ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ Η GOOGLE... ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! ( VIDEO)

Όταν αναζητάμε κάτι στο Διαδίκτυο έχουμε την αίσθηση ότι δεν μας παρακολουθεί κανείς (εκτός από την NSA) με αποτέλεσμα να πληκτρολογούμε χωρίς ντροπή ό,τι μας έρθει στο μυαλό.

Εξάλλου στη χειρότερη περίπτωση μπορούμε να διαγράψουμε τον όρο της αναζήτησης που θέσαμε και να πληκτρολογήσουμε εκ νέου ή ακόμα και να διαγράψουμε το ιστορικό των αναζητήσεων μας. Με άλλα λόγια γνωρίζουμε ότι η Google και οι υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης είναι κάτι το άψυχο και συνεπώς δεν μπορούν να μας κρίνουν για τις αναζητήσεις μας.

Τι θα συνέβαινε όμως εάν δεν ίσχυε κάτι τέτοιο και η Google ήταν άνθρωπος; Δείτε στο παρακάτω χιουμοριστικό video του College Humor:



techgear.gr

ΑΓΡΙΕΥΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Μ.Υ.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ 


ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (02-02-2014) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ .

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

1. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (02-02-2014) ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ. ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ -ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΘΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ.

2. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (03-02-2014) ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.

ΟΙ 10 ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ! ( ΒΙΝΤΕΟ )

Στο βίντεο που θα δείτε θα παρακολουθήσετε τι συνέβη στο Τσέρνομπιλ και πόσοι άνθρωποι πέθαναν. Θα δείτε πως στην Ιαπωνία μόλυναν το νερό της θάλασσας και τι έπαθαν οι άνθρωποι που έφαγαν τα ψάρια. Ή τι συνέβη κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, όταν οι Αμερικάνοι κατάκαψαν χιλιάδες στρέμματα δασών.




10: το 1986, στο Πριπριατ (Τσέρνομπιλ) στην Ουκρανία. Ο πυρηνικός αντιδραστήρας έσκασε στέλνοντας στην ατμόσφαιρα, ραδιενέργεια 100 φορές περισσότερη από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Αρχικά τουλάχιστον 270.000 άνθρωποι νόσησαν με διάφορα είδη καρκίνου. Οι συνέπειες δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη.

9: Το 1978 στο Λοβ Κάναλ, στις ΗΠΑ, διαρροή χημικών, από το τοπικό εργοστάσιο. 21.000 τόνοι τοξικών ουσιών χύθηκαν στην παραποτάμια περιοχή κατά τις δεκαετίες 40 και 50. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το 1978 και αφού είχε προκαλέσει χιλιάδες κρούσματα καρκίνου και τερατογεννέσεις, ενώ εκατοντάδες ήταν τα εγκαύματα στα νοσοκομεία.

8: Το 1976 στη βόρεια Ιταλία στο Σεβέσο. Μια βαλβίδα στο εργοστάσιο χημικών χάλασε και ο ουρανός γέμισε με τοξικό σύννεφό, το οποίο έγινε σύντομα τοξική βροχή και έπεσε στο έδαφος. Όλα τα σπαρτά και τα ζωντανά καταστράφηκαν και το χώμα κατέστη επικίνδυνο για σπορά.

7: το 1952 στο Λονδίνο. Η περίφημη ομίχλη. Το smog (από τις λέξεις smoke που είναι καπνός και fog που είναι ομίχλη). Ένα νέφος που κράτησε 4 ημέρες πάνω από τον ουρανό του Λονδίνου και το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 4.000 ανθρώπους.

6: Ο Πόλεμος του Βιετνάμ από το 1962 μέχρι το 1971. Οι βόμβες ναπάλμ των Αμερικάνων κατέκαψαν 2,2 εκατομμύρια στρέμματα παρθένου δάσους. Οι επιπτώσεις αυτού δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμη και σήμερα.

5: Κόλπος Μιναμάτα, Ιαπωνία, 1956. Το τοπικό εργοστάσιο υδραργύρου, έριξε όλα τα απόβλητα στον κόλπο. Οι άνθρωποι δεν το γνώριζαν. Συνέχιζαν να ψαρεύουν και να τρώνε τα ψάρια. Δέκα χιλιάδες άνθρωποι προσβλήθηκαν από την ασθένεια Μιναμάτα και 2.000 επιπλέον πέθαναν από τοξική μόλυνση από υδράργυρο.

4: Γκρέιτ Πλανς στις ΗΠΑ, το 1930. Εργοστάσιο λιπασμάτων εξερράγη και το σύννεφο καπνού δημιούργησε και λόγω των καιρικών συνθηκών τεράστιους ανεμοστρόβιλους. Μόλυνε 100.000.000 στρέμματα και άφησε άστεγους 500.000 ανθρώπους.

3: Το 2010, στον κόλπο του Μεξικό. Πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου, διαλύθηκε. Επί 87 ημέρες χύθηκαν στον Ατλαντικό ωκεανό 5.000.000 βαρέλια πετρελαίου. Για το ατύχημα η εταιρία πλήρωσε πρόστιμο 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

2: Στην Ινδία το 1984 στην περιοχή Μπχοχάλ, μισό εκατομμύριο άνθρωποι εκτέθηκαν σε τοξικό αέριο μεθυλίου. Τριάντα χιλιάδες πέθαναν. Η περιοχή ερημώθηκε.

