ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 23/11/2014

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Νιώθεις μια ελαφρότητα και τη μεταδίδεις και στους γύρω σου γιατί δεν θέλεις να είσαι συνέχεια μέσα στην δυσκολία. Δεν είναι εξάλλου ο τύπος σου αυτός. Το να σχεδιάζεις να κάνεις κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό, που εμπνεύστηκες έτσι ξαφνικά, θα σου δώσει μια νέα ματιά για το μέλλον.
Ερωτικά: Όταν απελευθερώνεσαι σου φεύγουν και οι φοβίες της αποτυχίας και της απόρριψης και είσαι περισσότερο ο εαυτός σου, με επιθυμίες όμως που σε καίνε και θέλεις με το πρόσωπο που είσαι μαζί να στις εκπληρώσει όλες. Πάντως και σχέση να μην έχεις το κέφι σου θα παραμείνει αμείωτο και η συμπεριφορά σου θα είναι πολύ ερωτική.
Οικονομικά & Καριέρα: Το βλέπεις ότι κάτι πάει να αλλάξει και το «πιάνεις από τα μαλλιά». Μαζί με τον Αιγόκερω αν συνεργάζεσαι θα δεις ότι κάπου σε βάζει σε ένα πλαίσιο το οποίο δεν είναι και πολύ εύκολο για σένα αλλά τουλάχιστον θα το ακολουθήσεις γιατί βλέπεις ότι όλο και κάτι θα γίνει.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Συμβιβάζεις τα ασυμβίβαστα και αυτό σίγουρα θα σε οδηγήσει έξω από τα μίζερα κομμάτια του εαυτού σου που δεν σε πάνε και πουθενά. Η διασκέδαση για σένα είναι το καλό φαγητό και μπορεί να βρεθείς με φίλους κάπου να το απολαύσεις.
Ερωτικά: Αν έχεις γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο έχεις κάποιες επιφυλάξεις για το τι μέλλει γενέσθαι και σίγουρα κρατάς επιφυλάξεις για να μην εκτεθείς. Αλλά δείχνεις, από την άλλη, το ενδιαφέρον σου και αυτό θα σε βγάλει από την απάθεια ή την αδράνεια. Με τον Τοξότη σήμερα έχεις όλα τα φόντα να γίνει κάτι σημαντικό, αρκεί να το έχεις αποφασίσει.
Οικονομικά & Καριέρα: Οι αταίριαστες σχέσεις μερικές φορές σε ενοχλούν αλλά τώρα πιθανόν να βρεθείς με άτομα που ναι μεν δεν σου ταιριάζουν αλλά κάτι καλό έχουν να σου δώσουν. Τα σχέδια για το εξωτερικό μπορεί να σε φοβίζουν αλλά θα κάτσεις να συζητήσεις με ανοικτά αφτιά.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Θα ακολουθήσεις τα δικά σου άτομα γιατί πιστεύεις ότι θα κάνετε από κοινού πράγματα χωρίς να διαφωνείς. Για αυτό θα δείξεις μια πολύ διαλλακτική συμπεριφορά που σίγουρα βοηθάει σε ό, τι κάνεις.
Ερωτικά: Παίζεις γενικά με άνεση σε πολλά ταμπλό και αυτό σε κάνει κάπου να μπερδεύεσαι γιατί δεν ξέρεις προς τα πού να μιλήσεις και να ανοιχτείς. Αν κυρίως είσαι μόνος/η θα κάνεις πολλές επαφές, συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή αν βρεθείς σε ένα χώρο που θα έχει πολύ κόσμο θα νιώθεις ότι ο χρόνος είναι με το μέρος σου. Αν πάλι είσαι σε σχέση, το Λιοντάρι και ο Τοξότης μπορεί να σε κουμαντάρει. Με Παρθένο ή Ιχθύ θα δυσκολευτείς γιατί μπορεί να νιώθεις καταπίεση.
Οικονομικά & Καριέρα: Πάνω στο γενικό άνοιγμα και προσπαθώντας να πάρεις απαντήσεις για ένα θέμα που σε απασχολεί, θα βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα ή θα έχεις μια δόση υπερβολής.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Γεφυρώνεις τα χάσματα και αυτό σίγουρα θα σε οδηγήσει στο να μειώσεις τις αποστάσεις από άτομα και καταστάσεις που άλλες φορές σου ήταν πολύ δύσκολο. Η γνώση θα σου κάνει καλό γιατί θα τονίσεις την διαίσθησή σου και θα ξέρεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις άσχετα αν το φοβάσαι ή δεν θέλεις να ρισκάρεις.
Ερωτικά: Η ελευθερία είναι αγαθό που πολλές φορές όταν συζητάς για αυτή μέσα στην σχέση σε πιάνει ανασφάλεια γιατί πιστεύεις ότι θα χάσεις το άτομο που είστε μαζί, αν την ασπαστείς. Τώρα όμως θα καταλάβεις ότι, ακόμα και μέσα από ιδιαίτερες συνθήκες, μπορείς να αναπνεύσεις και εσύ, χωρίς να φοβάσαι.
Οικονομικά & Καριέρα: Ενώ σε γενικές γραμμές είσαι συντηρητικό άτομο, σήμερα δείχνεις ότι τολμάς και συζητάς και με συνεργάτες κι αυτό είναι για σένα πολύ αισιόδοξο.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Τα ταξίδια γενικά σου αρέσουν αλλά μαζί με την περιπέτεια γίνονται πολύ συναρπαστικά. Για αυτό σήμερα μπορεί να πέσεις πάνω σε τέτοιες συζητήσεις οι οποίες θα σου προκαλέσουν παρόμοια συναισθήματα. Η επαφή σου με την φύση θα σε βοηθήσει να περάσεις καλά και να ξελαφρώσεις από τις έγνοιες σου.
Ερωτικά: Δίδυμος, Τοξότης θα σου προσφέρουν την ιδανική ατμόσφαιρα που αναζητάς για να περάσεις καλά. Με ένα κλειδί θα ανοίξεις την καρδιά του Σκορπιού και μάλλον θα ξεκινήσει από εσένα αφού θα δώσεις το πράσινο φως.
Οικονομικά & Καριέρα: Τρέχεις και προσπαθείς να προλάβεις όλες σου τις υποθέσεις που μερικές φορές πέφτουν όλες μαζεμένες, το καλό είναι όμως ότι θα κερδίσεις κάτι γιατί θα βρεις ανταπόκριση στις προσδοκίες σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Βρίσκεσαι σε μια εγρήγορση για αυτό συναντάς πολλά άτομα που έχουν ενδιαφέροντα για την ζωή, θρησκεία , φιλοσοφία. Προσπαθείς να πάρεις πάντως την ζωή με ένα πιο φιλοσοφικό και σκεπτόμενο τρόπο και αυτό σίγουρα σε βάζει να κάνεις ανοίγματα και στην σκέψη και στον τρόπο που ζεις την καθημερινότητά σου.
Ερωτικά: Έχεις μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και, παρόλο που υποφέρεις από κάποιες ανασφάλειες που σε πιάνουν κατά εποχή, παραμένεις στην ανεξαρτησία σου αλλά και στην τάση σου για ελευθερία. Οι ικανότητές σου πάντως να προσελκύσεις ένα Τοξότη είναι μεγάλες. Αρκεί να τις συντηρήσεις και να μην αλλάξεις μετά.
Οικονομικά & Καριέρα: Έχεις κάποιες εμπειρίες που σε βοηθάνε να ανοίξεις τα φτερά σου και να ξεκινήσεις να συζητάς για τις αλλαγές που θέλεις να κάνεις. Χωρίς όμως να είσαι ακόμα σίγουρος/η ότι μπορείς γιατί την τελευταία στιγμή δειλιάζεις.

