οδηγίες για την ολοκλήρωση της καταχώρησης αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, που υποβλήθηκαν το 2013 και τις τεχνικές προδιαγραφές ηλεκτρονικού αρχείου που θα υποβάλλεται από τις συνεταιριστικές οργανώσεις με τις αιτήσεις που θα υποβληθούν κατά το τρέχον έτος.

1. Ενόψει της έναρξης της υποβολής των αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ των αγροτών του ειδικού καθεστώτος για πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν το έτος 2013 παρακαλούμε για την ολοκλήρωση της καταχώρησης στο σύστημα TAXIS των αιτήσεων επιστροφής που έχουν υποβληθεί κατά το έτος 2013 (πωλήσεις 2012) άμεσα και όχι αργότερα από τις 17.3.2014.

2. Επισημαίνεται ότι με την ενημέρωση των σχετικών εφαρμογών με τα νέα δεδομένα για το έτος 2013 δεν θα είναι πλέον δυνατή η καταχώρηση των αιτήσεων του προηγούμενου έτους, στην περίπτωση που αυτές έχουν υποβληθεί μέσω συνεταιριστικών οργανώσεων.

3. Σημειώνεται ότι εφόσον έχει γίνει η αρχική καταχώρηση μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, δεν υπάρχει πρόβλημα με την εν συνεχεία εκκαθάριση των αιτήσεων, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων ακόμη και αν η εκκαθάριση αυτή και η επιστροφή πραγματοποιηθούν μετά την ανωτέρω ημερομηνία.

4. Με σκοπό την απρόσκοπτη εφαρμογή, το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή μετά την εν λόγω ημερομηνία, κατά συνέπεια, ενδεχόμενες αιτήσεις που θα παραληφθούν μπορούν να καταχωρηθούν μετά την ημερομηνία αυτή.

5. Επισημαίνεται ότι εντός των επομένων ημερών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών νέο έντυπο της αίτησης επιστροφής, στο οποίο θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά ο αριθμός IBAN του δικαιούχου αγρότη. Ειδικά για αιτήσεις που έχουν ήδη συμπληρωθεί, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν εκ νέου οι εν λόγω αιτήσεις και οι μεν μεμονωμένοι αγρότες μπορούν να συμπληρώνουν επί του εντύπου της αίτησης τον αριθμό αυτό, ενώ για τους συνεταιρισμούς αρκεί η αναφορά του αριθμού αυτού στο ηλεκτρονικό αρχείο που προσκομίζουν.

6. Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές του ηλεκτρονικού αρχείου που προσκομίζουν οι συνεταιριστικές οργανώσεις, σας γνωρίζουμε ότι η μορφή του προς αποστολή αρχείου θα πρέπει να είναι η ακόλουθη:

--ΑΦΜ αγρότη

--Αιτούμενο ποσό προς επιστροφή

--0,00

--Ακαθάριστα Έσοδα

--ΙΒΑΝ

Προκειμένου να γίνει αποδεκτό το αρχείο από το σύστημα Taxis, σας εφιστούμε την προσοχή στα κάτωθι:

--Το αρχείο πρέπει να είναι τύπου csv.

--Οι στήλες θα πρέπει να είναι διαχωρισμένες με ελληνικό ερωτηματικό (';').

--Δε θα πρέπει να υπάρχει κενή γραμμή.

--Κανένα πεδίο σε καμία γραμμή να μην είναι κενό.

--Οι ΑΦΜ να έχουν μήκος 9.

--Οι IBAN να έχουν μήκος 27.

--Τα αριθμητικά πεδία θα πρέπει να έχουν 2 δεκαδικά, τα οποία θα διαχωρίζονται με κόμμα (',') και δεν θα πρέπει να διαχωρίζονται οι χιλιάδες με την τελεία ('.')

Το αρχείο θα προσκομίζεται στις Δ.Ο.Υ. (π.χ. δισκέτα, cd, usb flash memory) με κάθε πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο, το οποίο θα παραμένει στη Δ.Ο.Υ.

Με την προσκόμιση του ανωτέρω αρχείο δεν απαιτείται η προσκόμιση του «βιβλίου μεταγραφής αιτήσεων και αναλυτικών καταστάσεων δικαιολογητικών για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος».

Ακριβές Αντίγραφο
Η Προϊσταμένη της Γραμματείας

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων
Χ. Θεοχάρης


paseges.gr

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΣ;

«Τα περισσότερα ελληνικά επώνυμα προέρχονται συνήθως είτε από τοπωνύμια- όπως Μανιάτης από τη Μάνη, Μωραΐτης από το Μοριά- είτε από διάφορα παρατσούκλια τα οποία ενέπνεαν στους ανθρώπους». Αυτό αναφέρει η κυρία Φούλα Πισπιρίγκου, φιλόλογος, και προσθέτει:

«Από εκεί και πέρα υπάρχουν και μερικές καταλήξεις οι οποίες υποδηλώνουν καταγωγή, όπως για παράδειγμα τα σε ‘ίδης’ και ‘άδης’ που είναι καταλήξεις των Ποντίων, τα σε ‘ογλου’ που είναι Μικρασιατικά και σημαίνουν ο γιος του τάδε, το ‘πουλος’ που απαντάται στην Πελοπόννησο, το «άκος» στη Μάνη και το «άκης» που είναι κρητικό».

Συνοψίζοντας, λοιπόν, μπορούμε να διακρίνουμε τα επώνυμα σύμφωνα με τη σημασία τους σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες, που δηλώνουν αντίστοιχα βαφτιστικό όνομα, καταγωγή, επάγγελμα και παρατσούκλια (ή προσωνύμια).

Πατρωνυμικά: Αυτά που χρησιμοποιούν για ρίζα τους βαφτιστικά ονόματα, είναι μαζί με τα παρατσούκλια το συχνότερο είδος των οικογενειακών ονομάτων. Τα συναντούμε σε ονομαστική πτώση (π.χ. Κωστής, Γεωργής), σε γενική (π.χ. Γεωργίου, Δημητρίου), αλλά και με πολλές καταλήξεις ή υποκοριστικά (π.χ. Στεφανίδης, Αθανασούλας).

Μητρωνυμικά: Αυτά τα οποία βασίζονται στο όνομα της μητέρας, για παράδειγμα Κώστας Ελένης (δηλαδή ο Κώστας της Ελένης). Είναι αρκετά σπάνια και χωρίζονται και αυτά σε κατηγορίες ανάλογα με το επάγγελμα της μητέρας ή του άντρα της (Καλογραίας, Μακαρονούς, Μαμμής, Τσαγκαρίνας), την καταγωγή της μητέρας (Αμουργιανής, Αραπίνης, Βλάχας), ακόμα και το… ελάττωμα της μητέρας (Βουβής, Καμπούρας).

Εθνικά: Είναι τα επώνυμα τα οποία δηλώνουν καταγωγή και φανερώνουν τον τόπο που γεννήθηκε ή έζησε αυτός που έχει το όνομα. Αναφέρονται συνήθως σε χωριά ή ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές και οι καταλήξεις τους είναι δεκάδες.

Οι πιο συνήθεις είναι οι εξής:

-(ι)ώτης: Τσιριγώτης, Λεπενιώτης, Ανδριώτης, Ηπειρώτης κτλ.

-ίτης: Μπεγλίτης, Πολίτης, Αργυροκαστρίτης κτλ.

-ιανος: Κουταλιανός, Ελεκιστριάνος, Ψαριανός, Σακαρετσιάνος, Χρυσοβιτσιάνος κ.α.

-ινός: Πατρινός, Παργινός, Ζακυνθινός, Καλαβρυτινός

-αίος: Κερκυραίος, Ρωμαναίος κτλ.