1: Κίνα. Δεκαετία του 30 και συγκεκριμένα το 1938, κατά τη διάρκεια του Σινοιαπωνικού πολέμου. Οι Κινέζοι για να σταματήσουν την επέλαση των Ιαπώνων κατέστρεψαν τα φράγματα του ποταμού Χουάνγκ Χε. Τα ορμητικά νερά ξεχύθηκαν και 700.000 κάτοικοι (όχι στρατιώτες) πνίγηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



invitromagazine.gr

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΜΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΟΙΧΤΗΡΙ( ΒΙΝΤΕΟ)



ΤA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α1 ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ 1/01/2014




Αχιλλέας Νάουσας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας    0-2  (22′ Κίτσας Π., 43′ Κίτσας Γ.
Διαβατός – Μελίκη                                          1-2 (59′ Ποζιάδης -33′ Πέτγαζλης, 58′ Τσιούπρος)

Καψόχωρα – Άγιος Γεώργιος                         2-1 (48′ Χαλβατζής, 58′ Κωστόπουλος/ 38′ Πίκος)

Κλειδί – Παλίο Σκυλίτσι                                 2-1 (60′-66′ αυτογκόλ - Στυλίδης 40′)

Νηρέας Βέροιας – Μέση                                 0-2 (63′ Ντόγος, 80′ Γκαντζίδης)

Ζερβοχώρι – Νικομήδεια                                10-0 (3′-23′-73′-81′-83 Ντέλλας, 6′-33′ Σιδηρόπουλος,                                                                                   39′-68′ Παπαδόπουλος Σ., 48′ Κολοκοτρώνης)

Νεόκαστρο – Χαρίεσσα                                0-5 (37′ Σιδηρόπουλος, 40′ Κατσουγιαννόπουλος, 67′-81′                                                                                 Τόσκα, 78′ Καρασαρίδης Β.)
Ρεπό: Τρίκαλα



ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΡΥ ΟΡΓΑΝΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ?

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΡΥ ΟΡΓΑΝΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ?

Η απάντηση σίγουρα δεν είναι αυτή, που θα περιμέναμε. Λογικά οι περισσότεροι θα έχετε ήδη σκεφτεί τον εγκέφαλο, την καρδιά ίσως και το συκώτι. Λάθος. Το βαρύτερο όργανο στο ανθρώπινο σώμα είναι το δέρμα, το οποίο προστατεύει και ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός μας. Το δέρμα αποτελείται από 2 μέρη: την κεράτινη εξωτερική επιδερμίδα και το μαλακό εσωτερικό χόριο, στο οποίο έχουν ενσωματωθεί οι μεμβράνες των τριχών και των σμηγματογόνων αδένων και ο ιδρώτας.
Ζυγίζει περίπου 2,72 κιλά και μάλιστα το δέρμα ενός ενήλικα περίπου 70 κιλά, αν τεντωθεί μπορεί να καλύψει σχεδόν 1,8 τετραγωνικά μέτρα. Δυόμισι περίπου εκατοστά δέρματος, περιέχουν περίπου 645 ιδρωτοποιούς αδένες, 23.500  νεύρα και 1.000 νευρικές απολήξεις, 65 θύλακες τριχών, 75 σμηγματογόνους αδένες και κάτι λιγότερο από 6 μέτρα αιμοφόρων αγγείων. Βέβαια, μέχρι την ηλικία των 70 ετών ένας μέσος άνθρωπος θα έχει χάσει σχεδόν 47,5 κιλά δέρματος, δηλαδή περίπου τα 2/3 του συνολικού του βάρους.

πηγή: clickatlife.gr


ΗΜΑΘΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 50 ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Εχθες, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας,συνελήφθη Πενηντάχρονος, για μη καταβολή χρεών ύψους 469.138,42 ευρώ, προς το Δημόσιο.

Οι κατηγορίες, που τον βαρύνουν, αφορούν τις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕ Ι.Χ.

Σκέφτονται την τοποθέτηση GPS σε κάθε αυτοκίνητο και τον προσδιορισμό των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύονται - Δύσκολο το συγκεκριμένο μοντέλο, εναλλακτικό σχέδιο η μηνιαία καταβολή των τελών 



Ριζικές αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τα Ι.Χ. Σύμφωνα με εισήγηση που έχει τεθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, προωθείται σχέδιο που θα περιλαμβάνει λιγότερους φόρους από το 2015 για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. Στόχος είναι να υπάρξουν μειώσεις στους φόρους που θα οδηγήσουν στην σχεδόν ολοκληρωτική εξάλειψη του φαινομένου της κατάθεσης πινακίδων.

Κεντρικά σημεία της εισήγησης αποτελούν η κατάργηση του φόρου πολυτελείας που επιβάλλεται σήμερα στα ακριβά αυτοκίνητα, η μείωση κατά 30% των τεκμηρίων διαβίωσης για τα ΙΧ και η συνακόλουθη μείωση κατά 30% του φόρου πολυτελούς διαβίωσης που επιβάλλεται σήμερα σε ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών. Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης υπολογίζεται στο 5%-10% της ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης για ΙΧ ηλικίας έως 10 ετών.

Το δημοσιονομικό κλειδί που θα επιτρέψει τις παραπάνω ελαφρύνσεις, όπως αναφέρουν τα Νέα, κρύβεται στο νέο σύστημα προσδιορισμού των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, το οποίο, όπως σημειώνουν συνεργάτες του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, θα οδηγήσει σε δραστικό περιορισμό του φαινομένου της μαζικής κατάθεσης πινακίδων.

Η ειδική επιτροπή που είχε συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο τις αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των ΙΧ δούλεψε εντατικά για περίπου τρεις μήνες. Αξιολόγησε τα συστήματα φορολόγησης των αυτοκινήτων που εφαρμόζονται στα κράτη-μέλη της ΕΕ αλλά και στην Αμερική και έχει καταλήξει - όπως λένε στελέχη της Καραγεώργη Σερβίας - σε δέσμη προτάσεων που θα οδηγήσουν σε μεγάλες ανατροπές.

Ακολουθώντας το ολλανδικό μοντέλο

Αυτό που κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον των μελών της επιτροπής ήταν το λεγόμενο ολλανδικό μοντέλο. Προβλέπει τον προσδιορισμό των τελών κυκλοφορίας κάθε μήνα, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύει το κάθε αυτοκίνητο. Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, κάθε αυτοκίνητο εφοδιάζεται με GPS το οποίο καταγράφει και μεταφέρει ηλεκτρονικά σε έναν κεντρικό κόμβο τα δεδομένα. Η χρέωση ανά χιλιόμετρο, στο ολλανδικό μοντέλο, είναι 0,03 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως στα 10.000 χιλιόμετρα ανά χρόνο τα τέλη κυκλοφορίας διαμορφώνονται σε 300 ευρώ.

Το μοντέλο αυτό είναι εκείνο που θεωρείται ιδανικό στους κόλπους της Καραγεώργη Σερβίας. Αναγνωρίζουν όμως αρμόδια στελέχη πως είναι πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του και σημειώνουν πως υπάρχουν και εναλλακτικές παρεμφερείς λύσεις.