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Ξεκινάς μια νέα διαδρομή η οποία σίγουρα θα σε βγάλει κάπου καλύτερα αφού θα έχεις την δυνατότητα να αλλάξεις τα κακώς κείμενα που υπάρχουν στην ζωή σου αυτή την στιγμή.
Ερωτικά: Από την απομόνωση και την απογοήτευση περνάς στην χαρά και στην αισιοδοξία και αυτό σίγουρα αλλάζει και την όλη κατάσταση που αυτή την στιγμή υπάρχει στην ζωή σου αλλά μπαίνεις και σε μια φάση που δεν αφήνεις να γίνει κάτι κακό ή αρνητικό μέσα στην σχέση σου. Για αυτό με τον Τοξότη θα κάνεις μεγάλη στροφή για να τον/την ακολουθήσεις.
Οικονομικά & Καριέρα: Την συνταγή την ξέρεις και επειδή σε έχουν πιάσει οι φιλοδοξίες σου, θα κάνεις ότι υπαγορεύει το ένστικτό σου και σίγουρα και θα σε βγάλει κάπου καλά. Η σκέψη για νέες σπουδές ακόμα και από απόσταση θα στροβιλίζει αρκετά στο μυαλό σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Ο Ερμής βρίσκεται στο ζώδιό σου και επηρεάζει κυρίως εσένα που έχεις γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο για αυτό οι ιδέες σου θα είναι πιο εμπεριστατωμένες και σύνθετες γιατί θα εκφράζουν εσένα πολύ πιο αληθινά από άλλες φορές. Ο λόγος σου θα είναι πιο υπεύθυνος και κυρίως ερευνητικός. Αλλάζεις και το νιώθεις κιόλας γιατί κάνεις βήματα που σε βγάζουν από τα ίδια και τα ίδια.
Ερωτικά: Έχεις ανάγκη από ένα αέρα ελευθερίας και αυτό σίγουρα, αν είσαι σε ταξίδι, θα το νιώσεις πιο έντονα, όμως χωρίς να χρειάζεται να κάνεις κάτι έξω από την σχέση σου. Απλά θα είσαι χαρούμενος/η και περισσότερο αισιόδοξος/η. Θα δείξεις πιο εύκολα τα συναισθήματά σου και αν είσαι μόνος/η θα κάνεις αισθητή την εμφάνισή σου είτε μέσα από επαφή και επικοινωνία είτε διασκεδάζοντας με μια μεγάλη παρέα η οποία θα σου δώσει την άνεση να ανοιχτείς.
Οικονομικά & Καριέρα: Σήμερα μπορεί να χαλάσεις περισσότερα χρήματα γιατί θέλεις να χαρίσεις στον εαυτό σου ανέσεις και δώρα, οπότε θ' ανοίξεις για τα καλά το πορτοφόλι σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Έχεις μια έντονη αισιοδοξία και διάθεση για ελευθερία η οποία όμως θα πρέπει να εξισορροπήσει κατάλληλα γιατί μπορεί να γίνουν υπερβολές από την πλευρά σου. Πάντως με τον τρόπο που θα κινείσαι θα ανοίξεις πόρτες και θα περάσεις πολύ καλά. Η πίστη σου θα σε βοηθήσει και θα επιμείνεις για κάτι που θέλεις να κάνεις με μεγάλη εμπιστοσύνη σε εσένα.
Ερωτικά: Είτε μόνος/η είτε με παρέα εσύ νιώθεις μια εσωτερική δύναμη γιατί πιστεύεις ότι μπορείς να αγαπήσεις όλον τον κόσμο. Αν βρεθείς κιόλας σε μια μεγάλη εκδήλωση θα φανείς με τον τρόπο σου γιατί θα ξεχωρίσεις έτσι και αλλιώς.
Οικονομικά & Καριέρα: Κάνεις σχέδια και σκέψεις πολύ θετικές και αν υπάρχει μια δουλειά στα σκαριά θα προσπαθήσεις να την επεκτείνεις με τρόπο θεαματικό. Βέβαια πάντα σε ό, τι κάνεις χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί υπάρχουν και κίνδυνοι εξαπάτησης.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Πιθανόν να μείνεις με τον εαυτό σου αλλά περνάς καλά και δεν σε νοιάζει και πολύ τι θα γίνει. Κάπου έχεις ανάγκη να χαλαρώσεις και να αφήσεις τις δυσκολίες για την επόμενη ημέρα. Η θρησκευτικότητα και η πίστη σε μεταφυσικά ζητήματα πιθανόν να σε βοηθήσει να βγεις από στεναχώριες που έχουν να κάνουν με την οικογένειά σου ή με τις τρέχουσες δυσκολίες σου.
Ερωτικά: Επικοινωνείς είτε μέσα από μηνύματα είτε πολύ λιγότερο από άλλες φορές γιατί θέλεις να ορίζεις εσύ τα πράγματα και δεν εμπιστεύεσαι το μετά. Κάθεσαι και σκέφτεσαι ότι δεν θέλεις να είσαι συνέχεια στην τσίτα και να αγχώνεσαι με το παραμικρό και κάπου φαίνεται ότι το πιστεύεις πολύ περισσότερο από άλλες φορές. Για αυτό μερικές φορές η επανάσταση βοηθάει. Αν επίσης βλέπεις κρυφά ένα άτομο μπορεί σήμερα να βρεθείτε και να περάσετε καλά.
Οικονομικά & Καριέρα: Ονειρεύεσαι, σκέφτεσαι και κάνεις σχέδια με αισιοδοξία για ό, τι θέλεις να γίνει και σίγουρα κάπου ξεχνιέσαι και θα ξεπεράσεις το άγχος της καθημερινότητας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Γενικά: Βρίσκεσαι με φίλους και με άτομα που περνάς καλά και επικοινωνείς πολύ πιο εύκολα μαζί τους γιατί έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Βέβαια κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού σου κρατάς και κάποιες αποστάσεις γιατί δεν θέλεις να μιλήσεις για πράγματα που αυτή την στιγμή σε απασχολούν.
Ερωτικά: Η ιστορία με τον Ταύρο σε απασχολεί τόσο πολύ που δεν σου είναι εύκολο να την ξεπεράσεις ή να την αφήσεις να φύγει μέσα από τα χέρια σου γιατί το έχεις πάρει πολύ πεισματικά. Αλλά θα την διαχειριστείς πιο ανάλαφρα και περισσότερο ανεξάρτητα. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με ένα Σκορπιό ο οποίος αυτή την στιγμή είναι μακριά σου αλλά εσύ τον/την νιώθεις πολύ κοντά σου. Με τον Ζυγό τα πράγματα είναι πιο εύκολα και σίγουρα θα έρθετε κοντά.
Οικονομικά & Καριέρα: Η σχέση σου με κάποια άτομα, που εξυψώνουν τη δουλειά σου και δέχονται τις αξίες που πρεσβεύεις, θα είναι αυτή που θα σε στηρίξει περαιτέρω.

ΙΧΘYΕΣ 
Γενικά: Έχεις πολλά να πεις και να κάνεις για αυτό θα βρεθείς με τόσο πολύ κόσμο που στο τέλος θα κουραστείς. Η πίστη σου και η τάση σου να δημιουργείς μια θετική ατμόσφαιρα θα σου αλλάξεις την διάθεση γιατί έχεις ανάγκη από κάπου να κρατιέσαι.
Ερωτικά: Έρχεσαι πιο κοντά με τον Τοξότη και αυτό σίγουρα σε κάνει να νιώθεις και μια ευγνωμοσύνη στο πρόσωπό του γιατί κάπου σε βοηθάει και δεν θέλεις να του δείξεις αγνωμοσύνη με αδιαφορία ή με συμπεριφορά φευγάτη. Η επαφή με ένα Σκορπιό που είχατε να τα πείτε εδώ και καιρό μπορεί ξαφνικά να επανέλθει.
Οικονομικά & Καριέρα: Συζητάς και μιλάς με νέα άτομα που σου δίνουν καινούργιες πληροφορίες, κάνεις σχέδια, όμως δεν είναι εύκολο να τα υλοποιήσεις επειδή δεν μπορείς να ξεφορτωθείς κάποιες παλιές καταστάσεις. Δίνεις ελπίδες στον εαυτό σου και αυτό σε βοηθάει να δεις τι θα γίνει στο μέλλον. Και αν αποφασίσεις να ξεπεράσεις τις αντιστάσεις σου θα είναι κάτι διαφορετικό.


Πηγή:astrology.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ......

Ο πιο δυνατός μυς του ανθρωπίνου
 σώματος είναι η γλώσσα.

"ΔΩΡΑ" ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΓΑΛΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Η λίστα των δώρων μεγάλη.. περιελάμβανε από  iPhones, υπολογιστές Apple, κλιματιστικά, τηλεοράσεις, ταξίδια στην...
Ινδία, το Παρίσι, τις ΗΠΑ, το Λονδίνο και την Κωνσταντινούπολη και πολυτελείς κρουαζιέρες.

Το αντάλλαγμα; Να συνταγογραφούν   και να προωθούν οι παιδίατροι γάλα σε σκόνη αντί του θηλασμού.

12 γιατροί τέθηκαν σήμερα σε  κατ’ οίκον περιορισμό  απο την ιταλική αστυνομία.
Να σημειωθεί πως 2 απο τους παιδιάτρους είναι επικεφαλής των παιδιατρικών τμημάτων νοσοκομείων.

