ΟΙ 4 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ 2014.....

Οι τέσσερεις ¨ 4 ¨ μόνο Ολυμπιακοί κύκλοι που άναψαν στο Σότσι, ¨άναψαν¨ και αυτό που συμβαίνει το ¨ 2014¨ ;
Σύμπτωση, σημειολογία ή δρομολόγηση παγκόσμιων γεγονότων;
Ας τα αφήσουμε όλα αυτά στον ιστορικό του μέλλοντος όταν και οι προσωπικές μας ζωές θα είναι κομμάτι αυτής της Ιστορίας.
Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα γιατί τώρα και όχι το 2015 ή μετά;
Ποιοι βιάζονται και σε τι στοχεύουν;
Ποιος έκανε την ζημιά, ποιος θέλει να ανατρέψει γεω- οικονομικο- στρατηγικές ισορροπίες;
Η Γαλλία που ναυπηγεί πολεμικά σκάφη για την Ρωσία. Ή η Γερμανία που “ζεσταίνεται”χάρη στο ρωσικό φυσικό αέριο. Ή οι ΗΠΑ που είναι στην άλλη άκρη του πλανήτη και είναι οικονομικά

ΤΟ AΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ





Ο Γιαννάκης μπαίνει στο μπάνιο και βλέπει τη μαμά του γυμνή. 
-Μαμά, τι είναι αυτό; ρωτάει δείχνοντας ανάμεσα στα πόδια της. 
-Εεεε, αυτό είναι απλά ένα μαύρο σφουγγάρι! 
Την άλλη μέρα και αφού έκανε μια μικρή έρευνα στο μπάνιο, πηγαίνει στην κουζίνα και ρωτάει τη μαμά του. 
-Μαμά που είναι το μαύρο σφουγγάρι που είχες χθες; 
-Εεε δεν ξέρω, κάπου εδώ γύρω θα είναι. Πήγαινε τώρα έξω να παίξεις. 
Ο Γιαννάκης, φεύγει και επιστρέφει καταχαρούμενος σε λίγα λεπτά. 
-Μαμά, μαμά, το βρήκα το σφουγγάρι σου! 
-Αλήθεια; Και πού είναι; 
-Πρέπει να το δάνεισες στην κυρία Μαρίκα δίπλα. Κοίταξα από το παράθυρό της και την είδα να σκουπίζει το πρόσωπο του μπαμπά με αυτό...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ;

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι πρέπει να πλένουμε το κοτόπουλο πολύ καλά πριν το μαγείρεμα Όμως αυτή η τακτική είναι λάθος σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Drexel, καθώς με το πλύσιμο του κοτόπουλου, όχι μόνο δεν το «καθαρίζουμε», αλλά αντίθετα μεταφέρουμε τα βακτήρια που υπάρχουν πάνω του σε άλλα τρόφιμα και επιφάνειες.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, το το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να βάλει το κοτόπουλο όπως είναι στο φούρνο ή στο τηγάνι και να το μαγειρέψει καλά, έτσι ώστε να σκοτωθούν όλα τα βακτήρια.

Tromaktiko

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ:ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2014 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας για τον εορτασμό της Καθαρής Δευτέρας, εκτός από τη μεγάλη Παρέλαση Αρμάτων στη Μελίκη, διοργανώνει στην πόλη της Αλεξάνδρειας γλέντι στο Αμφιθέατρο του Δήμου με προσφορά σαρακοστιανών, άφθονο κρασί, διαγωνισμούς πετάγματος χαρταετού και διάφορα παιδικά δρώμενα. Έναρξη της εκδήλωσης στις 10:30.
H Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας (ΚΕΔΑ) θα διανείμει στα πρώτα εκατό παιδάκια που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση δωρεάν χαρταετούς (αναλογεί ένας χαρταετός ανά οικογένεια).
Μουσική έκπληξη, η εμφάνιση του συγκροτήματος "Alexandrians" σε ένα ποικίλο πρόγραμμα.

Σε περίπτωση που ο καιρός δεν βοηθήσει, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του συλλόγου Ποντίων (Πελοποννήσου 2). 

Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση
του Δήμου Αλεξάνδρειας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΑ) 

"ΑΝΑΜΜΑ ΦΑΝΟΥ" ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΡΕΙΑΣ

Την Κυριακή 2 Μαρτίου στις επτάμιση (7:30) το απόγευμα, μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο, όπως και κάθε τελευταία Κυριακή της Αποκριάς ο Δήμος Αλεξάνδρειας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου και ο Σύλλογος "Αμάραντος" διοργανώνουν το καθιερωμένο έθιμο του ΑΝΑΜΜΑΤΟΣ του ΦΑΝΟΥ. Γλέντι και χορό που θα διαρκέσουν ολόκληρη τη νύκτα υπόσχονται τα μέλη του Συλλόγου στους όπως και κάθε χρόνο πολλούς Αλεξανδρινούς που θα πλημμυρίσουν την πλατεία του Πνευματικού Κέντρου.



Λίγα λόγια για το έθιμο του ανάμματος του Φανού και το Σύλλογο "Αμάραντος"

Κύριο χαρακτηριστικό της Κοζανίτικης Αποκριάς είναι ο «Φανός» - προέρχεται από το αρχαίο ρήμα "φαίνω" - το άναμμα δηλαδή φωτιάς σε βωμό στο σταυροδρόμι κάθε γειτονιάς και τα σατιρικά πειράγματα στο Κοζανίτικο γλωσσικό ιδίωμα. Το έθιμο του ανάμματος του «Φανού» έχει παμπάλαιες ρίζες. Είναι μία γιορτή με λατρευτικό αλλά και ανατρεπτικό χαρακτήρα που στήνεται γύρω από ένα βωμό στον οποίο η φωτιά καίει όλη τη νύχτα και γίνεται το βράδυ της «Τρανής της Απουκράς» όταν το κέφι έχει φτάσει στα ύψη.

Γύρω από τη φωτιά σχηματίζεται ένας κύκλος με επικεφαλής τον κορυφαίο τραγουδιστή, ο οποίος τραγουδάει πρώτος και μόνος του τα αποκριάτικα τραγούδια ακολουθούμενος από το χορό που επαναλαμβάνει ομαδικά και με τον ίδιο τρόπο τον στίχο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συγκεκριμένα μέρη της Κοζάνης που συνήθως είναι τα σταυροδρόμια κάθε γειτονιάς. Είναι καλά οργανωμένη από τους κατοίκους της γειτονιάς και ο καθένας αναλαμβάνει από μία αποστολή: το κέρασμα, την τροφοδοσία, το τραγούδι κτλ.

Φυσικά ο χορός συνοδεύεται από πολύ φαί κιχιά και κρασί! Κάθε μέρα ανάβει και ένας ξεχωριστός φανός και την μεγάλη αποκριά (2η Κυριακή) ανάβουν όλοι μαζί!...

Το έθιμο πάντως έφεραν σίγουρα οι πρώτοι κάτοικοι της Κοζάνης, ερχόμενοι απο την Ήπειρο και αυτό κατάφερε να αντέξει και να διατηρηθεί μέχρι σήμερα. Η υποστήριξη που παρέχει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αλεξάνδρειας στην διατήρηση του εθίμου είναι σημαντική, αφού παλαιότερα οι κάτοικοι μάζευαν ότι μπορούσαν μεταξύ τους για ν' αγοράσουν τ' απαραίτητα για το Φανό. Το έθιμο και σήμερα είναι ζωντανό αφού οι παλαιότεροι έδωσαν τη σκυτάλη στους νεότερους και έτσι το βράδυ της Μ. Αποκριάς ανάβουν οι φωτιές και ακούγονται τα σατιρικά Κοζανίτικα τραγούδια.

Σκοπός του Συλλόγου "Αμάραντος" ήταν και είναι η ενεργός συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα της Αλεξάνδρειας , η αξιοποίηση και διάσωση των ζωντανών στοιχείων της τοπικής μας παράδοσης και του λαϊκού μας πολιτισμού, (χοροί, τραγούδια, έθιμα ). Στόχος του Συλλόγου είναι και η πολιτιστική και πνευματική ανύψωση του επιπέδου των κατοίκων, μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ: ΦΑΤΕ ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΤΕ ΘΕΡΜΙΔΕΣ

Η νηστεία της Σαρακοστής ξεκινά με το γεύμα της Καθαράς Δευτέρας. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που προβαίνουν σε διατροφικές υπερβολές, σκεπτόμενοι ότι ακολουθούν οι 40 ημέρες νηστείας. Ωστοσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας κρύβει «παγίδες» επιβαρύνοντας την υγεία και τη σιλουέτα μας. 

«Τα εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας και της Σαρακοστής είναι τροφές υψηλής θρεπτικής αλλά και θερμιδικής αξίας, γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αν θέλουμε να αποφύγουμε τις διατροφικές παγίδες των ημερών», επισημαίνει η διαιτολόγος-διατροφολόγος Κική Γούτα.

Η διατροφική αξία των εδεσμάτων της Καθαράς Δευτέρας και της Σαρακοστής 
Η λαγάνα, ο χαλβάς, ο ταραμάς, τα όσπρια, τα λαχανικά, τα τουρσιά, τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Καθένα από αυτό έχει τη δική του διατροφική αξία.

«Η λαγάνα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες που μας προσδίδουν ενέργεια. Η υψηλή θρεπτική της αξία της προέρχεται από το σουσάμι, που είναι πλούσιο σε ασβέστιο, σε βιταμίνη Ε, η οποία ασκεί καρδιοπροστατευτική δράση στον οργανισμό και σε αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται λιγνάνες. Οι λιγνάνες είναι υπεύθυνες για τη μείωση της χοληστερίνης και τον καλύτερο έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Το σουσάμι αποτελεί φυτικής προέλευσης τρόφιμο, το οποίο παρέχει υψηλής βιολογικής αξίας φυτικές πρωτεΐνες και είναι πλούσιο σε αμινοξέα. Όταν συνδυασθεί με τρόφιμα που περιέχουν λυσίνη, όπως τα όσπρια και οι ξηροί καρποί, οι πρωτεΐνες που προκύπτουν είναι υψηλής βιολογικής αξίας και διαθεσιμότητας», εξηγεί η κ. Γούτα.

Εξίσου υψηλής διατροφικής αξίας είναι και ο ταραμάς που είναι πλούσιος σε κάλιο, φώσφορο αλλά και σε θερμίδες και νάτριο. «Προσοχή στον ταραμά γιατί μια κουταλιά της σούπας μας δίνει περίπου 40-50 θερμίδες», επισημαίνει η διατροφολόγος.

Ο χαλβάς και τα γλυκά του κουταλιού δεν λείπουν από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. «Αθώα γλυκά, θρεπτικά και νόστιμα μπορούν να ενταχθούν στο διαιτολόγιό μας, αλλά με μέτρο. Τα γλυκά του κουταλιού προσφέρουν φυτικές ίνες, σάκχαρα και καθόλου λιπαρά. Τα γλυκά, όπως ο σιμιγδαλένιος χαλβάς και η σοκολάτα υγείας είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, συμβάλλοντας στην καλή καρδιαγγειακή υγεία, αλλά και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, χωρίς να μας στερούν την απόλαυση. Φρούτα ψημένα μπορούν να προσφερθούν ως γλυκό, παρέχοντας παράλληλα φυτικές ίνες, χαμηλά λιπαρά, βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες», αναφέρει η κ. Γούτα.

Όσπρια όπως τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια, τα κουκιά και ο αρακάς είναι καλό να υπάρχουν μία με δύο φορές την εβδομάδα, συνεχίζει η κ. Γούτα, επισημαίνοντας ότι ο συνδυασμός τροφών που περιέχουν φυτικό σίδηρο (όπως οι φακές και τα μαυρομάτικα φασόλια) με βιταμίνη C από χυμούς φρούτων ή σαλάτες, μεγιστοποιεί την απορρόφηση του φυτικού σιδήρου. Επίσης, ο συνδυασμός ρυζιού με όσπρια, αυξάνει τη βιολογική αξία της πρωτεΐνης και την κάνει ισάξια με τη ζωική.

«Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας λαχανικών είναι χαρακτηριστικό της ελληνικής διατροφής. Η κατανάλωση σαλάτας με το γεύμα μας είναι σημαντική. Ας μην ξεχνάμε πως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν καλές πηγές σιδήρου, περιέχουν αρκετό νερό, ελάχιστο λίπος, καθόλου χοληστερόλη, λίγες θερμίδες και παρέχουν άφθονες βιταμίνες, όπως το φυλλικό οξύ, η βιταμίνη Α, η βιταμίνη Κ, η βιταμίνη C, οι βιταμίνες του συμπλέγματος B, τα καροτενοειδή, καθώς και μέταλλα, ενώ βοηθούν στη διατήρηση του βάρους μας και στην καλή υγεία του δέρματος και των μαλλιών.
Οι φυτοχημικές ενώσεις που περιέχονται στα λαχανικά προσδίδουν τα έντονα χρώματα στα λαχανικά και λειτουργούν και ως αντιοξειδωτικά. Το τουρσί που φτιάχνεται από λαχανικά είναι προϊόν ζύμωσης και μας εξοπλίζει με καλά μικρόβια, που ευνοούν την υγεία του εντέρου και του στομάχου μας. Είναι, όμως, πλούσιο σε αλάτι, το οποίο χρησιμοποιείται στη διαδικασία παρασκευής του. Τα 100 γραμμάρια τουρσί μας παρέχουν 120 θερμίδες», συνεχίζει η κ. Γούτα.

Αναφερόμενη στη διατροφική αξία των θαλασσινών και των οστρακειδών επισημαίνει ότι η κατανάλωσή τους βοηθά στην πρόσληψη των ω-3 λιπαρών οξέων, που θεωρούνται απαραίτητα για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και της πνευματικής μας ανάπτυξης. Επίσης αποτελούν σημαντική πηγή ψευδαργύρου (ιδιαίτερα τα στρείδια), βιταμινών του συμπλέγματος Β (1, 2 και 12), ιωδίου, σεληνίου.

Οι διατροφικές οδηγίες που δίνει η κ. Γούτα για την Καθαρά Δευτέρα είναι:
Ξεκινήστε με ένα γερό πρωινό.
 Αποφύγετε την παράληψη κάποιου γεύματος γιατί θα καταναλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού το μεσημέρι.
Αποφεύγετε την υπερκατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων π.χ. ζυμαρικά, πατάτες. Η ποσότητα μετράει.
 Αποφύγετε το τσιμπολόγημα ενδιάμεσα στα γεύματα.
Τρώτε πέντε μικρά γεύματα, εκ των οποίων τα δύο να είναι φρούτα και χυμοί.
 Συνδυάστε τις ομάδες των τροφίμων και αποφύγετε τη μονοφαγία.
Περπατήστε, τρέξτε, παίξτε με τους αγαπημένους σας, δείτε το σαν μια ευχάριστη φυσική δραστηριότητα, η οποία θα σας προσφέρει αυξημένα επίπεδα ενδορφινών (ουσίες που παράγονται στον εγκέφαλο και καταπολεμούν τον πόνο, μειώνουν την ένταση, το άγχος και την όρεξη, ενώ το επίπεδό τους αυξάνεται μέχρι και 500% έπειτα από 30 λεπτά συντηρητικής αεροβικής γυμναστικής).
«Μυστικά» για μειώσετε τις θερμίδες των νηστίσιμων φαγητών 
Επιλέξτε τα θαλασσινά να είναι ψητά ή αχνιστά και όχι τηγανητά ή με πολλές σάλτσες.
Προσοχή στην ποσότητα της ταραμοσαλάτας και ειδικά τα άτομα με αυξημένη αρτηριακή πίεση, αφού ο ταραμάς περιέχει πολύ αλάτι. Μία με δύο κουταλιές ταραμά στο τραπέζι είναι αρκετό.
Οι ελιές ας είναι ως πέντε. Ας αναλογιστούμε πως πέντε ελιές θερμιδικά ισοδυναμούν με ένα κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο.
 Η κατανάλωση χαλβά ας περιοριστεί σε ένα με δύο κομμάτια στο μέγεθος σπιρτόκουτου.
Προσοχή στη λαγάνα, 2-3 φέτες το πολύ μέσα στην ημέρα μας είναι αρκετές.
Το κρασί, το ούζο και γενικά τα αλκοολούχα ποτά που συνοδεύουν το σαρακοστιανό τραπέζι είναι καλό να μη ξεπερνάει τα 1-2 ποτήρια.
Το τουρσί, όπως και ο ταραμάς, περιέχει μεγάλη ποσότητα αλατιού. Καλό είναι να καταναλώνεται σε περιορισμένη ποσότητα και με προσοχή ειδικά από άτομα που έχουν υπέρταση.
Σημαντικό είναι να υπάρχει ποικιλία από τα εδέσματα στο πιάτο χωρίς όμως υπερβολές. Ο έλεγχος χάνεται όταν υπάρχει υπερβολική κατανάλωση τροφίμων και όχι στα διαφορετικά εδέσματα ή στην υψηλή θερμιδική αξία τους.





health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ

Ξεχάστε τις πατάτες στη χόβολη και τη λιωμένη φέτα με ντομάτα στο αλουμινόχαρτο. 



Μαζί με τα νόστιμα φαγητό που ψήνονται σε αλουμινόχαρτο, τρώμε και το μέταλλο που απελευθερώνεται από το αλουμινόχαρτο, όπως αναφέρεται στο Journal of Electrochemical Science.

Όπως αναφέρεται στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, τότε απελευθερώνεται αλουμίνιο και καταναλώνουμε το μέταλλο αυτό.

Αντίθετα δεν υπάρχει καμία βλαπτική επίδραση, αν τυλίγουμε τα κρύα φαγητά, το τοστ, κ.λπ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ο ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Ένα βίντεο όπου ο ίδιος άνθρωπος ντυμένος στην μία περίπτωση σαν επιχειρηματίας και στην άλλη σαν άστεγος, χάνει την ισορροπία του και σωριάζεται κατω.
Περαστικοί βλέπουν το γεγονός. Κάποιοι σπεύδουν να βοηθήσουν, κάποιοι άλλοι όχι. Δείτε το βίντεο παρακάτω και "θαυμάστε" την ανθρωπιά και απανθρωπιά μας!



ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ(Amy Macdonald - This Is The Life)

ΔΙΩΞΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ...!

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 1/3/2014


ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Υπάρχει μια ηρεμία από την οποία μπορεί να αντλήσετε δυνάμεις. Είναι πιθανόν με τον τρόπο σας να απομονωθείτε για λίγο γιατί θα χρειάζεστε την ησυχία σας. Ο ύπνος πάντως δεν θα σας βλάψει, αντίθετα θα σας κάνει πολύ καλό.
Έρωτας: Είστε ευάλωτοι και ευαίσθητοι απέναντι σε έναν Παρθένο που μπορεί να σας χρειάζεται για ένα θέμα που έχει πολύ προσωπικό. Η σχέση επίσης με Ζυγό μπορεί να μην σας δίνει αυτά που έχετε ανάγκη και να παραμυθιάζεστε κατά κάποιο τρόπο λόγω της αδυναμίας σας να δείτε την αλήθεια.
Καριέρα & Οικονομικά: Προς το παρόν μπορεί να κοιμάστε και η τύχη σας να δουλεύει ή να μην κάνει τίποτε και να κατεβάζετε διάφορες ιδέες. Αν έχετε πίστη όλο και κάτι θα συμβεί που θα αλλάξει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Η ευαισθησία σας πιθανόν να σας παρακινήσει να κάνετε κάποια πράγματα που άλλες φορές δεν τα θεωρούσατε σοβαρά. Όμως να σκέφτεστε ότι κάτι σας ανήκει και θα πρέπει να το πάρετε πίσω. Ένας φίλος Ιχθύς μπορεί να σας ευαισθητοποιήσει και να κινηθείτε σύμφωνα με τις συναισθηματικές του διαθέσεις.
Έρωτας: Η θετική σας στάση απέναντι σε ένα Παρθένο θα σας δημιουργήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Η συναισθηματική σας γαλήνη θα βοηθήσει στο να αποφύγετε κάποιες σκληρές συμπεριφορές κυρίως από έναν Σκορπιό ή μεγαλύτερο πρόσωπο από εσάς.
Καριέρα & Οικονομικά: Προσπαθείτε να συγκεντρώσετε όλα όσα γύρω σας είναι χαοτικά γιατί δεν γίνεται να είστε τελείως ανοργάνωτοι. Ίσως να μην μπορείτε να το κάνετε εξ ολοκλήρου γιατί δεν έχετε και πολύ διάθεση αυτές τις ημέρες. Το καλό όμως είναι ότι έχετε βοήθεια και στήριξη χωρίς εσείς οι ίδιοι να το έχετε επιδιώξει.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Είστε αρκετά ευάλωτοι και για αυτό θα βρεθείτε αντιμέτωποι με καταστάσεις που ίσως να σας παρασύρουν και να βγάλετε την μεγάλη σας εσωτερική ευαισθησία. Επειδή θα υπάρχουν πολλές προσκλήσεις και καλέσματα καλό είναι να διαλέξετε που ακριβώς θα πάτε γιατί θα γίνουν κάποια αφελή λάθη από την πλευρά σας.
Έρωτας: Η προσωπική σας ζωή είναι κάπως μπερδεμένη για αυτό μην βασίζεστε σε πρόχειρες κρίσεις ή σε γνώμες άλλων οι οποίες σας δηλητηριάζουν. Χρειάζεστε να είστε δυνατοί για να αντιμετωπίσετε κάποιες καταστάσεις. Η ευαισθησία θα κτυπήσει κόκκινο για αυτό να είστε προσεκτικοί με τις κρίσεις σας. Η σχέση με Παρθένο ή Ιχθύ θα περάσει από τα σαράντα κύματα.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρειάζεται να είστε πολύ οργανωμένοι με χαρτί και με μολύβι για να μην γίνουν λάθη αλλά και να έχετε αποδείξεις που έχετε δώσει τα χρήματά σας γιατί μπορεί να υπάρξει αμφισβήτηση από ένα πρόσωπο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Έχετε θετική διάθεση για αυτό χειρίζεστε όλες σας τις προσωπικές υποθέσεις με μεγάλη άνεση. Η τέχνη, η καλλιτεχνία, η ποιότητα και γενικά το οτιδήποτε σας κάνει να είστε δυνατοί αλλά και να ενθαρρύνετε το καλό στην ζωή σας θα είναι το κίνητρο για να βγείτε από τα αδιέξοδα.
Έρωτας: Η ηρεμία πάντα βοηθάει στο να καλύψετε κάποια κενά τα οποία πιθανόν δεν βοηθούν την σχέση με έναν Παρθένο. Μπορεί βέβαια να μην έχει λυθεί ακόμα η όλη παρεξήγηση μεταξύ σας αλλά αν αποφασίσετε να δώσετε ο ένας στον άλλον εξηγήσεις θα είναι κάτι που θα σας αλαφρώσει.
Καριέρα & Οικονομικά: Μπορεί να χαλαρώσετε, να είστε αισιόδοξοι αλλά να μην δείτε την ευκαιρία. Θα την καταλάβετε μόνο αν οργανωθείτε περισσότερο. Η προσωπική σας αξία είναι αρκετά μεγάλη αλλά μην περιμένετε να σας το επιβεβαιώσει κάποιος άλλος αν εσείς οι ίδιοι δεν το πιστεύετε.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Παραμένετε ονειροπόλοι αλλά ελαφρώς αδρανείς και δεν μπορείτε να πάρετε κάποιες αποφάσεις. Η ψυχική σας ισορροπία μετράει πάνω από όλα και ίσως σας δοθεί η ευκαιρία να αποκτήσετε περισσότερη αυτογνωσία.
Έρωτας: Όσο και να κρατιέστε τελικά δεν θα αντέξετε να μην μιλήσετε με έναν Ιχθύ που τον γνωρίζετε από το παρελθόν. Είτε εσείς είτε το άλλο πρόσωπο με τον τρόπο του θα σας κάνει να συζητήσετε και να εκμυστηρευτείτε ακόμα και τα προβλήματά σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Θα παραμείνετε στάσιμοι σε κάποια πράγματα και ίσως χρειάζεστε την παρέμβαση ενός πολύ δυναμικού ατόμου για να σας τα βάλει κάτω ένα- ένα και να δείτε την αληθινή υπόσταση του θέματος που έχετε το πρόβλημα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Η Νέα Σελήνη που γίνεται στον άξονά σας θα σας παρασύρει σε πολλές δηλώσεις και υποσχέσεις που αφορούν στα πολύ στενά σας πρόσωπα. Το ότι θέλετε να βοηθήσετε αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε χάσει την ποιότητά σας. Απλά, έχετε αποφασίσει να μην επαναλάβετε τα ίδια λάθη με τους συνεργάτες σας.
Έρωτας: Η δοκιμαστική σχέση που έχει ξεκινήσει σαν πείραμα προκειμένου να δείτε αν το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει είναι απλώς φίλος ή κάτι παραπάνω για σας, θα σας φέρει αποτέλεσμα αλλά με δύσκολο τρόπο γιατί δεν ξεκολλάτε από τις παλιές συνήθειες. Η επαφή με τον Ιχθύ είναι πολύ δύσκολη γιατί θα στριμωχθείτε και δεν θα ξέρετε ποιο είναι το σωστό και το λάθος.
Καριέρα & Οικονομικά: Οι συνεργασίες σας μπορεί να αποκοπούν για λίγο για αυτό θα έχετε την ανασφάλεια ότι κάτι δεν πάει καλά. Ευτυχώς όμως έχετε καλή προστασία, οπότε ό, τι και να χαλάει με κάποιο τρόπο θα επιδιορθώνεται, μέχρι να βρεθεί άκρη.