Μία τέτοια, η οποία επίσης έχει τεθεί στο τραπέζι, αφορά το ενδεχόμενο παροχής της δυνατότητας στους φορολογουμένους να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και επομένως να καταθέτουν πινακίδες κυκλοφορίας επίσης με τον μήνα. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα, αλλά όπως λένε αρμόδιες πηγές «περιμένετε και θα εκπλαγείτε…».

protothema.gr

ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέα διευκρινιστική εγκύκλιο, η οποία θα αφορά σε επιμέρους ζητήματα, που θα ελαστικοποιούν το μέτρο για την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων από τους αγρότες, πρόκειται να εκδώσει άμεσα, ακόμα και τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών, όπως προανήγγειλε σήμερα από την 25η Agrotica ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Επισημαίνεται, ότι ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί εάν τελικά το ποσό των 10.000 ευρώ θα είναι η οροφή του ετήσιου τζίρου, βάσει του οποίου κάποιος αγρότης θα πρέπει να τηρεί βιβλία εσόδων-εξόδων. Πάντως, ο υπουργός επισήμανε πως με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι νέο, αποφασίστηκε, όσοι είναι κάτω του ορίου των 10.000 ευρώ ετήσιο τζίρο να συμπληρώνουν μια φορά του έτους τα βιβλία, και όσοι είναι άνω να το πράττουν δύο φορές το χρόνο. Στόχος είναι, όπως διευκρίνισε, να «δούμε πώς θα λειτουργήσει το μέτρο και στη συνέχεια θα διευκρινιστεί εάν θα γίνεται κάθε μήνα, ή κάθε δύο μήνες».

Για τα θέματα που έθεσαν παραγωγοί στον κ. Τσαυτάρη στη διάρκεια της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη και έκανε αποδεκτά το υπουργείο Οικονομικών χθες το βράδυ, μίλησε επίσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως είπε, το υπουργείο Οικονομικών άναψε το πράσινο φως σε αίτημα των αγροτών να υπάρχει ένα εύρος τιμών της τάξης των 500-100 ευρώ γι' αυτούς που θα κρατούν, ή όχι, βιβλία εσόδων-εξόδων. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι οι αγρότες επισήμαναν πως δεν μπορούν να γνωρίζουν εξαρχής ούτε το σύνολο της παραγωγής τους, αλλά ούτε και την τιμή που θα πωλήσουν τα προϊόντα τους, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν αν ο ετήσιος τζίρος τους υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, που έχει τεθεί ως όριο ή όχι, προκειμένου να τηρήσουν βιβλία εσόδων-εξόδων. Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα προβλέπονται ιδιαίτερα τσουχτερά σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι συνεπής, γεγονός που προβληματίζει έντονα τον αγροτικό κόσμο.

Συνυπολογίζοντας αυτά τα θέματα, όπως υπογράμμισε ο κ. Τσαυτάρης, το υπουργείο Οικονομικών έκανε αποδεκτό το αίτημά τους να υπάρχει ένα εύρος τιμών, το μέγεθος του οποίου θα γνωστοποιηθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Περαιτέρω οι αγρότες ανέφεραν ότι εάν τα βιβλία εσόδων-εξόδων μείνουν ως βιβλία εσόδων-πληρωμών, τότε μένουν έξω κάποιες δαπάνες του γεωργού, όπως μεταξύ άλλων απόσβεση μηχανημάτων και παγίων που μπορούν να φθάνουν έως και 1.000 ευρώ, χωρίς όμως να υπάρχει απόδειξη γι' αυτήν την εξέλιξη. Δεδομένου ότι το αίτημά τους να θεωρούνται και αυτά έξοδα, είναι λογικό, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να το κάνει και αυτό αποδεκτό, σύμφωνα με τον κ. Τσαυτάρη. Επανέλαβε, εξάλλου, ότι με την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων θα λυθούν πολλές στρεβλώσεις, όπως ελληνοποιήσεις, εικονικά ή πλαστά τιμολόγια, υπερβολές στην επιστροφή ΦΠΑ και ορθή επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για πετρελαιοειδή.

protothema.gr

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ-ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 01 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΛΑΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού , διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στην Επαρχιακή Οδό Άρνισσας – Χιονοδρομικού Κέντρου ΒΟΡΡΑΣ, από το 12ο χλμ. έως το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού , διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας - Σελίου από 18ο χλμ. έως το χιονοδρομικό κέντρο.

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στην Εγνατία οδό, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΙΛΚΙΣ:

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ:

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΕΡΡΩΝ :

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στην Εγνατία οδό, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ:

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στην Εγνατία οδό, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

TO ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΜΕΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!

Το πιο ακριβό μέλι στον κόσμο κοστίζει όσο ένα μικρό… αυτοκίνητο!

5.000 Ευρώ ανά κιλό, το μέλι Elvish από την Τουρκία είναι το πιο ακριβό στον κόσμο, καθώς εξάγεται από μια σπηλιά σε βάθος 1.800 μέτρων στην κοιλάδα Artvin στη βορειοανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με την μια μελισσοκόμο της περιοχής το εν λόγω μέλι είναι τόσο ακριβό εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στη σπηλιά, που κάνουν το μέλι θρεπτικότερο και νοστιμότερο.
 «Το μέλι είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία ενώ η συλλογή του δεν είναι και η ευκολότερη. Επιπλέον η παραγωγή είναι μικρή και υπάρχουν συγκεκριμένοι πελάτες που το αγοράζουν», λέει η ίδια. Το μέλι πωλείται σε βαζάκια των 170 και 250 γραμμαρίων, κυρίως ως φάρμακο.

/perierga.gr




ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 100.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ


ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 100.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ-ΠΟΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ


«Επιδοτήσεις που μπορούν να φτάσουν έως και τις 100.000 ευρώ έχουν την ευκαιρία να λάβουν όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν με την εκμετάλλευση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών υπόσχεται το πρόγραμμα εμπορίας και μεταποίησης που ήδη «τρέχει»...

