ΤΟ ΠΩΣ ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΟΡΓΑΣΜΟ ΕΧΕΤΕ



Το πως περπατάτε δείχνει τι είδους οργασμό έχετε



Μπορεί κάποιος να καταλάβει από τον τρόπο που περπατάει μια γυναίκα, τι είδους οργασμό έχει όταν κάνει σεξ; Μπορεί κάποιος να καταλάβει από τα βήματα της, εάν είναι “κλειτοριδική”, ή “κολπική”, ή πολυοργασμική; Βέλγοι επιστήμονες ισχυρίζονται πως ναι. Το περπάτημα δείχνει το είδος του οργασμού.
Επιστήμονες από το καθολικό Πανεπιστήμιο του Λούβεν στο Βέλγιο, έκαναν το εξής. Ρώτησαν ένα μεγάλο δείγμα γυναικών, τι είδους οργασμό έχουν. Το δείγμα το χώρισαν σε 2 κατηγορίες. Στις γυναίκες που έχουν κολπικό οργασμό και σε εκείνες που δεν έχουν κολπικό οργασμό, αλλά άλλου είδους (πχ κλειτοριδικό).

Στη συνέχεια βιντεοσκόπησαν το περπάτημα της κάθε γυναίκας του δείγματος. Τα βίντεο τα πρόβαλλαν σε μια ομάδα από ψυχολόγους και σεξολόγους, οι οποίοι φυσικά και δεν γνώριζαν τι είχε απαντήσει η κάθε γυναίκα για το είδος οργασμού που είχε. Τα αποτελέσματα ήταν σχεδόν απόλυτα.
Οι ειδικοί βρήκαν με σχετική ευκολία, ποιες γυναίκες είχαν κολπικό οργασμό, από τον τρόπο που περπατούσαν και όπως τόνισαν αργότερα, αυτό φαίνεται από το χαλάρωμα συγκεκριμένων μυών του σώματος ενώ οι γυναίκες περπατάνε. Η σεξουαλική διείσδυση και ο οργασμός από αυτήν, αλλάζει τον τρόπο που η γυναίκα περπατά. Ανεπαίσθητα για τους πολλούς αλλά όχι για τους ειδικούς.
“Η ανάλυσή μας έδειξε πως η μεγαλύτερη περιστροφή της λεκάνης και των σπονδύλων όταν περπατούν, καθώς και το μεγαλύτερο μήκος του δρασκελισμού είναι χαρακτηριστικά των γυναικών που έχουν κολπικό οργασμό. Συνήθως στο βάδισμά τους διακρίνει κανείς περισσότερη «ρευστότητα», ενέργεια, αισθησιασμό, ελευθερία και απουσία πλαδαρών ή μπλοκαρισμένων μυών” Τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας.



iatropedeia.gr

ΝΕΑ ΜΟΔΑ: ΖΕΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ....ΠΡΙΟΝΙΔΙ


Νέα μόδα καλλωπισμού: Ζεστό μπάνιο με… πριονίδι!


Ξεχάστε τις λιπαρές κρέμες, τις μάσκες σώματος με λάσπη, ακόμα και τις σκέψεις για ένα Botox. Το μόνο που χρειάζεστε για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και όμορφο είναι ένα καλό ζεστό μπάνιο με πριονίδι. Αυτό είναι το νέο trend στην Ιαπωνία, και φαίνεται ότι κάνει θραύση ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες όλων των ηλικιών. Γιατί μπορεί οι γυναίκες να κάνουν διάφορα στο σώμα και το πρόσωπό τους για να διατηρηθούν νέες, όμως και οι άντρες δεν πάνε πίσω!
perierga.gr - Νέα μόδα καλλωπισμού: Ζεστό μπάνιο με... πριονίδι!
Κι αν νομίζετε ότι μόνο το νυστέρι σάς σώζει, οι Ιάπωνες φαίνεται να έχουν ανακαλύψει έναν πολύ λιγότερο ενοχλητικό τρόπο για την καθυστέρηση του γήρατος. Μόλις 15-20 λεπτά αρκούν για να αναζωογονηθείτε, βουτώντας στο πριονίδι! Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διαδικασία βελτιώνει την κυκλοφορία, καθαρίζει το δέρμα και βοηθά στη μείωση των μυικών πόνων. Μεταξύ άλλων, τα ένζυμα που υπάρχουν στο πριονίδι ζεσταίνουν το σώμα, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να προκαλείται έντονη εφίδρωση σαν να έχετε τρέξει έναν… μαραθώνιο.
perierga.gr - Νέα μόδα καλλωπισμού: Ζεστό μπάνιο με... πριονίδι!
Έτσι βελτιώνεται ο μεταβολισμός και ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα.  Η εν λόγω θεραπεία, βέβαια, δεν είναι κάτι καινούριο για τις ασιατικές χώρες, καθώς ανακαλύφθηκε και εφαρμόστηκε γιαπρώτη φορά στο Χοκάιντο πριν από 70 και πλέον χρόνια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πριονίδι προέρχεται αποκλειστικά από κυπαρίσσια, ενώ στομείγμα προστίθενται αρωματικά λουλούδια και αποξηραμένα φρούτα.
perierga.gr - Νέα μόδα καλλωπισμού: Ζεστό μπάνιο με... πριονίδι!


