ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 16/02/2015


ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Σήμερα η ημέρα θα σας φανεί σαν καθημερινή με τις διάφορες δουλειές που έχετε. Αν έχετε μείνει πολύ πίσω, οργανώστε καλύτερα τον χώρο σας, τα ρούχα σας και ό, τι που χρειάζονται λεπτομέρειες. Η φροντίδα για το ζωάκι σας μπορεί να έχει προτεραιότητα σήμερα.
Ερωτικά: Η ανάγκη σας να παραμείνετε ουδέτεροι ίσως να σας οδηγήσει σε μια κατάσταση που δεν θα δείχνετε τις επιθυμίες σας ή θα αποσυρθείτε από κάποιες έντονες απαιτήσεις. Μπορεί να σας δυσκολεύει από την μια αλλά από την άλλη θα σας απελευθερώσει.
Καριέρα & Οικονομικά: Καλύτερα να παραιτηθείτε από τεράστιες απαιτήσεις που μερικές φορές έχετε από τον εαυτό σας και να αφήσετε να κυλήσει η ημέρα κάνοντας απλά πράγματα.

ΤΑΥΡΟΣ 
Γενικά: Έχετε μια πολύ θετική διάθεση να βοηθήσετε, να προσφέρετε και να βρείτε λύσεις εύκολες και πρακτικές. Οι μαγειρικές σας ικανότητες ή οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με τέτοια θέματα θα σας βοηθήσουν στο να περάσετε καλά.
Ερωτικά: Αν δεν είχατε χρόνο του Αγίου Βαλεντίνου οργανώστε τώρα κάτι καλό και δώστε το σαν προσφορά. Αλλιώς βγείτε με φίλους και περάστε καλά για να χαλαρώνετε που και που γιατί το χρειάζεστε.
Καριέρα & Οικονομικά: Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για να ρισκάρετε έστω και σε ένα τυχερό παιχνίδι. Μην αμφισβητείτε την τύχη σας. Οραματιστείτε κάτι καλό που θέλετε να γίνει. Υπάρχει πιθανότητα να το καταφέρετε γιατί και μια συζήτηση να κάνετε με ένα πρόσωπο μπορεί να σας φέρει σε επαφή με ένα άλλο που το χρειάζεστε άμεσα.

ΔΙΔΥΜΟΙ 
Γενικά: Το σπίτι σας θα αποτελέσει πόλο έλξης για σας. Οι περισσότερο θα ασχοληθείτε με τον λεπτομερή καθαρισμό του και γενικά με οτιδήποτε αφορά στην οργάνωσή του και την τελειοποίηση σε κάποια θέματα που δεν σας ικανοποιούν.
Ερωτικά: Η επαφή με έναν Παρθένο μπορεί μερικές φορές να σας δημιουργεί μιζέρια γιατί δεν έχετε την επικοινωνία που θέλετε και ο καθένας κολλάει σε διαφορετικά θέματα. Καλύτερο είναι να συζητάτε όσο μπορείτε για να λύνονται τα αδιέξοδα. Αντίθετα ο Υδροχόος σας δημιουργεί εύκολο κλίμα φιλικότητας.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε κάπως προβληματισμένοι για αυτό μπορεί να έχετε κάτσει με χαρτί και με μολύβι να κάνετε υπολογισμούς ή να αρνηθείτε να βγείτε έξω για να μην χαλάσετε πολλά χρήματα. Σίγουρα το αίσθημα της οικονομίας κάπου θα σας βοηθήσει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Γενικά: Πιθανόν ένα ταξιδάκι ή μια βόλτα στη φύση να σας δημιουργήσει μια χαλαρότητα η οποία είναι αναγκαία για να έχετε ενέργεια αλλά και δυνάμεις για να ξεπεράσετε τις δυσκολίες. Η επαφή με άτομα από την οικογένειά σας σίγουρα θα σας κάνει καλό.
Ερωτικά: Έχετε την επίγνωση ότι δεν μπορείτε να απλωθείτε πολύ. Για αυτό αποφεύγετε να ρισκάρετε με ένα πρόσωπο που μια σας δίνει χαρά και δέκα σας στεναχωρεί. Καλύτερα σε ήσυχα λιμάνια παρά σε κάτι που δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε. Ο Κριός είναι αρκετά δύσκολος για σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρησιμοποιείτε τα χρήματά σας με σύνεση και αυτό σας βοηθάει ώστε να είστε ασφαλείς. Η εξάπλωση μιας κατάστασης μπορεί να γίνει και από πρόσωπα τα οποία είναι πολύ κοντά σας και πιστεύουν αυτό που κάνετε.

ΛΕΩΝ 
Γενικά: Η ευθύνη του να βρείτε κάποια πράγματα που μπορεί να έχουν χαθεί ή να κάνετε τον/την νοσοκόμα σε ένα γηραιό πρόσωπο σας πιέζει αλλά το βλέπετε και εσείς ότι δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά.
Ερωτικά: Μπορεί να σκέφτεστε σήμερα πάνω σε μια υπολογιστική βάση η οποία σας κάνει να αναρωτιέστε αν τελικά παίρνετε πράγματα ή μόνο εσείς προσφέρετε. Αυτό κυρίως το σκέφτεστε για ένα Υδροχόο ή Ιχθύ.
Καριέρα & Οικονομικά: Ότι θέλετε να πατάτε γερά στα πόδια σας δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σας πιάσει φόβος ή να έχετε μπλοκάκι και να γράφετε ακόμα και το τελευταίο ευρώ γιατί δεν είναι του χαρακτήρα σας. Το καλύτερο είναι να έχετε μια ήπια πολιτική η οποία θα σας βοηθήσει και να είστε ρεαλιστές.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Σήμερα η ημέρα είναι όλη δική σας για αυτό θα διαλέξετε εσείς με ποιο τρόπο θέλετε να περάσετε τον χρόνο σας αφού θα είστε καλά και δεν θα έχετε κάποια ιδιαίτερη εξάρτηση από άτομα και επιθυμίες.
Ερωτικά: Είναι καλό που και που να απογαλακτίζεστε και να κάνετε και κάτι που σας αρέσει εσάς. Πιθανόν να βρεθείτε με έναν Υδροχόο στο χαλαρό και να μιλήσετε πολύ φιλικά.
Καριέρα & Οικονομικά: Σήμερα φροντίζετε να έχετε για αυτό κάνετε έναν απολογισμό ο οποίος δεν σας δίνει περιθώρια λάθους.
 
ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Παραμένετε μέσα στον χώρο σας γιατί τελικά δεν σας αρέσει και πολύ η έκθεση ή νιώθετε κούραση. Πιθανόν να έχετε και ελαφριά ευαισθησία με την υγεία σας.
Ερωτικά: Η σχέση με έναν Παρθένο θα βρίσκεται κάπως στο περιθώριο και επειδή μπορεί να μην έχετε και πολύ όρεξη ίσως να διαφωνείτε με το στυλ ενός Δίδυμου.
Καριέρα & Οικονομικά: Καλύτερα να καθίσετε μόνοι σας και με την λογική να δείτε σε ποια σημεία έχετε κάνει λάθη και κυρίως οι γεννημένοι τις πρώτες ημέρες που έχετε επιτρέψει και γίνεται μια μεγάλη διαρροή.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Η προσωπική σας γνώμη σε σχέση με φίλους ή με μια ομάδα μετράει αρκετά γιατί προσφέρετε τις πολύτιμες εκτιμήσεις σας.
Ερωτικά: Με την βοήθεια ενός φίλου θα βρεθείτε με ένα άτομο που από καιρό σας ενδιαφέρει αλλά δεν το παραδέχεστε ανοικτά ούτε σε αυτό. Η μυστικοπάθειά σας πάντα σας προφυλάσσει από εκπλήξεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κουραστεί αρκετά αυτή την εβδομάδα και ίσως αποφασίσετε να είστε αρκετά χαλαροί και να μην έχετε τόσες πολλές έννοιες, χωρίς να σημαίνει ότι δεν ενημερώνεστε ή δεν ανοίγεστε μέσω της γνώσης σε νέα σχέδια και μονοπάτια.

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Γενικά: Η ημέρα σήμερα θα κυλήσει κάπως περίεργα, αφού θα υλοποιήσετε κάποιες επαφές οι οποίες ίσως να σας κουράσουν περισσότερο από ό, τι περιμένατε.
Ερωτικά: Προσπαθήστε όσο μπορείτε να μην κρίνετε τον σύντροφό σας γιατί δεν θα έχετε και τα καλύτερα συναισθήματα. Στα δύσκολα να έχετε αποδοχή και του εαυτού σας και του άλλου προσώπου.
Καριέρα & Οικονομικά: Σήμερα πιθανόν να δουλέψετε για κάτι που θα σας βγάλει από την αφάνεια αλλά χρειάζεστε πολύ δουλειά για να ανταποκριθείτε επάξια πάνω σε αυτό το θέμα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
Γενικά: Αναζητάτε την τελειότητα και μέσα από αυτή προσπαθείτε να φερθείτε με το καλύτερο τρόπο στα άτομα που είναι γύρω σας. Η λεπτομέρεια δεν σας ενοχλεί και ίσως να ασχοληθείτε με θέματα τάξης και οργάνωσης σε οτιδήποτε πέφτει στα χέρια σας.
Ερωτικά: Η προσπάθεια του να κερδίσετε την καλή γνώμη από ένα πρόσωπο δεν σας καταπιέζει. Αντίθετα το κάνετε με μεγάλη ευκολία γιατί είστε ο εαυτός σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Αν έχετε χρόνο, καλύτερα να συζητήσετε σήμερα κάποιες υποθέσεις που σας απασχολούν για να τα βάλετε όλα σε μια βάση που θα σας βοηθήσει στις μετέπειτα κινήσεις σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Γενικά: Επειδή μερικές φορές δεν βλέπετε το δέντρο αλλά το δάσος, σήμερα ίσως να αντιστραφούν οι όροι και να δείτε εκτός από το θεωρητικό υπόβαθρο που πάντα έχετε μέσα στο μυαλό σας και το θέμα που σας απασχολεί με κάθε λεπτομέρεια.
Ερωτικά: Η πιθανή γνωριμία με έναν Παρθένο ίσως να χρειαστεί χρόνο για να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω μεταξύ σας. Από την άλλη ίσως να πρέπει να αποδείξετε στο αγαπημένο σας πρόσωπο ότι έχετε την ικανότητα να του δώσετε οτιδήποτε σας ζητήσει ακόμα και δουλειά του ποδαριού.
Καριέρα & Οικονομικά: Ίσως να φανείτε χρήσιμοι σε κάποια άτομα τα οποία πιθανόν να μην τα ξέρετε και πολύ. Όμως από αυτή την γνωριμία μπορεί να προκύψει μια ξαφνική συνεργασία.

ΙΧΘYΕΣ 
Γενικά: Η προσωπική σας γνώμη μετράει περισσότερο αν την μοιράζεστε με ένα πρόσωπο που είναι πιο κοντινό σας γιατί με αυτόν τον τρόπο θα σας εμπιστευτεί και θα το εμπιστευτείτε.
Ερωτικά: Ίσως να έρθετε αρκετά κοντά με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει χωρίς όμως να είστε τόσο ρομαντικοί και φευγάτοι όπως άλλες φορές. Όλα χρειάζονται και την γείωσή τους.
Καριέρα & Οικονομικά: Μπορεί να συζητήσετε σήμερα που έχετε περισσότερο χρόνο και τα μυαλά σας συγκεντρωμένα με ένα πρόσωπο που πιθανό να σας οδηγήσει με τον τρόπο του σε λύσεις.