Οι εμπορικοί αντιπρόσωποι επικοινωνούσαν με τους γιατρούς προσπαθώντας να "πουλήσουν την πραμάτια τους"κόντρα στην  άποψη της επιστημονικής  κοινότητας που θεωρεί το μητρικό γάλα το καλύτερο για ένα νεογέννητο, σε περίπτωση  βέβαια που η μητέρα είναι σε θέση να θηλάσει.

Πηγή

3ος ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ-ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

« 3ος ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΣ δρόμος
Φιλανθρωπικός & Ιστορικός αγώνας »
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
 Προκήρυξη λαϊκού αγώνα δρόμου με την ονομασία
3ος ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΣ Δρόμος  – Φιλανθρωπικός & Ιστορικός αγώνας
14.600μ (Αρχαιολογικός χώρος Βεργίνας - Φράγμα Αλιάκμονα - Δημαρχείο Βέροιας)              
7-12-2014

            Ο Σύλλογος δρομέων Βέροιας σε συνεργασία με το νομικό πρόσωπο του Δήμου Βέροιας (Κ.Α.Π.Α.) και την τεχνική υποστήριξη του τμήματος στίβου του Φίλιππου Βεροίας  προκηρύσσει τον λαϊκό αγώνα  3ο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ Δρόμο  – Φιλανθρωπικό & Ιστορικό αγώνα.

14.600μ  (Αρχαιολογικός χώρος Βεργίνας - Φράγμα Αλιάκμονα -  Δημαρχείο Βέροιας)  


1. Περιγραφή Αγώνα: Ο Αγώνας διεξάγεται εξολοκλήρου σε άσφαλτο, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Ξεκινάει από τους Βασιλικούς τάφους της Βεργίνας, ακολουθεί τον δρόμο για Βέροια περνώντας από Μετόχι, περιμετρικά της τεχνητής λίμνης του Αλιάκμονα, Αγία Βαρβάρα, κόμβος Εγνατίας, οδός Πιερίων, πάρκο Ελιάς και καταλήγει στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας.
2. Τόπος Εκκίνησης: Στέγαστρο Βασιλικών τάφων Βεργίνας
3. Τόπος τερματισμού: Δημαρχείο Βέροιας
4. Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014
5. Ώρα Εκκίνησης: 10:30 π.μ.
6. Αγώνες: 14.600μ (ασφάλτινη διαδρομή). Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά.
7. Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 5,4ο χλμ. (νερό), στο 10,4ο χλμ. (νερό + ισοτονικά) και στον τερματισμό νερό, ενεργειακή μπάρα & μπανάνα.
8. Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν περάσει τον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας  (5,4  χλμ.) σε 45 λεπτά και τον δεύτερο σταθμό τροφοδοσίας  (10,4 χλμ.) σε 90 λεπτά. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
9. Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα υπογράψουν τσεκάροντας την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση που θα εμφανιστεί αμέσως μετά την καταχώρηση των στοιχείων στην φόρμα εγγραφής.
10. Δηλώσεις συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ. Μέρος των χρημάτων αυτών θα δοθεί για φιλανθρωπικό σκοπό στην αλληλεγγύη του Δήμου Βέροιας. Τα χρήματα θα καταθέτονται στη Τράπεζα Πειραιώς στον λογαριασμό GR18 0172 2420 0052 4200 3567 453 στο όνομα του Γραμματέα του συλλόγου Δρομέων Βέροιας Καραγιάννη Ιωάννη, θα πρέπει με την κατάθεση των χρημάτων να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο σας. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 01 – 12 – 2014 και τα χρήματα να κατατεθούν έως δύο εργάσιμες ημέρες μετά την δήλωση σας. Τυχόν ακύρωση συμμετοχής έως την Δευτέρα 01 – 12 – 2014 στο e-mail του συλλόγου: syldrover@gmail.com
Όριο συμμετεχόντων για δικαίωμα στις παροχές ο αριθμός των επτακοσίων (700).
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ειδικής φόρμας εγγραφής, για αποφυγή ορθογραφικών λαθών κάνοντας  Ctrl + κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί Φόρμα Συμμετοχής    όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία των συμμετεχόντων και πατώντας στο τέλος την υποβολή. Το πεδίο επάγγελμα το συμπληρώνουν μονό όσοι ανήκουν στις  Ένοπλες δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας γιατί θα γίνει ειδική βράβευση γι’ αυτούς.
11. Ηλικιακές κατηγορίες & Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες:
Για τους άνδρες: 18 έως 34, 35-44, 45-54, 55-64, 65 και άνω
Για τις γυναίκες: 18 έως 34, 35-44, 45 και άνω
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.
12. Ειδική βράβευση Ενόπλων δυνάμεων – Σωμάτων ασφαλείας: Παράλληλα θα γίνει βράβευση  στους τρεις πρώτους νικητές και στις τρεις πρώτες νικήτριες που ανήκουν στις Ένοπλες δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας. (Θα πρέπει να έχουν δηλώσει υποχρεωτικά το επάγγελμα στη φόρμα εγγραφής.)
13. Αναμνηστικά δώρα: Στους τερματίσαντες θα δοθεί σακούλα που θα περιλαμβάνει μετάλλιο, προπονητικό ημερολόγιο, ενεργειακή μπάρα, μπανάνα, νερό.
14.  Μετακινήσεις: Η μετακίνηση των αγωνιζομένων θα γίνει προς τη Βεργίνα το πρωί της Κυριακής και ώρα 8:30 π.μ. έως και 9:15 π.μ. από το Δημαρχείο της Βέροιας με λεωφορεία της διοργάνωσης. Μετά τον τερματισμό δεν θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής.
15. Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 7/12 στην αφετηρία (μπροστά από το στέγαστρο των Βασιλικών τάφων Βεργίνας) μεταξύ 8:30 π.μ. και 10:00 π.μ., αλλά και το Σάββατο 7/12 και ώρα 18:00 και 20:00 από το ισόγειο του Δημαρχείου Βέροιας. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγωνιζομένων παρακαλούνται οι Βεροιώτες συμμετέχοντες και όσοι θα βρίσκονται από το Σάββατο στη Βέροια να παραλάβουν τους αριθμούς τους το Σάββατο.
16. Παράδοση και παραλαβή προσωπικών αντικειμένων: Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων των αθλητών θα γίνει έως 10:15 π.μ., στην αφετηρία, σε όχημα της διοργάνωσης. Η παραλαβή αυτών θα γίνει στον τερματισμό, στην πλατεία του Δημαρχείου της Βέροιας.
17. Ώρα Απονομών: Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στις 12:00 π.μ.
18. Ελευθερη είσοδος: Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βέροιας και στο στέγαστρο των Βασιλικών τάφων για τους αθλητές και τους συνοδούς τους με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες & τυχόν απορίες, επικοινωνήστε με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής στα τηλέφωνα:

Καραγιάννης Ιωάννης  6972240184
Κελεπούρης Νικόλαος  6973534440


                          Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων  Βέροιας

                                                         Φύκατας Πέτρος

ΠΟΙΑ "ΓΛΩΣΣΑ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ 110.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!


Ο προγραμματισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών έχει γίνει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες βιομηχανίας των ΗΠΑ.

Ο μέσος μισθός για έναν προγραμματιστή ηλεκτρονικών υπολογιστών στις ΗΠΑ, έχει «χτυπήσει» ιστορικό υψηλό στα 100.000 δολάρια το χρόνο.

Βέβαια υπάρχουν γλώσσες προγραμματισμού που είναι πραγματικό "χρυσάφι" για όσους τις κατέχουν.

Το Quartz έφτιαξε μία λίστα με τα ετήσια κέρδη κάποιου προγραμματιστή, ανάλογα με την "γλώσσα" προγραμματισμού που γνωρίζει.

Αυτή είναι η λίστα από την «γλώσσα» με τα μικρότερα ετήσια κέρδη στα μεγαλύτερα.

12. PERL - $82.513
11. SQL - $85.511
10. Visual Basic - $85.962
9. C# - $89.074
8. R- $90.055
7. C – 90.134
6. JavaScript - $91.461
5. C++ - $93.502
4. JAVA - $94.908
3. Python - $100.717
2. Objective C - $108.225
1. Ruby on Rails - $109.460

Πάντως σύμφωνα με την εταιρεία IT Mondo, όσοι ασχολούνται με αντικείμενο την αρχιτεκτονική πωλήσεων λογισμικού. μπορούν να κερδίσουν 180.000 έως 200.000, με τον συγκεκριμένο τομέα να είναι περιζήτητος στις ΗΠΑ.

