ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΞΕΝΕΡΩΤΟΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΣΕΞ;



Οι Βρετανοί κάνουν σεξ πριν τις 11 και κάθε Σάββατο!



Οι Βρετανοί εκτιμούν ότι το ιδανικό σεξ διαρκεί 23 λεπτά και θα πρέπει να γίνεται πριν από τις 11 το βράδυ. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο ίντερνετ για λογαριασμό online φαρμακείου και συμμετείχαν 2.000 άτομα τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες είπαν ότι τους αρέσει να κάνουν σεξ τα Σάββατα. Οι μισοί από τους συμμετέχοντας απάντησαν ότι μια φορά την εβδομάδα τους είναι αρκετή!

Επίσης το 65% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η ιδανική ώρα της ημέρας είναι μεταξύ 22:00 και 23:00. Οσο για την πιο... δημοφιλή στάση το 49% των ερωτηθέντων ανδρών απάντησε πως θέλει τη “γυναίκα από πάνω”. Τέλος το 78% προτιμά να κάνει έρωτα στην κρεβατοκάμαρά του και όχι σε άλλα μέρη του σπιτιού καθώς το κρεβάτι προσφέρεται για... σεξ χωρίς απρόοπτα.






protothema.gr

ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Παιδί: Μαμά, γιατί μου είπες προχθές ότι ο Γιωργάκης μας, το αδερφάκι μου είναι αγγελάκι;
Μαμά: Μα γιατί το χρυσούλι μου είναι αγγελάκι... Γιατί ρωτάς;
Παιδί: Είσαι σίγουρη;
Μαμά: Μα βέβαια ο Γιωργάκης μας είναι αγγελάκι. Γιατί αμφιβάλλεις;
Παιδί: Δεν είναι, σου λέω. Πριν λίγο έριξα το Γιωργάκη από το παράθυρο και δεν πέταξε!!!








asteiakia.gr

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΑ;





Γιατί τα γράμματα στο πληκτρολόγιο είναι… ανακατεμένα;




perierga.gr - Γιατί τα γράμματα στο πληκτρολόγιο είναι... ανακατεμένα;Κοιτάξοντας το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, αλλά και των παλαιότερων γραφομηχανών, θα διαπιστώσετε ότι τα «Q, W, E, R, Τ και Υ» είναι τα πρώτα έξι γράμματα, ενώ όλα είναι μπερδεμένα μεταξύ τους! Ποιος, όμως, αποφάσισε τη ρύθμιση αυτή και για ποιο λόγο ανακάτεψε τα γράμματα; Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή! Η πρώτη γραφομηχανή κατασκευάστηκε το 1868 στις ΗΠΑ από τον Christopher Sholes Latham και περιελάμβανε έναν κινητό μηχανισμό με μελάνι, έναν μοχλό για τη συστροφή του χαρτιού και ένα πληκτρολόγιο με γράμματα, τα οποία ήταν τοποθετημένα αλφαβητικά.


Από την αρχή, όμως, της λειτουργίας τους οι γραφομηχανές παρουσίασαν πολλά προβλήματα, επειδή μπλόκαραν συνέχεια τα γράμματα και «κολλούσαν», εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας των γραμματέων. Η μόνη λύση στο πρόβλημα αυτό ήταν να μειώσουν την ταχύτητά τους οι δακτυλογράφοι, έτσι ώστε να μην «κολλάνε» τα πλήκτρα. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι το πρόβλημα παρουσίαζαν κυρίως τα πρώτα γράμματα της Αλφαβήτα. Ο Latham σκέφτηκε τότε ότι μία ήταν η λύση: Έπρεπε να… μπερδέψει τις γραμματείς, ανακατεύοντας τα γράμματα στο πληκτολόγιο!

