ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΥΠΟΥ SARS



Συναγερμός στον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑΣ από νέο κρούσμα του ιού τύπου SARS




O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί σε επαγρύπνηση μετά τον εντοπισμό στη Βρετανία ενός ακόμη κρούσματος λοίμωξης από το νέο κορονοϊό, συγγενή του SARS, καθώς είναι το 12ο κρούσμα που διαγιγνώσκεται στον κόσμο.

"Ενώπιον της σημερινής κατάστασης και αξιόπιστων πληροφοριών, ο ΠΟΥ ενθαρρύνει όλα τα κράτη μέλη (του οργανισμού) να συνεχίσουν να ελέγχουν την εκδήλωση κρουσμάτων του οξέος σοβαρού αναπνευστικού συνδρόμου (SARS) και να εξετάζουν επισταμένως κάθε ασύνηθες σύμπτωμα, αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την περασμένη Παρασκευή ότι ο νέος κορονοϊός εντοπίστηκε σε έναν κάτοικο της χώρας που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τους δύο ακόμη ασθενείς στους οποίους διαγνώστηκε ο ιός στη διάρκεια της εβδομάδας.

"Αν και αυτό το νέο κρούσμα παρουσιάζει ενδείξεις μετάδοσης (του κορονοϊού) από άνθρωπο σε άνθρωπο, η μετάδοση δεν ήταν εκτεταμένη", αναφέρει ο ΠΟΥ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε να εξετάζεται η πιθανή παρουσία του "νέου κορονοϊού σε ασθενείς που εκδηλώνουν ανεξήγητη πνευμονία ή σε ασθενείς που παρουσιάζουν μια ανεξήγητη οξεία αναπνευστική νόσο με επιπλοκές και η οποία δεν ανταποκρίνεται στην θεραπευτική αγωγή".

Εκτενής έρευνα πρέπει να διενεργείται κάθε φορά που εκδηλώνονται ομαδοποιημένα κρούσματα και όταν προσβάλλονται εργαζόμενοι στον τομέα υγείας, επιμένει ο ΠΟΥ.

Συνολικά ο κορονοϊός έχει διαγνωστεί σε πέντε ανθρώπους στη Σαουδική Αραβία (εκ των οποίων τρεις απεβίωσαν), δύο στην Ιορδανία (οι οποίοι απεβίωσαν), τέσσερις στη Βρετανία (ένας από το Κατάρ εξακολουθεί να νοσηλεύεται, τρία μέλη της ίδιας οικογένειας εκ των οποίων τα δύο νοσηλεύονται) και σε έναν στη Γερμανία (που είναι πολίτης του Κατάρ ο οποίος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο).

Ο κορονοϊός ανήκει σε μια μεγάλη οικογένεια στην οποία ανήκουν επίσης ιοί που ευθύνονται για το απλό συνάχι αλλά και για το SARS που προκάλεσε την επιδημία της άτυπης πνευμονίας που στοίχισε τη ζωή σε 800 ανθρώπους στον κόσμο το 2003.

Ο νέος αυτός κορονοϊός ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2012 σε έναν ασθενή που απεβίωσε τον περασμένο Ιούνιο από μια σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη.



protothema.gr

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ 2007-2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Επιμελητήριο Ημαθίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα" (ΕΠΑΝΙΙ) - ΕΦΕΠΑΕ, σας προσκαλούν στην ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ που συνδιοργανώνουν με θέμα:

«Παρουσίαση προγράμματος: Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου - υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013»

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19:00 (7.00μ.μ.)

στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας
(Κεντρικής 3, 1ος όροφος, Βέροια)

Η ενημέρωση για τα προγράμματα θα γίνει από τα αρμόδια στελέχη της
ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.


KARATZOVA (Roumlouki, Greece)

ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ


Ανάσα στα νοικοκυριά αναμένεται να δώσει το νέο σχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα στεγαστικά δάνεια.


Οι ρυθμίσεις που προωθούνται προβλέπουν, μεταξύ άλλων, πάγωμα των δόσεων των στεγαστικών δανείων για δύο χρόνια, στη διάρκεια των οποίων θα καταβάλλονται μόνο τόκοι με επιτόκιο μόλις 1,5%.

Η εν λόγω ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αφού πρώτα αξιολογηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία με τη σειρά της πρέπει να υπολογίσει τις ακριβείς επιπτώσεις για τα κεφάλαια των τραπεζών.

