ΠΟΙΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ " ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΥΝ " ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;

Ζούμε περικυκλωμένοι από συσκευές που εκπέμπουν μη ιονίζουσες ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες. Κινητά, ασύρματα τηλέφωνα, οικιακές συσκευές, πολλές από τις οποίες τις θεωρούμε αθώες (φούρνοι μικροκυμάτων, σεσουάρ). 

Ερευνητές από πολλές χώρες έχουν αξιολογήσει τους κινδύνους απ' αυτές τις ακτινοβολίες και έχουν παρουσιάσει, εν καιρό, εργασίες των οποίων τα ευρήματα σοκάρουν.

Ακτινοβολίες που ευθύνονται για καρκινογενέσεις, τη νόσο Αλτσχάιμερ, την καταστροφή του DNA, την παιδική λευχαιμία και διάφορες άλλες βιολογικές βλάβες

Αν η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ήταν ορατή, τότε τα σπίτια μας θα έμοιαζαν «βγαλμένα» από πείραμα επιστημονικής φαντασίας.

Φυσικά, παρά τις έρευνες που έχουν γίνει και τις αντικρουόμενες απόψεις για το εάν και κατά πόσο κινδυνεύουμε, αυτός δεν είναι λόγος να μην παίρνουμε τα μέτρα μας.

Αυτές είναι οι συσκευές που μας «κεραυνοβολούν» με την περισσότερη ακτινοβολία αλλά και τα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις:

Κινητό τηλέφωνο

α) Μην το βάζετε σε τσέπη κοντά στα ζωτικά όργανα
β)  Μην το «κολλάτε» στο αφτί σας και κρατάτε το σε μικρή απόσταση από το κεφάλι σας
γ) Όποτε είναι δυνατόν, μιλάτε με ανοιχτή ακρόαση ή χρησιμοποιείτε ενσύρματο handsfree.

Ασύρματο τηλέφωνο

α) Τοποθετείστε τη βάση του σε χώρο που δεν περνάτε πολλές ώρες
β) Αν πρόκειται να μιλήσετε πολύ, χρησιμοποιείστε την ανοικτή ακρόαση
γ) Απενεργοποιείστε το όταν κοιμάστε
δ) Αν είναι δυνατόν αντικαταστήστε το με ένα ενσύρματο


Wifi

α) Απενεργοποιείστε το όταν κοιμάστε ή δεν το χρησιμοποιείτε
β) Τοποθετείστε  το router μακριά από τις θέσεις που περνάτε πολλές ώρες και μην κάθεστε κοντά του, αλλά σε απόσταση τουλάχιστον μισού έως ενός μέτρου.
γ) Όταν έχετε τη δυνατότητα χρησιμοποιείτε καλώδιο δικτύου
δ) Φούρνος μικροκυμάτων μπροστά στον φούρνο όσο λειτουργεί
ε) Αν η πόρτα έχει υποστεί ζημιά, αντικαταστήστε τον αμέσως

Ενδοεπικοινωνία για παιδιά

Τοποθετείστε τη σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από το κρεβάτι του μωρού

Τηλεόραση

α) Αν έχετε ακόμη τηλεόραση παλαιού τύπου, αντικαταστήστε τη με μία νέας τεχνολογίας, όπως οι LCD ή LED.

β) Σε διαφορετική περίπτωση βεβαιωθείτε πως κάθεστε σε απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρα μακριά από την οθόνη.


Ηλεκτρική κουζίνα

Όταν οι εστίες θέρμανσης ή ο φούρνος λειτουργούν, παράγονται ισχυρά πεδία, που μειώνονται όμως σημαντικά σε απόσταση 30 εκατ. από την κουζίνα.


Laptop

Φροντίστε να μην το έχουμε στην περιοχή της λεκάνης, όπου βρίσκονται τα γεννητικά όργανα




protothema.gr

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 19/3/2014

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Έχετε αρκετές αμφιταλαντεύσεις κι όσο προχωράει η ημέρα θα γίνεστε περισσότερο εσωστρεφείς ή ακόμα και ελαφρώς καχύποπτοι απέναντι σε κάποια άτομα που δεν έχουν ξεκάθαρη συμπεριφορά.
Έρωτας: Η προσωπική ενδοσκόπηση μπορεί χωρίς να το καταλάβετε να σας ωθήσει ώστε να συναντήσετε ένα μυστηριώδες πρόσωπο και μάλιστα να σας μαγνητίσει τόσο πολύ ώστε να σας αυξήσει την περιέργεια να τον γνωρίσετε σε βάθος.
Καριέρα & Οικονομικά: Η προσωπική σας άποψη θα μετρήσει πολύ και ίσως να σας δώσει μια ώθηση να είστε περισσότερο ερευνητικοί σε θέματα που συνέχεια σας προβάλλονται. Έχετε ανάγκη όμως να δημιουργήσετε την δική σας γνώμη.

ΤΑΥΡΟΣ 
Γενικά: Προσπαθείτε να κρατήσετε χαμηλούς τόνους για να έχετε μια όμορφη καθημερινότητα κι ίσως χρειαστεί να γίνετε περισσότερο αρμονικοί με το περιβάλλον σας. Το θέμα της εμφάνισής σας θα σας απασχολήσει.
Έρωτας: Πιθανόν να βγει από μέσα σας ένας ανταγωνισμός ή να πιστέψετε ότι έχετε τελικά παραπάνω εξάρτηση από όσο νομίζατε από ένα πρόσωπο και να βγει από μέσα σας ζήλεια.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν αναφορές στο παρελθόν σας και σίγουρα θα θέλετε να βαδίσετε πάνω στην πεπατημένη και αυτό θα σας φέρει σε μια κατάσταση πιθανής υποχώρησης και ίσως ένα είδος φοβίας που θα την εκδηλώσετε όταν θα χρειαστεί να συνεργαστείτε με ένα πρόσωπο.

ΔΙΔΥΜΟΙ 
Γενικά: Η εικόνα σας αλλάζει και μπορεί να φανείτε κάπως κλειστοί ή ακόμα και ελαφρώς εκδικητικοί, κυρίως προς άτομα που νιώθετε ότι έχουν την διάθεση να σας πληγώσουν ή να σας φερθούν με ένα ύπουλο τρόπο. Εσείς καλό θα ήταν να παραμείνετε περισσότερο παρατηρητές.
Έρωτας: Η σχέση με Σκορπιό πιθανόν να κάνει και πάλι την εμφάνισή της, όμως μπορεί να επισημάνετε σε ποια σημεία έχετε δυσκολίες μεταξύ σας και με ποιο τρόπο θα τις λύσετε. Όσο μπορείτε προσπαθήστε να βρείτε τον κοινό συναισθηματικό σας δεσμό.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κάποιες υποχρεώσεις που ίσως να σας πιέζουν και θα πρέπει να βάλετε τον καλύτερο σας εαυτό για να ξεπληρώσετε ακόμα και κάποια χρέη που έχουν προστεθεί από το παρελθόν σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Γενικά: Έχετε βαθύτερες επιθυμίες τις οποίες άλλες φορές εκδηλώνετε και άλλες όχι. Ο στόχος σας είναι πάντως να μοιραστείτε όσο δύσκολο και αν φαίνεται τα πιο βαθιά σας συναισθήματα.
Έρωτας: Ένα κομμάτι από την σχέση σας ίσως δεν το έχετε ξεπεράσει γιατί άλλα θέλετε και άλλα τελικά γίνονται. Θα χρειαστεί να εναρμονιστείτε με κάποιες καταστάσεις που συνδέονται με το μέσα σας και ίσως να δυσκολευτείτε.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε μια πολύ προσωπική άποψη για κάποια θέματα που θα πρέπει να εναρμονιστείτε και με κάποιες διαφορές που έχετε με μια συνεργασία για να μπορείτε να σταθείτε σε οτιδήποτε κάνετε.

ΛΕΩΝ 
Γενικά: Παραμένετε κάπως διστακτικοί σε ορισμένες προτάσεις και ο λόγος είναι ότι νιώθετε δεσμευμένοι σε υποσχέσεις ή κολλημένοι με το παρελθόν το οποίο μερικοί νιώθετε ότι σας εξουσιάζει.
Έρωτας: Θα χρειαστείτε θάρρος να εντοπίσετε ένα μέρος από τα έντονα συναισθήματα που σας εξουσιάζουν γιατί έχετε κάποια απωθημένα τα οποία δεν σας αφήνουν να κινηθείτε ελεύθερα. Ο Ταύρος και ο Σκορπιός ίσως σας κρατήσουν δεσμευμένους σε φοβίες και αντιθέσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Ίσως να γίνετε έντονα ανταγωνιστικοί, κυρίως με ένα πρόσωπο που συνεργάζεστε γιατί νιώθετε μερικές φορές ότι σας στήνει παγίδες με την συμπεριφορά του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Νιώθετε ότι έχετε μοναδικότητα σε ένα θέμα και αυτό θα σας βοηθήσει να αντλήσετε μεγαλύτερες δυνάμεις αλλά και εμπνεύσεις που θα σας δώσουν ενέργεια.
Έρωτας: Η μυστικότητα και το πάθος μπορεί ξαφνικά να σας βγάλει στην επιφάνεια πάθος διεκδίκησης και πιθανόν να αναστατώσετε έναν Σκορπιό με τον οποίο ξέρετε ότι ταιριάζετε παρ' όλες τις διαφορές σας. Ο Κριός μπορεί να σας αιφνιδιάζει με τα ξαφνικές του τρέλες.
Καριέρα & Οικονομικά: Θα έχετε την διάθεση να δουλέψετε σκληρά και αν είναι να κάνετε ένα ταξίδι, θα διαπιστώσετε ότι θα δικαιωθείτε πιο εύκολα γιατί θα έχετε καλύτερες προσβάσεις σε συνεργάτες.