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Είστε πολύ αναστατωμένοι και ο λόγος είναι ότι δεν θέλετε με το έτσι θέλω να συμφωνήσετε με ένα πρόσωπο ή ακόμα και μια ομάδα. Με τον τρόπο τους, τα λεγόμενά τους ή τα ενδιαφέροντα σας θα σας απομακρύνουν. Και να περνάτε καλά, όλο και κάτι θα εμφανίζεται που θα σας μπλέκει.
Έρωτας: Η σχέση με Ιχθύ δεν σας πιέζει αλλά συνήθως δεν βλέπετε την αλήθεια, αν δηλαδή με αυτή την σχέση μπορείτε να συνεχίσετε ή να πάρετε απόφαση τελικά να μην είστε μαζί. Καλό να ακολουθήσετε την καρδιά σας σε συνδυασμό με την λογική σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Μπλέκεστε με διάφορες δουλειές και στο τέλος δεν ξέρετε με ποιο τρόπο θα τις τελειώσετε ή θα καταφέρετε να βγάλετε κέρδος από αυτές. Καλύτερα ό, τι εμφανίζεται να το διαχειρίζεστε με την λογική σας γιατί μπορεί να γίνουν λάθη ή να πέσετε ακόμα και θύματα απάτης.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Θα σας πιάσει μια γλυκιά νοσταλγία και ίσως να σκαλίσετε ντουλάπια και μπαούλα για να βρείτε αντικείμενα ή φωτογραφίες που σας ενώνουν συναισθηματικά με το παρελθόν. Η δημιουργική σας δράση θα είναι ωφέλιμη για όλους. Η θετική σκέψη για τα παιδιά αλλά και η σχέση μαζί τους μπορεί να σας ξυπνήσει μνήμες και να έχετε και εσείς την ανάγκη δικής σας οικογένειας. Αν το προσπαθήσετε, θα περάσετε πολύ όμορφα.
Έρωτας: Όταν έχετε εσωτερική ηρεμία εύκολα δημιουργείτε μια σταθερότητα που την μεταφέρετε και στους άλλους. Μπορεί να βγείτε και να πιείτε παραπάνω. Αν δεν είστε έτοιμοι, μην τάξετε πολλά. Όταν το θέλετε μαγνητίζετε και κανένας δεν μπορεί να σας αντισταθεί. Η σχέση με Καρκίνο θα είναι πολύ καλύτερη από άλλες φορές. Η προσωπικότητά σας πάντως θα παίξει ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων, κυρίως των γεννημένων το πρώτο δεκαήμερο.
Καριέρα & Οικονομικά: Παρόλο που έχετε ανάγκη να ξεκουραστείτε τα ερεθίσματα είναι πάρα πολλά. Τουλάχιστον έχετε έμπνευση και μπορεί να ρισκάρετε για κάτι που θα σας φέρει ένα εύκολο κέρδος. Η βοήθεια από την οικογένεια θα είναι ευπρόσδεκτη.

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Γενικά: Έχετε ευαισθησίες οι οποίες σας πηγαίνουν κάπως πιο μακριά από την δική σας πραγματικότητα χωρίς να σημαίνει ότι εσείς είστε αμέτοχοι και αδιάφοροι. Αντιθέτως, είστε άτομα με μεγάλη αγάπη για τους γύρω σας και ίσως μερικές φορές από την αφέλεια σας χρειάζεστε μεγαλύτερη προστασία. Ίσως σήμερα να θέλετε να κοιμηθείτε παραπάνω ή να ασχοληθείτε με πράγματα που σας ενοχλούν μέσα στο σπίτι.
Έρωτας: Η ιδεαλιστική πλευρά της σχέσης είναι αυτό που σας ενδιαφέρει. Η σχέση με έναν Ιχθύ θα σας ευαισθητοποιήσει περισσότερο γιατί θα έχετε κοινά σημεία αναφοράς. Προσπαθήστε όμως να ξεπεράσετε ένα σημείο δυσκολίας που έχετε μεταξύ σας που είναι η εναλλαγή διαθέσεων.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρησιμοποιείτε περισσότερο τη διαίσθησή σας και κάνετε κινήσεις που πρακτικά ίσως να μην έχουν καμία σκοπιμότητα. Η εμφάνιση ενός Καρκίνου σε συνδυασμό με μια συνεργασία θα σας φέρει κέρδος αλλά με έναν τρόπο που ίσως δεν το περιμένατε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
Γενικά: Έχετε αποφασίσει να λύσετε όλες τις διαφορές σας με πρόσωπα από το παρελθόν που μέχρι πρόσφατα το θεωρούσατε πολύ δύσκολο και θα δώσετε προτεραιότητα σε μια φιλία η οποία είχε σταματήσει από διαβολές τρίτων. Η σχέση με ένα συγγενικό πρόσωπο θα είναι πολύ καλύτερη από άλλες φορές και αυτό θα σας ανακουφίσει. Ένα μικρό ταξίδι που έχετε αποφασίσει να κάνετε, πιθανόν να σας κάνει καλό και κυρίως αν είναι στην θάλασσα.
Έρωτας: Είστε σε φάση που θέλετε να εκφράσετε τον ψυχισμό σας με στόχο να αλλάξετε την σοβαρή σας εικόνα και να δείξετε ότι έχετε και εσείς βαθιά συναισθήματα αλλά φοβάστε ότι θα παρεξηγηθείτε ή θα δώσετε περισσότερο αέρα από αυτόν που χρειάζεται. Ο Παρθένος είναι ένα πρόσωπο που σας ενδιαφέρει άμεσα, όμως αν δεν κάνει αυτός το πρώτο βήμα ίσως φοβηθείτε να κάνετε εσείς το κάτι παραπάνω για αυτό θα περιοριστείτε σε γενικές συζητήσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Κάπως βρίσκετε έναν τρόπο να ξελαφρώσετε από μια κατάσταση που πιέζεστε εδώ και καιρό. Κυρίως οι γεννημένοι τις τελευταίες ημέρες θα χρειαστεί να κάνετε ένα συμβιβασμό ή μια διπλωματική κίνηση για να εισπράξετε κάποια χρήματα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Γενικά: Έχετε κάποια προσωπικά στοιχεία, πολύ καλά κρυμμένα τα οποία θα βγάλετε και ίσως δείξετε ένα πρόσωπο περισσότερο συναισθηματισμό και ευαίσθητο. Μερικές φορές σας αρέσει να διεκδικείτε αυτά που έχετε στο μυαλό σας και πιθανόν να εμφανιστεί μια καινούργια προοπτική που θα σας φέρει κάτι πολύ προσωπικό και συγχρόνως βιωματικό. Και είναι αυτό που χρειάζεστε άμεσα.
Έρωτας: Η συμπεριφορά σας είναι μερικές φορές περισσότερο επικοινωνιακή και λιγότερο συναισθηματική, τώρα όμως θα αλλάξετε και θα πείτε αυτά που σας ενοχλούν. Ακόμα αν ζηλεύετε, θα το εκφράσετε και ίσως αυτό να δημιουργήσει εκπλήξεις στο πρόσωπο που είστε μαζί. Η σχέση με Καρκίνο και Σκορπιό σίγουρα θα είναι καλύτερη.
Καριέρα & Οικονομικά: Επειδή θα είστε λιγότερο σκληροί με τον εαυτό σας θα δείτε ότι θα κατοχυρωθείτε σε θέματα οικονομικά αλλά και θα δημιουργήσετε ασφάλεια η οποία μερικές φορές σας φαίνεται κάτι πολύ απόμακρο.

ΙΧΘYΕΣ 
Γενικά: Η Νέα Σελήνη σας δίνει πράγματα που θα πρέπει να τα αξιολογήσετε τελείως διαφορετικά από άλλες φορές. Ίσως να χρειάζεται να μπείτε πιο βαθιά στην ψυχή σας και να ανακινήσετε πιο λεπτές χορδές οι οποίες δεν είναι και τόσο εύκολες γιατί μπορεί να σας πονάνε. Σίγουρα θα βρείτε κάτι που θα σας κάνει πολύ καλό. Οι αποφάσεις σας θα είναι πάντως πιο μαλακές σε σχέση με τον εαυτό σας.
Έρωτας: Η ηρεμία και η γαλήνη που νιώθετε αυτές τις ημέρες μπορεί να μεταδοθεί σαν ένα σύννεφο στο άλλο πρόσωπο. Φροντίστε να μην χάσετε όμως αυτή την νηφαλιότητα από ενέργειες τρίτων. Η επαφή με Καρκίνο ή Παρθένο θα σας κάνει πολύ καλό.
Καριέρα & Οικονομικά: Δοκιμάζετε όλες αυτές τις ημέρες να κάνετε κάτι που θα σας βγάλει από τα αδιέξοδα. Καλό είναι να ελπίζετε χωρίς όμως να είστε εκτός πραγματικότητας. Μια νέα σκέψη για τα επαγγελματικά, σίγουρα θα σας κάνει πολύ καλό, αρκεί να την προχωρήσετε μέχρι τέρμα.