Ποιοι έχουν όμως δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση;

Δικαίωμα να ενταχθούν στη ρύθμιση που θα τους επιτρέψει να μην καταβάλλουν για δύο χρόνια τοκοχρεολυτική δόση για το κεφάλαιο και τον τόκο έχουν -εφόσον πληρούν βασικές προϋποθέσεις- μισθωτοί, συνταξιούχοι και αμειβόμενοι με δελτίο παροχής από εργοδότη.

Οι εν λόγω οφειλέτες θα πληρώνουν μόνο δόσεις ίσες με τον τόκο που αναλογεί στο δάνειο και υπολογισμένες με ευνοϊκό επιτόκιο 1,5%, ενώ το δάνειο θα επιμηκύνεται για δύο χρόνια, όσο και η τοκοπληρωμή.

Οι προϋποθέσεις που επιβάλλει το Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου κάποιος να ενταχθεί στο ευνοϊκό πλαίσιο είναι οι εξής:

- ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ

- το εισόδημα να έχει υποστεί μείωση τουλάχιστον 35% τη διετία 2010-2012

- ύπαρξη δανείου για αγορά πρώτης κατοικίας

- η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να μην υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ

- το δάνειο θα πρέπει να εξυπηρετείται κανονικά έως την υπαγωγή στη ρύθμιση διευκόλυνσης.

Μείωση των δόσεων

Σημαντικό, παράλληλα, είναι το όφελος που προκύπτει για τον οφειλέτη, καθώς μπορεί να μειώσει τη δόση του δανείου του ακόμη και πάνω από 700 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το ύψος του δανείου και τη διάρκεια αποπληρωμής.

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», για δάνειο 100.000 ευρώ με διάρκεια 25 έτη, η δόση σήμερα με βάση ένα μέσο επιτόκιο 5% φτάνει τα 585 ευρώ, ενώ με τη ρύθμιση μπορεί να μειωθεί στα 150 ευρώ περίπου για όλη την περίοδο των δύο ετών, κατά την οποία ο οφειλέτης θα πληρώνει μόνο τόκο.

Το όφελος στην περίπτωση ενός δανείου ίσου με 180.000 μπορεί να είναι μεγαλύτερο και να φτάσει τα 650 ή 700 ευρώ, ανάλογα πάντα με τη διάρκεια αποπληρωμής και το επιτόκιο που βαρύνει το δάνειο.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει φροντίσει, επιπλέον, και για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε τράπεζες, καθώς προωθεί βελτιώσεις στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Η ρύθμιση αποσκοπεί στο να ανακουφίσει δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αποπληρωμή του στεγαστικού τους δανείου -μετά τη μείωση εισοδημάτων των τελευταίων χρόνων- και αναμένεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά στις ρυθμίσεις που εφαρμόζουν οι τράπεζες για ανέργους ή άλλες κατηγορίες δανειοληπτών.



zougla.gr

VIDEO-ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ 1988

Η διαδρομή  είναι η εξής: Πυλαίας, Αμφιπόλεως, Αρτάκης, Χουρμούζη, Ανατολικής Θράκης, Μπότσαρη, Κωνσταντινουπόλεως, Λ. Στρατού, Αγγελάκη, Σβώλου, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Αριστοτέλους, Ερμού, Αγίας Σοφίας, Λεωφόρος Νίκης, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Θεμιστοκλή Σοφούλη, Νικολάου Πλαστήρα (Κρήνη)..

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013



ΑΠΟ  18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013



Από την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 5 Μαρτίου ορίζεται η προθεσμία, μέσα στην οποία θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2013 οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και πάλι σε κοινή προθεσμία, που θα ανακοινωθεί, θα πρέπει οι υποψήφιοι να υποβάλουν και τα Μηχανογραφικά Δελτία.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία (18 Φεβρουαρίου με 5 Μαρτίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Η Αίτηση - Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Λύκειο. Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση - Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του,-είτε από το διαδίκτυο, όπου αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑΛ ΤΕΕ/Έντυπα Εξετάσεων, είτε από το Λύκειο του.




zougla.gr

VIDEO- ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΕ ΜΑΣΩΝΤΑΣ ΤΣΙΧΛΕΣ

ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΕ ΜΕ ΤΣΙΧΛΕΣ

Η Sophia – Anna Matveyeva  ζωγραφίζει μασώντας τσίχλες.

