ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ !

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ !

Perierga.gr - Αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι... κάτω των 18
Fraser Doherty: Η μαρμελάδα της γιαγιάς
Πείτε ό,τι θέλετε για τα πιτσιρίκια-εκατομμυριούχους του Χόλιγουντ ή της μουσικής βιομηχανίας, ότι κατασκευάστηκαν δηλαδή ως προϊόντα του star system και τα σχετικά.Εδώ θα μιλήσουμε για παιδιά που κατέκτησαν αντίστοιχους βαθμούς επιτυχίας με τον παραδοσιακό τρόπο: μέσω σκληρής δουλειάς και με τη δύναμη του μυαλού τους!Τα περισσότερα μάλιστα δεν είναι καθόλου γνωστά, ούτε γεννήθηκαν βέβαια σε προνομιούχα περιβάλλοντα.Πρόκειται για πιτσιρίκια που έπιασαν τη ζωή από τα μαλλιά ήδη από τρυφερή ηλικία, έχοντας μια καλή ιδέα και τον απαραίτητο βαθμό αποφασιστικότητας για να την κάνουν πράξη.Παράδειγμα προς μίμηση δηλαδή για παιδιά και… μεγαλύτερα παιδιά!

ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΠΑΠΑΚΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΙΑΔΑ ΤΟΥ! (ΦΩΤΟ)




33 χρόνος από το Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μεγάλωσε ένα παπάκι στην γενειάδα του δίνοντας την ζεστασιά  και την θαλπωρή αφού η μητέρα που το εγκατέλειψε ήταν κότα, καθώς τα αυγά που πήρε από ένα αγρόκτημα  για να τα εκκόλαψή βρέθηκε και ένα πάπιας.

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑ 18-01-2014

 Η μεγαλύτερη μας δόξα δεν
 είναι ότι δεν πέφτουμε ποτέ,
 αλλά ότι ξανασηκωνόμαστε 
  κάθε φορά που πέφτουμε. 

EΞΑΡΘΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.........ΜΑΙΜΟΥ ΜΕΣΩ FACEBOOK



Ιδιαίτερα ακριβές και τελικά μόνο στην οθόνη του υπολογιστή έμειναν για δεκάδες ευκολόπιστους χρήστες του διαδικτύου οι «ονειρικές» εκδρομές στο Παρίσι, το Ντουμπάι και το Λονδίνο που «εκλεισαν» μέσω... facebook και προπλήρωσαν σε τουριστικούς πράκτορες-«μαϊιμούδες».

Δεκάδες ηταν τα θύματα των «ηλεκτρονικών τουριστικών πρακτόρων», οι οποίοι υπόσχονταν -μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης- ταξιδιωτικά πακέτα σε δελεαστικές τιμές, ακολουθούσε τηλεφωνική επικοινωνία με τους επίδοξους ταξιδιώτες, τούς έπειθαν να καταβάλουν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή για την πραγματοποίηση των διακοπών και στη συνέχεια... έφευγαν οι ίδιοι διακοπές.

ΤΟ 1 ΔΙΣ. ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΙΧΕ ΤΟ 2013 Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ< DuckDuckGo >


Ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο οι αναζητήσεις στην «ανώνυμη» μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo μέσα στο 2013. Mετά τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για την έκταση των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων από την NSA, η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης είδε τους χρήστες της να αυξάνονται σημαντικά.Μέχρι τον Νοέμβριο, το DuckDuckGo είχε πάνω από τέσσερα εκατ. χρήστες ημερησίως, και στις 7 Ιανουαρίου έκανε ρεκόρ, με 4.452.957 αναζητήσεις μέσα σε 24 ώρες.

ΠΟΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ


Απαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης φορολογικών στοιχείων οι αγρότες που υπάγονται στo ειδικό καθεστώς ΦΠΑ με ακαθάριστα έσοδα - κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο - έως 10.000 ευρώ και δικαιώματα ενιαίας ενίσχυση έως 5.000 ευρώ.

Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τους αγρότες που είναι υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία και να εκδίδουν φορολογικά στοιχεία με το νέο καθεστώς που ισχύει από 1.1.2014

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΣΑΣ ΠΟΔΙ!

Δοκιμάστε το, δεν θα το πιστεύετε… Όσο και να προσπαθήσετε δεν θα καταφέρετε να αλλάξετε το αποτέλεσμα.
Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα.


ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! (VIDEO)

ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ


Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φρούτα είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής, αλλά υπάρχουν και κάποια φρούτα τα οποία ενεργοποιούν το μεταβολισμό μας, με αποτέλεσμα να αδυνατίζουμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ << ΑΣΗΚΩΤΗ >> ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ


Το ζήτημα της επιβάρυνσης της υγείας των μαθητών από τη μεταφορά της βαριάς σχολικής τσάντας έθεσαν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Γιώργος Λαμπρούλης.



Η 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ


ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ?



Επειδή είμαστε σίγουροι ότι το μυαλό των περισσοτέρων πήγε στα γεννητικά όργανα, σας λέμε να το ξανασκεφτείτε και να μην βιαστείτε να απαντήσετε. Η πιο ερωτογενής περιοχή στο κορμί μιας γυναίκας, δεν είναι χαμηλά. Το αντίθετο είναι ψηλά και είναι οι θηλές του στήθους της.
Σύμφωνα με έρευνα οι θηλές είναι εξίσου, αν όχι λίγο περισσότερο μια περιοχή που προκαλεί τον ίδιο ερεθισμό στη γυναίκα, όπως ο κόλπος, ή η κλειτορίδα. Η έρευνα έγινε από ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου Rutgers του Νιου Τζέρσευ και επικεφαλής ήταν ο ψυχολόγος Μπάρι Κομισαρούκ.
Η έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν, αλλά πολλοί άνδρες αγνοούν. Ότι οι θηλές είναι μια ιδιαίτερη ερωτογενής ζώνη.

ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΗΝ FORMULA 1

ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΗΝ FORMULA 1

Απορούμε γιατί δεν έχει καταφέρει να διαγωνισθεί ποτέ κανείς Έλληνας στην Φόρμουλα 1. Για ξανασκεφτείτε το λίγο. Είναι πολύ λογικό. Η αδρεναλίνη που εκκρίνεται από τον Έλληνα οδηγό δεν συγκρίνεται με αυτή των πιλότων!








Ο ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΩΜΑ

Συνήθως, σε ανάλογες περιπτώσεις, μετά από 1-2 εβδομάδες οι γιατροί επαναφέρουν τον ασθενή, ωστόσο τώρα φοβούνται πως ο οργανισμός του «Σούμι» δεν θα αντεπεξέλθει

Δυσοίωνα είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας του Μίχαελ Σούμαχερ καθώς ανησυχία προκαλεί στους θεράποντες γιατρούς του το γεγονός ότι δεν δείχνει κανένα σημάδι βελτίωσης.