perierga.gr

ΕΝΑ"ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΟ" ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΞΙΑ Ή ΑΡΙΣΤΕΡΑ;



Δεξιά ή αριστερά; Ένα «προσχολικό» τεστ για… μεγάλα παιδιά!




perierga.gr - Δεξιά ή αριστερά; Ένα "προσχολικό" τεστ για μεγάλα παιδιά!Στη φωτογραφία βλέπετε ένα απλούστατο σχέδιο ενός σχολικού λεωφορείου, το οποίο δόθηκε σε παιδιά νηπιαγωγείου, προκειμένου να το περιεργαστούν και στη συνέχεια να απαντήσουν σε ένα ερώτημα. Αφού, λοιπόν, είδαν λίγη ώρα την εικόνα, κλήθηκαν να απαντήσουν στην εξής απλή(!) ερώτηση: «Προς ποια κατεύθυνση νομίζετε ότι πηγαίνει το λεωφορείο που βλέπετε και γιατί; Δεξιά ή αριστερά;

Το 90% και παραπάνω απάντησε σωστά, τεκμηριώνοντας, μάλιστα, και την απάντηση (σας υπενθυμίζω ότι πρόκειται για 5χρονα)! «Μα τόσο απλό είναι;», σκέφτηκαν όλοι και είπαν να κάνουν το τεστ και στους μεγάλους! Έδωσαν, λοιπόν, την ίδια εικόνα στα… μεγάλα παιδιά, τα οποία κλήθηκαν και αυτά με τη σειρά τους να απαντήσουν στο ίδιο ερώτημα! Ε, τους έδωσαν λίγο χρόνο παραπάνω να σκεφτούν…

Το αποτέλεσμα; Ελάχιστοι απάντησαν σωστά, ενώ οι περισσότεροι… κατάπιαν τη γλώσσα τους! Για άλλη μία φορά, λοιπόν, οι μικροί «μπόμπιρες» μάς έβαλαν τα γυαλιά (σ.σ. βάζω και τον εαυτό μου μέσα!)… Δείτε καλά τη φωτογραφία και θα σας προέτρεπα, μάλιστα, να την ξαναδείτε… Δύσκολο να αποφασίσετε αν το λεωφορείο πηγαίνει δεξιά ή αριστερά, ε; Κοιτάξτε πάλι… Άντε δώστε μια τυχαία απάντηση!




«Το λεωφορείο πηγαίνει προς τα αριστερά… γιατί δεν φαίνεται η πόρτα για να μπεις στο λεωφορείο!», απάντησαν τα 5χρονα με μια φωνή… 



perierga.gr



ΤΕΣΤ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΟΥ



Τεστ αναπνοής εντοπίζει τον καρκίνο του στομάχου



Ένα γρήγορο και απλό τεστ αναπνοής μπορεί να διαγνώσει τον καρκίνο του στομάχου, ακόμη και να διακρίνει αν πρόκειται για όγκους αρχικού ή προχωρημένου σταδίου. Τα τελευταία χρόνια οι ερευνητές διεθνώς πειραματίζονται με τεστ που θα ανιχνεύουν πτητικές χημικές ουσίες στην αναπνοή οι οποίες είναι ενδεικτικές του καρκίνου.