Δείτε το βίντεο:

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 16-17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Εκδήλωση για τις σύγχρονες επιχειρηματικές δυνατότητες στον αγροτικό τομέα από το ΓΠΑ



Εκδήλωση για τις σύγχρονες επιχειρηματικές δυνατότητες στον αγροτικό τομέα από το ΓΠΑΤο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Γ.Π.Α.) λαμβάνοντας υπόψη την συνεχώς αυξανόμενη τάση αναζήτησης επαγγελματικών διεξόδων στην αγροτική παραγωγή και τη μεταποίηση των προϊόντων της διοργανώνει διήμερο ενημέρωσης του πληθυσμού της Αθήνας και της ελληνικής περιφέρειας, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου 2013 με θέμα: «Σύγχρονες επιχειρηματικές δυνατότητες στον αγροτικό τομέα».
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συνοπτική παρουσίαση, από πανεπιστημιακούς καθηγητές και ανθρώπους της αγοράς, των δυνατοτήτων αλλά και των απαραίτητων προϋποθέσεων για την άσκηση διαφόρων σύγχρονων επαγγελματικών δραστηριοτήτων που καλύπτουν όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής και μεταποίησης των προϊόντων της και οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη δημιουργία εισοδήματος και στην αύξηση της απασχόλησης.

Η εκδήλωση αυτή, που απευθύνεται - και είναι ανοικτή- στο ευρύ κοινό, αποτελεί το πρώτο βήμα μιας ολοκληρωμένης πρωτοβουλίας του Πανεπιστημίου για την υποστήριξη του πληθυσμού που ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στον αγροτικό τομέα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες, εφόσον το επιθυμούν, θα μπορούν να συμπληρώσουν έντυπα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την οργάνωση στη συνέχεια, αυτοχρηματοδοτούμενων εκπαιδευτικών σεμιναρίων από το Γ.Π.Α. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιερά Οδός 75. Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών www.aua.gr




paseges.gr

ΜΑΛΙ ΜΙ ΜΑΤΣΑΝ ΤΑ ΟΥΔΙΑ (Μπογδάνος Ανατ.Ρωμυλίας)

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΝ.ΡΩΜΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗ ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ


Τραγούδι και χορός της Ανατολικής Ρωμυλίας.Τα λόγια του τραγουδιού βασίζονται στη συνήθεια εκείνης της εποχής όταν κάποιος νέος αγαπούσε μια κοπέλα να μαδάει ένα λουλούδι από την αυλή της.




Οι ενισχύσεις de minimis καταβάλλονται και στους πτηνοτρόφους


Οι ενισχύσεις de minimis καταβάλλονται και στους πτηνοτρόφους


To Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013, η πληρωμή 1.112 πτηνοτρόφων, στους οποίους καταβλήθηκαν 5.339.500 ευρώ, στο πλαίσιο της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας de minimis.

Για την πληρωμή, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε: «Συνεπείς με όσα έχουμε εξαγγείλει, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των στοιχείων από τους πτηνοτρόφους, έγινε σήμερα η πληρωμή τους. Θα συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα με τους χοιροτρόφους και στη συνέχεια με τους αιγοπροβατοτρόφους και τους βοοτρόφους των ορεινών περιοχών, όταν θα πληρωθεί το Άρθρο 68».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν πληρωθεί οι βοοτρόφοι και οι αιγοπροβατοτρόφοι των πεδινών περιοχών, ενώ το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους κτηνοτρόφους ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ (25 εκατ. € de minimis συν 5 επιπλέον στο πλαίσιο του άρθρου 68, όπως προβλέπεται από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής)

ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Σ' ένα δημοτικό σχολείο κάπου στην Αθήνα, η δασκάλα παίρνει παρουσίες...
- Χακίμ καζάλ αλ νταρουί?
- Παρών...
- Χασάν ντομάν ντα σαρουί?
- Παρών...
- Γιόν κιμ λι γκόνγκ?
- Παρών...
- Σουλειμάν αλη ζαουάχρι?
- Παρών.
- Χατζή λαζά ρούμιχ αλής?
Τίποτα...
- Χατζή λαζά ρούμιχ αλής? επαναλαμβάνει η δασκάλα...

Πάλι τίποτα...

Εκεί που ετοιμάζεται να σημειώσει απουσία η δασκάλα βλέπει δειλά-δειλά ένα παιδάκι να σηκώνει το χέρι του από την τελευταία σειρά...

- Κυρία, μάλλον εγώ είμαι αυτός, αλλά το όνομά μου δεν διαβάζεται έτσι... Χατζηλαζάρου Μιχάλη με λένε!

