ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 9/3/2014

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Κάποιες πληροφορίες που θα πάρετε μπορεί να μην είναι και τόσο έγκυρες. Για αυτό καλύτερα να περιμένετε τη διασταύρωση και πιθανόν να δείτε έμπρακτα κάποια πράγματα.
Eρωτικά: Ενώ δείχνετε ότι έχετε προθυμία να κάνετε τις κατάλληλες κινήσεις και να αποφύγετε τις εντάσεις και τα επικοινωνιακά λάθη, τελικά όλα μπορεί για λίγο να μείνουν μετέωρα. Μια παλιά σχέση με τον Ζυγό θα επανέλθει αλλά χωρίς να υπάρχει αρχή και τέλος στις συζητήσεις σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Η προσωπική σας θέση για μια δουλειά μερικές φορές δεν είναι και τόσο σταθερή. Για αυτό πιθανόν να δεχτείτε κάποιες αλλαγές τις οποίες παλιά δεν θα δεχόσαστε.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Προσέξτε τις κινήσεις σας γιατί χωρίς να το θέλετε θα κάνετε λάθη επικοινωνιακά. Η συγκίνηση που νιώθετε για κάποια άτομα πιθανόν να είναι υπερβολική αλλά τουλάχιστον θα βγάλετε τα συναισθήματά σας.
Ερωτικά: Η προσωπική σας γνώμη μετράει περισσότερο. Ένα ταξίδι που μπορεί να κάνετε με αγαπημένο πρόσωπο θα σας βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά. Η σκέψη για να προχωρήσετε σε κάτι πιο σοβαρό σίγουρα θα σας απασχολήσει. αλλά τουλάχιστον θα είναι για το καλό σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Κάποια οικογενειακά θέματα που σας έχουν προκύψει και αφορούν κι ένα κληρονομικό ακίνητο θα τα χειριστείτε με ένα πολύ καλό και έξυπνο τρόπο, ώστε μπορεί να κερδίσετε ή να αποφύγετε ένα οικονομικό πρόβλημα.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Υπάρχει μια γενική αντίληψη των πραγμάτων που σας κάνει να σκέφτεστε περισσότερο ανοικτά. Αλλά μπορεί να μπερδεύεστε ή να ξεσηκώνεστε από περιβάλλοντα που δεν είναι και πολύ συμβατά με την προσωπικότητά σας.
Ερωτικά: Η τρυφερή στάση και γενικά η προστασία που έχετε ανάγκη να πάρετε για να νιώσετε καλύτερα θα σας δείξουν το άλλο σας πρόσωπο, που είναι πιο συναισθηματικό και ευαίσθητο. Και στη φάση αυτή Καρκίνος, Σκορπιός ή Αιγόκερως σίγουρα δεν θα αρνηθεί επαφή μαζί σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Η δουλειά σας μερικές φορές χρειάζεται προστασία και γενικά ασφάλεια που ίσως να μην το κάνετε εάν νιώθετε αγχωμένοι ή μπερδεμένοι με τους άλλους. Το να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο ίσως να μην είναι και τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Καλύτερα πρώτα να πάτε σιγά σιγά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Υπάρχει μια ασάφεια και μια διχογνωμία η οποία δεν σας αφήνει να ηρεμήσετε. Καλύτερα να περιμένετε να βρεθεί άκρη αφού κατασταλάξετε ποιες θα είναι οι πρώτες σας προτεραιότητες.
Ερωτικά: Η παιδικότητά σας και πιθανόν η αφέλεια σας ίσως είναι το όπλο με το οποίο θα αντιμετωπίσετε όλες τις αντίξοες συνθήκες, που μερικές φορές γίνονται πολλές, κυρίως όταν είστε διχασμένοι. Καλύτερα να είστε σίγουροι για τα συναισθήματά σας και να προχωράτε με όλη σας την αισθαντικότητα.
Καριέρα & Οικονομικά: Η προσωπική σας προβολή μερικές φορές είναι απαραίτητη. Ακόμα και σήμερα που είναι Κυριακή όλο και κάπου θα εμφανιστείτε για να δείξετε τη δουλειά σας και κυρίως να δείξετε ότι έχετε εμπειρία πάνω σε αυτή.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Η αναφορά στην οικογένεια σας θα σας κάνει να βιώσετε βαθιά συναισθήματα τα οποία μπορεί να είναι πρωτόγνωρα για σας. Για αυτό θα σας αναστατώσουν, επειδή θα γίνει αναγνώριση εσωτερικών θεμάτων μέσα σας.
Ερωτικά: Μερικές φορές οι συζητήσεις δεν είναι και τόσο ωφέλιμες και θα προτιμούσατε να βλέπετε πράξεις για σας από το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Η νοσταλγία για ένα άτομο που είναι κάπως μακριά σας θα σας ταρακουνήσει σε εσωτερικό επίπεδο.
Καριέρα & Οικονομικά: Το να μείνετε για λίγο με τον εαυτόν σας και να σχεδιάσετε αυτά που θέλετε δεν είναι και τόσο κακό. Αλλά ούτε και η απομόνωση είναι άσχημη γιατί εσείς με αυτόν τον τρόπο δυναμώνετε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Η φιλία για σάς είναι πολύ σημαντική, για αυτό προσπαθήστε να είστε άμεσοι και πολύ άνετοι με έναν Καρκίνο που σας δίνει μεγάλη δύναμη αλλά και συναίσθημα.
Ερωτικά: Υπάρχει μέσα σας νοσταλγία και ίσως να έχετε ανάγκη για μεγαλύτερη ανταλλαγή συναισθημάτων με το πρόσωπο που είστε μαζί. Για αυτό καλό είναι να ζητήσετε κι εσείς αυτά που θέλετε για να νιώσετε πολύ όμορφα ασφαλείς.
Καριέρα & Οικονομικά: Η συμμετοχή σας σε μια κατάσταση, που θα βοηθήσετε μέσω κάποιων κοινωνικών ή οικογενειακών παρεμβάσεων, τελικά θα αποβεί υπέρ σας για να μπορείτε να κινείστε με άνεση.
 
ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Έχετε επιβαρυνθεί με οικογενειακά θέματα που εσείς θα πρέπει να φροντίσετε για να γίνουν όλα όπως πρέπει.
Ερωτικά: Μπορεί να αφαιρεθεί για λίγο από την σχέση σας το ερωτικό στοιχείο και την θέση του να πάρει το συναίσθημα της τρυφερότητας και της προστασίας. Γιατί σας χρειάζεται και αυτό για να εξελιχθείτε από κοινού κυρίως με Καρκίνο ή Αιγόκερω.
Καριέρα & Οικονομικά: Όσο φροντίζετε τους συνεργάτες σας, συνέταιρους σας, ακόμα και τους υφισταμένους σας θα δικαιωθείτε στο τέλος, γιατί όλοι θα έχουν κάτι καλό να πουν για σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Αναβλύζει από μέσα σας μια αισιοδοξία η οποία δεν είναι οικείο συναίσθημα για σας, λόγω των συνθηκών που επικρατούν. Πιστέψτε τη για να βγει αληθινή.
Ερωτικά: Ένα άτομο που μπορεί να προέρχεται από το εξωτερικό και να σας δίνει τα κλειδιά του για να το ξεκλειδώσετε εσείς δεν χρειάζεται να φανείτε αγενείς αν δεν σας αρέσει. Καλύτερα να το κρατήσετε φίλο παρά εχθρό σας. Κυρίως αν είναι Καρκίνος ή Τοξότης.
Καριέρα & Οικονομικά: Θα πάρετε χρήματα τα οποία θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την υπάρχουσα κατάστασή σας. Όσο αρνείστε να δείτε κάποια άτομα σαν συνεργάτες σας τόσο θα μπλοκάρετε την προοδευτική εξέλιξή σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Ίσως να έχετε βομβαρδιστεί με πολύ γνώση και να θέλετε για λίγο να ξεκουραστείτε από τα πολλά που έχετε μάθει. Καλό είναι να μην μοιράζετε παντού τα μυστικά σας παρά μόνο εκεί που εμπιστεύεστε
Ερωτικά: Έχετε μεγάλη ανταπόκριση από ένα άτομο και με αυτό τον τρόπο ανεβαίνει το ηθικό σας. Μπορεί βέβαια να είστε μπερδεμένοι και να σας αρέσουν δύο άτομα, χωρίς όμως να κάνετε κάποιο βήμα χωρισμού με το πρόσωπο που είστε μαζί.
Καριέρα & Οικονομικά: Η δυναμικότητά σας ίσως με κάποιο τρόπο έχει χαθεί. Οπότε οι αποφάσεις σας μπορεί να μη σας προστατεύουν σε οικονομικό επίπεδο. Αλλά επειδή δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς καλό θα ήταν να είστε περισσότερο στο εδώ και τώρα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Μπορεί να νιώθετε ότι έχετε ανάγκη για αναβάθμιση και ίσως προσπαθήσετε να γίνετε περισσότερο επικοινωνιακοί αλλά και γνώστες νέων πληροφοριών.
Ερωτικά: Η επιπόλαιη και ανάλαφρη συμπεριφορά δεν σας πηγαίνει, αλλά τώρα ίσως χρειάζεται να δείτε μια πιο εύκολη πλευρά της σχέσης και τίποτε δεν είναι απόλυτο. Η διαφορά που υπάρχει μ' ένα Δίδυμο πιθανόν να σας κάνει να νιώσετε άβολα.
Καριέρα & Οικονομικά: Οι εργασιακές σας συνθήκες χρειάζονται περισσότερες συνεργασίες αλλά και συμμαχίες, που ίσως να σας φοβίζουν ή να σας κουράζουν. Η προσωπική σας εμπειρία είναι αυτό που θα μετρήσει περισσότερο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο θα προσαρμοστείτε πολύ πιο εύκολα σε μια κατάσταση. Για αυτό θα δείτε πως ό,τι και να δημιουργήσετε θα έχει αποτέλεσμα δημιουργικό.
Ερωτικά: Ένα πρόσωπο που δεν έχετε κλείσει τους λογαριασμούς μεταξύ σας πιθανόν να επανέρθει μετά βαΐων και κλάδων. Η προσωπική σας συμπεριφορά θα παίξει ρόλο γιατί θα δείξετε τα αληθινά σας συναισθήματα.
Καριέρα & Οικονομικά: Είσαστε στο επίκεντρο κάποιων εξελίξεων και σίγουρα θα δείτε ένα αποτέλεσμα που ήδη έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Μια συνεργασία η οποία ήδη έχει αρχίσει θα συνεχιστεί με τις καλύτερες συνθήκες.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Είσαστε κάπως αναποφάσιστοι και κυρίως δεν μπορείτε να πάρετε σημαντικές ευθύνες ή αποφάσεις επειδή δεν βλέπετε ορίζοντα. Για αυτό σταματήστε εδώ τις συζητήσεις και περιμένετε να περάσει για λίγο ο χρόνος.
Ερωτικά: Η συμπεριφορά σας είναι κάπως επιφανειακή ή ακόμα και ανεξήγητη για ένα πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Για αυτό, αν δεν είστε σίγουροι, καλύτερα είναι να μην υποσχεθείτε κάτι που θα σας εκθέσει περισσότερο.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε κάπως μετέωροι και πιθανόν να μη μπορείτε να τελειώσετε μια κατάσταση που έχετε ξεκινήσει. Γι' αυτό να κάνετε υπομονή μέχρι ο κενός χρόνος να σταματήσει και μετά να προβείτε στις απαραίτητες κινήσεις.





 astrology.gr

ΙΣΟΒΙΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ Α΄ ΔΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 «Σύννεφο» πήγαν τα ισόβια από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος εφοριακών που κατηγορούνταν για την γνωστή υπόθεση των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με νομικούς, είναι η πρώτη φορά που ποινικό δικαστήριο της πόλης επιβάλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης εναντίον κατηγορούμενων εφοριακών σε δίκη που συνδέεται με το συγκεκριμένο σκάνδαλο, το οποίο αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 15χρονια, με τη συνολικά προκληθείσα ζημιά για το ελληνικό δημόσιο να εκτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.


Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ισόβια δεσμά σε τρεις ήδη φυλακισμένους εφοριακούς, όπως επίσης σε έναν υποτιθέμενο βιοτέχνη ενδυμάτων, ο οποίος εμφάνιζε δήθεν εξαγωγική δραστηριότητα, εισπράττοντας έτσι παράνομα τον ΦΠΑ.

Η συγκεκριμένη δικογραφία, μία από τις δεκάδες που σχηματίστηκαν για το ίδιο σκάνδαλο, αφορούσε την Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και η ζημιά για το δημόσιο υπολογίζεται εδώ σε 1 εκατ. ευρώ. Ένας από τους εφοριακούς ήταν, το διάστημα που έγινε η απάτη, δηλ. τη δεκαετία του '90, προϊστάμενος της Α' ΔΟΥ, ενώ οι άλλοι δύο προϊσταντο του τμήματος ΦΠΑ της ίδιας ΔΟΥ.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση, το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε άλλους τρεις εφοριακούς, σε ποινές από φυλάκιση 4 ετών έως κάθειρξη 10 χρόνων, αλλά αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους ενόψει του εφετείου υπό τον όρο της καταβολής χρηματικών εγγυήσεων.

Μέχρι στιγμής έχουν καθίσει στο εδώλιο και κρίθηκαν ένοχοι για το συγκεκριμένο σκάνδαλο περισσότεροι από δέκα εφοριακοί, από τους οποίους κάποιοι εκτίουν ποινές εγκλεισμού, ενώ αρκετές ακόμη υποθέσεις της ίδιας ΅κομπίνας' εκκρεμούν στα ποινικά δικαστήρια.



Πηγή: Express.gr

ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ " NEW DEAL" ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ-30% ΜΕΙΩΣΗ

Αναρτήθηκε προς διαβούλευση η πρόταση του ΥΠΕΚΑ για την εξυγίανση του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ που περιλαμβάνει το περίφημο “new deal” για τις τιμές των φωτοβολταϊκών και των άλλων ΑΠΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο εχει λάβει την έγκριση της εε και της τρόικας.

Όπως προβλέπεται μέσα σε διάστημα 2 μηνών θα πρέπει να εκδοθεί από τους παραγωγούς εκπτωτικό πιστωτικό παρασταστικό που θα παρέχουν έκπτωση 35% οι παραγωγοί ενέργειας από φωτοβολταϊκά και σε ποσοστό 10% οι άλλοι παραγωγοί από λοιπές ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ για όλη την ενέργεια που πουλήθηκε το 2013. Με το πιστωτικό αυτό που αφορά τιμολογημένες ποσότητες, στην ουσία μειώνεται το υφιστάμενο έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ.
Εάν δεν τηρηθεί η προθεσμία και δεν κοπεί το εκπτωτικό πιστωτικό τότε αναστέλλεται η υποχρέωση του ΛΑΓΗΕ για το διασυνδεδεμένο σύστημα και του ΔΕΔΔΗΕ για το μη διασυνδεδεμένο για την καταβολή τιμήματος για την ποσότητα ενέργειας που παραδίδεται από το μήνα έναρξης της ρύθμισης.

Παράλληλα με την πρόταση του ΥΠΕΚΑ επανακαθορίζονται από την έναρξη ισχύος της ρύθμισης οι τιμές πώλησης της ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ κλιμακωτά ανάλογα με τηνπερίοδο σύνδεσηες, την ισχύ αλλά και το εάν βρίσκονται στο διασυνδεδεμένο σύστημα ή όχι. Η μεσοσταθμική μείωση είναι λίγο κάτω από 30% για τα φωτοβολταϊκά και 5 έως 6 % για τις άλλες τεχνολογίες.

Για τις μονάδες που λειτουργούν λιγότερο από 12 χρόνια επεκτείνεται αυτοδίκαια η σύμβαση πώλησης και συμψηφισμού (για τις στέγες) για 5 χρόνια.  Για το διάστημα αυτό οι παραγωγοί καλούνται να επιλέξουν μεταξύ μιας συγκεκριμένης fixed τιμής ή πληρωμής με την τιμή του pool.

Η ρύθμιση για τη μείωση των τιμών πώλησης ισχύει και για τα φωτοβολταϊκά σε στέγες. Αντίθετα για αυτήν την κατηγορία δεν ισχύει το πιστωτικό παραστατικό.

Η πρόταση του ΥΠΕΚΑ αποτελείται από τρεις άξονες:

α) προσαρμογή τιμών ώστε να συγκλίνουν, κατά το δυνατό, τα οφέλη από τον μηχανισμό στήριξης στα ίδια περίπου επίπεδα για όλες τις κατηγορίες παραγωγών, δηλαδή προσαρμογή που να στοχεύει, κατά το δυνατόν, στις ίδιες αποδόσεις μεταξύ των επενδύσεων, β) προστασία των επενδυτών λαμβάνοντας υπόψη και τις συμβάσεις χρηματοδότησης και γ) νέες τιμές αποζημίωσης των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, συμβατές με τις ανάγκες του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας, που συμβάλλουν στη μείωση του ενεργειακού κόστους εξασφαλίζοντας συγχρόνως εύλογες αποδόσεις.

Για του κούρεμα, σύμφωνα με το προτεινόμενο ν/σ συνεκτιμήθηκαν παράγοντες τεχνολογικής φύσης, (κόστος κατασκευής, παραγωγική ικανότητα, λειτουργικό κόστος), η χρονική στιγμή της σύνδεση (κόστος κατασκευής, χρόνος λειτουργίας επένδυσης) καθώς και ενδεχόμενη υπαγωγή της επένδυσης σε ενίσχυση ή επιχορήγηση.

Για τα φωτοβολταϊκά σημειώνεται ότι:

Για σταθμούς ισχύος έως και 20 kW, που δεν εντάσσονται στο «ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών σε κτίρια», οι τιμές του πίνακα προσαυξάνονται κατά 10%. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζεται στις περιπτώσεις σταθμών που η προσαύξηση του 10% οδηγεί σε τιμή υψηλότερη της τιμής αποζημίωσης που εφαρμόζεται για την εκτέλεση των συμβάσεων πώλησης για την ενέργεια που έχει παραχθεί τον Ιανουάριο του 2014.

Για σταθμούς ισχύος έως και 100 kW που ανήκουν σε κατ΄ επάγγελμα αγρότες, οι τιμές του πίνακα προσαυξάνονται κατά 10%. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζεται στις περιπτώσεις σταθμών που η προσαύξηση του 10% οδηγεί σε τιμή υψηλότερη της τιμής αποζημίωσης που εφαρμόζεται για την εκτέλεση των συμβάσεων πώλησης για την ενέργεια που έχει παραχθεί τον Ιανουάριο του 2014  Σε περίπτωση μεταβίβασης του σταθμού σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που δεν ανήκει στην κατηγορία των κατ΄επάγγελμα αγροτών επενακαθορίζεται η τιμή αποζημίωσης, από την ημερομηνία μεταβίβασης, με βάση τις διατάξεις του παρόντος χωρίς την προσαύξηση του 10%.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει 6 μέρες.

To κείμενο της δημόσιας Διαβούλευσης

Με το παρόν σχέδιο νόμου προτείνονται ρυθμίσεις προκειμένου να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα του Μηχανισμού Στήριξης των ΑΠΕ με απώτερο σκοπό την εξυγίανση του Ειδικού Λογαριασμού του άρθρου 40 του ν. 2773/1999. Επιπροσθέτως, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις θα συμβάλλουν στη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για τον τελικό καταναλωτή και την εθνική οικονομία. Με το παρόν νομοσχέδιο αντιμετωπίζεται αποφασιστικά το πραγματικό λειτουργικό έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μέχρι το 2020/2025.

Πιο συγκεκριμένα, το παρόν σχέδιο νόμου αποτελείται από τρεις βασικούς άξονες: α) προσαρμογή τιμών ώστε να συγκλίνουν, κατά το δυνατό, τα οφέλη από τον μηχανισμό στήριξης στα ίδια περίπου επίπεδα για όλες τις κατηγορίες παραγωγών, δηλαδή προσαρμογή που να στοχεύει, κατά το δυνατόν, στις ίδιες αποδόσεις μεταξύ των επενδύσεων, β) προστασία των επενδυτών λαμβάνοντας υπόψη και τις συμβάσεις χρηματοδότησης και γ) νέες τιμές αποζημίωσης των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, συμβατές με τις ανάγκες του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας, που συμβάλλουν στη μείωση του ενεργειακού κόστους εξασφαλίζοντας συγχρόνως εύλογες αποδόσεις.

Οι προβλεπόμενες αναπροσαρμοσμένες τιμές εκτιμήθηκαν λαμβάνοντας υπ’ όψιν σειρά κριτηρίων που αποδεδειγμένα επηρεάζουν την απόδοση των επενδύσεων. Ειδικότερα, συνεκτιμήθηκαν τεχνολογικής φύσεως παράμετροι (κόστος κατασκευής, παραγωγική ικανότητα, λειτουργικό κόστος), η χρονική στιγμή της σύνδεσης (κόστος κατασκευής, χρόνος λειτουργίας της επένδυσης) καθώς και ενδεχόμενη υπαγωγή της επένδυσης σε οποιαδήποτε μορφής ενίσχυση(άμεση επιχορήγηση, φορολογική απαλλαγή, κλπ.).

Τέλος, με τις λοιπές διατάξεις αντιμετωπίζονται άλλα ζητήματα αρμοδιότητας του ΥΠΕΚΑ.

Η κατάθεση των δικών σας απόψεων και προτάσεων καθώς και οι προτάσεις από τους αρμόδιους φορείς της αγοράς θα ληφθούν υπόψη από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, κατά την τελική επεξεργασία του σχεδίου νόμου.

Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 13 Μαρτίου 1014 και ώρα 16.00.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συμμετοχή σας και τις πολύτιμες απόψεις σας.

Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την εξυγίανση του ειδικού λογαριασμού του άρθρου 40 Ν.2773/1999 και λοιπές διατάξεις»

O ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ







taxheaven.gr

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 8/03/2014

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Είστε κάπως φευγάτοι για αυτό δε νιώθετε ότι δεσμεύεστε να κάνετε περισσότερα πράγματα. Η φιλική σας συμπεριφορά θα σας βοηθήσει να μαγνητίσετε με ευκολία άτομα που σε κάτι μπορεί να σας εξυπηρετήσουν.
Ερωτικά: Επειδή είστε στα κέφια σας σίγουρα θα δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό. Μόνο οι ελεύθεροι μην ανοιχτείτε σε πολλά ερωτικά μέτωπα γιατί μπορεί να μην έχετε την δύναμη να αντεπεξέλθετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Η γενική σας εικόνα είναι βελτιωμένη γιατί έχετε την προσωπική διάθεση να κάνετε κάποιες πολύ έξυπνες κινήσεις για να βρεθείτε και πάλι μπροστά.