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτών των ερευνών έχουν επιστρατευτεί και σκύλοι που εκπαιδεύονται ώστε να αναγνωρίζουν τις μυρωδιές που αναδύει το σώμα ή η ανάσα των ανθρώπων που νοσούν. Το συγκεκριμένο τεστ που μελετάται από επιστήμονες από το Ισραήλ και την Κίνα στοχεύει στην αναγνώριση της μοναδικής μυρωδιάς του καρκίνου του στομάχου.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Cancer το τεστ αναπνοής αποδείχθηκε ακριβές κατά 90% στην ανίχνευση του καρκίνου του στομάχου, καθώς και στη διάκρισή του από άλλα στομαχικά προβλήματα σε 130 ασθενείς στους οποίους δοκιμάστηκε.

Οι ερευνητές έχουν ήδη ξεκινήσει νέα έρευνα σε μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων για να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα της αρχικής έρευνας και να τεκμηριώσουν την αποτελεσματικότητα του τεστ.


vita.gr

ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ!


Ένα Μουσείο για το ανθρώπινο σώμα!

Το πρωτοποριακό αυτό μουσείο βρίσκεται στην Ολλανδία και ονομάζεται «Corpus Museum for Ηuman Βody», αποτελώντας ένα καινοτόμο project σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης του ανθρώπινου σώματος και των λειτουργιών του από τον ίδιο τον άνθρωπο.
perierga.gr - Νέο project: Ένα Μουσείο για το ανθρώπινο σώμα!
Στην ουσία είναι ένα γιγαντιαίο ανθρώπινο σώμα, ενώ κάθε χώρος του Μουσείου αποτυπώνει με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο κάθε τμήμα του σώματος. Έτσι οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια βόλτα στον εγκέφαλο, να μπουν στο στόμα, να ακούσουν τους χτύπους της καρδιάς ή τη ροή του αίματος στις φλέβες…, διαπιστώνοντας πώς ακριβώς λειτουργεί το σώμα τους!
perierga.gr - Νέο project: Ένα Μουσείο για το ανθρώπινο σώμα!
Αφετηρία είναι τα πόδια, από όπου ξεκινάει η εντυπωσιακή περιήγηση μέσα στο Μουσείο, ενώ η διαδρομή συνεχίζεται προς το επάνω μέρος του σώματος, καταλήγοντας στους νευρώνες του εγκεφάλου. 
perierga.gr - Νέο project: Ένα Μουσείο για το ανθρώπινο σώμα!
Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας που αφορά σε εικόνα και ήχο έχει χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη αυτού του μεγαλεπήβολου project, ενώ σε διάφορα σημεία του Μουσείου ο επισκέπτης μπορεί να αναζητήσει απαντήσεις σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία του σώματος.
perierga.gr - Νέο project: Ένα Μουσείο για το ανθρώπινο σώμα!
Αν έχετε, για παράδειγμα, απορία για το «Πώς μεγαλώνει ένα μωρό στη μήτρα;» ή «Με ποιο τρόπο η καρδιά στέλνει το αίμα στον εγκέφαλο;», στο «Corpus Museum for Ηuman Βody» ειδικοί επιστήμονες θα σας εξηγήσουν όλες τις λεπτομέρειες. Άλλωστε όλα εκεί μέσα είναι τόσο παραστατικά… που δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου!
perierga.gr - Νέο project: Ένα Μουσείο για το ανθρώπινο σώμα!
perierga.gr - Νέο project: Ένα Μουσείο για το ανθρώπινο σώμα!
perierga.gr - Νέο project: Ένα Μουσείο για το ανθρώπινο σώμα!


perierga.gr

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5/3/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Πληρωμές ειδικής ενίσχυσης βάμβακος 2012



 Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου για την πληρωμή της  ειδικής  ενίσχυσης βάμβακος 2012, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η πληρωμή αφορά  49.738 δικαιούχους και  το ποσό πληρωμής  ανέρχεται στα 192,8 εκ. €. Τα σχετικά αρχεία πληρωμής θα αποσταλούν σήμερα όπως είχε ανακοινωθεί στην αρμόδια Τράπεζα Πειραιώς- ΑΤΕ για πίστωση των δικαιούμενων ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι από αύριο μπορούν να λαμβάνουν τα σχετικά ποσά. Η τιμή της ειδικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 720 €/ εκτάριο (72 €/ στρέμμα έναντι 70,5€/ στρέμμα πέρυσι).
Η ενίσχυση καταβάλλεται σε όσους δικαιούχους κάλυψαν τις απαιτήσεις που προβλέπονται από τις κοινοτικές και εθνικές διατάξεις λαμβάνοντας υπόψη και τις ζημιές που υπέστησαν από διάφορα αίτια, όπως αυτά σημειώθηκαν από τον ΕΛΓΑ (ζημιές από χαλάζι, πλημμύρες, πράσινο σκουλήκι κλπ). Οι δικαιούχοι θα μπορούν από σήμερα το απόγευμα να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) για τα σχετικά ποσά πληρωμής που θα τους καταβληθούν.
Δεν περιλήφθηκαν στην τρέχουσα πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος 2012, όσοι παραγωγοί  δεν παρέδωσαν καμία ποσότητα, όσοι  έχουν σοβαρά ευρήματα ελέγχου, εκείνοι που παρά την προσθήκη της ζημιάς που καταγράφηκε από τον ΕΛΓΑ δεν κάλυψαν τις απαιτήσεις των εθνικών και κοινοτικών διατάξεων, καθώς επίσης και αυτοί που οι αιτήσεις τους εμφανίζουν  σφάλματα.

Για τα προφανή σφάλματα  των αιτήσεων θα δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων στους δικαιούχους, μέσω διοικητικών πράξεων από τις 15.3.2013.

Με αφορμή την πληρωμή των δικαιούχων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με την ολοκλήρωση και της πληρωμής αυτής, πάνω από 300 εκατ. € (193 εκ  € συνδεδεμένη, 21 εκ €  από το πρόγραμμα de minimis, 81,3 εκ € επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου και 12,3 εκ € αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ) από τα μέσα Φεβρουαρίου είναι διαθέσιμα στους παραγωγούς για να προγραμματίσουν έγκαιρα τις καλλιέργειες της τρέχουσας χρονιάς, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων των εκμεταλλεύσεων. Στόχος μας είναι η ανάδειξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της ελληνικής γεωργίας και η στήριξη της παραγωγής, μέσα και από τη σωστή διαχείριση και  με διαφάνεια στην  καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων».



ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ " ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ" ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΝΥΦΕΣ


ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ " ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ" ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΝΥΦΕΣ



Γυναίκες από την Ελλάδα παντρεύονται «με το αζημίωτο» μετανάστες χωρίς τα νόμιμα έγγραφα, που αποκτούν έτσι δικαίωμα παραμονής στην ΕΕ, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα παρουσιάζει ένα καλοστημένο δίκτυο που περιλαμβάνει Νιγηριανούς οργανωτές, Ελληνα δικηγόρο, υποψήφιες νύφες αλλά και καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας που λειτουργούν ως «γραφεία» του κυκλώματος.

Το τελικό κόστος για κάθε λαθρομετανάστη στη Βρετανία που θα βρει Ελληνίδα νύφη φτάνει τις 8.000 λίρες ή 9.250 ευρώ περίπου. Το ίδιο συμβαίνει και με Βουλγάρες ή γυναίκες από την Πορτογαλία.

Με τον τρόπο αυτό, οι λαθρομετανάστες στην Βρετανία μπορούν να παραμείνουν στην ΕΕ, ενώ στην 5ετία παραμονής στη χώρα κερδίζουν πλέον άδεια παραμονής χωρίς ημερομηνία λήξης.

Σύμφωνα με τη Sun «η Αθήνα είναι στην καρδιά της ευρωπαϊκής βιομηχανίας λευκών γάμων». Οι γυναίκες που εντοπίζουν τα κυκλώματα «χρειάζονται απελπισμένα χρήματα για να επιβιώσουν στις φτωχές χώρες τους».

Ο Νιγηριανός εγκέφαλος του κυκλώματος με τον οποίο μίλησε ο ρεπόρτερ που παρουσιάστηκε ως ενδιαφερόμενος, ανέφερε ότι «μετά το γάμο, ο τύπος που ζει στην Βρετανία αυτόματα παίρνει έγκριση παραμονής. Επιπλέον, θα του δοθεί στέγη και ένα ποσό μηνιαίως για να μένει εκεί χωρίς να κάνει τίποτε. Θα πληρώνεται όπως κάθε βρετανός. Είναι η καλύτερη χώρα για μία εύκολη ζωή».