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΣΤΕΓΟΣ ΖΕΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΤΑΦΟ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ

 ΑΣΤΕΓΟΣ ΖΕΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΤΑΦΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ GORICA ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

Δείτε το βίντεο:

ΒΡΟΧΗ ΜΕΤΕΩΡΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΚΡΗΞΕΙΣ


Πρωτοφανής βροχή από μετεωρίτες έπληξε την περιοχή Τσέλιαμπινσκ και την ευρύτερη κεντρική Ρωσία.




Βροχή μετεωριτών προκάλεσε βίαιες εκρήξεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τα Ουράλια και περιοχές της κεντρικής Ρωσίας με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια σε πολλά κτήρια, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τοπικές αρχές και κατοίκους των περιοχών.

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σχολείο του Τσέλιαμπινσκ.

«Σημειώθηκε βροχή μετεωριτών, χωρίς να πέσουν κομμάτια τους στη Γη. Ένας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσέλιαμπινσκ», δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Αντιμετώπισης Καταστροφών στο πρακτορείο Ιντερφαξ.





Πηγή: www.skai.gr/news

ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ


ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου σε νεαρή ηλικία μπορεί να μην κάνει το παιδί διαπρεπή μουσικό, αλλά θα μπορούσε να το κάνει πιο έξυπνο ενήλικα σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σύμφωνα με την έρευνα τα παιδιά που αρχίζουν μαθήματα μουσικής σε μικρή ηλικία – στα εφτά – παρουσιάζουν γρηγορότερη ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων τους, λόγω της ανάπτυξης του κέντρου του εγκεφάλου που σχεδιάζει και ελέγχει την κίνηση.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κονκόρντια του Μόντρεαλ στον Καναδά εξηγούν ότι υπάρχει ένα «παράθυρο γνώσης» μεταξύ των ηλικιών έξι και οχτώ όπου η μουσική εκπαίδευση – στην οποία απαιτείται ο συντονισμός ανάμεσα στα χέρια και τα οπτικά καθώς και τα ακουστικά ερεθίσματα - αλληλεπιδρά με την κινητική ανάπτυξη οδηγώντας σε μακροχρόνιες αλλαγές στον εγκέφαλο.

Στη σχετική έρευνα σε 36 μουσικούς παρατηρήθηκε ότι εκείνοι που είχαν ξεκινήσει μαθήματα μουσικής πριν από τα εφτά τους χρόνια ήταν πιο ακριβείς σε μη μουσικά κινητικά τεστ σε σύγκριση με τους μουσικούς που είχαν ξεκινήσει μαθήματα αργότερα.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα ευρήματά τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η εκπαίδευση σε μικρή ηλικία είναι πιο αποτελεσματική επειδή ορισμένες πτυχές της ανατομίας του εγκεφάλου είναι πιο ευαίσθητες σε αλλαγές σε εκείνες τις χρονικές περιόδους.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Neuroscience.




vita.gr

ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ





Μια μέρα όπως γύριζε ο Τοτός από το σχολείο, βλέπει στον κήπο το σκύλο του νεκρό, με τα πόδια ψηλά.
Ρωτάει τον πατέρα του, γιατί τα πόδια ήταν σηκωμένα ψηλά όταν πέθανε, κι αυτός του λέει πως έτσι μπορεί να κατέβει πιο εύκολα ο Θεός και να τον πάρει στον Παράδεισο.
Μια άλλη φορά λοιπόν όταν γυρίζει ο πατέρας του στο σπίτι, λέει ο Τοτός:
-Μπαμπά,σήμερα η μαμά ήταν σχεδόν νεκρή!
-Δηλαδή;
-Ε να, ήταν στο δωμάτιό της και είχε τα πόδια της σηκωμένα προς τα πάνω και φώναζε: ''Χριστέ μου έρχομαι''. Αν δεν ήτανε οι δύο ναύτες από πάνω της να την κρατήσουν, θα την είχαμε χάσει...

ΒΙΝΤΕΟ-ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ

ΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟΣ=ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ


Ο ΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΟΤΑ

Αν είστε από αυτούς που ιδρώνουν πολύ τη φανέλα τους στο γυμναστήριο και στη συνέχεια αναπληρώνετε τις δυνάμεις σας με τα ενεργειακά ποτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσετε κάτι πιο φυσικό.
Τον τοματοχυμό!
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Γενικό Χημείο του Κράτους, οι ντομάτες παρέχουν στον οργανισμό τις απαραίτητες βιταμίνες και συστατικά που βοηθούν τους μυς να επανέλθουν και διατηρούν τα επίπεδα του αίματος σταθερά, μετά από έντονη και επίπονη άσκηση.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν τεστ στα ζωτικά όργανα 15 αθλητών σε διάστημα δύο μηνών, πριν και μετά την άσκηση.
Οι εννέα από αυτούς έπιναν τοματοχυμό μετά την άσκηση και οι υπόλοιποι τα συνήθη ενεργειακά ποτά που βρίσκει κανείς στο εμπόριο.