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Δέχεστε πίεση από πρόσωπα ή καταστάσεις και θα προσπαθήσετε να ανταποκριθείτε αλλά ίσως να μην τα καταφέρετε γιατί δεν σας αρέσει να ξεκόβετε την επικοινωνία με τα άτομα που σας ενδιαφέρουν.
Έρωτας: Η σχέση με έναν Ιχθύ θα σας διχάσει γιατί σας φέρνει μερικές φορές στα άκρα. Σήμερα μπορεί να γίνετε διεκδικητικοί και ίσως κάνετε και σκηνή ζήλειας. Ο Ταύρος πάντως θα είναι πολύ κοντά σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Μια συνεργασία που θα εξελιχτεί σε έντονη διεκδικητική ίσως να σας κάνει να χάσετε τον τελικό σας στόχο. Για αυτό μην είστε τόσο απόλυτοι.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Έχετε πάρει φόρα γιατί δεν έχετε άγχος, οπότε θα δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Το συναίσθημά σας θα είναι πολύ δυνατό και αυτό θα σας δώσει ένα έξτρα στήριγμα ότι είστε στον σωστό δρόμο.
Έρωτας: Η προσωπικότητά σας θα είναι πολύ έντονη και μαγνητική. Κυρίως οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο θα έχετε μια ιδιαίτερη εύνοια για αυτό μπορεί να καταλήξετε να σκέφτεστε και τον γάμο, κυρίως με Καρκίνο ή Ιχθύ. Η ξαφνική γνωριμία με ένα Κριό θα σας έρθει ουρανοκατέβατη.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κάποιες ευκαιρίες να δικαιωθείτε γιατί και εσείς νιώθετε πολύ αισιόδοξοι και ανοικτοί, οπότε με τον δικό σας τρόπο θα αποφύγετε κάποιες δυσκολίες που θα σας βγουν στην πορεία. Πάντως κάποια χρήματα θα πάρετε με ευκολία.

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Γενικά: Είστε πολύ αγαπητοί στο ευρύ κοινό και αυτό θα αποδειχθεί εύκολα γιατί θα έρθει με το μέρος σας μια ομάδα φίλων με την οποία έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο μπορεί να πετύχετε ένα στόχο δύσκολο με ένα πιο εύκολο τρόπο.
Έρωτας: Η παιδική σας καρδιά μερικές φορές σας βάζει σε μπελάδες γιατί δεν δέχεστε να δείτε την αλήθεια. Ίσως τώρα να έχετε μεν εύνοια αλλά να παρασυρθείτε από λόγια και διάφορες φαντασίες ενός ατόμου. Χρειάζεται να αναζητήσετε και πράξεις αντί για λόγια.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε μια σημαντική βοήθεια από την μια και από την άλλη μπορεί να σας τάξουν λαγούς με πετραχήλια και δεν θα μπορέσετε να ξεφύγετε από κάποιες δουλειές που θα σας κάνουν να χάσετε χρόνο και χρήμα γιατί θα είναι μόνο υποσχέσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
Γενικά: Χρειάζεται αναγκαστικά να υποχωρήσετε γιατί δεν μπορείτε να τα έχετε όλα δικά σας. Αυτές οι ημέρες είναι για να μάθετε τι θα πει «πηγαίνω και στην πλευρά του άλλου».
Έρωτας: Ο χαρακτήρας σας μερικές φορές δυσκολεύεται και δεν είστε διπλωμάτες αλλά τώρα είναι απαραίτητο για να συνεννοηθείτε με τον Ζυγό γιατί αλλιώς θα χαθούν οι ευκαιρίες.
Καριέρα & Οικονομικά: Μπορεί να πάρετε κάποια χρήματα αλλά χρειάζεστε διπλωματία και υποχωρήσεις και να υπάρχει κατά κάποιο τρόπο ισότητα από τις δυο πλευρές.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Γενικά: Έχετε μια εύνοια, κυρίως οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο αλλά για να την εκμεταλλευτείτε χρειάζεται να κάνετε αλλαγές στις πρωταρχικές σας πεποιθήσεις οι οποίες μπλοκάρουν κάποιες σημαντικές κινήσεις που πρέπει να κάνετε.
Έρωτας: Η πολύ ευγενική και συντροφική στάση θα βοηθήσει στο να κτίσετε μια καλύτερη σχέση με έναν Λιοντάρι, Ζυγό ή Τοξότη. Αλλά να μην το κάνετε για μια φορά. Χρειάζεται να το κάνετε πολλές φορές και να γίνει κατά κάποιο τρόπο συνήθεια και να λύσετε μια καλή το θέμα των προσωπικών σχέσεων.
Καριέρα & Οικονομικά: Σας δίνονται κάποιες ευκαιρίες οι οποίες είναι πιο κοντά στα ταλέντα, την εμπειρία και την προϋπηρεσία σας. Ίσως να έχετε κάποιες φοβίες και να αρνείστε να προχωρήσετε γιατί δεν ξέρετε πως θα είναι. Καλύτερα να μην φτιάχνετε μέσα στο μυαλό σας σχέδια τα οποία μπορεί να μην ισχύουν.

ΙΧΘYΕΣ 
Γενικά: Έχετε μεγάλη διάθεση να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και να λύσετε κάποια προβλήματα με φίλους και ομάδες που συμμετέχετε. Για αυτό φροντίστε να μεταφέρετε όσο μπορείτε τις πληροφορίες σωστά και με ακριβείς λεπτομέρειες.
Έρωτας: Η προσωπική διεκδίκηση είναι μερικές φορές δύσκολη για σας γιατί δεν έχετε άποψη για κάποια θέματα. Έχετε μερικές φορές σχέση εξάρτησης και μπορεί να μην το καταλαβαίνετε γιατί κάπως το καλύπτετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Οι γεννημένοι στο τέλος του τρίτου δεκαημέρου, προσπαθώντας να κερδίσετε μια καλύτερη οικονομική συνεργασία, μπορεί να ζοριστείτε. Ο λόγος είναι ότι πιστεύετε ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην συναλλαγή που κάνετε αλλά δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς.



astrology.gr

ΚΑΡΚΙΝΟΣ:10 ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝ

Ο καρκίνος μπορεί να είναι ιάσιμος και αντιμετωπίσιμος αν η διάγνωση γίνει έγκαιρα και ακολουθηθεί η σωστή θεραπεία. Το σώμα μας μας δείχνει τα σημάδια ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά κι αυτά τα σημάδια δεν πρέπει να τα αγνοούμε.


Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται να ξεπεράσουμε το φόβο και να ζητήσουμε ιατρική διάγνωση γιατί κάθε σύμπτωμα από αυτά που ακολουθούν δεν σημαίνει απαραίτητα και καρκίνος.

Ποιές αλλαγές χρειάζονται την προσοχή σας και ποιά είναι τα σημάδια και τα συμπτώματα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας για να ζητήσετε περαιτέρω ιατρική αξιολόγηση.

1. Αλλαγές στο στήθος
Αν νιώσετε έναν όγκο στο στήθος, δεν πρέπει να το αγνοήσετε ακόμη κι αν η μαστογραφία σας είναι φυσιολογική. Αν η θηλή σας αποκτήσει φολιδωτή όψη ή ξεφλουδίζει συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή ακόμη αν εμφανίζονται εκκρίσεις γάλακτος ή αίματος. Επίσης αν το δέρμα στο πάνω μέρος του στήθους αναπτύξει όψη φλοιού πορτοκαλιού και πρήξιμο.

2. Μη φυσιολογική ή ακανόνιστη αιμορραγία
Μετά την εμμηνόπαυση (12 μήνες δηλαδή χωρίς περίοδο), η αιμορραγία, ακόμη και οι σταγόνες αίματος είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι που δεν πρέπει να αγνοηθεί. Μπορεί να οφείλεται σε ένα καλοήθη παράγοντα όπως ένας πολύποδας του ενδομητρίου ή κάτι πιο σοβαρό όπως καρκίνος του ενδομητρίου ή του τραχήλου της μήτρας.

Η αιμορραγία γενικότερα που είναι εκτός του φυσιολογικού κύκλου της έμμηνου ρύσεως ή είναι πιο έντονη πρέπει να εξετάζεται. Μπορεί να οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές αλλά πρέπει να αποκλείεται ιατρικά η ύπαρξη κάποιας σοβαρότερης κατάστασης.

3. Αιμορραγία του ορθού
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τρίτος πιο συνηθισμένος καρκίνος στις γυναίκες. Μια ένδειξη είναι η αιμορραγία του ορθού που πολλές φορές αποδίδεται σε αιμορροΐδες, τα πράγματα όμως δεν είναι πάντα τόσο απλά και μια ιατρική αξιολόγηση είναι απαραίτητη.

4. Κολπικές εκκρίσεις
Οι δύσοσμες κολπικές εκκρίσεις ή εκκρίσεις που περιέχουν και αίμα μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του τραχήλου. Μπορεί να εμφανιστούν στα διαστήματα μεταξύ περιόδων ή μετά την εμμηνόπαυση. Η εκτίμηση του γιατρού είναι απαραίτητη για να καθοριστεί αν οφείλεται σε κάποια μόλυνση ή για κάτι πιο σοβαρό.

5. Φούσκωμα
Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι ο νούμερο 1 θανατηφόρος  μεταξύ των καρκίνων των αναπαραγωγικών οργάνων. Θεωρείται «σιωπηλός» αλλά έχει ξεκάθαρα συμπτώματα λένε οι ειδικοί. Τα 4 πιο κοινά συμπτώματα είναι το «φούσκωμα», όταν δηλαδή ενώ τρώτε αισθάνεστε ότι χορτάσατε νωρίτερα απ’ ότι θα έπρεπε, η έντονη και συχνή διούρηση, ο έντονος πόνος χαμηλά στην πλάτη και την κοιλιά.

Δεν είναι ασυνήθιστο να έχετε κάποια από αυτά τα συμπτώματα περιοδικά, ειδικά μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Αν όμως αυτά τα συμπτώματα είναι καθημερινά, γίνονται πιο έντονα και η διάρκειά τους ξεπερνά τις δύο εβδομάδες, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας. Δεν χρειάζεται πανικός, μπορεί τα ίδια συμπτώματα να είναι απλώς ένδειξη ινομυωμάτων.

6. Αδικαιολόγητη αλλαγή βάρους. (είτε αύξηση, είτε μείωση)
Αν γενικώς διατηρείτε ένα σταθερό βάρος και ξαφνικά χωρίς αλλαγή διατροφικών συνηθειών χάνετε ή παίρνετε κιλά θα ήταν χρήσιμο να επισκεφθείτε τον γιατρό σας. Τις περισσότερες φορές αυτές οι απότομες αυξομειώσεις βάρους οφείλονται σε προβληματικό θυρεοειδή αδένα αλλά χρειάζεται η γνώμη του ειδικού για να είστε απόλυτα σίγουροι.

7. Επίμονος βήχας
Κάθε επίμονος βήχας που ξεπερνά τις δύο ή τρείς εβδομάδες θα πρέπει να σας προβληματίσει. Μπορεί να οφείλεται σε αλλεργία ή σε κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού αλλά αυτό θα πρέπει να το καθορίσει ο γιατρός σας. Δεν χρειάζεται να είστε καπνιστής για να ανησυχήσετε, τα ίδια συμπτώματα εμφανίζονται και στους μη ή παθητικούς καπνιστές.

8. Αλλαγές στους λεμφαδένες
Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν αισθάνεστε τους λεμφαδένες στο λαιμό ή την μασχάλη σας σκληρούς, μπορεί να είναι αποτέλεσμα λοίμωξης.

9. Κούραση
Μπορεί η κούραση και οι διακυμάνσεις της να είναι δύσκολο να προσδιοριστούν ως ανησυχητικό σύμπτωμα η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου την ορίζει ως εξής: «ακραία παρατεταμένη κούραση που δεν βελτιώνεται με την ξεκούραση». Παρόλ’ αυτά μην την αγνοείτε, κάντε τις απαραίτητες εξετάσεις αίματος και αναζητήστε το πιθανό αίτιο της.

10. Δερματικές αλλαγές
Παρακολουθήστε τις δερματικές αλλαγές που μπορεί να προκύψουν σε όλο το σώμα. Πληγές στο στόμα ή την περιοχή των γεννητικών οργάνων που δεν επουλώνονται, ελιές ή αλλαγές στο χρώμα του δέρματος, οτιδήποτε δεν σας φαίνεται φυσιολογικό και σας προβληματίζει πρέπει να εκτιμηθεί από ειδικό.

Πρόληψη
Σημαντικό ρόλο στον καρκίνο παίζει επίσης η πρόληψη.

Κάντε το οικογενειακό σας δέντρο υγείας και εντοπίστε ποιές περιοχές μπορεί να είναι πιο επικίνδυνες για σας βάσει οικογενειακού ιστορικού
 Κάντε ετήσιο Τεστ ΠΑΠ
 Κάντε ετήσια μαστογραφία μετά την ηλικία των 40
 Κάντε κολονοσκόπηση αν είστε πάνω από 50 ετών.
Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε, ούτε να γίνετε υπερβολικοί ή  υποχόνδριοι. Παρακολουθήστε απλώς τις αλλαγές στο σώμα σας και μην αγνοείτε κάποια ενοχλητικά συμπτώματα. Επίσης δεν σημαίνει ότι αν έχετε κάποιο σύμπτωμα είναι απαραίτητα και καρκίνος. Μην φοβάστε να ζητάτε την συμβουλή του γιατρού γιατί ότι κι αν είναι, η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε καλύτερη θεραπεία και καλύτερα αποτελέσματα.

healthpress.gr

ΦΥΤΕΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΛΕΜΟΝΟΧΟΡΤΟ

Το λεμονόχορτο ή λουίζα είναι ένα από τα πιο γευστικά αρωματικά φυτά, με γλυκιά και ταυτόχρονα αρκετά δροσερή λεμονάτη γεύση. Είναι ποώδες/τροπικό φυτό. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και χρησιμοποιείται συχνά για την αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών, καθώς επίσης και κατά του πυρετού και του κρυολογήματος.

Ακόμη, βοηθά σημαντικά στην καταπολέμηση της αϋπνίας λειτουργώντας ως ήπιο/φυσικό ηρεμιστικό.

Πλέον, όλα τα οφέλη από τις ευεργετικές του ιδιότητες μπορείτε να τα έχετε «διαθέσιμα» φυτεύοντας με απλούστατο τρόπο και με μηδενικό κόστος το δικό σας λεμονόχορτο:

Η καλλιέργεια του λεμονόχορτου μοιάζει πραγματικά με «παιχνίδι»: Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τα κοτσάνια που αγοράσατε από το μανάβικο ή το σούπερμαρκετ σε ένα βάζο με νερό που θα φθάνει σε ύψος μόλις μερικών εκατοστών, και απλώς παρακολουθήστε το να φυτρώνει!

Μέσα σε μόλις δύο ημέρες θα μπορέσετε να δείτε τις ρίζες να μεγαλώνουν. Αν αγοράσετε μία ή δύο γλάστρες θα μπορέσετε να έχετε αφθονία σε δικά σας λεμονόχορτα, αφού όμως πρώτα έχετε πραγματοποιήσει την απαραίτητη μεταφύτευση.

Προτού όμως μεταφυτέψετε σε γλάστρα ή γλάστρες, θα πρέπει να αλλάζετε το νερό του βάζου κάθε ημέρα ή το πολύ κάθε δύο ημέρες. Σε περίπου τρείς με τέσσερις εβδομάδες, οι ρίζες του λεμονόχορτου θα έχουν φθάσει σε μήκος περίπου 5 εκατοστών.

Εκείνη η χρονική στιγμή είναι η καταλληλότερη για να μεταφυτέψετε το νέο σας δενδρίλλιο σε χώμα. Θα πρέπει να το ποτίζετε συχνά, αλλά θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι το χώμα δεν κρατά υπερβολική υγρασία από το πότισμα. Το φυτό μπορεί να αντέξει και σε συνθήκες έκθεσης στον ήλιο.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν την πρόοδο μίας αντίστοιχης προσπάθειας ανά εβδομάδα: Είναι τόσο εύκολο, λοιπόν, να φυτέψετε το δικό σας λεμονόχορτο. Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε!



pentapostagma.gr

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 18/3/2014

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Είστε μεταξύ του να λύσετε κάποια προσωπικά σας θέματα και να ασχοληθείτε με τις υποθέσεις των άλλων, οπότε νιώθετε ότι δεν ξέρετε προς τα πού θα μοιράσετε την δύναμή σας. Ευτυχώς θα δουλέψει το έντονο συναίσθημα του άμεσου ενδιαφέροντος και του εαυτούς σας και των άλλων και θα δοθεί λύση.
Έρωτας: Υπάρχουν στιγμές που νιώθετε παραδομένοι και λέτε μέσα σας ότι θα σηκώσετε το τηλέφωνο, κυρίως εσείς που είστε σε απόσταση και θα παραδοθείτε άνευ όρων γιατί δεν νιώθετε πολύ καλά. Και από την άλλη επαναστατείτε και λέτε ότι θα συγκρατήσετε τον εαυτό σας. Αυτό μπορεί να συμβαίνει με Ζυγό, Σκορπιό ή Ιχθύ.
Καριέρα & Οικονομικά: Ο ανταγωνισμός μερικές φορές είναι πιο εύκολος από το να δοκιμάζεστε από τον ίδιο σας τον εαυτό. Για αυτό ίσως να προτιμήσετε κάποιες συνεργασίες που θα σας δημιουργήσουν ηρεμία και εξασφάλιση. Οι γεννημένοι στο τέλος που πρώτου δεκαήμερου και αρχές του δεύτερου θα έχετε κάποια καλά νέα.

ΤΑΥΡΟΣ 
Γενικά: Η ένταξή σας σε ομάδες ή ακόμα και συνεργασίες που δεν είχατε σκεφτεί μπορεί να σας δυσκολέψει γιατί χρειάζεται να βάλετε στην άκρη όλες τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις που μπορεί να έχετε και να συμβιβαστείτε. Η δίαιτα ή η σωστή διατροφή σίγουρα θα σας χρειαστεί.
Έρωτας: Η σχέση με ένα Ζυγό θα σας δώσει την εμπειρία της καλύτερης επικοινωνίας και της τέχνης στις επαφές και στις δημόσιες σχέσεις. Ο Υδροχόος έχει μια διάθεση φιλικότητας μαζί σας και θα πρέπει να την εκμεταλλευτείτε όσο μπορείτε περισσότερο.
Καριέρα & Οικονομικά: Η καριέρα σας και γενικά σε οτιδήποτε συμμετέχετε που σας εκθέτει χρειάζεται να έχει μια μεγάλη ευελιξία, λεπτότητα και ισορροπία. Η επαφή με τον κόσμο σε φιλικό τόνο θα βοηθήσει στο να κερδίσετε αυτό που έχετε βάλει σαν στόχο.