astrology.gr

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ


ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ















ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Πόνους περιόδου, Αναιμία, Ατονία, Ανορεξία, Θρομβώσεις, Ψωρίαση, Αρθρίτιδα.
ΑΓΚΙΝΑΡΑ: Διουρητικό, Ορεκτικό, Συκώτι, Χολή, Χοληστερίνη, Σάκχαρο.
ΑΓΡΙΑΔΑ: Διουρητικό, Κυστίτιδα, Ουρηθρίτιδα, Προστάτης, πέτρες στα Νεφρά.
ΑΓΡΙΜΟΝΙΟ: Διουρητικό, Διάρροια, Σάκχαρο, Νεφρά, Πονόλαιμος, Λαρυγγίτιδα.
ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΦΥΛΛΑ: Δυσκοιλιότητα.
ΑΚΟΡΟΣ: Στομαχικές και Εντερικές διαταραχές.
ΑΛΘΑΙΑ: Βήχας, Κρυολόγημα, Βρογχίτιδα, Λαρυγγίτιδα, Ουλίτιδα, Άφθες, Έλκος.
ΑΛΟΗ: Αυξάνει την όρεξη, Εξωτερική Χρήση: για την περιποίηση του δέρματος από εγκαύματα, αμυχές και πληγές.
ΑΛΧΗΜΙΛΛΗ: Πόνους Εμμηνόρροιας και Τοκετού, Αιμορραγίες.
ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ (φύλλα): Μαλακτικό, Κοκίτης, Προστάτης, Σάκχαρο.
ΑΝΕΜΩΝΗ: Κατάθλιψη, Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, Ημικρανίες, Στομαχικά προβλήματα.
ΑΝΗΘΟΣ: Στομάχι, προβλήματα ούρησης, Πέτρες, Kολικούς Νεφρών, Δυσπεψία. Για τη μαγειρική: σαλάτες, λαχανικά, ψάρια, θαλασσινά κ.α.
ΑΝΤΡΑΚΛΑ: Διουρητικό, πέτρες στη Χολή, Χοληστερίνη, Κολίτιδα.
ΑΠΗΓΑΝΟΣ: Υπνωτικό, Βελτίωση όρασης, Διουρητικό, Ορεκτικό, ανωμαλίες περιόδου.
ΑΡΚΕΥΘΟΣ: Διουρητικό, Ρευματισμούς, Ατονία, Δύσπνοια, αρωματισμό λικέρ.
ΑΡΚΤΟΣΤΑΦΥΛΛΟΣ: Διουρητικό, Κυστίτιδα, Λιθιάσεις Ουροποιητικού.
ΑΡΝΙΚΑ: Εξωτερική Χρήση για μώλωπες, τραύματα, αιμορραγίες.
ΑΡΠΑΓΟΦΥΤΟ: Αρθρίτιδα, Συκώτι, Χοληδόχο κύστη.
ΑΣΠΕΡΟΥΛΑ: Διουρητικό, Χαλαρωτικό, Αϋπνία.
ΑΣΠΡΟ ΤΣΑΙ: Χοληστερίνη, Υπέρταση, Αρτηριακή νόσο.
ΑΧΙΛΛΕΑ: Ανορεξία, Χωνευτικό, Διάρροια, Επιληψία, Ανεπάρκεια του Ήπατος, Αδυνάτισμα.
ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ: Αϋπνία, Άγχος, Νεύρα, Υπέρταση, Ταχυπαλμίες.
ΒΑΛΛΩΤΗ: Προλαμβάνει τον εμετό, Δυσπεψία, Διεγερτικό.
ΒΑΛΣΑΜΟ: Κατάθλιψη, Δερματικές Φλεγμονές, Τραύματα, Εγκαύματα, Δερματικές παθήσεις.
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ: Δυσπεψία, Βήχας, Πυρετός, Δυσεντερία, Πνευμονία, Νεύρα. Για τη μαγειρική: μακαρόνια, σαλάτες, λαχανικά, πουλερικά, θαλασσινά κ.α.
ΒΑΤΟΣ: Απαλύνει τους πόνους του τοκετού, Δυσεντερία, Διάρροια, Υπέρταση, Αιμορροΐδες, Άφθες, Ουλίτιδα.
ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ: Εξωτερική Χρήση για αιμορραγίες, Δερματοπάθειες, Εσωτερική Χρήση για την Αμυγδαλίτιδα, Λαρυγγίτιδα, Φαρυγγίτιδα, Διάρροια.
ΒΕΡΒΕΝΑ: Χωνευτικό, Πόνους στομάχου, Διάρροια.
ΒΕΡΒΕΡΙΔΑ: Διουρητικό, παθήσεις Ήπατος, Πέτρες Χολής.
ΒΕΡΜΠΑΣΚΟ (φλόμος): Διουρητικό, Βήχας, Βρογχίτιδα, Ουρικό Οξύ.
ΒΕΡΟΝΙΚΑ: Βήχας, Κρυολόγημα, Στομάχι, Ορεκτικό.
ΒΗΧΙΟ: Βήχας, Κρυολόγημα.
ΒΙΜΠΟΥΡΝΟ: Πόνους περιόδου, Τονωτικό, Καρδιακό.
ΒΙΣΚΟΣ - ΓΚΙ - ΙΞΟΣ: Υπέρταση, Καρδιά αποτρέπει τις θρομβώσεις.
ΒΡΩΜΗ: Βήχας, Γρίπη, Άγχος, Κατάθλιψη.
ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ: Τονωτικό, Ορεκτικό, Πέτρες Χολής, Συκώτι.
ΓΑΛΛΙΟΝ: Πρησμένους αδένες, Πέτρες στα νεφρά.
ΓΕΝΤΙΑΝΗ: Ανορεξία, Δυσπεψία.
ΓΕΡΑΝΙΟ: Τονωτικό, Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος Εξωτερική Χρήση για την Ακμή.
ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ: Βήχας, Άσθμα, Τονωτικό, Στομάχι, Δυσπεψία, Αυξάνει την παραγωγή γάλακτος, Για τη μαγειρική: γλυκά φούρνου, μαρμελάδες κ.α.).
ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ: Γλυκαντικό Γεύσης, Κρυολόγημα, Βήχας, Άσθμα, Έλκος.
ΓΟΜΑ ΑΡΑΒΙΑΣ: Διάρροια.
ΔΑΦΝΗ: Ρευματισμούς, Αρθριτικά, Πυρετός. Για τη μαγειρική: όσπρια, στιφάδο κ.α.).
ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ: Τονωτικό, Κατάθλιψη, Καρδιά, Πονοκέφαλος, Τυμπανισμός, Υπερκόπωση, Εξωτερικά για τριχόπτωση, Πιτυρίδα.
ΔΙΚΤΑΜΟ: Στομάχι, Αφροδισιακό, Νεύρα, Επουλωτικό Τραυμάτων (Εξωτερική Χρήση).
ΔΡΑΚΟΝΤΙΑ: Βρογχίτιδα, Φλεγμονές στόματος, Μύτης, Λαιμού, Στομάχι (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ).
ΔΥΟΣΜΟΣ: Πόνους στομάχου, Αέρια, Κρυολόγημα, Ναυτία, Άγχος, Ένταση, Πόνους περιόδου, για τη μαγειρική: κεφτέδες, σαλάτες, μπιφτέκια, σούπες κ.α.).
ΕΛΕΥΘΕΡΟΚΟΚΚΟΣ: Αυξάνει την αντοχή του οργανισμού, Κατάθλιψη, Εξάντληση, Διεγερτικό κυκλοφορικού, Αγγειοδιασταλτικό.
ΕΛΙΑ (φύλλα φρέσκα ή αποξηραμένα): Αρτηριακή πίεση, Χοληστερίνη, Σάκχαρο.
ΕΠΙΛΟΒΙΟ: Προστάτης.
ΕΡΙΓΚΕΡΟΝ: Διουρητικό, Ρευματισμούς, Παθήσεις κύστεως.
ΕΡΥΘΡΑΙΑ (κενταύριο): Ορεκτικό, Πυρετός, Χωνευτικό, Ίκτερος, Συκώτι.
ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ: Ορεκτικό, Δυσπεψία. Για τη μαγειρική: ομελέτες, ψάρι, κρέας, σαλάτες, κοτόπουλο).
ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ: Αρθρίτιδα, Άσθμα, Βήχας, Κρυολόγημα, Ρευματισμούς, Νευραλγίες, Κυστίτιδα.
ΕΥΦΡΑΖΙΑ: Κρυολόγημα, Εξωτερική Χρήση για διαταραχές ματιών.
ΕΦΕΔΡΑ: Διουρητικό, Άσθμα.
ΕΧΙΝΑΤΣΙΑ: Βήχας, Στομάχι, Πονοκέφαλος, Αδένες, Αυξάνει την φυσική αντίσταση του οργανισμού.
ΖΑΜΠΟΥΚΟΣ: Κρυολόγημα, Βήχας, Πονόλαιμος, Πνευμονία.
ΘΡΥΜΠΑ: Κρυολόγημα. Για τη μαγειρική: πατάτες, ομελέτες, σάλτσες, κρέατα.
ΘΥΜΑΡΙ: Τονωτικό, Διουρητικό, Διεγερτικό, Πέψη, Ευεξία, Κρυολόγημα. Για τη μαγειρική: ψάρι, θαλασσινά, κοτόπουλο, πατάτες κ.α.
ΙΒΙΣΚΟΣ: Αντιοξειδωτικό, Εσωτερικές Αιμορραγίες, Πόνους περιόδου.
ΙΝΟΥΛΑ: Χωνευτικό, Αναπνευστικά προβλήματα.
ΙΡΙΔΑ: Βήχας, Διάρροια, Διουρητικό, Χολή, Κύστη, Σπλήνα.
ΙΤΙΑ: Τονωτική, Πυρετός, Αρθρίτιδα, Πονοκέφαλος, Φλεγμονές.
ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΓΕΝΙΑ: Διουρητικό, πέτρες Νεφρών, Χολής, Ουρική Αρθρίτιδα, Σάκχαρο, Αρτηριοσκλήρυνση, Τονωτικό, Έμμηνος Ρύση .
ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ: Χωνευτικό, Έλκος, πόνοι Περιόδου, για Εξωτερική Χρήση: για εγκαύματα κεντρίσματα εντόμου. Για τη μαγειρική: χρωστική για το βούτυρο, το τυρί κ.α.
ΚΑΜΒΑΛΛΑΡΙΑ: Καρδιοτονωτικό, Διουρητικό, Ηρεμιστικό, Εμετός.
ΚΑΝΕΛΛΑ: Αναπνευστικά προβλήματα, Βρογχίτιδα, Δυσεντερία, Νεφρών, Ήπαρ, Αφροδισιακό, Θερμαντικό, για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική (στα μπισκότα και στο τσάι).
ΚΑΡΔΑΜΟ: Διεγερτικό, Ορεκτικό, Δυσπεψία, Ουλίτιδα.
ΚΑΡΥΔΟΦΥΛΛΑ: Τονωτικό, Σάκχαρο, Εξωτερική Χρήση για τις Δερματοπάθειες.
ΚΑΣΤΑΝΙΑ: Τονωτικό, Πυρετός, Διάρροια, Αρθρίτιδα, Εξωτερική Χρήση για τα μάτια και τις αιμορροΐδες.
ΚΑΨΕΛΛΑ: Καθαρισμός αίματος, Αρτηριακή πίεση, Κυκλοφορία Αίματος, Τόνωση Καρδιάς, Μολύνσεις Ουροδόχου Κύστεως, πόνους Περιόδου, Τοκετός.
ΚΛΗΜΑΤΟΦΥΛΛΑ: Κυκλοφορικό, Αιμορροΐδες, Διάρροια.
ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ: Ενισχυτικό γεύσης, Καρδιά, Κυκλοφορικό.
ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΣ: Χωνευτικό, Διεγερτικό, Αφροδισιακό, Στομάχι, Νευρική Ανορεξία, Κόπωση,Πονοκέφαλος, για τη μαγειρική: γλυκά, κέικ, ψωμί κ.α.
ΚΟΛΛΙΤΣΙΔΑ (ΛΑΛΑ ΑΡΚΤΙΟΝ): Αϋπνία, Διουρητικό, Στομάχι, Εξωτερική Χρήση για δερματοπάθειες.
ΚΟΥΜΑΡΙΑ (φύλλα): Δυσκοιλιότητα, Προστάτης, Αιμορραγίες της μήτρας.
ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ (κιτρινόριζα): Διεγερτικό Χοληδόχου Κύστης, Ήπατος, Παγκρέατος, Δυσπεψία, Χρωστική Τροφίμων.
ΚΡΑΤΑΙΓΟΣ: Υπόταση, Υπέρταση, Στηθάγχη, Κυκλοφορικό.
ΚΡΕΜΜΥΔΙ: Διαβήτης, Τονωτικό, Υπέρταση. Για τη μαγειρική: κρέας, κυνήγι, σαλάτες κ.α.
ΚΡΙΘΑΡΙ: Τονωτικό, Έλκος, Στομαχικές Διαταραχές, Φυσική δύναμη, Αντιοξειδωτικό, Χοληστερίνη.
ΚΡΟΚΟΣ: Χωνευτικό, Άσθμα, Αναιμία, Κατάθλιψη, Δυσεντερία, Διουρητικό, Εμμηνόπαυση. Για τη μαγειρική: χρωστική σε διάφορα φαγητά).
ΚΥΔΩΝΙΑ: Μαλακτικό Βήχα, Πονόλαιμος, Αϋπνία, Αφροδισιακό γυναικών.
ΚΥΜΙΝΟ: Αεροφαγία, Ταχυπαλμίες, Ανορεξία, Δυσπεψία, Κολικοί, Συστατικό για συνταγές με χοιρινό και λάχανο, Σούπες Μακαρόνια κ.α.
ΛΑΓΟΚΟΙΜΗΘΙΑ: Σάκχαρο, Χωνευτικό, Βήχας.