Αυτό ήταν! Η σκέψη του ήταν… μεγαλειώδης και η επιτυχία της αποτυπώθηκε πολύ γρήγορα και στην πράξη, αποδεικνύοντας ότι τελικά το… μπέρδεμα είχε αποτέλεσμα. Η ταχύτητα των γραμματέων μειώθηκε αισθητά, αφού για να σχηματίσουν πλέον μια λέξη έπρεπε να «διανύσουν» μεγαλύτερη… απόσταση με τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο, αλλά και να… ψάξουν λίγο παραπάνω τα γράμματα! Και -ω! του θαύματος- τα «κολλήματα» στα γράμματα εξαφανίστηκαν! Η επιτυχία του πληκτρολογίου «QUERTY» συνεχίζεται μέχρι σήμερα…


perierga.gr

ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΤΕ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Επανεξετάζει τα υποθηκευμένα αγροτικά δάνεια της ΑΤΕ η Τράπεζα Πειραιώς

Στην εκλογίκευση του ύψους των υποθηκών, σε μια ρεαλιστική αναλογία με το ύψος του δανείου του κάθε αγρότη, προτίθεται να προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς, όπως αναφέρεται σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Την ίδια ώρα και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενημερώνει τη Βουλή ότι «το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει όλες τις νομικές εκφάνσεις του ζητήματος των εμπράγματων ασφαλειών υπέρ της πρώην Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, πριν αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία».

Στο έγγραφο της τράπεζας που διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη για την ανάγκη εξάλειψης υπέρμετρων εμπραγμάτων ασφαλειών υπέρ της Αγροτικής Τράπεζας, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει ότι ένα σημαντικό μέρος του μεταφερθέντος ενεργητικού της πρώην ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς αποτελείται από δάνεια προς Αγρότες/Φυσικά Πρόσωπα τα οποία με ημερομηνία 30.6.2012 ανέρχονται στο ποσό των 1.849 εκατομμυρίων ευρώ.

Υποθήκες πάνω στις υποθήκες

«Για τις χρηματοδοτήσεις αυτής της κατηγορίας η ΑΤΕ ενέγραψε υποθήκη «οίκοθεν» επί των περιουσιακών στοιχείων του αγρότη (συνήθως γη). Για το σκοπό αυτό συντάσσονταν έγγραφο, το οποίο στη συνέχεια, μεταγραφόταν στη μερίδα ακινήτων των αγροτών στο οικείο Υποθηκοφυλακείο, με ατέλεια» αναφέρει η Τράπεζα Πειραιώς και ενημερώνει ότι «η ΑΤΕ ωστόσο, σε όλη την πολυετή της διαδρομή και ως Τράπεζα κατεξοχήν του αγροτικού χώρου σπανίως προέβαινε σε εξαλείψεις / άρσεις βαρών, τα οποία καθίσταντο ανενεργά (άνευ ουσίας), παρά το γεγονός ότι είχε στο μεταξύ επέλθει εξόφληση των δανείων ή και περιορισμός του ύψους τους. Ενέγραφε όμως, νέα Υποθήκη σε συνέχεια των ήδη υφισταμένων, προκειμένου να προβεί σε νέες χρηματοδοτήσεις υπέρ των αγροτών».

Η πρακτική αυτή, εξηγεί η Τράπεζα Πειραιώς, επέφερε ως αποτέλεσμα την ύπαρξη σήμερα πολλαπλάσιων Υποθηκών σε ακίνητα αγροτών, που μικρό ποσοστό εξ αυτών είναι ουσίας / ενεργό και προς κάλυψη των συγκεκριμένων δανείων του προαναφερθέντος υπολοίπου.

Σημειώνει δε ότι η εμπορική πρακτική υπαγορεύει σχέση Προσημείωσης/Υποθήκης προς δάνειο, όχι μεγαλύτερη του 150%. «Με αυτά τα δεδομένα θα έπρεπε, για τα δάνεια των αγροτών τα οποία περίπου ανέρχονται στα 1.800 εκατομμύρια ευρώ, να υφίστανται Προσημειώσεις 2.500 εκατομμυρίων ευρώ» παρατηρεί η Τράπεζα στο έγγραφο της και ενημερώνει ότι «στο πλαίσιο αυτής της διαπίστωσης, η Τράπεζα Πειραιώς λειτουργώντας με κριτήρια αγοράς, προτίθεται στις κατ΄έτος επαναξετάσεις των πιστοδοτικών σχέσεων / ορίων, να εκλογικεύσει το ύψος των Υποθηκών σε μια ρεαλιστική αναλογία με το ύψος του δανείου του κάθε αγρότη».