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ η καλλιέργεια βοτάνων σε μια έκταση 10 στρεμμάτων μπορεί να αποδώσει ετήσιο εισόδημα της τάξης των 8.000 ευρώ, ενώ μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής αιθέριων ελαίων εισφέρει σε βάθος τριετίας έως και 100.000 ευρώ.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα οι καλλιέργειες των αρωματικών φυτών δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις, προσαρμόζονται πολύ καλά στο μεσογειακό κλίμα, μπορούν να αξιοποιήσουν φτωχά και υποβαθμισμένα εδάφη. Οι εδαφολογικές και κλιματικές συνθήκες της χώρας μας ευνοούν ιδιαίτερα την ανάπτυξη των φυτών αυτών, που δίνουν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.

Αυτό που καθιστά ακόμα πιο ελκυστικές τις καλλιέργειες αυτές είναι η πολύ μεγάλη ζήτηση στο εξωτερικό για ελληνικά αρωματικά φυτά και αυτό γίνεται αντιληπτό από τις πολύ υψηλότερες τιμές που προσφέρουν σε σχέση με τις ελληνικές μεταποιητικές μονάδες. Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι προσφορές που δέχονται οι ελληνικές ομάδες παραγωγών είναι διπλάσιες και τριπλάσιες από τις τιμές που προσφέρουν οι εγχώριες εταιρείες.

Στην Ελλάδα ευδοκιμούν περισσότερα από 112 είδη

Στην Ελλάδα ευδοκιμούν περισσότερα από 112 είδη, εκ των οποίων 68 χαρακτηρίζονται και ως μελισσοτροφικά. Ο κρόκος καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε καλλιεργούμενη έκταση, παρουσιάζοντας μια σταθερότητα ως προς την έκταση και την παραγωγή, σύμφωνα με στοιχεία των τελευταίων ετών, ενώ και η ρίγανη παρουσιάζει αλματώδη αύξηση των αντίστοιχων στοιχείων.

Τα κυριότερα εμπορικά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά στην Ελλάδα είναι:
το τσάι του βουνού
το φασκόμηλο
η ρίγανη
το γλυκάνισο
ο βασιλικός
το μάραθο (μαραθόσπορος)
το χαμομήλι
η δάφνη
η μέντα
ο δυόσμος
το κόλιανδρο
το κύμινο
η λεβάντα
το μελισσόχορτο
η μαστίχα της Χίου
ο κρόκος της Κοζάνης
το δίκταμο της Κρήτης.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2013 ξεκίνησε και επίσημα μέσω του μέτρου 123α «Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 η δυνατότητα υποβολής επενδυτικών προτάσεων ελάχιστου προϋπολογισμού 100 εκατ. 
ευρώ για ίδρυση, εκσυγχρονισμό, επέκταση, μετεγκατάσταση μονάδων τυποποίησης και επεξεργασίας αρωματικών, φαρμακευτικών φυτών και κρόκου Κοζάνης. 

Απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη αναγνωρισμένης ομάδας παραγωγών για τη δυνατότητα επιχορήγησης της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Τα ποσοστά επιχορήγησης διαφέρουν και ξεκινούν από 25% για τις μεγάλες επιχειρήσεις και μπορούν να φτάσουν και το 50% ανάλογα το ύψος της επένδυσης και ανάλογα την περιφέρεια στην οποία πραγματοποιείται η επένδυση.

Ταυτόχρονα παραμένει ενεργός ο νέος επενδυτικός νόμος 4146/13, που αποτελεί τροποποίηση του 3908/11, ο οποίος επιχορηγεί τη μεταποίηση των αρωματικών φυτών, και αυτός συμπληρωματικά προς το μετρό 123α και αυτός με ελάχιστο επένδυσης τα 100.000 ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση τα ποσοστά επιχορήγησης μπορούν να φτάσουν σε κάποιες γεωγραφικές περιοχές και το 50%.

Ποιες δαπάνες που ενισχύονται
Δαπάνες για τις οποίες παρέχεται ενίσχυση (επιλέξιμες δαπάνες):
Τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
Την κατασκευή ή τη βελτίωση ακινήτων.
Την προμήθεια και εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου και του λογισμικού πληροφορικής και του εξοπλισμού των εργαστηρίων στον βαθμό που εξυπηρετεί τη λειτουργία της μονάδας, περιλαμβανομένης της χρηματοδοτικής μίσθωσης, όπως προβλέπεται στις εθνικές διατάξεις.
Τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων όχι ως μεμονωμένη δράση αλλά ως τμήμα της συνολικής παραγωγικής επένδυσης.
Την αγορά οχημάτων για τη μεταφορά των ζωικών υποπροϊόντων και πτωμάτων με προδιαγραφές σύμφωνες με την κείμενη νομοθεσία (Καν. 1069/09 & Καν. 142/11), στο πλαίσιο της δράσης που αφορά ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό μονάδων αδρανοποίησης υποπροϊόντων σφαγής.
Τα γενικά έξοδα μέχρι 5% του συνόλου του προϋπολογισμού, όπως αμοιβές μηχανικών, συμβούλων και άδειες πέραν των παραπάνω δαπανών.
Τα απρόβλεπτα ενισχύονται μέχρι 5% του συνόλου του προϋπολογισμού της αίτησης ενίσχυσης εφόσον αφορούν επιλέξιμες δαπάνες.
Δαπάνες για μελέτες σκοπιμότητας, δαπάνες για τη δημιουργία αναγνωρίσιμου σήματος (ετικέτας) του προϊόντος, απόκτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, έρευνα αγοράς για τη διαμόρφωση της εικόνας του προϊόντος (συσκευασία, σήμανση).
Την απόκτηση πιστοποιητικών από αρμόδιους οργανισμούς (όπως ISO, HACCP κλπ.).
Την αγορά fax, τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, δικτύων ενδοεπικοινωνίας και ηλεκτρονικών υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένου του απαραίτητου για τη λειτουργία της επένδυσης λογισμικού, φωτοτυπικών και συστημάτων ασφαλείας των εγκαταστάσεων.
Την κατασκευή της κατοικίας φύλαξης των εγκαταστάσεων μέχρι του ποσού των 50.000€.
Τα έξοδα για την κατασκευή γεώτρησης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της μονάδας.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

ΑΕΡΙΑ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ!

Φρανκφούρτη
Το μεθάνιο που είχαν «εκπέμψει» 90 αγελάδες ευθύνεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την φωτιά που ξέσπασε σε μονάδα γαλακτοκομικών στο Ράσντορφ της γερμανικής Έσσης.