Επαγγελματικά: Επώνυμα τα οποία δηλώνουν επαγγέλματα τα οποία χάνονται στα βάθη των αιώνων. Από τα βυζαντινά χρόνια (Αμπελάς, Λαχανάς, Ζωναράς, Καμπανάρης, Γραμματικός, Παλαιολόγος, Δούκας, Λογοθέτης) μέχρι τα νεοελληνικά (Γελαδάρης, Αρκουδάρης, Περιβολάρης, Ψαράς, Σαμαράς, Κουρέας, Ασβεστάς, Βαγενάς).

Παρατσούκλια: Αποτελούν τον κύριο όγκο των επωνύμων μαζί με τα πατρωνυμικά και προέρχονται κατά κύριο λόγο από χαρακτηρισμούς που βασίζονται σε σωματικές (Βραχνός, Ζερβός, Καμπούρης, Λεβέντης), πνευματικές και ηθικές ιδιότητες (Βιαστικός, Αγέλαστος, Θλιμμένος, Κατεργαράκος). Μπορούν να προέρχονται όμως και από παρομοιώσεις με ζώα (Αλεπουδέλης, Γάτος, Ζυγούρης, Λύκος, Ποντίκης), με φυτά (Γαρούφαλος, Καρπούζης, Πιπέρης, Ρεβίθης) ή να υποδηλώνουν συγγένεια και ηλικία (Εγγονόπουλος, Κανακάρης, Ορφανός, Παπούλιας, Πατέρας).

Τα επώνυμα όμως, δεν εμφανίστηκαν μόνο με τον αρχικό τους τύπο. Πολλά από αυτά σχηματίζουν παράγωγα με διάφορες καταλήξεις ή είναι σύνθετα με την βοήθεια λέξεων οι οποίες χρησιμεύουν ως πρώτο συνθετικό. Όσον αφορά τις καταλήξεις, αποτελούν ένα γλωσσικό… GPS για να καταλάβουμε από ποιο μέρος της Ελλάδας κατάγεται κάποιος.

Έτσι έχουμε τα εξής:

-ίδης: Πόντος (Τουντουλίδης, Κοντογιαννίδης, Πετρίδης)

-άδης: Πόντος (Γεωργιάδης, Καλγρεάδης, Φωτιάδης)

-ούδης ή – ουδάς: Μακεδονία – Θράκη (Λαμπρινούδης, Νικολούδης, Σπανούδης, Φραγκούδης, Ψαρούδας, Μαρούδας)

-όγλου: Μικρά Ασία (Πεσμαζόγλου, Κουρατζόγλου, Ασλάνογλου)

-άκης: Κρήτη (Παπαδάκης, Σαββάκης)

-άκος: Μάνη (Παντελάκος, Δημητράκος, Μαυροειδάκος)

-πουλος: Κυρίως στην Πελοπόννησο (Νικολακόπουλος, Αβραμόπουλος, Ανδρικόπουλος)

-άτος: Κεφαλονιά (Δημητράτος, Γιανουλάτος, Γερολυμάτος)

-έλης: Μυτιλήνη, Αϊβαλί, Λήμνο, Ίμβρο (Παπαδέλης, Χαμαλέλλης, Χωριατέλλης, Ξαφέλλης, Κοντέλλης)

-ούσης: Χίος (Χαλκούσης,Παϊδούσης)



Ας δούμε λοιπόν την ετυμολογία μερικών εκ των πιο συνηθισμένων ελληνικών επωνύμων:

Παλαιολόγος: Από το μτγν.ρημ.παλαιολογώ, λέω, ομιλώ περί αρχαίων-παλαιών πραγμάτων. Επώνυμο της τελευταίας δυναστείας του Βυζαντίου. Συνηθέστατο επώνυμο σήμερα, κυρίως λόγω της χρησιμοποίησης του «Παλαιολόγος» ως βαφτιστικού.

Βασιλόπουλος: Αρκετά συνηθισμένο επώνυμο, με προφανή προέλευση από το βαφτιστικό Βασίλειος, με το επίσης σύνηθες τρόπο σχηματισμού επωνύμου με την κατάληξη -όπουλος.

Οικονόμου: Συχνότατο ελληνικό επώνυμο, κυρίως λόγω της σημασίας της λέξης οικονόμος ως εκκλησιαστικός αξιωματούχος, κληρικός, υπεύθυνος κυρίως για την οικονομική διαχείριση εκκλησίας ή μοναστηριού.

Παπαδόπουλος: Γιος ή απόγονος του παπά (παπαδοπαίδι), ίσως το πολυπληθέστερο όνομα στην Ελλάδα μαζί με την κατάληξη -οπουλος.

Καραγιάννης: Σύνθετο όνομα από τούρκικη λέξη kara = μαύρος, μελαχρινός συν το βαφτιστικό όνομα Γιάννης.

Κωνσταντόπουλος: Γιος ή απόγονος του Κωνσταντίνου. Ο Κωνσταντίνος προέρχεται από το λατινικό Constantinus.

Αγγελόπουλος : Επώνυµο πατρωνυµικό που προέρχεται από το βαφτιστικό όνοµα Άγγελος συν την κατάληξη –όπουλος.

Ρήγας: Από το νεοελληνικό ρήγας, λαϊκότροπα ο βασιλιάς (μεσαιωνικό ρήγας). Προέρχεται από το ελληνιστικό ρηξ, αιτιατική ρήγα, που προέρχεται από το λατινικό rex.

Χατζής: Σύνηθες πρόθεμα σε πολλά ελληνικά επίθετα(Χατζηνικολάου, Χατζηδημητρίου, Χατζόπουλος, Χατζίδης , Χατζηδάκης κ.α.). Σύμφωνα με τον Τριανταφυλλίδη: Άτονη προτακτική λέξη που ακολουθείται πάντα από το ενωτικό (-) και έμπαινε πριν από βαφτιστικά ή οικογενειακά ονόματα ως τιμητικός τίτλος για να δηλώσει ότι ένας ορθόδοξος χριστιανός επισκέφτηκε ως προσκυνητής τους Άγιους Τόπους.

Βουδούρης: Επώνυμο το οποίο έχει την ίδια αρχή με το Μπουντούρης, προέρχεται απο τη δημώδη/διαλεκτική λέξη βουδούρης (μπουντούρης) που δηλώνει το βραχύσωμο και παχύ άνθρωπο .Η λέξη προέρχεται απο το τουρκικό bodur, με την ίδια σημασία.

Μίχας: Πρόκειται για αρβανίτικη παραλλαγή του ονόματος Μιχαήλ-Μιχάλης. Σε ελληνόφωνους πληθυσμούς η υποκοριστική παραλλαγή του ονόματος ήταν συνήθως “Μίχος”.

Περδικάρης: Επαγγελματικό επώνυμο, απο το ουσ. περδικάρης(παλαιοτ. περδικάριος), απο το ουσ. πέρδικα

Πολίτης: Η ετυμολογία του επωνύμου αυτού είναι προφανής. Η περίπτωση να προέρχεται από μια οποιαδήποτε πόλη, εκτός από την Πόλη, δεν είναι τόσο πιθανή επειδή δεν υπήρχε λόγος να μην σχηματιστεί το επώνυμο π.χ. Γιαννιώτης από τα Γιάννενα, Σμυρνιός από τη Σμύρνη κ.ο.κ.


aftodioikisi.gr
Πηγή: hellas-now.com

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 12/3/2014

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Η προσωπική σας γοητεία θα γίνει αιτία να πετύχετε πολύ πιο εύκολα αυτό που έχετε βάλει στο μυαλό σας. Η θετική σας στάση θα βοηθήσει να ξεπεράσετε κάποια προσωπικά σας κομμάτια τα οποία πιθανόν να ανήκουν στο παρελθόν σας.
Ερωτικά: Η συνεχής και επίμονη αναφορά σε ένα πρόσωπο θα είναι τέτοια, οπότε αναγκαστικά αυτό που θέλετε θα γίνει πραγματικότητα. Το Λιοντάρι και ο Ζυγός θα είναι άτομα που θα βοηθήσουν σε αυτό.
Καριέρα & Οικονομικά: Η πιθανή αναζήτηση νέων πηγών και νέων ευκαιριών σίγουρα θα σας κινήσει το ενδιαφέρον για να ξεκινήσετε κάτι ξεχωριστό. Η πρωτοτυπία και ό, τι θα είναι αρκετά πρωτοποριακό πιθανόν να σας συγκινήσει και να το ακολουθήσετε με κλειστά τα μάτια.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Ίσως προσπαθείτε να βρείτε τη διαφορετικότητα μέσα από πολλά πράγματα και να διεκδικείτε με τον δικό σας τρόπο την μοναδικότητα. Το σπίτι σας θα είναι ένα σημείο αναφοράς και εκεί πιθανόν να πρέπει να δώσετε περισσότερο την ενέργειά σας.
Ερωτικά: Η σχέση με Λιοντάρι θα σας απασχολήσει αρκετά γιατί πιθανόν να είναι δύσκολο να ανταλλάξετε τις σωστές πληροφορίες μεταξύ σας. Από την άλλη η φιλική συμπεριφορά από έναν Τοξότη ή Υδροχόο πιθανόν να σας μπερδεύει γιατί δείχνει ότι δεν ξέρει τι θέλει.
Καριέρα & Οικονομικά: Μπορεί να είστε απόλυτοι σε συμφωνίες και σε απόψεις γιατί δεν θέλετε με τίποτε να μετακινηθείτε ούτε ένα βήμα πίσω.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Θα νιώθετε την ανάγκη να γίνετε δυνατοί και μεγαλόψυχοι η οποία θα σας βοηθήσει να πάρετε το αίμα σας πίσω κι ίσως με τον τρόπο σας δείξετε πως θα είναι καλό να συμπεριφερθείτε ακόμα και στους εχθρούς σας με ανωτερότητα. Πιθανόν η επικοινωνία με ένα πρόσωπο να σας αλλάξει κάποιες σκέψεις οι οποίες δεν σας έκαναν και πολύ καλό.
Ερωτικά: Η προσωπική εξομολόγηση από ένα Λιοντάρι ή Υδροχόο θα σας αιφνιδιάσει γιατί εσείς θα θέλατε να κάνετε το πρώτο βήμα για να είστε τουλάχιστον οι σωστοί ή οι από πάνω. Ο Κριός επίσης θα σας κινήσει έντονα το ενδιαφέρον.
Καριέρα & Οικονομικά: Η σταθερότητα της πρόθεσής σας και του στόχου σας θα βοηθήσει ώστε να συσσωρεύσετε χρήματα ή ακόμα και να ξεμπλέξετε πιο εύκολα με συνεργασίες που μερικές φορές σας δείχνουν ότι κάποιος είναι ήξεις αφήξεις, κυρίως αν είναι Ιχθύς.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Η προσωπικότητά σας είναι έντονη γιατί θέλει να είστε το επίκεντρο. Επίσης κάποιες αγορές που μπορεί να είναι αρκετά ακριβές ή πολύ ποιοτικές πιθανόν να σας δώσουν την ευκαιρία να ασχοληθείτε περισσότερο με τον εαυτό σας.
Ερωτικά: Θέλετε να είστε το επίκεντρο και αυτό πιθανόν να σας καταπιέσει γιατί μπορεί να υποχρεώνετε το πρόσωπο που είστε μαζί να σας φέρεται με μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Πιθανόν Κριός, Λιοντάρι ή Υδροχόος να είναι τα άτομα που θα σας μαγνητίσουν παραπάνω.
Καριέρα & Οικονομικά: Ίσως να θέλετε να φανείτε παραπάνω και οι κινήσεις σας να είναι κάπως πομπώδεις και απόλυτες. Αυτό από την μια θα σας κάνει καλό γιατί θα ξέρετε πλέον τι ακριβώς θέλετε και από την άλλη ίσως να δείξετε με τον δικό σας τρόπο την δύναμή σας.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Αντιλαμβάνεστε ότι έχετε μια ιδιαίτερη αξία η οποία θα σας δώσει αίγλη αλλά και ένα άνοιγμα πολύ προσωπικό. Η φιλία, η ελευθερία και γενικά η ανοιχτή συμπεριφορά σας θα είναι ό, τι χρειάζεται για να ξεφύγετε από τις δυσκολίες.
Ερωτικά: Έχετε καθορίσει μια συγκεκριμένη στάση, κυρίως με ένα Υδροχόο ο οποίος μια φορά σας δείχνει ένα μεγάλο ερωτισμό και από την άλλη ξαφνικά μπορεί να έχει μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Επίσης ο Ιχθύς έχει μυστηριώδη συμπεριφορά που δεν μπορείτε να την καταλάβετε απόλυτα.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε πολύ δοτικοί και πιθανόν συγχωρητικοί με ένα πρόσωπο που μπορεί να είναι συνεργάτης ο οποίος συνεχίζει να σας βάζει τρικλοποδιές. Για αυτό θα καταφέρετε να ξεφύγετε από τις αντιπαλότητες των άλλων. Μια ομάδα θα σας προστατέψει ιδιαιτέρως.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Πιθανόν να αμύνεστε και για αυτό να θέλετε να μείνετε για λίγο μόνοι σας. Ίσως να ήρθε η ώρα της ατομικότητας σε πολλά πράγματα και γι' αυτό να απέχετε από πρακτικές δουλειές.
Ερωτικά: Η μυστική επικοινωνία με ένα πρόσωπο που μπορεί να είναι Υδροχόος θα σας δώσει ένα νέο μήνυμα. Ο λόγος είναι ότι αναγκαστικά θα πρέπει να εκδηλωθείτε περισσότερο γιατί χρειάζεστε να ανταλλάξετε μια μεγάλη αγκαλιά. Μην ξεχνάτε υπάρχει και ο Ιχθύς που μπορεί να σας δείχνει ενδιαφέρον.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναλαμβάνετε να βγάλετε το φίδι από την τρύπα σε μια περίπτωση που δεν είναι εύκολη να την εμφανίσετε προς τα έξω. Πιθανόν να κάνετε κινήσεις που δεν θα είναι και πολύ φανερές, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα έχετε αποτελέσματα.
 
ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Η διάθεσή σας να γίνετε το επίκεντρο πιθανόν να μην είναι και τόσο συνειδητή. Με τον δικό σας τρόπο θα βρεθείτε να είστε πολύ μαγνητικοί και να υπάρχουν άτομα που είναι κοντά σας έτοιμα να σας δεχτούν ή να βοηθήσουν χωρίς ανταλλάγματα.
Ερωτικά: Έχετε πλέον επιλέξει τι θα πρέπει να κάνετε και με ποιον και είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία σας γιατί αυτές τις ημέρες είστε αρκετά ευαίσθητοι και πιθανόν να απέχετε από τον εαυτό σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Μην διστάζετε να ρισκάρετε γιατί με αυτόν τον τρόπο θα δικαιώσετε την εσωτερική σας παρόρμηση η οποία σας σπρώχνει με κάποιον τρόπο να κινηθείτε σε νέα σχήματα και συνεργασίες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Κάνετε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να στολίσετε ένα έργο δικό σας ή ακόμα να αλλάξετε την εξωτερική σας εμφάνιση γιατί θέλετε να είστε στο κέντρο της ομάδας ή μιας παρέας.
Ερωτικά: Η σχέση με Λιοντάρι θα είναι από την μια πολύ δυνατή αλλά συγχρόνως πολύ ασφυκτική γιατί σας πιέζει προς μια συγκεκριμένη συμπεριφορά η οποία μπορεί να σας κάνει να ξεφεύγετε από τον εαυτό σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε μεν προσεκτικοί με τα έξοδά σας αλλά θέλετε να είστε καλοί και να προπορεύεστε που όλο αυτό σας δημιουργεί πίεση και απόσταση από πολύ κόσμο για να μην σας σταματήσει.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Η ανταπόκριση σε κάτι καλό που περιμένετε εδώ και καιρό θα βοηθήσει στο να βάλετε τα πράγματα σε μια τάξη, χωρίς όμως να χάσετε και τα υπόλοιπα που κάνετε συνέχεια.
Ερωτικά: Είστε πολύ ερωτικοί και δοτικοί. Πιθανόν η φιλική συμπεριφορά αλλά και η ευγενική αγάπη ενός Λιονταριού ή Υδροχόου να σηματοδοτήσει μια νέα κατάσταση. Με τον Ιχθύ κρατήστε όσο μπορείτε τα όρια σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Πιθανόν να υπάρξουν προτάσεις που θα σας δικαιώσουν σε οικονομικά θέματα. Ίσως να υπάρχει ένας νέος συνεργάτης ο οποίος θα σας ενδυναμώσει σε πολλά και πρακτικά επίπεδα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Η προσωπική αναφορά σε πολλά θέματα ίσως σας βοηθήσει να καταλάβετε και ένα κομμάτι από τις ανάγκες σας το οποία μερικές φορές σας βάζει σε μπελάδες επειδή δεν αποδέχεστε πολλά πράγματα με ευκολία.
Ερωτικά: Αναγκαστικά δεν μπορείτε να παραμείνετε αδιάφοροι ή κριτές μιας κατάστασης επειδή δεν εκπληρώνει με κάποιο τρόπο τις φιλοδοξίες σας. Καλύτερα να συγκεντρωθείτε στα συναισθήματά σας και όχι στα υλικά οφέλη. Το Λιοντάρι μαζί με τον Δίδυμοι έχουν προτεραιότητα αλλά πρέπει να εκτιμήσετε σωστά τον εαυτό σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Ακούτε αλλά μπορεί να αναβάλετε μια συνεργασία επειδή θα σας φανεί πολύ μεγάλη για τα δικά σας μέτρα. Πάντως δεν σημαίνει ότι δεν θα ρισκάρετε γιατί εσείς πάντα στην δουλειά δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Η φιλική Αφροδίτη μαζί με τον Ερμή συνεχίζουν να σας πυροβολούν για να ασπαστείτε πλήρως την αξία των δύο πλανητών με μεγαλύτερη συμμετοχή στην ζωή αλλά και στα προβλήματα.
Ερωτικά: Έχετε στα χέρια σας κάποιες συγκεκριμένες ευκαιρίες οι οποίες σίγουρα θα σας σπρώξουν, θέλετε δεν θέλετε, να κάνετε νέα γνωριμία την οποία δεν θα πολυκαταλάβετε πώς έγινε. Ο Ταύρος, το Λιοντάρι και η Παρθένος σίγουρα θα σας κρατήσουν το χέρι ακόμα και στα δύσκολα.
Καριέρα & Οικονομικά: Η φιλική σας συμπεριφορά βοηθάει στο να αποκαταστήσετε κάποιες σχέσεις από το παρελθόν και επειδή έχετε πράξει καλά θα δείτε ότι θα γυρίσουν πολλά πράγματα πίσω σε σας.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Η αυθεντικότητα είναι αυτό που τελικά είναι απαραίτητο για να έχετε καλές σχέσεις αλλά και τυπικές με όλα τα άτομα που σας ακολουθούν.
Ερωτικά: Η συμπεριφορά σας είναι κάπως τρωτή γιατί στην ουσία ποτέ δεν είχατε ξεκόψει από ένα πρόσωπο. Αντίθετα, αφού έφυγε, εσείς το παίζατε θύματα, κλαίγοντας την μοίρα σας και περιμένατε να γυρίσει πίσω.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά γιατί δεν θέλετε να διακινδυνέψετε κάποια κεκτημένα, οπότε αντί να κάνετε μπροστά, πηγαίνετε πίσω γιατί χωρίς να το καταλάβετε εκεί έχετε ρίξει τον σπόρο σας.





astrology.gr

ΟΙ 9 ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ

Συγκεκριμένες συνήθειες, καταστρέφουν εγκεφαλικά κύτταρα, ενώ κάποιες άλλες οδηγούν σε διανοητική στασιμότητα. Αυτές οι συνήθειες αναφέρονται παρακάτω, ώστε να φροντίσετε να τις περιορίσετε και να ελαττώσετε και τη ζημιά που γίνεται από αυτές.


Η λειτουργία του εγκεφάλου πλήττεται από συνήθειες χρόνων που δεν αντιλαμβανόμαστε τη συνολική επίδρασή τους στις πνευματικές μας ικανότητες. Ξεκινώντας από τη διατροφή που κάνουμε μέχρι τον τρόπο και τη συχνότητα που χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλό μας, οι διανοητικές μας λειτουργίες ενισχύονται ή χάνουν σε απόδοση.

Υψηλή αρτηριακή πίεση

Η υπερφαγία, η κακή μνήμη, η δυσκολία στη μάθηση και η κατάθλιψη έχουν συνδεθεί με τη λήψη μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης. Αυτά τα αποτελέσματα της εκτεταμμένης κατανάλωσης ζάχαρης έχουν μόλις αρχίσει να συνδέονται, από τους επιστήμονες, με την επίδραση αυτής της κατανάλωσης στη λειτουργία του εγκεφάλου. Η αλήθεια ωστόσο είναι, πως ο περισσότερος κόσμος δεν αντιλαμβάνεται την ποσότητα της ζάχαρης την οποία λαμβάνει, καθώς, σχεδόν σε ό,τι τρώμε, περιέχεται, ακόμα και αν δεν είναι στη γεύση γλυκό. Μην ξεχνάτε πως η στροφή σε μια πιο σωστή διατροφή, συνοδεύεται από άμεση μείωση της προσλαμβανόμενης ζάχαρης.


Ατμοσφαιρική ρύπανση

Ο εγκέφαλος έχει ανάγκη συγκεκριμένες ποσότητες οξυγόνου για να λειτουργήσει και η έκθεση σε ρυπογόνα αέρια, δυσκολεύει εν τέλει τη σωστή λειτουργία του. Ο μολυσμένος αέρας, ρίχνει τα επίπεδα οξυγόνου που φτάνουν στον εγκέφαλο, δυσχεραίνοντας έτσι τις γνωστικές λειτουργίες του, ενώ καταφέρνει ακόμα να προκαλέσει φυσικές αλλοιώσεις στη δομή του εγκεφάλου. Μην υποτιμάτε τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της περιοχής που ζείτε και κινείστε, καθώς οι ρύποι φτάνουν και βλάπτουν κάθε σημείο του σώματος και οργανισμού σας.

Έλλειψη ύπνου

Ο ύπνος, δίνει στο σώμα το χρόνο και το περιθώριο να διορθώσει τυχόν βλάβες που έχουν προκληθεί σε αυτό και σε αυτή τη διαδικασία περιλαμβάνεται και η αναπαραγωγή νέων κυττάρων σε όλα τα όργανα, συμπεριλαμβανομένου και του εγκεφάλου. Η μακροχρόνια έλλειψη ύπνου οδηγεί σε πιθανές βλάβες στον εγκέφαλο, καθώς δεν δημιουργούνται νέα κύτταρα και αδυνατεί η ικανότητα της σωστής επικοινωνίας του εγκεφάλου με τα νευρικά κύτταρα. Είτε αναφερόμαστε σε παροδικά ή μακροχρόνια φαινόμενα αϋπνίας, οι συνέπειες για τον εγκέφαλο είναι αρνητικές σε κάθε περίπτωση, γι’ αυτό και οι γιατροί επιμένουν στις 8 ώρες ύπνο κάθε βράδυ.