Μαζί με τον βοηθό του πρόσφεραν το πακέτο των 8.000 λιρών, το οποίο περιλαμβάνει τη νύφη, τις πτήσεις στη Βρετανία και τα χρήματα για τον δικηγόρο που θα κάνει τα απαραίτητα έγγραφα.


protothema.gr

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΞΥΠΝΑΝΕ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΦΕ!


10 πράγματα που θα σας ξυπνήσουν καλύτερα από τον καφέ!


1. Μήλo

Το μήλο προσφέρει έτσι ή αλλιώς σημαντικά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά το γεγονός ότι περιέχει φρουκτόζη αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να σας ξυπνήσει και να σας κρατήσει σε εγρήγορση.

2. Σοκολάτα

Αν δεν υπάρχει καφές, μια απλή σοκολάτα δεν θα δυσκολευτεί να σας κάνει να ξυπνήσετε, αλλά θα σας ανεβάσει και την ενέργεια.

3. Φως

Φαίνεται λίγο προφανές, όμως, το φως έχει έναν τρόπο, σίγουρα ενοχλητικό, να ξυπνά τα άτομα το πρωί. Είτε πρόκειται για φυσικό φως ή για το φωτιστικό της οροφής, το αποτέλεσμα είναι ίδιο, και μάλιστα το ξύπνημα θα σας ταρακουνήσει.

4. Αμμωνία

Αν και δεν πρέπει να το παρακάνετε, η μυρωδιά της αμμωνίας το πρωί στα ρουθούνια σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεταχτείτε από το κρεβάτι, σε περίπτωση που τίποτα άλλο δεν αποδίδει.

5. Ενεργειακά Ποτά

Πολλοί άνθρωποι για να ξυπνήσουν κατά τη διάρκεια της μέρας απευθύνονται σε ενεργειακά ποτά. Και μπορεί να μην είναι η πιο καλή επιλογή, όμως σε ώρα… έκτακτης ανάγκης θα σας τονώσει και θα σας ξυπνήσει για τα καλά.

6. Τρόφιμα

Η μυρωδιάενός καλού πρωινού είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει τα βήματά σας στην κουζίνα, όσο βαθιά κι αν κοιμάστε. Οι πρώτες μπουκιές θα αποτελέσουν ένα… παγωμένο ντους για τον νυσταγμένο οργανισμό σας.

7. Άσκηση

Το τρέξιμο το πρωί όχι μόνο συντελεί στην καλή υγεία του οργανισμού αλλά ξυπνά εντελώς και το σώμα σας. Η άσκηση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για ένα φυσικό ξύπνημα. Σε συνδυασμό με το ντους που θα ακολουθήσει, τον καφέ δεν θα τον χρειαστείτε καθόλου.

8. Νερό

Πολλοί θα αναρωτηθείτε εδώ: «Πώς μπορεί το νερό με ξυπνήσει;» Λοιπόν, πίνοντας ένα ποτήρι νερό πριν τον ύπνο θα σας αναγκάσει να σηκωθείτε προς το χάραμα για να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα. Μόλις ξυπνήσατε! Επίσης, το ντους (με νερό, εννοείτε) είναι τοκαλύτερο ξύπνημα.

9. Μουσική

Η μουσική, και δη η ροκ, μπορεί να σας ξυπνήσει μια χαρά το πρωί. Γι’ αυτό επιλέξτε το ξυπνητήρι σας να παίζει σε… δυνατά ντεσιμπέλ και συνεχίστε να την ακούτε κατά τη διάρκεια της ετοιμασίας σας.

10. Η προηγούμενη νύχτα

Ένα λιτό δείπνο το προηγούμενο βράδυ θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, χωρίς εφιάλτες, με αποτέλεσμα το πρωί να ξυπνήσετε πολύ πιο άνετα, από ό,τι εάν τρώγατε βαριά και δύσπεπτα φαγητά. Τότε δεν θα μπορούσατε να κοιμηθείτε και κατ’ επέκταση ούτε να ξυπνήσετε εύκολα.




perierga.gr

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΔΕ ΤΟΥ 2013



Υπεγράφη η απόφαση για το ΟΣΔΕ




Την απόφαση έγκρισης ενεργοποίησης δικαιωμάτων προαίρεσης της Σύμβασης, μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Ένωσης «ΠΑΣΕΓΕΣ – NEUROPUBLIC A.E.», που αφορά στην ανάθεση των υπηρεσιών συμπλήρωσης, συγκέντρωσης και καταχώρησης στη βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ των αλφαριθμητικών και γεωχωρικών στοιχείων για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης (ΑΕΕ), για το έτος 2013, υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Θανάσης Τσαυτάρης. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στο diavgeia.gov.gr.


paseges.gr

ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ


Το Bicycled είναι μια πρωτοβουλία που επιχειρεί να συνδυάσει αυτούς τους δύο στόχους με ευφάνταστο τρόπο, φτιάχνοντας δηλαδή ποδήλατα από αυτοκίνητα που έχουν αποσυρθεί για παλιοσίδερα. Η ιδέα ανήκει στην ισπανική διαφημιστική εταιρεία Lola Madrid.



