ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ!

Υπομονή μέχρι το τέλος Ιουνίου, οπότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, θα πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων. Η καθυστέρηση των πρώτων δόσεων οφείλεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος», στους ελέγχους που απαιτούνται ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν νομοθετηθεί.

Λαμβάνοντας υπόψη πως οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβάλλονται φέτος από τα τέλη Μαρτίου έως και τον Ιούνιο, είναι εμφανές, όπως σημειώνει η εφημερίδα, πως η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι το καλοκαίρι για να εισπράξει την οικονομική ενίσχυση. Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι θα πάρουν μαζί την πρώτη και τη δεύτερη δόση στο τέλος Ιουνίου και στη συνέχεια θα πάρουν ακόμη δύο δόσεις με΄χρι το τέλος του έτους.

Σημειώνεται πως για την καταβολή του επιδόματος πρέπει απαραιτήτως να έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση που να συνοδεύεται από το έγγραφο Α21 (με τα οικογενειακά τους στοιχεία).



πηγη .real.gr

ΕΠΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΕΞ !!

Επτά δωρεάν τρόποι για καλό σεξ!
Όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα πράγματα στην ζωή μας έτσι και στο σεξ αν το αφήσουμε θα μας αφήσει. Η ερωτική επιθυμία, αλλά και η ίδια η απόλαυση που προσφέρουν οι ερωτικές επαφές τρίτου τύπου μπορεί να βαλτώσουν εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων.
Πως μπορεί να ..απογειώσουμε την ερωτική μας ζωή;

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 10-1-2014

Αποτελεσματα ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Μέση – Μελίκη 0-1
Καψόχωρα – Διαβατός 1-3
Νικομήδεια – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 0-10
Τρίκαλα – Κλειδί  1-1
Άγιος Γεώργιος – Π. Σκυλίτσι 3-0
Νεόκαστρο – Αχιλλέας Νάουσας 0-1
Χαρίεσσα – Ζερβοχώρι 4-1
Ρεπό: Νηρέας Βέροιας
Βαθμολογία:
1) ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 47
2) Μελίκη 43
3) Αχιλλέας Νάουσας 38
4) Διαβατός 32
5) Χαρίεσσα 29
6) Τρίκαλα 26
7) Ζερβοχώρι 25
8) Καψόχωρα 24
9) Κλειδί 23
10) Νεόκαστρο 20
11) Μέση 19
- Παλιό Σκυλίτσι 19
- Άγιος Γεώργιος 19
14) Νηρέας Βέροιας 13
15) Νικομήδεια 7

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΦΗ

Με γκολ στο 85’ η Βέροια πανηγύρισε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη (1-0), σπάζοντας παράλληλα το φετινό αήττητο του ΟΦΗ μέσα στο «Γεντί Κουλέ» που τέλειωσε το ματς με εννιά παίκτες! 
περισσότερα στο.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ - ΜΙΚΙΚΙΑ (ΑΝ.ΡΩΜΥΛΙΑΣ)


ΜΙΚΙΚΙΑ



Υλικά:

2 ½ ΠΟΤΉΡΙΑ ΝΕΡΌ ΧΛΙΑΡΌ
  1 ΚΙΛΌ ΑΛΕΎΡΙ
  40 – 50 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ ΜΑΓΙΆ
  1 ΚΟΥΤΑΛΙΆ ΤΗΣ ΣΟΎΠΑΣ ΜΈΛΙ
  1 ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ ΚΟΦΤΌ ΑΛΆΤΙ


Εκτέλεση:

 Διαλύουμε τη μαγιά, το μέλι και το αλάτι στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά τα υλικά μέχρις ότου ενωθούν καλά, χωρίς να υπάρχουν σβόλοι στη ζύμη. Η ζύμη μας πρέπει να είναι αρκετά μαλακή. Σε αντίθετη περίπτωση προσθέτουμε λίγο νερό (χλιαρό). Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Όταν φουσκώσει η ζύμη βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μικρό κομματάκι από τη ζύμη και το πλάθουμε στην παλάμη μας με τον ίδιο τρόπου που πλάθουμε τα γνωστά κεφτεδάκια, και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Με αυτό τον τρόπο τηγανίζουμε όλα τα  ΜΙΚΙΚΙΑ και τα σερβίρουμε ζεστά κυρίως με μέλι ή ότι άλλο μας αρέσει.



thrakiki.gr

Η ΝΑΣΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Νέα φωτογραφία που απεικονίζει έναν σχηματισμό που μοιάζει με χέρι έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

Οι αστρονόμοι το χαρακτήρισαν «το χέρι του Θεού» και στην ουσία πρόκειται για ένα νεφέλωμα, ένα σύννεφο αερίου, γύρω από το άστρο νετρονίου PSR B1509-58 (ή B1509 σε συντομία).

Τα άστρα νετρονίου (πάλσαρ) δημιουργούνται όταν γιγάντια αστέρια ξεμένουν από καύσιμα και καταρρέουν.

Το συγκεκριμένο πάλσαρ έχει διάμετρο μόλις 19 χιλιόμετρα, ωστόσο είναι απίστευτα πυκνό.

Όταν κατέρρευσε, προκλήθηκε έκρηξη, η οποία εκτόξευσε αέρια και υλικό στο διάστημα.

Το πάλσαρ B1509 περιστρέφεται περίπου επτά φορές το δευτερόλεπτο και κατά τη διάρκεια κάθε περιστροφής εκτινάσσει τεράστιες ποσότητες υπο-ατομικών σωματιδίων.

Η αλληλεπίδραση των σωματιδίων και των αερίων δημιουργεί εκπληκτικές εικόνες, οι οποίες μπορούν να φωτογραφηθούν με ειδικές κάμερες.

Η προηγούμενη εικόνα με το «χέρι του Θεού» είχε καταγραφεί το 2009 από το παρατηρητήριο Chandra X-ray της NASA, ένα τηλεσκόπιο ενσωματωμένο σε δορυφόρο, ικανό να εντοπίσει ακτίνες Χ αχνότερες από αυτές που εντοπίζει οποιοσδήποτε ανιχνευτής στη Γη.

Η νέα εικόνα καταγράφηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο NuSTAR, το οποίο «κυνηγά» μαύρες τρύπες και βλέπει ακόμα και τις ακτίνες Χ με την υψηλότερη ενέργεια.

Σύμφωνα με τη NASA το πάλσαρ B1509, που βρίσκεται 17.000 έτη φωτός μακριά, έχει έντονο μαγνητικό πεδίο στην επιφάνειά του, περίπου 15 τρισεκατομμύρια φορές ισχυρότερο από αυτό της Γης.

«Το τηλεσκόπιο NuSTAR μας δίνει νέα στοιχεία στο παζλ. Το χέρι στην πραγματικότητα συρρικνώνεται στην εικόνα του NuSTAR και μοιάζει περισσότερο με γροθιά, όπως φαίνεται στο μπλε χρώμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η NASA.

«Το βορειότερο τμήμα, όπου βρίσκονται τα δάχτυλα, συρρικνώνεται περισσότερο από το νότιο κομμάτι, όπου βρίσκεται ένας πίδακας, κάτι που σημαίνει ότι οι δυο περιοχές διαφέρουν φυσικά», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.





πηγη econews

ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡOΝΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ! BITCOINS

Τα ηλεκτρονικά νομίσματα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή των χρηστών του διαδικτύου. Το Bitcoin, το πιο γνωστό ηλεκτρονικό νόμισμα, έχει δεχθεί έντονη κριτική αλλά ταυτόχρονα έχει βρει και αρκετούς υποστηρικτές. Στο Λονδίνο, άνοιξε τις πύλες του το πρώτο «θησαυροφυλάκιο» για ηλεκτρονικά νομίσματα Bitcoins.