Πηγή: newmoney.gr

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 570.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Στάση… πληρωμών και για το επίδομα θέρμανσης έχει κηρύξει το υπουργείο Οικονομικών. Η ενίσχυση των νοικοκυριών προκειμένου να σπεύσουν στα βενζινάδικα και να γεμίσουν τις δεξαμενές αναδείχτηκε φέτος σε… εθνική πολιτική.
Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης από τα 330 ευρώ στα 230 ευρώ ανά χίλια λίτρα σε συνδυασμό με τη διατήρηση του επιδόματος στα 35 λεπτά ανά λίτρο, επέτρεψε στην κυβέρνηση να προβάλει τη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης με τελικό κόστος ακόμη και κάτω από 65 λεπτά το λίτρο. Σε αυτό βοήθησε και η αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Ωστόσο, η υπόσχεση για έγκαιρη πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων δεν έχει τηρηθεί. Οι καταναλωτές που βρίσκονται σε στάση αναμονής φτάνουν στους 570.000 ενώ καθημερινά ο αριθμός μεγαλώνει.
Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων έχει ξεπεράσει τις 620.000. Από αυτές, έχουν εγκριθεί προς το παρόν 570.000. Μέσα στο πρώτο μήνα της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, το υπουργείο Οικονομικών κοντεύει να συγκεντρώσει τόσες αιτήσεις όσες υποβλήθηκαν πέρυσι καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Από τις 570.000 αιτήσεις, τουλάχιστον 330-350.000 πληρούν τις προϋποθέσεις να εισπράξουν τα χρήματα άμεσα. Πρόκειται για αιτήσεις που κατατάσσονται σε μια από τις δύο κατηγορίες:
Έχουν ζητήσει να κατατεθεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό προκαταβολή του επιδόματος που αντιστοιχεί στο 25% του συνολικού ποσού.
Έχουν ήδη αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης οπότε πρέπει να τους καταβληθεί ολόκληρο το ποσό του επιδόματος
Οι υπόλοιποι που ναι μεν δικαιούνται επίδομα αλλά ακόμη δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα άμεσης είσπραξης, είτε δεν έχουν ζητήσει προκαταβολή είτε δεν έχουν αγοράσει ακόμη πετρέλαιο. Γιατί καθυστερούν οι πληρωμές; Η δικαιολογία που ακούγεται από το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι εκκρεμεί μια εγκύκλιος που να ξεκαθαρίζει ότι το επίδομα θέρμανσης δεν υπόκειται σε συμψηφισμό με ενδεχόμενες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία.


Πηγη fpress.gr

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 22/11/2014

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Νότα αισιοδοξίας ότι κάτι καλό θα γίνει και το μήνυμα που θα σου δοθεί άνωθεν είναι πολύ σημαντικό για την ψυχοσύνθεσή σου. Θα προσπαθήσεις να βρεις με ένα εύθυμο τρόπο στα αδιέξοδά σου.
Ερωτικά: Το να ελπίζεις είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου γιατί τελικά με την ελπίδα και την θετική σκέψη θα καταφέρεις να μετουσιώσεις την πιο δύσκολη σχέση που έχεις σε πιο χαλαρή και άνετη. Κυρίως με τον Σκορπιό που δεν ζείτε και πολύ κοντά θα ξεκινήσει ένα καινούργιο μπίρι-μπίρι μεταξύ σας και σίγουρα στην αρχή θα λέτε περί ανέμων και υδάτων. Του Ταύρου καλύτερα να του απαντήσεις και να μην τον αφήσεις να ζει σε διλλήματα αν θέλεις ή όχι να είστε μαζί.
Οικονομικά & Καριέρα: Αναγνωρίζεις την αξία της αισιοδοξίας και της οργάνωσης μιας νέας κατάστασης που θα σου επιστρέψει να κατακτήσεις ακόμα και κάποιες δύσκολες αγορές. Η επαγγελματική σχέση με τον Αιγόκερω σίγουρα είναι επικίνδυνη αλλά δεν μπορείς να τον/την αποφύγεις.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Μερικές φορές όταν κάνεις κάποια πράγματα τρώγεσαι και θέλεις να είναι τέλεια. Τώρα όμως μπορεί να προφασιστείς ότι είναι όλα καλά. Η επιρροή ενός ατόμου με καινούργιες και φρέσκες ιδέες θα σου αλλάξει την πεσμένη διάθεση.
Ερωτικά: Αναζητάς το ιδανικό αλλά δεν έχεις τελικά την σιγουριά ότι αυτό που νιώθεις για ένα συγκεκριμένο άτομο είναι αληθινό, οπότε φοβάσαι να πας παρακάτω μήπως χαλάσεις και την υπάρχουσα σχέση σου.
Οικονομικά & Καριέρα: Δεν θέλεις να μιλήσεις με τους συνεργάτες σου για όλα τα θέματα και προτιμάς να κρατήσεις και κάτι κρυφό για σένα. Αυτό σίγουρα σου εξασφαλίζει κατά την γνώμη σου την ποιότητα.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Το γενικό κλίμα της ευθυμίας θα ξεκινήσει για σένα με τη Νέας Σελήνη στον άξονά σου και σίγουρα θα σου δώσει μια νότα δροσιάς και αναγέννησης. Αυτό θα ξεκινήσει πρώτα από τους γύρω σου που μπορεί να σε παρασύρουν στους ρυθμούς τους. Ο χορός και η μουσική ίσως να σε βοηθήσουν να φύγεις από την ρουτίνα σου.
Ερωτικά: Έχεις ανάγκη να απαλλαγείς από αρνητικές επιρροές και σκέψεις που δεν οδηγούν πουθενά. Για αυτό θα σταματήσεις να επικοινωνείς για λίγο με τον Ταύρο ή τον Σκορπιό γιατί νιώθεις ότι σε τρελαίνει ο τρόπος που σκέφτεται. Η αλλαγή έτσι και αλλιώς θα ξεκινήσει από την διάθεσή σου γιατί θα τα αφήσεις όλα πίσω σου τουλάχιστον για σήμερα.
Οικονομικά & Καριέρα: Θέλεις να κάνεις κάτι καινούργιο και όλο το γυρίζεις από εδώ και όλο από εκεί αλλά δε σου βγαίνει εύκολα, γιατί θα πρέπει να υπολογίζεις και έξτρα παράγοντες για τους οποίους πιέζεσαι να ακολουθήσεις μέτρα και νόμους κι αυτό δεν σου φαίνεται τόσο εύκολο γιατί θα καλουπωθείς. Αλλά επειδή η ευστροφία σου σε σώζει θα βρεθείς με την λύση στα χέρια άμεσα. Καλό είναι να προσέξεις μην σε μιμηθούν ή να μην σε κλέψουν γιατί έχεις την τάση να αφαιρείσαι.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Ακούς την γνώμη πολλών και τελικά αποφασίζεις με τα δικά σου μέτρα και σταθμά και το κριτήριο είναι πως νιώθεις τελικά απέναντι σε όλες τις καταστάσεις. Αν νιώθεις πίεση τότε θα αποφασίσεις να μην δεχτείς καμία βοήθεια. Η εναλλακτική θεραπεία σε θέματα ρουτίνας μπορεί να σου κάνουν καλό.
Ερωτικά: Νιώθεις την ανάγκη να μάθεις για αυτό μπορεί ο Τοξότης κάτι να έχει να σου πει. Μπορεί να μην συμφωνείς με την τρέλα του και το στυλ του αλλά κάπου σε ξεσηκώνει και σε κάνει να βγαίνεις έξω από τα πολλά «όχι» και «πρέπει» του εαυτού σου.
Οικονομικά & Καριέρα: Ο προσωπικός σου υπολογιστής που είναι η διαίσθησή σου λέει ότι ενώ υπάρχει έδαφος πρόσφορο, καλύτερα να πεις όχι και να μην προχωρήσεις μια δουλειά που φαίνεται πολύ προνομιούχα.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Περνάς την μεγάλη φουρτούνα και τα δύσκολα συναισθήματα που έχουν να κάνουν είτε με άτομα από την οικογένεια σου που αντιμετωπίζουν τα δικά τους, είτε με φίλους που και αυτοί θέλουν ένα χέρι βοηθείας.
Ερωτικά: Καταβάλλεις πολλές προσπάθειες να ξεπεράσεις την σχέση με έναν Ταύρο. Τουλάχιστον έτσι όπως είναι δεν σου κάνει αυτή την στιγμή. Σκέφτεσαι ότι αν αλλάξει θα θέλεις πολύ να είστε μαζί γιατί τώρα άθελά του σε πονάει και αυτό δεν το μπορείς. Με τον Υδροχόο όμως θα αλλάξει το παιχνίδι και θα γίνει πιο ευχάριστο και συναρπαστικό.
Οικονομικά & Καριέρα: Ξεκινάς κάτι και μπορεί πολύ γρήγορα ν' αλλάξεις γνώμη και να σταματήσεις να το δουλεύεις ή να το σαμποτάρεις με τον τρόπο σου ή δεν θα πάει καλά γιατί θα έχεις υπερβολικές προσδοκίες. Άστο λίγο να προχωρήσει και μετά απαίτησε είτε από συνεργάτες είτε από τον εαυτό σου να πετύχεις εύκολα χωρίς να κοπιάσεις πάρα πολύ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Μπορεί να είσαι θυμωμένος/η με κάτι που αποκαλύφτηκε για έναν φίλο σου. Αυτή την περίοδο είσαι στην φάση που επεξεργάζεσαι αυτά που σου λένε οι άλλοι αν είναι τα σωστά και αν τελικά σε βοηθούν και εσένα ή όχι. Για αυτό περνάς στην αμφισβήτηση η οποία δεν θα κρατήσει και πάρα πολύ καιρό επειδή τα περιθώρια στενεύουν.
Ερωτικά: Δεν θα κρατήσεις για πολύ ένα μυστικό που μπορεί να ξέρεις για το άλλο άτομο. Χρειάζεται όμως να ζυγίσεις τα λόγια σου και τις πράξεις σου. Αν το ξεφουρνίσεις τι κόστος θα έχεις; Μπορεί και να χωρίσετε. Για αυτό καλύτερα να έχεις υπομονή να το πεις στην κατάλληλη ώρα για να πάρεις και εσύ με τον τρόπο σου την ρεβάνς.
Οικονομικά & Καριέρα: Έχεις πολλά να δώσεις και να πληρώσεις και σε πνίγουν οι υποχρεώσεις. Σαν γήινο άτομο που είσαι, φοβάσαι και μπορεί να μπεις στην φάση της υστερίας. Κράτησε την ψυχραιμία σου, ιδίως σήμερα που έχεις διάθεση για σπατάλες γιατί θα κάνεις κάποιες υπερβολές.