ΔΙΔΥΜΟΙ 
Γενικά: Ο Ερμής που είναι ο πλανήτης σας επειδή αλλάζει ζώδιο και μπαίνει στους Ιχθύες θα δυσκολευτεί να σας βοηθήσει σε λογικές διαδικασίες και θα αυξήσει περισσότερο την συναισθηματική σας πλευρά. Οπότε χρειάζεστε προσοχή και όχι πολύ συναίσθημα για να πάρετε αποφάσεις σε προσωπικά θέματα παρ' όλο που έχετε εύνοια σήμερα.
Έρωτας: Η προσωπική ευτυχία μερικές φορές προέρχεται από την ικανότητα σας να κάνετε είτε συμβιβασμούς είτε καλές επαφές που δεν θα κακοκαρδίζετε κανένα. Οπότε αυτό θα βοηθήσει να έχετε καλή σχέση με Υδροχόο. Με τον Ιχθύ κρατήστε μικρό καλάθι.
Καριέρα & Οικονομικά: Θα έχετε δυσκολία να αποφασίσετε επάνω σε ένα οικονομικό θέμα και κυρίως αν έχετε γεννηθεί τις πρώτες ημέρες γιατί θα υπάρχει μια θολούρα που δεν θα σας βοηθήσει καθόλου. Το καλό είναι όμως ότι σήμερα τουλάχιστον θα κάνετε μια σοβαρή επιτυχία μαζί με κάποια άλλα άτομα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Γενικά: Η συμπάθεια που δείχνετε απέναντι σε κάποια πρόσωπα θα βοηθήσει ώστε μέσω αυτών να έρθετε πιο κοντά ακόμα και με άλλα που δεν είχατε κανένα σκοπό να τα βρείτε αλλά βλέπετε ότι δεν γίνεται αλλιώς για αυτό το καλύτερο είναι οι συμμαχίες.
Έρωτας: Είστε κάπως πιο ήρεμοι και ενδιαφέρεστε περισσότερο για την αρμονία της σχέσης μέσα βέβαια από δυσκολίες γιατί το νιώθετε ότι δεν γίνεται αλλιώς, αφού θα τραβηχτούν πολύ τα άκρα, κυρίως με Κριό, Ζυγό ή Αιγόκερω.
Καριέρα & Οικονομικά: Συμφωνείτε με κάποια πρόσωπα να κάνετε κάτι από κοινού γιατί βλέπετε ότι όταν ενώνονται οι δυνάμεις σας κάνετε πολύ καλή δουλειά.

ΛΕΩΝ 
Γενικά: Όταν αναλαμβάνετε να αντιπροσωπεύσετε άτομα και καταστάσεις μέσω ενός επικοινωνιακού κώδικα, προσπαθείτε να τα βγάλετε πέρα γιατί με αυτόν τον τρόπο θα έρθετε πιο κοντά και θα νιώσετε πολύ όμορφα. Η εικόνα σας μερικές φορές είναι πολύ έντονη και άλλες φορές χαμένη.
Έρωτας: Έχετε μια έντονη παρόρμηση και αυτό σας βοηθάει στο να κάνετε την καρδιά σας να μιλήσει και να εκφραστεί με μεγάλη ευγένεια και αρμονία. Όταν το θέλετε γίνεστε πολύ ερωτικοί και ρομαντικοί. Ο Ζυγός, Τοξότης και Υδροχόος σας ακολουθεί και σας καταλαβαίνει. Ο Ιχθύς δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει από εσάς κι ίσως βάλετε εσείς τα όριά σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Προσπαθείτε να μην χαθείτε στις διάφορες επινοήσεις συνεργατών οι οποίοι ίσως να μην το καταλαβαίνουν αλλά δεν είναι ξεκάθαροι. Εσείς από την άλλη μην υποκύπτετε σε κολακείες γιατί θα βρεθείτε χαμένοι αντί για κερδισμένοι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μην πάτε κόντρα στο ρεύμα και να γίνετε διπλωμάτες.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Κάνετε τον απολογισμό σας για να δείτε τι τελικά θα πετύχετε. Οι στόχοι που μπορεί να βάλετε κυρίως για το σώμα σας και την διατροφή σας θα σας αλλάξουν για λίγο την κακή αίσθηση και ίσως κάνετε αναπροσαρμογές για το καλό σας.
Έρωτας: Θα είστε κάπως αναποφάσιστοι με την σχέση ενός Κριού γιατί μια θα κάνει κίνηση συμπάθειας και μια θα απέχει. Ο Υδροχόος θα σας βάλει σε σκέψη γιατί θέλει πρώτα να είστε φίλοι. Αυτό είναι ένα ωραίο κόλπο για να μπείτε στην ζωή του γιατί εσείς δεν έχετε άλλο τρόπο να σας ελκύσει κάποιος.
Καριέρα & Οικονομικά: Η προσωπική σας αξία μπορεί να έχει μεγάλες διακυμάνσεις γιατί εσείς κρίνετε με βάση τα οικονομικά σας πως θα είναι η πορεία σας από εδώ και πέρα. Οι συνεργασίες μερικές φορές μπορεί να μην σας κάνουν γιατί δεν τα βρίσκετε εύκολα ενώ είναι προς το παρόν είναι αναγκαίες.
 
ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Κάνετε μια μεγάλη προσπάθεια για να φτιάξετε όσο μπορείτε την ενέργειά σας καλύτερη και ίσως μέσα από αυτό να γεφυρώσετε και κάποιες ακραίες θέσεις οι οποίες υπάρχουν μέσα σας σαν αντιφάσεις που προέρχονται από συναισθηματικές ανασφάλειες.
Έρωτας: Η γοητευτική σας προσωπικότητα θα γίνει το επίκεντρο θαυμασμού και κυρίως οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο θα έχετε και αρκετό συναίσθημα για να εξομαλύνετε την σχέση σας με έναν Ιχθύ. Ο Κριός είναι ένα άτομο που σίγουρα το έχετε ανάγκη αλλά μπορεί να είστε μπερδεμένοι γιατί δεν έχετε ξεχωρίσει ακόμα τα βαθιά ουσιαστικά του συναισθήματα.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε μεγάλη διάθεση να δράσετε και να οριοθετήσετε τις δικές σας πρωτεύουσες ανάγκες. Όλο αυτό καλό θα σας κάνει γιατί θα μπορέσετε να ξεκολλήσετε πολύ πιο εύκολα. Μόνο να είστε προσεκτικοί με τρέχουσες συνθήκες της καθημερινότητάς σας γιατί μπορεί να σας κολλήσουν.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Η διορατικότητα που έχετε θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε κάποιες προσωπικές δυσκολίες οι οποίες έχουν να κάνουν με αποφάσεις για τις οποίες είστε αμφιταλαντευόμενοι.
Έρωτας: Η πιθανότητα του να βάλετε περισσότερο νερό στο κρασί σας ίσως να σας βοηθήσει στο να μιλήσετε πιο ανοικτά σε ένα πρόσωπο που εδώ και καιρό μπορεί να έτρωγε απόρριψη από εσάς γιατί δεν είχατε κατά την γνώμη σας κοινές ιδέες ή απόψεις για την ζωή. Τώρα όμως έχετε αξιολογήσει καλύτερα την στάση του και πιθανόν να σέβεστε παραπάνω το έργο του ή την προσωπικότητά του. Ίσως αυτό το πρόσωπο να είναι Κριός ή Υδροχόος.
Καριέρα & Οικονομικά: Μερικές φορές υπολογίζετε την προσωπική σας αξία από το αν σας εκτιμούν τα άτομα ή όχι. Καλύτερο θα ήταν να μην σας νοιάζει πολύ γιατί τον τελευταίο καιρό αποδίδετε την δύναμή σας στους άλλους και συνήθως μένετε πίσω. Για αυτό κάντε την υπέρβαση και βάλτε τον εαυτό σας εκεί που πρέπει.

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Γενικά: Έχετε δυνατές προσβάσεις μέσα στον κοινωνικό χώρο κι ένας φίλος ή μια ομάδα μπορεί να γυρίσει υπέρ σας. Οι γεννημένοι τις πρώτες ημέρες προσπαθήστε όσο μπορείτε να μην είστε ονειροπόλοι και αφηρημένοι γιατί μπορεί να χάσετε χρήματα ή πράγματα.
Έρωτας: Δεν έχετε όρεξη να κάνετε καυγάδες για αυτό επιθυμείτε να παραμείνετε είτε αμέτοχοι είτε να έχετε καλύτερη συμπεριφορά απέναντι σε συμπεριφορές πίεσης ή άγχους από την μεριά του συντρόφου σας. Οι γεννημένοι τις πρώτες ημέρες θα είστε πολύ ρομαντικοί και πιθανόν να μην ξεχωρίζετε την αλήθεια από την ψευδαίσθηση.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε πολύ δραστικοί και μπορείτε να φέρετε ένα πρόσωπο σε επαφή με ένα άλλο και να κάνετε εμπορικές συμφωνίες πολύ επιτυχημένες. Το μόνο που χρειάζεται να προσέχετε είναι όταν θα δώσετε τα χέρια να φροντίσετε να έχετε και ένα χαρτί υπογεγραμμένο και να μην αρκεστείτε στα λόγια κι αφορά αυτό περισσότερο τους γεννημένους τις πρώτες ημέρες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
Γενικά: Θέλετε δεν θέλετε, θα χρειαστεί για να μην χάσετε πολλά από τα οφέλη που σας παρουσιάζονται, να είστε όσο μπορείτε ανοικτοί και -γιατί όχι;- να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό δείχνοντας ευγένεια, αλτρουισμό και ισορροπία σε αντίξοες συνθήκες.
Έρωτας: Η σχέση με έναν Ζυγό θα σας δώσει να καταλάβετε ότι η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά και τίποτε άλλο γιατί υπάρχουν και άλλες ασχολίες που έχουν να κάνουν με τα ωραία και την ανθρώπινη επαφή. Επίσης θα δυναμώσετε με έναν Ιχθύ γιατί θα σας αντιληφθεί πολλά από τα βαθιά συναισθήματά σας.
Καριέρα & Χρήματα: Η σχέση σας με το χρήμα μερικές φορές είναι κάπως περίεργη. Δηλαδή είτε τρέχετε όλη την ημέρα για να κερδίσετε και να πετύχετε είτε κάτι σας πιάνει και αρνείστε να κάνετε συνεργασίες ενώ ξέρετε ότι αυτό χρειάζεστε ή είστε κάπως απότομοι και τελικά χαλάτε την ευκαιρία.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Γενικά: Υπάρχει μια θετική παρόρμηση να ξεκινήσετε κάτι που σας εκφράζει πάρα πολύ. Η ποιότητα που αναζητάτε πιθανόν να γίνει πραγματικότητα. Ένας Ζυγός θα σας επηρεάσει άμεσα κι αν έχετε γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο θα δείτε ότι θα γίνει κάτι που θα σας ενεργοποιήσει πάρα πολύ.
Έρωτας: Μερικές φορές ένα πρόσωπο σας κτυπάει την πόρτα που ίσως δεν πιάνετε με την πρώτη το ερωτικό του μήνυμα γιατί τις πιο πολλές φορές είστε πολύ αφηρημένοι ή στον κόσμο σας όπως σας αρέσει να λέτε. Για αυτό θα είστε κάπως απόμακροι αλλά τουλάχιστον ευγενικοί. Η γνωριμία με Δίδυμο ή Ζυγό θα είναι πολύ εύκολη.
Οικονομικά & Καριέρα: Είστε αρκετά συνειδητοί με πράγματα και καταστάσεις που χρειάζεται να κάνετε για να φέρετε πιο κοντά σας τους στόχους που θέλετε γιατί μπορεί να τους σκέφτεστε και τώρα θα τους επιβεβαιώσετε με τις πράξεις σας.