ΤΑΥΡΟΣ 
Γενικά: Έχετε μπει στα βαθιά αλλά χωρίς να πνίγεστε γιατί οι ανάγκες σας δεν είναι τέτοιες που σας ζορίζουν ή σας δημιουργούν μια άλλη πραγματικότητα.
Ερωτικά: Το μυαλό σας γυρνάει συνέχεια σε έναν Υδροχόο και η σκέψη του σας μονοπωλεί το ενδιαφέρον, χωρίς να σημαίνει ότι μπορεί τελικά να υποτιμήσετε την μοίρα που μερικές φορές παίζει τα δικά της παιχνίδια ίσως με ένα Λιοντάρι ή Τοξότη.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε μια καλή αίσθηση της οικονομίας και με όλα τα πρακτικά θέματα τα πάτε καλά γιατί είστε άτομα της ύλης. Εκεί που απογοητεύεστε, όλο και κάτι βρίσκετε και βγαίνετε από το πρόβλημα.

ΔΙΔΥΜΟΙ 
Γενικά: Είστε σε καλή φάση αλλά η μεγάλη σας επιθυμία να εισακουστεί η γνώμη σας ή οτιδήποτε μπορεί να μην είναι και τόσο εύκολο, επειδή θα υπάρχει διάσταση απόψεων.
Ερωτικά: Έχετε μια προσωπική γνώμη και ίσως αυτό να σας ζορίζει γιατί μπερδεύεστε και δεν ξέρετε τι να αποφασίσετε αν σχετίζεστε με Ιχθύ. Ίσως να νιώσετε διχασμένοι ή μπλοκαρισμένοι αλλά με την πολύ την σκέψη στο τέλος κάτι θα βρείτε.
Καριέρα & Οικονομικά: Κάτι καινούργιο πάει να ξεκινήσει στον ορίζοντα και σίγουρα θα είναι αυτό που θα σας ανανεώσει επαγγελματικά και κυρίως εσάς που έχετε γεννηθεί τις πρώτες ημέρες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Γενικά: Η ψυχολογία σας πιθανόν να έχει μεταπτώσεις γιατί δεν ξέρετε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε και μια είστε προς τη μια κατεύθυνση και μια προς την άλλη, κυρίως όταν είναι να πάρετε αποφάσεις.
Ερωτικά: Αν είστε μέσα σε δυο σχέσεις θα χρειαστεί να πάρετε την τελική απόφαση. Δεν θα είναι εύκολο γιατί το πρώτο πρόσωπο σας κάνει για το ένα και για το άλλο δεν σας κάνει. Καλύτερα να βρείτε τον αληθινό έρωτα στην ζωή σας για να λειτουργήσετε καλύτερα.
Καριέρα & Οικονομικά: Κρατείστε το τιμόνι σταθερό γιατί θα νομίζετε ότι όλα πάνε να χαλάσουν με την εισαγωγή νέων στοιχείων και πληροφοριών που μπορεί και να μην στέκουν κιόλας.

ΛΕΩΝ 
Γενικά: Έχετε κάποιες πολύτιμες πληροφορίες οι οποίες σίγουρα θα σας αυξήσουν το ενδιαφέρον για να έρθετε σε επαφή με ένα φιλικό κύκλο ή με μια ομάδα η οποία θα σχετίζεται με εσάς και τα ενδιαφέροντα σας.
Ερωτικά: Έχετε την εξυπνάδα να αποφύγετε τις εντάσεις και ίσως ξεφορτωθείτε μια κατάσταση πολύ δύσκολη. Υπάρχει ένα πρόσωπο που σας ξεγλιστράει σαν χέλι και κυρίως αν είναι Ιχθύς υπάρχει μεταξύ σας ανταγωνισμός και εμπόδια στην επικοινωνία.
Καριέρα & Οικονομικά: Ενώ μπορεί να βλέπετε ότι κάτι καλό πάει να γίνει μπορεί να μην είναι ξεκάθαρες οι συνεργασίες σας και δεν ξέρετε τελικά τι πρέπει να κάνετε. Κρατήστε τις αποστάσεις και να είστε με χαρτί και μολύβι αν δεν θέλετε να έχετε μπλεξίματα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Η προσωπικότητά σας μερικές φορές μεταβάλλεται και δεν θα είναι για το καλό σας αν αλλάζετε κάθε λίγο και λιγάκι. Προσέξτε τα ανακατέματα και κυρίως τα λεγόμενα που θα μεταφερθούν.
Ερωτικά: Είστε διασπασμένοι γιατί δεν θεωρείτε ότι όλο αυτό που γίνεται είναι εύκολο και κυρίως αν σχετίζεστε με Δίδυμο ή Ιχθύ. Η λογική σας βοηθάει περισσότερο για αυτό να τα βάλετε κάτω για να μην υπάρχουν προβλήματα.
Καριέρα & Οικονομικά: Η διαφορά σας με ένα άτομο σε επίπεδο περισσότερο απόδοσης και ποιότητας ίσως να μην σας βοηθάει τόσο πολύ. Για αυτό καλύτερα να δουλέψετε πιο ομαδικά και περισσότερο οργανωμένα.

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Θα έχετε μια πολύ καλή αίσθηση των πραγμάτων και τώρα θα δείτε ότι υλοποιούνται καταστάσεις που θα σας κάνουν να είστε αρκετά ανοικτοί και κύριοι των γνώσεών σας.
Ερωτικά: Η δοτική σας στάση βοηθάει στο να ανοίξετε ένα κανάλι επικοινωνίας με ένα άτομο που μπορεί να είχατε απομακρυνθεί για ένα διάστημα. Το άλλο σας μισό δεν είναι πάντως πολύ μακριά αλλά πρέπει να τα βρείτε πρώτα με τον εαυτό σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κάποια μπερδέματα τα οποία ίσως να σας δημιουργούν ένα χάος γιατί δεν ξέρετε προς τα πού θα κινηθείτε. Η μεγάλη σας ευλυγισία ίσως να βοηθήσει να κλείσετε μια δουλειά, κυρίως οι γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Η προσωπική σας γνώμη μερικές φορές είναι πολύ πιο ξεκάθαρη και κυρίως ανεξάρτητη και ο λόγος είναι ότι χρειάζεστε ένα είδος αυτονόμησης το οποίο δεν είναι εύκολο αυτή την στιγμή.
Ερωτικά: Χρειάζεστε ένα ιδιαίτερο κώδικα επικοινωνίας ο οποίος θα σας βοηθήσει να αλλάξετε ένα λάθος κομμάτι που ίσως να υπάρχει μεταξύ εσάς και ενός Δίδυμου. Το συναίσθημά σας είναι αυτό που θα σας βοηθήσει στο να αλλάξετε τα δύσκολα δεδομένα.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες οι οποίες σας αποσπούν από τον στόχο σας και κυρίως έχουν να κάνουν με τον τρόπο που επικοινωνείτε. Για αυτό συντονιστείτε καλύτερα για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Γενικά: Έχετε μεγάλη ικανότητα στο να γνωρίζετε νέα άτομα τα οποία σας δημιουργούν καλύτερη διάθεση γιατί ο στόχος σας είναι να δώσετε τις γνώσεις σας αλλά και την φιλοσοφία που έχετε σε κάποια θέματα τα οποία είναι σημαντικά για το ευ ζην το δικό σας.
Ερωτικά: Η επαφή με Δίδυμο ίσως να σας δώσει καλύτερα αποτελέσματα αν μπορείτε μεταξύ σας να ανοίξετε τα χαρτιά σας και να πείτε αλήθειες που μόνο εσείς ξέρετε. Επίσης η οποιαδήποτε σχέση σας αυτή την περίοδο είναι ευάλωτη γιατί εσείς έχετε μεγάλες ευαισθησίες. Καιρός να δυναμώσετε για να μην εμποδίζεστε από λάθος κρίσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν προοπτικές οι οποίες κατά κάποιο τρόπο σας υποχρεώνουν να εκφράσετε περισσότερο την γνώση σας αλλά και να είστε όσο μπορείτε πιο διευκρινιστικοί σε θέματα που υπάρχουν ασάφειες γιατί ό, τι κλείσετε πρέπει να είστε σίγουροι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
Γενικά: Η καθημερινότητά σας ίσως να είναι καταμερισμένη σε πολλές δουλειές λόγω των αρκετών και διαφορετικών κομματιών πάνω στα οποία έχετε να εργαστείτε.
Ερωτικά: Η προσωπική σας ζωή μερικές φορές γίνεται δύσκολη γιατί δεν μπορείτε να επικοινωνείτε τόσο εύκολα. Για αυτό καλό θα ήταν να προσπαθείτε να έρθετε πιο κοντά ακόμα και μέσα από αντιξοότητες. Η σχέση με Δίδυμο ή Υδροχόο δεν και η πιο εύκολη.
Καριέρα & Οικονομικά: Πιθανόν να πρέπει να εκτεθείτε σε πολύ κόσμο και αυτό να σας κάνει να νιώσετε είτε ντροπή είτε συστολή. Το καλό όμως είναι ότι θα έχετε κάποιες καλά αποτελέσματα και κυρίως αν συνεργάζεστε με έναν Ιχθύ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Γενικά: Η κατάστασή σας είναι καλή γιατί η Αφροδίτη σας βοηθάει και από την άλλη έχετε μεγαλύτερο θάρρος για να αντιμετωπίσετε όλες τις δυσκολίες που μπορεί να σχετίζονται με κάτι από το παρελθόν σας.
Ερωτικά: Η φωτεινή άποψη της ζωής είναι αυτό που σας βοηθάει να πηγαίνετε καλύτερα στα προσωπικά σας. Όσο πιο πολύ την κρατάτε τόσο πιο πολύ θα έχετε πρόοδο και στο πρόσωπο του άλλου ατόμου θα βλέπετε μόνο το καλό. Η επαφή με Παρθένο δεν είναι εύκολη αλλά κάτι πάει να σας πει.
Καριέρα & Οικονομικά: Επειδή κανονίζατε από καιρό να κάνετε μια κίνηση που κατά κάποιο τρόπο να σας δώσει τα εχέγγυα, καλό είναι να μην διασπαστείτε και στραφείτε προς άλλες κατευθύνσεις.

ΙΧΘYΕΣ 
Γενικά: Έχετε μια θεώρηση των πραγμάτων πολύ διαφορετική από άλλες φορές και ίσως να μην βοηθάει να συγκροτηθείτε και να βρείτε την ισορροπία σας. Χρειάζεται επίσης αν νιώθετε εξάντληση να καθίσετε στο σπίτι και να ξεκουραστείτε ή να σταματήσετε τις πολλές επαφές που κουράζουν.
Ερωτικά: Νιώθετε αναστάτωση γιατί δεν ξέρετε πως ακριβώς να χειριστείτε είτε τον εκνευρισμό που νιώθετε είτε μια γενική κατάσταση που σας δημιουργεί ανασφάλεια. Καλύτερα αν έχετε μάθει κάτι που μπορεί να επηρεάζει την σχέση σας, να το πείτε στο ίδιο το άτομο παρά να το μεταφέρετε σε φίλους.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρειάζεται να το πιάσετε από πολλές μεριές το θέμα που σας απασχολεί γιατί με αυτόν τον τρόπο θα δείτε με σφαιρικότητα όλα σας προβλήματα και μαζί και τις λύσεις τους. Η λογική μαζί με το συναίσθημα μπορεί να συγκρουστούν σήμερα.


astrology.gr

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Πότε ένα τρόφιμο δεν πρέπει να καταναλώνεται, σε καμία περίπτωση; Ποια τρόφιμα μπορούμε να φάμε ακόμη και αν έχουν παρέλθει μια δυο μέρες, μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης; Όλες οι απαντήσεις παρακάτω...
Tα γαλακτομικά προϊόντα, όπως τα γιαούρτια και το γάλα μπορούν να καταναλωθούν και μετά την παρέλευση μερικών ημερών, αφού τα βακτήρια που περιέχουν είναι ωφέλιμα για την υγεία μας. Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι να είναι λίγο ξινά.
Αφόβα, επίσης, μπορούν να καταναλωθούν μαγειρεμένα μανιτάρια ή σπανάκι με την προϋπόθεση ότι ψύχονται και ξαναζεσταίνονται γρήγορα.