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Αυτό που σου χρειάζεται είναι να έχεις αυτοπεποίθηση και τότε όλα μπορεί να γίνουν. Κυρίως από το μεσημέρι και μετά αφού θα τελειώσεις κάποιες πονεμένες κουβέντες και συζητήσεις με συγγενείς και κάποιους στενούς φίλους θα τολμήσεις να δείξεις και εσύ την αξία σου γιατί θα καταλάβεις ότι η σεμνότητα μερικές φορές δεν σε ωφελεί. Για αυτό άσε τις ντροπές και κάνε αυτό που σε ευχαριστεί.
Ερωτικά: Ευχάριστες, γλυκές κουβέντες με τον Δίδυμο ή τον Τοξότη. Όχι ότι λέτε κάτι σοβαρό αλλά τουλάχιστον θα ανασάνεις μέσα από φλερτ. Ο νάρκισσος που κρύβεις μέσα σου θα βγει στην επιφάνεια.
Οικονομικά & Καριέρα: Απομακρύνεσαι από τα βαριά και τα πρακτικά θέματα και τώρα χαλαρά θα κάνεις συζητήσεις που ίσως και να σε παροπλίσουν αλλά μόνο για λίγο. Η αλληλογραφία με ένα ξένο πανεπιστήμιο σίγουρα θα σου δώσει την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Ο Κρόνος υπάρχει και επηρεάζει εσένα που έχεις γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο γι' αυτό δεν μπορείς να κάνεις πίσω και νομίζεις ότι όλα πάνε λάθος. Χρειάζεται να επιμείνεις και να δεις ότι ίσως διαστρεβλώνεις με το συναίσθημά σου όλα αυτά που βιώνεις. Η μέρα βέβαια όσο περνάει γίνεται πιο ανάλαφρη και η απαθής σου στάση μπορεί να μετατραπεί σε θετική.
Ερωτικά: Αναγνωρίζεις τον λόγο που θέλεις να μένεις για λίγο μόνος/η. Μάλλον αισθάνεσαι τη δυσαρέσκεια από ένα γεγονός που βιώνεις στο πετσί σου και τώρα μπορείς πιο εύκολα να την καταλάβεις. Η συζήτηση με τον εαυτό σου μπορεί να σε απελευθερώσει και στην θέση της άρνησης θα μπει σιγά-σιγά η ελπίδα. Για αυτό με το Λιοντάρι θα βρεθείτε και πάλι κοντά χωρίς όμως να πείτε λόγια σοβαρά. Άφησε τον εαυτό σου πιο ελεύθερο για να πάρεις αυτά που ζητάς.
Οικονομικά & Καριέρα: Προσπαθείς να κρατήσεις αποστάσεις για να μην σε ξεπεράσουν κάποια άτομα με τα οποία έχεις στενή σχέση. Όμως πρέπει να δείξεις μεταμέλεια απέναντι σε ένα πρόσωπο που μπορεί να το έχεις πληγώσει ή σαμποτάρει χωρίς να το καταλάβεις. Το καλό είναι ότι θα το αναγνωρίσεις και έτσι μέσα από αυτό θα επέλθει ισοτιμία στην συνεργασία σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Ο Ήλιος μπαίνει σήμερα στο ζώδιό σου και σίγουρα θα σε ενισχύσει κατά αρχάς με μεγαλύτερη ενέργεια και ζωτικότητα και κυρίως με μια δύναμη που θα σε βοηθήσει να κυνηγήσεις όλους τους στόχους και τα όνειρά σου. Η Νέα Σελήνη που γίνεται στο ζώδιο σου μαζί με την συνοδεία της Αφροδίτης σίγουρα θα σου φέρει κάτι πολύ καλό και αν έχεις γεννηθεί τις πρώτες ημέρες θα ενισχυθεί και με ένα κομμάτι φαντασίας που όμως θα λειτουργήσει θεραπευτικά για σένα.
Ερωτικά: Βάζεις νέες βάσεις και προσπαθείς να συγχρονίσεις όλες τις προσωπικές σου ανάγκες με τον εαυτό σου και αυτό σίγουρα θα ξεκινήσει από την αγάπη και τον σεβασμό που νιώθεις για σένα.
Οικονομικά & Καριέρα: Ο δυναμισμός που θα αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις θα σε βοηθήσει να ξεφύγεις κάπως από την πλήξη και την αδράνεια. Πιθανόν να κερδίσεις και χρήματα τα οποία θα σε βοηθήσουν να στρώσει κάτι που έχεις ήδη ξεκινήσει. Αφιερώσου όμως στην δράση και μην αφήνεις την ευαισθησία σου να σε παιδεύει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Προτιμάς να κάνεις εκκαθαρίσεις σε εσωτερικό επίπεδο. Για αυτό κάτι καλό θα ξεκινήσει από μέσα σου και στην συνέχεια θα το βγάλεις προς τα έξω με στόχο την απώτερή σου εξέλιξη.
Ερωτικά: Η επικέντρωση στον εαυτό σου πιθανόν να βοηθήσει γιατί θα φέρει τελικά στον δρόμο σου ένα άτομο που εδώ και καιρό είχε χαθεί από την ζωή σου. Μερικές φορές όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ δεν έρχεται την ώρα που θέλεις και μόλις χαλαρώνεις και απέχεις έρχεται και μάλιστα με μεγάλη φόρα.
Οικονομικά & Καριέρα: Ονειρεύεσαι να κάνεις κάτι που θα σε βοηθήσει να ξεφύγεις από όλους και όλα. Επικεντρώσου στην θετική σκέψη και στα καλά συναισθήματα και θα δεις ταχύτατα αποτελέσματα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Γενικά: Μοιράζεσαι με άλλα άτομα που θεωρείς φίλους σου όλα αυτά που έχεις και τα κρατάς για σένα. Σίγουρα αυτό θα σε βοηθήσει να ξεμπλοκάρεις και να κυνηγήσεις ακόμα και τα ιδανικά σου τα οποία μερικές φορές ίσως να σε ξεπερνάνε.
Ερωτικά: Θέλεις πάρα πολύ να βρεθείς με ένα Τοξότη που όμως προς το παρόν το «παίζετε» φίλοι. Πιθανόν να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα με μεγαλύτερη ελευθερία και αλήθειες που έχεις ανάγκη να υπάρχουν για να είσαι καλά με το άλλο πρόσωπο.
Οικονομικά & Καριέρα: Στηρίζεσαι πάνω σε νέα μοτίβα και μοντέλα και έτσι προχωράς. Σίγουρα θέλεις να πάρεις δύναμη που θα σε βγάλει από τα ίδια και τα ίδια. Μην περιορίζεσαι όμως αποκλειστικά σε αυτά που ξέρεις.

ΙΧΘYΕΣ 
Γενικά: Θέλεις να ανοίξεις μια νέα σελίδα στην ζωή σου για αυτό οι γνωριμίες σου και οι επαφές σου θα σχετίζονται με άτομα που έχουν διαφορετική πραγματικότητα από ό, τι παλιά. Κυρίως θα είναι καλλιτέχνες και πρόσωπα με μεγαλύτερες ευαισθησίες και ανησυχίες πάνω σε πολλά κοινωνικά και πολιτικά θέματα.
Ερωτικά: Ψάχνεις να βρεις το ιδανικό άτομο που θα σε καταλάβει και θα είναι κοντά σου σε όλα τα ρίσκα και τις εκφάνσεις της ζωής σου. Πιθανόν να υπερβάλλεις σε κάποια θέματα αλλά βλέπεις ότι έχεις πληθώρα προτάσεων αυτό το διάστημα που κατά την γνώμη σου είτε δεν σου πηγαίνει κάποιο στοιχείο, είτε βαθιά μέσα σου δεν θέλεις να δεσμευτείς.
Οικονομικά & Καριέρα: Η δυνατότητα να κάνεις κάτι καινούργιο είναι ήδη μπροστά σου. Όμως, αν έχεις γεννηθεί τις πρώτες ημέρες θα δεις ότι είναι μεν εύκολο να το ξεκινήσεις αλλά κάπως δύσκολο να το κρατήσεις γιατί θα διαλυθεί από μεγάλη ευαισθησία και λάθη ή θα έχεις υπολογίσει και στηριχτεί σε άτομα που μπορεί να μην σου φέρουν τόσα πολλά κέρδη. Το καλό είναι όμως ότι ξεκίνησες και τόλμησες να κάνεις πράξεις.


Πηγή:astrology.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ

Στην Αρχαία Ελλάδα,τα παιδιά των πλουσίων οικογενειών βυθιζόταν σε ελαιόλαδο κατά τη γέννηση τους για να παραμείνουν καραφλά για όλη τους τη ζωή.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 26-27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Η διαμόρφωση ενός Ανταγωνιστικού και Βιώσιμου Συστήματος Γεωργίας και Διατροφικών προϊόντων είναι το θέμα του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου που διοργανώνει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. Το συνέδριο αποσκοπεί στην ενεργοποίηση του συνόλου των εμπλεκομένων φορέων στη εγχώρια αγροτική οικονομία και ιδιαίτερα των ΜμΕ που μπορούν να συμβάλουν καταλυτικά στην επανεκκίνηση και την ανάπτυξη ενός εξωστρεφούς διατροφικού τομέα.Το διήμερο συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Νοεμβρίου στο Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας “Εξέλιξη” που εδρεύει στην περιοχή Καστρί της Νέας Ερυθραίας. Στο χώρο του συνεδρίου θα φιλοξενηθεί έκθεση αγροτικών προϊόντων από καινοτόμες επιχειρήσεις παραγωγής και μεταποίησής τους.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου θα καλύψει θέματα όπως η αντιμετώπιση των προκλήσεων και των απαιτήσεων της αγροτικής ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κατευθύνσεις στρατηγικής και οι προτεραιότητες πολιτικής για την ανάπτυξη του εγχώριου αγρο-διατροφικού τομέα, οι ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της ζήτησης τροφίμων. Επίσης θα παρουσιαστεί η ευρωπαϊκή εμπειρία στην εφαρμογή συστημάτων παροχής γεωργικών συμβουλών. με αναφορά σε προτάσεις αξιοποίησής της σε εθνικό επίπεδο, αλλά και η αναφορά σε αναγκαίες δράσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας, σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης του αγρο-διατροφικού τομέα. Με στόχο την γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στην έρευνα και στην παραγωγική και εξαγωγική διαδικασία, το απόγευμα της πρώτης ημέρας θα παρουσιαστεί η συμβολή του τεχνολογικού διαύλου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την αγροτική επιχειρηματικότητα. Επιπρόσθετα θα προβληθούν επιλεγμένες βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμες ερευνητικές και τεχνολογικές δράσεις στον τομέα του μάρκετινγκ, της εξωστρέφειας και στη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας.

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα γίνει ειδική αναφορά στη συμβολή των Ευρωπαϊκών Συμπράξεων Καινοτομίας και των Επιχειρησιακών τους Ομάδων στη βιωσιμότητα του αγρο-διατροφικού τομέα. Στην ίδια ενότητα, θα γίνει μνεία στη σπουδαιότητα των «Οργανώσεων Παραγωγών» κυρίως ως προς την ενίσχυση της θέσης των μελών τους στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις που θέτει η «Βιομηχανία Τροφίμων» για την αξιοποίηση της εγχώριας προσφοράς στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Η αξιοποίηση της Συμβολαιακής Γεωργίας πρόκειται, επίσης, να αποτελέσει ιδιαίτερης βαρύτητας αναφορά.

ΠΩΣ ΝΑ ΡΙΞΩ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ ΚΑΙ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ;

Η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης, ανασκοπώντας τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, ανανέωσαν πολύ πρόσφατα τις διατροφικές οδηγίες για τη διαχείριση των δυσλιπιδαιμιών.

(Πηγή:Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και διατροφής)
Το μήνυμα κλειδί που προκύπτει και πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους είναι πως οι διατροφικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν ευεργετικά αρκετούς τροποποιήσιμους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου όπως είναι η «κακή» χοληστερίνη, η ολική χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια. Σε αυτό μπορεί να συμβάλλει επίσης η απώλεια σωματικού βάρους και η μείωση της κοιλιακής συγκέντρωσης λίπους  μέσω μιας υγιούς και ισορροπημένης διατροφής.
Το γενικότερο πλαίσιο των οδηγίων ενθαρρύνει την κατανάλωση ποικιλίας τροφών με βάση τις προσωπικές επιλογές αλλά και πολιτισμικούς ή γεωγραφικούς παράγοντες. Ανεξαρτήτως κριτηρίου πάντως οι διατροφικές επιλογές προέχει να είναι υγιείς και να διασφαλίζουν τέτοια ενεργειακή πρόσληψη ώστε να επιτυγχάνεται η αποφυγή του υπέρβαρου και της παχυσαρκίας. Συνίσταται επίσης η κατανάλωση δημητριακών ολικής άλεσης, λαχανικών, οσπρίων, ξηρών καρπών, φρούτων και ψαριών (ειδικότερα λιπαρών). Η πρόσληψη αλατιού είναι καλό να περιορίζεται στα 5 γρ./ημέρα τη στιγμή που ένας μέσος Καυκάσιος καταναλώνει περίπου 10-11 γρ./ημερα. Ο περιορισμός αυτός μπορεί να επιτευχθεί με την αποφυγή του αλατιού κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος, κατά τη διαδικασία του γεύματος στο τραπέζι, με την αποφυγή των «παστών» και γενικότερα των αλατισμένων τροφίμων (π.χ. αλμυρό ψωμί, αλατισμένοι ξηροί καρποί ή αλατισμένα τυριά ή αλμυρές ελιές). Προτείνεται επίσης η αποφυγή των επεξεργασμένων τροφίμων (π.χ. αλλαντικά) καθώς πολλές φορές σε αυτά το αλάτι χρησιμοποιείται ως συντηρητικό. Η κατανάλωση αλκοόλ θα πρέπει να είναι περιορισμένη, ενώ στα άτομα με αυξημένα τριγλυκερίδια συνίσταται η αποχή από αυτό. Επίσης συνίσταται η αποφυγή της κατανάλωσης αναψυκτικών ή τροφίμων με πριστιθέμενα σάκχαρα. Τέλος δεν πρέπει να λησμονείται η φυσική δραστηριότητα για την οποία οι οδηγίες συνιστούν τουλάχιστον 30 λεπτά ημερησίως.
Το πνεύμα των οδηγίων μείωσης της ολικής χοληστερίνης και της «κακής» χοληστερίνης ενθαρρύνει τον ασθενή να προτιμά συγκεκριμένες επιλογές έναντι άλλων τις οποίες θα πρέπει να επιλέγει με μέτρια συχνότητα ενώ υπάρχουν και επιλογές που θα να προτιμώνται περιστασιακά και σε περιορισμένες ποσότητες. Οι τριών ειδών επιλογές χωρίζονται στις διάφορες κατηγορίες τροφίμων ώστε το μήνυμα προς τους ασθενείς να είναι πιο εύληπτο. Οι κατηγορίες αυτές περιλαμβάνουν τα δημητριακά, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, τα γλυκά και τις γλυκαντικές ουσίες, το κρέας και τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά ρποϊόντα και τα αβγά, τα μαγειρικά λίπη και τις συνοδευτικές σάλτσες (dressings), τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς και τέλος τις διαδικασίες μαγειρέματος.
Αναλυτικότερα, στην κατηγορία των δημητριακών να προτιμώνται τα ολικής άλεσης, ενώ το «άσπρο» ψωμί, το «άσπρο» ρύζι και τα μακαρόνια, τα επεξεργασμένα δημητριακά πρωινού και τα μπισκότα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο . Τα προϊόντα σφολιάτας, τα κρουασάν, οι πίτες από σφολιάτα και λίπη αμφιβόλου ποιότητας να καταναλώνονται περιστασιακά και σε περιορισμένες ποσότητες.
Στην κατηγορία των λαχανικών να προτιμώνται τα ωμά και τα μαγειρεμένα λαχανικά ενώ αυτά που έχουν μαγειρευτεί με κράμα γάλακτος ή βούτυρο να καταναλώνονται περιστασιακά και σε περιορισμένες ποσότητες.
Στην κατηγορία των οσπρίων να προτιμώνται όλα και δεν υπάρχει περιορισμός για μέτρια κατανάλωση ή για σπάνιες επιλογές και σε ορισμένες ποσότητες.
Στην κατηγορία των φρούτων να προτιμώνται τα φρέσκα ή κατεψυγμένα, ενώ τα αποξηραμένα φρούτα, οι μαρμελάδες, τα ζελέ, τα κονσερβοποιημένα φρούτα, τα σορμπέ και οι γρανίτες να καταναλώνονται με μέτρο.
Στην κατηγορία των γλυκών και των γλυκαντικών ουσιών να προτιμώνται οι μη θερμιδογόνες γλυκαντικές ουσίες, ενώ το οι σοκολάτες, τα γλυκά, το μέλι, η ζάχαρη, η φρουκτόζη και η γλυκόζη να προτιμώνται με μέτρο. Περιστασιακά και σε περιορισμένες ποσότητες να καταναλώνονται τα παγωτά και τα κέικς.
Στην κατηγορία του κρέατος και των ψαριών να προτιμώνται τα πουλερικά χωρίς την πέτσα, τα άπαχα ψάρια αλλά και τα λιπαρά ψάρια. Τα θαλασινά και τα οστρακόδερμα να καταναλώνται με μέτρο. Μέτρια κατανάλωση επίσης συστήνεται για τα άπαχα μέρη του αρνιού, του μοσχαριού, του βοδινού και του χοιρινού κρέατος, ενώ το σαλάμι, τα λουκάνικα, το μπέικον, τα χοτ ντογκ, τα παϊδάκια και τα εντόσθια συστήνεται να καταναλώνονται περιστασιακά και σε περιορισμένες ποσότητες.
Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών προϊόντων και των αβγών οι οδηγίες παροτρύνουν να προτιμώνται το εντελώς άπαχο γάλα και γιαούρτι και το ασπράδι των αβγών. Σε μέτρια κατανάλωση βρίσκονται τα γάλα και τα τυριά χαμηλών λιπαρών, ενώ τα πλήρη γάλατα και γιαούρτια, τα πλήρη και τα κίτρινα τυριά συστήνεται να καταναλώνονται περιστασιακά και σε περιορισμένες ποσότητες.
Στην κατηγορία των μαγειρικών ελαίων και των συνοδευτικών σαλτσών καλό είναι να προτιμώνται το ξύδι, η μουστάρδα και η σάλτσα κέτσαπ, ενώ τα φυτικά λίπη, οι μαλακές μαργαρίνες, η μαγιονέζα και οι συνοδευτικές σάλτσες των σαλατών (salad dressings) πρέπει να επιλέγονται με μέτρο. Το βούτυρο, οι σκληρές μαργαρίνες, τα τρανς λιπαρά και τα έλαια που τα περιέχουν, το καρυδέλαιο, το λαρδί, το λίπος από μπέικον και οι συνοδευτικές σάλτσες σαλατών που παρασκευάζονται με κρόκους αβγών θα πρέπει να καταναλώνονται περιστασιακά και σε περιορισμένες ποσότητες.
Στην κατηγορία των ξηρών καρπών οι οδηγίες συνιστούν να καταναλώνονται με μέτρο, ενώ μόνο η καρύδα θα πρέπει να προτιμάται περιστασιακά και σε περιορισμένες ποσότητες.
Στην κατηγορία των διαδικασιών μαγειρέματος τα δεδομένα συνηγορούν στο ότι πρέπει να προτιμώνται οι διαδικασίες του ελαφρού ψησίματος, του βρασίματος και του μαγειρέματος στον ατμό, ενώ το ελαφρό τηγάνισμα και το έντονο ψήσιμο θα πρέπει να προτιμώνται με μέτρο ως διαδικασίες μαγειρέματος. Το κανονικό τηγάνισμα θα πρέπει να προτιμάται περιστασιακά.
Τέλος, οι διατροφικές οδηγίες εξέτασαν τα λειτουργικά τρόφιμα και τα συμπληρώματα διατροφής που υπάρχουν διαθέσιμα για τη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ. Στην κατηγορία των φυτοστερολών ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρατήρηση πως οι μεσογειακοί λαοί καταναλώνουν κατά μέσο όρο 500 mgr/ημέρα ενώ για να επιτευχθεί η μείωση της ολικής και της κακής χοληστερίνης κατά 7% - 10% σε ανθρώπους απαιτούνται περίπου 2000 mgr/ημέρα, δηλαδή η τετραπλάσια ποσότητα. Φυσικά οι φυτοστερόλες δεν έχουν καμία επίδραση στα τριγλυκερίδια και δεν υπάρχουν δεδομένα που να δείχνουν πως η μέιωση της χοληστερίνης μέσω των φυτοστερολών προλαμβάνει τα καρδιαγγειακά συμβάματα. Αναμένονται επίσης επιστημονικά δεδομένα που να εγγυώνται την μακροπρόθεσμη ασφάλεια της καθημερινής χρήσης των προϊόντων που είναι εμπλουτισμένα με φυτοστερόλες. Η κατανάλωση σόγιας έχει μικρή επίδραση στη μείωση της χοληστερίνης, περίπου 3% - 5%. Οι υδατοδιαλυτές φυτικές ίνες που προέρχονται από τις νιφάδες της βρώμης, από τη β-γλυκάνη και το ψύλλιο φαίνεται να δρουν ευεργετικά στη μείωση της ολικής και της «κακής» χοληστερίνης. Η συνιστώμενη ποσότητα κατανάλωσης των υδατοδιαλυτών φυτικών ινών φτάνει τα 5 – 15 γρ./ημέρα. Η συμπληρωματική χορήγηση ιχθυελαίων σε δόση 2-3 γρ./ημέρα φαίνεται πως μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων μέχρι και 25% - 30%. Η κόκκινη μαγιά ανεπτυγμένη σε ρύζι, ένα αρχαίο κινέζικο φάρμακο για την καρδιά, περιέχει τις μονακολίνες ως βιοενεργές ουσίες. Η κόκκινη μαγιά παρουσιάζει ένα μηχανισμό δράσης παρόμοιο με αυτό των στατινών που την κάνει να μειώνει τα επίπεδα της ολικής και της κακής χοληστερίνης. Η μακροπρόθεσμη ασφαλής χρήση αυτών των προϊόντων όμως ακόμη δεν έχει πλήρως τεκμηριωθεί και συνίσταται η συμβουλή από τον ειδικό για την πιθανή χρήση τους.


boro.gr

ΤΕΛΟΣ Η ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

Ήρθε η ώρα που οι Ευρωπαίοι θα αναγκαστούν να επιστρέψουν έπειτα από δεκαετίες κατάχρησης της πλαστικής σακούλας, στη χρήση καλαθιών ή χάρτινων συσκευασιών για τα ψώνια τους, έπειτα από την ιστορική συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο τον περιορισμό μέχρι το 2025 κατά περισσότερο από τρία τέταρτα τη χρήση της πλαστικής σακούλας μίας χρήσης που δηλητηριάζει υδάτινες επιφάνειες και εδάφη.
Οι εκπρόσωποι των 28 κυβερνήσεων υπέγραψαν τη συμφωνία αυτή, την οποία είχε προετοιμάσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τις αρχές της εβδομάδας.