Η φυσική απελευθέρωση μεθανίου από τις αγελάδες είχε δημιουργήσει «σύννεφο» στο χώρο, σύμφωνα με την εκτίμηση της Πυροσβεστικής.

Σπίθα από μηχάνημα στην εγκατάσταση ανέφλεξε το αέριο, το οποίο εξερράγη και προκάλεσε φωτιά στην οροφή. Οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά πριν πάρει μεγάλη έκταση.

Στο περιστατικό υπέστη εγκαύματα μία αγελάδα.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΙΣΩΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Οι καπνιστές και άλλα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα, ενδεχομένως να καθιστούν τους εαυτούς τους πιο ευάλωτους στη νόσο όταν παίρνουν συμπληρώματα αντιοξειδωτικών ουσιών, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Science Translational Medicine.

Όπως υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία, τα αντιοξειδωτικά φαίνεται να επιταχύνουν την πρόοδο του καρκίνου βραχυκυκλώνοντας μια από τις βασικές αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος στα κακοήθη κύτταρα.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι φυσιολογικές δόσεις βιταμίνης Ε και οι μικρότερες δόσεις του αντιοξειδωτικού συμπληρώματος ακετυλκυστεΐνης αύξησαν την ανάπτυξη των όγκων στα ποντίκια με πρώιμο καρκίνο του πνεύμονα.

«Παρατηρήσαμε ότι τα αντιοξειδωτικά προκαλούσαν τριπλάσια αύξηση του αριθμού των όγκων και έκαναν τους όγκους πιο επιθετικούς», εξηγεί ο Δρ Μάρτιν Μπεργκο, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας. «Τα αντιοξειδωτικά προκάλεσαν το θάνατο των τρωκτικών με διπλάσια ταχύτητα, και η σχέση ήταν δοσο-εξαρτώμενη. Αν η δόση ήταν μικρή, οι όγκοι αναπτύσσονταν λίγο. Αν η δόση ήταν μεγάλη, τότε οι όγκοι μεγάλωναν περισσότερο», συμπληρώνει.

Τα αποτελέσματα της μελέτης προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στους επιστήμονες επειδή η ακετυλκυστεΐνη χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της αναπνοής των ασθενών με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Οι περισσότεροι πάσχοντες από ΧΑΠ είναι νυν ή πρώην καπνιστές.

Τα αντιοξειδωτικά υποτίθεται ότι προστατεύουν τον οργανισμό από την ασθένεια, εμποδίζοντας την κυτταρική βλάβη που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. «Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να καταστρέφουν τα πάντα μέσα στο κύτταρο, ακόμη και το DNA. Και η βλάβη στο DNA του κυττάρου μπορεί να προκαλέσει την εκδήλωση καρκίνου», εξηγεί ο Δρ Μπέργκο.

Αλλά αυτή η προστασία αποτυγχάνει στα άτομα που έχουν ήδη καρκινικά ή προκαρκινικά κύτταρα.

Όταν το σώμα ανιχνεύει βλάβη στο κυτταρικό DNA που μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση καρκίνου, εκκρίνει την ογκο-κατασταλτική πρωτεΐνη p53.

Στα εργαστηριακά πειράματα που έκαναν οι ερευνητές σε καρκινικά κύτταρα από ποντίκια και ανθρώπους, διαπίστωσαν ότι τα αντιοξειδωτικά κατέστειλαν την έκκριση της πρωτεΐνης p53 αναστέλλοντας την βλάβη στο DNA που γίνεται στα καρκινικά κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες.

«Μειώνοντας τη βλάβη στο DNA, τα αντιοξειδωτικά στην πραγματικότητα βοηθούν τα καρκινικά κύτταρα να αποφύγουν το σύστημα ανίχνευσης του οργανισμού», εξηγεί ο Δρ Περ Λινταλ, καθηγητής Βιοχημείας και Κυτταρικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα άτομα που είναι φορείς μικρών αδιάγνωστων όγκων στους πνεύμονές τους θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση συμπληρωμάτων αντιοξειδωτικών ουσιών.

Αν μάλιστα κάποιος πάσχει ήδη από καρκίνο του πνεύμονα ή ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου, τότε τα αντιοξειδωτικά μπορεί να συντελέσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των καρκινικών όγκων.

Κι ενώ θα πρέπει πάντα να είμαστε επιφυλακτικοί στην ερμηνεία των πειραματικών ερευνών, δεν είναι η πρώτη φορά που μελέτη δείχνει ότι τα αντιοξειδωτικά κάνουν κακό στους καρκινοπαθείς.

Μελέτες που είχαν γίνει σε ανθρώπους τη δεκαετία του 1980 και του 1990 είχαν δείξει ότι η β-καροτένη, η βιταμίνη Α και η βιταμίνη Ε αυξάνουν ουσιαστικά τη συχνότητα του καρκίνου του πνεύμονα στους καπνιστές.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

TO ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 31/01/2014

Την πατρίδα τίμησε την
και με την αρετή σου
   βοήθησε την.





ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΠΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΝ < ΠΑΤΗΣΕΣ >(ΒΙΝΤΕΟ)

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ!

gynaika-antras-flirt-sxeseis-tips-386Σας έχει τύχει πολλές φορές να βγαίνετε έξω με τις φίλες και οι άντρες να πλησιάζουν αυτές αλλά ποτέ εσάς; Δεν χρειάζεται να κατηγορείτε την εμφάνιση σας αλλά ούτε τους άντρες, διότι το λάθος προέρχεται από εσάς. Παρακάτω θα δείτε τους λόγους για τους οποίους δεν σας πλησιάζουν οι άνδρες.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝΕΙ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΞ?

Εκτός από το σεξ, τι άλλο δένει τα ζευγάρια;

Ο αστικός μύθος ότι το σεξ αλλά και η αγάπη δένουν τα ζευγάρια που γαλούχισαν γενιές και γενιές καταρρίπτεται σαν χάρτινος πύργος από τους επιστήμονες. 

Αυστραλοί ερευνητές βρήκαν ότι τα δυο αυτά  συστατικά δεν είναι τα μοναδικά που χρειάζεται να έχει ένα ζευγάρι για να ζήσει ευτυχισμένα μαζί.

