ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ_Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ (HD).

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 7-12-2014

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Χρειάζεται να ηρεμήσεις και να διαφυλάξεις για λίγο την προσωπική σου ζωή γιατί αρκετά ανοίχτηκες και τώρα ίσως να έχεις κουραστεί. Για αυτό θα κλείσεις πόρτες και παράθυρα και θα μείνεις με την οικογένεια σου.
Ερωτικά: Ίσως να σου βγουν κάποιες συναισθηματικές ανάγκες που με τον τρόπο τους ζητούνε αναγνώριση και εσύ οφείλεις να μην το παραβείς για να έχεις την καλή σχέση, πρώτα από όλα με τον εαυτό σου.
Οικονομικά & Καριέρα: Έχεις κάποια παράπονα γιατί πιστεύεις ότι έχεις δουλέψει πολύ και ίσως να μην παίρνεις έστω τα εύσημα που θέλεις, για να νιώσεις ότι κάτι κάνεις. Μπορεί να ξεκινήσεις να φροντίζεις για τα επαγγελματικά σου θέματα όπως φροντίζεις και το σπίτι σου και ίσως να διαπιστώσεις ότι έχεις ανοιχτεί αρκετά.

ΒΙΟΣ ΑΓΙΟΥ-AΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΥΡΩΝ ΤΗΣ ΛΥΚΙΑΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ

Ὁ Νικόλαος, πρέσβυς ὢν ἐν γῇ μέγας,
Καὶ γῆς ἀποστὰς εἰς τὸ πρεσβεύειν ζέει.
Ἕκτῃ Νικόλεώ γε φάνη βιότοιο τελευτή.

Βιογραφία
Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε τον 3ο αιώνα μ.Χ. στα Πάταρα της Λυκίας, από γονείς ευσεβείς και πλουσίους και έδρασε την εποχή των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού (284 - 304 μ.Χ.), Μαξιμιανού (286 - 305 μ.Χ.) και Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανός και κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας. Αλλά ο Νικόλαος, εμπνεόμενος από φιλάνθρωπα συναισθήματα, διέθετε την περιουσία του για να ανακουφίζει άπορα, ορφανά, φτωχούς, χήρες, στενοχωρημένους οικογενειάρχες. Ένας μάλιστα, θα διέφθειρε τις τρεις κόρες του, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα. Όταν το έμαθε αυτό ο Νικόλαος, μυστικά σε τρεις νύκτες εξασφάλισε την προίκα των τριών κοριτσιών, αφήνοντας 100 χρυσά φλουριά στην κάθε μία. Έτσι, οι τρεις κόρες αποκαταστάθηκαν και γλίτωσαν από βέβαιη διαφθορά.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 6-12-2014

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Θέλεις να ξεφύγεις από όλους και από όλα και το καλό είναι ότι έχεις το σθένος και το λες. Ίσως έχεις ανάγκη με κάποιο τρόπο να απομακρυνθείς για να φιλοσοφήσεις και να βρεις τον Θεό μέσα σου, παρόλο που είσαι κοινωνικά σου στα πάνω.
Ερωτικά: Η καλύτερη λύση είναι η αισιοδοξία και η αγάπη. Έχεις καταλάβει ότι όσο ζητάς και απαιτείς τόσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα στην σχέση σου. Για αυτό πιστεύεις ότι είναι καλύτερο να έχεις μια σχετική ελευθερία ως προς τα θέλω σου για να μπορεί και το άλλο άτομο να νιώθει ανεξαρτησία.
Οικονομικά & Καριέρα: Αν είσαι μέσα σε ένα επαγγελματικό σχήμα ενδόμυχα θα αναζητάς την ελευθερία σου ή θα προτιμήσεις μια δουλειά με λιγότερη αίγλη αν έχεις την απόλυτη ανεξαρτησία κινήσεων.

TA 9 ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ


Πολλές φορές δεν χρειαζόμαστε καμία βοήθεια για να κάνουμε λανθασμένες ή ανόητες οικονομικές επιλογές. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πρόσωπα από το περιβάλλον μας που, συνήθως, ευθύνονται λίγο ή πολύ στο ότι δεν τα καταφέρνουμε να βγάλουμε πολλά χρήματα ή έστω να διατηρήσουμε κι αυτά που έχουμε.

Σύμφωνα με τη λίστα... καταστροφής που δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες το Business Insider, στην πρώτη θέση βρίσκεται...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK


Αν δεν είστε ανάμεσα σε όσους επιλέγουν να ανεβάσουν φωτογραφίες όχι μόνο δικές τους αλλά και των παιδιών τους στο διαδίκτυο, σίγουρα έχετε φίλους και γνωστούς που το κάνουν - ακόμα και σε καθημερινή βάση!



Σε πρόσφατη ομιλία του με θέμα την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο, ο Ταξίαρχος – Διευθυντής του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Μανώλης Σφακιανάκης, έδωσε στους γονείς την πιο σαφή οδηγία: «Καμία φωτογραφία των παιδιών στο διαδίκτυο!».

ΑΓΡΟΤΕΣ- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ

Πλησιάζοντας στο τέλος του έτους και κάνοντας έναν απολογισμό, διαπιστώνουμε ότι το τοπίο παραμένει θολό και όλοι οι εμπλεκόμενοι προβληματισμένοι.
Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι οι γεωργικές καλλιέργειες είναι σαν μία οποιαδήποτε επιχείρηση και έτσι αντιμετωπίζεται πλέον από όλους, είτε έχουν βιβλία είτε όχι. Όπως όλες οι επιχειρήσεις, για κάθε τι που αγοράζουν και ξοδεύουν χρήματα, πρέπει να παίρνουν και το ανάλογο παραστατικό (τιμολόγιο ή απόδειξη κατά περίπτωση).

Σήμερα θα προσπαθήσουμε να δούμε βήμα – βήμα, ποια είναι τα έξοδα που καταχωρούνται στα βιβλία των αγροτών, αλλά υπολογίζονται και στους μη έχοντες βιβλία, κάνοντας κατηγοριοποίηση των εξόδων στα πιο συνηθισμένα από αυτά.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 3-11-2014

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Υπάρχει μια έντονη εσωτερική ανάγκη να διασφαλιστείς κυρίως σε όλα τα υλικά θέματα. Για αυτό κινείσαι για να ολοκληρώσεις κάποιες δουλειές που αφορούν είτε στο σπίτι σου είτε έξω, με κάποια άτομα που χρειάζεται να πάρεις κατά κάποιον τρόπο την εμπειρία τους σε πρακτικά ζητήματα.
Ερωτικά: Η ζήλεια δεν είναι και το άγνωστο συναίσθημα για σένα για αυτό θα βγει και πάλι στην επιφάνεια, αν αρχίσεις και πιστεύεις ότι κάτι θα σου φύγει μέσα από τα χέρια. Ίσως προσπαθείς με τον τρόπο σου να διεκδικήσεις τον Ταύρο ή τον Σκορπιό για να είναι πολύ κοντά σου και θέλεις να σου ανήκει.
Οικονομικά & Καριέρα: Οι ευθύνες σου είναι πολλές και μπορεί να σε βαραίνουν πράγματα που δεν είναι εύκολο να τα αποδεχτείς. Τουλάχιστον θα κάνεις κάποιες προσπάθειες να ξεπεράσεις κάποιες δυσκολίες. Τα χρήματα που χρειάζεσαι για τις υποχρεώσεις ενός ακινήτου θα σου δημιουργήσουν πίεση αλλά κάτι θα βρεις τις επόμενες ημέρες.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ.....

ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΓΙΗ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ 1/12 ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ. ΟΙ ΜΕΣΗΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟΝ ΟΡΟ ΕΧΟΥΝ 2 1/2- 4 ΚΙΛΑ ΑΙΜΑ.ΤΑ 3/4 ΤΟΥ ΑΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΝΕΡΟ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΩΣ 1 ΚΙΛΟ ΑΙΜΑ.

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ




Άκρως ελληνικά θα είναι τα Χριστούγεννα εφέτος για τους Έλληνες ταξιδιώτες καθώς δυναμική εμφάνιση μέσα στη λίστα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς τους, κάνουν η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Αράχωβα.

Μια μικρή σύγκριση ανάμεσα στους αγαπημένους προορισμούς των περασμένων Χριστουγέννων και των εφετινών, καταδεικνύει σαφώς ότι οι Έλληνες το 2014 δεν είναι σε θέση να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και να ταξιδέψουν μέχρι τη μακρινή Νέα Υόρκη. Αντ’ αυτού στρέφονται περισσότερο στην Ευρώπη και στους κατά παράδοση τουριστικούς προορισμούς όπως το Λονδίνο, η Ρώμη και το Παρίσι. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι σε αντίθεση με τον περασμένο χρόνο, που δεν υπήρχε καμία Ελληνική πόλη μέσα στις δημοφιλέστερες προτιμήσεις των Ελλήνων, φέτος η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Αράχωβα έρχονται να επαληθεύσουν ότι το κλίμα έχει αλλάξει.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΗ ΤΣΑΝΤΑ!

Ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος θα ζητήσει το οριστικό σχέδιο αλλαγών, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων

Νέα συνεδρίαση στο υπουργείο Παιδείας αναμένεται να κάνει η Ομάδα Εργασίας του υπουργείου με τη συμμετοχή της διευρυμένης Γραμματείας του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΣΥΠ, στελεχών του υπουργείου Παιδείας και της ΔΟΕ, με στόχο να συνταχθεί το αρχικό σχέδιο των αλλαγών που θα γίνουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.



Με βάση το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη συνεδρίαση του 33μελούς Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων , από το οποίο ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος θα ζητήσει το οριστικό σχέδιο αλλαγών.

ΣΤΑ 0,41 ΛΕΠΤΑ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Στα 0,41 λεπτά το κιλό φαίνεται να κλειδώνει η τιμή των παραγωγών βάμβακος από τα εκκοκκιστήρια που δραστηριοποιούνται στην Ημαθία, μια τιμή η οποία είναι κατά πολύ πιο χαμηλή από την περσινή καλλιεργητική περίοδο όπου οι τιμές είχαν διαμορφωθεί στα 0,50-0,52 λεπτά το κιλό και μάλιστα πολλοί παραγωγοί μας έλεγαν ότι είναι χαμένοι γύρω στα 50-60 ευρώ το στρέμμα, σε μια καλλιεργητική χρονιά με πολλά προβλήματα από το ξεκίνημα τις σποράς μέχρι και την συγκομιδή η οποία ακόμα δεν έχει τελειώσει λόγω των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.

10 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΣΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ

Περισσότεροι από 600.000 οδηγοί οδηγούν το όχημά τους χωρίς καμία απολύτως ασφάλιση. Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να πιέσει αυτούς τους οδηγούς απειλώντας τους με ηλεκτρονικό μήνυμα ότι αν δεν ασφαλίσουν τα οχήματά τους, τότε θα τους επιβάλλει πρόστιμο 500 ευρώ. Σε αυτούς τους 600.000 οδηγούς που βρίσκονται ή θα βρεθούν σε αναμμένα κάρβουνα, έρχονται να προστεθούν και οι εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί, οι οποίοι, υπό την πίεση των εξόδων, είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν την ασφαλιστική τους εταιρεία για να βρουν μια φθηνότερη λύση.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ iPAD ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Η iSquare, επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι παρατηρήθηκε πρόσφατα να κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά απομιμήσεις των προϊόντων iPad της Apple.
H iSquare εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και επισημαίνει το μεγάλο κίνδυνο εξαπάτησής τους, δεδομένου ότι οι απομιμήσεις αυτές, έχουν μεγάλες ομοιότητες εξωτερικά με τα αυθεντικά προϊόντα iPad της Apple και πωλούνται σε συσκευασίες παρόμοιες με τις συσκευασίες των αυθεντικών προϊόντων, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Σε αρκετές, δε, περιπτώσεις πρόκειται για απομιμήσεις οι οποίες δεν μπορούν να τεθούν καν σε λειτουργία.
Η διάθεση των προϊόντων Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο από την iSquare, επίσημο διανομέα τους, γίνεται μέσω του επίσημου δικτύου Eξουσιοδοτημένων Mεταπωλητών προϊόντων Apple (http://www.isquare.gr/resellers).
H iSquare προτρέπει το καταναλωτικό κοινό να απευθύνεται για αγορά στο δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών της, ώστε αφενός να εξασφαλίζεται η γνησιότητα των προϊόντων, αφετέρου να απολαμβάνουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υποστήριξης, που είναι σε θέση να παρέχουν μέσω του εξειδικευμένου και πιστοποιημένου από την Apple, προσωπικού τους.


imerisia.gr

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 2-12-2014

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Σκέφτεσαι να κάνεις κάποιες αλλαγές οι οποίες αν πετύχουν θα είναι πολύ σημαντικές για σένα. Το θέμα είναι να προσπαθήσεις προς την σωστή πλευρά γιατί μπορεί να κάνεις λάθη στο συναισθηματικό σου κομμάτι.
Ερωτικά: Η επαφή με ένα Λιοντάρι θα σε καθορίσει και θα σου δώσει μια νέα κατεύθυνση έκφρασης γιατί θα ανοίξεις περισσότερο και πιο εύκολα την καρδιά σου. Αν πάντως ζεσταθείς θα βιώσεις όμορφα συναισθήματα. Η σχέση σου με τον Ζυγό μπορεί να είναι εκρηκτική γιατί θα έχετε μεταξύ σας κάποια προβλήματα.
Οικονομικά & Καριέρα: Θα δικαιωθείς σε κάποια πράγματα γιατί έχεις πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις και με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβεις ότι όταν δρας σωστά τα καταφέρνεις.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τρίτη (02-12-2014) και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία την Τετάρτη (03-12-2014) θα επεκταθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από  Τρίτη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπεριο και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, το νότιο Ιόνιο και πιθανώς τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.
Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Την Πέμπτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην ανατολική χώρα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Τετάρτη 03-12-2014

Καιρος: νεφωσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.


Πέμπτη 04-12-2014

Καιρός: στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες βαθμιαία θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση.


Παρασκευή 05-12-2014

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες στα νοτιοανατολικά.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.



Σάββατο 06-12-2014 και Κυριακή 07-12-2014

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και στα βόρεια ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στα κεντρικά και νότια θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης.
Άνεμοι: στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση το Σάββατο.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ( ΗΜΑΘΙΑ-COM)-Alizee - J'en Ai Marre

ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ!

Αλλαγές στο Ασφαλιστικό χωρίς να θιγούν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα αντιπρότεινε η κυβέρνηση στην τρόϊκα επικαλούμενη τον κίνδυνο των άμεσων μαζικών συνταξιοδοτήσεων 150.000 εργαζομένων και του "ανοίγματος" νέας "μαύρης τρύπας" στα Ταμεία και στο Δημόσιο ύψους 1,6 δις ευρώ, όπως αποκάλυψε η "Ημερησία" το Σάββατο.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η κυβέρνηση αρνήθηκε, για το λόγο αυτό, να αλλάξει το 2015 ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων που προβλέπει ο Ν 3863/10 για όσους συνταξιοδοτηθούν από την 1/1/2015 (ένα τμήμα με τις καταστατικές διατάξεις των Ταμείων για το χρόνο ασφάλισης έως το 2010 και ένα δεύτερο, με αναλογία βασικής + αναλογικής σύνταξης, για το χρόνο ασφάλισης από την 1/1/2011) και αποδέχτηκε να προχωρήσει σε 4 αλλαγές:

1. Στην αύξηση των ενδιάμεσων (πριν από το 62ο) ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά το 2018 με την προσθήκη 2 ετών από την 1/1/2019 και 4 ετών από την 1/1/2020 έτσι ώστε την 1/1/2021 να ισχύει για όλους πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (οικοδόμους, εργαζόμενους σε στοές, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.α) το 62 ο έτος για μειωμένη και το 67ο για πλήρη σύνταξη. Μετά τις αυξήσεις των ορίων που ήδη έχουν επιβληθεί με την προσθήκη 2-12 ετών για όσους θεμελιώνουν από την 1/1/2013 συνταξιοδοτικό δικαίωμα, στους υπόλοιπους "παλαιούς" ασφαλισμένους δίνεται περίοδος χάριτος 4 ετών.

2. Στην αύξηση του ελάχιστου απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης στα 20 έτη από τα 15 για όσους έχουν γεννηθεί από το 1975 και μετά. Με αυτή τη ρύθμιση δεν θα διαψευστούν οι προσδοκίες των μεγαλύτερων σε ηλικία που εκ των πραγμάτων αδυνατούν - λόγω και της υψηλής ανεργίας - να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας για να συμπληρώσουν τα επιπλέον έτη.

3. Στη διατήρηση του "παγώματος" των συντάξεων και μετά το 2016 (το Μνημόνιο έδινε τη δυνατότητα αυξήσεων στις καταβαλλόμενες σε συνάρτηση με την αύξηση του ΑΕΠ και του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή).

4. Στην αλλαγή των κριτηρίων για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ σε χαμηλοσυνταξιούχους με πρόβλεψη να ενταχθεί η σχετική παροχή στο πλαίσιο των κοινωνικών επιδομάτων και στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Η κυβέρνηση αναμένει, πάντως, τις απαντήσεις της τρόικας στη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση.



imerisia.gr

ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο ΔΙΕΥΘYΝΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΑΝ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ.....ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Διευθυντής γυμνασίου στην πόλη Μάριμπορ της Σλοβενίας, τον οποίο μαθητές είχαν βιντεοσκοπήσει με κινητό σε υποτιθέμενες προσωπικές στιγμές με καθηγήτρια Μαθηματικών, αυτοκτόνησε μετά τη δημοσίευση του βίντεο στο διαδίκτυο και την προβολή του επί μία εβδομάδα από τα ΜΜΕ, ανακοίνωσε η σλοβενική αστυνομία.
Οπως μεταδίδει το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων ΧΙΝΑ, η αστυνομία επιβεβαίωσε το τραγικό γεγονός, χωρίς σχόλια, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου διευθυντών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Σλοβενίας, Μίλαν Ρέγιετς δήλωσε στο σλοβενικό τηλεοπτικό σταθμό POP TV ότι ο διευθυντής της Μέσης Σχολής Μηχανικών του Μάριμπορ προφανώς κατέρρευσε ψυχικά υπό τη μεγάλη πίεση και εξέφρασε τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο διευθυντής άφησε πίσω σύζυγο, γιο και κόρη.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση του επίμαχου βίντεο στο διαδίκτυο, ο διευθυντής κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και υποστήριξε ότι το βίντεο είναι προϊόν μοντάζ.

Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών και δεν έχουν αποκαλυφθεί τα άτομα που ανάρτησαν το βίντεo στο ίντερνετ.

Το τραγικό περιστατικό προκάλεσε έντονες συζητήσεις για τα δικαιώματα δημοσίευσης υλικού στο ίντερνετ και για την προστασία της ιδιωτικότητας, για τους κανόνες ηθικής, καθώς και για τη σχέση εκπαιδευτικών και μαθητών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.



imerisia.gr