Προσθέτει πάντως ότι «για λόγους ουσίας αλλά και αποφυγής της γραφειοκρατίας, θα ήταν χρήσιμη νομοθετική παρέμβαση για ρύθμιση διενέργειας ατελούς εξάλειψης ή περιορισμού των συγκεκριμένων άνευ ουσίας βαρών, όπως βεβαίως ατελώς είχαν στο παρελθόν εγγραφεί».



πηγη:paseges.gr

ΠΑΝΕΠ/ΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-150-200 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΕΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ


Περίπου 150-200 στρέμματα θα πρέπει να καλλιεργεί ένας αγρότης από το 2014

Αν κάνουμε μία μικρή αναδρομή στο παρελθόν, θα δούμε ότι στις αρχές του πρώτης δεκαετίας του 2000, ένας αγρότης με 50-70 στρέμματα βαμβάκι ζούσε την οικογένεια του. Σήμερα, με την ισχύουσα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) χρειάζεται τουλάχιστον 100 στρέμματα, ενώ με τη νέα θα χρειάζεται 150-200 στρέμματα από το 2014.
Τα παραπάνω τονίζει, σε σχετική του μελέτη ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Θεοφάνης Γέμτος, σημειώνοντας πως ένα μέρος των εκμεταλλεύσεων μεγεθύνθηκε και θα ανταποκριθεί, ένα μεγάλο μέρος όμως θα αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης.

Ο ίδιος μιλάει για παθογένειες που αναπτύχθηκαν όλα τα χρόνια των υψηλών επιδοτήσεων, για μονοκαλλιέργειες υψηλά επιδοτούμενων καλλιεργειών, όπως το βαμβάκι και το σκληρό σιτάρι. Επίσης, για καλλιέργειες πλήρως εκμηχανισμένες, με ελάχιστες απαιτήσεις σε εργασία, όπως και για μικρή ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, έλλειψη έργων υποδομής κυρίως και για την άρδευση, ανυπαρξία συστήματος γεωργικών εφαρμογών και γεωργικής έρευνας (που υποχρηματοδοτείται) και τέλος για αγρότες μεγάλης ηλικίας, με χαμηλή εκπαίδευση και εξειδίκευση.

Ταυτόχρονα, προσθέτει ο κ. Γέμτος, πρέπει οι αγρότες να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις και τους κανόνες της ΚΑΠ ώστε να μπορούν να επωφελούνται από τις επιδοτήσεις. Η νέα ΚΑΠ θα απαιτεί, σύμφωνα με τον ίδιο, την εισαγωγή αμειψισπορών και την τήρηση των αγρο-περιβαλλοντικών όρων (μη καύση καλαμιάς, ψεκαστικά και λιπασματοδιανομείς σύμφωνα με προδιαγραφές, ορθή συντήρηση και χρήση τους κλπ). Είναι προφανές, συμπεραίνει, ότι θα χρειαστούν αρκετές αλλαγές για να προσαρμοστούμε.

Τι πρέπει να κάνουμε; Στο ερώτημα αυτό ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σημειώνει ότι πρέπει να βρούμε τρόπους να αυξήσουμε τα εισοδήματα των αγροτών.

Για όσους έχουν μεγάλες εκτάσεις θα πρέπει να βρούμε μεθόδους μείωσης του κόστους παραγωγής για να αυξηθεί το εισόδημα τους. Για όσους έχουν μικρές μονάδες θα πρέπει να βρούμε νέες δραστηριότητες που να εξασφαλίσουν εισόδημα.

Το Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σημειώνει ο καθηγητής, εργάστηκε και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα τι πρέπει να κάνουμε, ο κ. Γέμτος, κάνει λόγο για μείωση του κόστους παραγωγής. Το κόστος παραγωγής, επισημαίνει χαρακτηριστικά, αποτελείται από μία σειρά στοιχείων, όπως το κόστος χρήσης των μηχανημάτων, το κόστος του πετρελαίου και των εφοδίων κτλ.

"Η διατήρηση και χρήση μηχανημάτων έχει υψηλό κόστος. Αν αγοράσετε ένα τρακτέρ που κάνει 60.000 ευρώ και υπολογίσετε ένα ετήσιο επιτόκιο 5-8% και 15 χρόνια ζωής, τότε κάθε χρόνο χρειάζεστε 7000 ευρώ για αποσβέσεις. Αν έχετε 200 στρέμματα αυτό επιβαρύνει με 30ευρώ/στρ ενώ αν έχετε 1000 στρέμματα με 7ευρώ/στρ." αναφέρει ως παράδειγμα ο κ. Γέμτος.