ΙΧΘYΕΣ 
Γενικά: Έχετε να γεφυρώσετε πράγματα που σας φαίνονται ασυμβίβαστα αλλά αν βρείτε λύση πάνω σε αυτό, κυρίως οι γεννημένοι τις τελευταίες ημέρες, θα πετύχετε πολλά περισσότερα μετά. Για αυτό μην φοβόσαστε να δοκιμάσετε τις διαφορετικότητες.
Έρωτας: Είστε σε μια φάση που θέλετε να κάνετε πολύ περισσότερα πράγματα αλλά ζορίζεστε αν θα πρέπει να εκτεθείτε ή να κάνετε κάτι που δεν σας ταιριάζει. Ο Κριός ή ο Ζυγός θα σας δώσει ένα μεγάλο κίνητρο για να κινηθείτε χωρίς να σας νοιάζει αλλά με τον Τοξότη νιώθετε ότι είστε ο εαυτός σας.
Οικονομικά & Καριέρα: Είστε αναγκασμένοι να χειριστείτε καλύτερα κάποιες γνωριμίες ή προτάσεις που δεν συμφωνείτε απόλυτα αλλά τελικά θα σας δοθεί η ευκαιρία αρκεί οι κεραίες σας να είναι ανοικτές και να δέχεστε όλων των ειδών τις προτάσεις.



astrology.gr

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΤΟΤΕ ΦΑΤΕ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ...ΓΔΥΘΕΙΤΕ!

Θέλετε να ζήσετε πολλά και καλά χρόνια; Βγάλτε τα ψηλουτάκουνα, φάτε παγωμένα φρούτα και... γδυθείτε!

Κι όμως, αυτά είναι μερικά από τα «μυστικά» της υγείας και της μακροζωίας, σύμφωνα με το νέο βιβλίο ενός εκ των κορυφαίων ειδικών για τον καρκίνο στον κόσμο, του David Agus, ο οποίος υποστηρίζει ότι μπορούμε να επιμηκύνουμε το προσδόκιμο της ζωής μας με μικρές και απλές αλλαγές στην καθημερινότητάς μας.

Ποιες είναι αυτές;


1)Γδυθείτε

Βγάλτε τα ρούχα σας και κοιτάξτε καλά το σώμα σας στον καθρέφτη. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε μικρές ανωμαλίες στο δέρμα σας ή αλλαγές που δεν είχατε προσέξει και που μπορεί να οφείλονται στον καρκίνο του δέρματος.

Και όσο πιο συχνά μπορείτε είναι καλό να κοιτάτε τα μαλλιά σας, τα νύχια σας και το εσωτερικό του στόματός σας.

2) Ζητήστε να μπει ένα τέλος στα σκάνερ στα αεροδρόμια

Σύμφωνα με τον γιατρό, αυτά τα μηχανήματα μπορεί να αποδειχθούν στο μέλλον πολύ επικίνδυνα για την υγείας μας αφού μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια έρευνα που να αποδεικνύει αν είναι ασφαλή.

3) Βγάλτε τα ψηλοτάκουνα

Τα άβολα παπούτσια προκαλούν φλεγμονές στα πόδια σας οι οποίες μπορεί να έχουν αντίκτυπο σε ολόκληρο το σύστημά σας αφού συνδέονται με ορισμένες από τις πιο ανησυχητικές εκφυλιστικές παθήσεις, όπως τα καρδιακά προβλήματα, το Alzheimer, τον καρκίνο, τα αυτοάνοσα νοσήματα, το διαβήτη και την επιταχυνόμενη γήρανση.

4) Ξυπνήστε με μια κούπα καφέ!

Η κατανάλωση καφέ ή τσαγιού το πρωί έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στην υγεία μας.



5) Να τρώτε την ίδια ώρα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσετε το στρες στο σώμα σας είναι να διατηρείτε ένα διατροφικό πρόγραμμα όλο τον χρόνο.

Αν δεν τρώτε όταν το σώμα σας περιμένει να φάτε -όπως έχει συνηθίσει- θα σαμποτάρει τις προσπάθειές σας να χάσετε βάρος ή να το διατηρήσετε.

6) Να κάνετε το εμβόλιο για τη γρίπη

Το να θωρακίζετε τον οργανισμό σας απέναντι στην γρίπη είναι πολύ σημαντικό.

Μόλις δυο εβδομάδες με γρίπη αρκούν για να επιβαρύνουν ιδιαίτερα τον οργανισμό σας και να αυξήσουν τον κίνδυνο για παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό ή καρκίνο.

7) Σταθείτε όρθιοι

Υπάρχει μια στενή σχέση που αφορά στον χρόνο που περνάμε καθιστοί με την παχυσαρκία, τον διαβήτη και τον πρόωρο θάνατο. Και μη νομίζετε ότι μία ή δύο ώρες γυμναστικής έπειτα από μια ημέρα στο γραφείο ή τον καναπέ θα σας «σώσει»...

8) Σταματήστε να καμπουριάζετε

Το καμπούριασμα κάνει κακό στο λαιμό, στην πλάτη αλλά προκαλεί επίσης πονοκεφάλους, δυσκολία στην αναπνοή και νευρολογικά προβλήματα. Το πιλάτες μπορεί να βοηθήσει σε αυτές τις περιπτώσεις...

9) Πάρτε μια ασπιρίνη κάθε ημέρα

Πολλές σπουδαίες έρευνες έχουν επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η ασπιρίνη όχι μόνο μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών παθήσεων αλλά μπορεί ακόμη και να αποκρούσει πολλές άλλες ασθένειες.

Μάλιστα, μια ασπιρίνη την ημέρα φαίνεται ότι μειώνει σημαντικά το ρίσκο εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου όπως στους πνεύμονες και στον προστάτη.

10) Προτιμήστε παγωμένα φρούτα και λαχανικά

Μέχρι να φτάσουν τα φρούτα και τα λαχανικά που καταναλώνουμε στα σουπερμάρκετ, συνήθως έχουν χάσει πολλά από τα βασικά και θρεπτικά συστατικά τους.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε πραγματικά φρέσκα φρούτα, προτιμήστε τα κατεψυγμένα.



11) Αποφύγετε τις βιταμίνες

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση βιταμινών συνδέεται με το ρίσκο εμφάνισης επικίνδυνων ασθενειών όπως ο καρκίνος.

12) Κάντε παιδιά

Αν έχετε παιδιά θα ζήσετε -πιθανότατα- περισσότερο γιατί το να μεγαλώνει κανείς ένα παιδί σημαίνει ότι πρέπει να μένει υγιής σωματικά και ψυχικά προκειμένου να αντεπεξέλθει στις όποιες απαιτήσεις.

13) Πιείτε ένα ποτήρι κρασί

Λίγο αλκοόλ και κυρίως το κόκκινο κρασί, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Οι γυναίκες είναι καλό να μην πίνουν πάνω από ένα ποτήρι την ημέρα, ενώ οι άντρες πρέπει να μένουν στα δύο.

14) Χαμογελάστε

Το χαμόγελο βελτιώνει τη διάθεσή μας, απελευθερώνει ενδορφίνες και σεροτονίνη που αποτελούν φυσικά παυσίπονα.


protothema.gr

ΦΟΡΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ Ι.Χ.

Οι παρανοϊκές απαιτήσεις από την Κινέζα της τρόικας



Η τρόικα δεν σταματάει να ζητάει νέα μέτρα και να εφευρίσκει τρόπους προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά δημιουργούνται στους στόχους εισπραξιμότητας.

Μια νέα πρόταση, στα όρια του παραλόγου, έπεσε την προηγούμενη εβδομάδα, είναι η φορολόγηση με εφάπαξ ποσό των κατόχων Ι.Χ. που έχουν παραδώσει τις πινακίδες τους στην εφορία, αλλά και πρόστιμο 100 ευρώ για όσους δεν δηλώνουν γάμο, θάνατο ή απώλεια αστυνομικής ταυτότητας μέσα σε διάστημα 10 ημερών.

Τελευταίο κρούσμα αξιωματούχου του ΔΝΤ που προσπαθεί να επιβάλει νέους φόρους είναι η αμερικανοκινέζα Χουί Τζιν, η οποία έφτασε ως απεσταλμένη του Ταμείου λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά. Αντικατέστησε τη Βουλγάρα Ίβα Πέτροβα, η οποία θεωρούνταν η «σκληρή» του ΔΝΤ και ήταν το αγαπημένο παιδί του Πολ Τόμσεν.

Η Τζιν μόλις διαπίστωσε ότι η εισπραξιμότητα των ληξιπρόθεσμων χρεών για το 2013 είναι στο 40% άρχισε να πιέζει τα κυβερνητικά κλιμάκια για αύξηση της αποδοτικότητας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Μάταια οι Έλληνες συνεργάτες των υπουργών Οικονομικών προσπαθούσαν να της εξηγήσουν ότι τα οικονομικά όρια των φορολογουμένων έχουν εξαντληθεί και οι πολίτες έχουν γονατίσει από τους φόρους, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής.

Με διάφορα μαθηματικά μοντέλα προσπάθησε να τους πείσει ότι οι εφοριακοί πρέπει να πιέσουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες ή σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι αύξησης των δημοσίων εσόδων.

Η πρόταση της Τζιν να φοροληγηθούν με ένα εφάπαξ ποσό τα Ι.Χ. αυτοκίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν παραδώσει τις πινακίδες περιλαμβάνει τη φορολόγηση των αυτοκινήτων ως πάγιων περιουσιακών στοιχείων, ασχέτως αν οι ιδιοκτήτες τους έχουν καταθέσει τις πινακίδες λόγω αδυναμίας πληρωμής.

Η πρόταση διαμορφώθηκε ως εξής: από 1.400-2.000 κυβικά 50 ευρώ, από 2.000-2.500 φόρος 100 ευρώ, από 2.500-3.000 150 ευρώ και από 3.000 κυβικά και πάνω 200 ευρώ. Με το μέτρο αυτό μπορούν να εισπραχθούν 120 εκατ. ευρώ κάθε έτος.

Επίσης ενεργοποιείται από το υπουργείο Οικονομικών διάταξη του νόμου 4174, η οποία μέχρι στιγμής ήταν ανενεργή. Σύμφωνα με αυτή οποιαδήποτε αλλαγή επέλθει στα στοιχεία του πολίτη πρέπει να δηλώνεται στο Μητρώο της εφορίας μέσα σε 10 μέρες. Όποιος καθυστερήσει να υποβάλει αλλαγές που αφορούν το γάμο, την αλλαγή του δελτίου ταυτότητας λόγω απώλειας ακόμα και το θάνατο του φορολογούμενου θα του επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

protothema.gr

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 17/3/2014

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Είναι μια ιδιαίτερη ημέρα σήμερα γιατί από την μια θα έχετε ανάγκη να επαναστατήσετε απέναντι σε όλους και όλα εξαιτίας μιας ξαφνικής εσωτερικής παρόρμησης και από την άλλη ενώ έχετε δώσει την υπόσχεσή σας να είστε μαζί με ένα πρόσωπο, τελικά να γίνετε αφερέγγυοι.
Ερωτικά: Χρειάζεστε ψυχραιμία για να μην χαλάσετε οτιδήποτε έχετε δημιουργήσει, έστω και κάτι μικρό γιατί σήμερα μπορεί να έχετε μια ξαφνική τρέλα και να θέλετε να τα διαλύσετε όλα. Επειδή νιώθετε την ανάγκη της αυτονομίας, καλό είναι αλλά θα πρέπει να μάθετε να ισορροπείτε και με τις δικές σας ανάγκες χωρίς όμως να σταματήσει ο σεβασμός στις ανάγκες των άλλων. Κριός, Ζυγός και Αιγόκερως είναι αυτοί που θα σας προβληματίσουν. Με τον Καρκίνο τα πράγματα είναι καλύτερα.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε ανάγκη να αυτονομηθείτε, χωρίς όμως να αφήσετε συνεργασίες που σας έχουν στηρίξει. Για αυτό να είστε προσεκτικοί αν σας βγει μια ξαφνική αναρχία και νιώθετε ότι πνίγεστε ακόμα και από ασήμαντες αφορμές.

ΤΑΥΡΟΣ 
Γενικά: Νιώθετε περίεργα κι ίσως πέσετε θύματα στις ανάγκες των άλλων. Μη μπορώντας να κάνετε διαφορετικά, θα υποχωρήσετε αλλά με μούτρα. Το σικ ντύσιμο μπορεί να είναι αναγκαίο για να έχετε το προβάδισμα σε μια κοινωνική επαφή.
Έρωτας: Έχετε δίλημμα γιατί δεν ξέρετε τελικά αν πρέπει να ακολουθήσετε τα συναισθήματά σας τα οποία αυτή την στιγμή δεν σας βοηθάνε παραδόξως να παραμείνετε πιστοί γιατί νιώθετε ότι η καρδιά σας κτυπάει για ένα άλλο πολύ ιδιαίτερο και ιδιόρρυθμο άτομο.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κάποιες στιγμές υποχώρησης και αν θέλετε να πουλήσετε ένα ακίνητο ή κάτι άλλο που θέλετε να διώξετε γρήγορα, μπορεί να συμβιβαστείτε ακόμα και με λιγότερα αρκεί να πάρετε μετρητά.

ΔΙΔΥΜΟΙ 
Γενικά: Η προσωπική σας πείρα αυτή την στιγμή θα σας βοηθήσει είτε σε κάποιες εξετάσεις, είτε επαφές με άτομα που έχουν ένα επίπεδο ή πολλά ταλέντα. Και εσείς ό, τι καλλιτεχνικό έχετε, θα το βγάλετε στην επιφάνεια γιατί θα σας ευχαριστήσει ιδιαίτερα.
Έρωτας: Η γρηγοράδα θα είναι αυτή που θα μετρήσει. Θα βρεθείτε είτε να μιλάτε με ένα πρόσωπο στο διαδίκτυο και χωρίς να το καταλάβετε αμέσως, θα διαπιστώσετε από την πρώτη πόσο ταιριάζετε ή μέσα από φίλους θα κάνετε μια σημαντική γνωριμία. Ο Υδροχόος θα έχει την ανάγκη να σας συμπαρασταθεί βαθιά.
Καριέρα & Οικονομικά: Οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο θα έχετε μια ευχάριστη έκπληξη και θα γυρίσουν σε εσάς κάποια χρήματα που δικαιούστε εδώ και πολύ καιρό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Γενικά: Είστε κατά κάποιο τρόπο στο « έλεος» της επικοινωνίας και το λέμε έτσι επειδή πάντα σας είναι δύσκολο να προσποιείστε και να φαίνεστε ευγενικοί ή πολύ αρμονικοί για χάρη κάποιων συμφερόντων. Πάντως μπορεί να γκρινιάζετε αλλά ο καλλωπισμός δεν θα πάει πίσω.
Έρωτας: Η χρυσή τομή ίσως να είναι η πιο σοφή λύση κυρίως με Κριό, Ζυγό ή Αιγόκερω. Όντως δεν είναι εύκολο να παραμείνετε πολύ εξαρτημένοι από τα παραπάνω πρόσωπα απλά χρειάζεστε οπωσδήποτε αυτονομία και αλλαγές.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναλύοντας κάποια πράγματα το βλέπετε από ένστικτο και μόνο ότι θα χρειαστεί να κάνετε αρκετές υποχωρήσεις και ελιγμούς για να μην υπάρχουν εντάσεις γύρω σας. Όχι ότι δεν θα έχετε αν υποχωρήσετε, αλλά τουλάχιστον δεν θα τις δημιουργήσετε εσείς γιατί ήδη υπάρχουν αρκετά προβλήματα μέσα στον χώρο της δουλειά σας και κυρίως εκνευρισμός από ξαφνικές τρέλες και αποσπασματικές συμπεριφορές.

ΛΕΩΝ 
Γενικά: Έχετε αναλάβει να βγάλετε το φίδι από την τρύπα και τελικά θα το κάνετε γιατί έχετε καταλάβει ότι μπορείτε να τα καταφέρετε. Η προσωπική σας γοητεία μπορεί να είναι αυξημένη κι ίσως ασχοληθείτε και με την προσωπική σας ομορφιά ή ρούχα.
Έρωτας: Είναι τόσο ήρεμοι που τα δικά σας πρόσωπα θα λένε ότι έχει γίνει θαύμα που δεν έχετε με κάτι να τρώγεστε ή να καταπιάνεστε. Τουλάχιστον η διπλωματία θα βοηθήσει και θα εξελιχτεί μια σχέση πολύ καλά.
Καριέρα & Οικονομικά: Οι γεννημένοι τις πρώτες ημέρες ίσως έχετε μια ξαφνική πρόταση η οποία μπορεί να έχει και ανατρεπτικό χαρακτήρα αλλά με την θετική έννοια. Αν είναι να πάτε ταξίδι θα κάνετε καλές γνωριμίες οι οποίες θα σας χρησιμεύσουν αργότερα. Πάντως αν μιλάτε όμορφα θα κερδίσετε πολλά πράγματα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Το ότι θα προσέξετε τον εαυτό σας και θα προσπαθήσετε να είστε ντυμένοι σήμερα αρμονικά και με το πρόσταγμα της μόδα θα σας κάνει να νιώσετε καλά με το σώμα σας και με την διάθεσή σας.
Έρωτας: Ο Κριός είναι το άτομο που με τον τρόπο του σας ξεσηκώνει και σωματικά ακόμα γιατί νιώθετε γι' αυτόν μια μεγάλη έλξη. Το ότι φοβάστε όμως την προσωπικότητά του δεν είναι ψέματα γιατί εσείς δεν σας αρέσει να προβάλετε τον εαυτό σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Η συμπεριφορά σας θα βοηθήσει με ένα τρόπο να μαζέψετε χρήματα. Συνήθως γκρινιάζετε με τους πάντες, δεν είστε πολύ ευχαριστημένοι και μερικές φορές κρίνετε ανελέητα. Σήμερα όμως θα είστε πιο φιλικοί και αρμονικοί με το περιβάλλον σας.