Κατανάλωση υπό... αίρεση

Κομπόστες: Θα πρέπει η υφή τους, η εμφάνισή τους και η μυρωδιά τους να τσεκάρονται πριν την κατανάλωσή τους, γιατί ακόμη και αν δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης, μπορεί να έχουν αλλοιωθεί.
Σαλάτες με κρεμμύδι: Την επόμενη μέρα από αυτή της παρασκευής της, μια τέτοια σαλάτα μπορεί να έχει έντονη μυρωδιά και δυσάρεστη γεύση και να προκαλέσει βάρος στο στομάχι.
Αλλάντικά αέρος: Οταν κάποιο τέτοιο αλλαντικό εμφανίσει μούχλα, αρκεί να κόψετε σε βάθος το μουχλιασμένο κομμάτι και να το πετάξετε.
Ψωμί: Αν το ψωμί έχει μουχλιάσει σε κάποιο σημείο, κόβουμε και πετάμε μόνο το κομμάτι αυτό.
Αμέσως στα σκουπίδια
Χωρίς δεύτερη σκέψη θα πρέπει να πετάγονται στα σκουπίδια ολόκληρες οι εξής συσκευασίες τροφίμων στις οποίες διακρίνουμε μούχλα:
-κομπόστες
-σάλτσες
-χυμοί
-μαρμελάδες
-φρέσκα τυριά
-αλλαντικά
-δημητριακά
-ξηροί καρποί.
Επίσης, θα πρέπει να πετάγονται, αμέσως, οι κονσέρβες που έχουν φουσκώσει, καθώς περιέχουν πιθανότατα το βακτήριο Clostridium botulinum, που μπορεί να αποβεί ακόμα και θανατηφόρο.
Τέλος, χωρίς δεύτερη σκέψη, θα πρέπει να πετάγονται ο κιμάς και τα πουλερικά, καθώς μπορεί να προκαλέσουν σαλμονέλωση και άλλες επικίνδυνες δηλητηριάσεις.




seleo.gr
iefimerida.gr

ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΠΟ ΜΠΥΡΑ!

Μπύρα! Μην την πιείτε, αλλά ούτε και να λουστείτε με αυτήν. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε μια μάσκα αναζωογόνησης για το πρόσωπό σας.



Η μπύρα είναι πλούσια σε βιταμίνη Β, ιχνοστοιχεία και μέταλλα, τα οποία προσφέρουν αναζωογόνηση στο δέρμα.

Η μαγιά της έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που θρέφουν την επιδερμίδα.

Μάσκα προσώπου με μπύρα

Υλικά:
1 κ.γ. μπύρα
1 κ.γ. αλεύρι αμυγδάλου
1/2-2 κ.γ. αμυγδαλέλαιο

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτοντας, αν χρειάζεται, αμυγδαλέλαιο.

Εφαρμογή: 

Απλώνετε τη μάσκα σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ -όχι στα μάτια- και την αφήνετε να δράσει για 20 λεπτά.

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΤΟΞΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Mπορεί το κομπιούτερ σας ή το… χαλί σας να αποτελούν εμπόδια στο να μείνετε έγκυος;
Μήπως τα καλλυντικά, τα απορρυπαντικά, τα πλαστικά αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά ή τα αγαπημένα σας αλλαντικά αυξάνουν τον κίνδυνο να νοσήσετε από καρκίνο;
«Πάρα πολλές χημικές ουσίες ενοχοποιούνται για πολλά νοσήματα», λέει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Αθηνά Λινού.
«Η σχέση αυτή είναι πραγματική και το μέγεθός της εξαρτάται από τον βαθμό έκθεσης, τις συνθήκες έκθεσης και την οδό απορρόφησης».

Οι έρευνες δείχνουν ότι χημικές ουσίες στην καθημερινή ζωή μας μπορεί να έχουν επιπτώσεις σε όλα τα συστήματα του οργανισμού μας:

ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

ΑΝΟΙΑ: Ο μόλυβδος αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας, όπως διαπιστώθηκε από μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Journal of Epridemilogy».
«Είναι γνωστές οι βλαβερές επιπτώσεις του μολύβδου στο δείκτη νοημοσύνης (IQ) των παιδιών, για τις οποίες έχουν διεξαχθεί μελέτες στο Λαύριο» λέει η κ. Λινού. Το τοξικό αυτό μέταλλο, που χρησιμοποιούνταν στις βαφές τοίχων και τους υδραυλικούς σωλήνες τη δεκαετία του 1970, υπάρχει ακόμα σε πολλά σπίτια.
ΑΥΤΙΣΜΟΣ: Τα οργανοφωσφορούχα εντομοκτόνα αυξάνουν τον κίνδυνο αυτισμού. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Molecular Psychiatry», αναγνώρισε τρία διαφορετικά γονίδια, τα οποία καθιστούν ορισμένους ανθρώπους πιο ευάλωτους σε νευρολογικές βλάβες που προκαλούνται από οργανοφωσφορούχες ουσίες.
Τα κατάλοιπα των εντομοκτόνων στις τροφές μπορεί να συμβάλλουν στην αύξηση του αυτισμού, σύμφωνα με τους ερευνητές.
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Ορισμένες νευροτοξίνες (χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο) περιλαμβάνουν τον υδράργυρο και τα πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCBs) _ αμφότερα ανευρίσκονται σε ψάρια των ωκεανών.
Παιδιά γυναικών που έχουν καταναλώσει πολύ μεγάλες ποσότητες μολυσμένων ψαριών μπορεί να έχουν χαμηλό δείκτη ευφυΐας και δυσκολία συγκέντρωσης της προσοχής.
Αρχικά το πρόβλημα είχε εστιαστεί στα μεγάλα ψάρια όπως ο τόνος, ο ξιφίας, ο καρχαρίας κ.ά., αλλά αυτές οι χημικές ουσίες βρέθηκαν και σε άλλα ψάρια, όπως ο σολομός, τα καφέ καβούρια κ.ά.
Η βρετανική Υπηρεσία Τροφίμων συνιστά στα παιδιά και τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας να αποφεύγουν την κατανάλωση τέτοιων ψαριών και γενικά να καταναλώνουν λιπαρά ψάρια όχι περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα (οι τοξίνες αυτές συγκεντρώνονται στα λίπη).
ΚΑΡΔΙΑ

AΘΗΡΟΣΚΛΗΡΩΣΗ: Μελέτες κατέδειξαν ότι η ποιότητα του αέρα συμβάλλει στις καρδιοπάθειες. Σύμφωνα με μεγάλη μελέτη που διεξήχθη στην Αυστραλία, οι άνθρωποι με αυξημένα επίπεδα μικροσωματιδίων PΜ 2,5, που ανευρίσκονται στα καυσαέρια των αυτοκινήτων, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αθηροσκλήρωση, η οποία συμβάλλει στην καρδιοπάθεια.
ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ: Η βισφενόλη A (BPA), που χρησιμοποιείται στις πλαστικές συσκευασίες τροφίμων και ποτών, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και διαβήτη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ιατρικής Σχολής Πενίνσουλα στο Εξετερ.
Η καθηγήτρια Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κλέα Κατσουγιάνη τονίζει ότι τις ημέρες με νέφος παρατηρείται αύξηση της ολικής ημερήσιας θνησιμότητας από φυσικές αιτίες κατά περίπου 0,5% και η αύξηση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις αναπνευστικές και καρδιακές αιτίες θανάτου.
Εχει υπολογιστεί ότι η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση από αιωρούμενα ατμοσφαιρικά σωματίδια στην Αθήνα ευθύνεται για περισσότερους από 1.000 πρόωρους θανάτους ετησίως.
Αμεσα, το νέφος προκαλεί αύξηση περίπου 0,5% στις εισαγωγές καρδιακών περιστατικών, κυρίως ηλικιωμένων.
Μακροπρόθεσμα, όσοι ζουν όλη τους τη ζωή σε μια σχετικά ρυπασμένη από αιωρούμενα ατμοσφαιρικά σωματίδια περιοχή (όπως οι σύγχρονες πόλεις) έχουν μείωση στο προσδόκιμο ζωής κατά περίπου 6 μήνες εξαιτίας της έκθεσής τους στην ατμοσφαιρική ρύπανση.
«Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 διάφορες, επιδημιολογικές κυρίως, έρευνες κατεδείκνυαν ότι και τα θεωρούμενα χαμηλά επίπεδα ρύπανσης είχαν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, περιλαμβανομένης και αύξησης στη θνησιμότητα», λέει η κ. Κουτσογιάννη.
ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΛΕΜΦΩΜΑ: Μελέτες κατέδειξαν ότι αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη, αδιάβροχα ρούχα, χαλιά, ταπετσαρίες κ.ά. μπορεί να βλάπτουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Τα προϊόντα αυτά περιέχουν υπερφθοριωμένες χημικές ουσίες (PFOA, PFOSA, PFOS), που _ σύμφωνα με μελέτες σε πειραματόζωα _ μπορεί σε μεγάλες δόσεις να βλάψουν τη σπλήνα (σημαντικό τμήμα του ανοσοποιητικού συστήματος).
Πρόσφατη βρετανική έρευνα (ΝΗΑΝΕS) σε δείγματα 4.000 ανθρώπων έδειξε ότι οι ουσίες αυτές συσχετίζονται και με την αύξηση των παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα, κυρίως στις γυναίκες.
Είναι άλλωστε γνωστό ότι η έκθεση σε αγροτικά φυτοφάρμακα αυξάνει τον κίνδυνο για λέμφωμα _ καρκίνο που σχετίζεται με το ανοσοποιητικό σύστημα _ κατά τουλάχιστον 65%.
ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΒΗΤΗΣ: Το αρσενικό μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα, διαβήτη και καρκίνο. Το δηλητήριο αυτό έχει συσχετιστεί επίσης με απώλεια ακοής και διαταραχές στο νευρικό σύστημα.
Σε πολλά μέρη του κόσμου το νερό που χρησιμοποιείται για τη άρδευση των ορυζώνων είναι μολυσμένο με αρσενικό, από φυσικές ή τεχνητές πηγές.
Μελέτη του καθηγητή Αντριου Μέχαρντ στο Πανεπιστήμιο του Αμπερτίν απέδειξε ότι το 10% του ρυζιού που πωλείται στη Βρετανία έχει συγκεντρώσεις αρσενικού δυνητικά επικίνδυνες.
Σύμφωνα με τη μελέτη, το ρύζι μπασμπάτι είχε λιγότερες πιθανότητες να είναι μολυσμένο με αρσενικό σε σχέση με άλλα είδη ρυζιού.
Μελέτες, άλλωστε, σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι τα πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCBs), τα οποία χρησιμοποιούνταν παλαιότερα σε πλαστικά, βαφές, λάμπες φθορίου κ.ά., αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του ήπατος. Οι ουσίες αυτές έχουν εισέλθει στην τροφική αλυσίδα και ανευρίσκονται στα λίπη μεγάλων ψαριών.

