ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε τα αγγουράκια και τα πιπεράκια.
Τα μυστικά της συνταγής μας τα έδωσε ο παππούς Γιάννης{ Ιβανκος} από τα Τρίκαλα Ημαθίας
Στην γλώσσα της ανατολικής Ρωμυλίας:
Πως να φτιασομι αρμια:
Περνουμ του Λάχανου του καθαριζουμ του σκι ζουμ στου κοτσιαν καμσουτσκου να μπουρί να σεβ το αρμοζουμ να φτας κομα γλυγουρα. Υστερα του βανουν μεσ σκαρτεουα ριχνουν κι του αρμουζουμ του πατουμ κι λιγο να ειν μεσα στου νερο κ' απομεν για καμοσης μερες οσπου να φτασ.
Με τον ιδιου ντροπου ενουντε τα αγγουρουδια και τα πιπερουδια.