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Σήμερα είστε αρκετά καλά. Άσχετα που νιώθετε μια αγωνία ή έναν εκνευρισμό γιατί βλέπετε ότι δεν σας αρέσει να συμβιβάζεστε τελείως, αν το μέσα σας λέει να φερθείτε διαφορετικά.
Έρωτας: Από την μια θέλετε να είστε συντροφικοί αλλά από την άλλη μπορεί το άτομο που είναι μαζί σας να θέλει για λίγο να μείνει μόνο. Αυτό τελικά θα σας πειράξει αν δεν είστε έτοιμοι να το δεχτείτε. Αλλιώς θα κάνετε μια γενναία αποχώρηση που θα σας φέρει και την αυτονομία σας. Προσέξτε επαφές με Κριό, Καρκίνο και Αιγόκερω.
Καριέρα & Οικονομικά: Ενώ θέλετε να κάνετε πολλά πράγματα πιθανόν να μην μπορείτε γιατί με τις ιδέες σας μπορεί να μην εξασφαλίζετε τα προς το ζην και να χρειάζεστε βοηθό. Η επαφή με Υδροχόο θα είναι πολύ καλή, κυρίως αν αποφασίσετε να συνεργαστείτε ή περιμένετε χρήματα από αυτόν.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Αλλάζει κάπως το τοπίο και τα πράγματα γίνονται πιο αρμονικά και εξισορροπημένα για αυτό νιώθετε ότι χρειάζεστε ένα καλό ρεκτιφιέ σωματικής κούρας κι ομορφιάς που θα σας ξεκουράσει από όλα τα άγχη και το στρες.
Έρωτας: Μια κρυφή ερωτική σχέση μερικές φορές σας απασχολεί ή η σκέψη που είναι κολλημένη σε ένα συγκεκριμένο άτομο. Σήμερα θα νιώθετε περισσότερο διασφαλισμένοι γιατί τα συναισθήματά σας θα είναι πιο ήρεμα και αρμονικά. Η ξαφνική γνωριμία με Κριό μέσα σε ένα κοινό χώρο να μην σας εκπλήξει καθόλου.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε αποφασίσει να είστε έστω και για λίγο περισσότερο συνεργάσιμοι και λιγότερο ανταγωνιστικοί. Το πιο σημαντικό είναι να μην είστε διαχωριστικοί με τους άλλους και πάντα να βλέπετε έναν εχθρό.

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Γενικά: Η διάθεσή σας θα είναι αρκετά ανεβασμένη αφού θα πάρετε τα εύσημα από τον κοινωνικό και φιλικό σας κύκλο.
Έρωτας: Η καλή συμπεριφορά πάντα κερδίζει και πιθανόν να μην δώσετε περισσότερο έκταση σε αρνητικά σχόλια από ένα άτομο που σας ενδιέφερε πάρα πολύ. Η σχέση με το Λιοντάρι και Υδροχόο έχει εξέλιξη.
Καριέρα & Οικονομικά: Μια ξαφνική συνεργασία μπορεί να προκύψει χωρίς καν να το καταλάβετε χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είχατε δουλέψει όλο τον προηγούμενο καιρό. Κάποια χρήματα μη αναμενόμενα θα έρθουν αλλά θα χρειαστεί να κάνετε σοφή διαχείριση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
Γενικά: Θα χρειαστεί να κάνετε υπομονή και να κινηθείτε με εξυπνάδα και μεγάλη διπλωματία γιατί μπορεί να βρεθείτε μπροστά σε καταστάσεις που δεν θα μπορείτε αν ελέγξετε εύκολα.
Έρωτας: Ο Ζυγός συνεχίζει να σας ενδιαφέρει αλλά υπάρχουν κάποιες ξαφνικές παρεμβολές που ίσως να σας γκρεμίζουν ή να σας αποκαλύπτουν κάποια πράγματα με τα οποία δεν συμφωνείτε καθόλου. Αν θέλετε να κρατήσετε την σχέση να σταματήσετε να είστε πολύ αυστηροί κριτές και να δείτε και τα καλά του άλλου ατόμου.
Καριέρα & Οικονομικά: Μια ξαφνική ανατροπή πιθανόν να σας ταρακουνήσει από το βάθρο της ασφάλειας. Από την μια σιχαίνεστε όλες τις μεταβολές αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητες ώστε τελικά να επανέλθουν οι σωστές ισορροπίες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Γενικά: Υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα, κυρίως για τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο. Η Αφροδίτη που είναι στο ζώδιο σας δίνει χώρο στην καρδιά σας για συγχώρεση και απομάκρυνση από τις αρνητικές σκέψεις.
Έρωτας: Έχετε με το μέρος σας όλη την θετική ενέργεια από ένα πρόσωπο που σας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Για αυτό πιθανόν από φιλική να μετατραπεί η επαφή σας σε πολύ ερωτική αλλά διατηρώντας και το φιλικό κομμάτι στην σχέση σας για να έχετε την σωστή προσέγγιση που εσείς θέλετε. Ο Ζυγός θα σας ενθουσιάσει.
Καριέρα & Οικονομικά: Η ευκαιρία είναι δίπλα σας αρκεί να την δείτε και να την κρατήσετε κοντά σας και να μην την εξανεμίσετε με συζητήσεις και σκέψεις, αντί να δράσετε. Θα πάρετε χρήματα και θα έχετε μεγάλη υποστήριξη.

ΙΧΘYΕΣ 
Γενικά: Η ημέρα σήμερα απαιτεί ενασχόληση με ωραία θέματα. Ακόμα και προβλήματα να υπάρχουν εσείς θα χρειαστεί να βάλετε όμορφες εικόνες στο μυαλό σας για να μην οπισθοδρομήσετε σε αρνητικές ή άσχετες καταστάσεις. Όμως αυτό θα γίνει κατόπιν συνειδητής προσπάθειας.
Έρωτας: Η πρωτοβουλία ενός Κριού ή Ζυγού πιθανόν να μην σας αρέσει στην αρχή γιατί θα σας αιφνιδιάσει. Παρόλο που είστε άνετοι με τα ερωτικά σας μερικές φορές αντιδράτε περίεργα αν δεν νιώθετε χαλαρά ή ότι το άλλο το άτομο έχει την ευαισθησία να σας καταλάβει.
Καριέρα & Οικονομικά: Η συνεργασία μερικές φορές σας δημιουργεί ένα μικρό άγχος γιατί πρέπει να χάσετε κατά κάποιο τρόπο τον εαυτό σας και να μην βάζετε το δικό σας λιθαράκι σε οτιδήποτε γίνεται. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν το έχετε καταλάβει θα λειτουργήσετε με αυτόν τον τρόπο. Πάντως ένα ακίνητο που θέλετε να δώσετε τελικά θα γίνει αλλά με τιμή που στην ουσία είναι πολύ χαμηλή.



astrology.gr

AΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΚΟΛ-ΟΤΑΝ Η ΜΠΑΛΑ ΕΧΕΙ ΚΕΦΙΑ!(ΒΙΝΤΕΟ)

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 16/3/2014

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Είστε κάπως επιφυλακτικοί από τα μεταβαλλόμενα συναισθήματά σας για αυτό πιθανόν να παραμείνετε για λίγο μόνοι σας για να μπορέσετε να τα βρείτε με τον εαυτό σας και για να μάθετε προς τα πού θέλετε να πάτε.
Έρωτας: Ανάμεσα στους φίλους σας υπάρχει ένα πρόσωπο που φαίνεται ότι πονάει πολύ το δόντι του για σας αλλά εσείς λόγω εγωισμού πιθανόν να μην λέτε κάτι.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν αρκετά παραμύθια που θα πρέπει να αποδεχτείτε γιατί έχετε κάνει ένα μικρό λάθος με κάποιους συνεργάτες. Αν το κάνετε σωστά με τον τρόπο που καταλαβαίνετε και γνωρίζετε θα κερδίσετε αρκετά.

ΤΑΥΡΟΣ 
Γενικά: Υπάρχει μια ευκολία γιατί μπορεί να περάσετε το συναίσθημά σας συγχρόνως με την λογική σας και το πρακτικό σας κομμάτι.
Έρωτας: Θα έχετε ισορροπία κι έτσι θα μπορέσετε να διαχειριστείτε όλα τα περίεργα συναισθήματα που έχετε μερικές φορές και αμφισβητείτε ακόμα και μια πολύ σταθερή σχέση. Τα αισθήματα φιλίας που νιώθετε για ένα πρόσωπο πιθανόν να μετατραπούν σε ερωτικά. Ο Παρθένος για σας μπορεί να είναι έκπληξη.
Καριέρα & Οικονομικά: Θα βρεθείτε σε μια κατάσταση και θα χρειαστεί να σκεφτείτε και πάλι αν πρέπει να ρισκάρετε ή να ακολουθήσετε συντηρητική πολιτική

ΔΙΔΥΜΟΙ 
Γενικά: Είστε αρκετά αναστατωμένοι γιατί θα βρεθείτε σε μια κατάσταση που θα είναι κάπως δύσκολη και θα έχετε σκαμπανεβάσματα.
Έρωτας: Είναι σημαντικό να παραμείνετε ανεπηρέαστοι από κάποια ανατρεπτικά συναισθήματα αν θέλετε να είστε μαζί με το ίδιο άτομο. Αλλιώς θα βρείτε μια ωραιότατη ευκαιρία να χαλάσετε μια σχέση που σας πιέζει πάρα πολύ.
Καριέρα & Οικονομικά: Πιθανόν να έχετε σκαμπανεβάσματα γιατί από την μια θέλετε να ανοιχτείτε και να κάνετε διάφορα πράγματα και από την άλλη υπάρχει κάτι που σας κρατάει και δεν μπορείτε. Το θέμα ενός ακινήτου θα σας δημιουργήσει κάποιους κραδασμούς.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Γενικά: Έχετε αμφιβολίες γιατί δεν ξέρετε ποια τακτική να ακολουθήσετε. Να είστε κοντά με το συναίσθημά σας που σας βοηθάει να είστε συνειδητοί ή να είστε με την λογική και τα λόγια σας να έχουν αρκετή σοφία και εξυπνάδα. Μάλλον θα τα κάνετε και τα δυο.
Έρωτας: Η ευκολία που έχετε για να ξεχωρίσετε την φιλία από την ερωτική ανταπόκριση τελικά θα σας δώσει την τελική σας στάση απέναντι σε ένα Παρθένο. Ένα ταξίδι ή μια σχέση που προέρχεται από το εξωτερικό πιθανόν να γίνει περισσότερο στενή.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ευκαιρίες που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε άμεσα. Για να μην χαθούν, μπορεί να χρειαστεί να γίνετε ακόμα και ισορροπιστές απέναντι σε ποικιλία συνεργασιών ή ατόμων που έχετε διαφορετικές ιδέες αλλά και τρόπος σκέψης.