ΔΕΡΜΑ

ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΕΣ: Το λαυρυλοθειικό/λαουρυλοθειικό νάτριο που χρησιμοποιείται σε σαμπουάν, οδοντόπαστες και καλλυντικά, κατηγορήθηκε ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

Η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου εξέδωσε διάψευση. Ορισμένες μελέτες, όμως, έδειξαν ότι η ουσία αυτή ερεθίζει το δέρμα και μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδες.
Συμβουλές προστασίας
- Να μην ασκείστε όταν υπάρχουν υψηλές συγκεντρώσεις ρύπανσης στον αέρα, γιατί με την άσκηση αυξάνεται ο όγκος του εισπνεόμενου αέρα.
- Να αποφεύγετε τα προϊόντα σε σπρέι μέσα στο σπίτι, ιδιαίτερα εάν έχετε παιδιά.
- Να αερίζετε συχνά τους εσωτερικούς χώρους
- Να προτιμάτε τροφές χωρίς φυτοφάρμακα, συντηρητικά και άλλες χημικές ουσίες.
- Να αποφεύγετε, όσο είναι δυνατόν, να κυκλοφορείτε στους πολυσύχναστους δρόμους τις ώρες μεγάλης κυκλοφορίας.
- Να προτιμάτε φυτικές βαφές μαλλιών ή χρωμοσαμπουάν.
- Να αφήνετε το νερό να τρέχει λίγο πριν πιείτε από τη βρύση.
- Εάν είσθε ηλικιωμένος, πάσχων από αναπνευστικές παθήσεις ή παιδί, να μένετε σε εσωτερικούς χώρους τις ημέρες και ώρες με υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση.
- Να προτιμάτε γυάλινες συσκευασίες από τις πλαστικές.
- Να αποφεύγετε πλαστικά μπουκάλια που έχουν ένα τρίγωνο με το 7 (σημαίνει παρουσία BPA)
- Να αποφεύγετε να πίνετε νερό από ψύκτες κτιρίων.




ΠΗΓΗ: tanea.gr

ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Στη Σούπερ Λιγκ, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δείχνουν ότι το μέλλον είναι δικό τους, σε μια έρευνα που έκανε ο ΠΣΑΠ.



Στην εφετινή αγωνιστική περίοδο, έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στη Σούπερ Λιγκ, 26 Έλληνες ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι κάτω των 20 ετών. Παιδιά που γεννήθηκαν το 1994, το 1995 και το 1996.
Πρόκειται για τη ”νέα γενιά” των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, που είναι γεμάτη ταλέντο, έχει προοπτικές και προϋποθέσεις ώστε να σταθεί με επιτυχία και να πρωταγωνιστήσει στο υψηλότερο επίπεδο.
Και ακόμα είναι παιδιά….

Η έρευνα που έγινε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, κατέδειξε ότι εκτός από τους 26 νεαρούς συναδέλφους που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, υπάρχουν αρκετοί ακόμα στα ρόστερ των 18 ομάδων της Σούπερ Λιγκ, οι οποίοι είναι γεννημένοι το 1994, το 1995, το 1996 αλλά μέχρι  και το 1997 και έχουν συμβόλαια ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
Περιμένουν και εκείνοι που μέχρι τώρα είναι εκτός αγώνων, την ευκαιρία ώστε να δείξουν τις ικανότητες τους και είναι δεδομένο ότι πολλοί από αυτούς τους πιτσιρικάδες θα την έχουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
Ειδικά μάλιστα όταν θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην βαθμολογία για ομάδες που θα έχουν, θεωρητικά, ασφαλέστερες συνθήκες ώστε να εμπιστευθούν ποδοσφαιριστές με ποιότητα αλλά όχι και με πείρα.
Από τα 26 παιδιά, εκείνα που έχουν καθιερωθεί στην βασική ενδεκάδα, είναι ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Καπίνο και  ο αμυντικός της Ξάνθης Γούτας, αλλά κοντά τους είναι άλλοι 8 ποδοσφαιριστές γεννημένοι από το 1994 και μετά, με τουλάχιστον 10 συμμετοχές στο εφετινό πρωτάθλημα.
Σημαντικό επίσης, είναι ότι από αυτούς τους 26 ποδοσφαιριστές, οι 20 ουσιαστικά είναι πρωτοεμφανιζόμενοι στο πρωτάθλημα. Μόνο οι Καπίνο, Γούτας, Σουνάς, Μάνος, Παναγιωτούδης, Κρητικός είχαν συμμετοχές και πέρσι.

Αναλυτικά, οι παίκτες της  ”νέας γενιάς ” του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έχουν ήδη πάρει ευκαιρίες στο εφετινό πρωτάθλημα, η ομάδα όπου ανήκουν, η θέση τους, το έτος γέννησης τους και ο αριθμός συμμετοχών τους σε αυτή τη σεζόν, στη Σούπερ Λιγκ.

ΑΡΗΣ

Δημήτρης Σουνάς

Μέσος

 1994

12 συμμετοχές

Ηλίας   Σταυρόπουλος

Επιθετικός

1995

17  συμμετοχές

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Γιώργος Κυριακόπουλος

Αμυντικός

1996

1  συμμετοχή

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Θεόδωρος Παπουτσογιαννόπουλος

Αμυντικός

1994

1 συμμετοχή

ΒΕΡΟΙΑ

Στέφανος Ντόγος

Επιθετικός

1994

1  συμμετοχή

Δημήτρης  Μάνος

 Επιθετικός

1994

12  συμμετοχές

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Λεονάρντο Κούτρης

 Μέσος

1995

3  συμμετοχές

ΚΑΛΛΟΝΗ

Ραφαήλ  Γιούκαρης

  Μέσος

1995

5  συμμετοχές

Άγγελος Γιατζιτζόγλου

 Αμυντικός

  1995

1  συμμετοχή

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Αντώνης Μάγκας

  Αμυντικός

 1994

11  συμμετοχές

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Στέφανο Καπίνο

Τερματοφύλακας

1994

20 συμμετοχές

Διαμαντής Χουχούμης

 Αμυντικός

  1994

4  συμμετοχές

Αλέξανδρος Μουζακίτης  Επιθετικός

1994

2  συμμετοχές

Τάσος Δώνης

  Μέσος

1994

6   συμμετοχές

Σπύρος Ρισβάνης

  Αμυντικός

1994

12  συμμετοχές

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Γιώργος Μύγας

Επιθετικός

1994

7  συμμετοχές

Στέφανος Παπουτσογιαννόπουλος

Μέσος

1994

11  συμμετοχές

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Νίκος Καθάριος

Μέσος

1994

4  συμμετοχές

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Κώστας Παναγιωτούδης

Μέσος

1994

15  συμμετοχές

ΠΑΟΚ

Ευθύμης Κουλούρης

Επιθετικός

  1996

1  συμμετοχή

Στέλιος Πόζογλου

Μέσος

  1996

2  συμμετοχές

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Χάρης Χαρίσης

 Μέσος

1995

1  συμμετοχή

Τάσος Κρητικός

Επιθετικός

1995

11  συμμετοχές

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Μανώλης Σιώπης

  Μέσος

1994

15   συμμετοχές

Ραφαήλ Σουκιάς

Μέσος

1994

1  συμμετοχή

ΞΑΝΘΗ

Δημήτρης Γούτας

  Αμυντικός

1994

22  συμμετοχές

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΡΥΔΙΑΣ


ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΡΥΔΙΑΣ

Ποικιλίες Καρυδιάς:

Αφράτα:
Αφράτα που εύκολα σπάζουν. Σ' αυτά υπάγονται εκείνα που με το όνομα Τσιποκάρυδα, στρογγυλά με πολύ λεπτή φλούδα. Παράγουν μεγάλες ποσότητες ψίχας..
Βασιλικά
Όχι υπερβολικά αφράτα. Δεν σπάζουν τόσο εύκολα όπως τα τσιποκάρυδα.
Αυγουλάτα
Λίγο μακρουλά στο σχήμα και μισόσκληρα στο τσόφλι. Σε μέγεθος μέτρου, ανοιχτόχρωμα και γλυκά, ίδια είναι και τα Αγιορείτικα.
Χοντροκάρυδα
Πολύ μεγάλα, με πολύ σκληρό τσόφλι. Λίγη ψίχα.
Ξενικές ποικιλίες
Φρανκέτ Μεγκέτ. (Franquete Megette). Eureka, Blackmer.Placentia Pacyne, Sorento.
Chandler
Η καλύτερη σε ποιότητα και παραγωγή, πλαγιοκαρπεί (90%). Επικ. Vina, Franquette.
Amigo, Gustine
Για θερμές περιοχές της Ελλάδας, πρωιμανθείς.

Εδαφοκλιματικές απαιτήσεις της καρυδιάς
Kλίμα:
Γίνεται παντού, όπου δεν υπάρχουν συχνές και παρατεταμένες παγωνιές. Αλλά προσαρμόζεται καλύτερα σε ζεστού ς τόπους και δεν την ενοχλούν τόσο οι άνεμοι Σε τόπους ζεστούς τη συναντούμε και σε υψόμετρο μέχρι 800 μέτρα, αλλά σε τόπους όχι τόσο ζεστούς και στα 600 μ. ύψος. Καλλιεργείται κάτω από μεγάλη ποικιλία κλιματικών συνθηκών' αποδίδει όμως σε περιοχές με δροσερό και υγρό κλίμα. Για να αποκτήσουν οι καρποί της καλό μέγεθος η περίοδος βλαστήσεώς της το καλοκαίρι πρέπει να είναι μεγάλη. Πολύ υψηλές όμως θερμοκρασίες -πάνω από 38°C- είναι δυνατό να προκαλέσουν εγκαύματα στους καρπούς. Επειδή το φθινόπωρο η ξυλοποίηση των βλαστών γίνεται αργά, παθαίνει ζημιές από πρώιμους παγετούς το χειμώνα. Ζημιές από παγετούς παθαίνει και την άνοιξη, γι'αυτό δεν πρέπει να φυτεύεται σε παγετόπληκτες περιοχές. Ορισμένες ποικιλίες έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα για να διακοπεί ο λήθαργός τους. Σε περιοχές που ο χειμώνας είναι ζεστός τα δέντρα καθυστερούν να βλαστήσουν την άνοιξη.
Έδαφος:
     Ως προς το έδαφος η καρυδιά δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες προτιμήσεις. Γίνεται σε όλα τα βαθιά και διαπερατά από το νερό εδάφη. Σαν δέντρο με πλούσιες, άφθονες ρίζες η καρυδιά γίνεται και σε φτωχά ακόμη χώματα, όμως γίνεται πολύ καλύτερα σε χώματα που δεν είναι πολύ φτωχά -Αργιλοασβεστώδη βαθιά στραγγερά η Αργιλοαμμώδη στραγγερά.
Σε σφιχτά χώματα (Αργιλώδη) αργεί να αναπτυχθεί και τελικά δεν αποδίδει.