ΦΟΣΟΛΙΑ Μ' ΑΡΜΙΑ(ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ)-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΝ.ΡΩΜΥΛΙΑΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ- ΦΑΣΟΥΛΙΑ Μ' ΑΡΜΙΑ ΑΝ. ΡΩΜΥΛΙΑΣ


Τι χρειαζόμαστε

1 ποτηρι φασόλια
1 ποτηρι ρύζι
Αρμια (λάχανο τουρσί)
1 κουταλάκι πιπέρι γλυκό ή μπουκοβο
λαδι

TO EΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Ανεργία και γραφειοκρατία, η «Σκύλλα και η Χάρυβδη» της ζωής στην Ιταλία το 2014.

Κι όμως, ένας πολυμήχανος άνδρας βρήκε τον τρόπο να λύσει το ένα πρόβλημα και να αξιοποιήσει το άλλο.

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ!

Φωτοβολταϊκό σύστημα άρδευσης εγκατέστησαν στον Δημοτικό Λαχανόκηπο Συκεών, του ν. Θεσσαλονίκης, οι 16 μαθητές της Β' τάξης του ΕΠΑΛ της περιοχής.
Στον Δημοτικό Λαχανόκηπο, στην περιοχή Κρυονερίου, σε μια έκταση 2 στρεμμάτων, περίπου 30 άνεργοι δημότες καλλιεργούν τα λαχανικά τους σε κηπάρια των 50 τ.μ. που τους παραχώρησε ο Δήμος, δωρεάν για δύο χρόνια, κατόπιν κλήρωσης.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ-ΠΑΓΕΤΟΥ 31/01/2014

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 31 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΛΑΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στην Επαρχιακή Οδό Άρνισσας – Χιονοδρομικού Κέντρου ΒΟΡΡΑΣ, από το 12ο χλμ. έως το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας - Σελίου από 18ο χλμ. έως το χιονοδρομικό κέντρο.

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στην Εγνατία οδό, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΙΛΚΙΣ:

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ:

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΕΡΡΩΝ :

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στην Εγνατία οδό, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ:

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στην Εγνατία οδό, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

2014-Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!


Το ΒΗmagazino καταγράφει τη σαρωτική διείσδυση του Ιnternet στην καθημερινότητα. Επιστροφή δεν υπάρχει. Μήπως, όμως, υπάρχει όριο;


Το παράρτημα του νοσοκομείου Παίδων όπου στεγάζεται η Μονάδα Εφηβικής Υγείας, χαμηλά στη λεωφόρο Μεσογείων, δεν θυμίζει νοσοκομείο.

Στον έκτο όροφο του κτιρίου, οι τοίχοι είναι πολύχρωμοι και φρεσκοβαμμένοι, ενώ προχωρώντας στον χώρο το μάτι δεν συναντά ιατρικό υλικό ή φορεία. Στο βάθος βρίσκεται το γραφείο της επιστημονικής υπεύθυνης της μονάδας και καθηγήτριας Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αρτέμιδος Τσίτσικα. Επάνω στο τραπέζι είναι απλωμένες οι κάρτες ενός εκπαιδευτικού παιχνιδιού το οποίο μοιράζει η Μονάδα στα σχολεία. Στην πρώτη κάρτα διαβάζει κάποιος: «Ο Αλκης θέλει να γιορτάσει τα γενέθλιά του στο σπίτι του το Σάββατο, καλώντας εκεί τους φίλους του. Αποφάσισε, λοιπόν, να τους στείλει πρόσκληση μέσω Facebook. Είναι πιο εύκολο και γρήγορο, τόσο να δώσει πληροφορίες για τη διεύθυνση και το τηλέφωνό του όσο και να πάρει απάντηση. Εσύ θα κοινοποιούσες τέτοιου είδους στοιχεία στο Ιnternet;».

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΣΠΡΙΑ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αυξητικές τάσεις στις εξαγωγές για τα βασικά όσπρια το 2012 έδειξαν τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Πιο αναλυτικά, οι εξαγωγές φακής, από τους 300 και 272 τόνους το 2010 και το 2011 αντίστοιχα, έφτασαν τους 973 τόνους το 2012, ενώ στους επτά μήνες του 2013 άγγιξαν ήδη τους 227 τόνους.


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΓΙΝΕ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ<ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ> ΣΤΗΝ NEW YORK TIMES

Πρωτοσέλιδο στην αμερικανική εφημερίδα New York Times έγιναν οι πρωτοβουλίες «Χωρίς Μεσάζοντες», αφού πριν από περίπου δύο εβδομάδες δημοσιογράφοι της εφημερίδας βρέθηκαν στην Κατερίνη για να παρακολουθήσουν από κοντά την 36η σχετική διανομή από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας «Ο Τόπος Μου», αλλά και για να συνομιλήσουν με παραγωγούς που συνεργάζονται με την πρωτοβουλία πολιτών, η οποία πριν δύο χρόνια ξεκίνησε το γνωστό «κίνημα της πατάτας».

ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ-Ο ΚΑΛΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ

Απευθυνόμενος σε εκπροσώπους αγροτών και φορέων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι μέχρι τώρα οποιοσδήποτε ήθελε μπορούσε σε ένα στρέμμα καλλιεργήσιμης έκτασης να παράγει ένα τόνο ντομάτες, να ελληνοποιεί παράνομα άλλους 99 και ταυτόχρονα να εισπράττει και επιστροφή φόρου. «Πως είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση;», αναρωτήθηκε.


Ο καλός και συνετός αγρότης δεν πρέπει να φοβάται τα βιβλία εσόδων - εξόδων, τόνισε την Πέμπτη από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας στα εγκαίνια της 25ης έκθεσης Αgrotica, κι ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες για αγροτικές κινητοποιήσεις.

ΓΙΑ< ΚΟΥΡΕΜΑ > ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

Νομοθετική παρέμβαση με ψαλίδι έως και 50% στα πρόστιμα που αφορούν εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ όπως και άλλων κατηγοριών δηλώσεων, προετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. «Πρέπει να υπάρξουν διορθώσεις σε ακραίες διατάξεις» τονίζει στα «ΝΕΑ» κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών προαναγγέλλοντας αλλαγές ώστε τα πρόστιμα να τεθούν σε «πιο ρεαλιστική βάση».

