Η ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Νιουκαστλ, η πιο φιλική προς το περιβάλλον ομάδα


Νιουκαστλ, η πιο φιλική προς το περιβάλλον ομάδα
Μια από τις σημαντικότερες ποδοσφαιρικές ομάδες της Πρέμιερ Λίγκ ανακοίνωσε πως είναι η πρώτη ομάδα σε παγκόσμιο επίπεδο, με θετικέςεκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Το αποτέλεσμα αυτό, επετεύχθη σε συνεργασία με την GET Solutions και την Carbon Neutral Investments (CNI) και με μικρές αλλαγές σε ενεργειακό επίπεδο του συλλόγου.
Συγκεκριμένα, χωρίς να επηρεάζουν τις επιχειρησιακές ανάγκες, προχώρησαν σε αλλαγές όπως η βελτιστοποίηση λειτουργίας του λέβητα, καλύτερη διαχείριση του καυστήρα, αναβάθμιση των προβολέων και του φωτισμού και άλλα. Ακόμα και τροποποιήσεις στην ενεργειακή συμπεριφορά του προσωπικού όπως το σβήσιμο των φώτων όταν βγαίνουν από δωμάτια ή η απενεργοποίηση συσκευών, συνέβαλαν στη μείωση εκπομπών.
Νιουκαστλ, η πιο φιλική προς το περιβάλλον ομάδαΗ εταιρεία GET Solutions βοήθησε αρκετά καθώς παρατηρούσε καθημερινά τη χρήση ρεύματος από το σύλλογο, με πλήρη στοιχεία και ακριβείς λεπτομέρειες. Από την πλευρά τους οι ειδικοί της CNI, έφτιαξαν ένα ακριβές προφίλ της ομάδας που ανέλυε την ποσότητα των πιστώσεων για την περαιτέρω μείωση που έπρεπε να πραγματοποιήσει ο σύλλογος για θετική λειτουργία και λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
 Ο Έντι Ράδερφορντ, Διευθυντής Εγκαταστάσεων της ομάδας, ανέφερε χαρακτηριστικά «Τα πάντα είναι θέμα οικονομίας. Όσο το δυνατόν λιγότερη χρησιμοποιούμε τόσο μικρότερο αντίκτυπο έχουμε στο περιβάλλον». Σημαντικό για τις «καρακάξες» είναι πως κατάφεραν να ισορροπήσουν τις απαιτήσεις που έχει μια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, διατηρώντας χαμηλά ενεργειακά ποσοστά. Η κίνηση είναι σπουδαία, αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για την πρώτη απόπειρα χαμηλών ενεργειακών επιχειρήσεων στο χώρο του ποδοσφαίρου, πόσο μάλιστα όταν πραγματοποιείται στο -κατά κοινή ομολογία- κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

flowmagazine.gr