ΛΑΜΙΟΥΜ: Βοηθά στον ύπνο, Κρυολόγημα, Δυσκοιλιότητα.
ΛΑΠΑΘΟ: Δερματοπάθειες, Φαγούρες, Χωνευτικό, Ωτίτιδα, Ίκτερος, Φυματίωση.
ΛΕΒΑΝΤΑ: Ηρεμιστικό, Ημικρανία, Πονοκέφαλος, Νευρασθένειες, Αϋπνία, Εντομοαπωθητικό αντί για τη χρήση της ναφθαλίνης.
ΛΕΜΟΝΙ: Δροσιστικό Αρθρίτιδα, Πυρετός, Ρευματισμοί, Βήχας, Δυσπεψία.
ΛΕΟΝΟΥΡΟΣ: Παθήσεις Καρδιάς, Κυκλοφορικό, Θρομβώσεις.
ΛΕΥΚΗ: Πυρετός, Διουρητικά, Τονωτικά, Διαταραχή Ουροποιητικών, Ουρική Αρθρίτιδα, Νεύρωση στομάχου.
ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ: Ίκτερος, Πέτρες Χολής, Ρευματόπονους, Βρογχικά, Πνευμονία.
ΛΥΚΙΣΚΟΣ: Ορεκτικό, Χωνευτικό μείωση νευρικής έντασης, Αϋπνία.
ΛΥΚΟΠΟΔΙ: Προβλήματα Θυρε-οειδή.
ΛΥΝΑΡΙΑ: Δερματοπάθειες, Δηλητηριάσεις, Δαγκώματα, Ηρεμιστικά, Ορεκτικό.
ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ: Διουρητικό, Υπέρταση, πέτρες στα Νεφρά, Ταχυπαλμία, πόνους Περιόδου. Συστατικό για τη μαγειρική: κοτόπουλου, κρέατος, πουλερικών, ψαριών, λαχανικών πατά-τας και σαλατών.
ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ: (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΟ). Καταπραϋντικό, Αφροδισιακό, Γονιμοποιητικό, Ήπιο ναρκωτικό
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ: Αϋπνίες, Άγχος, Στομαχόπονος, Πονοκέφαλος, Κοιλόπονος.
ΜΑΡΑΘΟΣ: Αδυνάτισμα, Διουρητικό, Δυσπεψία, καθαρίζει τα Νεφρά, Ναυτία, Πέψη, Βήχας, Γρίπη, ρυθμίζει την Έμμηνο Ρύση, αυξάνει την ποσότητα γάλακτος.
ΜΑΡΟΥΒΙΟ: Διαταραχές Αναπνευστικού, Τονωτικό, Αντιπυρετικό, Ήπαρ, Ηρεμιστικό.
ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ: Τονωτικό, Μελαγχολία, Αϋπνίες, Ουρικό Οξύ, Ναυτία, Υπέρταση, Ταχυκαρδίες, Νευρική ένταση, Ενοχλήσεις στομάχου, Κρυολόγημα.
ΜΕΝΤΑ: Δροσιστική, Κρυολόγημα, Δυσπεψία, Στομαχικούς πόνους, Τονωτικό.
ΜΗΝΥΑΝΘΟΣ: Ρευματισμούς, Αρθρίτιδα, Δυσπεψία, Ήπαρ, Χοληδόχος κύστη.
ΜΟΛΟΧΑ: Μαλακτικό, Βήχας, Βρογχικά, Φαρυγγίτιδα, Εξωτερικός Καθαρισμός Επιδερμίδας.
ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ: Δυσπεψία, Διεγερτικό, Πέτρες Χολής. Για τη μαγειρική: παγωτά, κέικ, κρεατικά.
ΜΠΕΛΑΝΤΟΝΑ: Κατά της ακράτειας, Στομάχι, Κολικούς, Δυσκοιλιότητα Αιμορροΐδες.
ΜΠΟΛΝΤΟ: Λοιμώξεις ουροποιητικά, Πέτρες χολής.
ΜΠΟΡΑΝΤΖΑ: Διουρητικό, Τονωτικά, Κρυολόγημα, Πυρετός, Πνευμονικές Παθήσεις, Επινεφρίδια, Αυξάνει τη ροή του γάλακτος.
ΜΥΡΤΙΛΛΟΣ: Σάκχαρο, Τονωτικό, προλαμβάνει τον Πυρετό.
ΠΑΙΩΝΙΑ: Βοηθά στον τοκετό.
ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ: Ηρεμιστικό, Υπνωτικό, Βήχας, Κρυολόγημα, Μαλακτικό, Συστατικό για την παρασκευή ψωμιού, μπισκότων και κέικ.
ΠΑΣΙΦΛΩΡΑ: Ηρεμιστικό Καρδιοτονωτικό, Διουρητικό, Άγχος, Νευρική Ένταση, Αϋπνία.
ΠΕΝΤΑΝΕΥΡΟ: Μαλακτικό, Διουρητικό, Κρυολόγημα, Εξωτερική Χρήση για την επούλωση πληγών.
ΠΕΡΔΙΚΑΚΙ: Προστάτης, Πέτρες, Ουροποιητικά.
ΠΕΤΑΣΙΤΗΣ: Βήχας, Σπασμούς στομάχου, Χολή, Πόνοι.
ΠΕΥΚΟ: Βρογχίτιδα, Πνευμονία, Βήχας, Ρευματισμοί.
ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ: Δυσπεψία, Ναυτία, Κακή Κυκλοφορία, Κρυολόγημα.
ΠΛΑΤΑΓΚΟ (ΨΥΛΛΙΟΝ): Μαλακτικό, Δυσκοιλιότητα, ερεθισμένα έντερα.
ΠΟΛΥΚΟΜΠΙ: Διάρροια, Ρευματόπονους, Κολικούς Διουρητικό, Αιμορροΐδες.
ΠΟΛΥΤΡΙΧΙ: Τονωτικό Μαλλιών, Κρυολόγημα, Φαρυγγίτιδα, Βρογχίτιδα, Άσθμα.
ΠΟΥΛΜΟΥΝΑΡΙΑ: Κρυολόγημα, Βρογχίτιδα, Παθήσεις Αναπνευστικού, Διουρητικό.
ΠΡΙΜΟΥΛΑ: Κρυολόγημα, Βήχας, Αμυγδαλίτιδα, Φαρυγγίτιδα, Ουλίτιδα, Κομπρέσες για επούλωση πληγών.
ΡΕΒΕΝΤΙ: Διεγερτικό λειτουργίας του Ήπατος και της Πέψης.
ΡΕΙΚΙ: Διουρητικό, Ορεκτικό, Τονωτικό, Βήχα, Κρυολόγημα, Νευρικές παθήσεις.
ΡΙΓΑΝΗ: Βήχας, Στομαχόπονος, Άσθμα, Διάρροια, Εντερικές Διαταραχές, Ρευματισμούς, Πονόδοντος. Συ-στατικό για την μαγειρική πολλών φαγητών.
ΣΑΛΕΠΙ: Μαλακτικό, Θερμαντικό, Τονωτικό, Κρυολόγημα.
ΣΕΛΙΝΟ: Διεγερτικό, Αρθρίτιδα, Βρογχίτιδα, Ανορεξία, Ρευματισμούς, Διουρητικό, Τονωτικό, Ουρικό οξύ. Για τη μαγειρική σούπας, σαλάτας, κρεατικών και πουλερικών.
ΣΗΜΥΔΑ: Τονωτικό, Διουρητικό, Προβλήματα ουροδόχου κύστεως και νεφρών, Ρευματισμοί.
ΣΙΝΑΠΟΣΠΟΡΟΣ: Διεγερτικό, Διουρητικό, Κρυολόγημα, Βρογχίτιδα, Πνευμονία, Ρευματισμούς, Χρόνια Δυσκοιλιότητα, Πονοκέφαλος. Εξωτερική Χρήση για τους μώλωπες.
ΣΚΟΡΔΟ: Αρτηριοσκλήρωση, Υπέρταση, Χοληστερίνη, Τριγλυκερίδια, Καρδιακά προβλήματα, Νευραλγίες, για την μαγειρική πολλών φαγητών.
ΣΚΟΡΠΙΔΙ: Διουρητικό, Πέτρες στα Νεφρά, Βήχας, Σπλήνα, Στηθικές παθήσεις.
ΣΚΟΥΤΕΛΛΑΡΙΑ: Νευρική Εξάντληση, Προεμμηνορροϊκή ένταση, Αϋπνία.
ΣΜΥΡΝΑ (ΜΥΡΟ): Γαργάρες, Πονόλαιμος, Μολυσμένα Ούλα, Μυκητιάσεις στόματος και ποδιών.
ΣΤΕΛΑΡΙΑ: Δερματικές παθήσεις, Λοιμώξεις Ουροποιητικού.
ΣΥΚΟΦΥΛΛΑ: Άσθμα, Βήχας, Φαρυγγίτιδα.
ΣΥΜΦΥΤΟ: Μαλακτικό, Επουλωτικό πληγών, Ορεκτικό, Χωνευτικό, Κολίτιδα, Έλκος.
ΣΙΝΑΜΙΚΗ: Δυσκοιλιότητα.
ΤΑΝΑΣΕΤΟ: Χωνευτικό, Κολίτιδα, προβλήματα Ουροποιητικού, Ήπατος και Χολής, Τριχόπτωση, Έμμηνο Ρύση.
ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ: Τονωτικό, κατάλληλο για εξασθενημένους οργανισμούς, Αφροδισιακό, Άγχος, Αμνησία, Ανορεξία, Διαβήτης, Κατάθλιψη.
ΤΙΛΙΟ: Ελαφρά υπνωτικό, Βήχας, Ρευματισμούς, Αρθρίτιδα, Δυσκοιλιότητα, Δυσπεψία, Πέτρες στα Νεφρά, Ημικρανίες.
ΤΟΥΓΙΑ: Διουρητικό, Εξωτερική Χρήση για κρεατοελιές, Λιπαρά δέρματα.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ: Διουρητικό, Τονωτικό, Πυώδη Αμυγδαλίτιδα, Πληγές στο στόμα, Πονοκέφαλος, Ζαλάδες.
ΤΡΙΒΟΛΙ: Διεγερτικό της κυκλοφορίας, μειώνει την Πίεση, διεγερτικό του Ήπατος.
ΤΡΙΓΩΝΕΛΛΑ: Μαλακτικό, Χωνευτικό, Αντιοξειδωτικό, Αναιμία, Σάκχαρο, Αυξάνει τη ροή γάλακτος, Πόνους περιόδου .
ΤΡΙΦΥΛΛΙ: Τονωτικό, Αναιμία, Βρογχίτιδα, Κοκίτης, Βήχας, Εξωτερική Χρήση για πρηξίματα και πληγές.
ΤΣΑΪ ΒΟΥΝΟΥ: Αντιοξειδωτικό, Κρυολόγημα, Πεπτικό, Διουρητικό, Βήχας.
ΤΣΑΪ ΜΑΥΡΟ: Διεγερτικό, Τονωτικό, Διάρροια, Χωνευτικό, Θερμαντικό, Εφιδρωτικό, Κρυολόγημα, Βήχας, Συνάχι, Διουρητικό, Νταμιάνα.
ΤΣΑΪ ΠΡΑΣΙΝΟ: Αντιοξειδωτικό, Τονωτικό, Χοληστερίνη, Υπέρταση, Υπερένταση, Υπερτριγλυκερίδια.
ΤΣΙΜΙΤΣΙΦΟΥΓΚΑ: Νευρικοί και μυϊκοί πόνοι.
ΤΣΙΝΓΚΟ ΜΠΙΛΟΜΠΑ: Για μακροβιότητα.
ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ: Διουρητικό, Σάκχαρο, Αφροδισιακό, Ουρικό Οξύ, πέτρες στη Χολή
ΥΔΡΑΣΤΙΣ: Βήχας, Αιμορραγίες Μήτρας, Τονωτικό, Εξωτερική Χρήση στα ερεθισμένα δέρματα.
ΥΟΣΚΥΑΜΟΣ: Υπνωτικό, Εγκεφαλικές παθήσεις, Βήχα, Κοκίτη, Ακράτεια ούρων, Αιμορροΐδες, Υστερίες, Αιμοπτύσεις, Μητρορραγίες (χρήση με προσοχή).
ΥΣΣΩΠΟΣ: Ορεκτικό, Χωνευτικό, Φαρυγγίτιδα, Αμυγδαλίτιδα, Ερεθισμένο λαιμό, Κρυολόγημα, Ηρεμιστικό, Χαλαρωτικό, Κατάθλιψη.
ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ: Τονωτικό, Διεργετικό, Κατάθλιψη, Εφιδρωτικό, Δυσπεψία, Γαστρίτιδα, Αρθρίτιδα, Υπερτασικό.
ΦΛΙΣΚΟΥΝΙ: Τονωτικό, Κολικούς στομάχου και εντέρων, Δυσπεψία, Δροσιστικό.
ΦΟΥΜΑΡΙΑ: Διεγερτικό του Ήπατος και της Χοληδόχου Κύστεως.
ΦΡΑΓΚΑΡΙΑ: Γαστρικές φλεγμονές και λοιμώξεις, Ίκτερος, Ορεκτικό.
ΦΡΑΟΥΛΙΑ (ΦΥΛΛΑ): Διουρητικό, Ηρεμιστικό, καθαρίζει το Αίμα, Εξάντληση.
ΦΤΕΛΙΑ: Κατά των φλεγμονών, Καταπραϋντικό, Διάρροια.
ΦΥΚΙΑ: Κρέμες, Πλούσια σε ιώδιο, Αδένες.
ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ: Διουρητικό, Υπέρταση, Αρτηριοσκλήρωση, Ζαχαρώδη Διαβήτη.
ΦΥΤΟΛΑΚΑ: Ρευματισμούς, Αδενοπάθεια (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ)
ΧΑΜΟΜΗΛΙ: Χαλαρωτικό, Άγχος, Δυσπεψία, Αϋπνία, Έλκος, Στομάχου, Κολικούς, Διάρροια, Εξωτερική Χρήση για πλύσεις μολυσμένων πληγών.
ΧΑΡΟΥΠΙΑ (ΣΠΟΡΟΙ): Οστεοπόρωση.
ΧΕΛΙΔΟΝΙΟ: Χοληδόχος Κύστη, Στομάχι, Έντερα.
ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ: Κρυολόγημα, Πυρετός, Πονοκεφάλους.
ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΑ (ΣΟΛΙΝΤΑΓΚΟ): Ουρολοίμωξη, Παθήσεις Ουροποιητικών Διάρροια, Χωνευτικό, Στομάχι, Διεγερτικό Νεφρών, Χολής και Ήπατος.
ΧΡΥΣΟΡΙΖΑ: Τονωτικό, Επουλωτικό, παθήσεις Νεφρών και Κύστεων.