10 ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΡΟΥΧΩΝ



10 απαράβατοι κανόνες στο πλύσιμο των ρούχων





10 απαράβατοι κανόνες στο πλύσιμο των ρούχωνΤο πλυντήριο αν και εξαιρετικός βοηθός στο νοικοκυριό μας, μας δημιουργεί ορισμένες φορές ανασφάλεια γύρω από τη χρήση του. Υπάρχουν αρκετά κουμπιά και επιλογές που πρέπει να προσεχτούν, με αποτέλεσμα συχνά να προτιμάται η πλύση ορισμένων ρούχων στο χέρι. Για να αποφύγετε τέτοιου είδους ταλαιπωρία, οφείλετε να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες. Σας παρουσιάζουμε έναν δεκάλογο για το πλύσιμο ρούχων στο πλυντήριο.
1) Κατάλληλη προετοιμασία. Γυρίστε ανάποδα τις μπλούζες με τις στάμπες, κλείστε τα φερμουάρ και αδειάστε τις τσέπες. Αντίθετα, δεν πρέπει να κλείνετε τα κουμπιά γιατί ξεχειλώνουν οι κουμπότρυπες και να αποφύγετε τα φερμουάρ με λεπτά υφάσματα γιατί μπορεί να πιαστούν μέσα στον κάδο πλυσίματος.
2) Μαλακτικό. Το απορρυπαντικό που βελτιώνει την υφή των υφασμάτων στα ρούχα σας. Μπορείτε να φτιάξτε το δικό σας μαλλακτικό βάζοντας λευκό ξύδι για το τελικό ξέβγαλμα. Προσοχή! Δεν πρέπει να βάλετε ξύδι όταν υπάρχει στην πλύση χλωρίνη.
3) Δεν πρέπει να πλένετε πολλές πετσέτες μαζί. Ο λόγος είναι πως βαραίνει επικίνδυνα ο κάδος. Προτιμήστε να αναμείξετε πετσέτες με σεντόνια.
4) Ξεχωρίστε τα ρούχα. Βάλτε διαφορετικές πλύσεις με βάση το χρώμα. Σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθείτε προ εκπλήξεως βρίσκοντας ροζ και γκρι ρούχα.
5) Λεκέδες. Εάν θέλετε να απομακρύνετε τους λεκέδες από τα ρούχα σας, κάντε προεργασία τρίβοντας το συγκεκριμένο σημείο με καθαριστικό, πριν το βάλετε στο πλυντήριο.
6) Μέτρο. Μη βάζετε ποτέ περισσότερο απορρυπαντικό ή μαλακτικό από όσο χρειάζεται η κάθε πλύση. Τα ρούχα δεν θα καθαρίσουν καλύτερα, αλλά θα έχουν δυσκολία στο ξέβγαλμα.
7) Γεμάτο πλυντήριο. Με τον τρόπο αυτό γλιτώνετε ενέργεια και νερό. Αντίθετα αν ο κάδος είναι υπερβολικά γεμάτος, τα ρούχα θα τσαλακωθούν πάρα πολύ.
8) Ευαίσθητα ρούχα. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή μαξιλαροθήκη ως θήκη τους, για ασφάλεια.
9) Βγάλτε τα από το πλυντήριο. Μην αφήνετε τα ρούχα σας στο πλυντήριο για περισσότερο από 24 ώρες, θα πάρουν κλεισούρα και μούχλα.
10) Οδηγίες. Ακολουθείστε τις οδηγίες που έχουν οι ετικέτες των ρούχων εάν δεν θέλετε να φοράτε δύο νούμερα μικρότερες μπλούζες. Εάν μπορείτε μάλιστα για οικονομία ενέργειας, χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν πιο κρύο νερό.


flowmagazine.gr