"ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΒΟΜΒΑ" ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Αδιάκοπτα συνεχίζεται η αυθαίρετη ρίψη και καύση χημικών αγροτικών απορριμμάτων στον κάμπο της ΗΜΑΘΙΑΣ ,αποτελώντας μια οικολογική ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί...
εγκυμονώντας καταστροφικούς κινδύνους για το περιβάλλον και τους πολίτες.

Το καταστροφικό κοκτέιλ, απορριμμάτων και χημικών υπολειμμάτων, εντοπίζεται στα κατά τόπους  σημεία υδροληψίας όπου κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, και των όσων ορίζονται σχετικώς, τα απορρίμματα πετιούνται στο έδαφος, θάβονται ή καίγονται αυθαίρετα. Πρόκειται για μια τακτική οι επιπτώσεις της οποίας έχουν επισημανθεί και κατά το παρελθόν, όταν και υπήρξαν κάποιες δράσεις αντιμετώπισης του προβλήματα που όμως, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, ήταν ανεπιτυχείς.

Αντίστοιχα περιστατικά καταγράφονται σχεδόν σε καθημερινή βάση, τους τελευταίους μήνες, οπότε και οι σχετικές αγροτικές εργασίες βρίσκονται σε έξαρση.  Το απόγευμα της Πέμπτης πυκνοί λευκοί και μαύροι καπνοί αναδύονταν στην ατμόσφαιρα κοντά σε σημεία υδροληψίας στην περιοχη του κλειδιου και της Κορυφης του Δημου Αλεξανδρειας.


Σίγουρα πρόκειται για ένα πρόβλημα που χρήζει άμεσης και ουσιαστικής αντιμετώπισης, ενώ κρίνεται επιτακτική η επέμβαση των αρμοδίων αρχών για τον εντοπισμό των υπευθύνων.