Ο λόγος για το Elliptic Vault, το οποίο χρησιμοποιεί προσωπικούς κρυπτογραφημένους κωδικούς - κλειδιά αποθηκεύοντας Bitcoins σε ασφαλείς σέρβερς. Με τον τρόπο αυτό, οι κάτοχοί τους δεν χρειάζεται να ανησυχούν ότι θα πέσουν θύματα διαδικτυακής κλοπής.

Έτσι, δίνεται λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι ηλεκτρονικών νομισμάτων, καθώς έως σήμερα οποιοδήποτε συναλλαγή με αυτά δεν μπορούσε να αντιστραφεί.

Με λίγα λόγια, ο «ηλεκτρονικός κλέφτης» από τη στιγμή που κατόρθωνε να αρπάξει τα Bitcoins δεν ήταν δυνατόν να εντοπιστεί. Εκτός των ηλεκτρονικών κλοπών όμως, σε αρκετές περιπτώσεις κάτοχοι των Bitcoins έχουν χάσει την ηλεκτρονική... περιουσία τους κατά λάθος.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Τζέιμς Χάουελς από τη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος είχε αποθηκεύσει Bitcoins αξίας 5,5 εκατ. ευρώ σε έναν παλιό σκληρό του δίσκο, τον οποίο πέταξε σε μια χωματερή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΛΕΞΤΕ ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΑΣΚΟΛ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ

Το πλέξιμο έχει αποκτήσει πολλούς φίλους τα τελευταία χρόνια. Κυκλοφορούν ποιότητες και σχέδια μαλλιού για κάθε γούστο και πορτοφόλι, ενώ πολλά καταστήματα οργανώνουν μαθήματα πλεκτικής για τους πελάτες τους (όπως τα Μαλλιά Σακαλάκ κάθε Σάββατο στην οδό Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας).

Κάποιος θα αναρωτηθεί “γιατί να φάω το χρόνο μου για να πλέξω ένα κασκόλ που θα μου στοιχίσει καμιά 80αριά Ευρώ για τέσσερις κούκλες μαλλί όταν μπορώ να αγοράσω ένα έτοιμο από το H&M για 15 Ευρώ;”.

Καλή ερώτηση, αλλά το πλέξιμο δεν είναι θέμα χρόνου και χρήματος, αλλά κάτι πολύ περισσότερο: αποτελεί έναν ιδιότυπο συνδυασμό χαλαρωτικής δραστηριότητας και ακτιβισμού, διαμαρτυρίας και επιστροφής στην παράδοση.

Στις ΗΠΑ κάνει τα πρώτα του βήματα το slow clothes movement, ένα κίνημα που ενθαρρύνει την επιστροφή στα χειροποίητα ρούχα που δημιουργούνται εκτός μαζικής παραγωγικής διαδικασίας (αντίστοιχα με το slow food movement).

Το πλέξιμο μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος αυτού του κινήματος για τους παρακάτω λόγους:

—Δημιουργούνται προϊόντα υψηλής ποιότητας: η επένδυση χρόνου και χρήματος για τη δημιουργία ενός πλεκτού του προσδίδει μεγαλύτερη αξία από οποιοδήποτε προϊόν αλυσίδας ρουχισμού. Με σωστή φροντίδα το προϊόν αυτό θα μας κρατήσει ζεστούς για πολλά χρόνια σε αντίθεση με τα φθηνά προϊόντα μαζικής παραγωγής που ξεθωριάζουν και ξεχειλώνουν με το πέρας του χρόνου.

Ο ρουχισμός στο δυτικό κόσμο έχει απαξιωθεί σε βαθμό τέτοιο που στην πραγματικότητα τα ρούχα αποτελούν αναλώσιμα καταναλωτικά είδη.

Μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον επενδύοντας σε λίγα ποιοτικά ρούχα αντί να αγοράζουμε φθηνά, αναλώσιμα είδη χωρίς διάρκεια.

Πλέξιμο σημαίνει ανεξαρτητοποίηση: η καθημερινότητά μας διαμορφώθηκε με τρόπο ώστε να είμαστε αναγκασμένοι να βασιζόμαστε σε συγκεκριμένα άτομα και εταιρείες για να επιτελέσουμε εξειδικευμένες δραστηριότητες.

Το πλέξιμο προσφέρει τη χαρά της ανεξαρτητοποίησης απέναντι στις αλυσίδες ενδυμάτων και μας καθιστά ικανούς να φτιάξουμε τα δικά μας είδη.

Το πλέξιμο ενισχύει την τοπική οικονομία: κούκλες μαλλί θα αγοράσουμε από το τοπικό κατάστημα κι εάν το προϊόν είναι εγχώριο ακόμα καλύτερα για την τοπική οικονομία.

Σύμφωνα με έρευνες εάν κάθε Αμερικάνος διέθετε 1% του διαθέσιμου εισοδήματός του σε εγχώρια προϊόντα θα δημιουργούνταν 200.000 θέσεις εργασίας. Τα φθηνά εισαγόμενα ρούχα κοστίζουν πολύ ακριβά στην εγχώρια οικονομία εάν συνυπολογίσουμε την απώλεια θέσεων εργασίας.

Τέλος, νοιώθουμε υπέροχα όταν φτιάχνουμε κάτι με τα χέρια μας: η απλή, επαναληπτική κίνηση των δακτύλων κατά το πλέξιμο μας χαλαρώνει και μας κάνει να νοιώθουμε καλύτερα, πόσω μάλλον όταν το αποτέλεσμα είναι ένα ζεστό κασκόλ ή ένα σκουφάκι.




πηγη:econews


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !

Τα κουνούπια έχουν ένα πρόβλημα: σιχαίνονται τα αγγούρια. Αφήστε τη φλούδα τους κοντά στα μέρη που συχνάζουν! Εγγυημένη επιτυχία…
Το Detthol είναι εξίσου αποτελεσματικό!!!
Perierga.gr - Συμβουλές για όλους!Για να έχετε καθαρό και αγνό πάγο : βράστε το νερό πριν το καταψύξετε…
Για να λάμψει ο καθρέφτης σας: χρησιμοποιείστε Λευκό Οινόπνευμα
Για να βγάλετε την τσίχλα από ένα ρούχο: βάλτε το στην κατάψυξη για μία ώρα.
Για να διατηρείτε τα λευκά σας όσο πιο λευκά γίνεται:βάλτε τα να μουλιάσουν σε ζεστό νερό με μια φέτα λεμόνι για 10 λεπτά.
Για να λάμψουν τα μαλλιά σας: βάλτε μια κουταλιά του γλυκού ξύδι στα μαλλιά σας και μετά λούστε τα!
Για να έχετε τη μεγαλύτερη ποσότητα χυμού από ένα λεμόνι: βάλτε το να μουλιάσει σε ζεστό νερό για μια ώρα και μετά αρχίστε να το στύβετε.
Για να αποφύγετε τη μυρωδιά του κουνουπιδιού όταν το μαγειρεύετε: βάλτε μια φέτα ψωμί μέσα στο κουνουπίδι όσο το βράζετε.
Για να αποφύγετε τα δάκρυα όταν κόβετε κρεμμύδια: μασήστε μια τσίχλα.
Perierga.gr - Συμβουλές για όλους!Για να μαγειρέψετε γρήγορα τις πατάτες: καθαρίστε τις από τη μία πλευρά μόνο.
Για να βγάλετε τους λεκέδες από μελάνι από ένα ρούχο: βάλτε μια γενναία ποσότητα οδοντόκρεμας στους λεκέδες, αφήστε τη να στεγνώσει και μετά πλύντε το.
Για να ξεφορτωθείτε τα ποντίκια και τους αρουραίους:βάλτε μαύρο πιπέρι στα μέρη που πηγαίνουν και θα εξαφανιστούν!



perierga.gr

ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ!

Από ένα και μόνο σχόλιο που έκανες στο Facebook μπορεί να πας φυλακή, γι αυτό πρόσεχε τι γράφεις. Ναι σωστά άκουσες, αυτό έπαθε ένας έφηβος από το Tέξας των ΗΠΑ και πλέον περιμένει τη δίκη αντιμετωπίζοντας 8 χρόνια φυλάκιση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 18χρονος Justin Carter έπαιζε το γνωστό Online παιχνίδι “League of Legends” και στη συνέχεια o ίδιος μαζί με ένα φίλο του είχαν μια διαφωνία στο Facebook. Πάνω στη συζήτηση, ειπώθηκε κάτι του τύπου “είσαι τρελός, τα έχεις μπλέξει στο μυαλό σου”, για να πάρει την απάντηση από τον Carter: “ναι, σωστά δεν είμαι καλά στο μυαλό μου, γι αυτό και θα πάω σε ένα σχολείο, θα πυροβολήσω παιδιά και θα φάω τις καρδιές τους”, ενώ στις επόμενες δύο γραμμές ανέφερε ότι αυτό φυσικά ήταν ένα αστείο, μια πλάκα.

Παρά το “lol” και το “jk” που σημείωσε αμέσως μετά αυτό το σχόλιο, δεν αρκούσε, καθώς μια γυναίκα από τον Καναδά ειδοποίησε την αστυνομία νομίζοντας ότι ο νεαρός σοβαρολογούσε. Η αστυνομία όχι μόνο εντόπισε αμέσως τον Carter, αλλά βρήκε ότι κοντά στο σπίτι του υπήρχε ένα δημοτικό σχολείο. Αποτέλεσμα; Από τις 27 Μαρτίου βρίσκεται στη φυλακή, με τη δίκη του να αναμένεται να αρχίσει σε λίγες ημέρες, την 1η Ιουλίου.

H μητέρα του Carter έχει αναρτήσει ένα post στο change.org που αναφέρει “Release Justin Carter”, στην προσπάθειά της να μαζέψει υπογραφές και υποστήριξη από τον κόσμο. Στο σημείωμά της αναφέρει ότι πάρα πολλά παιδιά έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί εξαιτίας των αντιτρομοκρατικών νόμων που ισχύουν στις ΗΠΑ.





πηγη   techit.gr

ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΕΡ-ΚΟΛΛΑ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ



Μια ιατρική υπερ-κόλλα, η οποία θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα ράμματα στην καρδιά, τα έντερα και τα αιμοφόρα αγγεία ανέπτυξαν επιστήμονες της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ.

Η κόλλα δέρματος είναι ένας ειδικός τύπος ιατρικής κόλλας που χρησιμοποιείται για να ενώσει τις δυο πλευρές ενός τραύματος, βοηθώντας μια πληγή στο δέρμα να επουλωθεί.

Επειδή τα σκευάσματα που είχαν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα δεν ήταν αρκετά ισχυρά για να αντέξουν τη δύναμη των παλμών της καρδιάς ή την πίεση στις αρτηρίες, οι γιατροί χρησιμοποιούσαν την κόλλα ως εναλλακτική λύση στα ράμματα για να κλείσουν επιφανειακές πληγές στο δέρμα.

Ωστόσο, η νέα υπερ-κόλλα του Χάρβαρντ είναι τόσο δυνατή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πιο σοβαρές επεμβάσεις και να σφραγίσει δυναμικούς ιστούς όπως τα αιμοφόρα αγγεία, η καρδιά και τα έντερα.

Η νέα κόλλα από πολυμερή, παρέχει αδιάβροχη μόνωση, «δένει» μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και απωθεί το νερό και το αίμα.

Είναι εμπνευσμένη από την ικανότητα ζώων, όπως τα σαλιγκάρια, να προσκολλώνται χρησιμοποιώντας κολλώδεις εκκρίσεις, οι οποίες είναι αποτελεσματικές ακόμα και σε υγρές επιφάνειες.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι επιστήμονες δοκίμασαν τη «μαγική» κόλλα σε καρδιές χοίρων, οι οποίες είναι παρόμοιες με των ανθρώπων, και διαπίστωσαν ότι το προϊόν επιδιόρθωσε τα προβλήματα με επιτυχία σε δευτερόλεπτα.

Όπως επισημαίνουν, απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να διαπιστωθεί αν η κόλλα είναι ασφαλής για τους ανθρώπους, ωστόσο τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι το νέο προϊόν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το κλείσιμο πληγών στο δέρμα χωρίς πρόβλημα.

Αφού διενεργηθούν δοκιμές σε ανθρώπους, η νέα ιατρική κόλλα αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά σε δυο με τρία χρόνια.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science Translational Medicine.





πηγη: econews

ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ.......



Τα γιατροσόφια της γιαγιάς…




Οι γιαγιάδες γνώριζαν πολλές πρακτικές εφαρμογές για να απαλύνουν τον πόνο, χρησιμοποιώντας συνήθως υλικά που είχαν μέσα στα ντουλάπια τους ή στον… κήπο τους! Τα γνωστά σε όλους μας «γιατροσόφια» μεταφέρθηκαν από γενιά σε γενιά με σκοπό να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε έναν πόνο, πριν πάμε στο γιατρό. Έτσι μια λίστα από πολλά «θεραπευτικά» tips δημιουργήθηκε ανά τους αιώνες από τόπο σε τόπο και έφτασε από στόμα σε στόμα μέχρι τις μέρες μας. Γιατί πώς αλλιώς θα γνωρίζαμε ότι κρεμμύδι σταματά τον πόνο του αφτιού ή ότι η ζάχαρη δεν είναι μόνο για τα γλυκά και το πιπέρι για το φαγητό;  Διαβάστε προσεκτικά την ακόλουθη λίστα και θα με θυμηθείτε (τουλάχιστον τις δύσκολες ώρες!)…

1. Πονάει το αφτί; Στάξε μερικές σταγόνες λιωμένο κρεμμύδι!

2. Η διάρροια δίνει και παίρνει; Ανακάτεψε ένα κουταλάκι ωμό καφέ με το χυμό μισού λεμονιού και… τέλος στις συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα!

4. Μυρίζουν τα πόδια σου; Κάνε ένα ποδόλουτρο με αφέψημα φασκόμηλου!

5. Έχεις λόξυγγα; Φάε λίγη ζάχαρη!

6. Τα μαλλιά σου είναι θαμπά και άτονα; Ξέπλυνέ τα με λίγο ξίδι!

7. Τα χείλια σου είναι σκασμένα και πονάνε; Κάνε συχνά επάλειψη με μέλι!

8. Έκοψες το δάχτυλό σου και αιμορραγεί; Ρίξε λίγο μαύρο πιπέρι (για όσους αντέχουν!).

9. Έχεις ταχυπαλμία και άγχος; Ανασήκωσε τους αντίχειρες!

10. Το κεφάλι σου πάει να σπάσει από τον πονοκέφαλο; Κάνε κομπρέσες εμποτισμένες με αφέψημα δυόσμου!

11. Υποφέρεις από αϋπνίες; Φόρεσε κάλτσες λίγο πριν κοιμηθείς για να είναι τα άκρα σου ζεστά!

12. Πονάει η κοιλιά σου; Κάνε επάλειψη με ελαιόλαδο!

13. Έκαψες το δαχτυλάκι σου στο σίδερο; Ρίξε επάνω στο έγκαυμα λίγο καφέ!

14. Πονάει το δοντάκι σου! Πριν πας στον οδοντίατρο, βάλε λίγο πάγο για να ανακουφιστείς!

15. Έχεις πρησμένα μάτια από το ξενύχτι; Βάλε μια φέτα ωμής πατάτας κάτω από τα μάτια!

16. Έχεις πιτυρίδα! Το ξέρεις; Ξέπλυνε τα μαλλιά σου με αφέψημα δεντρολίβανου!

17. Έβγαλες μια άφθα στο στόμα ή πρήστηκαν οι αμυγδαλές σου; Κάνε γαργάρες με φασκόμηλο.

18. Χτύπησες το χεράκι σου; Βάλε στην πληγή κατάπλασμα από ρίγανη!

19. Ζαλίζεσαι και όλα γύρω σου γυρίζουν; Πιες λίγο χυμό λεμονιού στον οποίο θα προσθέσεις λίγη σόδα.

20. Έπαθες ψύξη και έχεις «στραβολαιμιάσει»; Κοπάνησε φρέσκα φύλλα ρίγανης, ζέστανέ τα λίγο και κάνε επάλειψη στο σημείο που πονάς!



perierga.gr

Η ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ


Η στάχτη και οι χρήσεις της

Είναι πολύ ευχάριστο να ζεσταινόμαστε το χειμώνα από την φωτιά, με μια ξυλόσομπα ή τζάκι!
Από αυτή τη φυσική ζέστη φωτίζεται το σπίτι, ψήνεται το φαγητό, στεγνώνονται τα ρούχα, ζεσταίνεται το νερό, και φυσικά μένει στο τέλος η πολύτιμη στάχτη!
Δεν πετάμε την στάχτη, δεν είναι καθόλου άχρηστη ή σκουπίδι.
Συνεχίζουμε να την χρησιμοποιούμε, όπως έκαναν και παλιά και αυτό μας κάνει να νοιώθουμε απερίγραπτη χαρά!
Η στάχτη από ξύλα είναι η σκόνη που έμεινε από την καύση τους .  Ξύλα εννοούμε μόνο φυσικά, όχι με βαφές, κόλες  ή επεξεργασμένα.   Πρέπει να προσέχουμε να μην πετάμε μέσα στην φωτιά πλαστικά, αποτσίγαρα, ή οτιδήποτε άλλο σκουπίδι που μπορεί να μολύνει την στάχτη.  Περιμένουμε να κρυώσει εντελώς και μετά την συλλέγουμε. Από την στάχτη ξεχωρίζουμε την άσπρη στάχτη που έχει μείνει πάνω-πάνω από τα καρβουνάκια και την αποθηκεύουμε σε ένα μεταλλικό δοχείο με καπάκι. Τα καρβουνάκια τα κρατάμε σε άλλο δοχείο. Δεν πετάμε τίποτα, γιατί όλα χρειάζονται

Παρακάτω θα αναλύσουμε τις χρήσεις της στάχτης, για να μπορούμε να γνωρίζουμε πώς να την χρησιμοποιήσουμε!

Χρήσεις της στάχτης

1.       Μπορούμε να φτιάξουμε αλισίβα, απλά βράζουμε 2 με 3 κουταλάκια στάχτη σε 1 μπρίκι με νερό και μετά την σουρώνουμε με ένα φίλτρο του καφέ. Είναι το καλύτερο απορρυπαντικό γενικής χρήσης, καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει ρούχα, πατώματα, τζάμια, ασημικά, πιάτα,  σκουριές που έχουν ποτίσει στα μάρμαρα, κα.

2.       Βουτάμε ένα υγρό πανί σε στάχτη ή σε αλισίβα και. Καθαρίζει τις γυάλινες πόρτες από το τζάκι. Τρίβουμε τα τζάμια με ένα υγρό σφουγγάρι βουτηγμένο στη στάχτη. Μια πάστα από στάχτη και νερό μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες από τα έπιπλα.
3.       Αν θέλουμε να φύγει γρήγορα ένας λεκές από τα ρούχα την στιγμή που έγινε, βάζουμε πάνω του λίγη στάχτη και μετά από πέντε λεπτά τον τρίβουμε με ψίχα ψωμιού.

4.       Η στάχτη χρησιμοποιείται για να διώξουμε τις άσχημες οσμές. Απλά την βάζουμε πάνω σε οτιδήποτε μυρίζει άσχημα. Πχ. Σε παλιές τουαλέτες, τουαλέτα της γάτας.

5.       Για να ξεμυρίσει το ψυγείο μας βάζουμε μέσα ένα πιάτο με καρβουνόσκονη (από ξυλοκάρβουνο), και την ανανεώνουμε μέχρις ότου φύγει κάθε μυρωδιά.

6.       Χρησιμοποιείται και στο πλύσιμο των δοντιών, έχω αναρτήσει μια συνταγή για την οδοντική σκόνη εδώ.

7.       Μπορούμε να λουστούμε πολύ φυσικά με την αλισίβα, και να χρησιμοποιήσουμε ξύδι στο ξέβγαλμα, αυτό ευνοεί περισσότερο το λιπαρό μαλλί.

8.       Την αλισίβα την χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας σε πολλά γλυκά και φαγητά, όπως στην παρασκευή μουσταλευριάς, στα μελομακάρονα, στο ψωμί. Εκτός από την υπέροχη γεύση και την βελούδινη υφή που δίνει στα φαγητά μας καθαρίζει το έντερο από τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Το ψωμί γίνεται πιο αφράτο και το βοηθά να μην τρίβεται.

9.       Για μεγάλο χρονικό διάστημα η στάχτη του ξύλου έχει χρησιμοποιηθεί στη γεωργία, δεδομένου ότι ανακυκλώνει τα θρεπτικά συστατικά πίσω στην γη. Η στάχτη χρησιμοποιείται και ως λίπασμα, αλλά δεν περιέχει άζωτο. Επίσης δεσμεύεται διοξείδιο του άνθρακα από τους μικροοργανισμούς μέσα στο χώμα η ανάπτυξη των οποίων ενισχύεται από τη στάχτη και η γη γίνεται πιο εύφορη. Λόγω της παρουσίας του ανθρακικού ασβεστίου εξουδετερώνεται η οξύτητα του εδάφους, αυξάνοντας το pH του και αυξάνει την δραστηριότητα των βακτηρίων του εδάφους. Η αύξηση της αλκαλικότητας του εδάφους επηρεάζει την θρέψη των φυτών. Θρεπτικές ουσίες είναι πιο εύκολα διαθέσιμες στα φυτά, όταν το έδαφος είναι ελαφρώς όξινο. Αλλά επειδή αυξάνεται πολύ το pH του εδάφους με την προσθήκη μεγάλων ποσοτήτων μπορεί να κάνει κακό παρά καλό. Η στάχτη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε φυτά που αγαπάνε όξινα εδάφη, όπως είναι οι πατάτες, τα βατόμουρα. Είναι καλο να χρησιμοποιείται με φειδώ και γίνεται τακτικά έλεγχος του PH του εδάφους.