Οι πληροφορίες για τις φαρμακευτικές ιδιότητες των βοτάνων που περιέχονται σε αυτό τον BLOG δεν αποτελούν συνταγή.
Μερικά βότανα μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες .
Για οποιαδήποτε πάθηση  πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας.


πηγη: cretanherbs.gr

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΚΟΡΔΟΥ


ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ

ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΟΧΗ ΦΥΤΕΥΣΗΣ
Το σκόρδο καλλιεργείται σε εύκρατο κλίμα στη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης. Είναι ανθεκτικό σε χαμηλές θερμοκρασίες, που ως ένα βαθμό το βοηθούν στην ανάπτυξη. Υψηλά ποσοστά υγρασίας καθυστερούν την ωρίμανση και μεγαλώνει ο κίνδυνος για ανάπτυξη μυκήτων.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ

Το έδαφος πρέπει να οργώνεται βαθειά ώστε να αφρατοποιείται προκειμένου να εισέρχονται εύκολα οι σκελίδες κατά τη φύτευση και να απορροφάται ικανοποιητικά το νερό. Το έδαφος πρέπει να είναι έτσι ώστε να γίνεται ομοιόμορφο πότισμα. Τέλος διαμορφώνεται ανάλογα τη μέθοδο φύτευσης.
Για τη φύτευση του σκόρδου χρησιμοποιείται η μέθοδος των αναχωμάτων. Σχηματίζουμε αναχώματα 15-20cm και τοποθετούμε το σπόρο περίπου σε απόσταση ενός μέτρου ή και λιγότερο από το κέντρο ανάμεσα σε δύο αναχώματα και σε  2.5-5 cm  βάθος.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΥΤΕΥΣΗ

Μετά τη βλάστηση είναι αναγκαίο να γίνονται κάποιες περιποιήσεις ώστε το έδαφος να διατηρείται κατάλληλο. Αυτές είναι διατήρηση των αναχωμάτων, καταστροφή των ζιζανίων με μηχανική βοήθεια, λίπανση του εδάφους και επαρκές πότισμα.
Συνεπώς αποφεύγονται οι βαθιές καλλιέργειες. Το πιο γνωστό ζιζανιοκτόνο είναι το Linuron που χρησιμοποιείται σε συγκέντρωση 50-75γρ. σε 40-80 λίτρα/στρέμμα. Η επιφανειακή λίπανση γίνεται με άζωτο και η κατάλληλη ποσότητα είναι 5-9 Ν/στρέμμα.

halofgarden.gr

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Μιλήστε στα παιδιά όχι μόνο για το ασφαλές σεξ, αλλά και για τις ασφαλείς σχέσεις:

Ο Φεβρουάριος είναι επίσημα, πλέον, ο μήνας που αφιερώνεται στην ενημέρωση και την αφύπνιση αναφορικά με το ζήτημα της βίας στις εφηβικές σχέσεις. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η βία στις εφηβικές σχέσεις είναι πολύ πιο συχνή από όσο η κοινή γνώμη εκτιμά, με μία στις 5 μαθήτριες λυκείου να έχει πέσει θύμα σωματικής, ή σεξουαλικής βίας από τον σύντροφό της. Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά δεδομένα, η πιο ευάλωτη ηλικιακή ομάδα είναι αυτή των νέων γυναικών 16-24.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Θ.Παλλαντζάς, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

Αν και σχεδόν τα 2/3 των εφήβων δηλώνουν ότι ένα φιλικό τους πρόσωπο κακοποιείται στα πλαίσια μιας ερωτικής σχέσης, λιγότερο από τους μισούς γονείς αναφέρουν ότι έχουν μιλήσει στα παιδιά τους για τη βία και τις υγιείς σχέσεις.
Οι ειδικοί θέλουν να αφυπνίσουν τους γονείς τονίζοντας πως θύματα αυτού του τύπου βίας μπορεί να είναι τα παιδιά τους και ότι δεν υπάρχει πόλη, κοινότητα, ή οικογένεια που έχει ανοσία σε αυτή. Δυστυχώς, μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί να αποκαλύψει τα ονόματα των όμορφων νεαρών γυναικών που έχασαν τη ζωή τους από τους βίαιους σεξουαλικούς συντρόφους τους.
Παράλληλα, η βία στις σχέσεις, όπως και όλοι οι τύποι ενδοοικογενειακής βίας, πλήττει όλα τα κοινωνικοοικονομικά στρώματα και τις φυλετικές ομάδες . Η χρήση της βίας λειτουργεί ως μέσο απόκτησης ισχύος κι ελέγχου πάνω στο θύμα και τη σχέση. Συνήθως, οι βίαιες συμπεριφορές προκύπτουν όταν ο σύντροφος που κακοποιεί αισθάνεται ότι χάνει τον έλεγχο. Αυτό σημαίνει ότι η πιο επικίνδυνη φάση στις σχέσεις αυτές, είναι όταν το θύμα τελικά προσπαθήσει να φύγει από τη σχέση. Τότε είναι που λαμβάνουν χώρα οι πιο ακραίες μορφές άσκησης της βίας που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στο φόνο.
Είναι ενδεχομένως η έλλειψη εμπειρίας στις σχέσεις, αυτή που κάνει την ηλικιακή ομάδα των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων πιο ευάλωτη. Παράλληλα, η πίεση που δέχονται από το περιβάλλον των συνομηλίκων τους να είναι σε μια σχέση, σε συνδυασμό με τις μη ρεαλιστικές πεποιθήσεις που έχουν πολλές νεαρές γυναίκες αναφορικά με τη ρομαντική αγάπη, μπορεί να δημιουργήσουν στα θύματα το αίσθημα ότι ευθύνονται για ότι τους συμβαίνει. Πολύ συχνά, για παράδειγμα, συγχέουν τα ενδεικτικά προειδοποιητικά σημάδια μιας κακοποιητικής σχέσης, όπως είναι η εμμονική ζήλεια και η κτητικότατα, με ρομαντικές χειρονομίες και ενδείξεις αγάπης και αφοσίωσης του συντρόφου τους. Από την άλλη, πολύ συχνά οι νεαροί άνδρες μπορεί να αισθάνονται την πίεση  να ελέγχουν τις συντρόφους τους και να είναι επιθετικοί σαν απόδειξη της αρρενωπότητας τους.
Οι ειδικοί αναφέρονται επίσης, στα σημάδια που πρέπει να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου στους γονείς, καθώς είναι ενδεικτικά της συμμετοχής του παιδιού τους σε μια κακοποιητική σχέση. Κάποια από αυτά είναι η κατάθλιψη και οι εναλλαγές στη διάθεση, οι απουσίες και τα προβλήματα στο σχολείο, η απομόνωση από φίλους και οικογένεια, η χρήση αλκοόλ και ουσιών, καθώς και οποιαδήποτε ένδειξη σωματικού τραυματισμού.
Μπορεί επίσης, να υπάρχουν ενδείξεις ότι ένας έφηβος αναπτύσσει βίαιες συμπεριφορές στις σχέσεις του, όπως είναι η υπερβολική ζήλια, οι εκρήξεις θυμού, η λεκτική κακοποίηση, η κατηγορία άλλων για διάφορα προβλήματα, καθώς και οι απειλές βίας. Πολλοί είναι οι γονείς που εύχονται να γνώριζαν τα σημάδια αυτά πριν να είναι αργά.
Είναι σημαντικό οι γονείς να προσέχουν, να παρατηρούν και να συμμετέχουν στη ζωή των εφήβων. Η αρχή της εφηβείας είναι η κατάλληλη στιγμή για να συζητήσουν με τα παιδιά το ζήτημα των σχέσεων και το τι συνιστά μια υγιή σχέση. Εάν υπάρχει ανησυχία οι γονείς  μπορούν να απευθυνθούν στους επαγγελματίες υγείας που παρακολουθούν το παιδί, οι οποίοι ενδεχομένως θα τους φέρουν σε επαφή με τους τοπικούς φορείς που διαχειρίζονται τα προβλήματα της ενδοοικογενειακής βίας και της βίας στις σχέσεις.
Απαραίτητο, επίσης, είναι να υπάρχει μεριμνά τόσο για τη βία στις σχέσεις, όσο και για το σχολικό εκφοβισμό μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Η ενημέρωση για τα φλέγοντα αυτά ζητήματα πρέπει επίσης  να γίνει σε επίπεδο κοινότητας. Στην Αμερική έχουν ξεκινήσει διάφορες καμπάνιες για την πρόληψη της εφηβικής βίας και την προαγωγή των υγιών σχέσεων , ενώ παράλληλα, το κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων παρέχει διαδικτυακές πηγές για την υποστήριξη  των εκπαιδευτικών, των γονέων,  αλλά και των παιδιών και την καλύτερη διαχείριση της βίας στις εφηβικές σχέσεις.
Τα παιδιά, συνήθως, φοβούνται να μιλήσουν για τη βία, ιδιαίτερα όταν είναι αποδέκτες της. Οι γονείς όμως δεν πρέπει να φοβούνται να ρωτήσουν και να συζητήσουν γι αυτή. Ακόμα και εάν στην αρχή οι έφηβοι δείχνουν να μην ακούν, στην πραγματικότητα το κάνουν.  Σε κάθε περίπτωση, άλλωστε, χρειάζεται ομαδική προσπάθεια για να σπάσει ο κύκλος της βίας.




www.boro.gr

TI NA KΑΝΩ ΟΤΑ ΖΑΧΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΙ;

Το «ζαχαρωμένο» μέλι δεν είναι αλλοιωμένο. Αντίθετα, η διαδικασία κατά την οποία στερεοποιούνται οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχει, χαρακτηρίζει το πραγματικό μέλι από άνθη και δηλώνει αγνότητα. Για να απαλλαγείτε από τους κρυστάλλους που δημιουργούνται, αρκεί να το βάλετε σε ένα γυάλινο δοχείο και να το βυθίσετε σε ένα κατσαρολάκι με νερό, στους 45-55 βαθμούς. Προσοχή, όμως! Μην το βράσετε, γιατί θα χαθούν τα αρωματικά του στοιχεία και θα μειωθεί η θρεπτική του αξία. Για να καθυστερήσετε την κρυστάλλωση στο μέλλον, αποθηκεύεστε το μέλι σε χώρο δροσερό και σκοτεινό, εκτός ψυγείου.

vita.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟ 2013

Ο ετήσιος απολογισμός του 2013 για τα νοσοκομεία όλης της χώρας παρουσιάστηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και τη συμμετοχή των διοικητών όλων των νοσοκομείων της επικράτειας.


Τα στοιχεία του απολογισμού αντλήθηκαν από το ESY.net., την ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου στην οποία είναι ενταγμένα όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ για τον απολογισμό χρησιμοποιήθηκαν οικονομικοί και λειτουργικοί δείκτες.

Ειδικότερα, η κατάταξη των νοσοκομείων που παρουσιάζεται ανά αριθμό κλινών και με αλφαβητική σειρά έχει ως εξής:

Έως 100 κλίνες και την υψηλότερη αξιολόγηση είναι τα ακόλουθα:

• Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας
• Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Γουμένισσας
• Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλαβρύτων
• Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νεάπολης «Διαλυνάκειο»
• Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο»

Από 100 έως 250 κλίνες και την υψηλότερη αξιολόγηση είναι τα ακόλουθα:

• Γενικό Νοσοκομείο Άρτας
• Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών
• Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς
• Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης
• Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας

Από 251 έως 400 κλίνες και την υψηλότερη αξιολόγηση είναι τα ακόλουθα:

• «Κωνσταντοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας
• Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας
• Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης
• Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας
• Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

Από 400 κλίνες και άνω και την υψηλότερη αξιολόγηση είναι τα ακόλουθα: 

• Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια»
• Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων»
• Γενικό Νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος Αθηνών «Σωτηρία»
• Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος»
• Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»





protothema.gr

ΦΑΡΜΑΚΟ Η ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ακόμη μία έρευνα, που ήρθε στο φως, ανέδειξε τα οφέλη που έχει για την καρδιά μας η μαύρη σοκολάτα.

Οι επιστήμονες εξακρίβωσαν για άλλη μία φορά ότι η μαύρη σοκολάτα βοηθά στην αποκατάσταση της ελαστικότητας των αρτηριών, ενώ παράλληλα παρεμποδίζει την προσκόλληση των λευκών αιμοσφαιρίων στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, παράγοντες οι οποίοι παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία αρτηριοσκλήρυνσης. Μάλιστα, παρατήρησαν ότι το αποτέλεσμα αυτό δεν άλλαξε ακόμη και όταν αυξήθηκε η περιεκτικότητά της σε φλαβανόλες.

«Πλέον, έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις επιπτώσεις που έχει η κατανάλωση της σοκολάτας στην αγγειακή υγεία. Ακόμη, διαπιστώσαμε ότι η αύξηση της περιεκτικότητας σε φλαβανόλη δεν προσθέτει επιπλέον ευεργετική δράση στην υγεία των αγγείων», δήλωσε ο Diederik Esser, Ph.D., ερευνητής από το Ινστιτούτο Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Wageningen στην Ολλανδία και συμπλήρωσε: «Διαπιστώσαμε, ωστόσο, ότι η φλαβανόλη επηρεάζει τη γεύση και επομένως δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για να τρώμε μαύρη σοκολάτα».

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε 44 υπέρβαρους μεσήλικες άνδρες, που έπρεπε να καταναλώνουν 70 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας ημερησίως για δύο περιόδους των τεσσάρων εβδομάδων η καθεμία. Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου, οι εθελοντές έτρωγαν μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβανόλη, ενώ κατά τη δεύτερη περίοδο κατανάλωναν κανονική μαύρη σοκολάτα. Και οι δύο σοκολάτες είχαν παρόμοια περιεκτικότητα σε κακάο. Πριν και μετά από κάθε περίοδο, οι επιστήμονες πραγματοποιούσαν μια σειρά από μετρήσεις για να διαπιστώσουν την υγεία των αγγείων.

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «The FASEB Journal».



vita.gr


ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΜΠΥΡΑ ΣΕ 3'

Πόσες φορές έχεις όρεξη για μια μπύρα και συνειδητοποιείς ότι την είχες έξω από το ψυγείο; Μάθε το πιο απλό τιπ για να την παγώσεις στη στιγμή.

-Τοποθέτησε το μπουκάλι της μπύρας σε ένα μπολ με παγάκια.

-Έπειτα πρόσθεσε δύο κουταλιές αλάτι στο μπολ και γέμισέ το με νερό.

Η μπύρα σου θα είναι έτοιμη να την απολαύσεις σε μόλις 3 λεπτά!


Πηγή: enikos.gr

ΠΟΙΑ ΒΟΤΑΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

Ξεκινήσατε δίαιτα; Αυτά τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα: αποτοξινώνουν, ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, καίνε το λίπος.



Λουΐζα 

Συμβάλλει στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού, στον έλεγχο της όρεξης και στη διούρηση – γι’ αυτό και είναι μια άριστη επιλογή για όσους υποφέρουν από κατακράτηση υγρών. Βοηθά στην αποτοξίνωση αλλά και την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Εκτός των άλλων είναι και χωνευτική. Αποφύγετέ την όσοι έχετε υπόταση, καθώς επειδή είναι διουρητική, μειώνει την πίεση.

Δοσολογία: 1-2 κουταλάκια ή 5-6 φύλλα για ένα φλιτζάνι νερό. Μπορείτε να πιείτε 2-3 φλιτζάνια την ημέρα.

Φασκόμηλο

Ενεργοποιεί το μεταβολισμό και βοηθά στην αποβολή των περιττών υγρών από το σώμα.

Δοσολογία: Βράζετε μία χούφτα φασκόμηλο σε 4 φλιτζάνια νερό. Πίνετε ένα ποτήρι από το ρόφημα πρωί, μεσημέρι και βράδυ, πριν από το φαγητό.

Χαμομήλι

Βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Δοσολογία: Διαλύετε 2 κουταλιές του γλυκού χαμομήλι σε βραστό νερό και σουρώνετε μετά από 6-7 λεπτά. Πίνετε 1 φλιτζάνι την ημέρα, πριν από το φαγητό.

Σημύδα

Τα φύλλα της σημύδας έχουν διουρητική δράση, βοηθούν στην καύση του λίπους και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Δοσολογία: Ετοιμάζετε αφέψημα με 1 κουταλάκι φύλλων σημύδας σε ένα φλιτζάνι νερό, 1-2 φορές την ημέρα.

Το μυστικό

Τα βότανα από μόνα τους δεν κάνουν θαύματα και δε μπορεί κάποιος να αδυνατίσει μόνο με αυτά χωρίς να προσέξει τη διατροφή του, τη φυσική του δραστηριότητα και γενικότερα τον τρόπο ζωής του.

Πικραλίδα: για αποτοξίνωση

Οι πικραλίδες αποτοξινώνουν τον οργανισμό και επιβραδύνουν την πέψη, δημιουργώντας το αίσθημα της πληρότητας. Βοηθούν επίσης στο να μεταβολίζονται σωστά τα λίπη και τα σάκχαρα του οργανισμού. Επίσης, κατατάσσονται σε υψηλές θέσεις ανάμεσα στα λαχανικά, όσον αφορά στην θρεπτική τους αξία.

Δοσολογία: Προσθέστε τις στη σαλάτα σας ή ετοιμάστε έγχυμα με 1-2 κουταλάκια σε 1 φλιτζάνι νερό, 2 φορές την ημέρα.

Προσοχή: Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού και ειδικά όταν παίρνετε ταυτόχρονα άλλα φάρμακα ή βότανα.

Τρόποι παρασκευής

Αφέψημα: Το αφέψημα γίνεται με το βράσιμο των φυτών μέσα στο νερό επί 5-20 λεπτά. Αν τα φαρμακευτικά φυτά είναι ψιλοκομμένα, 5 λεπτά φτάνουν. Αν είναι ξυλώδη, χρειάζονται 20 λεπτά για να γίνει καλή εξαγωγή του συστατικού τους, ιδίως αν τα φυτά είχαν προηγουμένως μουλιάσει μέσα σε κρύο νερό και κατόπιν σιγά-σιγά βράζονται. Τα αφεψήματα δεν πρέπει να τα κρατάμε πάνω από δώδεκα ώρες.

Έγχυμα: Ρίχνουμε νερό που βράζει πάνω στα φυτά, μέσα σε ένα δοχείο, που το σκέπασμά του κλείνει καλά, για να αποφύγουμε κάθε απώλεια πτητικού αιθέριου ελαίου και τα αφήνουμε να βγάλουν τις δραστικές ουσίες επί 5-15 λεπτά. Μετά φιλτράρουμε.

Πηγή: omorfamystika.gr

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 28/2/2014

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Ίσως να απομυθοποιήσετε μια κατάσταση και τελικά να καταλάβετε ότι με τον τρόπο σας είχατε υπερβάλει. Όταν είστε κοντά με τον εαυτό σας και τα θέλω του κάπως πιο εύκολα γίνονται οι αλλαγές στην ζωή σας.
Ερωτικά: Ο Αιγόκερως μπορεί να φέρει μια συστολή στην συμπεριφορά σας γιατί δεν επιθυμείτε να σας κρίνει αλλά τελικά αν σκεφτείτε ότι δεν θέλετε να δείξετε κάτι που δεν είστε, θα γίνετε και πάλι ο εαυτός σας. Ο Ζυγός και ο Υδροχόος θα σας κάνουν το κλικ. Με τον Σκορπιό μπορεί να νιώθετε πίεση.
Καριέρα & Οικονομικά: Δεν θέλετε συμβατικές λύσεις γιατί δεν σας πηγαίνουν. Μερικοί από εσάς έχετε πάρει απόφαση ότι θα αφήσετε τελείως τα συναισθηματικά σας θέματα και θα ασχοληθείτε μόνο με την δουλειά σας.

ΤΑΥΡΟΣ 
Γενικά: Θέλετε να είστε αγαπητοί και αρεστοί κυρίως στο κοινωνικό περιβάλλον, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν καταπιέζεστε ή δεν νευριάζετε κιόλας. Η αλήθεια όμως είναι αναγκαία και ίσως να σας πονάει αν είστε γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερα.
Ερωτικά: Ζορίζεστε συναισθηματικά γιατί δεν υπάρχει η επικοινωνία που θέλετε εξαιτίας του ότι μπαίνει εμπόδιο η έλλειψη κατανόησης που έχετε. Ο Υδροχόος συνεχίζει να σας αρέσει και να σας δημιουργεί μια έλξη γιατί υπάρχει μεταξύ σας κόντρα.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε ανοίξει πολλά μέτωπα και ίσως χρειάζεστε μια ευελιξία για να προχωρήσετε αλλά και για να συνεργαστείτε. Οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο θα ζοριστείτε με κάτι που θα αναφέρεται στο παρελθόν σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ 
Γενικά: Η διάθεσή σας είναι αρκετά ανεβασμένη γιατί υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία να εκφράσετε τον εαυτό σας πιο εύκολα. Κυρίως οι γεννημένοι τις τελευταίες ημέρες θα έχετε μια επιτυχία σε θέματα σπουδών ή ακόμα και σε νομικό θέμα.
Ερωτικά: Η σωστή επαφή θα σας δημιουργήσει όμορφα συναισθήματα για αυτό να επιδιώξετε με έναν διπλωματικό τρόπο να βγείτε άμεσα ραντεβού με έναν Ζυγό ή Τοξότη, κυρίως αν έχετε γεννηθεί τις τελευταίες ημέρες.
Καριέρα & Οικονομικά: Οι προσπάθειες σας θα πετύχουν γιατί θα σκεφτείτε πολύ λογικά και η διαχείριση θα είναι αρκετά καλή από την πλευρά σας. Αρκεί να σκεφτείτε ότι αυτό που κάνετε θα έχει σαν αποτέλεσμα την μελλοντική σας ισορροπία.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Γενικά: Υπάρχει κάποια αμφίβολη κατάσταση η οποία ίσως επηρεάζει τον ψυχισμό σας περισσότερο από ό, τι πιστεύατε. Για αυτό όσο μπορείτε να κάνετε κινήσεις που θα σας εξασφαλίζουν την προσωπική σταθερότητα. Οι γεννημένοι τις τρείς τελευταίες ημέρες θα χρειαστεί να κάνετε υποχωρήσεις σε πολλά θέματα.
Ερωτικά: Έχετε κατά κάποιο τρόπο αποσυντονιστεί, πιθανόν από κάποιες πληροφορίες οι οποίες τελικά δεν είναι και τόσο ακριβείς όσο πιστεύατε. Καλύτερα να δείτε μόνοι σας τις αποδείξεις παρά να παραπαίετε από το τι θα λέει ο κάθε καλοθελητής. Η επαφή με τον Ζυγό χρειάζεται ισορροπία και το ίδιο μπορεί να γίνει και με έναν Αιγόκερω.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρειάζεται να υποχωρήσετε σε κάποια θέματα για να μπορείτε τελικά να φτάσετε μέχρι το τέλος. Η προσωπική σας άποψη μπορεί να είναι πολύ φλου πάνω σε μια κατάσταση που χρειάζεται μεγαλύτερη υπευθυνότητα από την πλευρά σας.

ΛΕΩΝ 
Γενικά: Ενώ είστε πολύ δυνατοί τελικά μπορεί να μπείτε κάτω από την επήρεια ατόμων που δεν έχουν σκοπό να ενδιαφερθούν για σας αλλά μόνο για τον εαυτό τους. Λίγη προσοχή δεν βλάπτει.
Ερωτικά: Η εξομολόγηση ενός ατόμου μπορεί τελικά να σας αποσυντονίσει παρά να σας κολακέψει. Ο λόγος είναι ότι μέσα σας δεν θέλετε και πολύ αυτή την περίοδο να έχετε υποχρεώσεις. Αν είστε μικροί νιώθετε την ανάγκη ότι θέλετε να ζήσετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Η αποστολή σας είναι να μην αφήσετε ανεξέλεγκτα κανέναν να εκμεταλλευτεί κάποιες κινήσεις σας. Καλό όμως είναι να έχετε συνείδηση του τι θέλετε για να γίνει η δουλειά σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Είστε κάπως ζαλισμένοι ή μπερδεμένοι από την υπερευαισθησία ενός ατόμου που είστε πολύ κοντά. Όμως χρειάζεται να είστε προσεκτικοί με όλα τα άτομα που έρχεστε σε επαφή γιατί άλλο μπορεί να δείχνουν και άλλο να είναι.
Ερωτικά: Η σχέση με έναν Ιχθύ θα περάσει από μια άλλη φάση και δεν θα μπορείτε να έχετε κρίση σωστή γιατί τα συναισθήματα θα είναι κυμαινόμενα και πιθανόν αμφίβολα. Επίσης να μην αφήσετε την ευαισθησία σας να προσβάλει την νοημοσύνη σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Πιθανόν τα προβλήματα ενός συγγενικού σας προσώπου να σας ακινητοποιήσουν και να μην ξέρετε τι ακριβώς θα πρέπει να κάνετε για να το βγάλετε από την δύσκολη θέση. Όμως καλό είναι παράλληλα να κοιτάξετε και τα δικά σας για να υπάρχει δικαιοσύνη.
 
ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Η αμφίβολη στάση ενός ατόμου πιθανόν να σας μπερδεύει και να μην ξέρετε τελικά τι πρέπει να κάνετε ή πως να φερθείτε. Η υπερβολή ίσως να μην σας αφήσει να δείτε ξεκάθαρα τι μέλει γενέσθαι.
Ερωτικά: Όσοι έχετε γνωρίσει έναν Ιχθύ και έχετε διάφορα σκαμπανεβάσματα μην φοβηθείτε να προχωρήσετε στην τελική σας απόφαση γιατί τελικά και οι δύο έχετε αμφιβολίες αν πρέπει να είστε μαζί. Καλό είναι να βρείτε το δικό σας τέμπο για να μην υπάρχουν προστριβές.
Καριέρα & Οικονομικά: Η μεγάλη άνεση στην επικοινωνία τελικά αντί να σας βοηθήσει μάλλον θα σας φέρει μια πίεση η οποία για να ξεμπλοκάρει θα χρειαστεί να είναι όλα γύρω σας ξεκάθαρα. Για αυτό φροντίστε να λέτε και να κάνετε αλήθειες γιατί πιθανόν να κατηγορηθείτε για ψέματα και να έχετε χασούρα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Επειδή νιώθετε πίεση από μια προσωπική σας υπόθεση πιθανόν να παραμελήσετε κάποιους φίλους οι οποίοι σας χρειάζονται. Καλύτερα να χαλαρώσετε και να πείτε χωρίς να κρύψετε αυτά που θέλετε.
Ερωτικά: Χρειάζεται να αποδεχτείτε μια κατάσταση η οποία ίσως να σας βγάζει μερικές φορές έξω από τα ρούχα σας γιατί εκ των πραγμάτων με το πρόσωπο που είστε μαζί θα υπάρξει μια κάπως φιλελεύθερη τάση. Ο Υδροχόος θα ανατρέψει κάποιες ισορροπίες σας. Με τον Ταύρο ή το Λιοντάρι θα δυσκολευτείτε σε οποιαδήποτε αλλαγή χρειαστεί να κάνετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Κρατάτε κάποιες αποστάσεις γιατί βλέπετε ότι μια συνεργασία από μια πλευρά δεν σας συμφέρει. Το να κρατήσετε θετική στάση απέναντι σε σχέσεις και επαφές θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις δυσκολίες.

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Γενικά: Έχετε μεγαλύτερη διάθεση να μιλήσετε για αυτό που κάνετε και να αφήσετε το στίγμα σας. Ίσως να είστε περισσότερο ειλικρινείς με τα άτομα που είναι πολύ κοντά σας και αυτό σίγουρα θα φέρει μια πιο βαθιά επικοινωνία. Το ταξίδι που μπορεί να οργανώνετε ίσως να έχει και επαγγελματικό στόχο.
Ερωτικά: Επειδή σας αρέσει να υπάρχει μια εξέλιξη στην σχέση σας, δεν αφήνετε τίποτε να πάει χαμένο για αυτό οργανώνετε εσείς το που θα πάτε και με ποια παρέα. Και αν ως συνήθως είστε οι κοινωνικοί της υπόθεσης, θα δημιουργήσετε προϋποθέσεις για να μην πλήξετε. Η επαφή με φίλους σας θα σας φέρει μπροστά σε μια νέα γνωριμία που ίσως να είναι Λιοντάρι ή Υδροχόος.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχει ξεκινήσει να κινείται κάτι και ίσως αυτό να σας αναπτερώσει το ηθικό για να μην τα παρατήσετε. Αν είστε πολύ θετικοί θα δείτε ότι θα υπάρχουν συνεχόμενες μεταβολές που όμως θα σας εξυπηρετούν άμεσα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
Γενικά: Υπάρχει μια ανησυχία η οποία τελικά μπορεί να σας βγάλει από την νιρβάνα που είστε μερικές φορές. Πάντως θα βγάλετε από πάνω σας ένα κομμάτι παρελθόντος που σας είχε ταλαιπωρήσει. Η κρίση για ένα φίλο σας μπορεί να είναι λανθασμένη για αυτό να είστε πολύ προσεκτικοί.
Ερωτικά: Η προσωπική σας απελευθέρωση θα είναι μια βοήθεια προς την σχέση σας γιατί θα μιλήσετε περισσότερο ανοικτά. Το συναίσθημα μπορεί να μην ρέει αυτές τις ημέρες αλλά τουλάχιστον θα έχετε μια καλύτερη προσωπική σχέση που θα έχει και την χροιά της φιλίας η οποία τελικά θα σας επιτρέψει να κάνετε κάτι πολύ διαφορετικό κυρίως με ένα Λιοντάρι.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρειάζεται να διατηρήσετε μια θετική στάση απέναντι σε άτομα που μοιράζεστε μαζί τους κάποιες οικονομικές υποχρεώσεις και με αυτόν τον τρόπο θα γίνει καλύτερη και πιο δίκαιη διανομή. Η φροντίδα ενός ακινήτου πιθανόν να σας κουράζει αλλά θα σας αποφέρει τελικά κάτι που δεν το περιμένατε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Γενικά: Η εν γένει στάση σας θα βοηθήσει να δείξετε πιο εύκολα τις προθέσεις σας. Το πιο σημαντικό είναι να προγραμματίσετε το υποσυνείδητο σας που αρνείται τις αλλαγές για να δεχτεί με ευκολία τα νέα και μοντέρνα συστήματα.
Ερωτικά: Η σχέση με Σκορπιό αλλοιώνει μερικές φορές τα συναισθήματά σας γιατί σας βάζει με τον τρόπο του ένα φρένο. Κυρίως αν υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ηλικίας μπορεί να σταματήσετε να δίνετε αυτά που πιστεύετε ότι χρειάζεται η σχέση γιατί δεν παίρνετε τίποτε πίσω. Αν έχετε γεννηθεί τις τελευταίες ημέρες θα δείτε κάτι καλό να προκύπτει στην ζωή σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Προσπαθείτε με κάθε τρόπο να είστε σωστοί και δίκαιοι με τους συνεργάτες σας για να μην υπάρχουν αψιμαχίες και προβλήματα. Προτιμάτε να πάρετε λιγότερα παρά να έχετε προβλήματα. Πιθανόν να χρειάζεται οι γεννημένοι τις τελευταίες ημέρες να γίνετε αρκετά υποχωρητικοί και συνεργάσιμοι για να πάρετε χρήματα ή να κλείσετε μια δουλειά.

ΙΧΘYΕΣ 
Γενικά: Μπορεί να βρεθείτε με πρόσωπα που έχουν κατά κάποιο τρόπο κοινή ιδεολογία με εσάς αλλά δεν υπάρχει ταύτιση στον τρόπο που βιώνετε τις εμπειρίες. Ίσως η προσωπική σας εμφάνιση να μετρήσει περισσότερο και να κερδίσετε τις εντυπώσεις.
Ερωτικά: Η αντίστροφή μέτρηση μπορεί να ξεκινήσει με ένα πρόσωπο που τελικά δεν σας είχε φερθεί και τόσο δίκαια και τώρα να θέλει να γυρίσει πίσω σε εσάς. Αλλά εσείς μπορεί να αρνηθείτε γιατί έχετε πονέσει αρκετά.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε σε μια γενική αναστάτωση γιατί δεν ξέρετε ακριβώς με ποιον θέλετε να συνεργαστείτε και με ποιον όχι. Αν περιμένετε θα δείτε ότι το παιχνίδι θα γυρίσει υπέρ σας.


astrology.gr

ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ 360 εκ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

Εταιρεία ηλεκτρονικής ασφαλείας, ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε κλεμμένα στοιχεία από 360 εκατομμύρια λογαριασμούς, οι οποίοι πωλούνται στη μαύρη αγορά, χωρίς να έχει γίνει γνωστό από που προέρχονται.

Αυτή η ανακάλυψη αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τους καταναλωτές αλλά και για τις επιχειρήσεις, επειδή τα ονόματα των χρηστών και οι κωδικοί πρόσβασης τους να κάνουν εύκολη σε τρίτους την πρόσβαση σε online τραπεζικούς λογαριασμούς, εταιρικά δίκτυα, αρχεία υπηρεσιών υγείας και σχεδόν κάθε είδος ηλεκτρονικού συστήματος.

Ο επικεφαλής ασφαλείας δεδομένων της εταιρείας Hold Security LLC, Άλεξ Χόλντεν, σε δηλώσεις πιστεύει ότι τα στοιχεία εκλάπησαν σε ξεχωριστές επιθέσεις και ότι οι εταιρείες που έχουν πέσει θύματα hackers μπορεί να μη το γνωρίζουν.

Real.gr

ΜΠΑΙΝΕΙ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ

Δεν έχει τέλος η Οδύσσεια των φορολογούμενων και  των επιχειρήσεων με τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Μετά το φόρο υπεραξίας ακινήτων που έχει παγώσει όλες τις μεταβιβάσεις ακινήτων (δεν έχει ακόμη διορθωθεί), τη φορολόγηση των πνευματικών δικαιωμάτων που οδηγεί σε λουκέτο ολόκληρους κλάδους επιχειρήσεων (δεν έχει ακόμη διορθωθεί) και το χαρακτηρισμό ως επιτηδευματιών όσων πραγματοποιούν περισσότερες από τρεις συναλλαγές μέσα σε ένα εξάμηνο (ευτυχώς διορθώθηκε), ήρθε και η σειρά της κινητής τηλεφωνίας.

Είναι ένα πεδίο το οποίο το Υπουργείο Οικονομικών επέλεξε για να κάνει  το επόμενο …θαύμα του. Βάζει φόρο έως και 42% στη χρήση κινητών τηλεφώνων που δίνουν οι επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους την ώρα που έχει ήδη εισπράξει άλλους δυο φόρους μέσω του λογαριασμού της κινητής τηλεφωνίας. Πώς γίνεται αυτό; Ο λογαριασμός του εταιρικού κινητού τηλεφώνου θεωρείται στο σύνολό του εισόδημα για τον εργαζόμενο που το χρησιμοποιεί!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά....

Στον θρυλικό πλέον νόμο 4172 του 2013, το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και συγκεκριμένα στα άρθρα  13 και 14 ορίζεται ο τρόπος φορολόγησης των παροχών σε είδος αλλά και οι παροχές που δε θεωρούνται εισόδημα από μισθούς και συντάξεις. Τι προκύπτει από αυτές τις διατάξεις;  Ότι η διευκόλυνση που κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους με την παροχή ενός κινητού τηλεφώνου για να επικοινωνούν κατά κύριο λόγο στο πλαίσιο της εργασίας τους με συναδέλφους τους αλλά και πελάτες και συνεργάτες  θα τους προσαυξήσει το εισόδημα. Και αυτό διότι με βάση τον νέο ΚΦΕ η παροχή κινητού τηλεφώνου ή η κάλυψη μέρους ή του συνόλου του λογαριασμού του κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιεί ο εργαζόμενος αποτελεί εισόδημα για τον τελευταίο, προστίθεται στο εισόδημά του από μισθωτές υπηρεσίες και φθάνει να φορολογείται με συντελεστή έως και 42% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός του.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η επιχείρηση που πληρώνει το κινητό έχει πληρώσει ήδη δυο φόρους. Μάλιστα ο δεύτερος από αυτούς είναι φόρος στο φόρο. Συγκεκριμένα, επιβάλλεται το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας που κυμαίνεται από 12% έως 20% επί του ποσού του λογαριασμού. Στο ποσό που προκύπτει μετά την εφαρμογή του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας επιβάλλεται ΦΠΑ 23%. Δηλαδή ο ΦΠΑ είναι ουσιαστικά φόρος επί του φόρου. Τώρα που ο λογαριασμός, με το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και τον ΦΠΑ, θεωρείται στο σύνολό του εισόδημα για το μισθωτό, θα του επιβληθεί και φόρος εισοδήματος. Δηλαδή θα επιβληθεί φόρος στο φόρο επί του φόρου…

Ας δούμε και ένα παράδειγμα της επιβάρυνσης για έναν μισθωτό από η χρήση ενός εταιρικού κινητού τηλεφώνου.

Στέλεχος επιχείρησης διαθέτει εταιρικό κινητό τηλέφωνο με το οποίο πραγματοποιεί κάθε μήνα λογαριασμό 150 ευρώ, δηλαδή ετησίως 1.800 ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι ο συγκεκριμένος μισθωτός έχει ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες το συνολικό του εισόδημα θα ανέλθει στα 51.800 ευρώ. Για τα επιπλέον 1.800 ευρώ του εισοδήματος από τη χρήση του κινητού τηλεφώνου ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει πρόσθετο φόρο εισοδήματος 756 ευρώ (42% των 1.800 ευρώ).

Star.gr