Είναι προφανές, διευκρινίζει ο ίδιος, ότι θα πρέπει να βρουν τρόπους οι αγρότες να λειτουργεί το τρακτέρ σε περισσότερα στρέμματα για να έχουν χαμηλότερο κόστος. Πώς θα γίνει όμως αυτό; "Είτε θα έχουν οι μεμονωμένοι αγρότες τα στρέμματα είτε θα κάνουν ομάδες που θα αξιοποιούν από κοινού τα χωράφια για να έχουν χαμηλό κόστος. Παράλληλα, θα πρέπει να οργανώσουν σωστά τη χρήση τους για να έχουν χαμηλό κόστος" απαντά ο καθηγητής.

Αναφέρεται ακόμη και σε τεχνικές της καλλιέργειας που μειώνουν το κόστος. "Η εισαγωγή αμειψισπορών- λέει- εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη θα έχει σημαντική αύξηση των περιθωρίων κέρδους. Θα βελτιώσει μακροχρόνια τις αποδόσεις, ενώ θα περιορίσει τις εισροές σε χημικά. Λιγότερα παράσιτα άρα και ψεκασμοί. Εάν έχετε ψυχανθή στην αμειψισπορά θα χρειαστείτε λιγότερο άζωτο. Η μείωση της κατεργασίας του εδάφους θα περιορίσει το αντίστοιχο κόστος. Η ορθή εφαρμογή των εισροών όταν και όπου χρειάζονται μπορεί επίσης να βελτιώσει την παραγωγή, την ποιότητα των προϊόντων, να μειώσει το κόστος παραγωγής και να περιορίσει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον".

Μικρά αγροκτήματα Είναι προφανές, τονίζει συμπερασματικά ο κ. Γέμτος, ότι όλα όσα αναφέρθηκαν μπορούν να βοηθήσουν όσους έχουν μεγάλες εκτάσεις. Όσοι, όμως, έχουν μικρά αγροκτήματα τότε θα πρέπει να βρουν τρόπους να δημιουργήσουν απασχόληση (πολλά μεροκάματα το χρόνο) και εισόδημα. Δύο είναι οι κατευθύνσεις: στροφή προς την κτηνοτροφία, στροφή προς τα οπωροκηπευτικά.

Για τα οπωροκηπευτικά σημειώνει ότι είναι καλλιέργειες που απαιτούν πολλή ανθρώπινη εργασία- άρα πολλά μεροκάματα- αλλά δίνουν υψηλό εισόδημα. "Φυσικά δεν συζητώ" εξηγεί ο ίδιος "για λαχανόκηπους των 2,3 ή 5 στρεμμάτων αλλά για μεγάλη καλλιέργεια, εκμηχανισμένη, με μεγάλη παραγωγή που θα μπορεί να ανταγωνιστεί την όποια αντίστοιχη παραγωγή σε κάθε αγορά της Ευρώπης ή του κόσμου" "Είναι προφανές ότι όλα αυτά δεν αναφέρονται σε μεμονωμένες μικρο-εκμεταλλεύσεις αλλά σε ομάδες παραγωγών με χιλιάδες στρέμματα που θα έχουν δυνατότητα διαπραγμάτευσης του κόστους των εφοδίων, προώθηση των προϊόντων στις αγορές και διαπραγμάτευση των τιμών. Οφείλω να τονίσω ότι εάν συνεχίσει ο κάθε ένας μεμονωμένα θα είναι συνεχώς ο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας της παραγωγής και θα καρπούται ένα πολύ μικρό μέρος της αξίας του προϊόντος" εξηγεί ο κ. Γέμτος.

Σημειώνεται ότι το Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανολογίας έχει κάνει σημαντική προσπάθεια να αναπτύξει έρευνα και εφαρμογές σε διάφορους τομείς. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην έρευνα σε πολλά θέματα εκμηχάνισης της γεωργίας, εκμηχάνισης καλλιεργειών, όπως ενεργειακών φυτών, οργάνωσης των εκμεταλλεύσεων κτλ\


πηγη:paseges.gr