10.   Δυναμώνει τα φυτά που αγαπούν το ασβέστιο, όπως είναι οι ντομάτες, τα αμπέλια, οι φασολιές, το σπανάκι, ο αρακάς, τα αβοκάντο, τα σκόρδα κα. Ακόμα ευδοκιμούν και οι τριανταφυλλιές. Μπορούμε να προσθέσουμε  1 / 4 φλιτζανιού σε κάθε λάκκο κατά τη φύτευση.

11.   Μια κουταλιά στάχτη ανά 1000 λίτρα νερό δυναμώνει υδρόβια φυτά.

12.   Βοηθάει τα φυτά να μην παγώσουν τον χειμώνα αν ρίξουμε πάνω τους μια στρώση από στάχτες.

13.   Απωθεί ζώα, τίποτα δεν πλησιάζει την στάχτη! Με την στάχτη απομακρύνονται από τον κήπο διάφορα έντομα και παράσιτα όπως γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια κα.

14.   Διώχνει τα μυρμήγκια αν ρίξουμε λίγη στάχτη στην μυρμηγκοφωλιά τους.  Δεν μπορούν να μεταφέρουν την στάχτη όποτε θα αλλάξουν φώλια!

15.   Σκορπίζουμε στάχτη στις γωνίες και στα σκοτεινά σημεία της αποθήκης μας ή του σπιτιού μας. Όσο υπάρχει στάχτη δεν θα πλησιάζουν ποντίκια, κατσαρίδες, έντομα.

16.   Απωθεί τις ψείρες (στο τριχωτό της κεφαλής), τους ψύλλους και τα τσιμπούρια από τα κατοικίδια ζώα. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα μίγμα στάχτης μαζί με ξύδι ώστε να γίνει μια πηχτή λάσπη και να την αλείψουμε στο τριχωτό.

17.   Απωθεί τον σκόρο. Μπορούμε να ρίξουμε στάχτη στα ρούχα μας και μετά να τα αποθηκεύσουμε και όταν θα θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε απλά τα τινάζουμε. Μπορούν έτσι να μείνουν αρκετά χρόνια χωρίς να πάθουν τίποτα απολύτως.

18.   Η ποτάσα (Υδροξείδιο του καλίου, ΚΟΗ) μπορεί να παραχθεί από στάχτη και αποσταγμένο νερό, η οποία με τη σειρά της μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή σαπουνιού. Η διαδικασία είναι λίγο πολύπλοκη και χρονοβόρα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί η ποτάσα είναι καυστική.

19.   Χρησιμοποιείται στα αιώνια αυγά, τα οποία είναι κονσερβοποιημένα αυγά που φτιάχνουν στην Ανατολή και χρησιμοποιούνται στην κουζίνα τους. Τα αυγά μπορούν να διατηρηθούν με μείγμα πηλού, στάχτης, αλάτι, ασβέστη, και  φλοιού του ρυζιού για αρκετές εβδομάδες έως αρκετούς μήνες, ανάλογα με τη μέθοδο της επεξεργασίας.

20.   Η σόδα (Ανθρακικό νάτριο Na2CO3, σόδα πλυσίματος) μπορεί να παραχθεί από την στάχτη.  Η σόδα είναι γνωστή για την καθημερινή χρήση της ως αποσκληρυντικό του νερού.

Na2SO4 + CaCO3 + 2 C → Na2CO3 + 2 CO2 + CaS

Η σόδα παράγεται από βράσιμο του μίγματος στάχτης και νερού, και στη συνέχεια συλλέγεται όταν το νερό εξατμιστεί.

21.   Η στάχτη λιώνει τον πάγο επειδή περιέχει αλάτι. Είναι λίγο πιο από το αλάτι ή άλλες  χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στις μέρες μας.

22.   Φίλτρο
Τα κάρβουνα που μένουν από την καύση (τα μαύρα κομμάτια, όχι η γκρι / λευκή στάχτη) μπορούμε να τα χτυπήσουμε με ένα σφυρί και στη συνέχεια να τα αλέσουμε με  ένα γουδοχέρι ή μπλέντερ και να πάρουμε μια λεπτή σκόνη. Η σκόνη αυτή από τα κάρβουνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φίλτρο.

23.   Χρησιμοποιείται για να φιλτράρουμε το κρασί μας αν μας βρήκε λίγο θολό.

24.   Αν το νερό πηγής μας έχει σκουλήκια ή κυπρίνους  μπορούμε να το φιλτράρουμε την στάχτη και παίρνουμε ένα πεντακάθαρο νερό.

25.   Αφύγρανση

Κομμάτια από άνθρακα (κάρβουνο) τοποθετούνται σε μεταλλικά δοχεία με τρύπες και  μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση υγρασίας σε μέρη όπως τα ντουλάπια, τα υπόγεια, κάτω από τους νεροχύτες κλπ.

26.   Σβήνουμε τη φωτιά , πολύ εύκολα και γρήγορα πετώντας στάχτη πάνω της.

27.   Τα παλιά χρόνια χρησιμοποιούσαν για την συντήρηση των σπόρων όπως των φασολιών μεγάλα πήλινα δοχεία που από πάνω τα κάλυπταν με παχύ στρώμα από στάχτη. Αυτό βοηθούσε να μην τα φάνε τα σκαθάρια. Μία μελέτη στη Νιγηρία δείχνει ότι η στάχτη ξύλου αφυδατώνει τους σπόρους και τους καθιστά λιγότερο επιρρεπή σε μόλυνση.

28.   Χρησιμοποιείται σε πληγές για να σκοτώσει κάθε μικρόβιο και να γίνει η επούλωση πολύ γρήγορα.  Διαλύουμε  λίγο χειροποίητο σαπούνι μέσα στην αλισίβα και πλένουμε με αυτό την πληγή χωρίς να την ξεπλύνουμε μετά.

29.   Ψυγείο χωρίς ηλεκτρικό. Μπορούμε να διατηρήσουμε φρούτα και λαχανικά χωρίς να πάθουν τίποτα  για πολλές μέρες έως και χρόνια!  Σκάβουμε έναν λάκκο, τον γεμίζουμε με στάχτη τοποθετούμε τα λαχανικά έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή το ένα με το άλλο αλλά ούτε και με το χώμα. Σκεπάστε τον λάκκο με ,ένα ξύλο και τα αφήνουμε.

30.   Παλιά για να διατηρήσουν την πυτιά, την βάζανε μέσα σε ένα κέρατο, το γεμίζανε με στάχτη, το σφραγίζανε με λάσπη και κρεμούσανε σε ένα δέντρο. Το αφήνανε εκεί για χρόνια χωρίς να πάθει τίποτα απολύτως η πυτιά.



Πηγή: fysikaproionta.blogspot.gr

ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ!

Ρομαντικο δειπνο στο σπιτι


 Θες να περιποιηθείς τον καλό σου, επειδή δεν περνάτε πολύ χρόνο μαζί; Τι καλύτερο λοιπόν από ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι.

Για αρχή ετοιμάστε το αγαπημένο του φαγητό, δεν είναι τυχαία η παροιμία που λέει πως «ο έρωτας περνάει από το στομάχι». Πριν όμως το κυρίως γεύμα καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε για ορεκτικό τροφές που θεωρούνται αφροδισιακές. Όπως τα στρείδια, ο βασιλικός, το σκόρδο και τα σπαράγγια.
Για επιδόρπιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρούτα με επικάλυψη σοκολάτας. Η σοκολάτα δεν πρέπει να λείπει από το μενού σας, καθώς είναι το απόλυτο αφροδισιακό. Μερικά φρούτα που διεγείρουν την ερωτική διάθεση είναι η μπανάνα, τα σύκα και οι φράουλες.

Αποφύγετε να δειπνήσετε εκεί που τρώτε συνήθως. Άμα τρώτε στην κουζίνα, θα είναι καλύτερο να μετακινηθείτε προς την τραπεζαρία του σαλονιού. Μην ξεχάσετε να έχετε χαμηλό φωτισμό(άλλα όχι πολύ) και μια αισθησιακή μουσική που θα σας φέρει πιο κοντά.

Όλα τα παραπάνω θα συνθέσουν μια αξέχαστη ρομαντική βραδιά



πηγη:.myworld.gr

ΚΙΝΑ:ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΞΙ ΤΟΝΩΝ ΕΛΕΦΑΝΤΟΔΟΝΤΟΥ

Κίνα: Iστορική καταστροφή έξι τόνων ελεφαντόδοντου


Για πρώτη φορά στα χρονικά, η Κίνα προχώρησε στην καταστροφή 6,1 τόνων κατασχεθέντος ελεφαντόδοντου, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της λαθροθηρίας και του λαθρεμπορίου προϊόντων από άγρια ζώα. Η ποσότητα είναι περίπου η ίδια με αυτήν που καταστράφηκε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο στο Ντένβερ του Κολοράντο.
Όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες, εργάτες συνέθλιψαν χιλιάδες διακοσμητικά και χαυλιόδοντες με τη χρήση ειδικού μηχανήματος θραύσης βράχων, μπροστά στις κάμερες τηλεοπτικών συνεργείων. Η... εκδήλωση διοργανώθηκε από την κρατική υπηρεσία δασών και τις τελωνειακές αρχές, στο Ντονγκουάν της επαρχίας Γκουαντόνγκ, η οποία αποτελεί κέντρο διακίνησης προϊόντων από χαυλιόδοντα.

Η Εταιρεία για τη Διατήρηση της Άγριας Ζωής (WCS) συνεχάρη το Πεκίνο, με τον πρόεδρό της Κριστιάν Σάμπερ να αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση ότι η κινεζική κυβέρνηση «έδειξε στον κόσμο ότι η λαθροθηρία και παράνομη κατανάλωση ελεφαντόδοντου δεν είναι αποδεκτή».
Από την πλευρά του ο Τζινγκούο Χε από το Διεθνές Ταμείο για την Προστασία των Ζώων (IFAW) δήλωσε ότι η καταστροφή του ελεφαντόδοντου του άφησε μια «γλυκόπικρη γεύση». «Όταν βλέπει κανείς έξι τόνους ελεφαντόδοντου, το πρώτο που διερωτάται είναι από πόσους ελέφαντες μπορεί να προήλθαν», είπε στον Independent. «Για ποιο λόγο θανατώθηκαν αυτοί οι ελέφαντες; Το ελεφαντόδοντο δεν αποτελεί ανάγκη, είναι ένα είδος πολυτελείας που οι άνθρωποι δεν χρειάζονται. Παράλληλα όμως, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η κινεζική κυβέρνηση λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα.»


Σύμφωνα με οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, η Κίνα είναι μία από τις «κινητήριες δυνάμεις» της λαθροθηρίας παγκοσμίως, καθώς η μεσαία τάξη επιδιώκει σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό την αγορά διακοσμητικών ως συμβόλων πλούτου και δήθεν φαρμακευτικών σκευασμάτων με βάση το ελεφαντόδοντο.




πηγη .naftemporiki.gr

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΡΟΦΗΜΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΤΕ

Φτιάξτε το δικό σας smoothie και αδυνατίστε

Τα smoothies εκτός από υγιεινά, είναι και μια καλή λύση για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας την περίοδο της δίαιτας.

Berry Smoothie
Συστατικά για 2 ποτήρια:
1 φλιτζάνι βατόμουρα
¾ του φλιτζανιού γάλα με χαμηλά λιπαρά
¼ του φλιτζανιού κεράσια
1 ½ κουτάλι μέλι
2 κουτ. του γλυκού φρεσκοτριμμένο ginger
1 κουτ. του γλυκού λιναρόσπορος
1-2 κουτ. του γλυκού χυμός λεμονιού
Βάλτε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και στο τέλος ρίξτε τον χυμό λεμονιού

Green Smoothie
Συστατικά για 1- 2 ποτήρια:
½ αχλάδι
¼ αβοκάντο
½ αγγουρι
½ λεμόνι
½ λεμόνι
Λίγο τριμμένο ginger
Μία χούφτα κόλιαντρο
Λίγο νερό( ανάλογα με το πόσο θέλετε να είναι νερωμένο το smoothie σας

Καλή σας απόλαυση




πηγη: myworld.gr

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ 2013 ( Google Zeitgeist - video)

ΗΡΘΕ Ο ΕΞΟΜΟΙΩΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ !

Εξομοιωτής σεξουαλικών πράξεων


Ήταν θέμα χρόνου κάποιος να «ανακαλύψει» και αυτή τη μέθοδο… σεξουαλικής ικανοποίησης, ωστόσο διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για το πόσο… απολαυστική τελικά μπορεί να είναι!

Μεταφερόμαστε στην Ιαπωνία λοιπόν, όπου εφευρέθηκε ένας εξομοιωτής σεξ, που προσφέρει… τρισδιάστατες σεξουαλικές εμπειρίες στους χρήστες του!

Το μηχάνημα αποκαλύφθηκε στο Τόκιο σε μια εκδήλωση Oculus Rift Game Jam.

Το Oculus Rift είναι ένα τεχνολογικά εξελιγμένο κράνος που μεταφέρει το χρήστη μέσα σε ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας και χρησιμοποιείται από κατασκευαστές που θέλουν να εισάγουν νέες εμπειρίες gaming.

Ένας κατασκευαστής, γνωστός ως «Ressentiment», δημιούργησε ένα ρομπότ του σεξ συνδυάζοντας ένα Oculus Rift με ένα εξάρτημα Novint Falcon, που ελέγχει και ενεργοποιεί τις αισθήσεις στο σώμα.

Το Novint Falcon διαθέτει μια λαβή, η οποία χειρίζεται ένα Tenga. Και για όσους αναρωτιούνται τι είναι το Tenga… Είναι μια ιαπωνικής κατασκευής συσκευή αυτοϊκανοποίησης, η οποία «κρατά» το πέος του χρήστη.

Ο χρήστης φορά το κράνος Oculus Rift, το οποίο εμφανίζει ένα χαρακτήρα Manga να εκτελεί διάφορες σεξουαλικές πράξεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά, ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, που ένα κράνος εικονικής πραγματικότητας χρησιμοποιείται για την παροχή σεξουαλικής ευχαρίστησης.

Αναμένεται όμως να υπάρξουν ακόμη πιο βελτιωμένες εκδοχές του, με καλύτερες εικόνες και αισθητήρες και μεγαλύτερη γκάμα ανίχνευσης κινήσεων, καταλήγει το άρθρο.




πηγη techit.gr

ΠΑΤΙΝΑΖ ΣΤΗΝ<< ΓΥΑΛΙΝΗ>> ΛΙΜΝΗ !



 Η θερμοκρασία έπεσε τόσο στην περιοχή Condon στη Μοντάνα των ΗΠΑ που η λίμνη Vann πάγωσε με αποτελεσμα οι λατρεις του πατιναζ να ζησουν κατι το μοναδικο στην < Γυαλινη> λιμνη.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Αγροτικά επαγγέλματα που δεν υποχρεούνται στην τήρηση ταμειακής μηχανής

Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών στην οποία προσδιορίζονται τα επαγγέλματα που δεν είναι υπόχρεοι στην τήρηση φορολογικής ταμειακής μηχανής από 1.1.2014.
Τα επαγγέλματα αυτά είναι τα ακόλουθα:
α) Ο εκμεταλλευτής χώρου διαμονής ή φιλοξενίας, εκπαιδευτηρίου, παιδικού σταθμού, κλινικής ή θεραπευτηρίου, κέντρων αισθητικής, γυμναστηρίων, χώρου στάθμευσης, καθώς και οι γιατροί και οδοντίατροι.
β) Ο εκμεταλλευτής θεαμάτων, ο πράκτορας κρατικών λαχείων, ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ και συναφών, η επιχείρηση μεταφοράς προσώπων γενικά, με εξαίρεση τον εκμεταλλευτή ΤΑΞΙ.
γ) Ο κατά παραγγελία αυτοαπασχολούμενος (φυσικό πρόσωπο) ράπτης ή ράπτρια, ο αυτοαπασχολούμενος (φυσικό πρόσωπο) ράπτης ή ράπτρια που επιδιορθώνει ενδύματα και υφασμάτινα είδη, γενικώς, καθώς και ο εκμεταλλευτής ιαματικών πηγών του Ε.Ο.Τ.
δ) Ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών που ασκεί το επάγγελμα του κτηνιάτρου, φυσιοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, δικηγόρου, συμβολαιογράφου,άμισθου υποθηκοφύλακα, δικαστικού επιμελητή, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου, ωκεανογράφου, σχεδιαστή, δημοσιογράφου, συγγραφέα, διερμηνέα, ξεναγού, μεταφραστή, καθηγητή ή δασκάλου, καλλιτέχνη γλύπτη ή ζωγράφου ή σκιτσογράφου ή χαράκτη, ηθοποιού, εκτελεστή μουσικών έργων ή μουσουργού, καλλιτεχνών των κέντρων διασκέδασης, χορευτή, χορογράφου, σκηνοθέτη, σκηνογράφου, ενδυματολόγου, διακοσμητή, οικονομολόγου, αναλυτή, προγραμματιστή, ερευνητή ή συμβούλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτέχνη, αναλογιστή, κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού, εμπειρογνώμονα, ομοιοπαθητικού, εναλλακτικής θεραπείας, ψυχοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, λογοπαθολόγου και λογοπεδικού, με εξαίρεση τις ανώνυμες εταιρείες, τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και τις ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες.
ε) Ο εκμεταλλευτής γεωργικών μηχανημάτων ή ελαιουργείου ή αλευρομύλου ή εργοστασίου αποφλοίωσης ρυζιού.
στ) Ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών που ασχολείται με την κατασκευή οποιουδήποτε τεχνικού έργου (όπως ξυλουργός, σιδηρουργός, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, κτίστης και γενικά όσοι ασχολούνται με οικοδομικές εργασίες), καθώς και ο κατασκευαστής επιταφίων μνημείων (μαρμαρογλυφείων).
ζ) Ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών που διατηρεί κτηματομεσιτικό γραφείο, γραφείο τελετών, γραφείο συνοικεσίων, γραφείο διεκπεραίωσης εμπιστευτικών εργασιών, γραφείο ευρέσεως εργασίας.
η) Η επιχείρηση ημερήσιου και περιοδικού τύπου για την είσπραξη συνδρομών, ενοικίασης επιβατηγών αυτοκινήτων, έκδοσης κοινοχρήστων λογαριασμών πολυκατοικιών, καθαρισμού και απολύμανσης κατοικιών, επισκευής και συντήρησης ανελκυστήρων και λοιπών εγκαταστάσεων κατοικιών, η επιχείρηση μεταφοράς αγαθών.
Οι υπόχρεοι απεικόνισης συναλλαγών των περιπτώσεων α΄ και δ΄ έως και η΄, δύνανται να μη χρησιμοποιούν φορολογική ταμειακή μηχανή του ν. 1809/1988 (ΦΕΚ 222 Α΄), για την έκδοση των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών με την προϋπόθεση ότι, στις εκδιδόμενες αποδείξεις αναγράφουν και το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση του πελάτη, με εξαίρεση τον εκμεταλλευτή χώρου στάθμευσης, που μπορεί να αναγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος του πελάτη.
Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι όσοι από τους πιο πάνω υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών, εκτός από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα για την οποία τους παρέχεται η δυνατότητα να μη χρησιμοποιούν φορολογική ταμειακή μηχανή διατηρούν μόνιμη επαγγελματική εγκατάσταση (κατάστημα), από την οποία πωλούν λιανικώς αγαθά ή παρέχουν υπηρεσίες στο κοινό (π.χ. ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, που πωλούν ηλεκτρολογικά ή υδραυλικά είδη) ή από την επαγγελματική τους εγκατάσταση ασκούν παράλληλα και άλλη δραστηριότητα για την οποία υπάρχει υποχρέωση χρησιμοποίησης φορολογικής ταμειακής μηχανής (π.χ. ράπτης ή ράπτρια που πωλεί και έτοιμα ενδύματα ή εσώρουχα κ.λπ.), υποχρεούνται να εκδίδουν τις αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, τουλάχιστον για τη δραστηριότητά τους αυτή, με τη χρήση φορολογικής ταμειακής μηχανής.


πηγη:paseges.gr

ΕΡΕΥΝΑ< ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ>

ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ 

Οι μητέρες που απολαμβάνουν ένα ποτό την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν  καλύτερη  συναισθηματική  συμπεριφορά στα παιδιά τους, από αυτούς που απέχουν, αυτό  ισχυρίζονται οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

 Η μελέτη  δείχνει, μεταξύ άλλων, ότι τα παιδιά των οποίων οι μητέρες έπιναν μικρές ποσότητες αλκοόλ  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους δείχνουν σημαντικά καλύτερη συναισθηματική συμπεριφοράς μέχρι την ηλικία των επτά ετών σε σύγκριση με τα παιδιά των μητέρων που δεν έπιναν καθόλου.
«Ένα test πρώτης όψεως, δεν έχει κανένα νόημα, αφού το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της κύησης δεν θεωρείται  ευεργετική για τη συμπεριφορά του παιδιού.
«Αλλά όταν κοιτάς τον τρόπο ζωής των μητέρων, μπορείτε να βρείτε μια εξήγηση.
Οι μητέρες που έπιναν ένα ποτήρι κρασί την εβδομάδα κατέληξαν  να είναι το πιο καλά εκπαιδευμένες και είχαν και τον πιο υγιεινό τρόπο ζωής συνολικά,ενώ σε αυτόν τον τύπο της μελέτης, ήταν σημαντικό οι ψυχολογικοί παράγοντες, όπως η σύνδεση μεταξύ της μητέρας και του παιδιού όπως επισημάνθηκε από την Κα Niclasen  του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης όπως και στην μεγάλη πληθυσμιακή μελέτη που έγινε από τις δανικές  ιατρικές αρχές, το οποίο συγκέντρωσε πληροφορίες σχετικά με το αλκοόλ και την εγκυμοσύνη.