Αλλά και το γεγονός ότι η ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας γίνεται με το σταγονόμετρο, ενισχύει την ανησυχία για τον Γερμανό θρύλο της Φόρμουλα 1.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΜΕΧΡΙ- 31/01 Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ



Η «Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης δήμου Βέροιας» και ο «Σύνδεσμος Φιλολόγων νομού Ημαθίας» διοργανώνουν τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ».






ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 (ΒΙΝΤΕΟ)

Δειτε το βιντεο:

ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΟΑΕΔ



Τέλος στο οικογενειακό επίδομα που εισπράττουν από τον ΟΑΕΔ οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, είναι πιθανό να βάλει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του Μνημονίου.





ΣΕ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ |(VIDEO )

ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΒΑΡΚΑ

ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ  ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ

ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΓΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Χωρίς βεβαίωση ΟΓΑ και εγγραφή σε επιμελητήριο η έναρξη για τους αγρότες


ΕΟΡΤΑΖΕΙ Η ΒΕΡΟΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΟΣΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ ΤΟΝ ΝΕΟ

Ο ΟΣΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Ο ΝΕΟΣ ,ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ


Ο Όσιος Αντώνιος καταγόταν από ευσεβείς και πλούσιους γονείς και έζησε κατά τον 9ο αιώνα. Νέος ακόμα, έγινε μοναχός στην σκήτη της Βέροιας, κοντά στην κοιλάδα του ποταμού Αλιάκμονα. Οι πνευματικοί του αγώνες κράτησαν είκοσι χρόνια στην σκήτη. Πνευματικά ώριμος, με την ευχή του ηγουμένου της Σκήτης, αποσύρθηκε σε σπήλαιο, όπου έζησε ακόμα πενήντα τέσσερα χρόνια ασκητικών γυμνασμάτων.

ΜΑΚΡΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΓΡΙΠΗΣ

Περιλαμβάνει πλέον έξι άτομα, μεταξύ αυτών ένας 32χρονος - Στους έντεκα όσοι νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ από την αρχή του μήνα - 

Συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό η «επέλαση» της γρίπης όπως ανέμεναν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο κατάλογος των θυμάτων της γρίπης περιλαμβάνει πλέον έξι άτομα, με το ένα εξ αυτών μάλιστα να πρόκειται για 32χρονο με υποκείμενο νόσημα την παχυσαρκία. Στους έντεκα ανέρχονται οι ασθενείς που χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) από την αρχή του μήνα, οπότε ενέσκηψε η γρίπη στη χώρα.
agrotes.blogspot.com
Σε καθημερινή βάση ζητούνται τουλάχιστον δύο κρεβάτια για τη νοσηλεία ασθενών που παρουσίασαν επιπλοκές μετά τη νόσησή τους με γρίπη. Στην παρούσα χρονική φάση η ζήτηση καλύπτεται χωρίς προβλήματα, ωστόσο οι αρμόδιοι βρίσκονται σε επιφυλακή για την αύξηση των σοβαρών περιστατικών και συνεπώς των κλινών ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών έχει ανέλθει στα 23, με την πλειοψηφία αυτών να αφορά σε ανθρώπους ηλικιωμένους ή με σοβαρές χρόνιες παθήσεις. Αναφέρονται όμως και περιστατικά ασθενών οι οποίοι εμπίπτουν στις αμφιλεγόμενες επιστημονικά ομάδες υψηλού κινδύνου των παχύσαρκων και των καπνιστών.

Σε ό,τι αφορά στον ιό που κυριαρχεί, οι μέχρι τώρα αναλύσεις δείχνουν ότι τα πέντε θανατηφόρα γριπώδη περιστατικά οφείλονταν στον πανδημικό ιό τύπου Α Η1Ν1 και το ένα στο «κοκτέιλ» του πανδημικού ιού και του τύπου Β.

Δωρεάν αντιικά φάρμακα (και) στα ιδιωτικά φαρμακεία
Ποσότητες αντιικών φαρμάκων κατά της γρίπης, μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία των νοσοκομείων τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Με εγκύκλιό της η αρμόδια υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέττα Μακρή διευκρινίζει ότι τα εν λόγω φάρμακα χορηγούνται δωρεάν στους ασθενείς με απλή ιατρική συνταγή και ζητεί από τις διοικήσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ να διευκολύνουν τη διάθεση αντιικών από το απόθεμά τους στα ιδιωτικά φαρμακεία.

Οι λοιμωξιολόγοι συνιστούν στα άτομα υψηλού κινδύνου να ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με αντιικά φάρμακα, οσελταμιβίρη και ζαναμιβίρη, αμέσως μόλις νοσήσουν με γρίπη και χωρίς να επιβεβαιώσουν εργαστηριακά τον ιό της νόσου.


πηγη protothema.gr

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ!

Τα επτάχρονα βλέπουν τον έρωτα διαφορετικά από τους μεγαλύτερους; Τι πιστεύουν ότι είναι αγάπη; Πώς λειτουργεί μια ερωτική σχέση; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που καλούνται να απαντηθούν από νεαρά παιδιά ηλικίας περίπου 7 ετών αφού όπως φαίνεται από ένα αποκαλυπτικό σημείωμα που έφερε στο φως μια καθηγήτρια ενδιαφέρονται για όλο αυτό που ονομάζουμε ραντεβου, έρωτας, σχέση, σεξ! Για όλο το πακέτο δηλαδή…

ΠΡΟΒΛΕΨΗ-ΣΟΚ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΦΙ


Πρόβλεψη - σοκ για τέλος επιτηδεύματος ανά χωράφι


Παραμένει στο τραπέζι ένα εφιαλτικό σενάριο με το αγροτικό τέλος επιτηδεύματος, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί από το ΥΠΟΙΚ, το θέμα της έδρας της αγροτικής εκμετάλλευσης και των υποκαταστημάτων (χωραφιών).

60 ΧΡΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ! ( VIDEO)

60 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΝΕΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ

Απολαύσετε το βίντεο:

ATM ΜΟΙΡΑΖΕ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ!

Δεκάδες περαστικοί έσπευσαν στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων τράπεζας στο...










ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ


Ποιοι και πόσο μπορούν να μειώσουν τη δόση του στεγαστικού τους δανείου



Σε τρίμηνη παράταση του προγράμματος διευκόλυνσης που αφορά τους ενήμερους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων έως τις 15 Απριλίου 2014 προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης, με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Αθανάσιου Σκορδά.
Η παράταση κρίθηκε αναγκαία ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, που συστάθηκε με τον πρόσφατο νόμο, να αξιολογήσει την πορεία του προγράμματος για να παρατείνει ακόμα περισσότερο τη διάρκειά του εφόσον κριθεί αναγκαίο.

8 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Μάλλον κάποια πράγματα δε μας τα μάθανε σωστά. Μια λίστα το περιεχόμενο της οποίας θα μας εκπλήξει.
Perierga.gr - Τα μάθαμε λάθος1) Ο Αϊνστάιν ήταν κακός μαθητήςΓενιές παιδιών μεγαλώσανε με την πεποίθηση ότι ο νομπελίστας φυσικός δεν τα κατάφερνε καλά στο σχολείο. Στην πραγματικότητα τα πήγαινε πολύ καλά, ιδιαίτερα στη φυσική και τα μαθηματικά!




Η ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ << ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ >>!

Η μαριχουάνα γίνεται το νέο επενδυτικό Ελντοράντο


Αστρονομικές αποδόσεις που φτάνουν ακόμα και το 1700% απολαμβάνουν όσοι είχαν το θάρρος να επενδύσουν σε εταιρείες παραγωγής μαριχουάνας στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη νομιμοποίηση της πώλησης χασίς για ψυχαγωγικούς λόγους στο Κολοράντο.

10 ΧΡΟΝΩΝ BREAKDANCER ΑΨΗΦΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ! (VIDEO)

10 ΧΡΟΝΩΝ BREAKDANCER ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ!

Απολαυστε το :







<< ΚΑΠΝΟΣ >> Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ!


«Καπνός το όφελος από την αύξηση στα τσιγάρα»



Πτώση της κατανάλωσης η οποία μπορεί να φτάσει ακόμα και το 10% στην αγορά των επώνυμων προϊόντων καπνού, με ανάλογη μείωση και των εσόδων του κράτους, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, ότι θα επιφέρει η απόφαση της κυβέρνησης να αντικαταστήσει το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία με αύξηση κατά 5 λεπτών στην τιμή κάθε πακέτου τσιγάρων ή και 7 λεπτά για τη συσκευασία των 20 γραμμαρίων στον καπνό για τα στριφτά. Εκπρόσωποι της

Η ΔΟΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ 1,5 εκατ. ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2016


Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής - Ζήτησε την αλλαγή της νομοθεσίας για να δοθούν τα χρήματα στις ομοσπονδίες


Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής - Ζήτησε την αλλαγή της νομοθεσίας για να δοθούν τα χρήματα στις ομοσπονδίες

Το ποσό των 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων προσφέρει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την καλύτερη προετοιμασία των αθλητών ενόψει της Ολυμπιάδας του Ρίο το 2016, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών για το 2013.

Η ΔΟΕ, όπως συμπλήρωσε ο κ. Καπράλος, χρηματοδοτεί και τη συλλογή του αρχείου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΕΟΕ ζήτησε την τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας προκειμένου τα χρήματα αυτά - από τη ΔΟΕ - να δοθούν στις Ομοσπονδίες και τους αθλητές.



πηγη protothema.gr

ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΣ?

ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΣ?



ΕΡΩΤΗΣΗ 

Όταν λέμε κληρονομικότητα στον καρκίνο του πνεύμονα τι εννοούμε? Ο φίλος μου έχει 3 θείους, αδέλφια του πάτερα του που πεθάναν από αυτή την νόσο. Θεωρώ ότι έχει ι πολύ μεγάλη κληρονομικότητα και προσπαθώ να τον πείσω να διακόψει το κάπνισμα. Πλέον καπνίζει 1 με 2 τσιγάρα την ημέρα. Η ερώτησή μου είναι η εξής: πόσες παραπάνω πιθανότητες από τον μέσο άνθρωπο έχει να αναπτύξει τη νόσο?

ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ο κύριος Βασίλης Καραβασίλης, Παθολόγος Ογκολόγος-Λέκτορας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ

Αναφορικά με την κληρονομικότητα, δεν υπάρχουν ως τώρα σαφή δεδομένα που να υποστηρίζουν την κληρονομική προδιάθεση στον καρκίνο του πνεύμονα, κάτι που για παράδειγμα έχει τεκμηριωθεί σε περιπτώσεις καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών.

Αυτό που πρέπει να υπογραμμίσουμε ειναι η πολυ στενή συσχέτιση του καπνίσματος και της εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα και η αναγκαιότητα της άμεσης διακοπής του.
Τέλος υπάρχει η κατηγορία των "ελαφρών" καπνιστών (light smokers κατα τη διεθνή βιβλιογραφία) οι οποίοι κάνουν περιορισμένη χρήση καπνού αλλα διατρέχουν και αυτοί κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα.




πηγη :boro.gr

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙ?

Γιατί τα σύγχρονα ζευγάρια δεν μπορούν να κάνουν παιδί;



Χιλιάδες ζευγάρια και στη χώρα μας ανεβαίνουν καθημερινά ένα Γολγοθά για να κρατήσουν στα χέρια τους ένα παιδί. Το πρόβλημα της υπογονιμότητας είναι εξαιρετικά συχνό, ενώ φαίνεται ότι παρουσιάζει αυξητικές τάσεις εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής. Συχνά το πρόβλημα αφορά τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 50-80 εκατ. ζευγάρια παγκοσμίως αδυνατούν να αποκτήσουν παιδιά, καθώς το10-12% των ζευγαριών της αναπαραγωγικής ηλικίας αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες το πρόβλημα της υπογονιμότητας αφορά τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες με τα ίδια ποσοστά.

Το πιο βασανιστικό όμως είναι ότι το 15-με 20% των ζευγαριών με προβλήματα υπογονιμότητας, αντιμετωπίζει ανεξήγητη στειρότητα καθώς δεν μπορούν να βρεθούν τα αίτια του προβλήματος.

Σε ότι αφορά στις γυναίκες οι σύγχρονες εργαζόμενες καθυστερούν όλο και περισσότερο να τεκνοποιήσουν, αλλά όπως προειδοποιούν οι ειδικοί μετά την ηλικία των 35 χρόνων η αναπαραγωγική  ικανότητα μειώνεται δραματικά. Συμβουλεύουν δε πως αν μέσα σε χρονικό όριο 6 μηνών δεν συλλάβει μια γυναίκα οφείλει να κάνει ορμονική διερεύνηση.

Οι σύγχρονες τάσεις πάντως που επιβάλουν μεγάλη απώλεια βάρους που μπορεί να οδηγήσει τις γυναίκες και στη νευρική ανορεξία, είναι ότι χειρότερο για την τεκνοποίηση. Η διατήρηση του σωστού βάρους παίζει καθοριστικό ρόλο κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας.

Για τους άνδρες ο προβληματισμός των επιστημόνων είναι ακόμη μεγαλύτερος καθώς ένα μεγάλο ποσοστό που ξεπερνά το 32%, το αίτιο της ανδρικής υπογονιμότητας παραμένει άγνωστο.




πηγη iatropedia.gr

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ


Μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης ανήγγειλε ο Στουρνάρας

Μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης ανήγγειλε ο Στουρνάρας


H κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει φέτος τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και εξετάζει στο μέλλον να μειώσει το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, αφού καταπολεμηθεί αποτελεσματικά το λαθρεμπόριο στα ναυτιλιακά καύσιμα, είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε, εξάλλου, το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις Τράπεζες, να γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις τους με τις σημερινές τους τιμές. Κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ως «ξεπούλημα».

Για το ενδεχόμενο να διαδεχθεί τον Γιώργο Προβόπουλο ως πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Γιάννης Στουρνάρας είπε, μιλώντας τη Δευτέρα στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και τη Σία Κοσιώνη, ότι δεν τον αφορούν τα σχετικά σενάρια και δεν τα σκέφτεται. Εγώ, είπε, «δίνω μάχη σήμερα για την Οικονομία».

Εξάλλου, ο ίδιος υποστήριξε ότι διατηρεί «άριστες σχέσεις» με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος -με ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη- στήριξε τη Δευτέρα τον Γιώργο Προβόπουλο σχολιάζοντας τα σενάρια διαδοχής του από τον Γιάννη Στουρνάρα.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται από βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά ακόμη και της συγκυβέρνησης είπε ότι δεν τον ενοχλεί , ότι είναι λογικό σε μια δύσκολη περίοδο ο υπουργός Οικονομικών να είναι «αλεξικέραυνο» και ότι αυτός κάνει τη δουλειά του με όσο πιο σωστό τρόπο μπορεί. «Εχουμε θέσει στόχους και αυτούς υπηρετώ», είπε. Και πρόσθεσε: «αν υπάρχουν άλλες λύσεις να τις δώ στο τραπέζι».

Αναφερόμενος στην επικείμενη άφιξη της τρόικας, είπε ότι είναι πλέον δύσκολο να ληφθεί απόφαση στις 27 Ιανουαρίου για τη δόση, αλλά αυτό δεν ενοχλεί την κυβέρνηση, μάλιστα το θέλει κιόλας, για να έχει στη διάθεσή της τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τα έσοδα, που θα δείχνουν καλή πορεία και θα τη διευκολύνουν στη διαπραγμάτευση.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ΦΠΑ της εστίασης, λέγοντας ότι κατά τους υπολογισμούς της κυβέρνησης η μείωσή του οδήγησε σε μείωση εσόδων μόνο 100 εκατ. ευρώ και όχι 280 εκατ. ευρώ, όπως υποστηρίζει η τρόικα. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η μείωση απέδωσε οφέλη στην απασχόληση.

Πάντως, είπε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να μειώσει κι άλλο τους φόρους, γιατί θα πέσουμε έξω στους στόχους που έχουν τεθεί για τον προϋπολογισμό.

Ωστόσο, συνέχισε, αν καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο στο ναυτιλιακό καύσιμο, θα μπορέσουμε τα επόμενα έτη να μειώσουμε και πάλι το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Για το φόρο ακινήτων, εξάλλου, σημείωσε ότι είναι μειωμένος σε σύγκριση με τον ΕΕΤΗΔΕ και παρατήρησε ότι «δεν υπάρχει καμία χώρα που να μην επιβάλει φόρο ακινήτων», ο οποίος «θεωρείται διεθνώς ως δίκαιος φόρος».

Για τις ομαδικές απολύσεις είπε ότι η τρόικα εχει αρχίσει να αποδέχεται ότι δεν θα απελευθερωθούν.

Σχετικά με το κούρεμα του χρέους, ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι καμία από τις 18 χώρες της Ευρωζώνης δεν θα το αποδεχόταν και ότι υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για τη μείωσή του, με μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση. Μια μονομερής διαγραφή, παρατήρησε, θα σήμαινε έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Ο υπουργός Οικονομικών υπερασπίστηκε και πάλι την επικεφαλής του ΤΧΣ Αναστασίας Σακελλαρίου λέγοντας ότι «δεν ανήκε στο συμβούλιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου όταν πήρε την επίμαχη απόφαση για το δάνειο».

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για τις Τράπεζες είπε ότι η κυβέρνηση περιμένει τα στρες τεστ για να διαπιστώσει ποιες είναι οι κεφαλαιακές τους ανάγκες και μετά θα αποφασίσει τι θα κάνει.

Δεν απέκλεισε την ιδιωτικοποίησή τους στις σημερινές τιμές και απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «δεν μπορεί να απαγορεύονται οι ιδιωτικοποιήσεις».

Στην ερώτηση αν τον ανησυχεί το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο για το θέμα είπε «Θα αστειεύεστε»…Και πρόσθεσε ότι κάνει τη δουλειά του με εντιμότητα κι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λέει ότι θέλει.


πηγη .tanea.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ - Η ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΩΛΟΥΣΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ

Η ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΩΛΟΥΣΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ


Η πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας εκμεταλλευόταν τους κρατούμενους, αναγκάζοντάς τους να δίνουν αίμα για να πωλείται στη Δύση ή αναγκάζοντάς τους να εργάζονται για δυτικές εταιρείες, όπως ανέφερε μια εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Report Mainz» η οποία αναμένεται να μεταδοθεί σήμερα από το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης της Γερμανίας ARD, η πρώην Ανατολική Γερμανία, στα πρόθυρα χρεοκοπίας, ανάγκασε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 κάποιους από τους κρατούμενους να δώσουν αίμα προκειμένου οι αρχές να το πουλήσουν στη Δύση.

Βασιζόμενη σε αναφορές της Στάζι, η εκπομπή αναφέρει ότι ο Ερυθρός Σταυρός της Βαυαρίας αγόραζε το αίμα αυτό με τη μεσολάβηση μιας ελβετικής εταιρείας.

Όταν ρωτήθηκε από την ARD, ο Ερυθρός Σταυρός της Βαυαρίας παραδέχθηκε ότι έχει αγοράσει αίμα από την πρώην Ανατολική Γερμανία τη δεκαετία του 1980.

Ο Ρούντολφ Ούλιχ πρώην διευθυντής του ινστιτούτου της Ερφούρτης αρμόδιου για τις μεταγγίσεις και τις αιμοδοσίες, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο: «Δεν κάναμε αιμοληψίες σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Άξιζε τον κόπο να πάμε στη φυλακή (της Γκρεφεντόνα) διότι, κάθε φορά, υπήρχαν 60 με 70 αιμοδότες».

Σύμφωνα με τα αρχεία της Στάζι, οι κρατούμενοι δεν ήταν εθελοντές αιμοδότες, και για τον λόγο αυτό οι νοσοκόμοι πολλές φορές είχαν αρνηθεί να προχωρήσουν στην αιμοληψία.

«Ήταν η λογική του συστήματος να εκμεταλλεύεται όχι μόνο την εργασία των κρατούμενων, αλλά και το σώμα τους», εκτίμησε ο ιστορικός Τομπίας Βούνσικ.

Όπως αναφέρεται στην εκπομπή «Report Mainz», η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen και η αλυσίδα καταστημάτων Aldi είχαν προμηθευτές που χρησιμοποιούσαν κρατούμενους της πρώην Ανατολικής Γερμανίας τις δεκαετίες 1970 και 1980.

Τον Νοέμβριο του 2012, η σουηδική εταιρεία επίπλων Ikea είχε εκφράσει τη λύπη της για το γεγονός ότι κάποιοι από τους προμηθευτές της χρησιμοποιούσαν την εργασία των πολιτικών κρατούμενων της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

«Οι έρευνες έδειξαν ότι η Ikea ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε ο Ρόλαντ Γιαν κυβερνητικός αξιωματούχος που είναι αρμόδιος για τα αρχεία της Στάζι.

Πάντως η Volkswagen και η Aldi ανακοίνωσαν στην εκπομπή «Report Mainz» ότι δεν γνώριζαν ούτε ενέκριναν την εκμετάλλευση κρατουμένων από την πρώην Ανατολική Γερμανία από τους προμηθευτές τους.


πηγη .tanea.gr

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ






Όταν ο Θεός δημιούργησε το γάιδαρο του είπε:
- Θα δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ και θα κουβαλάς βαριά πράγματα στην πλάτη σου. Θα τρως χόρτα και θα έχεις πολύ λίγη νοημοσύνη. Θα ζεις 50 χρόνια.
Τότε ο γάιδαρος του απάντησε:
- 50 χρόνια τέτοια ζωή, είναι πολύ σκληρό. Δώσε μου μόνο 30 χρόνια.
Έτσι κι έγινε.
Μετά ο Θεός δημιούργησε το σκύλο και του είπε:
- Σαν σκύλος, θα φυλάς την ιδιοκτησία του ανθρώπου και θα είσαι ο πιο αφοσιωμένος φίλος του. Θα τρως ότι περισσεύει από τον άνθρωπο και θα ζεις για 25 χρόνια.
Τότε ο σκύλος του απάντησε:
- Θεέ μου, 25 χρόνια τέτοια ζωή, δεν αντέχεται. Δώσε μου μόνο 10 χρόνια.
Έτσι κι έγινε.
Μετά ο Θεός δημιούργησε τον πίθηκο και του είπε:
- Θα πηδάς από δέντρο σε δέντρο και θα συμπεριφέρεσαι σαν βλάκας. Θα κάνεις το γελωτοποιό και θα ζεις για
20 χρόνια.
Τότε ο πίθηκος του απάντησε:
- Θεέ μου, 20 χρόνια σαν γελωτοποιός του κόσμου, πάει πολύ. Δώσε μου μόνο 10 χρόνια.
Έτσι κι έγινε.
Τελικά ο Θεός, δημιούργησε τον άντρα και του είπε:
- Είσαι άντρας. Το μόνο λογικό ον που θα κατοικεί στη γη. Θα χρησιμοποιείς τη νοημοσύνη σου για να επιβάλλεσαι στα αλλά δημιουργήματα. Θα εξουσιάζεις τη γη και θα ζεις για 20 χρόνια.
Τότε ο άντρας του απάντησε:
- Θεέ μου, να είμαι άντρας μόνο για 20 χρόνια δεν αρκεί. Δώσε μου σε
παρακαλώ τα 20 χρόνια που άφησε ο γάιδαρος, τα 15 χρόνια που άφησε ο σκύλος και τα 10 χρόνια που άφησε ο πίθηκος.
Έτσι κι έγινε.
Από τότε ο άντρας ζει, 20 χρόνια σαν άντρας, μετά παντρεύεται και δουλεύει 20 χρόνια σαν γάιδαρος και από το πρωί ως το βράδυ κουβαλά τα βάρη. Μετά, αποκτά παιδιά και ζει 15 χρόνια σαν σκύλος φρουρώντας το σπίτι και την περιουσία του,
τρώγοντας ότι περισσεύει από την οικογένεια. Και αφού γεράσει πια, ζει σαν πίθηκος, συμπεριφέρεται σαν βλάκας και κάνει το γελωτοποιό στα εγγόνια του...







πηγη: flowmagazine.gr

ΜΑΓΕΨΕ Η .....ΧΡΥΣΗ ΛΙΜΑ ΣΤΟ ΓΚΑΛΑ ΤΗΣ FIFA ΓΙΑ ΤΗΝ << ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ >>(VIDEO)

Η… χρυσή Λίμα


Τις εντυπώσεις κατάφερε να κλέψει ξανά η Φερνάντα Λίμα στο Γκαλά της FIFA για την «Χρυσή Μπάλα». Το sport-fm.gr δημιούργησε ένα βίντεο με την Βραζιλιάνα καλλονή που έχει «τρελάνει» όλον τον κόσμο.

Ποιος μπορούσε να ξεχάσει το περπάτημα της Φερνάντα Λίμα που έκανε το δάπεδο στο «Κόστα Ντο Σαΐπι» στην Μπαΐα, όπου φιλοξενήθηκε η κλήρωση για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, να τρίζει. 

Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που αντιστάθηκαν και δεν πρόσεξαν το αβυσσαλέο στήθος της 36χρονης παρουσιάστριας, μοντέλου και ηθοποιού, την ώρα που έβγαιναν μία-μία οι ομάδες για το Παγκόσμιο Κύπελλο και σχηματίζονταν οι όμιλοι της διοργάνωσης. 

Η Βραζιλιάνα επέστρεψε στο χθεσινό Γκαλά της FIFA για την απονομή της «Χρυσής Μπάλας», περισσότερο κομψή από την πρώτη της τηλεοπτική – παγκόσμια εμφάνιση, φορώντας ένα πράσινο φόρεμα, κλέβοντας την παράσταση από τους πρωταγωνιστές των γηπέδων και την Ιρίνα Σάικ να έχει τα μάτια της… δεκατέσσερα στον Κριστιάνο Ρονάλντο μήπως πάει αλλού το βλέμμα του. 

