ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΜΗΛΑ ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΜΗΛΑ ΣΑΣ ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


Προσπαθήστε να πείσετε τα παιδιά σας ότι τα φρούτα είναι πολύ πιο καλύτερα από τα σνακ τα μπισκότα και άλλα πολλά  με έναν εύκολο τρόπο  θα σας δείξουμε πως θα αποφύγουν  τον πειρασμό αυτών,γιατί δεν υπάρχει πιο υγιεινό σνακ από ένα φρούτο έτοιμο για κατανάλωση.

Τα μήλα είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που σου αρέσει να έχουν τεμαχιστεί και να  είναι στο ψυγείο έτοιμα κομμένα ειδικά τώρα όταν είναι στην εποχή τους.
  
μήλο κομμένα
Το πρόβλημα είναι ότι, τα μήλα και τα αχλάδια οξειδώνονται και μαυρίζουν γρήγορα μετά που θα κοπούν σε φέτες. Ακόμα κι αν έχουν  καλή γεύση,  απλά δεν είναι πολύ ελκυστικά. Έτσι έχουμε  κάποιους τρόπους για να τα κρατήσει από το μαύρισμα, και υπάρχουν μια σειρά από αποτελεσματικές μεθόδους. Εδώ είναι μερικά, ανάλογα με το ποια συστατικά  έχετε στο σπίτι.

Πώς να κρατήσει το μήλο και το αχλάδι σε φέτες από το μαύρισμα.

1. Βάλτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό  και αλάτι για 3-5 λεπτά.Να μην έχει πολύ αλάτι και επηρεάσει την γεύση του φρούτου.Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού 1/2 του αλατιού ανά 1 λίτρο (4 φλιτζάνια) νερό.

2. Μουλιάστε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό και λεμόνι για 3-5 λεπτά. Αυτό είναι καλύτερο γιατί ο χυμός λεμονιού απορροφάται άμεσα από τα φρούτα, εκτός αν δεν σας πειράζει η γεύση φρούτων με λεμόνι. Αναμειγνύουμε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού ανά 1 φλιτζάνι νερό.

3. Απολαύστε τα σε ένα μπολ με Sprite ή 7-Up, ή ένα παρόμοιο που να περιέχει ανθρακούχο σόδα για 3-5 λεπτά.

4. Ραντίστε τα φρούτα νωπά με ένα κιτρικό οξύ σε σκόνη όπου τα περισσότερα καταστήματα έχουν για την  κονσερβοποίηση τους
.
Είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσουμε  το νερό με αλάτι ή  λεμόνι, γιατί με μια πρώτη ματιά τα έχουμε όλοι στο σπίτι μας, γιατί απορροφούνται γρήγορα. Κόψτε το μήλο και το  αχλάδι σας σε φέτες και είναι έτοιμα για  αποθήκευση στο ψυγείο σας.
μήλα στο νερό
Αποθηκεύσετε τις φέτες φρούτων σε μια τσάντα Ziploc.Μετά το μούλιασμα τις φέτες φρούτων τις αποστραγγίζεται  και τα αποθηκεύετε σε μια τσάντα Ziploc στο ψυγείο. Συμπιέστε τον αέρα έξω από την τσάντα όσο το δυνατόν πριν από το σφράγισμα του. Εκπληκτικό πόσο καιρό τα μήλα παραμένουν φρέσκα και τραγανά και με αυτό τον τρόπο.
μήλα σε ziploc
Κόψτε τα φρούτα εκ των προτέρων για κατανάλωση.Κόψτε σε φέτες τα μήλα και τα αχλάδια σε ένα πιάτο φρούτου για τους επισκέπτες σας. Είναι καλό όλο το χρόνο, και ιδιαίτερα το φθινόπωρο. Δοκιμάστε το πασπάλισμα με κανέλα τους για κάποια προστιθέμενη γεύση.
μήλα στο πιάτο
Ξέρετε τι λένε για «Ένα μήλο την ημέρα ...." Κρατήστε  τα θρεπτικά συστατικά  σε φέτες φρούτων έτσι ώστε να μπορείτε να τα καταναλώσετε οποιαδήποτε ώρα, γιατί τα φρούτα μας κάνουν μια νόστιμη ημέρα!!!


theyummylife.com