πηγη .dailymail.co.uk

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ

«Κούρεμα» στα φωτοβολταϊκά και πράσινες αυξήσεις στο ρεύμα από 1η Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που προβλέπει πράσινες αυξήσεις από 82% έως και… 157% στο τέλος ΑΠΕ το οποίο πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tanea.gr, στόχος είναι να εξευρεθούν 1,5 δισ. ευρώ εντός του 2014 ώστε να μηδενιστεί το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού μέσω του οποίου αποζημιώνονται οι παραγωγοί ενέργειας από φωτοβολταϊκά και άλλες ΑΠΕ.

Οι αυξήσεις είναι «υπό αναστολή» μέχρι και το Μάρτιο του 2014, καθώς η επιβολή τους εξαρτάται από το αν το ΥΠΕΚΑ θα καταφέρει να περάσει από τη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες το νομοσχέδιο για το «κούρεμα» 40% με 50% στις ταρίφες των φωτοβολταϊκών.

Γι’ αυτό και στην απόφασή της η ΡΑΕ, προσδιορίζει ως ημερομηνία εφαρμογής των αυξήσεων την 1η Μαρτίου 2014, δίνοντας στην ουσία περιθώριο δυο μηνών στην κυβέρνηση για να μειώσει τις εγγυημένες τιμές.

Σημειώνεται ότι το «κούρεμα» θεωρείται από την κυβέρνηση ως η μοναδική λύση για τον μηδενισμό του ελλείμματος των ΑΠΕ ως το  τέλος του 2014, κάτι που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Οι αυξήσεις για κάθε κατηγορία

Με βάση την απόφαση της ΡΑΕ, το Τέλος ΑΠΕ (ή ΕΤΜΕΑΡ όπως έχει μετονομαστεί), αυξάνεται από την 1η Μαρτίου ως εξής: 157% για τους αγρότες που ηλεκτροδοτούνται στη χαμηλή και μέση τάση, 86% για τους οικιακούς καταναλωτές, 108% για τις «λοιπές χρήσεις» χαμηλής τάσης (καταστήματα, μικρές επιχειρήσεις) και 102% για τις «λοιπές χρήσεις» μέσης τάσης, (μικρές βιοτεχνίες), 84% για τις βαριές βιομηχανίες της υψηλής τάσης.

Μεσοσταθμικά η αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ που ενέκρινε η ΡΑΕ προκειμένου να μηδενιστεί το έλλειμμα του λειτουργού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) είναι 98%.

Σημειώνεται ότι για τους οικιακούς καταναλωτές η αύξηση κατά 86% σημαίνει ότι από τα 20,80 ευρώ η μεγαβατώρα, το ΕΤΜΕΑΡ αυξάνεται σε 36,81 ευρώ το τετράμηνο.


πηγη econews.gr

ΟΙ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!

Οι πολυβιταμίνες μπορεί να βοηθούν τις γυναίκες να ζουν περισσότερο, επιβραδύνοντας έναν κυτταρικό μηχανισμό ο οποίος ευθύνεται για τη γήρανση, αναφέρει η «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής».

Ο μηχανισμός είναι η βράχυνση των τελομερών _ των ακροτελεύτιων τμημάτων των χρωμοσωμάτων που «κοντένουν» κάθε φορά που πολλαπλασιάζονται τα κύτταρα, δίνοντας το έναυσμα για τη γήρανση των κυττάρων και έτσι του οργανισμού.

Επιστήμονες από το Εθνικό Ίδρυμα Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας (NIEHS) ανέλυσαν στοιχεία από 586 γυναίκες. Οι ερευνητές πήραν συνεντεύξεις από τις εθελόντριες, ρωτώντας τες για την κατανάλωση διατροφικών συμπληρωμάτων την τελευταία 12ετία. Επιπλέον, τους πήραν δείγματα αίματος και την υποβολή σε ανάλυση DNA.

Όπως διαπίστωσαν, η λήψη πολυβιταμινών σχετιζόταν με μακρύτερα τελομερή. Στην πραγματικότητα, «σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν έπαιρναν πολυβιταμίνες, όσες έπαιρναν μία την ημέρα είχαν κατά 5,1% πιο μακριά τελομερή», είπε ο επικεφαλής ερευνητής, Χόνγκλεϊ Τσεν, επικεφαλής της Ομάδας Γήρανσης & Νευροεπιδημιολογίας του NIEHS. Η διαφορά αυτή σημαίνει ότι τα τελομερή των γυναικών που έπαιρναν βιταμίνες ήταν κατά 9,8 χρόνια πιο νεανικά.

Τη μελέτη χρηματοδότησαν τα ομοσπονδιακά Εθνικά Ιδρύματα Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ και όχι κάποια εταιρεία βιταμινών.

Πάντως, οι ερευνητές λένε πως τα ευρήματά τους δεν αποδεικνύουν σχέση αιτίας-αποτελέσματος και χρειάζονται επαλήθευση με νέες, μεγαλύτερες, μελέτες.

Πηγή: tanea.gr

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ <ΑΤΛΑΣ> ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

Στα τέλη Ιανουαρίου παρουσιάζεται επίσημα το σύστημα «Άτλας», που υπόσχεται τέλος στις ουρές για τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας.

Το σύστημα αποτελεί τα ψηφιακά ασφαλιστικά βιογραφικά όλων των πολιτών και θα διατηρεί το ασφαλιστικό ιστορικό όλων των εργαζομένων και αυτοπασχολούμενων της χώρας. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννης Βρούτση ήδη έχουν ψηφιοποιηθεί 144 δισ. ωρών ασφάλισης και άλλες τόσες αναμένεται να ψηφιοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

«Ήδη έχουμε ολοκληρώσει την καταγραφή όλων των έμμεσα ασφαλισμένων που ανέρχονται σε 3.181.206. Ουσιαστικά, η Ελλάδα διαθέτει πλέον το πλήρες εθνικό μητρώο ασφαλισμένων και δικαιούχων παροχών περίθαλψης. Και αυτό χωρίς καμία απογραφή» είπε σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής ο Γιάννης Βρούτσης.

Οι αλλαγές που φέρνει το σύστημα «Άτλας»:

• Καταργούνται όλα τα βιβλιάρια ασθενείας, όπως τα γνωρίζαμε μέχρι τώρα καθώς το υπουργείο μπορεί να γνωρίζει σε real time την ασφαλιστική ικανότητα όλων των ασφαλισμένων αλλά και των μελών των οικογενειών τους (έμμεσα ασφαλισμένοι).

• Από τον Μάιο μπαίνει τέλος στις ουρές για θεωρήσεις βιβλιαρίων κάθε χρόνο και στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων αφού θα γίνονται ηλεκτρονικά και χωρίς αυτοπρόσωπη απογραφή.

• Κάθε Έλληνας θα μπορεί να βλέπει ολόκληρη την ασφάλιση του στον προσωπικό υπολογιστή του.

• Η απονομή των συντάξεων μετατρέπεται σε μία τυπική υπόθεση λίγων ωρών ακόμη και για εκείνους που είχαν πολλές διαδοχικές αλλαγές στο ασφαλιστικό καθεστώς.

• Διατίθεται για πρώτη φορά πλήρες εθνικό μητρώο ασφαλισμένων και δικαιούχων παροχών περίθαλψης

«Το σύστημα «Άτλας» αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών στην πατρίδα μας. Μία μικρή επανάσταση που αλλάζει ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα στο ασφαλιστικό σύστημα» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα τόνισε ότι με την ολοκλήρωση του κλείνει ένας κύκλος σημαντικών μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που καθιστούν πλέον το υπουργείο Εργασίας ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη.
Πηγή: real.gr

ΦΤΙΑΞΕ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ



Η ζωή μας είναι ένα παραμύθι !!