Σχετικά με Νέες φυτεύσεις
Ο κύριος τρόπος πολλαπλασιασμού της καρυδιάς είναι με το σπόρο (το καρύδι). Μπορεί όμως να πολλαπλασιασθεί και με μπόλιασμα.
Για τον πολλαπλασιασμό με σπόρο διαλέγονται καλής ποιότητας καρύδια που αντιπροσωπεύουν διαλεχτές ποικιλίες. Το καλό καρύδι διακρίνεται από το κανονικό σχήμα και χρώμα του, αλλά και από το βάρος του. Ομοίως για την εκλογή του σπόρου για φύτεμα πρέπει να είναι γνωστός ο χρόνος που έχει συγκομισθεί.
Το καρύδι, όπως είναι γνωστό, περιέχει μεγάλη ποσότητα λαδιού (Καρυδέλαιο). Για τον λόγο αυτό αν δεν συντηρηθεί καλά «ταγκιάζει» και τέτοια καρύδια είναι τελείως ακατάλληλα για σπόρο. Καλός τρόπος διατήρησης του σπόρου μέχρι την στιγμή της σποράς είναι να τοποθετείται μέσα σε άμμο.
ΣΠOPA:
Τα καρύδια σπέρνονται σε σπορεία αλλά και επί τόπου- στον οριστικό τους τόπο. Αυτή η σπορά γίνεται κατά το Νοέμβριο ή κατά τον Μάρτιο. Τα καρύδια σπέρνονται σε λάκκους με διαστάσεις 30χ30 και στο ίδιο βάθος. Στους λάκκους αυτούς ρίχνεται καλό χώμα και σπέρνονται τα καρύδια σκεπασμένα σε βάθος 6-7 πόντων. Σπέρνονται 2-3 μαζί και αφού βλαστήσουν διατηρούμε το καλύτερο και αφαιρούμε τα άλλα.
Στα Σπορεία ή Φυτώρια: Με τους συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας και σποράς, σπέρνεται ο σπόρος σε γόνιμο δουλεμένο τόπο. Εδώ όμως τα νεαρά δεντράκια δεν θα έχουν τις δυνατές ρίζες που έχουν σπαρεί επί τόπου σε στεγνό μέρος, γι 'αυτό και τα δέντρα αυτά μεταφυτεύονται σε γόνιμους τόπους. Πάντως πριν τη σπορά το πιο σωστό είναι να γίνεται προ βλάστηση των καρυδιών με τον τρόπο. της στωμάτωσης. Η σπορά γίνεται την άνοιξη όταν θα έχει περάσει ο κίνδυνος παγωνιάς. Γίνεται σε αλέες όπου ανοίγονται μικρά αυλάκια που θα απέχουν 30-40 πόντους και σε βάθος 6-7 πόντων. Μέσα στα αυλάκια τοποθετείται ο σπόρος σε αποστάσεις 40-50 πόντων και στο βάθος των 6-7 πόντων και σκεπάζεται με το χώμα των αυλακιών. Έτσι σπαρμένα καρύδια θα βλαστήσουν ύστερα από 15-20 ημέρες.
Τα νεαρά δεντράκια μεταφυτεύονται ύστερα από 1-2 χρόνια σε φυτώρια και σε μεγαλύτερες αποστάσεις (65-75 πόντους). Εκεί θα μείνουν 2-3 χρόνια και έπειτα φυτεύονται στον οριστικό τους τόπο.
MΠOΛΙAΣMA:
Σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις είναι ανάγκη να μπολιαστεί η Καρυδιά, όπως είναι η περίπτωση της εξημέρωσης άγριων δέντρων και η περίπτωση να πολλαπλασιάσουμε μία εκλεκτή ποικιλία. Κατάλληλος τρόπος μπολιάσματος της καρυδιάς είναι ο λεγόμενος «αυλοειδής» Με τον τρόπο αυτό, αντί να αφαιρεθεί ένα μάτι, όπως γίνεται στο μπόλιασμα με μάτι (ενοφθαλμισμός),
αφαιρείται σε ένα μέρος του κλαδιού όλος ο φλοιός κυκλικά (σαν κύλινδρος). Το μπόλιασμα αυτό είναι δυσκολότερο από τα άλλα μπολιάσματα, γι'αυτό χρειάζεται εξάσκηση του μπολιαστή για να επιτύχει.
Αλλά μπορούν να yίvoυv και τ'άλλα μπολιάσματα σε ορισμένες περιπτώσεις. Με κεντράδι –εγκεντρισμός, ο κάτω από το φλοιό στεφανίτης, και ακόμη. το μπόλιασμα, με μισό σχίσιμο του ξύλου.
Για υποκείμενα της καρυδιάς χρησιμοποιούνται οι ποικιλίες και υποποικιλίες της κοινής καρυδιάς (J. regia), αλλά και τα αμερικάνικα είδη (J. cinerea, J. nigra). Για να γίνει το «αυλοειδές» μπόλιασμα το υποκείμενο και το μπόλι πρέπει να μην είναι μεγάλης ηλικίας αλλά νέα. να έχουν σχεδόν το ίδιο πάχος και να βρίσκονται στην εποχή που άρχισε η βλάστηση. (Να κυκλοφορούν οι χυμοί)
Αν το υποκείμενο είvαι πιο μεγάλο, τότε κόβουμε τον κορμό του ή ένα κλώνο του σε κάποιο ύφος και τον άλλο χρόνο κάνουμε το μπόλιασμα πάνω στα καινούργια κλαδιά. Αλλά το μπόλι πρέπει να το πάρουμε από κλαδί ενός χρόνου που βρίσκεται στη βλάστησή του, κόβοντας το τμήμα που θα αποτελέσει τον «αυλό ή κύλινδρο» με μάτια που θα βρίσκονται στη μέση ή στη βάση του κλώνου.
Για να εκτελέσουμε αυτό το μπόλιασμα, χαράζουμε τον κλώνο που θα χρησιμεύσει για μπόλι οριζόντια σε δύο σημεία (πάνω και κάτω) και κυκλικά -σε κάποια απόσταση μεταξύ των χαραγμάτων- και που σ'αυτό το τμήμα που θα χρησιμεύσει για μπόλι, θα βρίσκονται 2-4 μάτια. Τότε στο πάνω τμήμα του κλώνου που χαράξαμε, αφαιρούμε τελείως τον φλοιό του. Έτσι με προσεκτικό στρίψιμο του χαραγμένου φλοιού τον τραβούμε προς τα πάνω και προς τα έξω και έχουμε το μπόλι «αυλό». Από το διαλεγμένο υποκείμενο αφαιρούμε με τον ίδιο περίπου τρόπο τόσο φλοιό όσο είναι το ύφος του μπολιού και το εφαρμόζουμε στη γυμνή επιφάνεια του υποκείμενου κυκλικά πιέζοντας ελαφρά. Έπειτα το δένουμε όπως όλα τα μπόλια.
Από τους άλλους τρόπους μπολιάσματος που δεν συνηθίζουμε παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις έχουμε τον υπόφλοιο Στεφανίτη τον με σχισμή για να βάλουμε κεντράδι.
Εδαφοκλιματικές συνθήκες:
Με βάση όσα είπαμε για το κλίμα -και το τοπικό κλίμα- και τη φυσική κατάσταση του εδάφους, διαλέγεται κατά το δυνατόν ο τόπος όπου θα εγκατασταθεί ο Καρυδώνας. Κατά τα άλλα- φύτεμα των δέντρων περιποιήσεις κλπ. ισχύουν ότι και για τα περισσότερα καρποφόρα.
Αποστάσεις μεταξύ των δέντρων πρέπει να είναι 15-18 μέτρα. Μικρότερη απόσταση στους φτωχούς και ξερούς τόπους και μεγαλύτερες στα γόνιμα εδάφη, όπου θα πάρουν και μεγαλύτερη ανάπτυξη. Οι λάκκοι που θα ανοιχτούν πολύ ενωρίτερα, πρέπει να έχουν διαστάσεις 80-100 πόντους και βάθος 1,20-1,40 μέτρα. Σε φτωχά μέρη οι λάκκοι πρέπει να ανοίγονται ακόμη βαθύτερα.

Καλλιεργητικές περιποιήσεις της καρυδιάς

Κλάδεμα
     Η καρυδιά δεν επιδέχεται μεγάλο κλάδεμα. Υπάρχει μάλιστα η αντlληψη ότι η καρυδιά δεν πρέπει να κλαδεύεται. Αλλά ο λεγόμενος «Καθαρός» είναι πάντοτε απαραlτητος -αφαίρεση κλώνων που χαλούν το σχήμα, αφαίρεση λαίμαργων, αφαίρεση ξερών και βλαμμένων κλαδιών.
Αυτά για τα μεγάλα δέντρα. Αλλά το κλάδεμα σε μικρή ηλικία του δέντρου είναι απαραίτητο για το σχηματισμό του και την τήρηση του σχήματος που θα δοθεί με την αφαίρεση του ξύλου που χαλάει τη συμμετρία. Το κλάδεμα των μικρών δέντρων για το σχηματισμό τους γίνεται από την αρχή, μετά το φύτεμά τους. Τα δεντράκια τα κόβουμε σε κάποιο ύφος. Για χαμηλά 30-50 πόντους και για υψηλά με το σκοπό εκμετάλλευσης της ξυλείας, τρία μέτρα και πάνω, κοντά σε μερικά μάτια (3-4). Τα μάτια αυτά θα χρησιμεύσουν για να σχηματίσουν τα μπράτσα του δέντρου, όταν τα μάτια αυτά βλαστήσουν και αναπτυχθούν.
Το δέντρο της καρυδιάς είναι αιωνόβιο. Αλλά σε πολύ μεγάλη ηλικία η καρποφορία του ελαττώνεται με τρόπο που μπορεί να επιβάλει την ανανέωσή του.
Σε τέτοια περίπτωση, κόβουμε τα μπράτσα σε μήκος 60-100 πόντους από τη θέση τους με κόψιμο λοξό που το λειαίνουμε και αλείφουμε τις τομές με μία κατάλληλη αλοιφή. Από τα κλαδιά που θα βγουν τον άλλο χρόνο κρατούμε εκείνα που θα συνεχίσουν το σχήμα του δέντρου και αφαιρούμε τα άλλα. Η καρποφορία σε τέτοια περίπτωση θα φανεί μετά 4-5 χρόνια.
Λίπανση
Η καρυδιά δεν θέλει πολύ Άζωτο. Χρειάζεται φώσφορο και κάλι. Θέλει ακόμη και ασβέστη. Σαν αυτός δεν υπάρχει αρκετός στο χώμα, να δίνεται. Σαν δώσουμε κοπριά (40-50) κιλά) πρέπει να είναι καλά χωνεμένη και συμπληρωμένη με υπερφοσφωρικό και θειικό κάλι. 4-5% υπερφοσφωρικό και Υ2 -1% θειικό κάλι. Αναλογία για πλήρες λίπασμα μικτό είναι: 1-2 Υ2 - 1 Υ2 . Με απλά δίνουμε Θ.Α 0,6-1 κιλό γ.φ. 1,9-3 και Θ.Κ 0,40 - 0,80 το κιλό.
Η  λίπανση να γίνεται τον χειμώνα σε ζώνη κυκλική, στο δέντρο που θα απέχει από τον κορμό  1 - 1,5 μέτρα.
Το λίπασμα να δίνεται αρκετά βαθιά.

   
   makin.gr

ΕΧΕΤΕ ΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ;ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΑΣ

Στην φωτογραφία υπάρχουν αριθμημένα τα σημεία που βρίσκονται οι ελιές και ο κατάλογος που ακολουθεί επεξηγεί τι σημαίνουν για το χαρακτήρα μας.

1. Σημάδι στο “τρίτο μάτι” σημαίνει ότι ο κάτοχός του είναι προικισμένος με μεγάλη διαίσθηση και η λογική σκέψη, με προδιάθεση για απόκρυφες επιδιώξεις.

2. Αυτό δείχνει ένα παθιασμένο, ζηλιάρικο πρόσωπο.

3. Σημάδι σε αυτό το μέρος μιλά για το ποιητικό χαρακτήρα, η τάση για πνευματικά επαγγέλματα.

4. Αυτό δείχνει ότι ο κάτοχός του μπορεί να παραδοθεί πλήρως στην αγάπη αιώνια, έχουν απλόχερα τη διάθεση αγάπης και τρυφερότητας.

5. Ο ιδιοκτήτης αυτού έχει ένα αιχμηρό χαρακτήρα, πράγμα που οδηγεί σε σύγχυση και βραχύβια κατάσταση.

6. Αυτό δείχνει άνθρωπο που αγαπά τα ταξίδια, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

7. Αυτό δείχνει ζηλότυπος, ο οποίος επιθυμεί άνευ όρων υποβολή.

8. Ένα άτομο με αυτό το σημάδι – έχει ευαίσθητο χαρακτήρα. Στην έγγαμη ζωή, ψάχνει όλο και πιο νέες αισθήσεις και εμπειρίες.

9. Αυτό δηλώνει την παρουσία της ψυχολογικής τάσης ενοχής με βάση κάποια συγκεκριμένα επιχειρήματα.

10. Ο ιδιοκτήτης αυτού έχει εξαιρετική μνήμη.

11. Σημάδι που υποδηλώνει την παρουσία της ψυχολογικής αστάθειας, τραβάει όλο τα απαγορευμένα, η οποία συχνά οδηγεί σε πιο περίπλοκες σχέσεις αγάπης.

12. Ο άνθρωπος δίνεται στο πάθος, το οποίο οδηγεί σε περίπλοκες σχέσεις.

13 Έχετε αυτό το σημάδι, είσαστε επιρρεπές σε συχνές διαμάχες ακόμα και σε μικροπράγματα. Αλλά μετά έρχεται μια γρήγορη συμφιλίωση, επειδή δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς τη φυσική οικειότητα που σας ωθεί να συμβιβαστείτε.

14. Σημάδι σε αυτό το σημείο δείχνει πανέμορφη και μυστικιστική στροφή του νου, την αίσθηση της καθολικής αγάπης και ένα ειδικό πεπρωμένο.

15. Αυτό δείχνει άνθρωπο που αγαπά την ανεξαρτησία και κάνει ό, τι θέλει.

16. Ο ιδιοκτήτης αυτού θέλει να τους βάλει όλους στην οικογένειά του.

17. Αυτό σημαίνει δελεάστρια, συγκλονιστική και σκανδαλώδη συμπεριφορά. Αυτοί οι άνθρωποι αγαπούν την ποικιλία.

18. Ευαισθησία απέναντι όλων. Φαντασία και πρωτοτυπία.

19. Τάση για ζήλια, λαγνεία και πραγματική αγάπη.

20. Δύσκολοι, επιρρεπείς στην κατάθλιψη.

21. Μεταβλητότητα τόσο της πνευματικής όσο και της αισθηματικής ζωής. Και φυσικά περίπλοκες σχέσεις.

22. Υπογράμμιση στον ερωτισμό, τη σeξουαλικότητα και την απιστία.

23. Ένα καθαρό μυαλό. Η βούληση για την αύξηση τόσο των πνευματικών όσο και των υλικών αγαθών.

24. Εύθραυστη ψυχή και υγεία.

25. Η επιθυμία να αποκτήσει μια παραδοσιακή, ισχυρή οικογένεια. Στην κοινωνία γλυκό και ισορροπημένο άτομο. Αγάπη για μια ήσυχη ζωή και μια τάση για συντηρητικές απόψεις.



madata.gr
Πηγή: magazine.gr - pontos-news.gr                                                                                                                                     

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 11/3/2014 ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Την επόμενη εβδομάδα το επίδομα θέρμανσης σε 226.546 δικαιούχους
[07.03.2014]

Στις 11/3 θα κατατεθούν σε 226.546 δικαιούχους επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης πάνω από €24 εκ.

Η δόση θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Απομένει πλέον να καταβληθεί περίπου το 35% από το σύνολο των 180 εκατομμυρίων.

Σημειώνεται ότι το επίδομα χορηγείται σε όσους έχουν υποβάλει σχετική αίτηση για την είσπραξή του στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.


taxheaven.gr

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ


Για το αν θα καταψηφίσουν ή όχι το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο σχετικά με το φυτικό αναπαραγωγικό υλικό που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποφασίσουν οι ευρωβουλευτές στην ολομέλεια που ξεκινά την Δευτέρα 10 Μαρτίου στο Στρασβούργο.
Τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου φοβούνται ότι ο εν λόγω κανονισμός θα δώσει στην Επιτροπή υπερβολικές εξουσίες και θα στερήσει από τις χώρες της ΕΕ τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τους νέους κανόνες στις ανάγκες τους.

Η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Γεωργίας του ΕΚ πιστεύει ότι το νομοσχέδιο δεν επιτυγχάνει τους βασικούς στόχους του, όπως είναι η απλούστευση και η καινοτομία. Κατηγορεί, επίσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι δεν ελέγχει σωστά τον αντίκτυπο των προτεινόμενων κανόνων στις μικρές επιχειρήσεις.

Εάν το Ευρωκοινοβούλιο απορρίψει τον προτεινόμενο κανονισμό στο στάδιο αυτό, οι ευρωβουλευτές θα εγκρίνουν ένα ξεχωριστό, μη δεσμευτικό ψήφισμα που θα αιτιολογεί την απόφασή τους.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το σχέδιο κανονισμού σχετικά με την παραγωγή και την εμπορία του πολλαπλασιαστικού υλικού στην αγορά, που ονομάζεται επίσης και κανονισμός σπόρων, κατατέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 6 Μαΐου 2013, ως μέρος του ευρύτερου πακέτου για την υγεία των φυτών και των ζώων. Οι ευρωβουλευτές κατέθεσαν 1.461τροπολογίες μέχρι σήμερα για την τροποποίηση του σχεδίου πρότασης ή την πλήρη απόρριψή του.

Την τροπολογία για την απόρριψη αυτής της πρότασης νομοθεσίας, η οποία και υπερψηφίστηκε, κατέθεσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης, με το σκεπτικό ότι θα υποχρέωνε τους έλληνες και ευρωπαίους αγρότες να αγοράζουν σπόρους μόνο από πολυεθνικές.

Σημειώνεται πως το ηχηρό «όχι» στον κερδοσκοπικό έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές που είπε η Επιτροπή Γεωργίας – με κύρια αρμοδιότητα για τη συγκεκριμένη νομοθεσία – ακολούθησε την προηγούμενη ομόφωνη καταψήφιση της εν λόγω νομοθεσίας από την Επιτροπή Περιβάλλοντος στις 30 του προηγουμένου Ιανουαρίου.

Παράλληλα, οι Ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν την τροπολογία, αντιτάχθηκαν στην επιβολή γραφειοκρατικών εμποδίων σε όσους αγρότες επιλέγουν να μην αγοράζουν σπόρους από το εμπόριο, ενώ υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε τροφή αλλά και τη διατροφική ασφάλεια.

Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Κρίτων Αρσένης είχε δηλώσει: «Καταφέραμε σήμερα να στείλουμε ένα ακόμη μήνυμα στις πολυεθνικές των σπόρων. Πλέον η πρωτόγνωρη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πρόταση που υποχρέωνε τους έλληνες και όλους τους ευρωπαίους αγρότες να αγοράζουν σπόρους αποκλειστικά από τις πολυεθνικές έχει απορριφθεί και από τις δύο αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αν χάναμε θα ήταν πρακτικά αδύνατο για τους αγρότες να διατηρούν και να αναπαράγουν σπόρους όπως έκαναν από την εφεύρεση της γεωργίας έως σήμερα. Η επόμενη μάχη θα δοθεί στην Ολομέλεια. Όταν τον Δεκέμβριο κατέθεσα τις τροπολογίες απόρριψης δεν περίμενα ότι αυτές θα υπερψηφίζονταν από τους Ευρωβουλευτές και των δύο Επιτροπών. Οι πρώτες αυτές νίκες είναι το προϊόν εντατικής δουλειάς αλλά και μαζικής κινητοποίησης της κοινωνίας των πολιτών, που μέσω της αλληλογραφίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατέκλεισαν με το αίτημα της απόρριψης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η νίκη αυτή καταδεικνύει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντιδρά θετικά στο δημοκρατικό έλεγχο και πως η ευκαιρία για κάθε πολίτη να επηρεάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, είναι καθημερινή και δεν εξαντλείται την ημέρα των ευρωεκλογών».

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη συγκεκριμένη πρόταση έχει προτείνει τη μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την εμπορία των σπόρων. Όμως, όπως σημειώνεται στο σκεπτικό της απόρριψης, στόχος των πολυεθνικών είναι η επιβολή μονοπωλίου στην εμπορία των σπόρων στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά -η εμπορική αξία της οποίας υπολογίζεται στα 45 δισ. δολάρια και της ευρωπαϊκής στα 9 δισ. δολάρια ετησίως. Παράπλευρος στόχος, η απαλλαγή δια παντός από τους «ανταγωνιστές» της (αγρότες, βιολογικούς κτηνοτρόφους, παραγωγούς παραδοσιακών σπόρων – ελεύθερους από δικαιώματα ιδιοκτησίας).

Σήμερα, οι τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου ελέγχουν το 58% της παγκόσμιας αγοράς, οι 10 μεγαλύτερες το 73% και τα ποσοστά αυτά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Ωστόσο οι πολυεθνικές ισχυρίζονται πως χάνουν το 40% των εν δυνάμει αγορών, λόγω «παράνομης αναπαραγωγής», αλλά και καλλιέργειας μη «καταχωρισμένων ποικιλιών σπόρων».


paseges.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ 7/3/2014

Aστατο καιρό με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014.
Τα φαινόμενα στην Κεντρική Μακεδονία ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 10 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 11 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 12 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς, όπου τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε ανατολικούς μέτριους 4-5 μποφόρ. Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές καταιγίδες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες περιμένουμε στη  Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξάσθενηση.


meteo.gr

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 7/3/2014

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Η συνολική σας εικόνα θα είναι τελείως διαφορετική από άλλες φορές, οπότε θα δείτε ότι θα εστιάσετε περισσότερο στο να δίνετε πληροφορίες στους γύρω σας και σε κάθε τι που σας αναβαθμίζει.
Ερωτικά: Είστε μερικές φορές πολυδιάστατοι και αυτό βοηθάει στο να επεκτείνετε τις προσωπικές σας γνωριμίες. Σίγουρα η προσωπικότητά σας θα μετρήσει παραπάνω στην σχέση οπότε θα δώσει ένα πιο ανάλαφρο και νεανικό τόνο και θα βοηθήσει το οτιδήποτε δεν έχει πάει καλά μέχρι τώρα.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν περιθώρια επέκτασης και νέων γνωριμιών οπότε αυτό θα μετρήσει και στην εικόνα σας και στην δουλειά σας. Η συγκεκριμένη πολιτική αν την κρατήσετε σταθερή θα βοηθήσει κατά κάποιο τρόπο να ξελασπώσετε και να δείξετε καλύτερα δείγματα γραφής.