Πηγή: astrology.gr

TO ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:



Σάββατο 15 Φεβρουαρίου

Skoda Ξάνθη - ΑΕΛ Καλλονής 1-0
Λεβαδειακός - Ατρόμητος Αθ. 1-0
Ολυμπιακός - Πλατανιάς 4-2

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

Αστ. Τρίπολης - ΠΑΟΚ (15:00 NS2)
Αρης - Βέροια (17:15 NS2)
Παναιτωλικός - Απόλλων (17:15 NS7)
Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα (17:15 NS4)
Πανθρακικός - Παναθηναϊκός (19:30 NS1)

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Εργοτέλης - ΟΦΗ (19:30 NS1)

ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΜΠΟΥΜΠΚΑ(ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από 21χρόνια (21/2/1993), ο Ρενό Λαβιλενί κατέρριψε το θρυλικό παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ του Μπούμπκα (6,15μ.) κατά ένα εκατοστό. Ο Γάλλος, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν με 6,08μ., ξεπέρασε τα 6,16μ. στο μίτινγκ του Σεργκέι Μπούμπκα στο Ντόνετσκ. «Είναι τρελό. Άλλαξα κοντάρι μετά τα 6,01μ., το οποίο δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ. Ήθελα να κάνω εδώ το παγκόσμιο ρεκόρ. Ήταν το ιδανικό μέρος», ανέφερε ο Λαβιλενί. Ο Ρενό Λαβιλενί έδωσε έναν ιστορικό αγώνα και δοκίμασε ακόμα να ξεπεράσει και τα 6,21μ. Ωστόσο, η προσπάθεια του δεν ήταν πετυχημένη. Στραβοπάτησε, έπεσε άτσαλα στο πλάι του διαδρόμου και στη συνέχεια είχε ενοχλήσεις στον αστράγαλο.Σημειώνεται ότι μαζί με τον Λαβιλενί, αγωνίστηκε και ο Φιλιππίδης. Ο Έλληνας αθλητής ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με καλύτερη επίδοση στα 5,66μ ενώ απέτυχε να ξεπεράσει τα 5,76μ
.Δείτε το video με την ιστορική επίδοση του Λαβιλενί: 




pamesports.gr

ΕΡΧΟΝΤΑΙ 13.583 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

Ανασύσταση εκ βάθρων για ολόκληρο τον στενό δημόσιο τομέα επιχειρεί η κυβέρνηση με την πρόσληψη 13.583 νέων μόνιμων υπαλλήλων μέσα στο 2014 σε αντικατάσταση προσωπικού που αποχωρεί από τις υπηρεσίες μέσα από τον θεσμό της διαθεσιμότητας και του προγράμματος της κινητικότητας.
Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», που κυκλοφορούν σήμερα στα περίπτερα όλης της χώρας, εξασφάλισαν και δημοσιεύουν αποκλειστικά ολόκληρο τον πίνακα με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως ακριβώς τον ενέκρινε τις προηγούμενες μέρες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου.
Οι νέες προσλήψεις θα υλοποιηθούν έως το τέλος του 2014 και θα γίνουν με το σχεδιασμό και τον έλεγχο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η περάτωση των διαδικασιών πρόσληψης θα γίνει εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ. Ήδη η ανεξάρτητη Αρχή επεξεργάζεται τις πρώτες προκηρύξεις που αφορούν την επιλογή μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών, στις Εφορίες και στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. Στον συνολικό αριθμό των 13.583 θέσεων περιλαμβάνονται και 2.414, οι οποίες δεν καλύφθηκαν το 2013.
Οι προσλήψεις θα γίνουν κατά προτεραιότητα σε τομείς που αγγίζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών. Ενδεικτικά αναφέρονται η Υγεία, με αιχμή την κάλυψη των ΜΕΘ, η στελέχωση ασφαλιστικών ταμείων, οι μηχανισμοί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και ελέγχου της αγοράς εργασίας.
Στόχος της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά είναι η στελέχωση των υπηρεσιών με εξειδικευμένο προσωπικό που θα διαθέτει προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης. Υπενθυμίζεται ότι η πείρα μοριοδοτείται για την πρόσληψη (έως 420 μόρια) είτε αυτή αποκτήθηκε από τον ιδιωτικό τομέα είτε σε θέσεις εποχικού προσωπικού. Τα μεταπτυχιακά, ο βαθμός του τίτλου σπουδών και η γνώση ξένων γλωσσών κρίνουν τον διορισμό των υποψηφίων.
Η επιλογή του νέου προσωπικού θα γίνει με το σύστημα της «σειράς προτεραιότητας». Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι υποψήφιοι θα καταγραφούν σε πίνακα κατά φθίνουσα σειρά, ανάλογα με τα μόρια που αντιστοιχούν στο κάθε τυπικό προσόν τους
Όπως προκύπτει από τον αναλυτικό πίνακα με τις προσλήψεις για το 2014, τη μερίδα του λέοντος αποσπούν τα υπουργεία Οικονομικών, Υγείας, Εργασίας, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας. Αντιθέτως, καμία πρόσληψη δεν θα γίνει στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Μακεδονίας - Θράκης. Ολόκληρος ο προγραμματισμός κινείται στη βάση «ένας αποχωρεί - ένας (περισσότερο ικανός και προσοντούχος) προσλαμβάνεται».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τα «Παραπολιτικά», η ελληνική κυβέρνηση με βάση την αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις» και «μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση» εκτιμά ότι ο αριθμός προσλήψεων για το σύνολο του δημόσιου τομέα θα φτάσει τις 14.165, εκ των οποίων οι 13.583 αφορούν το στενό δημόσιο τομέα και 582 προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Επίσης, καταγράφονται και 1.800 προσλήψεις, οι οποίες μπορούν να επιμεριστούν στα υπουργεία, σε περίπτωση απρόβλεπτων αναγκών.
Πάντως, τα αιτήματα για προσλήψεις από τα υπουργεία αγγίζουν τον αριθμό των 27.000, που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εγκριθούν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης (ΚΣΜ). Πιο συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων ζητάει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την απαίτηση να φτάνει τους 7.000 υπαλλήλους, ενώ ακολουθεί το υπουργείο Υγείας με 3.300 εκ των οποίων πάνω από 1.000 θα είναι γιατροί για την κάλυψη σοβαρών κενών σε όλη την επικράτεια. Σημαντικό αριθμό προσλήψεων ζητάει και το υπουργείο Πολιτισμού με την απαίτηση να φτάνει τους 3.200 υπαλλήλους. Ακολουθεί το υπουργείο Εργασίας με 3.000, περίπου, υπαλλήλους και το υπουργείο Οικονομικών με 2.000 υπαλλήλους κυρίως για τους εισπρακτικούς μηχανισμούς. Άλλους 2.000 υπαλλήλους ζητάει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την κάλυψη διοικητικών υπηρεσιών των δικαστηρίων και των φυλακών.
Σημειώστε τα κρίσιμα σημεία της διαδικασίας των διορισμών: Οι ένστολοι θα επιλεγούν, σύμφωνα με τον νόμο, από τους φορείς χωρίς τη συνδρομή του ΑΣΕΠ. Η πρόσληψη για ορισμένες κατηγορίες προσωπικού ενδέχεται να γίνει με γραπτό διαγωνισμό. Η προθεσμία για τις αιτήσεις είναι 20ήμερη και οι υποψηφιότητες υποβάλλονται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή απευθείας στο ΑΣΕΠ.
Υπενθυμίζεται ότι οι προσλήψεις για το 2014 στο δημόσιο τομέα θα πραγματοποιηθούν βάσει των ακόλουθων δύο κανόνων:
• 1:5, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης ή παραίτησης
• 1:1, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση
Οι νέες προσλήψεις θα γίνουν με το σχεδιασμό και τον έλεγχο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέσω ΑΣΕΠ. Κάθε νέα πρόσληψη θα γίνεται αξιοκρατικά, με διαφάνεια και θα καλύπτει άμεσες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό με υψηλά προσόντα.
Στο πλαίσιο αυτό, αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης εξετάζεται να τοποθετηθούν, είτε στις θέσεις που είχαν πετύχει, είτε σε άλλες θέσεις που ανταποκρίνονται στα προσόντα τους, με βάση τα νέα οργανογράμματα των Υπουργείων και των φορέων.

Προτεραιότητα θα έχουν οι παλαιότεροι επιτυχόντες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ
Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο προγραμματισμού των μελλοντικών προσλήψεων και της έκδοσης νέων προκηρύξεων κάλυψης θέσεων προσωπικού, ολοκληρώθηκε, χθες, η επικαιροποίηση των προσόντων των αδιόριστων επιτυχόντων σε ειδικότητες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) του ΑΣΕΠ.
Η πρόσκληση αφορούσε στους αδιόριστους επιτυχόντες ΠΕ και ΤΕ που περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και των φορέων (υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ), οι οποίοι δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μετά, καθώς και αυτοί για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση διάθεσης από το ΑΣΕΠ για την αντικατάσταση-αναπλήρωση διοριστέων από 1η Ιανουαρίου 2009 και έπειτα. Τη σχετική προκήρυξη έκανε η ίδια ανεξάρτητη Αρχή του ΑΣΕΠ, κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως έχει προαναγγείλει ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το 2014 θα πραγματοποιηθούν, περίπου, 10.000 προσλήψεις με βάση τον προγραμματισμό για το ανθρώπινο δυναμικό του Δημοσίου που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα. Η πλειονότητα των προσλήψεων θα προέλθει από τη δεξαμενή των επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, του οποίους η ανεξάρτητη αρχή καλεί να απογραφούν προκειμένου να επιλεγούν για θέσεις που θα προκηρυχτούν στο Δημόσιο. Υπολογίζεται ότι η συγκεκριμένη κατηγορία επιτυχόντων ξεπερνά τους 6.000 διοριστέους από το σύνολο των 10.000 που έχουν επιτύχει σε διαγωνιστικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ

TA TAΠEΡ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ" ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΟΥΝ" ΤΑ ΚΤΕΛ!

Tα τάπερ της μαμάς πάνε κι έρχονται και προκαλούν χαμό στα δρομολόγια των ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα!

Όπως και να το κάνεις το φαγητό της μανούλας, είναι το καλύτερο που μπορεί να υπάρξει ποτέ. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι φοιτητές που σπουδάζουν στη Βόρεια Ελλάδα, που δεν απαρνιούνται ούτε στη φοιτητική τους ζωή, το καλό σπιτικό φαγητό.

Το εκλεπτυσμένο delivery προς τους φοιτητές αναλαμβάνει το υπεραστικό ΚΤΕΛ Κρήτης, που μεταφέρει καθημερινά πάνω από 100 δέματα σε όλους τους προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας. Τα περισσότερα δέματα είναι δέματα με φαγητό και μάλιστα ζεστό στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, που προορίζονται για τις εβδομαδιαίες ανάγκες των φοιτητών σε φαγητό.

 Έχουμε περίπου 100 δέματα την ημέρα που πηγαίνουν στη βόρεια Ελλάδα σε όλους τους προορισμούς αναφέρει ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μανώλης Χαχλιούτης με δήλωσεις του στο prismanews.gr για να προσθέσει ότι τα περισσότερα δέματα απευθύνονται σε φοιτητές κι έχουν ζεστό φαγητό ημέρας το οποίο οι μητέρες των φοιτητών έχουν προσέξει αρκετά.

 Έτσι, μέσα από τις υπηρεσίες του ΚΤΕΛ το delivery στο φαγητό αποκτά άλλη διάσταση, όπως άλλη διάσταση αποκτούν και οι απολαύσεις των φοιτητών.



 Πηγή: prismanews.gr

ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΤΗΝ... ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟ eBay!


Πουλούσε την ... γυναίκα του στο eBay!Πολλά περίεργα πράγματα πωλούνται στο eBay, αλλά για πρώτη φορά αναρτάται αγγελία για πώληση συζύγου!

Ο χρήστης Σον Κόουλς του eBay παρουσίασε ως... γριά τη σύζυγο του και ανέφερε ότι θέλει να την πουλήσει επειδή ...δεν κάνει τίποτα στο σπίτι! Χωρίς να το περιμένει ο «πωλητής» το αστείο που ξεκίνησε ως φάρσα, είχε ανταπόκριση και άγνωστος πλειοδότησε 1.180 δολάρια για να την αποκτήσει...

Τελικά, ο χιουμορίστας σύζυγος αναγκάστηκε να κατεβάσει τη φωτογραφία της συζύγου!

madata.gr

ΓΙΑΤΙ ΖΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ;


Εχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα δάχτυλα ζαρώνουν κάθε φορά που βρίσκονται αρκετή ώρα στο νερό;

Την απάντηση έρχονται να δώσουν επιστήμονες από τη Γερμανία, οι οποίοι αποδίδουν το φαινόμενο στη συστολή και τη διαστολή. Στην πραγματικότητα, δηλαδή το ζάρωμα οφείλεται στη συστολή αιμοφόρων αγγείων κάτω από το δέρμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη, η εξωτερική στιβάδα του δέρματος απορροφά το νερό κι έτσι δημιουργούνται οι πτυχώσεις. Η απορρόφηση γίνεται στην εξωτερική στιβάδα που αποτελείται από νεκρά κύτταρα. Αυτά τα κύτταρα περιλαμβάνουν ένα δίκτυο ινών που αποτελούνται από μια γνωστή πρωτεΐνη, την κερατίνη. Οι ίνες κερατίνης συνδέονται μεταξύ τους ώστε να σχηματίσουν ένα τρισδιάστατο πλέγμα, το οποίο αυξάνεται σε όγκο έως και πέντε φορές όταν οι ίνες επεκτείνονται.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτή η δομή κάνει τα κύτταρα του δέρματος να συστέλλονται και να διαστέλλονται.

Η νέα ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες θεραπείες κατά της δερματοπάθειας και στην επιτυχή κατασκευή τεχνητού δέρματος.

Πηγή: iefimerida

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Ο Αγροτικός Σύλλογος γεωργών δήμου Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση το Σαββατο 15 Φεβρουαριου 19:00 στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας για την ενημέρωση των αγροτών της περιοχής σχετικά με τον νέο φορολογικό νόμο για τους αγρότες αλλά και σχετικά με τις γενικότερες κινητοποιήσεις που θα υπάρξουν στο μέλλον.

AYTO EINAI TO ENEXYΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!

Κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση που του υποβλήθηκε προ ημερών στη Βουλή σχετικά με την παραβατικότητα που παρατηρείται στα ενεχυροδανειστήρια όλης της χώρας, ο ίδιος ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, μας προέτρεψε, αν πράγματι έχουμε ανάγκη να πουλήσουμε τα «τιμαλφή» μας, να κατευθυνθούμε στη μόνη αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Ποια είναι αυτή;


Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναφερόταν ο κ. υφυπουργός. Το ΤΤ, παρά τη μεταβίβασή του, εξακολουθεί και κρατά σε λειτουργία το τμήμα του ενεχυροδανειστηρίου. Γιατί τώρα να αναφερθεί στο ζήτημα ο υφυπουργός; Διότι του είχαν καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στην οποία γινόταν λόγος για την ύπαρξη 6.000 ενεχυροδανειστηρίων στην Ελλάδα, την ώρα που οι επίσημες απαντήσεις της κυβέρνησης μιλούν για 1.000 τέτοιες επιχειρήσεις.
Όπως ανέφερε ο κ. Σκορδάς, με στοιχεία από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν γίνει 1.136 αναγγελίες τέτοιων δραστηριοτήτων και πράγματι η παραβατικότητα, με βάση στοιχεία του ΣΔΟΕ, από τις αρχές του 2013 φθάνει στο 59%. Όπως όμως τόνισε ο υφυπουργός, το υπουργείο Ανάπτυξης προσπαθεί να έχει ενημερωμένους τους πολίτες και μέσω της γραμμής 1520 για την καταγγελία παραβατικών συμπεριφορών και μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, ενώ ελέγχονται και οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα μιας τέτοιας επιχείρησης. Πρόσθεσε επίσης ότι «το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εδώ και δεκαετίες, έχει διαδικασίες και μπορεί ο πολίτης να απευθύνεται εκεί».
Πώς όμως λειτουργεί το ενεχυροδανειστήριο του ΤΤ; Ιδού τι αλιεύσαμε από την επίσημη ιστοσελίδα:
Ενεχυροδανειστήριο Νέου ΤΤ
Το Ενεχυροδανειστήριο του Νέου ΤΤ αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη παρουσία στο χώρο των ενεχυροδανειστηρίων στην Ελλάδα και αποτελεί ενεργό μέλος της ελληνικής κοινωνίας από την ίδρυσή του έως σήμερα. Το Κρατικό Ενεχυροδανειστήριο άρχισε να λειτουργεί στις 11 Οκτωβρίου 1934, με την οικονομική στήριξη του  Νέου  Τ.Τ., ως μέτρο ανακούφισης των κοινωνικών στρωμάτων που λόγω οικονομικής κρίσης γίνονταν έρμαιο στα χέρια των τοκογλύφων.
Σήμερα, το Ενεχυροδανειστήριο του Νέου ΤΤ παρέχει δανειοδότηση με ευνοϊκούς όρους σε πολίτες που απέχουν από τον τραπεζικό δανεισμό και έχουν ανάγκη άμεσης ρευστότητας.
Πρόκειται για μια υπηρεσία ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής. Σημαντική παράμετρο στη λειτουργία του Ενεχυροδανειστηρίου του Νέου  ΤΤ άλλωστε, αποτελεί η ειδοποιός διαφορά του από τα υπόλοιπα ενεχυροδανειστήρια: σε περίπτωση εκποίησης του αντικειμένου, το τυχόν πλεόνασμα, μετά την αποπληρωμή του δανείου, αποδίδεται στον πελάτη.
Το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παρέχει χαμηλότοκα δάνεια με ενέχυρο αντικειμένα μέσω των ενεχυροδανειστηρίων:
Αθηνών (Σοφοκλέους 2, τηλ. 210-3704057/58/55 και 2103704777/4823)
Θεσσαλονίκης (Αιγαίου 104 Καλαμαριά τηλ: 2310-412311).
Ύψος Δανείου μέχρι €5.000
Επιτόκιο 6%
Επιβαρύνσεις 4%
Γενικές πληροφορίες
Ενεχυριάσιμα είδη μπορεί να είναι χρυσά κοσμήματα με ή χωρίς πολύτιμους λίθους, αργυρά σκεύη και ρολόγια χρυσά ή επώνυμης μάρκας κουρδιστά και αυτόματα. Ο ενδιαφερόμενος πελάτης πρέπει να είναι ενήλικος.
Η εκτίμηση των ενεχυριαζομένων αντικειμένων γίνεται από αρμόδιο εμπειρογνώμονα - εκτιμητή του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Τα δάνεια με ενέχυρο συνάπτονται για τρεις (3) μήνες με αίτηση του ενδιαφερομένου. Με την υπογραφή του δανείου προκαταβάλλονται και οι αναλογούντες τόκοι του δανείου.
Χορηγούνται δάνεια μέχρι του ποσού των €5.000 με επιτόκιο 6% ετησίως. Τα δάνεια βαρύνονται με έξοδα φύλαξης 4% ετησίως επί του ποσού της εκτίμησης και επιπλέον Φ.Π.Α. 23% επί του ποσού των φυλάκτρων.
Οι τιμές του χρυσού και αργύρου, οι οποίες αποτελούν βάση για την εκτίμηση των ενεχυριαζομένων αντικειμένων, έχουν καθοριστεί:
α) για το χρυσό των 24 καρατίων €10.000 ανά κιλό και
β) για τον άργυρο €200 ανά κιλό.
Διαδικασία
Ο ενδιαφερόμενος πελάτης, παραδίδει τα προς ενεχυρίαση αντικείμενα στον αρμόδιο εκτιμητή και υπογράφει τη σχετική αίτηση μαζί με τα Απαραίτητα δικαιολογητικά.
Με την σύναψη του δανείου ο δανειζόμενος παραλαμβάνει ενεχυροαπόδειξη με ακριβή περιγραφή των ενεχυριαζομένων αντικειμένων του και ταυτόχρονα εισπράττει το ποσό του δανείου που δικαιούται. Τα αντικείμενα αφού συσκευασθούν κατάλληλα φυλάσσονται στα υψίστης ασφαλείας θησαυροφυλάκια του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Στη λήξη του δανείου, ο δανειζόμενος μπορεί:
α) Να εξοφλήσει το δάνειό του και να παραλάβει τα ενεχυριασθέντα αντικείμενα.
β) Να ανανεώσει το δάνειό του για 1 (ένα) ακόμη τρίμηνο με το ισχύον επιτόκιο κατά την ημέρα της ανανέωσης (επιτόκιο σήμερα 6% ετησίως).
Σε περίπτωση μη εξόφλησης ή μη ανανέωσης του δανείου, το δάνειο καθίσταται υπερήμερο βαρυνόμενο με τους τόκους υπερημερίας. Το επιτόκιο υπερημερίας καθορίζεται με απόφαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και σήμερα είναι ίσο με 2,5% ετησίως επί του ποσού του δανείου.

fpress.gr

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ-ΠΛΗΡΩΝΕΙ 14 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το νέο πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ. Αφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν όχι περισσότερα από 25 άτομα προσωπικό η καθεμία. Το πρόγραμμα θα «τρέξει» κατά τη διάρκεια του 2014



Το πρόγραμμα, όπως αναφέρεται στην απόφαση:
1.      Υλοποιείται εκτός ωραρίου εργασίας και μέχρι τις 22:00 το βράδυ
2.      Περιλαμβάνουν μόνο θεωρητικό μέρος και η διάρκειά τους κυμαίνεται από 20 έως 40 ώρες
3.      Ο αριθμός διδακτικών ωρών ημερησίως, δεν υπερβαίνει τις τέσσερις
4.      Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι πρέπει να έχουν αποκλειστικά την ιδιότητα του εργαζόμενου στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις στο πρόγραμμα κατάρτισης
Το μέσο ωριαίο κόστος υλοποίησης του προγράμματος κατάρτισης ανά καταρτιζόμενο, ορίζεται στο ποσό των 14 ευρώ. Το ποσό αυτό, αναλύεται ως εξής:
·         Έξι ευρώ, ωριαίο κόστος ανά καταρτιζόμενο που αφορά στις δαπάνες υλοποίησης της κατάρτισης
·         Πέντε ευρώ ανά ώρα κατάρτισης που αφορά στις δαπάνες διατροφής και μετακίνησης ανά καταρτιζόμενο.
·         Τρία ευρώ ωριαίο κόστος ανά καταρτιζόμενο, που αφορά στις δαπάνες για τη διαχειριστική υποστήριξη του προγράμματος κατάρτισης από τον φορέα εκπροσώπησης των εργοδοτών.

ΠΟΙΟ ΤΣΕΚ-ΑΠ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΚΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΑΣ


Ποιο τσεκ-απ πρέπει να κάνεις ανάλογα την ηλικία σουΗ σύγχρονη άποψη για την υγεία στρέφει όλο και περισσότερο το επιστημονικό ενδιαφέρον στην πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση. Ας δούμε ποιές  είναι οι προληπτικές εξετάσεις που θα πρέπει να κάνουμε ανά δεκαετία της ζωής μας.

Λέγοντας  τσεκ- απ εννοούμε τον προληπτικό ιατρικό έλεγχο στον οποίο πρέπει να υποβάλλονται περιοδικά  όλα γενικά τα άτομα και ο οποίος περιλαμβάνει :

Ιατρική και οδοντιατρική εξέταση
Εργαστηριακές διαγνωστικές εξετάσεις, όπως αίματος, ούρων, καρδιογράφημα, τεστ –κοπώσεως, ακτινογραφίες, υπερηχογράφημα κ.α

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δίνουν στο γιατρό μια εικόνα για την τρέχουσα κατάσταση υγείας του ατόμου, ενώ οι πρόσφατες εξετάσεις μπορούν να συγκρίνονται με μελλοντικές ή περασμένες εξετάσεις και να δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για την εξέλιξη της κατάστασης υγείας του ατόμου.

Ακόμη ένα τσεκ-απ μπορεί να δώσει χρήσιμες πληροφορίες για το αν  υπάρχει προδιάθεση για κάποια πάθηση ή και να διαγνωστεί αυτή σε πρώιμο στάδιο

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΣΕΚ-ΑΠ

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία από την οποία πρέπει να ξεκινάει ένα τσεκ-απ .

Συνηθίζουμε  να υποδεικνύουμε την έναρξη του τσεκ-απ  από την ηλικία των 40 χρόνων, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο.

Για άτομα με προδιάθεση για κάποια νόσο ή με οικογενειακό ιστορικό για κάποια νόσο  το τσεκ – απ πρέπει να αρχίζει πολύ νωρίτερα

Η συχνότητα με την οποία πρέπει να γίνονται οι περιοδικές προληπτικές εξετάσεις είναι συνάρτηση των αρχικών ευρημάτων, αλλά και του βαθμού επικινδυνότητας ή της κληρονομικής προδιάθεσης που κάθε άτομο διαθέτει. Γενικά μετά τα 40 κι εφόσον οι αρχικές αιματολογικές εξετάσεις είναι φυσιολογικές συνιστάται η επανάληψη κάθε 3-5 χρόνια. Αν όμως κάποιες εξετάσεις βρεθούν παθολογικές η συχνότητα επανάληψης πρέπει να καθορίζεται από τον θεράποντα γιατρό, ο οποίος συνεκτιμά όλους τους παράγοντες και τη γενική κατάσταση του ατόμου.

ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΣΕΚ-ΑΠ

Το τσεκ-απ και ιδιαίτερα μερικές εξετάσεις όπως π.χ  οι αιματολογικές έχει υποστεί έντονη κριτική τα τελευταία χρόνια με την έννοια ότι κατασκευάζουμε και καλλιεργούμε στα άτομα την αίσθηση της ασθένειας.

Η ανεύρεση π.χ αυξημένης χοληστερίνης σημαίνει ότι το άτομο αυτό έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσει κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα από ένα άλλο με χαμηλές τιμές χοληστερίνης. Εν τούτοις το άτομο που έχει αυξημένη χοληστερίνη θεωρεί τον εαυτό του άρρωστο, τρέχει στους γιατρούς παίρνει φάρμακα και γενικά αποκτά ψυχολογία ασθενούς, κάτι που του δημιουργεί άγχος, το οποίο μπορεί να τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή.

Η ανεύρεση αυξημένου  PSA  στους άνδρες έχει αυξήσει δραματικά τον αριθμό των χειρουργικών επεμβάσεων για αφαίρεση του προστάτου  χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο σε πολύ μεγάλο αριθμό περιπτώσεων. Έτσι η σκοπιμότητα της εξέτασης αυτής σήμερα αμφισβητείται έντονα.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ  ΕΩΣ 18 ΕΤΩΝ

*Πλήρης καρδιολογικός έλεγχος  (ειδικά για όσα παιδιά πρόκειται να    ασχοληθούν με τον αθλητισμό ή ακόμα και να γυμνασθούν)

*Επί θετικού οικογενειακού ιστορικού για κάποιες παθήσεις ειδικές εξετάσεις  π.χ χοληστερίνη, σάκχαρο, ουρία κλπ.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 30 ΕΤΩΝ


*Γενική εξέταση αίματος και ούρων

*Για τις γυναίκες: ψηλάφηση μαστού και  υπερηχογράφημα μαστού,  Τεστ ΡΑΡ

(πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο)


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ  ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40 ΕΤΩΝ


*Γενικές εξετάσεις αίματος και ούρων

*Καρδιογράφημα

*Τεστ κοπώσεως

Για τις γυναίκες: υπερηχογράφημα μαστών και/ή μαστογραφία – Τεστ ΡΑΡ ( τεστ Παπανικολάου)

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50 ΕΤΩΝ


*Γενικές εξετάσεις  αίματος και ούρων

*Καρδιογράφημα

*Τεστ κοπώσεως

Για τις γυναίκες: υπερηχογράφημα μαστών και/ή μαστογραφία – Τεστ PAP

Για τους άνδρες: έλεγχος προστάτη (PSA)


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ 50 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ

Ο έλεγχος οφείλει να γίνει τακτικός δηλ κάθε χρόνο ή και τακτικότερα εάν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα και εξειδικευμένος εφ’ όσον τούτο απαιτείται.

*Γενικές εξετάσεις αίματος και ούρων

*Καρδιογράφημα

*Έλεγχος του παχέος εντέρου με κολονοσκόπηση (αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του παχέος εντέρου).

*Μέτρηση οστικής πυκνότητας για τις γυναίκες

*Μέτρηση  PSA  για τους άνδρες

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ-ΟΥΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
ΕΝΑ ΤΥΠΙΚΟ  CHECK UP

Γενική εξέταση αίματος  

-Τ.Κ.Ε                                  

-Γενική εξέταση ούρων      

-Σάκχαρο                            

-Ουρία                                

-Κρεατινίνη

-Ουρικό οξύ                        

-Χοληστερίνη ολική  

- Τριγλυκερίδια

–Ολικά λιπίδια

- H.D.L χοληστερίνη

-L.D.L χοληστερίνη

- Τρανσαμινάσες (SGOT – SGPT)

- γGT (γ- γλουταμινική τρανσφεράση)

- Αλκαλική φωσφατάση

-Λευκώματα ολικά

-Λευκωματίνη- σφαιρίνες                                                  

- Σίδηρο και Φεριτίνη (στις γυναίκες σε αναπαραγωγική φάση)




Πηγή: boro.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ-ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ! (ΒΙΝΤΕΟ)


Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου. Βοήθησε και εσύΕτησίως περίπου 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, ωστόσο, σήμερα μόνο το 20% των παιδιών ανά τον κόσμο μπορούν να επωφεληθούν από την προηγμένη ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά, προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία.

Τα παιδιά μπορεί να προσβάλλονται πολύ σπανιότερα από καρκίνο σε σχέση με τους ενήλικες, ωστόσο, ο καρκίνος παραμένει η συχνότερη αιτία θανάτου σε παιδιά μετά τα ατυχήματα. Εάν ο καρκίνος διαγνωστεί αρκετά νωρίς και το παιδί υποβληθεί στα κατάλληλα θεραπευτικά πρωτόκολλα, τότε περίπου το 70% των καρκίνων της παιδικής ηλικίας είναι ιάσιμοι, γι αυτό, επισημαίνουν οι ειδικοί, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Μέγιστο επίτευγμα της ιατρικής αποτελεί το γεγονός, ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία σήμερα γίνονται καλά.

Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο χρειάζονται τη βοήθεια όλων, αναφέρει η Διεθνής Ένωση Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά, με πρωτοβουλία της οποίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με στόχο την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Η Διεθνής Ένωση Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά υπάρχει, έτσι ώστε οι γονείς αυτών των παιδιών να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται για να πάρουν σωστές αποφάσεις σχετικά με τη θεραπεία του παιδιού τους.

Οι κυριότερες μορφές παιδικού καρκίνου είναι: Λευχαιμίες (οξεία λεμφοβλαστική, οξεία μυελοβλαστική), οι όγκοι του κεντρικού νευρικού συστήματος που είναι κυρίως εγκεφαλικοί όγκοι (αστροκύτωμα, γλοίωμα, μυελοβλάστωμα, επενδύμωμα), τα λεμφώματα (κακοήθεις όγκοι λεμφαδένων ή άλλων οργάνων), οι όγκοι του αμφιβληστροειδούς (ρετινοβλάστωμα), τα σαρκώματα μαλακών μορίων (ραβδομυοσάρκωμα) και των οστών (οστεοσάρκωμα, σάρκωμα Ewing),οι όγκοι νεφρών (νεφροβλάστωμα) και επινεφριδίων (νευροβλάστωμα), οι όγκοι ήπατος (ηπατοβλάστωμα), κ.α. Κακοήθεις όγκοι ενήλικου τύπου όπως ο καρκίνος του μαστού, του πνεύμονα, του προστάτη, κλπ είναι πάρα πολύ σπάνιο να παρατηρηθούν στην παιδική ηλικία.

Οι παιδικές μορφές καρκίνου είναι συχνά διαφορετικές από τους καρκίνους ενήλικου τύπου. Επίσης, πολλές κοινές μορφές ενήλικου καρκίνου παρουσιάζονται πολύ σπάνια στα παιδιά και ακόμα σημαντικότερo, οι παιδικοί καρκίνοι έχουν υψηλότερο ποσοστό ίασης, με την έγκαιρη διάγνωση και την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Η θεραπεία και η φροντίδα του καρκίνου της παιδικής ηλικίας απαιτεί μια ολόκληρη διεπιστημονική ομάδα, η οποία παρέχει όχι μόνο την ιατρική περίθαλψη του παιδιού (το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία κα), αλλά και την ψυχοκοινωνική στήριξη για το παιδί και όλη την οικογένεια.

Η στενή συνεργασία μεταξύ της νοσηλευτικής ιατρικής ομάδας και των γονιών του παιδιού είναι ένα ουσιαστικό συστατικό για την επιτυχή θεραπεία, την υποστήριξη και τη φροντίδα του παιδιού.

Τα παιδιά με καρκίνο πρέπει να θεραπεύονται σε ειδικά παιδιατρικά ογκολογικά τμήματα και να αντιμετωπίζονται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που θα τα φροντίζουν όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας αλλά και στην περίοδο της επανένταξης.

Βοήθησε και εσύ

Σήμερα, δυστυχώς, η Ελλάδα καταγράφει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εθελοντών δοτών μυελού των οστών ανά πληθυσμό, σε μεγάλο βαθμό λόγω έλλειψης ενημέρωσης του κοινού τόσο για την ανάγκη εύρεσης δοτών, όσο και για τη διαδικασία λήψης μοσχεύματος.

Λίγοι ακόμη γνωρίζουν ότι η διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών δεν απαιτεί πλέον χειρουργείο αλλά μπορεί να γίνει μέσω αιμοδοσίας, ενώ για να καταγραφεί κανείς ως εθελοντής δότης το μόνο που χρειάζεται είναι ένα δείγμα σάλιου. Ως αποτέλεσμα, η εθνική μας δεξαμενή παραμένει μικρή και αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των Ελλήνων ασθενών. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εξασφαλίσει, με πιθανότητα 80%, ένα συμβατό δότη για κάθε ασθενή που έχει ανάγκη, αν διέθετε 200.000 εγγεγραμμένους εθελοντές δότες.

Γίνετε λοιπόν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Ίσως να είστε ο μοναδικός συμβατός δότης και μοναδική ελπίδα για ένα παιδί (ή άλλον ασθενή) που πάσχει από λευχαιμία.

Μπείτε στο www.xarisezoi.gr ή καλέστε στο 2610 327730 (Δευτ. - Παρ.: 9:00-17:00) για να μάθετε πώς μπορίτε κι εσείς να γίνετε εθελοντές δότες, για να γίνει η λευχαιμία παρελθόν.

Με λίγο αίμα μπορείτε να σώσετε μια ζωή!

Χάρισε Ζωή

Το Χάρισε Ζωή – ΚΕΔΜΟΠ αποτελεί πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών, λειτουργεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (ΠΓΝΠ) και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), και στηρίζει τη βιωσιμότητα του σε χορηγίες και δωρεές.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προσέλκυση και ενημέρωση Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, μέσα από τη λειτουργία ενός αρμόδιου κέντρου το οποίο δραστηριοποιείται στην ενημέρωση και εγγραφή πολιτών στην Εθνική Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών και, κατ’ επέκταση, στην αντίστοιχη Παγκόσμια Τράπεζα Bone Marrow Donors Worldwide (BMDW).

Η ίδρυση του ΚΕΔΜΟΠ έχει ως αφετηρία την ανάγκη μεταμόσχευσης ενός παιδιού το 2007, που έπασχε από λευχαιμία. Ως αποτέλεσμα, το 2008 ο διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ) καθαγητής Ν. Ζούμπος και ο υπεύθυνος της Μονάδος Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών αναπληρωτής καθηγητής Α. Σπυριδωνίδης, με την αρωγή των Π. Κωστέα (διευθυντή του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος στην Κύπρο) και καθαθηγητή Β. Αναστασόπουλου (αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών) σχεδίασαν μια νέα δομή με στόχο την ενημέρωση και προσέλκυση δοτών.

Τον Ιανουάριο του 2010 εγκρίθηκε η λειτουργία του ΚΕΔΜΟΠ από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και ξεκίνησε η εγγραφή των εθελοντών δοτών στην Ελληνική και Παγκόσμια Δεξαμενή BMDW. Το ΚΕΔΜΟΠ διευθύνεται από 12μελές Διοικητικό Συμβούλιο και λειτουργεί παράλληλα και σε συνεργασία με τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών & Λευχαιμιών (ΜΜΜΟ), του Αιματολογικού Τμήματος του ΠΓΝ Πατρών, το οποίο αποτελεί μία από μονάχα τρεις μονάδες ενηλίκων στην Ελλάδα με οριστική άδεια λειτουργίας, που διαθέτει και άδεια να διενεργεί μεταμοσχεύσεις από δότες μυελού των οστών της Παγκόσμιας Δεξαμενής Δοτών.

Από την ίδρυση του μέχρι σήμερα το Χάρισε Ζωή, μέσα από συντονισμένες δράσεις και στρατηγικές συνεργασίες, που καλύπτουν ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο αλλά και το εξωτερικό, έχει κατορθώσει να εγγράψει περί τους 5.000 εθελοντές δότες στην Εθνική Δεξαμενή Δοτών και να καλύψει τα αυξημένα έξοδα τυποποίησης αυτών με ίδιους πόρους. Ως αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, το Νοέμβριο του 2012 βρέθηκε ο πρώτος συμβατός δότης του Χάρισε Ζωή με έναν Έλληνα ασθενή. Το 2013 το κέντρο βρήκε μοσχεύματα για ακόμη δύο ασθενείς ενώ τον Ιανουάριο του 2014 βρέθηκε άλλος ένας συμβατός δότης που άμεσα θα δωρίσει μόσχευμα.

Η εκτεταμένη και συνεχώς αυξανόμενη δικτύωση του Κέντρου στον ελλαδικό χώρο, και εκτός, έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη άνοδο εθελοντών δοτών (2.135 νέοι εγγεγραμμένοι δότες το 2013) και την αύξηση αναγνωρισιμότητας του κέντρου –γεγονός που διαφαίνεται έμπρακτα από την ένταξη του ΚΕΔΜΟΠ το 2013 στην Παγκόσμια Δεξαμενή Δοτών (BMDW) ως αναγνωρισμένο μέλος με κωδικό GR-2.

Οι παραπάνω θετικές εξελίξεις έχουν αναβαθμίσει το ρόλο του Χάρισε Ζωή και του πολύτιμου έργου που πραγματοποιεί, φέρνοντας το κέντρο μας -με κάθε ένα δότη που εγγράφει- πιο κοντά στην εκπλήρωση του ευρύτερου σκοπού του, που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία μιας διευρυμένης δεξαμενής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ώστε κάθε ασθενής λευχαιμίας και παρεμφερών ασθενειών να βρίσκει ένα συμβατό δότη που θα του χαρίσει το πολύτιμο δώρο της ζωής.



madata.gr

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Αυξάνεται στην Ελλάδα ο αριθμός των θυμάτων από τη γρίπη, ενώ αυτό που ανησυχεί περισσότερο  τους ειδικούς είναι ότι η γρίπη προσβάλλει άτομα από 40 έως 60 ετών, τα οποία στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων μέχρι σήμερα έχουν νοσηλευτεί σε Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας 104 ασθενείς εκ των οποίων οι 33 έχουν καταλήξει.
Όπως εξηγεί ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας Σωτήρης Τσιόρδας « η μεγάλη έξαρση της γρίπης στη χώρα μας, αποδίδεται αφενός στις κλιματολογικές συνθήκες που ευνόησαν τη διασπορά του ιού και αφετέρου στο γεγονός, ότι ο τύπος γρίπης που επικρατεί είναι ο Η1ΝΙ,-ο πανδημικός ιός -ο οποίος είναι ιδιαίτερα επιθετικός.

Επιπρόσθετα φαίνεται ότι ο ελληνικός πληθυσμός δεν έχει αναπτύξει ανοσία ενώ παράλληλα έχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.»

Οι επιστήμονες συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή, στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Εκείνοι που πρέπει να προσέξουν περισσότερο είναι παιδιά, ηλικιωμένοι (άτομα 60 ετών και πάνω) και ενήλικες με χρόνιες παθήσεις όπως άσθμα, πνευμονοπάθεια, καρδιακές νόσους, διαβήτη και ανοσοκαταστολή .

Τα μέτρα πρόληψης αφορούν την σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής, το καλό πλύσιμο των χεριών καθώς και την τήρηση των κανόνων της αναπνευστικής υγιεινής (κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος και αποχώρηση από δημόσιους χώρους, όταν παρατηρούνται συμπτώματα γρίπης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού).

Το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει τη σημασία του εμβολιασμού αλλά και της έγκαιρης χρήσης αντιικών φαρμάκων σε 48 ώρες από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων (υψηλός πυρετός, ρίγη, ατονία, έλλειψη διάθεσης κλπ).


in.gr

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ-ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Νέο σχέδιο κυβέρνησης και τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια  νοικοκυριών κι επιχειρήσεων τίθεται σε εφαρμογή από την Άνοιξη.
Οι εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδος και των τραπεζών εξέφρασαν την εκτίμηση πως σε δύο μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, γύρω στον Απρίλιο, στη διάρκεια της χθεσινής πρώτης επίσημης συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, θα είναι σε θέση να δέχονται ακόμη και αιτήσεις για ρυθμίσεις δανείων.

Το σχέδιο κυβέρνησης και τραπεζών βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

1. “Ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης”: Μόλις εγκριθεί η μεθοδολογία από την τρόικα, θα ετοιμαστούν παραδείγματα ελάχιστων μηνιαίων εσόδων διαβίωσης για νοικοκυριά, αναλόγως με το μέγεθός τους. Εκτιμάται ότι αυτό θα κυμαίνεται από 600 έως 1.000 ευρώ. Οι τράπεζες θα υπολογίζουν αυτές τις δαπάνες και θα ορίζουν μικρές μηνιαίες δόσεις, οι οποίες μπορεί να μιεωθούν και πάνω από 70%. Ο δανειολήπτης θα καλύπτει πρώτα τις ανάγκες διαβίωσης και ο,τι περισσεύει θα το δίνει για τη δόση.