Μάλιστα, πριν την εκδήλωση για την ανάδειξη του καλύτερου ποδοσφαιριστή για το 2013 βγήκε στους δρόμους της Ζυρίχης, μαζί με τον Ρουντ Γκούλιτ για τις ανάγκες φωτογράφισης και όχι με τον άντρα της, με τον οποίο είχαν παρουσιάσει την κλήρωση πριν από μερικούς μήνες. 

Όπως είναι φυσικό, η μητέρα δύο αγοριών τράβηξε την προσοχή των περαστικών και λίγη ώρα αργότερα στην αίθουσα, όπου έγινε η απονομή του βραβείου, κατάφερε ξανά να τραβήξει όλα τα (ανδρικά) βλέμματα πάνω της. 

Φτάνουν τα λόγια, απολαύστε το βίντεο… 


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ!

ΝΑΟΥΣΑ-ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ


 το άρθρο του γιου του αντιδημάρχου της Νάουσας

"Ξέρετε τι μεγάλο δυστύχημα είναι να μη σου αρέσει η πόλη που αγαπάς; Δυστυχώς εμένα μου συνέβη. Έχει πάψει να μου αρέσει αυτή η πόλη.

Δεν μου αρέσει γιατί όταν πηγαίνω στη βιβλιοθήκη της είμαι μονάχος.

Δεν μου αρέσει γιατί βλέπω αποτσίγαρα στους δρόμους πεταμένα, βλέπω τα εκπληκτικά φυσικά της τοπία βεβηλωμένα, βρώμικα.

Δεν μου αρέσει γιατί όποιον δημιουργικό άνθρωπο έχω συναντήσει, μοιάζει απαρηγόρητος, περιθωριοποιημένος και μόνος, βασανισμένος από τους κανίβαλους που πίνουν, δίχως να εκτιμούν, την φαιά του ουσία.

Δεν μου αρέσει γιατί βλέπω ανθρώπους υποταγμένους στα συντηρητικά βλέμματα , μιας συντηρητικής κοινωνίας. Ανθρώπους που κυνηγούν τα λάθος πράγματα, για να κερδίσουν την εκτίμηση λάθος ανθρώπων.

Δεν μου αρέσει γιατί οι πολιτικοί μας πατριάρχες, ζήτησαν ψήφο για την αξιοπρέπεια ενός τίτλου ή μιας θέσης. Aν ξεγυμνώσεις όμως τους ανθρώπους αυτούς απ’ όλα τούτα τα αξιώματα, θα δεις ότι πολύ λίγοι θα έχουν εκείνη την ποιότητα της αξιοπρέπειας που δίνει η ελευθερία του να μην είσαι τίποτα.

Δεν μου αρέσει γιατί ο πολίτης της συνδέει την πολιτική με τους πολιτικούς.

Δεν μου αρέσει γιατί δεν βλέπω ανθρώπους να ονειρεύονται.

Και όσοι το έκαναν, έχασαν τη σπιρτάδα από τα μάτια τους, γιατί προτίμησαν τη σιωπή από τη μοναξιά.
Δεν μου αρέσει η θλίψη, η μιζέρια που αποπνέει αυτή η πόλη.

Eσύ, αλήθεια, δεν ταυτίζεσαι μαζί μου;

Ίσως είσαι απλά από αυτούς που έπαψαν να μάχονται. Εκείνους τους συμβιβασμένους που από καιρό γνωρίζουν τη θλιβερή κατάσταση μα αρνούνται να τη παραδεχτούν, γιατί δεν έχουν επιλογή. Νομίζοντας πως είναι φυλακισμένοι σε μια κόλαση που είναι αδύνατον να αλλάξει, προσπαθούν να σκαρφιστούν τρόπους για να αποσπάσουν την προσοχή τους. Αντί να παλέψουν για να αλλάξουν την πόλη αυτή, μεμψιμοιρούν ή απλά μεθούν και ταξιδεύουν σε απραγματοποίητους πόθους και απωθημένα θέλω. Ίσως έπαψες να νοιάζεσαι.

Ίσως είσαι από εκείνους τους δειλούς που αρνούνται να αγκαλιάσουν το νέο, γιατί φοβούνται την κοινωνική κατακραυγή. Γιατί ξέρουν πως ως κομμάτι του παλιού, ίσως δυσκολευθούν να βρουν μια θέση στο καινούριο όταν και αν αυτό εδραιωθεί. Ακόμα και η θέση του μεμψίμοιρου στην πόλη τούτη είναι μια θέση. Μια θέση, θα έλεγα, που έχει και μια αίγλη, διότι δίνει την εντύπωση πως ο αρνητισμός κρύβει και μια αντιπρόταση, η οποία όμως στην ουσία δεν υπάρχει. Στην πραγματικότητα η θέση σου είναι μια θέση δειλίας. Η δειλία της απάθειας. Διότι αν πάψει να υπάρχει αυτό για το οποίο παραπονιέσαι, θα χάσεις την ταυτότητά σου, θα χάσεις αυτό που σου δίνει νόημα.

Εκτός αν είσαι από κείνους που γνωρίζουν το κενό τους, μα δε ξέρουν πώς να το γεμίσουν. Σε σένα χρειάζεται ένας στόχος, και μια πελώρια προσπάθεια ώστε να σε κάνουμε να πιστέψεις στον εαυτό σου, να πιστέψεις πως είσαι ικανός να αλλάξεις, έστω λίγο, τα πράγματα. Αρκεί να προσπαθήσεις.

Ίσως είσαι από αυτούς που συνεχίζουν μονάχοι, μια μάχη σιωπηλή. Μα η μάχη που δίνεις είναι για να διατηρήσεις το όνειρό σου, τον πόθο σου και τη σπιρτάδα στο δικό σου βλέμμα. Έπαψες να μάχεσαι για μια αλλαγή συλλογική. Μετά από κάθε προσπάθεια συνάντησες την αδιαφορία, την προδοσία. Και πληγώθηκες. Οπισθοχώρησες στο προσωπικό, ιδιωτικό σου χώρο, για να τον σώσεις από τη φθορά. Εσύ σίγουρα τώρα που με διαβάζεις στον ζεστό, μοναχικό και ασφαλή σου χώρο, νιώθεις μια φλόγα που ανάβει τα σωθικά σου, κατανοώντας πως υπάρχουν και άλλοι σαν εσένα, και αναζητάς τώρα τρόπο να τους συναντήσεις για να σκαρφιστείτε μαζί τα παιχνιδίσματα που θα μπορούσαν να απελευθερώσουν την οργισμένη δημιουργία που συσσωρεύατε στην σιωπή της ιδιώτευσης".

Η μικρή εσωστρεφής μας πόλη είναι μια πόλη σκληρή. Πολύ σκληρή. Μια πόλη αυτάρεσκη και αλαζονική, που εγκλωβισμένη στον μικρόκοσμό της, νομίζει πως είναι ξεχωριστή. Δυστυχώς κάνει λάθος. Για να γίνει μια πόλη ξεχωριστή πρέπει να παλέψει. Και πάει καιρός που η πόλη αυτή έχει παρατήσει τα όπλα. Πάει καιρός που η πόλη αυτή έχει παραδοθεί, διολισθαίνοντας σε μονοπάτια που πολύ εύγλωττα απεικόνισε ο Λάνθιμος στον Κυνόδοντά του.

Ζητούνται, λοιπόν επικίνδυνοι άνθρωποι, να ταράξουν τη σιωπή. Ζητούνται άνθρωποι να βάλουν ένα μεγάλο στοίχημα. Να δώσουν μια μάχη ενάντια σε συντηρητικούς «ηγέτες» και συντηρητικούς πολίτες. Ενάντια σε μια βαθιά θεμελιωμένη λογική.

Επικίνδυνοι, ανικανοποίητοι με την υπάρχουσα σήψη και παρακμή, ονειροπόλοι, θρασύτατοι και αλλόφρονες, των οποίων η ψυχή και η σκέψη βράζει. Αυτούς έχει ανάγκη η πόλη.

Αυτοί πρέπει να δώσουν το παρόν. Απ’ τους υπόλοιπους ζητώ απλά να μην σταθούν εμπόδιο.


Πηγή: seleo.gr

<< ΠΑΓΩΝΕΙ >> ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Η ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ 2014

ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Η ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ 2014


Σε «πάγωμα» των τιμολογίων της για το 2014 προχωρά η ΔΕΗ, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της επιχείρησης που επισημαίνουν ότι για το ανταγωνιστικό κομμάτι των χρεώσεων (που περιλαμβάνουν το κόστος παραγωγής, εμπορίας κλπ.) εφέτος δεν θα υπάρξουν αλλαγές.
Τα τιμολόγια της ΔΕΗ διαμορφώνονται ελεύθερα από πέρυσι τον Ιούλιο, δηλαδή δεν υπόκεινται στην έγκριση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής όπως ίσχυε παλαιότερα, αλλά ελέγχονται απολογιστικά από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Η ΔΕΗ έκτοτε δεν έχει προχωρήσει σε ανατιμήσεις και όπως ανέφεραν αρμόδια στελέχη της επιχείρησης χθες, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα δεν πρόκειται να κάνει ανατιμήσεις κατά τη φετινή χρονιά.

Πηγές του ΥΠΕΚΑ ανέφεραν εξάλλου σχετικά ότι έχει εξασφαλισθεί διετής παράταση στην εφαρμογή της νομοθεσίας για κατάργηση των λεγόμενων σταυροειδών επιδοτήσεων, δηλαδή της επιδότησης μιας κατηγορίας καταναλωτών από την άλλη. Η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξομειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με επιβάρυνση κατηγοριών καταναλώσεων που τιμολογούνται κάτω του κόστους (στις οποίες περιλαμβάνονται τα χαμηλά κλιμάκια στο οικιακό τιμολόγιο, το αγροτικό τιμολόγιο) και μειώσεις σε κατηγορίες τιμολογίων όπου ισχύουν αυξημένες χρεώσεις, όπως το εμπορικό. Οι αλλαγές αυτές ωστόσο, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, έχουν ανασταλεί ως το τέλος του 2015.

Πέρα από το ανταγωνιστικό τμήμα των τιμολογίων, το Μάρτιο θα επενεξετασθούν οι χρεώσεις για το ΕΤΜΕΑΡ («τέλος Ανανεώσιμων Πηγών») αφού προηγουμένως αποτιμηθεί η επίπτωση των μέτρων που ετοιμάζει το ΥΠΕΚΑ για την αντιμετώπιση του ελλείμματος του λογαριασμού των ανανεώσιμων πηγών.

Οι επίσημες εκτιμήσεις της ΡΑΕ αναφέρουν ότι χωρίς τη λήψη μέτρων οι αυξήσεις που απαιτούνται προκειμένου να μηδενιστεί το έλλειμμα του λογαριασμού ως το τέλος του 2014 (όπως προβλέπει η νομοθεσία) κυμαίνονται από 86 % για τους οικιακούς καταναλωτές μέχρι 157 % για τους αγρότες.


πηγη paseges.gr

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ-ΚΑΤΜΑΔΕΣ (ΑΝ.ΡΩΜΥΛΙΑΣ)


ΚΑΤΜΑΔΕΣ 




Μαγιά όσο ένα λουκούμι

1 λίτρο χλιαρό νερό

Λίγο αλάτι

Αλεύρι όσο πάρει

 
Εκτελεση:

Χτυπάμε μαζί την μαγιά με ένα το χλιαρό νερό

Στη συνέχεια, προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται ώστε να γίνει ένας χυλός και τελειώνουμε με το αλάτι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ( αφού δεν έχουμε το παραδοσιακό ΣΑΤΣΊ )  αλείφουμε με ένα πινελακι λίγο βούτυρο ή λάδι και αφού ζεσταθεί, βάζουμε λίγη από τη ζύμη και απλώνουμε με ένα κουτάλι.

Γυρνάμε τον κατμά να ψηθεί και από την άλλη μεριά και συνεχίζουμε έτσι με όλο το χυλό.


Η συνταγή είναι από την γιαγιά ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ από το Μ.Μοναστήρι Λάρισας(Σαλασλαρι)








ΑΝ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ...... ΕΛΛΗΝΑΣ!

ΑΝ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ...... ΕΛΛΗΝΑΣ!