ΤΑΥΡΟΣ 
Γενικά: Ένα ταξίδι πιθανόν να σας κάνει να σκεφτείτε τα πράγματα με ένα άλλο μάτι ή ένα είδος γνώσης μπορεί να απελευθερώσει την μαγκωμένη καρδιά σας.
Ερωτικά: Η σχέση με έναν Τοξότη ή έναν Υδροχόο μπορεί πιο εύκολα να αναβαθμιστεί από εδώ και πέρα γιατί εσείς θα είστε πιο ανοικτοί στην πρόκληση και θα έχετε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Είναι σημαντικό να δοκιμάζετε ό, τι φοβάστε γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσετε όλα αυτά που μπορεί κατά εποχές να χάνετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Η προσωπική σας γνώμη θα μετρήσει παραπάνω. Παρόλο που κάνετε προσπάθειες να αποσαφηνίσετε μια υπόθεση και δεν μπορείτε ακόμα ίσως η βοήθεια ή η παρέμβαση ενός ατόμου να βοηθήσει στην αναβάθμιση σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ 
Γενικά: Η εφευρετικότητα που σας διακατέχει πιθανόν να σας βοηθήσει να κάνετε ένα σημαντικό άνοιγμα σε νέες αλλά και διαφορετικές πόρτες όπου θα δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας και θα χρειαστείτε να καθορίσετε από πριν τι είναι αυτό ακριβώς που έχετε ανάγκη γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα δικτυωθείτε καλύτερα.
Ερωτικά: Η ανοικτή αντιμετώπιση είναι κάτι που θα σας βοηθήσει και θα σας βγάλει και από μονοπάτια πολύ μπερδεμένα συναισθηματικά. Η φύση σας πάντως παραμένει διπλωματική.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε ευλυγισία και με τον τρόπο σας μπορεί να φέρετε εκεί που θέλετε όλα τα πράγματα. Αρκεί να έχετε την σχετική υπομονή γιατί μπορεί να ταλαντεύεστε από διάφορες γνώμες και τελικά να χάνετε έστω και μικρές ευκαιρίες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Γενικά: Είστε πολύ κοινωνικοί και φιλικοί και αυτό σας ξεκολλάει κάπως από την γκρίνια και την μουρμούρα. Η βασική σας επιδίωξη είναι να συνειδητοποιήσετε πόσο μπορείτε να καταλάβετε τον αληθινό εαυτό σας και μέσα από αυτό να κερδίσετε την ποιοτική σας αναβάθμιση. Με την γνώση αυτή μπορείτε να είστε πιο δυνατοί.
Ερωτικά: Θα είστε περισσότερο θετικοί στην προοπτική νέων γνωριμιών, οπότε η προσέγγιση θα είναι ευκολότερη. Η σχέση με Δίδυμο ή Τοξότη θα σας ενθουσιάσει αλλά χρειάζεται να βάλετε μεγαλύτερη ουσία στην επαφή για να έχετε σταθερότητα.
Καριέρα & Οικονομικά: Συζητήσεις, επαφές και ανοίγματα ίσως να μην είναι και τόσο εύκολα για σας γιατί νομίζετε ότι υπάρχει ένα επιπόλαιο κομμάτι το οποίο δεν σας κάνει να νιώθετε ασφάλεια. Το μόνο που θα κερδίσετε είναι νέες γνωριμίες που μετά θα τις χρησιμοποιήσετε.

ΛΕΩΝ 
Γενικά: Είστε άνετοι και γεμάτοι από πολύ ενέργεια γιατί μπορείτε και διαχειρίζεστε όλα τα δύσκολα σημεία που παλιά δεν μπορούσατε. Ίσως οι περιστάσεις να έρθουν με τέτοιο τρόπο όπου θα δείτε ότι θα είναι με το μέρος σας.
Ερωτικά: Η σχέση σας με ένα φιλικό πρόσωπο θα είναι πολύ καλύτερη από άλλες φορές. Ο λόγος είναι ότι θέλετε να προχωρήσετε μαζί του αλλά ίσως να μην σας δίνει την αφορμή, κυρίως αν είναι Δίδυμος, Τοξότης ή Υδροχόος.
Καριέρα & Οικονομικά: Ανοίγει μια πόρτα που θα πρέπει να κινηθείτε πολύ γρήγορα για να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες με αισιοδοξία, χωρίς όμως να αφήσετε ένα κομμάτι συναισθήματος που σας επηρεάζει να σας καπελώσει γιατί αλλιώς θα γίνουν λάθη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Έχετε ένα είδος έντασης και άγχους γιατί πρέπει να κάνετε πολλά πράγματα και ίσως να μην μπορείτε να τα καταφέρετε περισσότερο δε, αν συνεχίσετε να σκέφτεστε ότι δεν θα πετύχετε. Ξεχωρίστε αυτά που είναι για σας τα πλέον απαραίτητα.
Ερωτικά: Η επαφή με Δίδυμο ή Ιχθύ θα είναι κάπως δύσκολη γιατί θα χρειαστεί να είστε όσο μπορείτε πιο ήρεμοι και άνετοι με στόχο την καλύτερη προσωπική επαφή. Μέσα στο χώρο της δουλειάς σας μπορεί να κάνετε μια γνωριμία όπου θα σας δοθεί η δυνατότητα να έρθετε κοντά λόγω του μοιράσματος μιας κοινής ευθύνης. Ο Υδροχόος θα είναι μια νέα γνωριμία που θα σας δώσει νέα ματιά στην ζωή.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναζητάτε την εξέλιξη για αυτό θα διαδώσετε πιο εύκολα αυτό που κάνετε, χωρίς όμως να ξέρετε ακριβώς πως θα το οργανώσετε όλο αυτό. Οι συνεργάτες σας μπορεί με τον τρόπο τους να σας κρεμάσουν γιατί δεν θα έχουν επίγνωση όλων των ευθυνών τους.
 
ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Οι απαιτήσεις σας είναι πιο εύκολο να γίνουν πραγματικότητα γιατί θα δείτε ότι κινείστε με μεγάλη άνεση, οπότε εκ των πραγμάτων θα λύσετε αρκετά από τα θέματά σας. Το εξωτερικό και ένα νομικό θέμα θα κινηθεί πιο εύκολα λόγω του τρόπου χειρισμού σας.
Ερωτικά: Η εμπιστοσύνη στον εαυτό σας θα σας δώσει μεγαλύτερη ευκολία στο να λύσετε όλες τις διαφορές σας αλλά και να βάλετε μαζί με τα προσωπικά και τα οικονομικά σας τα οποία μερικές φορές μπερδεύονται και δεν βγάζετε άκρη.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε ευθύνες ώστε να ολοκληρώσετε μια δουλειά η οποία τώρα είναι προς το τέλος της. Για αυτό χειριστείτε με μεγάλη μαεστρία όλες τις επαφές σας και δεν θα βγείτε χαμένοι. Το κέρδος θα το πάρετε άμεσα αρκεί να είστε προσεκτικοί.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Εκ των συνθηκών γίνεστε πιο αληθινοί ή ανοικτοί σε οτιδήποτε θέλετε να κάνετε ή να μάθετε που αφορά στο άλλο το πρόσωπο. Η ψυχολογία και η μάθηση των δικών σας δυνάμεων θα σας βοηθήσει σίγουρα να ξεφύγετε από αδιέξοδα, κυρίως επικοινωνιακά.
Ερωτικά: Η σχέση σας χρειάζεται αναβάθμιση και ίσως και μια μικρή απελευθέρωση γιατί κολλάτε σε κάποια σημεία. Κριός, Δίδυμος και Υδροχόος παίζουν μαζί σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Το να βάλετε σε ένα άλλο πλαίσιο κάποιες συνεργασίες και μαζί με αυτές και τις πληρωμές τους θα είναι ό, τι πιο δύσκολο έχετε να αντιμετωπίσετε. Συνήθως δεν σας αρέσει να μιλάτε για τα οικονομικά σας αλλά τώρα το χρειάζεστε.

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Γενικά: Ενθαρρύνεστε πάρα πολύ από κάποιες διαδικασίες που γίνονται και κυρίως από την πλευρά των τρίτων. Εκεί θα δείτε την δύναμή σας αλλά κυρίως θα δοκιμάσετε ποιος αξίζει να είναι δίπλα σας και ποιος όχι.
Ερωτικά: Έχετε κάτι που τραβάτε σαν μαγνήτη τους άλλους πάνω σας. Αυτό βέβαια δεν προϋποθέτει ότι θα δημιουργήσετε σταθερή σχέση αν εσείς δεν το έχετε πάρει απόφαση. Απλά θα καταλάβετε ότι ο Δίδυμος δεν παίζει μαζί σας και ίσως με τον τρόπο σας να τον πληγώσετε αν δεν πείτε άμεσα το «ναι».
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κάποιες προτάσεις ξαφνικά και από το πουθενά και ίσως να πιαστείτε εξ απήνης, αν δεν δράσετε πολύ γρήγορα. Η συμπεριφορά σας και γενικά ο τρόπος δράσης σας θα εξαρτηθεί από το πόσο έχετε συνειδητοποιήσει ότι τα χρήματα είναι πολύ κοντά σας αρκεί να το καταλάβετε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
Γενικά: Η ενασχόληση με έναν Δίδυμο ίσως σας δημιουργήσει ένα μικρό στρες γιατί θα πρέπει να εξηγείτε τα πάντα και μάλιστα να ανταποκρίνεστε ακόμα και σε πράγματα που δεν γνωρίζετε. Η προσφορά σας βέβαια σε άτομα που σας χρειάζονται μαζί με τις κατάλληλες πληροφορίες που θα πρέπει να δώσετε θα είναι ό, τι καλύτερο έχετε να κάνετε. Είναι δύσκολο γιατί σας ξεβολεύει αλλά δεν έχετε άλλα περιθώρια.
Ερωτικά: Η προτροπή για μια προσωπική επαφή και κυρίως σε έναν Δίδυμο ή Τοξότη θα σας δυσκολέψει γιατί μπορεί να μην υπάρχει κοινός τρόπος επικοινωνίας. Αντίθετα με τον Ταύρο θα έχετε καλύτερη επικοινωνία και κάτι μπορεί να γίνει μεταξύ σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Είναι σημαντικό να μπορείτε να δέχεστε καινούργια πράγματα γιατί μεγαλώνει η εμπειρία σας. Αυτό που θα πρέπει είναι να σταματήσετε να διαδίδετε ειδήσεις ή πληροφορίες που δεν τις έχετε διασταυρώσει γιατί μπορεί να εκτεθείτε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Γενικά: Νιώθετε πιο καλά με τον εαυτό σας και από αυτό και μόνο μπορείτε να πετύχετε οποιοδήποτε στόχο βάλετε. Η προσωπική σας γνώμη θα μετρήσει σε άτομα που έχετε κάτω από την επιρροή σας. Ταξίδια, το θέμα ενός αυτοκινήτου ή επίσης το δίπλωμά του μπορεί να είναι στα άμεσα ενδιαφέροντά σας.
Ερωτικά: Όταν η διάθεσή σας είναι ανάλαφρη πάντα προτιμάτε να βγαίνετε, να επικοινωνείτε και να πηγαίνετε κινηματογράφο ή με φίλους για ποτό. Αυτό θα κάνετε και σήμερα για να ξεσκάσετε αλλά και να έρθετε πιο κοντά με ένα Λιοντάρι ή Τοξότη.
Καριέρα & Οικονομικά: Αφού νιώθετε καλύτερα δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχετε και στην δουλειά σας, κυρίως αν ασχολείστε με πωλήσεις ή με εμπορικές συμφωνίες γιατί θα δείτε ότι έχετε κάτι καλό να περιμένετε.

ΙΧΘYΕΣ 
Γενικά: Είστε σε υπερδιέγερση η οποία ίσως να σας απομακρύνει από πρόσωπα που ναι μεν θέλετε να είστε μαζί αλλά σας κουράζουν. Να είστε προσεκτικοί με τα κουτσομπολιά που μπορεί να διαδοθούν από την πλευρά σας ή άθελα σας να εντείνετε μια κατάσταση.
Ερωτικά: Ενώ έχετε μια προσωπική άποψη η οποία φαίνεται πολύ δυνατή σας ξεγελάει η διάθεσή σας γιατί μπορεί να είστε μεταξύ λογικής και συναισθήματος. Σίγουρα θα υπάρχουν ανατροπές και στην προσωπική σας σχέση αλλά και σε νέες γνωριμίες ή ραντεβού που πρόκειται να γίνουν. Ο Δίδυμος θα παίξει ρόλο αλλά να είστε προσεκτικοί μαζί του.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε διάθεση για νέες γνώσεις που θα σας βοηθήσουν να πάρετε αποφάσεις. Το κυριότερο είναι να μην ανακατευτείτε με πολλά γιατί θα γίνουν λάθη και δεν θα μπορείτε να τα καλύψετε ή θα υπάρξει αδιαφορία πάνω στα πολλά.


 astrology.gr