Η ΚΙΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑTA ΣΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την πολιτική αποθεματοποίησης στο βαμβάκι. Η κυβέρνηση αποφάσισε αντί να στηρίζει τους βαμβακοπαραγωγούς με υψηλές τιμές (διπλάσιες σε σχέση με τις χρηματιστηριακές), να καταβάλλει άμεσες ενισχύσεις στους παραγωγούς. Οι ενισχύσεις θα δίνονται με βάση μια τιμή παραγωγού «στόχο» που θα ορίσει το Πεκίνο. Αν η τιμή της αγοράς είναι υψηλή σε σχέση με την τιμή «στόχο» τότε θα επιδοτούνται οι αγρότες που έχουν χαμηλά εισοδήματα. Αν η τιμή είναι χαμηλότερη, τότε όλοι οι παραγωγοί θα επιδοτούνται με τη διαφορά από την τιμή στόχο, έτσι ώστε να διασφαλιστεί το εισόδημά τους.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ!

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 30/01/2014

Μην εξυψώνεις τον εαυτό σου,
 για να μην πέσεις και επιφέρεις
 ατιμία στην ψυχή σου.

ΌΤΑΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ < ΠΑΤΑΕΙ >








ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ-ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ " ΜΙΚΡΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑ" ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συγκίνηση για τον ''μικρό πρίγκιπα'' στην Εύβοια



Η περιπέτεια του μικρού Κωνσταντίνου - Μάριου από το Μπούρτζι εξακολουθεί να συγκλονίζει την Εύβοια.

Το χειρουργείο του πατέρα θα διαρκέσει 4 ώρες και του μικρού 12 ώρες...

Παρατείνεται η αγωνία της οικογένειας του μικρού Κωνσταντίνου-Μάριου από το Μπούρτζι. H μεταμόσχευση ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. Αυτή τη φορά αρρώστησε ο επικεφαλής των μεταμοσχεύσεων, την ώρα που το σπάνιο πρόβλημα υγείας του δίχρονου εξακολουθεί να συγκλονίζει την τοπική κοινωνία.

ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Θύματα ενδοσχολικής βίας το 10% των μαθητών



Ποσοστό 10% του συνόλου των μαθητών γίνονται θύματα επιθετικής παρενόχλησης από συνομηλίκους τους ή παιδιά διαφορετικών ηλικιών, σύμφωνα με έρευνα σε σχολεία της επικράτειας που έχει το υπουργείο Παιδείας.

Το ποσοστό των θυτών ανέρχεται στο 5% του μαθητικού πληθυσμού και η αναλογία των εμπλεκομένων σε περιστατικά βίας, αγοριών-κοριτσιών, είναι 3 προς 1, με τα αγόρια να υπερτερούν σε περιστατικά σωματικής βίας και τα κορίτσια σε περιστατικά λεκτικής. «Οι σοβαρές επιπτώσεις της ενδοσχολικής βίας στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών καθιστούν επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων για την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου» αναφέρει ο κ. Αρβανιτόπουλος στο έγγραφο που αποτελεί απάντηση σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τσαμπίκας Ιατρίδη, με θέμα «Σχολική βία και μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

ΤΡΙΚΑΛΑ-ΣΚΑΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΥΜΕΝΟ ΘΥΣΑΥΡΟ!

Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων, μετά από
συνεδρίαση που πραγματοποίησε, η «έναρξη εργασιών εκσκαφής στην Τοπική Κοινότητα Χρυσαυγής κρυμμένου θησαυρού», όπως αναφέρεται στην απόφαση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα. Η απόφαση προσδιορίζει, επίσης, προς όφελος του Δήμου, το ποσοστό από τα πιθανά εύρετρα.

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Αν θες να ζήσεις μια ζωή με τους δικούς σου όρους τότε θα πρέπει να κάνεις κάτι δικό σου, κάτι μοναδικό κάτι στο οποίο θα αφιερώσεις τον πολύτιμο χρόνο σου. Χωρίς σωστό σχεδιασμό, αποφασιστικότητα και υπομονή κανένα όνειρο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Οι περισσότεροι από μας στρεφόμαστε είτε στην αυτοαπασχόληση είτε ψάχνουμε μια δουλειά  η οποία το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας αποστραγγίξει σωματικά και πνευματικά. Στον παρακάτω δεκάλογο σκοπός μου είναι να σου παρουσιάσω 10 λόγους για του οποίους αξίζει να ξεκινήσεις την δική σου δουλειά σήμερα!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ-Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΘΕ ΑΓΡΟΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ

 Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Φαύλος κύκλος” του Αντώνη Κουμιώτη, ο κ. Τσαυτάρης δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Εγώ δεν είμαι απέναντι, είμαι δίπλα στους αγρότες. Καταλαβαίνω τα προβλήματά τους, καταλαβαίνω τις δυσκολίες, καταλαβαίνω ότι ορισμένα από τα οικονομικά θέματα που θίγουν, όπως αυτά της τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων, που είναι ένας νέος θεσμός και όπως κάθε νέος θεσμός δημιουργεί δυσκολίες, είναι άλλα της φορολόγησης, είναι θέματα που χειρίζεται το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, είτε με τις εμπειρίες μας, είτε με το να φέρουμε κοντά το Εθνικής Οικονομίας μαζί με τους αγρότες και τα συλλογικά τους όργανα…

3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΤΑ "ΒορΟινα"

Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, τα «ΒορΟινά», μία από τις πιο σημαντικές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, δίνουν για μια ακόμη φορά ραντεβού με το Αθηναϊκό κοινό στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Στην εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών και αποσταγμάτων «Τα ΒορΟινά» της ένωσης οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» θα παρουσιαστεί μια μεγάλη συλλογή από ετικέτες ελληνικών και ξένων ποικιλιών που καλλιεργούνται στα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οίνους λευκούς, ροζέ και ερυθρούς από νέες και παλαιωμένες σοδειές, μονοποικιλιακούς ή από χαρμάνια, ξηρούς, αφρώδεις, γλυκείς καθώς και μια μεγάλη ποικιλία αποσταγμάτων και να γνωρίσουν από κοντά παλαιούς και νέους παραγωγούς.