  • Δεν τρως ποτέ βραδινό πριν τις 10µµ.
  • Πρέπει τουλάχιστον πέντε φορές το χρόνο να τραβηχτείς στον σταθµό των ΚΤΕΛ για να παραλάßεις έναν τενεκέ λάδι, έναν τενεκέ µέλι, έναν τενεκέ φέτα, ρίγανη, τσάι ßουνού, ελιές και λεµόνια.
  • Στη γειτονιά σου υπάρχει τουλάχιστον µια οδός που λέγεται Ελευθερίου Βενιζέλου.
  • Όποτε ταξιδεύεις στο εξωτερικό απορείς πως ο κόσµος ζει χωρίς περίπτερα.
  • Υπάρχει µεγάλη πιθανότητα να πέσεις σε µποτιλιάρισµα στις 6 π.µ. της Κυριακής.
  • Σε τσαντίζει το ότι για να πας να ψωνίσεις το Σάββατο πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς, επειδή τα µαγαζιά κλείνουν στις 3.
  • Χειροκροτάς τον πιλότο όταν προσγειωθείς.
  • Έχεις αυτοκίνητο που κοστίζει πάνω από 60.000 ευρώ και αρνείσαι να το δώσεις στον παρκαδόρο γιατί θεωρείς κλοπή τα 5 ευρώ που σου ζητάει.
  • Αναρωτιέσαι γιατί ο φραπές δεν έχει διεθνή επιτυχία.
  • Αγαπηµένη σου ασχολία όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό για να ξεφύγεις λίγο από την Ελλάδα, είναι να ψάχνεις για άλλους Έλληνες.
  • Νηστεύεις, αλλά κάθε φορά µε διαφορετικούς όρους.
  • Ποτέ δεν σου φτάνουν τα χρήµατα για τα ßασικά είδη ανάγκης, αλλά πάντα σου περισσεύουν για τα είδη πολυτελείας.
  • Μισείς τους δηµοσίους υπαλλήλους, αλλά όνειρο ζωής είναι να γίνεις ένας από αυτούς.
  • Κυριακή πρωί κοινωνάς στην εκκλησία και το απόγευµα ρίχνεις χριστοπαναγίες στο γήπεδο.
  • Διπλοπαρκάρεις για τσιγάρα κλείνοντας το δρόµο και απολογείσαι σ’ αυτούς που κορνάρουν, αλλά στο παρακάτω στενό πλακώνεις τον οδηγό που έκανε ακριßώς το ίδιο.
  • Καυχιέσαι που ήσουν Λοκατζής στο Μεγάλο Πεύκο χλευάζοντας τους πεζικάριους, αλλά ßάζεις ßύσµα για να πάει ο γιος σου κέντρο στην Κόρινθο και ειδικότητα διαßιßαστής στο Χαϊδάρι.
  • Πας γυµναστήριο και καπνίζεις και ένα πακέτο τσιγάρα τη µέρα.
  • Καυχιέσαι για τις κατακτήσεις του γιού σου αλλά περηφανεύεσαι ότι η κόρη σου είναι παρθένα.
  • Προειδοποιείς µε τα φώτα για µπλόκο
  • Όταν σταµατάς στο φανάρι έχεις το χέρι στην κόρνα.
  • Πάντα αναρωτιόσουν σε τι διάολο χρησιµεύει η ‘διάßαση πεζών’


πηγη perierga.gr

ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΕΝ << ΓΕΝΟΥΝ >> ΦΙΛΟΥΣ!

ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΕΝ <<ΓΕΝΟΥΝ>> ΦΙΛΟΥΣ!
Μπορεί να ζούμε στην εποχή του Διαδικτύου στην οποία ο βομβαρδισμός κοινωνικών επαφών είναι καταιγιστικός, ωστόσο σύμφωνα με νέα μελέτη βρετανών επιστημόνων η αλήθεια είναι ότι ο στενός μας κοινωνικός κύκλος παραμένει σταθερός.
Τα νέα ευρήματα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δείχνουν ότι οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να έχουν πέντε με οκτώ στενούς φίλους στο κοινωνικό τους περιβάλλον. Ο φιλικός αυτός κύκλος διατηρείται σταθερός, καθώς κάθε φορά που οι δεσμοί με παλαιότερους φίλους χαλαρώνουν, προστίθενται νέοι φίλοι με τους οποίους οι δεσμοί αντίστοιχα συσφίγγονται.

«Παρά το γεγονός ότι η επικοινωνία σήμερα είναι ευκολότερη από κάθε άλλη φορά, φαίνεται ότι η ικανότητά μας να διατηρούμε στενές κοινωνικές σχέσεις έχει ημερομηνία λήξης» εξηγεί ο δρ Φίλιξ Ριντ-Τσοχάς.

«Ο αριθμός στενών φίλων από άτομο σε άτομο ποικίλλει, ωστόσο αυτό που βλέπουμε σε γενικές γραμμές είναι ότι τείνουμε να διατηρούμε στενές σχέσεις με έναν μικρό αριθμό ατόμων – έτσι όταν προστίθενται στην παρέα νέοι φίλοι, παλαιότεροι, με τους οποίους δεν επικοινωνούμε πια, απλά “εγκαταλείπουν» τον στενό κοινωνικό μας κύκλο» προσθέτει ο ειδικός.

Φύγε εσύ, έλα εσύ

Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι επιστήμονες παρακολούθησαν μέσω των κινητών τηλεφώνουν τους το ιστορικό της επικοινωνίας 24 φοιτητών για ένα διάστημα 18 μηνών και ενόσω οι ίδιοι βρίσκονταν σε στάδιο μετάβασής τους από το σχολείο στο πανεπιστήμιο, ή από το πανεπιστήμιο στην αγορά εργασίας. Πρόκειται για δύο περιόδους κατά τις οποίες, σύμφωνα με τους ειδικούς, τείνουμε να γνωρίζουμε καινούργια άτομα και να κάνουμε νέους φίλους.

Μέσα στο διάστημα των 18 μηνών, οι φοιτητές πέρασαν από τρεις κύκλους συνέντευξης, προκειμένου οι ειδικοί να καταφέρουν να αξιολογήσουν και να αναλύσουν τις φιλίες και τις γνωριμίες τους.

«Διαπιστώσαμε πως παρ’ ότι διανύουμε μια εποχή κοινωνικής ρευστότητας, χάρη στα social media ο καθένας μας διαθέτει μια κοινωνική “υπογραφή” η οποία παραμένει αναλλοίωτη με την πάροδο του χρόνου. Πιστεύουμε ότι πίσω από τη διαδικασία της ανακύκλωσης των φίλων, κρύβεται το γεγονός ότι δεν διαθέτουμε αστείρευτη ικανότητα και υπομονή ώστε να επενδύουμε διαρκώς σε κοινωνικές σχέσεις» αναφέρει ο ερευνητής.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Εξελικτικής Ψυχολογίας Ρόμπιν Ντάνμπαρ από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σχολίασε λέγοντας ότι ενδεχομένως να υπάρχει ένα φυσικό «όριο» ως προς τον αριθμό των στενών φίλων που μπορεί να διαχειριστεί ο εγκέφαλός μας.

Τα ενδιαφέροντα ευρήματα των βρετανών επιστημόνων παρουσιάζονται στο επιστημονικό έντυπο «Proceedings of the National Academy of Sciences».




πηγή: tovima.gr