2. “Εναλλακτικές προτάσεις ρύθμισης δανείων”: Μία από τις ρυθμίσεις που έχουν έτοιμες οι τράπεζες είναι η επιμήκυνση κατα 10 χρόνια, από τα 75 στα 85, της ανώτατης ηλικίας του δανειολήπτη για την αποπληρωμή του δανείου, έτσι ώστε να αυξηθεί η διάρκεια του δανείου.

3. “Συνεργάσιμος δανειολήπτης”: Ενας οφειλέτης για να εναχθεί σε αυτές τις ρυθμίσεις πρέπει να είναι διαθέσιμος σε επικοινωνία με τον δανειστή, να απαντά σε ανακοινώσεις του δανειστή μέσα σε μία εβδομάδα κλπ.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό συμβούλιο, οι τράπεζες από 1.1.2015 θα πρέπει να προχωρούν σε ρυθμίσεις των δανείων με βάση αυτά τα κριτήρια.





madata.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΚΗ

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας -Δημοτική Ενότητα Μελίκης- Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης και Περιχώρων σε συνεργασία με  το «Εθνογραφικό Μουσείο Γιώργη Μελίκη», συμμετέχοντας σε αυτή την χρονική- πολιτική συγκυρία, όπως οι εκλογές, επέλεξε ως θέμα έκθεσής  του τις πολιτικές γελοιογραφίες.
Τα εγκαίνια  της έκθεσης ανοίγουν και τις εκδηλώσεις του περίφημου Μελικιώτικου καρναβαλιού και θα γίνουν το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 6.30μ.μ. στο Εθνογραφικό Μουσείο στη Μελίκη και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουλίου 2014.

Δυο σημαντικοί πολιτικοί γελοιογράφοι, ο ένας της παλιάς γενιάς και «πατριάρχης» του είδους, ο Βασίλης Χριστοδούλου, και ο άλλος κατά βάση κοινωνικός καλλιτέχνης, ο Νίκος Τερζής, της νεότερης που κάνει καριέρα στην Ευρώπη με έδρα την Στοκχόλμη. Και οι δύο στην έκθεση αυτή σε μια παράλληλη ανάγνωση-πορεία από το πενάκι στο κομπιούτερ αφηγούνται τα διαχρονικά και πάντα κακώς κείμενα της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής.

Το Εθνογραφικό Μουσείο Γιώργη Μελίκη μετά από μια σειρά σημαντικών εκθέσεων (Βάσως Κατράκη, Χρήστου Τσολάκη, καθηγητών ΑΠΘ, μάσκες από ελληνικά λαϊκά δρώμενα κ.α.) επέλεξε ως θέμα του αυτή τη φορά τις πολιτικές γελοιογραφίες.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ και πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος δημοσιογράφος Μάκης Βοϊτσίδης σε σημείωμά του για την έκθεση, αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Δεν υπάρχει πιο απαραίτητο, επίκαιρο και εύγλωττο ρεπορτάζ σε μια εφημερίδα  από αυτό της μιας έστω και μονόστηλης ασπρόμαυρης γελοιογραφίας. Οι σχεδόν πάντα σκοτεινές και υστερόβουλες προθέσεις της πολιτικής επικαιρότητας και ζωής με τα πρωτοσέλιδα και τους παχυλούς τίτλους μέσα από μία γελοιογραφία, φωτίζονται και αποκαλύπτονται στο μεγάλο κοινό σχεδόν ανάγλυφα και παραστατικά, επιβεβαιώνοντας το κλισέ μία εικόνα χίλιες λέξεις. Η γελοιογραφία ποτέ δεν σκοτώνει, όμως πυρπολεί και εγείρει συνειδήσεις και μέσα από αυτές όλα τα κακώς κείμενα που οι δημοσιογράφοι για να τα κάνουν γνωστά στο μεγάλο κοινό χρειάζονται οχτάστηλους τίτλους και πολλές πολλές λέξεις.

Οι  120.00 πολιτικές κλασικές γελοιογραφίες του κορυφαίου Βασίλη Χριστοδούλου για ογδόντα και πλέον χρόνια επηρέασαν καταλυτικά το πολιτικό μας γίγνεσθαι. Οι καλλιτεχνικές αφίσες του Νίκου Τερζή παρουσιάζουν το κοινωνικό γίγνεσθαι και την κρίση στην πολιτική μας ζωή. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό προϊόν το οποίο βρίσκει απόλυτα την εφαρμογή και προβολή του στον διαδικτυακό τόπο και στα social media. Mια εικαστική αλλά και ιστορική κατάθεση-έκθεση επίκαιρη -και ας ελπίσουμε και διαδραστική- η οποία ίσως μας αφυπνίσει και αντιδράσουμε για να αποτινάξουμε όλα τα δεινά που χρόνια τώρα μας πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.”

inveria.gr

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΤΕΥΤΛΩΝ-ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΜΑΙΟΥ Η ΠΛΗΡΩΜΗ!

Με στόχο να ξεμπλοκάρει η πληρωμή των ενισχύσεων των τευτλοπαραγωγών για το πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της τριετίας 2012-2014, εκδόθηκε τροποποιητική απόφαση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι παραγωγοί θα κληθούν να υποβάλουν αιτήσεις πληρωμής για τις ενισχύσεις που δικαιούνται για το 2012, το αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται να καταβληθούν τα αντίστοιχα ποσά. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία για το 2013.

Συμφωνα με την απόφαση, για να πληρωθούν οι καλλιεργητές την ετήσια ενίσχυση θα πρέπει να υποβάλλουν μαζί με τη δήλωση εφαρμογής (αίτηση πληρωμής ενίσχυσης) τα εξής:

α) το πρόγραμμα λίπανσης το οποίο ακολούθησαν το αντίστοιχο έτος εφαρμογής.

β) το πρόγραμμα άρδευσης το οποίο ακολούθησαν το αντίστοιχο έτος εφαρμογής (μόνο για τους δικαιούχους οι οποίοι εφαρμόζουν τη Μεθοδολογία Β).

γ) τα νόμιμα παραστατικά ΚΒΣ ή ΚφΑΣ, κατά περίπτωση (Δελτία αποστολής, τιμολόγια ή/και λοιπά παραστατικά αγοράς) των λιπασμάτων τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στα αγροτεμάχια της εκμετάλλευσης που ήταν ενταγμένα στη Δράση το αντίστοιχο έτος εφαρμογής.

δ) το Ετήσιο Σχέδιο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, στο οποίο περιγράφεται η διαχείριση των αγροτεμαχίων τα οποία πρόκειται να καλλιεργηθούν με σακχαρότευτλο το επόμενο έτος εφαρμογής συμπεριλαμβανομένων στοιχείων σχετικά με τη λίπανση και άρδευση των αγροτεμαχίων αυτών.

ε) τη βεβαίωση του αρμόδιου Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων για την ποσότητα αρδευτικού νερού που εφαρμόστηκε στα ενταγμένα στη Δράση αγροτεμάχια το αντίστοιχο έτος εφαρμογής (μόνο για τους δικαιούχους οι οποίοι εφαρμόζουν τη Μεθοδολογία Β).

στ) την «Αίτηση − Δήλωση Πληροφοριακό Δελτίο Τευτλοκαλλιέργειας» για το επόμενο έτος εφαρμογής. Εφόσον αυτή υπάρχει.

ζ) την ετήσια σύμβαση με την ΕΒΖ Α.Ε. για το έτος εφαρμογής του οποίου ο δικαιούχος αιτείται την πληρωμή, με την εξαίρεση του πρώτου έτους εφαρμογής για το οποίο η σύμβαση με την ΕΒΖ Α.Ε. έχει ήδη προσκομισθεί στο πλαίσιο της αίτησης ενίσχυσης της Δράσης.

η) την ομαδική σύμβαση με Πιστοποιητικό φορέα για το επόμενο έτος εφαρμογής, στην περίπτωση που η υφιστάμενη σύμβαση δεν καλύπτει το επόμενο έτος εφαρμογής. Ειδικότερα, οι δικαιούχοι της υπ’ αριθμ. 16228/23−11−2012 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποχρεούνται να προσκομίσουν, στο πλαίσιο της δήλωσης εφαρμογής του πρώτου έτους εφαρμογής (2012), αντίγραφο ομαδικής σύμβασης με τον Πιστοποιητικό Φορέα που να καλύπτει τουλάχιστον το δεύτερο έτος εφαρμογής (2013). Από την υποχρέωση προσκόμισης αντιγράφου της ομαδικής σύμβασης με Πιστοποιητικό φορέα για το επόμενο έτος εφαρμογής, στην περίπτωση που η υφιστάμενη σύμβαση δεν καλύπτει το επόμενο έτος εφαρμογής, εξαιρούνται οι δικαιούχοι που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς ανωτέρας βίας − εξαιρετικών περιπτώσεων του άρθρου 21 της παρούσας απόφασης.

θ) το ομαδικό Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης του AGR02 του Πιστοποιητικού Φορέα με επισυναπτόμενο κατάλογο παραγωγών, όπου περιλαμβάνεται ο δικαιούχος και τα στοιχεία των αγροτεμαχίων του. Εξαιρούνται από την υποχρέωση προσκόμισης ομαδικού Πιστοποιητικού Συμμόρφωσης AGR02 από Πιστοποιητικό φορέα για το πρώτο έτος εφαρμογής (2012), οι υποψήφιοι της υπ’ αριθμ. 16228/23−11 −2012 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, οι οποίοι καλύπτονται από το από 25/11/2013 πόρισμα της έκθεσης της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθμ. 516/120684/7−10−2013 Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

agronews.gr

Α1 ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 15/2/2014

Δείτε το  πρόγραμμα:

Καψόχωρα – Μελίκη                    
Αχιλλέας Νάουσας – Διαβατός
Νηρέας Βέροιας – Παλιό Σκυλίτσι
Ζερβοχώρι – Κλειδί
Νεόκαστρο – Μέση
Τρίκαλα – Χαρίεσσα
Άγιος Γεώργιος – Νικομήδεια
Ρεπό: ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας

Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά  από το Ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7

HΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 15/2/2014

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Θα βρεθείτε με φίλους που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε κάποιες δυσκολίες που έχετε με ένα οικογενειακό θέμα ή με ένα πρόβλημα που δεν έχει λυθεί από το παρελθόν. Πιθανόν σήμερα να πρέπει να κάνετε μια γενική εκκαθάριση σε ντουλάπια, τσάντες και συρτάρια για να βάλετε μεγαλύτερη τάξη.
Ερωτικά: Η προσωπική σας ζωή έχει κάποιες εντάσεις τουλάχιστον για σήμερα, όμως ίσως να μην είναι και τόσο τρανταχτές, αλλά περισσότερο μπορεί εσείς να τις βιώσετε μέσα σας, σκεφτόμενοι κάποια πράγματα που άλλες ημέρες τα είχατε αμελήσει. Η σχέση με Παρθένο θα χρειαστεί χρόνο και περισσότερο κατανόηση ο ένας για τον ψυχισμό του άλλου.
Καριέρα & Οικονομικά: Αφού τακτοποιήσετε κάποιες υποθέσεις που ήταν άμεσες τώρα μπορείτε να χαλαρώσετε και να μπείτε σε κάποιες λεπτομέρειες τις οποίες ίσως να μην τις καταλαβαίνετε με την πρώτη και να χρειάζεστε μεγαλύτερη εμπειρία ή υπομονή.

ΤΑΥΡΟΣ 
Γενικά: Αφού θα περάσετε την ένταση και την υπερβολή σε όλο τους το μεγαλείο, θα ηρεμήσετε σιγά-σιγά. Θα εμπεδώσετε ότι τα πάντα περνάνε ακόμα και τα πιο δύσκολα και μετά θα ψάχνετε για άμεσες και πολύ πρακτικές λύσεις. Αν καταφέρατε να ανοίξετε την καρδιά σας για ένα πρόσωπο, έχετε κάνει μεγάλα βήματα γιατί θα σπάσετε την αλυσίδα της απομόνωσης.
Ερωτικά: Είστε αρκετά επιφορτισμένοι με το τι θα πρέπει να κάνετε και με ποιο τρόπο θα φερθείτε σε έναν άλλο Ταύρο, Λιοντάρι, Σκορπιό ή Υδροχόο. Αν είστε αληθινοί και δεν έχετε πολλά ταμπού ή οργή μέσα σας θα δείτε ότι θα αλλάξουν όλα αυτά. Από το πρωί της νέας ημέρας θα φωτιστείτε με περισσότερο λογική και δεν θα έχετε τόσες έντονες τάσεις πάθους που δεν είναι πάντα θετικό.
Καριέρα & Οικονομικά: Όσοι θα κόψετε τον γόρδιο δεσμό από μια παλιά κατάσταση που σας απασχολεί και δεν σας πιάνουν συνέχεια οι ενοχές σας θα διαπιστώσετε ότι γρήγορα και πιο εύκολα θα αλλάξετε σελίδα.

ΔΙΔΥΜΟΙ 
Γενικά: Είστε στο κέντρο κάποιων θετικών αλλαγών και τον βασικό ρόλο θα τον παίξει ένας φίλος ή μια ομάδα από άτομα που σας επηρεάζουν άμεσα. Πιθανόν η αναγνώριση κάποιων κενών λόγω έλλειψης της παρούσας πραγματικότητας ίσως να σας αγχώσει κάπως παραπάνω αν το συνειδητοποιήσετε.
Ερωτικά: Η θετική στάση από έναν Υδροχόο που δεν σας προδιαθέτει μόνο για φιλία αλλά και για κάτι παραπάνω πιθανόν να σας κάνει να αφεθείτε και να μιλήσετε περισσότερο για σας. Όχι ότι δεν το συνηθίζετε αλλά τώρα θα είναι κάπως πιο εύκολο γιατί θα βρείτε ένα κομμάτι του εαυτού σας. Από την άλλη κάποιες πρακτικές υποθέσεις μπορεί να σας αφαιρέσουν αυτό το θάρρος και το πάθος αλλά χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα έχετε ενδιαφέρον. Η επαφή με Ιχθύ ίσως να είναι πιο επιφανειακή και πεζή από ό, τι περιμένατε.
Καριέρα & Οικονομικά: Καλύτερα να περιμένετε λίγο γιατί προς το παρόν μαζεύετε πληροφορίες οι οποίες σας δείχνουν ότι τα πράγματα άλλαξαν και ότι θα γίνει κάτι που θα σας βγάλει από τα σκοτάδια χωρίς όμως να σας εξασφαλίζει την επιτυχία. Για αυτό να κάνετε υπομονή μέχρι να πάρετε όλες τις γνώσεις για να έχετε συνολική εικόνα. Μια συνεργασία μπορεί να σας βγάλει από τις αυταπάτες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Γενικά: Είστε κάπως ανήσυχοι αλλά αυτό θα ξεπεραστεί μέσα στη μέρα γιατί αλλάζουν τα δεδομένα πολύ γρήγορα. Μην αφήνετε πάντως πίσω σας κενά και κυρίως με πρόσωπα που δεν καταλαβαίνετε τις συμπεριφορές τους. Καλύτερα να μιλήσετε και να εκδηλώσετε τα συναισθήματά σας.
Ερωτικά: Η προσωπικότητά σας μερικές φορές είναι τόσο καταλυτική και παρόλο που στην αρχή φαίνεστε πολύ εύκολοι, όταν σας πιάσει η ανασφάλεια ή τα ανάποδα τότε γίνεστε δύσκολοι για όλους. Αυτό χωρίς να το θέλει σας το βγάζει ένας Κριός ή ένας Υδροχόος. Όσο περνάει η ημέρα θα νιώθετε ότι έχει επέλθει η αποκατάσταση των συναισθημάτων σας οπότε δεν θα είστε τόσο πολύ αναστατωμένοι.
Καριέρα & Οικονομικά: Είναι απαραίτητη η ανανέωση αλλά και συγχρόνως η συντήρηση. Η ανανέωση έρχεται μέσα από νέα πρόσωπα, ομάδες ή ακόμα και κάποιες συνεργασίες που δεν τις καταλαβαίνετε τι τις χρειάζεστε αλλά σας τις έχουν επιβάλλει. Η σχέση με Παρθένο θα βοηθήσει να καταλάβετε περισσότερο την λογική πλευρά της συνεργασίας.

ΛΕΩΝ 
Γενικά: Η Πανσέληνος που γίνεται στον άξονα σας περίπου στις 2.00 τα ξημερώματα θα φέρει σίγουρα αναστάτωση σε όσους έχετε γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο γιατί θα καταλάβετε τις μεγάλες διαφορές και αποκλίσεις που έχετε με πρόσωπα τα οποία είναι μάλιστα πολύ κοντά σας. Όσο προχωράει η ημέρα θα βλέπετε με καλύτερο μάτι όλα τα θέματα που έχουν προκύψει.
Ερωτικά: Μπορεί να πάρετε αποφάσεις που ίσως να μην και τόσο δίκαιες για ένα κομμάτι που αφορά στην σχέση σας με έναν Σκορπιό και ίσως σχετίζεται και με κάποια οικονομικά. Αν έχετε πάντως κάποια ανασφάλεια με ένα πρόσωπο που μπορεί να είναι και Υδροχόος ίσως θα πρέπει να δουλέψετε κάπως παραπάνω την αποδοχή του.
Καριέρα & Οικονομικά: Ανακατεύεστε με πολλά θέματα και ίσως να γίνετε χίλια κομμάτια για να μπορέσετε να τα τελειώσετε. Πιθανόν να χρειαστεί να μιλήσετε παραπάνω με τα άτομα που συνεργάζεστε. Από το μεσημέρι και μετά θα δείτε ότι θα ασχοληθείτε περισσότερο με τα οικονομικά σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Κάνετε κάποιες τρέλες οι οποίες δεν αποδεικνύουν και τόσο την κανονική σας ταυτότητα αλλά ίσως ένα απωθημένο που έχετε βαθιά μέσα σας. Είναι όμως αναλαμπές τις οποίες όμως όσο περνάει η ημέρα θα τις εξισορροπήσετε περισσότερο. Να είστε λοιπόν ήσυχοι γιατί η εφηβική επανάσταση σας θα κρατήσει ώρες και όχι συνέχεια.
Ερωτικά: Η επαφή με ένα πρόσωπο που είχατε φιλική σχέση στο παρελθόν μπορεί ξαφνικά να βγει στην επιφάνεια και να σας κάνει να σκεφτείτε άλλα πράγματα για το άτομο του. Περισσότερο ερωτικά και με μεγαλύτερο πάθος τουλάχιστον από την πλευρά σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Μπορεί να είναι η ημέρα που είχατε υπολογίσει ότι θα σταματήσετε για να ξεκουραστείτε και τελικά να κάνετε τις περισσότερες και πιο ενδιαφέρουσες επαφές.


ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Είστε αρκετά ενεργοποιημένοι με στόχο να διεκδικήσετε αυτά που πιστεύετε ότι θα πρέπει να έχετε γύρω σας, κοντά σας και μέσα στην ζωή σας. Όμως από το πρωί και μετά θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε, κυρίως οι γεννημένοι το πρώτες ημέρες, ένα θέμα με απόλυτη λογική και ίσως να σταματήσετε να τροφοδοτείτε μια κατάσταση που δεν σας πηγαίνει.
Ερωτικά: Θέλετε να είστε όσο μπορείτε πιο φιλικοί με το πρόσωπο που είστε μαζί γιατί πιστεύετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα το τραβήξετε και θα είναι κοντά σας. Ίσως να υπάρχουν πολλά «γιατί» από την πλευρά του όσον αφορά σε κάποιες αποφάσεις που δεν είστε έτοιμοι να πάρετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Ενδιαφέρεστε να κάνετε κάτι που θα είναι πολύ πρωτοποριακό και όλο το συζητάτε αλλά τελικά δεν καταλήγετε. Ίσως κάποια άτομα να σας έχουν τάξει πράγματα και να σας παίρνουν χρήματα για αυτό τον σκοπό και να είστε σε μια συσκότιση που θα την ξεκαθαρίσετε αν αρχίσετε και ψάχνετε μόνοι σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Είστε αρκετά στρεσαρισμένοι αλλά με την αρχή της καινούργιας ημέρας όλα μπαίνουν στην θέση τους και οι δράκοι που μπορεί να βγήκαν από μέσα σας να πάνε τελικά για ύπνο. Σίγουρα οι φίλοι θα σας εξυπηρετήσουν σε ένα κομμάτι και θα είναι αρκετά κοντά σας.
Ερωτικά: Ίσως να σας περάσει μια μεγάλη κρίση που είχατε με ένα πρόσωπο και αν αρχίσετε να βλέπετε πιο λογικά. Για αυτό μπορεί να επανέλθετε σε σχέση με έναν Παρθένο ή με έναν Ιχθύ.
Καριέρα & Οικονομικά: Είναι ευκαιρία να αποσαφηνίσετε κάποια ερωτηματικά που είχατε μέσα στο κεφάλι σας. Ο χρόνος μπορεί να μετρήσει θετικά από εδώ και πέρα.

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Γενικά: Μετά την Πανσέληνο και κυρίως οι γεννημένοι το τρίτο και πρώτο δεκαήμερο θα χρειαστεί να βάλετε σε εφαρμογή πολλές ιδέες που ίσως να θεωρούνται και από κάποιους ιδανικές. Αλλά το ζητούμενο είναι εσείς τι πιστεύετε και τι νιώθετε. Η πρακτικότητα και η λογική σε συνδυασμό σας βοηθάει να κάνετε βήματα.
Ερωτικά: Θέλετε να περνάτε καλά και ίσως θα χρειαστεί να κάνετε την αγάπη σας πράξη σε θέματα που μπορεί να μην σας αρέσουν. Όπως πχ να ταΐσετε τον/την αγαπημένη με σούπα κουταλάκι, κουταλάκι. Και αυτό μπορεί να σας κουράζει αλλά έτσι θα έρθετε πιο κοντά και θα πάτε στην ουσία των πραγμάτων.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κάποιες υποθέσεις άλυτες και ίσως να έχετε αφήσει και πίσω κάποιους λογαριασμούς που είναι απλήρωτοι. Όλα αυτά χρειάζεται να τα συντονίσετε με γρήγορες κινήσεις για να μην χάσετε πολύτιμο χρόνο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
Γενικά: Αφού περάσατε μια μεγάλη περιπέτεια, τώρα σαν να έχουν όλα σιγήσει και είστε πολύ ανεβασμένοι και γενικά πολύ θετικά διακείμενοι σε οτιδήποτε σας αφορά άμεσα. Η προσπάθεια που κάνετε για ένα ταξίδι στο εξωτερικό σίγουρα θα πετύχει και τα διαδικαστικά θα τα φέρετε εις πέρας.
Ερωτικά: Είστε μαζί με την λογική και δεν λέτε να την εγκαταλείψετε γιατί φοβάστε μήπως και πληγωθείτε. Όμως αυτές τις ημέρες συμβαίνουν κάποια παράξενα πράγματα. Φροντίστε να μην εγκαταλείψετε τις προσπάθειες σας κυρίως με Καρκίνο, Παρθένο ή Ιχθύ.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε να λαμβάνετε και ίσως να σας το κοινοποιήσουν ακόμα και σήμερα για τις επόμενες ημέρες Η οικογένεια σίγουρα θα παίξει ένα θετικό ρόλο ή ακόμα θα σας παρακινήσει να κάνετε πράγματα που θα σας αναπτύξουν περισσότερο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Η Πανσέληνος γίνεται στον άξονά σας κι έτσι η ένταση δεν θα είναι και τόσο μεγάλη αφού ήδη θα έχει ξεφουσκώσει κάπως τις προηγούμενες ώρες. Η παρουσία του Ερμή και μάλιστα ανάδρομου στο ζώδιό σας θα σας δώσει την δυνατότητα να κάνετε συζητήσεις που ίσως να είχατε ξεκινήσει σε μια άλλη χρονική περίοδο αλλά τώρα βλέπετε ότι οι καταστάσεις είναι πιο ώριμες και πιθανόν να γίνουν και κάποιες αποκαλύψεις από την πλευρά σας.
Ερωτικά: Στόχος σας είναι να αφήσετε την προσωπική σας σφραγίδα μέσα στην σχέση που σας αφορά και τώρα θα κορυφωθεί αυτή όλη η ενέργεια με στόχο την εκπλήρωση ενός συντροφικού σκοπού. Η εξομολόγηση που θα κάνετε σε ένα πρόσωπο ίσως να μην είναι μόνο με λόγια αλλά με κάποιες αποφάσεις που θα σας κάνουν να ξεδιπλωθείτε.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες τις οποίες θα αρπάξετε άμεσα χωρίς να περιμένετε και να ψειρίζετε τι και αν θα γίνει μετά. Φροντίστε για την σταθερή ροή των πραγμάτων και μην είστε ήξεις αφήξεις στις συνεργασίες σας.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Έχετε αποσυρθεί και το μόνο που θέλετε είναι να συζητάτε με φίλους που έχετε κοινά ενδιαφέροντα και κυρίως μεταφυσικού περιεχομένου. Το να κάνετε συνέχεια τα ίδια πράγματα σας κουράζει για αυτό θέλετε για λίγο να είστε εσείς και ο εαυτός σας.
Ερωτικά: Έχετε πάρει κάποιες αποφάσεις τις οποίες προσπαθείτε να τηρήσετε αλλά μάλλον σας ξεγελάει η καρδιά σας. Η ευαισθησία σας ίσως να κρυφτεί σήμερα γιατί θα πάρετε κάποιες πρακτικές υποθέσεις στα χέρια σας και πιθανόν να ξεχαστείτε κάπως. Η επαφή με Παρθένο σας κάνει γενικά καλό. Από την άλλη το Λιοντάρι ίσως να θέλει οπωσδήποτε να είναι κοντά σας αλλά δεν έχει τον τρόπο να σας προσεγγίσει αλλά ούτε κι εσείς.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε κάπως προσεκτικοί σε επιλογές γιατί μπορεί να μην θέλετε να επενδύσετε ακόμα και με το συναίσθημά σας σε μια δουλειά που τελικά ίσως να μην σας ταιριάζει. Καλό είναι να ακούσετε αυτό που έχουν να σας πουν και άποια πρόσωπα που είναι περισσότερο πρακτικά από εσάς.


astrology.gr

ΠΟΙΑ ΕΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΣΕΞ;



Στο μικροσκόπιο των ερευνητών αυτή την φορά μπήκαν τα σημεία που προτιμούν να κάνουν σεξ τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες. Το περίεργο για τους ειδικούς ήταν ότι ένα ποσοστό που αγγίζει το 77% προτιμά το κρεβάτι του.

Αναλυτικότερα έρευνα που έγινε σε 1.000 εθελοντές στη Γερμανία για λογαριασμό γερμανικού τηλεοπτικού σόου, έδειξε ότι η πλειοψηφία των ανδρών και των γυναικών, σε ποσοστό 77%, προτιμά να κάνει σεξ σε γνώριμο σημείο όπως είναι αυτό του υπνοδωματίου του.

Ένα ακόμη σημείο που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις είναι το μπάνιο αφού ένα ποσοστό που αγγίζει το  20% προτιμά να συνευρίσκεται ερωτικά στο ντους.
Ένα ποσοστό που φτάνει το 9% προτιμά να κάνει σεξ στο αυτοκίνητο

στο ασανσέρ

Βέβαια δεν λείπουν και εκείνα τα ζευγάρια που εμπνέονται μέσα στο στενό χώρο των την ασανσέρ .
Μερικά τετραγωνικά μέτρα είναι αρκετά για  να εμπνεύσουν απρόσμενες ερωτικές επαφές.

στο γραφείο

Όπως προέκυψε από την έρευνα ένα ποσοστό που αγγίζει το 1% προτιμά τις ερωτικές του επαφές τρίτου τύπου να γίνονται στο χώρο της δουλείας.
Παρά το ρίσκο της υπόθεσης οι συμμετέχοντες στην έρευνα το έβρισκαν ιδιαίτερα ερεθιστικό .

Ένα ακόμη άκρως ενδιαφέρον συμπέρασμα που προέκυψε από την έρευνα είναι ότι οι Γερμανοί κάνουν σεξ τουλάχιστον μια  φορά την εβδομάδα κατά προτίμηση  Σάββατο.






iatropedeia.gr

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΓΔΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓ.ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ(ΒΙΝΤΕΟ)

Με τα απολύτως απαραίτητα έμεινε νεαρή Ελληνίδα τραγουδίστρια και «ανέβασε» το αισθησιακό βίντεο στο Ίντερνετ.



Ο λόγος για την Helena, την τραγουδίστρια που γνωρίσαμε μέσα από το κομμάτι «Υπερβολές», η οποια βρήκε έναν ξεχωριστό τρόπο να ευχηθεί τα «χρόνια πολλά» στους  ερωτευμένους.



Με καρδούλες ζωγραφισμένες στο σώμα και τυλιγμένη στα λευκά της σεντόνια, η τραγουδίαστρια ερμηνεύει το «My Kind of Love» της Emeli Sande.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΒΟΛΕΙ ΑΙΓΙΝΙΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Θεσσαλονίκη, 14 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοινώνεται ότι, έπειτα από αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, χθες (13.02.2014) εκδόθηκε απόφαση από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Ιωάννη Ανδριανό, σύμφωνα με την οποία, απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΦΠ και διάθεσης εισιτηρίων σε αυτούς στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αιγινίου, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα πετοσφαίρησης της 19.02.2014 μεταξύ των ομάδων ΜΑΣ ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ για την 2η αγωνιστική της Γ΄ φάσης Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών 2013-2014, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΝΑΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ


9 βήματα για να ξεκινήσετε έναν βιολογικό κήπο


Αν και στις μεγάλες πόλεις δεν είναι εύκολο να φτιάξετε το δικό σας κήπο, υπάρχουν πολλές δυνατότητες για να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μπορείτε να φτιάξετε έναν βιολογικό κήπο στο σπίτι σας, εξοικονομώντας χρήματα για τις μελλοντικές σας αγορές και ταυτόχρονα φροντίζοντας για το περιβάλλον. Σας παρουσιάζουμε εννιά βήματα για να ξεκινήσετε έναν βιολογικό κήπο.
9 βήματα για να ξεκινήσετε έναν βιολογικό κήποΥγειές χώμα
Απαραίτητο για έναν βιολογικό κήπο είναι και το υγειές χώμα, όπου και θα φυτρώσουν τα φυτά σας. Αυτό οφείλετε να το προσέξετε καθώς το χώμα είναι υπεύθυνο για όσα θρεπτικά συστατικά θα λάβει η παραγωγή σας. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε ειδικούς για το χώμα που θα πάρετε, αλλά και να προσθέσετε μη χημικές θρεπτικές ουσίες, όπως χούμους ή κομποστοποιημένο λίπασμα (κοπριά) από φυτοφάγα ζώα.
Κομποστ
Από τα καλύτερα που προτείνεται να κάνετε για τον βιολογικό σας κήπο, είναι να προσθέσετε κομπόστ. Θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των καλλιεργειών σας και στην προστασία από ζιζάνια. Υπάρχουν κάδοι κομποστοποίησης σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα, από όπου μπορείτε να πάρετε το παραγόμενο κομπόστ.
Επιλογή καλλιέργειας
Πρέπει να επιλέξετε τους κατάλληλους σπόρους. Πρέπει να είναι ευδόκιμοι στο συγκεκριμένο τόπο. Για παράδειγμα είναι πολύ δύσκολο να φυτέψετε φράουλες σε ξερό κλίμα. Το κλίμα, ο ήλιος και η υγρασία παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Μπορείτε να ζητήσετε και τη βοήθεια γεωπόνων για τις επιλογές σας.
9 βήματα για να ξεκινήσετε έναν βιολογικό κήποΦύτεμα
Αφού κάνετε την επιλογή των φυτών ή των καρπών που θα έχει ο κήπος σας, πρέπει να τα φυτέψετε κατάλληλα. Για παράδειγμα, για τα λουλούδια και τα βότανα προτιμούνται τα υπερυψωμένα παρτέρια. Αντίθετα, φυτέψτε τα λαχανικά σας σε σειρές, ώστε να υπάρχει χώρος για ανάπτυξη.
Πότισμα
Με το χέρι ή με ποτιστικό σύστημα, ποτίστε τα φυτά σας το πρωί, ώστε να το απορροφήσουν στο μέγιστο. Ρίχνετε το νερό στις ρίζες και όχι επάνω στο φυτό. Ποτίζετε περίπου 1-2 φορές την εβδομάδα. Εάν θέλετε να είστε τελειομανείς, μπορείτε να τα ποτίζετε με φιλτραρισμένο νερό.
Ξεχορτάριασμα
Για έναν προσεγμένο κήπο, οφείλετε να το κάνετε ΚΑΙ αυτό. Ξεχορταριάστε με το χέρι, χωρίς να χρησιμοποιήσετε χημικά ή σπρέι. Μπορείτε να ρίξετε οργανική λίπανση στα παρτέρια σας για να αποφύγετε το ξεχορτάριασμα ή να τοποθετήσετε ύφασμα ανάμεσα στα φυτά.
9 βήματα για να ξεκινήσετε έναν βιολογικό κήποΖιζάνια
Άλλα ωφέλιμα και άλλα όχι για τον κήπο σας. Για να τα προλάβετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικά έλαια όπως citronella, lemongrass ή ακόμα και το ινδικό έλαιο Neem που είναι από τα πιο ισχυρά ζιζανιοκτόνα.
Συγκομιδή
Αφού έχετε επιτύχει όλα τα παραπάνω, απαραίτητο είναι να ξεχορταριάσετε προσεκτικά και σωστά τα λαχανικά και τα βότανά σας. Οφείλετε να ελέγχετε τον κήπο σας για τις καλύτερες ώρες συγκομιδής. Αφού τα συλλέξετε, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε με διάφορους τρόπους (π.χ. κατάψυξη).

πηγη:flowmagazine.gr(Aκης αδαμοπουλος)

ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ Η ΓΝΩΣΤΗ ΦΡΑΣΗ " ΤΟ ......ΣΕΡΝΕΙ ΚΑΡΑΒΙ ";

Πώς βγήκε η γνωστή φράση "το... σέρνει καράβι";
Στην αρχαία Ελλάδα, πριν τη διάνοιξη της διώρυγας της Κορίνθου, οι ναυτικοί προκειμένου να αποφύγουν τον γύρο της Πελοποννήσου, κατέφευγαν στη μέθοδο της διόλκησης. Δηλαδή της ρυμούλκησης των πλοίων στο στενό τμήμα γης του ισθμού, με τη βοήθεια κορμών δέντρων. Η διαδικασία αυτή ήταν κουραστική και χρονοβόρα. Οι ναυτικοί όμως την προτιμούσαν, καθώς ο περίπλους της Πελοποννήσου απαιτούσε περισσότερο χρόνο. Υπήρχε όμως και άλλος λόγος. Η Κόρινθος ήταν διάσημη, πέρα από τα εργαστήρια αγγείων και κρανών, και για τα «ιερά της Αφροδίτης». Επρόκειτο για οίκους ανοχής, που εξυπηρετούσαν κάθε είδους ερωτική επαφή. Οι οίκοι αυτοί ήταν τόσο διάσημοι σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο (χάρη στις ιστορίες των ναυτικών βέβαια), όσο και το Άμστερνταμ σήμερα, με τις «βιτρίνες του έρωτα». Έτσι λοιπόν, όταν έσερναν τα καράβια στην στεριά, παράλληλα είχαν και το χρόνο να βρεθούν με τις ιερόδουλες. Το εντυπωσιακό είναι, ότι η φράση άντεξε πολλές χιλιάδες χρόνια, παρά το γεγονός ότι στην Κόρινθο, εδώ και πολλούς αιώνες, ούτε καράβια σέρνουν, ούτε υπάρχουν ιερά του έρωτα.

apospasma.gr

Η ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ,ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ!

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ πρέπει να υιοθετήσουν μια νέα στρατηγική στο θέμα της κάνναβης, δηλώνει ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, η χώρα του οποίου νομιμοποίησε -υπό αυστηρούς όρους- τη χρήση.

«Οι πλούσιες χώρες του πλανήτη πρέπει να περιορίσουν την παράνομη διακίνηση με άλλους τρόπους πέρα από την καταστολή» δήλωσε ο 78χρονος πρόεδρος.

«Οι βιομηχανικά ανεπτυγμένες κοινωνίες πρέπει να αλλάξουν. Για μια μικρή χώρα είναι εύκολο να πειραματιστεί με το θέμα, αλλά πιο βατό για μια πλούσια χώρα γιατί έχει την οικονομική δυνατότητα.

» Οποιαδήποτε από τις πολιτείες των ΗΠΑ είναι πιο σημαντική σε μέγεθος και οικονομική ισχύ από την Ουρουγουάη. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι πιο τίμιο και ανοικτό. Το να αρνείσαι το θέμα είναι σαν μια κυρία που αρνείται να ομολογήσει ακόμα και στον εαυτό της τις μικρές της αμαρτίες.»

Ο πρόεδρος αναγνωρίζει ότι μοιραία η παρανομία θα συνεχιστεί. «Ο καταναλωτής μπορεί πάντα να βρει αυτό που θέλει στην μαύρη αγορά. Όμως η επίθεση στη μαύρη αγορά μπορεί να γίνει μέσω της ίδιας της αγοράς. Αυτό θα την επηρεάσει» εξήγησε.

Όσο για το αν η νομιμοποίηση της κάνναβης είναι σε τελική ανάλυση επικίνδυνη, ο Μουχίκα δηλώνει: «Προσπαθούμε να χαράξουμε μια πορεία από τις εμπειρίες που φτάνουν σε εμάς. Αρκετοί θα ισχυριστούν ότι δεν πρέπει να πειραματιζόμαστε. Αλλά αυτό είναι που οδηγεί στην αποτυχία.»

Πριν από λίγες μήνες πέρασε από το Κογκρέσο της χώρας η νέα νομοθεσία για το θέμα της κάνναβης. Πλέον οι νόμιμοι κάτοικοι της χώρας θα μπορούν να προμηθεύονται έως 40 γραμμάρια το μήνα, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι σε ειδικούς καταλόγους.

Ενθαρρύνεται μάλιστα η δημιουργία «συνεταιρισμών», ώστε με την παραγωγή σε μεγαλύτερη κλίμακα να εκτοπιστούν οι παράνομοι καλλιεργητές.

Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ναρκωτικών της Ουρουγουάης, περίπου 120.000 από τα 3,3 εκατομμύρια κατοίκους καπνίζουν κάνναβη τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ενώ 20.000 κάνουν χρήση κάθε μέρα.


Newsroom ΔΟΛ in.gr

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τις 15 Μαρτίου, θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα του 2013 για 48.000 δικαιούχους, όπως ανέφερε ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τις υποθέσεις που εκκρεμούν.

Παράλληλα, ο κ. Βεργίνης δήλωσε ότι θα υπάρξει βελτίωση στο σύστημα, καθώς, όπως είπε, ο ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα, μπαίνοντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr) και πληκτρολογώντας το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής του, να δει αν έχει γίνει δεκτή η αίτησή του για οικογενειακό επίδομα ή όχι, όπως, επίσης και τι πρόβλημα υπάρχει και τι πρέπει να κάνει.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:




aftodioikisi.gr

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ:ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ "ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ"

Προειδοποιήσεις για τους επονομαζόμενους «απατεώνες του έρωτα» εξέδωσε το FBI προς τους χρήστες του Διαδικτύου και ειδικά όσους, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, θα επισκεφτούν ιστοσελίδες διαδικτυακών γνωριμιών.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κάθε χρόνο τέτοια ημέρα δέχεται χιλιάδες καταγγελίες για «ρομαντικές απάτες», στις οποίες οι απατεώνες στοχεύουν συγκεκριμένα μοναχικά άτομα, που αναζητούν συντρόφους μέσω του Ιντερνετ. Κατά μέσο όρο, κάθε θύμα διαδικτυακής απάτης ζημιώνεται 4.187 δολάρια.
«Στην πραγματικότητα, ο διαδικτυακός φίλος ή φίλη είναι συνήθως μέλος εγκληματικής συμμορίας, που ακολουθεί έτοιμο γραπτό σενάριο, αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του FBI.
Οι «απατεώνες του έρωτα» δρουν συνήθως ως εξής: Αρχικά εκφράζουν ενδιαφέρον μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος. Μπορεί επίσης να αποστείλουν μια φωτογραφία (ψεύτικη βέβαια) κι ένα μίνι βιογραφικό τους για να δείξουν ότι ενδιαφέρονται. Επί εβδομάδες ή και μήνες ακόμα, θα φροντίσουν να υπάρχει μεταξύ σας επικοινωνία. Μπορεί επίσης να στείλουν λουλούδια ή κάποιο δώρο. Και κάποια στιγμή ο νέος «φίλο/η» θα ζητήσει χρήματα. Ποτέ όμως δεν θα επιδιώξει να συναντηθεί μαζί σου». Σύμφωνα με το FBI, οι «απατεώνες του έρωτα» συνήθως ζουν στο εξωτερικό.
«Οι συγκεκριμένοι απατεώνες ψάχνουν σε chat rooms, ιστοσελίδες γνωριμιών και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αναζητώντας τα θύματά τους. Αν και η μεγαλύτερη ομάδα θυμάτων είναι 40 ετών και πάνω, χωρισμένοι ή χήροι, ανάπηροι και συχνά ηλικιωμένοι, κάθε δημογραφική κατηγορία κινδυνεύει από τέτοιες απάτες», καταλήγει η έκθεση.
Πώς να αναγνωρίσετε έναν διαδικτυακό απατεώνα του online dating
O διαδικτυακός σας συνοδός μπορεί να ενδιαφέρεται μόνο για τα χρήματά σας όταν:
Σας πιέζει να αφήσετε την ιστοσελίδα γνωριμιών όπου γνωριστήκατε και να επικοινωνείτε μέσω των προσωπικών σας email ή μέσω του instant messaging.
Σας εκφράζει αμέσως συναισθήματα αγάπης.
Σας στέλνει φωτογραφία του/της, η οποία μοιάζει να είναι βγαλμένη από περιοδικό.
Υποστηρίζει ότι είναι από τη χώρα σας αλλά εργάζεται ή ταξιδεύει στο εξωτερικό.
Προγραμματίζει να σας συναντήσει αλλά τελευταία στιγμή ένα τραγικό περιστατικό καθιστά τη συνάντησή σας αδύνατη.
Σας ζητάει να του δανείσετε χρήματα για διάφορους λόγους (εισιτήρια, επείγουσα ιατρική περίθαλψη, λογαριασμούς ξενοδοχείου, νοσοκομείου, οικονομική κατάρρευση κλπ.)


ΠΗΓΗ: newsbomb

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ : ΟΙ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΓΟΝΕΑ!

Δώστε μια μεγάααλη δόση αγάπης.   Αλήθεια, κανείς δεν έπαθε τίποτα επειδή του έδωσαν πολλή αγάπη!  Το πρόβλημα προκύπτει όταν η αγάπη δε συνοδεύεται από όρια στη συμπεριφορά του παιδιού, ή όταν ο γονιός καλύπτει δικές του ανασφάλειες και παρέχει στο παιδί υλικά αγαθά στο όνομα της αγάπης.
Δώστε το καλό παράδειγμα. Τι είδους συμπεριφορές θέλετε να καλλιεργήσετε στο παιδί σας;  Κοιταχτείτε στον καθρέφτη και απαντήστε με ειλικρίνεια αν εσείς οι ίδιοι πράγματι έχετε τις ανάλογες συμπεριφορές.  Είτε πρόκειται για την επιθυμία σας να έχει το παιδί σας καλές φιλίες, να είναι αθλητικό ή να έχει υγιεινή διατροφή, θα πρέπει να προσέξετε τι παράδειγμα του δίνετε εσείς με τις πράξεις σας.
Δώστε το παρόν στη ζωή του παιδιού σας. Αυτό δε σημαίνει να κάνετε τα μαθήματα του παιδιού σας ή να το κατασκοπεύετε!  Σημαίνει ότι θα πρέπει να ξανασκεφτείτε τις προτεραιότητές σας, να κάνετε κάποιες αλλαγές ή θυσίες αν αυτό απαιτείται.  Δίνω το παρόν σημαίνει ότι, ανάλογα με την ηλικία του, πηγαίνω το παιδί μου σε πάρτι, έχω ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους δασκάλους του, πηγαίνω στις σχολικές εκδηλώσεις του, ξέρω τι του αρέσει και τι όχι, και δίνω συναισθηματικά το παρόν στη ζωή του.
Δώστε προσοχή στο είδος ανατροφής που χρειάζεται το παιδί σας. Σε ποια ηλικία είναι το παιδί σας;  Τι ανάγκες έχει;  Ποια είναι η προσωπικότητά του ή κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του;  Χρειάζεται να λάβετε όλα τα παραπάνω υπόψη για να προσαρμόσετε το στυλ της ανατροφής στις ανάγκες του παιδιού.  Το τρίχρονο που λέει όλη την ώρα ‘όχι’ και θέλει να τα κάνει όλα μόνο του έχει κίνητρο να μάθει να χρησιμοποιεί την τουαλέτα και να ανεξαρτητοποιηθεί.  Αντίστοιχα, το 13χρονο που έχε περιέργεια και κάνει ερωτήσεις στην τάξη σας αμφισβητεί και σας αντιμιλά, ως κομμάτι αυτής της φάσης διανοητικής και ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης.
Δώστε και εφαρμόστε συγκεκριμένους κανόνες. Βάλτε όρια στο τι είναι αποδεκτό και τι όχι, θεσπίστε βασικούς κανόνες στην οικογένεια και εφαρμόστε τους.  Είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε το παιδί σας να έχει καλή συμπεριφορά και να μάθει να λειτουργεί μέσα στην ομάδα της οικογένειας. Μην κάνετε ‘εκπτώσεις’ σε θέματα ασφάλειας, ειδικά καθώς το παιδί μεγαλώνει και πάει στο γυμνάσιο.  Οι κανόνες και τα όρια βοηθούν στο να αποκτήσει το παιδί αυτοέλεγχο.
Δώστε στο παιδί σας την ευκαιρία να γίνει ανεξάρτητο. Το παιδί χρειάζεται να νιώθει ότι κατευθύνει το ίδιο τη ζωή του.  Αυτό επιτυγχάνεται με το να γίνει σταδιακά ανεξάρτητο.  Ειδικά στην Ελλάδα υπάρχει η κακώς εννοούμενη φροντίδα, όπου η μητέρα φροντίζει κάθε ανάγκη του παιδιού πριν καν παρουσιαστεί, και ο πατέρας ή μητέρα λύνει όλα τα προβλήματα του παιδιού πριν αυτό προσπαθήσει μόνο του.  Χωρίς αυτοέλεγχο και χωρίς την αίσθηση της κατεύθυνσης στη ζωή δεν υπάρχει προσωπική επιτυχία.  Έπειτα, να θυμάστε ότι η ανεξαρτησία δεν είναι ούτε ανυπακοή ούτε επαναστατικότητα.
Δείξτε συνέπεια. Να είστε συνεπείς σε αυτά που λέτε και αυτά που κάνετε.  Τηρήστε τους κανόνες που έχετε θέσει, γιατί αν κάθε λίγο έχετε και μία εξαίρεση στον κανόνα ή αν μερικές φορές τηρείτε τους κανόνες αλλά άλλες φορές όχι το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι κακή συμπεριφορά από μέρος του παιδιού σας και το λάθος θα είναι όλο δικό σας!
Αποφύγετε τη σκληρή πειθαρχία. Ποτέ μα ποτέ δε χτυπάμε τα παιδιά!  Αντίστοιχα, η λεκτική ή συναισθηματική κακοποίηση απαγορεύονται αυστηρά!  Μερικές φορές οι γονείς πιστεύουν ότι αν μιλήσουν άσχημα στο παιδί τους θα το συνετίσουν ή ότι θα καταλάβει καλύτερα.  Αυτό δε λειτουργεί.  Το παιδί αντιλαμβάνεται ότι ο γονιός δεν το αγαπάει και μαθαίνει ότι χειριζόμαστε ανθρώπους και καταστάσεις με θυμό και νεύρα.   Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να διαμορφώσει κανείς σωστή συμπεριφορά, όπως οι φυσικές συνέπειες των πράξεων, αλλά και η θετική ενίσχυση (που τα συζητάω σε άλλα άρθρα).
Εξηγήστε τους κανόνες και τις αποφάσεις σας.  Μην πέσετε στην παγίδα που πέφτουν οι περισσότεροι γονείς και το παρακάνουν στις εξηγήσεις με τα μικρά παιδιά, ενώ αντίθετα δεν εξηγούν αρκετά πράγματα στους προεφήβους και τους εφήβους. Μη ξεχνάτε ότι στην προεφηβεία και την εφηβεία το παιδί μπορεί να έχει αναπτυγμένο σώμα και λεκτική ικανότητα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι αντίστοιχα θέτει σωστές προτεραιότητες, έχει την κρίση και την εμπειρία που έχει ένας ενήλικας, επομένως χρειάζεται εξηγήσεις και καθοδήγηση
Φερθείτε με σεβασμό στο παιδί σας. Ειδικά μάλιστα αν το παιδί σας τυχαίνει να μην είναι σαν κι εσάς, δε θα πρέπει να το πολεμήσετε για να αλλάξει.  Φερθείτε στο παιδί με σεβασμό: μιλάτε του όμορφα, αναγνωρίστε την προσωπικότητά του, τις επιθυμίες του, αλλά και αυτά που δεν του αρέσουν ή φοβάται.  Ειδικά στην εφηβεία οι γονείς προτρέχουν να ακυρώσουν αυτά που αρέσουν στα παιδιά από άποψη ντυσίματος, μουσικής, διασκέδασης, κλπ.  Με αυτό τον τρόπο όμως δε σέβονται τις απόψεις του παιδιού τους και αποξενώνονται από αυτό. Μη ξεχνάτε ότι το πώς σχετίζεστε εσείς με το παιδί σας δημιουργεί τη βάση πάνω στην οποία θα σχετιστεί το παιδί με άλλους στην υπόλοιπη ζωή του.

.boro.gr

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤ' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΑΣΤΑΝΟΔΑΣΟΥΣ


Κατά προτεραιότητα σε κατ’ επάγγελμα αγρότες που κατοικούν κοντά στα δάση με καστανιές θα παραχωρούνται καστανοτεμάχια προς εκμετάλλευση. Αυτό προβλέπει το υπό διαμόρφωση νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με τα δασικά οικοσυστήματα.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 7, που τροποποιεί το αρθρ. 66 του ν. 998/79, όπως ισχύει μετά την
αντικατάσταση του από το άρθρο 16 του ν. 1734/1987 μπορεί να παραχωρηθεί αντί τιμήματος χρήσης, το δικαίωμα της δενδροκομικής εκμετάλλευσης καστανιών σε μόνιμους κατοίκους του οικείου ΟΤΑ, κατά προτεραιότητα δε, σε κατ’ επάγγελμα γεωργούς ή κτηνοτρόφους.

Ο δικαιούχος προβαίνει σε περιποίηση των καστανοδένδρων, σε εμβολιασμούς αυτών, σε καθαρισμό της άγριας βλάστησης, σε συμπληρωματικές φυτεύσεις καστανοδένδρων και σε άλλα δασοκομικά ή διαχειριστικά μέτρα, σύμφωνα με τους όρους της παραχώρησης κατόπιν μελέτης συνταγμένης από δασολόγο.

Στο κείμενο που τέθηκε σε διαβούλευση και δεν ξαναμένεται να έχει σημαντικές αλλαγές, η επίμαχη διάταξη ανέφερε τα εξής:

Άρθρο 7

Δενδροκομική εκμετάλλευση καστανοτεμαχίων 1. Οι παρ.1 και 2 του άρθρου 66 του ν. 998/1979, όπως ισχύει, αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«1. Επί καστανοτεμαχίων που βρίσκονται μέσα σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις ή σε δημοτικές ή διακατεχόμενες δασικού χαρακτήρα εκτάσεις, εξαιρουμένων των κατηγοριών β της παρ. 1 του άρθρου 4 του παρόντος νόμου, και στα οποία φύονται περισσότερα των 5 κατά στρέμμα εξημερωμένων ή μη καστανοδένδρων, μπορεί να παραχωρηθεί αντί τιμήματος χρήσης το δικαίωμα της δενδροκομικής εκμετάλλευσης αυτών σε μόνιμους κατοίκους του οικείου ΟΤΑ, κατά προτεραιότητα δε, σε κατ’ επάγγελμα γεωργούς ή κτηνοτρόφους.

2. Ο δικαιούχος προβαίνει σε περιποίηση των καστανοδένδρων, σε εμβολιασμούς αυτών, σε καθαρισμό της άγριας βλάστησης, σε συμπληρωματικές φυτεύσεις καστανοδένδρων και σε άλλα δασοκομικά ή διαχειριστικά μέτρα, σύμφωνα με τους όρους της παραχώρησης κατόπιν μελέτης συνταγμένης από δασολόγο. Σε περίπτωση μη τήρησης των όρων αυτών κηρύσσεται έκπτωτος και επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο αναγόμενο σε 3.000 ευρώ ανά στρέμμα».

2. Οι παρ. 3 και 4 του άρθρου 66 του Ν. 998/1979 καταργούνται

agronews.gr