ΛΕΩΝ 
Γενικά: Είστε κάπως αναστατωμένοι γιατί δεν ξέρετε με ποιο τρόπο θα έχετε την καλύτερη αντιμετώπιση από κάποια πρόσωπα. Πιθανόν η ανάγκη για ψυχανάλυση και αυτογνωσία να είναι πιο έντονη από ποτέ.
Έρωτας: Η ψυχολογική σας κατάσταση μπορεί να είναι η αιτία που δεν θα έχετε και πολύ διάθεση για να είστε με ένα πρόσωπο που με τον τρόπο του σας βγάζει στην επιφάνεια δυσκολίες. Μπορεί με τον Ιχθύ να έχετε οικονομικές διαφορές και να χαθεί η σχέση σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε αναλάβει έτσι και αλλιώς να είστε όσο μπορείτε πιο ξεκάθαροι και με τον τρόπο σας θα κάνετε ένα αγώνα να μην παρασυρθείτε από λάθος ιδέες και συναισθήματα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Η Πανσέληνος που γίνεται στον άξονά σας και επηρεάζει άμεσα την προσωπική σας σχέση με τους άλλους θα σας φέρει μπροστά σε ένα δίλημμα και δεν θα ξέρετε τελικά τι θα πρέπει να κάνετε. Να ασχοληθείτε με τις ανάγκες του εαυτού σας ή να διασπασθείτε για να ακολουθήσετε τους άλλους. Καλό είναι να βρείτε την χρυσή ισορροπία γιατί μόνο τότε εξελίσσεστε.
Έρωτας: Το ίδιο μπορεί να νιώσετε κυρίως οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο. Θα πρέπει δηλαδή να ικανοποιήσετε τις προσωπικές σας ανάγκες ή να δώσετε και ένα μεγάλο κομμάτι της ενέργειάς σας στο άλλο πρόσωπο, κυρίως αν είναι Ιχθύς. Αντίθετα ο Υδροχόος σας κλίνει το μάτι με ένα φιλικό τρόπο.
Καριέρα & Οικονομικά: Το καλύτερο από όλα είναι να παραμείνετε αδιάσπαστοι και ολοκληρωμένοι για να λειτουργήσουν με τον καλύτερο τρόπο οι συνεργασίες και οι επαφές.

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Κλείνεστε για λίγο στον εαυτό σας με στόχο την απεξάρτηση από αρρωστημένα συναισθήματα ή λάθος επαφές. Μπορεί να είστε αρκετά επιρρεπείς σε κριτικές και λόγια ατόμων που δρουν πάντα παρασκηνιακά. Οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο θα επηρεαστείτε ιδιαίτερα και θα χρειαστεί να γεφυρώσετε πολλά «άσχετα» κατά την κρίση σας πράγματα και ιδέες μεταξύ τους.
Έρωτας: Λειτουργείτε με ένα τρόπο που δείχνει ότι δεν έχετε ακόμα αποφασίσει αν τελικά θέλετε να είστε μαζί με ένα πρόσωπο ή όχι. Μια δεύτερη σχέση σας προβληματίζει αλλά δεν έχετε στόχο να είστε ξεκάθαροι.
Καριέρα & Οικονομικά: Η μυστικότητα που λειτουργείτε μπορεί να είναι ένας λόγος που δε σας αφήνει να δράσετε με όλη σας την δύναμη γιατί είστε αρκετά υποκειμενικοί. Θα χρειαστεί πάντως να γεφυρώσετε πολλά πράγματα για να μην γίνουν λάθη με συνεργάτες κυρίως οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Πιθανόν να νιώθετε ευάλωτοι ή ευαίσθητοι με μια κατάσταση η οποία σας επηρεάζει περισσότερο γιατί κάποιοι που είναι δίπλα σας μπορεί να διαδίδουν ψευδείς ιδέες και να μην μπορείτε να ξεχωρίσετε την αλήθεια από το ψέμα. Αν μείνετε μόνοι με τον εαυτό σας θα καταλάβετε τις αλήθειες αλλά και τι σας ξεφεύγει όσο αφορά σε μια πολύ προσωπική και δημιουργική δουλειά σας.
Έρωτας: Ενώ υπάρχουν διάφορες μεταβολές μέσα σας εσείς τελικά τα καταφέρνετε να παραμείνετε σταθεροί και να κάνετε συζητήσεις απ' που θα βγει άκρη κυρίως αν τα άτομα είναι Παρθένος ή Ιχθύς.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε μεταξύ λογικής και συναισθήματος και ίσως να μην μπορείτε ακόμα και σήμερα να πάρετε αποφάσεις. Αυτό που σας συμφέρει είναι να παραμείνετε σταθεροί και απόλυτοι σε κάποια θέματα.

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Γενικά: Έχετε διάφορες επιρροές τις οποίες παρόλο που νομίζετε ότι θα μπορέσετε να τις βγάλετε από πάνω σας ίσως η ευαισθησία σας να μην το επιτρέψει.
Έρωτας: Η αφέλειά σας μερικές φορές φαίνεται όταν τα πράγματα πάνε να γίνουν σοβαρά και εσείς τότε καταλαβαίνετε ότι πρέπει να δείξετε το αληθινό σας πρόσωπο για να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη στο πρόσωπο σας. Να είστε ανεπηρέαστοι αν σχετίζεστε με Παρθένο ή Ιχθύ γιατί μπορεί να περάσετε μια πολύ γενναία κρίση.
Καριέρα & Οικονομικά: Η σταθερότητα στους στόχους σας είναι η πολύτιμη αξία σας. Μπορεί να πρέπει να ζείτε στο παρόν όπως πολλές φορές προβάλλετε αλλά για τώρα τουλάχιστον θα χρειαστεί να παραμείνετε επί των επάλξεων.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
Γενικά: Η θετική σας στάση θα βοηθήσει για να προσαρμοστείτε όσο μπορείτε στην τρέχουσα πραγματικότητα.
Έρωτας: Έχετε ήδη αποφασίσει με ποιο πρόσωπο θα είστε και με ποιο δεν θα παραμείνετε. Πιθανόν να μην είναι η σωστή κίνηση γιατί μπορεί να πάρει η μπάλα πολλούς αλλά δεν έχετε την διάθεση να κάνετε συμβιβασμούς οι οποίοι όμως είναι απαραίτητοι για το καλό σας. Εσείς τελικά θα αποφασίσετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Θέλετε να κάνετε ό, τι καλύτερο μπορείτε για να έχετε κάποια επιτυχία έστω και ρευστή κατά τα δικά σας δεδομένα αλλά και αυτή θα σας προσφέρει κάτι καλό.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Γενικά: Η προσωπική σας πείρα είναι απαραίτητη για να βάλετε κάποια πράγματα στην θέση τους που δείχνουν ότι είναι εκτός. Το πιο δύσκολο είναι να βάλετε σε εφαρμογή κάποιες ιδέες που έχετε και από την άλλη να εξισορροπήσετε πάνω σε ευαίσθητα συναισθήματα, κυρίως οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο.
Έρωτας: Το ερωτικό παιχνίδι που μπορεί να γίνει με έναν Παρθένο ίσως να μην φαίνεται προς τα έξω γιατί γενικά σας πάει να κάνετε τον φίλο, οπότε με αυτόν τον τρόπο δεν φανερώνετε τίποτε.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε βρει τον δρόμο αλλά με τον τρόπο σας μπορεί να κάνετε μια κίνηση και να τα μπερδέψετε όλα. Για αυτό καλύτερα να σκέφτεστε ή να παραμείνετε μόνοι σε μια δουλειά γιατί οι επιρροές δεν είναι και πολύ καλές.

ΙΧΘYΕΣ 
Γενικά: Η Πανσέληνος που γίνεται σήμερα και κυρίως για σας τους γεννημένους το τρίτο δεκαήμερο θα σας προβληματίσει γιατί θα βγει ξαφνικά στην επιφάνεια ένα κρυμμένο κομμάτι που είναι κάπως άγνωστο σε εσάς και στους γύρω σας προσπαθώντας να φανείτε λογικοί αλλά και πολύ υποκειμενικοί.
Έρωτας: Έχετε κάποιες διαφορές τις οποίες θα νιώσετε όταν θα πάτε να εκφράσετε πιο ανοικτά τις απόψεις σας. Επειδή θα υπάρχει διάσταση πιθανόν να χρειαστεί να κάνετε υπομονή για να μην βρεθείτε με το πρόσωπο που θέλετε σε αντίθετα στρατόπεδα.
Καριέρα & Οικονομικά: Από την μια λειτουργεί η λογική και από την άλλη το αίσθημα της αυτοσυντήρησης που εμπεριέχει και αρκετό συναίσθημα λύπης και πιθανόν μιζέριας.






 astrology.gr