Κακή διατροφή

Όταν δεν παρέχουμε στον οργανισμό και τα κύτταρά του τα θρεπτικά στοιχεία που έχουν ανάγκη για να αναπτυχθούν τότε εκείνα αδυνατίζουν και εν τέλει πεθαίνουν. Λίγο fast-food, μια στο τόσο, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, αλλά καθημερινή κατανάλωση τροφών, φτωχών σε θρεπτικά συστατικά οδηγεί σε αύξηση του βάρους και  τη σταδιακή έλλειψη πνευματικής και σωματικής ενέργειας. Η κακή διατροφή, όχι μόνο προσφέρει τα ελάχιστα θρεπτικά στοιχεία στο σώμα, αλλά κόβει και την όρεξη, καταλήγοντας σε περαιτέρω στέρηση στοιχείων. Πάρτε την απόφαση λοιπόν και επιλέξτε σωστή και θρεπτική διατροφή και δώστε στα όργανα του σώματός σας και στον εγκέφαλό σας τα σωστά «καύσιμα» για την καλή λειτουργία τους.

Κάπνισμα και αλκοόλ

Εκτός των πολλών συνεπειών, που επιφέρει το κάπνισμα στην υγεία, μέσα σε αυτά είναι και η σταδιακή εξασθένιση των γνωστικών λειτουργιών του εγκεφάλου. Συστατικό που βρίσκεται μέσα στον καπνό, μετατρέπεται σε καρκινογενές, μετά από μεταβολική επεξεργασία του σώματος και ενώ δεν βλάπτει ευθέως τα εγκεφαλικά κύτταρα, μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές στο νευρικό σύστημα που με τη σειρά τους οδηγούν σε ασθένειες όπως είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας. Το αλκοόλ από την άλλη και μετά από  χρόνια και εκτεταμμένη κατανάλωση καταφέρνει και προκαλεί παροδική χημική ανισορροπία και δομικές αλλαγές στον εγκέφαλο.

Παράλειψη του πρωινού γεύματος

Όταν δεν τρώτε το πρωινό σας ρίχνετε τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα, το οποίο μεταφράζεται σε χαμηλή παροχή θρεπτικών στοιχείων στα ζωτικά σας όργανα. Αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας για το πολύτιμο πρώτο γεύμα της ημέρας και δώστε στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται για να ξεκινήσει δυναμικά τη μέρα του. Προτιμήστε βιταμίνες και πρωτεΐνες για καλύτερη σωματική και πνευματική απόδοση.

Μικρή πνευματική διέγερση

Όπως οι μύες του σώματος έχουν ανάγκη από την άσκηση για να λειτουργούν σωστά, το ίδιο ισχύει και με τον εγκέφαλό σας. Δεν είναι τυχαίο που οι πιο έξυπνοι άνθρωποι, δεν σταματούν να προκαλούν τον εαυτό τους μέσα από διάφορα πνευματικά και διανοητικά παιχνίδια. Για την ακρίβεια δε χρειάζεται να δυσκολευτείτε ιδιαίτερα, καθώς ένα σταυρόλεξο, ένα Sudoku ή ακόμα και η ευκαιρία να εμπνευστείτε δημιουργικά από ένα κομμάτι μουσικής ή μια επίσκεψη σε μια γκαλερί, θα λειτουργήσει ενισχυτικά στην εγκεφαλική σας λειτουργία.

Δηλητηρίαση από το διοξείδιο του άνθρακα

Ο καθαρός αέρας είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό και αυτό που συνήθως περνάει παρατήρητο από μικρούς και μεγάλους είναι η ζημιά που προκαλείται όταν κοιμόμαστε με το κεφάλι μας καλυμμένο. Όταν σκεπάζουμε το κεφάλι μας κατά τη διάρκεια του ύπνου, αν και δεν το αντιλαμβανόμαστε σε πρώτη φάση, μειώνουμε την ποσότητα του προσλαμβανόμενου οξυγόνου προκαλώντας βλάβη στον εγκέφαλο. Γι’ αυτό το λόγο αφήνετε πάντα ακάλυπτο το κεφάλι σας και μην φοράτε στενά ρούχα στον ύπνο, ώστε να έχει το σώμα το περιθώριο να αναπνέει.

Λαιμαργία και χοληστερίνη

Η λαιμαργία, δεν είναι τυχαία ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, αφού το κακό που προκαλεί στον οργανισμό είναι πολλαπλό. Σκληραίνει τα αιμοφόρα αγγεία, περιορίζοντας έτσι τις διόδους του οξυγόνου και των θρεπτικών στοιχείων στα ζωτικά μέρη του σώματος, εκ των οποίων και ο εγκέφαλος. Να τρώτε λογικές μερίδες φαγητού για την καλύτερη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και να θυμάστε πάντα να πίνετε πολύ νερό για να αποβάλει ο οργανισμός τις τοξίνες. Η δε χοληστερίνη, συσσωρεύεται στις αρτηρίες και δυσχεραίνει την ομαλή κυκλοφορία του αίματος δυσκολεύοντας την παροχή των θρεπτικών στοιχείων, βιταμινών και οξυγόνου στο σύνολο του οργανισμού. Δώστε έμφαση λοιπόν, σε μια καλή και υγιεινή διατροφή και το σώμα σας θα σας ανταμείψει.

πηγη www.clickatlife.gr

Πόπη Π

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΕ Α.Ε.Ι.

Τέλος στην εισαγωγή παιδιών από πολύτεκνες οικογένειες στα Πανεπιστήμια της χώρας, καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, σηματοδοτούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με δύο διαφορετικές συνθέσεις, έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους 40/71 του 2012 και 3966 του 2011 σταματώντας με αυτόν τον τρόπο τα δεδομένα που ίσχυαν για τις πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να σπουδάζουν τα παιδιά τους, απολαμβάνοντας το προνόμιο που τους έδιναν οι σχετικοί νόμοι.

Το ΣτΕ με τρεις αποφάσεις του έκρινε πως τα προνόμια αυτά αντίκειται ευθέως στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται οι λόγοι είναι δύο:

Ο πρώτος αφορά τη δυσλειτουργία που προκαλείται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από την εισαγωγή των παιδιών πολυτέκνων κατά παρέγκλιση του γενικού συστήματος εισαγωγής.

Ο δεύτερος λόγος συνδέεται με την αφαίρεση θέσεων από άλλους υποψηφίους φοιτητές οι οποίοι έχουν συγκριτικά πληρέστερες δεξιότητες και ικανότητες.

Ως εκ τούτου εισάγονται –όπως επισημαίνουν οι σύμβουλοι του ΣτΕ- τα μέλη πολύτεκνων οικογενειών με βαθμολογία κατώτερη άλλων συνυποψήφιων.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ανατρέψουν τον προγραμματισμό των οικογενειών.

Zougla.gr

ΘΕΣ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΟΥ ΣΕ 39 ΔΟΣΕΙΣ;ΕΧΕΙΣ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ

Είστε ένας από τους τουλάχιστον 400.000 οφειλέτες του ΟΑΕΕ και έχετε συσσωρεύσει χρέη πολλών ετών; Ο ΟΑΕΕ ανακοίνωσε ότι έχετε τη δυνατότητα να τα ρυθμίσετε σε 39 δόσεις. Υπό μια προϋπόθεση: να σπεύσετε άμεσα 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «Ο  Οργανισμός Ελευθέρων Επαγγελματιών ενημερώνει τους ασφαλισμένους ότι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές έως 31/12/12012, ρυθμίζονται μέχρι τέλη Μαρτίου 2014 σε 39 δόσεις». Που σημαίνει ότι είναι να κάνετε, πρέπει να το κάνετε μέχρι το τέλος του μήνα. Σε κάθε περίπτωση, η οφειλή σας θα πρέπει να έχει εξοφληθεί μέχρι την 30/06/2017.
Αν υπαχθείτε στη ρύθμιση, θα γλιτώσετε μια σειρά από συνέπειες. Μην ξεχνάτε ότι πλέον έχει δοθεί εντολή οι κατασχέσεις σε οφειλέτες να προχωρούν μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από τη στιγμή που θα βγει η σχετική εντολή. Με την υπαγωγή στη ρύθμιση, όπως αναφέρεται και σε σχετική εγκύκλιο του ΟΑΕΕ:
Αναστέλλεται η ποινική δίωξη
Αναβάλλεται η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων εφόσον πληρωθεί η πρώτη δόση. Προσοχή διότι αν απολεσθε΄η ρύθμξιση, τα μέτρα που έχουν ανασταλεί συνεχίζονται
Αναστέλλεται ο χρόνος παραγραφής των οφειλών
Χορηγείται αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας με τη μορφή πιστοποιητικού οφειλής με το οποίο πιστοποιείται και το υπολειπόμενο ποσό οφειλής
Αν αποφασίσετε να ενταχθείτε στη ρύθμιση, να ξέρετε ότι η κασταβολή της  πρώτης δόσης θα πρέπει να γίνει μέσα σε επτά ημέρες από την ημέρα υποβολής της αίτησης για ρύθμιση. Η καταβολή γίνεται σε τράπεζες ή ΕΛΤΑ.




fpress.gr

ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΜΠΑΛΕΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ!

Και στα παιδιά που μαζεύουν τις μπάλες στα γήπεδα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής αθλητικών αγώνων θα εφαρμόζεται πλέον εργόσημο.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας αναφέρεται ότι επεκτείνεται η καταβολή της αμοιβής και η ασφάλιση μέσω εργοσήμου στους απασχολούμενους αποκλειστικά και μόνο κατά τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων.
Ειδικότερα εντάσσεται στην εφαρμογή του εργοσήμου, ως τρόπο καταβολής της αμοιβής και ασφάλισης, και το απασχολούμενο προσωπικό από Π.Α.Ε. Κ.Α.Ε. και λοιπά νομικά πρόσωπα επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού, κερδοσκοπικά ή μη, αποκλειστικά και μόνο κατά τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων στα γήπεδα παντός είδους αθλητικών αγώνων, αμειβόμενο με την ώρα, την ημέρα, σε τακτά ή μη χρονικά διαστήματα.
Στο ανωτέρω προσωπικό όπως αναφέρει η εγκύκλιος περιλαμβάνονται οι ακόλουθες κατηγορίες εργαζομένων:
1. Το προσωπικό ασφάλειας και περιφρούρησης των αθλητικών αγώνων.
2. Το προσωπικό που παρέχει υπηρεσίες συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως φροντίδα/πότισμα χλοοτάπητα, συντήρηση γραμμών αγωνιστικού χώρου, λειτουργία φωτεινών πινάκων βαθμολογίας, κ.λπ..
3. Το προσωπικό διοικητικής και λειτουργικής υποστήριξης αθλητικών αγώνων, όπως: ταμίες εκδοτηρίων εισιτηρίων, προσωπικό υποδοχής και φιλοξενίας θεατών, ελεγκτές εισιτηρίων, θυρωροί, κ.λπ..
4. Το προσωπικό εξυπηρέτησης φιλάθλων, όπως ταξιθέτες, κ.λπ..
5. Το προσωπικό υποστήριξης της Γραμματείας Αγώνων (αφορά τους αθλητικούς αγώνες στους οποίους προβλέπεται Γραμματεία Αγώνων, π.χ. αγώνες καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, κ.λπ.).
6. Οι παρατηρητές Αγώνων.
7. Οι κριτές Αγώνων (αφορά τους αθλητικούς αγώνες στους οποίους προβλέπονται Κριτές Αγώνων, π.χ. αγώνες στίβου).
8. Οι μεταφραστές αλλοδαπών αθλητών και τεχνικού επιτελείου (προπονητές, γυμναστές, κ.λπ.).
9. Το προσωπικό που απασχολείται στην εκφώνηση και τη μουσική επιμέλεια των αθλητικών διοργανώσεων.
10. Οι τραυματιοφορείς.
11. Το προσωπικό που παρέχει υπηρεσίες στάθμευσης αυτοκινήτων: αφορά τα γήπεδα/στάδια που διαθέτουν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, η εκμετάλλευση του οποίου δεν έχει εκχωρηθεί/μισθωθεί σε άλλους φορείς ή ιδιώτες

fpress.gr

TA PLAYMOBIL ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΦΕΤΟΣ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ.ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ....

Και ποιος δεν ξέρει τα Playmobil! Τα κλασσικά, πια, παιχνίδια με το πιο «διάσημο χαμόγελο» φέτος κλείνουν 40 χρόνια ζωής. Εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο έχουν παίξει έστω και μια φορά μαζί τους και από ότι φαίνεται θα μας συντροφεύουν για πάρα πολύ καιρό ακόμα.




Η ιστορία τους ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ’70 όταν ο επιχειρηματίας Horst Branstatter ανέθεσε στον Hans Beck, διευθυντή του τμήματος Ανάπτυξης, να δημιουργήσει ένα παιδικό παιχνίδι, το όποιο να είναι μικρό, άρα και φθηνό, και να εξελίσσεται συνέχεια.

Έτσι ο Hans Beck το 1971 δημιούργησε το πρώτο πρωτότυπο Playmobil το οποίο μάλιστα ήταν φτιαγμένο από ξύλο. Κατατίθεται αίτηση πατέντας και στις 5 Φεβρουάριου του 1972 γίνεται δεκτή (με αριθμό DE 22055525).

* Το 1974 ξεκινούν να παράγονται μαζικά οι πρώτες φιγούρες.

* Το 1976 παράγεται η πρώτη γυναικεία φιγούρα.

* Το 1978 κατασκευάζεται το πρώτο πειρατικό καράβι. Από τότε έχουν κατασκευαστεί πάνω από 19 εκατομμύρια καράβια.


* Το 1981 εμφανίστηκαν και οι πρώτες παιδικές φιγούρες οι οποίες είχαν ύψος 5,5 εκατοστά.

* Από το 1982 τα Playmobil αποκτούν περιστρεφόμενους καρπούς στο χρώμα του δέρματος.

* Το 1983 κατασκευάστηκαν τα πρώτα φαντάσματα τα οποία έλαμπαν στο σκοτάδι.

* Το 1984 γεννιέται και το πρώτο μωρό Palymobil με ύψος 3.5 εκατοστά ύψος.

* Το 1986 παρουσιάζεται η πρώτη φιγούρα ενός πειρατή με μεγάλη κοιλιά.

* Το 1987 παρουσιάζονται Palymobil με νέους σωματότυπους, νέα ρούχα και παπούτσια.

* Το 1990 κατάσκευάζονται μία νέα σειρά Playmobil 1.2.3 για παιδιά 18 μηνών και άνω.

* Το 1995 ο πρώτος Άγιος Βασίλης είναι γεγονός.

* Το 2011 μια νέα σειρά εμφανίζεται, η σειρά Playmobil Figures με αποσυναρμολογούμενες φιγούρες.

* Το 2012 κατασκευάστηκε και η πρώτη «έγκυος» γυναικεία φιγούρα.

* Το 2013 παρουσιάστηκε η σειρά «Shoppin Mall». Για πρώτη φορά οι γυναικείες φιγούρες μπορούν να αλλάζουν και ρούχα.

Μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία: 

- Στην πλειοψηφία τους οι φιγούρες έχουν ύψος 7.5 εκατοστά.

- Κάθε φιγούρα αποτελείται από 7 κομμάτια (Μαλλιά, κεφάλι, στήθος, δύο χέρια, δύο πόδια, εσωτερικός μηχανισμός)

- Κάθε δευτερόλεπτο κατασκευάζονται 3,2 φιγούρες. Συγκριτικά ο πληθυσμός της Γης μεγαλώνει κατά 2.6 άτομα το δευτερόλεπτο.

- 2,7 δισεκατομμύρια φιγούρες υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Όσο είναι ο πληθυσμός της Κίνας και της Ινδίας μαζί. Αν αυτές οι 2,7 δισεκατομμύρια φιγούρες πιάνονταν χέρι χέρι θα περικύκλωναν τη Γη 3,4 φορές.

- Από το 1974 έχουν κατασκευαστεί 3.995 διαφορετικές φιγούρες.

- Στα 40 χρόνια ζωής των Playmobil έχουν κατασκευαστεί 149 διαφορετικές φιγούρες ζώων. Αν συμπεριληφθούν και οι διαφορετικοί χρωματισμοί των ζώων, τότε μιλάμε για 952 διαφορετικά ζώα.





entertainment.in.gr

Η.Π.Α.:Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΣ ΕΦΕΡΕ 3,5 εκατ.δολ. ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ

Μέσα στον πρώτο μήνα νόμιμης διάθεσης της μαριχουάνας στο Κολοράντο, τα δημόσια ταμεία γέμισαν με συνολικά 3,5 εκατ. δολάρια. Τα πρώτα στοιχεία για τα, εντός των προσδοκιών, φορολογικά έσοδα έχουν αναζωπυρώσει τη συζήτηση για το πώς θα διατεθούν τα επιπλέον κεφάλαια.

Η μαριχουάνα άρχισε νόμιμα να διατίθεται εμπορικά στο Κολοράντο με το ξεκίνημα του 2014. O φόρος πώλησης βρίσκεται στο 12,9% και ο επιπλέον ειδικός φόρος στο 15%, οι οποίοι έφεραν στα δημόσια ταμεία του Κολοράντο 2 εκατ. δολάρια τον Ιανουάριο.

Μαζί με τις άδειες και τις προσόδους από το ήδη υπάρχον πλαίσιο διάθεσης της μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς, τα έσοδα ανέβηκαν σε 3,5 εκατ. δολάρια. Η καρδιά του εμπορίου είναι στο Ντένβερ, όπου και βρίσκονται οι περισσότερες επιχειρήσεις του «κλάδου».

Συγκριτικά, τα έσοδα από τον ειδικό φόρο στα αλκοολούχα ποτά τον περυσινό Ιανουάριο (δεν υπάρχουν ακόμη πλήρη στοιχεία για φέτος) ήταν στα 2,7 εκατ. δολάρια.

Το Κολοράντο πλέον έχει περάσει από τη συζήτηση του εάν έπρεπε να νομιμοποιηθεί η μαριχουάνα στο πώς θα αξιοποιηθούν τα νέα φορολογικά έσοδα από τη διάθεσή της.

Ο κυβερνήτης έχει καταρτίσει πρόταση 134 εκατ. δολαρίων για το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα νέα κεφάλαια, στην οποία περιλαμβάνεται και εκστρατεία ενημέρωσης σε εφήβους για τους κινδύνους της χρήσης ναρκωτικών. Η αστυνομία ζητά επίσης μεγαλύτερο μερίδιο από τις προσόδους.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 11/03/2014

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Είστε περισσότερο ευαίσθητοι για αυτό πιθανόν να είναι πολύ σημαντικό να κάτσετε και λίγο με τον εαυτό σας για να κοστολογήσετε περισσότερο τα συναισθήματά σας.
Ερωτικά: Η επαφή με τον Καρκίνο σας κάνει καλό από την μια πλευρά αλλά από την άλλη ίσως να μελαγχολήσετε για λίγο γιατί θα δείτε ότι κάποιες προσωπικές απαιτήσεις θα σας βγάλουν από τον συνηθισμένο σας δρόμο. Η μυστική επαφή με έναν Παρθένο ή Ιχθύ θα σας δελεάσει.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε μια μεγαλύτερη συναισθηματική ευαισθησία από ό, τι χρειάζεστε, οπότε θα επικεντρωθείτε σε κάποια πράγματα που ίσως να μην τα είχατε δει άλλες φορές. Η συνεργασία με Καρκίνο δεν είναι εύκολη αλλά τουλάχιστον θα μεγαλώσει η εμπειρία σας.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Η φαντασία σας μερικές φορές βγαίνει στην επιφάνεια και σας κάνει να οδηγείτε την ζωή σας με ένα εσωτερικό όραμα. Κρατείστε το, αν σας κάνει καλό και μην κριτικάρετε τον εαυτό σας. Ένα ταξίδι ή μια επαφή με πρόσωπα της οικογένειάς σας θα σας ηρεμήσουν αρκετά.
Ερωτικά: Είστε σε φάση που έχετε μια βαθιά ευαισθησία, οπότε καταλαβαίνετε τις ανάγκες των άλλων πολύ πιο εύκολα. Ίσως να σας ταλαιπωρεί το θέμα της ισορροπίας και της αρμονίας με τον Ζυγό αλλά κάπου θα σας οδηγήσει όλο αυτό.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κάποιες διαφωνίες με τον τρόπο που θα συνεργαστείτε με τους γύρω σας γιατί έχετε συνέχεια νέα μηνύματα τα οποία χρειάζεται να τα εμπεδώσετε. Αλλά τελικά το ένστικτό σας πηγαίνει σωστά οπότε θα κερδίσετε.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Η ανασφάλεια μερικές φορές είναι ένα κομμάτι που θα χρειαστεί να διαπραγματευτείτε με το μέσα σας γιατί μπορεί να βασίζεται και σε φανταστικά θέματα. Θα πρέπει να ξεχωρίσετε την αλήθεια από το ψέμα.
Ερωτικά: Βρίσκεστε μπροστά σε ένα δίλλημα, κυρίως αν θα πρέπει να εξαντλήσετε όλα τα περιθώρια ή να τραβήξετε γραμμές καθοριστικές. Μάλλον αυτό δεν είναι εύκολο να το κάνετε οπότε αρκεστείτε στο να διατηρήσετε τις καταστάσεις κυρίως με τον Σκορπιό ή τον Αιγόκερω.
Καριέρα & Οικονομικά: Η επέμβαση που θα κάνετε είτε με την βοήθεια της οικογένειας αν η δουλειά σας είναι οικογενειακή είτε με την υποστήριξη κάποιων ατόμων θα σας δώσει το κάτι το διαφορετικό που αναζητάτε εδώ και ημέρες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Η εικόνα σας είναι πολύ καλύτερη από άλλες φορές για αυτό θα προσπαθήσετε να κάνετε κάτι πολύ δημιουργικό που θα σας βοηθήσει να έχετε κάποιες ευχάριστες εμπειρίες.
Ερωτικά: Η επαφή σας με έναν Ζυγό θα είναι κάπως δύσκολη γιατί από την μια θα δεχτείτε τα πυρά του και από την άλλη θα χρειαστεί να κάνετε μια πιο συστηματική προσέγγιση η οποία ίσως να είναι περισσότερο διπλωματική.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ευκαιρίες οι οποίες όμως δεν είναι και τόσο εύκολες γιατί νιώθετε ότι θα χρειαστεί να κάνετε συμμαχίες που ίσως μην σας αρέσουν.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Ο προσωπικός σας μαγνητισμός θα είναι τόσο έντονος και σίγουρα θα πάρετε αποφάσεις που θα σχετίζονται περισσότερο με την καρδιά και όχι τόσο με την λογική σας.
Ερωτικά: Μια μυστική σχέση ή σκέψη που σας απασχολεί. Σίγουρα θα δημιουργήσει μια μεγαλύτερη ένταση αλλά δεν θα την φανερώσετε προς τα έξω γιατί προτιμάτε να μην δείξετε τίποτε. Ο Αιγόκερως είναι κοντά σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρειάζεται να δείξετε την πείρα σας και να μην αφήσετε κάποιους να σας καπελώσουν ή να σας αλλάξουν γνώμη για μια συγκεκριμένη επαγγελματική κίνηση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Το συναίσθημά σας είναι πολύ έντονο και συγχρόνως η διαίσθησή σας βοηθάει στο να αποφύγετε κάποια λάθη με φίλους ή με συγγενείς.
Ερωτικά: Το ζητούμενο για σας είναι η ένωση και όχι η απομόνωση. Για αυτό να προσπαθήσετε να έρθετε πιο κοντά με ένα πρόσωπο που νιώθετε ότι είστε σε απόσταση. Ο Καρκίνος είναι πλέον πολύ κοντά σας, αρκεί να δείξετε τα αληθινά σας συναισθήματα.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρειάζεστε τόνωση σε υλικό επίπεδο για αυτό θα έχετε μια πιο σφαιρική αντίληψη της πραγματικότητάς σας. Για αυτό μην περιοριστείτε μόνο σε απλές κινήσεις αλλά να βάλετε το μαχαίρι βαθιά μέχρι το κόκκαλο.

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Η συναισθηματική σας πλευρά είναι πολύ έντονη και θα χρειαστεί να την αξιολογήσετε περισσότερο. Αν αψηφήσετε αυτό το συναίσθημα του ανικανοποίητου που έχετε, θα σας ξαναβγεί στην επιφάνεια.
Ερωτικά: Καρκίνος και Αιγόκερως σας δημιουργούν εντάσεις και σίγουρα θα πρέπει με κάποιο τρόπο να απολογηθείτε για την πιθανή σας αναβλητικότητα. Οι αποφάσεις είναι απαραίτητες σε οτιδήποτε κάνετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν γύρω σας διάφορα πρόσωπα που σας παρουσιάζονται σαν βασικοί συνεργάτες αλλά δεν μπορείτε εύκολα να τα βρείτε γιατί έχετε πάρει τις αποστάσεις σας ή κρίνετε κάτω από λάθος πεποιθήσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Υπάρχει μια ηρεμία που σας βοηθάει να αντιμετωπίσετε όλες τις αντίξοες συνθήκες και τις διάφορες δυσκολίες που υπάρχουν χωρίς εσείς να το επιδιώκετε. Όσο κρατάτε την πρόθεσή σας ξεκάθαρη, τόσο θα ενισχύεται το σύστημα που υποστηρίζετε.
Ερωτικά: Θέλετε να αναβαθμίσετε την σχέση σας με στόχο την εξέλιξη και των δύο σας για αυτό όσο μπορείτε προσπαθείτε να έχετε κοινές εμπειρίες με το άτομο που σας ενδιαφέρει.
Καριέρα & Οικονομικά: Επειδή μερικές φορές σας πιάνουν οι οικονομικές σας ανασφάλειες, πιθανόν να χρησιμοποιήσετε μια δουλειά σας όσο μπορείτε αλλά με τιμή πολύ χαμηλή. Σε αυτά είστε πολύ επιδέξιοι οπότε θα καταφέρετε αρκετά πράγματα.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Αναγνωρίζοντας την αξία παλιών ηθών και παραδόσεων, μπορεί να γίνετε συντονιστές σε οτιδήποτε σχετίζεται με την οικογένεια σας ή να εκτιμήσετε περισσότερο τα συναισθήματά σας γιατί μερικές φορές τα παραμελείτε.
Ερωτικά: Η ορθότητα των απόψεών σας χρειάζεται να δέσει και με τον τρόπο του βιώματος για να δείξετε αυτά που θέλετε. Μερικές φορές απέχετε από την αλήθεια σας σε επίπεδο συναισθηματικό και η μεγαλύτερη σας δυσκολία είναι η σχέση με τον Καρκίνο.
Καριέρα & Οικονομικά: Η αντίληψη σας για τα οικονομικά μερικές φορές είναι θεωρητική για αυτό θα δείτε ότι σήμερα θα μπείτε στην δράση για να αντιμετωπίσετε σε πρακτικό επίπεδο όλα σας τα προβλήματα. Κυρίως κάποιες οικογενειακές υποθέσεις με πολλά έξοδα που σας απασχολούν πολύ έντονα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Έχετε μεγαλύτερη έννοια για τους άλλους παρά για τον εαυτό σας για αυτό θα δώσετε ένα μέρος από την ενέργειά σας στο να λύσετε από κοινού υποθέσεις που σας απασχολούν.
Ερωτικά: Οι αμφιβολίες που έχετε βαθιά μέσα στην καρδιά σας μπορεί τελικά να αλλάξουν γιατί θα έχετε ανάγκη να είστε περισσότερο προστατευμένοι και εξασφαλισμένοι. Για αυτό χαλαρώστε και προσφέρετε το καλύτερο που μπορεί να δώσετε. Ένας άλλος Αιγόκερως μπορεί να είναι το άτομο που θα σας συγκινήσει.
Καριέρα & Οικονομικά: Το θέλετε δεν το θέλετε, θα κάνετε τα πάντα για να επιβιωθείτε και θα προσπαθήσετε να έχετε τις καλύτερες προοπτικές και προϋποθέσεις για να περάσετε καλύτερα. Απλά να το δουλέψετε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Γενικά: Η οπτική σας γωνία είναι καλύτερη γιατί η Αφροδίτη στον Υδροχόο σας δίνει δυνατότητες βελτίωσης. Το βίωμα όμως που χρειάζεστε να αποκτήσετε μέσω ανταλλαγής συναισθημάτων με τους άλλους θα σας βοηθήσει να εξελιχτείτε.
Ερωτικά: Η προσωπική σας ζωή έχει κάποια σκαμπανεβάσματα τα οποία όμως θα τα βελτιώσετε με ένα τρόπο περισσότερο συναισθηματικό. Ο Καρκίνος και ο Σκορπιός θα σας δώσει μια καλύτερη επαφή και σίγουρα θα έρθετε πιο κοντά.
Καριέρα & Οικονομικά: Μέσα στην δουλειά σας υπάρχουν κάποια σκαμπανεβάσματα και σίγουρα θα σας δοθεί η ευκαιρία να έρθετε περισσότερο κοντά με πρόσωπα που μερικές φορές σας μπλοκάρουν. Αλλά τώρα είναι απαραίτητο να φροντίσετε οτιδήποτε έχετε γύρω σας με προσωπική επιφόρτιση.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Η προσωπική σας ικανότητα να θεραπεύεστε και να γίνεστε από μόνοι σας καλά, θα σας φέρει μεγαλύτερη ευελιξία η οποία σίγουρα θα σας βγάλει από ένα προσωπικό αδιέξοδο.
Ερωτικά: Προχωράτε και δεν μένετε σε σχήματα ή καταστάσεις που μπορεί να σας στεναχωρούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι η επιστροφή ενός Ζυγού που δεν μπορείτε εύκολα να χειριστείτε θα σας δώσει την ευελιξία και την άνεση που έχετε ανάγκη.
Καριέρα & Οικονομικά: Οι συνεργασίες που σας βάζουν να σκεφτείτε και να γίνετε πιο ευέλικτοι ίσως να μην σας αρέσουν και να σας προκαλούν μεγαλύτερη ένταση. Το καλό είναι ότι θα πάρετε μια βοήθεια η οποία σίγουρα θα σας ξεκουνήσει.






 astrology.gr