Η συμφωνία προβλέπει ότι τα κράτη που δεν το έχουν πράξει ακόμη, θα πρέπει να επιβάλουν χρέωση της πλαστικής σακούλας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019, με στόχο να μειωθεί η κατανάλωση σε 90 σακούλες ανά άτομο ετησίως.

Το 2025, η ετήσια κατανάλωση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 40 σακούλες ανά άτομο, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ανερχόταν το 2010 σε 178 σακούλες ανά κάτοικο ετησίως.

Στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών μέτρων θα βρίσκονται οι "ελαφρές" σακούλες, πάχους κάτω των 50 microns, οι οποίες διανέμονται δωρεάν από πολλά ευρωπαϊκά σουπερμάρκετ...

Περισσότερο από το 90% των 100 δισεκατομμυρίων από τις πλαστικές σακούλες που κυκλοφορούν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιλαμβάνονται στην κατηγορία αυτήν.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια τέτοιες σακούλες καταλήγουν στα σκουπίδια και διασκορπίζονται στο έδαφος, στις θάλασσες, τις λίμνες και του ποταμούς, προκαλώντας ασφυξία σε πουλιά, ψάρια και θαλάσσια θηλαστικά, μετατρεπόμενα σε "θανάσιμη σούπα" στις υδάτινες επιφάνειες.

Για "ιστορική επιτυχία" έκανε λόγο η Δανή ευρωβουλευτής των Πρασίνων Μαργκρέτε Αουκεν , μιλώντας για την πρώτη ευρωπαϊκή συμφωνία αναγκαστικού χαρακτήρα για τον περιορισμό των απορριμμάτων.


paseges.gr

ΤΡΩΤΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙΑ? ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ!



Οι άνθρωποι που καταναλώνουν ακόμη και μέτριες ποσότητες επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος, όπως σαλάμια, λουκάνια, χάμπουργκερ,
ζαμπόν και μπέικον, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιολογικών προβλημάτων ή και πρόωρου θανάτου λόγω καρδιοπάθειας, σύμφωνα με μια νέα σουηδο-πολωνική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια περιβαλλοντικής ιατρικής Αλίτσια Βολκ του ιατρικού πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό «Circulation: Ηeart Failure», μελέτησαν στοιχεία για περίπου 37.000 άνδρες ηλικίας 45 έως 79 ετών χωρίς ιστορικό καρδιαγγειακών προβλημάτων ή καρκίνου. Μετά από 12 χρόνια παρακολούθησης, από αυτούς σχεδόν οι 2.900 είχαν διαγνωστεί με κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα και οι 266 είχαν πεθάνει από την καρδιά τους.
Το επεξεργασμένο κρέας έχει υποστεί κάποιου είδους κατεργασία, με την προσθήκη αλατιού και συντηρητικών ή με κάποια άλλη μέθοδο επεξεργασίας, για παράδειγμα τα «καπνιστά» αλλαντικά περιέχουν πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες. Αντίθετα, όπως είπε η Βολκ, το μη επεξεργασμένο κόκκινο κρέας δεν περιέχει συντηρητικά, ούτε τόσο αλάτι.

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Ο.Γ.Α.



Δελτίο Τύπου


«ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ
ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ
ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ»

Από τον ΟΓΑ ανακοινώνεται ότι:

Την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής
στο Πρόγραμμα Παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε 450
πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον ΟΓΑ. Στις πολύτεκνες αγρότισσες
μητέρες θα καταβληθεί χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ και θα τους δοθεί τιμητικός
έπαινος.
Η υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Παροχής χρηματικών βοηθημάτων και
βραβείων για τις πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης
του ΟΓΑ ξεκινά την Δευτέρα 24-11-2014 και θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη
3-12-2014. Η δικαιούχος πολύτεκνη αγρότισσα μητέρα μπορεί να υποβάλει αίτηση
συμμετοχής σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.
Το πρόγραμμα αυτό θα εφαρμοστεί σε όλους τους νομούς της χώρας.
Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης σχετικά με το Πρόγραμμα αυτό,
δήλωσε: «Για πρώτη φορά ο ΟΓΑ εφαρμόζει και υλοποιεί μέτρα προστασίας και
στήριξης της αγρότισσας πολύτεκνης μητέρας, αναγνωρίζοντας τον Κοινωνικό
και Εθνικό της ρόλο, ιδιαίτερα στις σημερινές δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές
συνθήκες. O ΟΓΑ επιβραβεύει 450 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες, με χρηματικό
βοήθημα 1.000 ευρώ σε κάθε μία και με προσωπικό έπαινο. Ως Διοίκηση
συνεχίζουμε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο
δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις της κοινωνίας, ώστε οι ασφαλισμένοι μας να νοιώθουν
τον Οργανισμό, αρωγό και συμπαραστάτη τους».

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων
του ΟΓΑ σε πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, οι δικαιούχοι θα πρέπει:
 Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας
Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές
τους εισφορές κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.
 Να έχουν, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, γεννήσει τουλάχιστον 4
τέκνα, άγαμα, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή
μέχρι 24 ετών, εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά
ιδρύματα ή ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου
ηλικίας.
 Κάτοχοι βιβλιαρίων υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά τον χρόνο υποβολής της
αίτησης.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Η δικαιούχος πολύτεκνη μητέρα, ασφαλισμένη στον ΟΓΑ θα πρέπει υποχρεωτικά να
προσκομίσει τα παρακάτω δικαιολογητικά, προκειμένου η ηλεκτρονική αίτηση να
συμπληρωθεί σύμφωνα με αυτά :
α) Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς
β) Τα Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α. θεωρημένα- σε ισχύ κατά την ημερομηνία
υποβολής της αίτησης (ατομικό και τέκνων).
(Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που το δικαίωμα της έμμεσης ασφάλισης των τέκνων
στον ΟΓΑ δεν προέρχεται από την ασφαλισμένη στον ΟΓΑ μητέρα αλλά από τον
ασφαλισμένο στον ΟΓΑ πατέρα/σύζυγο, θα πρέπει απαραίτητα να προσκομισθεί και
το ατομικό βιβλιάριο του πατέρα/συζύγου).
γ) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
δ) Φωτοαντίγραφο της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας (“πάσο”) από το οποίο
προκύπτει ο αριθμός ακαδημαϊκής ταυτότητας του φοιτητή.
( αφορά τέκνα άνω των 18 ετών που σπουδάζουν σε δημόσια ΑΕΙ ή ΤΕΙ στην
Ελλάδα).
 ε) Βεβαίωση Σπουδών (αφορά τέκνα άνω των 18 ετών που σπουδάζουν σε
στρατιωτικές σχολές και σε δημόσια ΙΕΚ στην Ελλάδα για τα οποία δεν εκδίδεται
“πάσο”).
 στ) αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ΔΟΥ ή άλλου δημόσιου εγγράφου
από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) της πολύτεκνης
μητέρας
ζ) αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ΔΟΥ ή άλλου δημόσιου εγγράφου
από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) του πατέρα
/συζύγου εφόσον υπάρχει πατέρας /σύζυγος.
Σημειώνουμε ότι στους έγγαμους αναφέρονται στο ίδιο εκκαθαριστικό σημείωμα
ΔΟΥ οι ΑΦΜ των συζύγων.
η) Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου τραπέζης από το οποίο να προκύπτει ο ΙΒΑΝ του
τραπεζικού λογαριασμού της πολύτεκνης μητέρας.
 θ) Απόκομμα καταβολής εισφορών. Η προσκόμιση του δεν είναι υποχρεωτική για
την υποβολή της αίτησης, διευκολύνει όμως στη διαδικασία ανεύρεσης του Α.Μ
ΟΓΑ.
2Σε περίπτωση που τρίτο πρόσωπο προσέλθει για την υποβολή αίτησης
συμμετοχής, πρέπει απαραίτητα να προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά που
αναφέρονται ανωτέρω καθώς και νόμιμη εξουσιοδότηση της αιτούσας.
Η Διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από
αριθμό μεγαλύτερο των τετρακοσίων πενήντα (450) ατόμων ως κριτήριο επιλογής
καθορίστηκε η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του
ΟΓΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ανωτέρω Πρόγραμμα, οι
ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr)