ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΛΗΓΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ!

Αν λήξει το γιαούρτι, μη βιαστείτε να το πετάξετε.
Ρίξτε το μέσα στην λεκάνη της τουαλέτας και...
αφήστε το όλη νύχτα.
Το γιαουρτάκι σας θα ανανεώσει τα καλά βακτήρια, οι οσμές θα εξαφανιστούν και αν με τη βούρτσα δοκιμάσετε να καθαρίσετε το πουρί που τυχόν έχει δημιουργηθεί … θα χαρείτε με το αποτέλεσμα.





πηγή: gr.news.yahoo.com

ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ

