ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Στη Βουλή φέρνει oΝότης Μαριάς τις διαμαρτυρίες των αγροτών για τη διάλυση του πρωτογενή τομέα και το ξεπούλημα της αγροτικής γης που επιχειρείται από το νέο τρόπο φορολογίας τους, όπως αναφέρει.
Ο Βουλευτής κατέθεσε αναφορά επισυνάπτοντας την σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Οργάνωσης Ιεράπετρας «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοτικής Οργάνωσης Ιεράπετρας «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», στόχος της Τρόικας και όσων την υπηρετούν, είναι η διάλυση του πρωτογενή μας τομέα και το ξεπούλημα της αγροτικής γης, όπως επιχειρείται μέσα από το νέο τρόπο φορολογίας των αγροτών.
Οι αγρότες είναι σύμφωνοι με τη φορολογία, εφόσον αυτή στηρίζεται στην αρχή της δικαιοσύνης και είναι ανάλογη με την πραγματική φοροδοτική τους ικανότητα.
Η Δημοτική Οργάνωση Ιεράπετρα «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» καλεί όλους τους Λασιθιώτες να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών και ζητούν την αναβολή εφαρμογής της νέας φορολογίας για ένα χρόνο, δηλαδή:
Α) της διάταξης περί βιβλίων εσόδων εξόδων
Β) της παραγράφου 3 του άρθρου 29 του νόμου 4172/2013 και
Γ) την άμεση έναρξη θεσμικού και συγκροτημένου διαλόγου Εθνικού επιπέδου, για τον συνολικό επαναπροσδιορισμό της φορολογίας αγροτών.

candianews.gr