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, εξετάζουν οι αγρότες, εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Ειδικότερα, αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων έθεσε στον υπουργό σειρά αιτημάτων, που σχετίζονται τόσο με θέματα φορολόγησης, όσο και μείωσης του κόστους παραγωγής.

30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Την τιμητική τους έχουν σήμερα 30 Ιανουαρίου οι τρεις Ιεράρχες, με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να μένουν κλειστά για να τιμήσουν τους προστάτες των Γραμμάτων. Ποίοι ήταν όμως οι τρεις Ιεράρχες και γιατί τους τιμούμε;

Με τον όρο Τρεις Ιεράρχες, αναφερόμαστε συνοπτικά στους τρεις επιφανείς Αγίους και θεολόγους, Βασίλειο τον Μέγα, Ιωάννη τον Χρυσόστομο και Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό.

Για τη σοφία τους και τη χριστιανική τους ζωή, η Ορθόδοξη Εκκλησία τους ονόμασε αγίους και γιορτάζουν ο καθένας ξεχωριστά. Αλλά επειδή δημιουργήθηκε μια διαφωνία μεταξύ των χριστιανών για το ποιος από τους τρεις πρόσφερε τα περισσότερα, αποφασίστηκε και καθιερώθηκε από τα τέλη του 4ου αιώνα να υπάρχει και για τους τρεις μια κοινή γιορτή στις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους.


Ποιοί ήταν οι τρεις Ιεράρχες που γιορτάζουν σήμερα

ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 29/01/2014




                                                                                                      Η αρετή που επαινείται
                 μεγαλώνει σαν δέντρο .                                                               
                                                         

Ο ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΙΝΕΖΙΚΑ!

Η κινεζική γλώσσα θεωρείται ότι είναι μία από τις δυσκολότερες στον κόσμο καθώς περιλαμβάνει πολλά σύμβολα που μπερδεύουν τους μαθητές. Ένας καθηγητής όμως κινεζικής γλώσσας στο Λονδίνο αποφάσισε να κάνει τα πράγματα ευκολότερα. Ο Shao Lan σκέφτηκε να απλοποιήσει τα σύμβολα και να αναπαραστήσει αυτό που συμβολίζουν, διευκολύνοντας τους μαθητές του. Έτσι ανέλυσε κάθε χαρακτήρα σε αυτό που σημαίνει και στη συνέχεια αποτύπωσε την ερμηνεία του πάνω σε αυτό. Με απλές επεξηγήσεις κάνει το μάθημά του ευκολότερο και εντυπωσιάζει όχι μόνο τους μαθητές της τάξης του αλλά και όσους βλέπουν το αποτέλεσμα… Πάρτε λοιπόν μια γεύση στη συνέχεια από αυτήν την πρωτότυπη… αλφάβητο!

1. Πρόσωπο














2. Στόμα













3. Φωτιά













4. Δέντρο













5. Ήλιος
















6. Στέγη











7. Βουνό













8. Γυναίκα













9. Φεγγάρι














10. Νερό













πηγη perierga.gr

< ΕΣΚΙΣΑΝ> ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΑΡΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ!

Πόσες φορές γράψαμε ότι οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου και προσφάτως Σαμαρά «έσκισαν» το καλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί που είχε η χώρα; Η Ευρώπη δεν επρόκειτο να διώξει την Ελλάδα.... από την Ευρωζώνη, γνωρίζοντας ότι αυτό θα είχε ολέθριες συνέπειες για το ίδιο το ευρώ.

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Ρεν ότι η Ελλάδα «θυσιάστηκε» επί τοις ουσίας για να σωθεί... η Ευρώπη, γι’ αυτό και δεν έγινε κούρεμα του χρέους από το 2010, έρχεται και η σημερινή δήλωση Γιούνκερ, σύμφωνα με την οποία, η υπόσταση της Νομισματικής Ένωσης είχε απειληθεί από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πριν από έναν και πλέον χρόνο.

Αυτό δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup και πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Αντ’ αυτού κάποιοι φώναζαν και απειλούσαν ότι την Ευρώπη δεν την ενδιαφέρει αν η Ελλάδα θα εκδιωχθεί από το ενιαίο νόμισμα και πολλά άλλα, τρομοκρατώντας τον κόσμο.



olympia.gr

ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ !!

Αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα φαινόμενα βίας, ενθαρρύνεται η συνεργασία, αποτρέπεται ο εγωισμός

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, το λεγόμενο... gossip βοηθά τις κοινωνικές ομάδες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα φαινόμενα βίας, ενθαρρύνει τη συνεργασία και αποτρέπει την εκμετάλλευση αγαθών ανθρώπων.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής Μάιου Φάινμπερκ, ερευνητής του Στάνφορντ, «οι ομάδες που επιτρέπουν στα μέλη τους να κουτσομπολεύουν, διατηρούν την υγιή τους συνεργασία και αποτρέπουν τον εγωισμό, σε σχέση με εκείνες που δεν το επιτρέπουν. Μάλιστα, οι ομάδες τα καταφέρνουν ακόμα καλύτερα όταν μπορούν να κουτσομπολεύουν και να διώχνουν τα αναξιόπιστα μέλη τους».

Αρχικά, οι ερευνητές χώρισαν 216 άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη σε ομάδες. Εν συνεχεία τους ζήτησαν να παίξουν ένα παιχνίδι, το οποίο περιελάμβανε τη λήψη οικονομικών αποφάσεων οι οποίες θα ωφελούσαν τις ομάδες. Πριν προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο με μια νέα ομάδα, όσοι συμμετείχαν μπορούσαν να κουτσομπολέψουν τα προηγούμενα μέλη. Τα μελλοντικά μέλη της ομάδας, μπορούσαν τότε να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες έτσι ώστε να αποκλείσουν ή να περιθωριοποιήσουν τον «ύποπτο», πριν πάρουν τις επόμενες οικονομικές αποφάσεις. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως, όταν οι συμμετέχοντες έμαθαν για τη συμπεριφορά των άλλων μέσω του κουτσομπολιού, χρησιμοποίησαν την πληροφορία για να συμμαχήσουν με όσους θεωρούσαν συνεργάσιμους

protothema.gr