Οι ειδικοί παρατήρησαν ότι η πρώτη ομάδα επανερχόταν πιο γρήγορα και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους επέστρεφαν σε φυσιολογικά επίπεδα πιο σύντομα μετά από έντονη άσκηση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Food and Chemical Toxicology.





medicalnews.gr

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΙΤΗΡΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.


Αυξημένη παραγωγή σιτηρών στην Ε.Ε. το 2013/14 προβλέπει ο FAO



Η νέα καλλιεργητική περίοδος σιτηρών 2013/2014 αναμένεται να φέρει μεγαλύτερες καλλιέργειες. Πρόκειται για αύξηση παραγωγής η οποία αποδίδεται από τον παγκόσμιο οργανισμό τροφίμων FAO σε μεγαλύτερες εκτάσεις του χειμερινού σίτου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο FAO εκτιμά ότι η έκταση χειμερινού σίτου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αυξηθεί κατά 4-5%, παρά τις δύσκολες συνθήκες σποράς στη Δυτική Ευρώπη, λόγω της βροχής. «Επιπλέον, φαίνεται ότι οι καιρικές συνθήκες του χειμώνα δεν έχουν κάνει πολύ κακό στην καλλιέργεια τους τελευταίους μήνες».

Σύμφωνα με τον FAO, οι εκτάσεις χειμερινού σίτου στη Ρωσία και την Ουκρανία παρέμειναν σχετικά σταθερές. «Επίσης, το σιτάρι είχε αρκετή υγρασία διαθέσιμη, εκτός από τη νότια Ρωσία», λέει ο FAO για την περιοχή. «Η Κίνα θα συλλέξει επίσης πολύ σιτάρι καθώς η αύξηση της ελάχιστης τιμής έχει ενθαρρύνει τους παραγωγούς να αυξήσουν την έκταση. Η Ινδία έχει επίσης φυτέψει πολλά σιτηρά. Για τις ΗΠΑ, αναμένεται μικρότερη παραγωγή σίτου λόγω ξηρασίας».

Η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός σίτου, ακολουθούμενη από την Κίνα, την Ινδία και τις ΗΠΑ. Πάντως άλλες αναλύσεις προβλέπουν μικρότερη αύξηση στις εκτάσεις της ΕΕ από τις προβλέψεις του FAO. Ειδικοί στην στρατηγική για τα σιτηρά προβλέπουν ότι η αύξηση της τάξης του 3,1% της συνολικής έκτασης σιτηρών, ενώ το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών προβλέπει 3,2%.



paseges.gr









ΕΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ


Ενας αγρότης στα Οσκαρ


Ενας αγρότης στα ΟσκαρΣτις 24 Φεβρουαρίου στο Dolby Theatre του Λος Αντζελες, στο πασίγνωστο προάστιο του Χόλυγουντ, θα απλωθεί ένα κόκκινο χαλί και πάνω του θα παρελάσουν τα μεγαλύτερα ονόματα του πλανήτη στην έβδομη τέχνη. Στη λαμπερή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ, που αναμένεται με ανυπομονησία από εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο, φέτος θα συμμετάσχει κι ένας… αγρότης! Μη νομίζετε ότι είναι σχήμα λόγου: Η ταυτότητα του Εμάντ Μπουρνάτ στη θέση του επαγγέλματος γράφει αγρότης, όχι κινηματογραφιστής, ούτε ηθοποιός. Ο 45χρονος Παλαιστίνιος θα φορέσει για πρώτη φορά στη ζωή του σμόκιν…
Η διαδρομή από τα χωράφια του μικρού χωριού Μπιλίν, στην πολύπαθη αυτόνομη παλαιστινιακή περιοχή της Δυτικής Οχθης του ποταμού Ιορδάνη, μέχρι την παγκόσμια αναγνώριση των Οσκαρ ήταν και μεγάλη και απολύτως… τυχαία. Οταν ο Εμάντ αποφάσισε πριν πέντε χρόνια, όπως συμβαίνει με χιλιάδες… χαζομπαμπάδες παγκοσμίως, να κινηματογραφεί συστηματικά το νεογέννητο γιο του Γκιμπρεέλ, δεν περίμενε ότι το υλικό αυτό θα χρησίμευε για μια ταινία που θα έφτανε στο σημείο να διεκδικεί το βραβείο Οσκαρ ξενόγλωσσου φιλμ για το 2013.
Το Μπιλίν είναι από τα πιο… καυτά σημεία της περιοχής. Η οικογένεια του Εμάντ ζει εκεί επί αιώνες. Οι κάτοικοι του χωριού δεν ξεπερνούν τις 2.000 ψυχές και τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο πιέζονται να εγκαταλείψουν την περιοχή τους, επειδή η ισραηλινή κυβέρνηση έχει προγραμματίσει την ανέγερση οικισμών για εποίκους. Οι ταραχές βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη. Ο ίδιος ο Εμαντ είδε τον αδελφό του να πυροβολείται και τον καλύτερό του φίλο να πέφτει νεκρός από τις σφαίρες των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.
Ενας αγρότης στα ΟσκαρΗ ιδέα του να συνδέσει κινηματογραφικά τις τρυφερές εικόνες του μικρού του γιου (τα πρώτα του βήματα, τις πρώτες του λέξεις, τις πρώτες του βόλτες στην εξοχή) με τις προσπάθειες των συγχωριανών του να κρατήσουν τη γη τους ήλθε στην πορεία και, όπως λέει ο ίδιος, δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί πολύ. «Οπουδήποτε κι αν γυρίσεις μια κάμερα, ακόμα κι αν θέλεις να κινηματογραφήσεις το γιο σου, καταγράφεις εικόνες βίας και καταστροφής. Σπίτια γκρεμισμένα, ανθρώπους τραυματισμένους ή νεκρούς, ταραχές παντού…». Σιγά-σιγά η ιδέα ωρίμασε στο μυαλό του και άρχισε να συνδέει την ανάπτυξη του γιου του με τις σκηνές που κατέγραφε γύρω του. Το πιο ανατριχιαστικό είναι ότι οι πρώτες λέξεις του μικρού Γκιμπρεέλ δεν ήταν «μαμά» ή «μπαμπάς», αλλά «στρατός» και «τείχος»…
Ο Εμάντ δεν σκεφτόταν να κάνει κάτι με το συγκεκριμένο υλικό, πέρα από το ναοπτικοποιήσει τις αναμνήσεις και να τις αφήσει κληρονομιά στον μικρό Γκιμπρεέλ, για να μην ξεχάσει ποτέ πώς ήταν ο τόπος του όταν ήταν μικρός. Σε μια τυχαία συζήτηση, όμως, ανέφερε το υλικό του στον φίλο του Ισραηλινό σκηνοθέτη Γκι Νταβίντι. Πιο έμπειρος εκείνος, κατάλαβε αμέσως τη σημασία του υλικού και πρόσφερε τις γνώσεις του για να «δεθεί» όλο το υλικό, έτσι ώστε να φτιάξει μια ταινία. Τίτλος της; «Πέντε σπασμένες κάμερες». Τόσες χρειάστηκε να καταστρέψει ο Εμάντ για να φτιάξει το υλικό του.
Ενας αγρότης στα ΟσκαρΗ ταινία είναι πραγματική γροθιά στο στομάχι. Αλλο να ακούς και να βλέπεις στις ειδήσεις άχρωμα ρεπορτάζ για ταραχές στις ζώνες εποικισμού κι άλλο να το ζεις μέσα από τα μάτια ενός παιδιού και την καθημερινότητα μιας οικογένειας της περιοχής. Το συγκλονιστικό φιλμ πήρε την υποψηφιότητα για Οσκαρ με το σπαθί του και ακόμα κι αν δεν κερδίσει το βραβείο, η… δουλειά έχει γίνει. Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει σταματήσει («προσωρινά», λέει, αλλά ουδέν μονιμότερον…) τη διαδικασία εποικισμού της περιοχής. Οσο για τον ταπεινό Εμάντ, υποστηρίζει ότι ακόμα και τώρα δεν του έχει μπει στο μυαλό να αλλάξει επάγγελμα και να γίνει σκηνοθέτης. Στις 24 Φεβρουαρίου θα φορέσει το σμόκιν του, στις 25 θα πάρει το αεροπλάνο για το Ισραήλ και στις 26 θα φορέσει και πάλι τα παλιά ρούχα της δουλειάς και θα πάει να σκαλίσει το χωραφάκι του


flowmagazine.gr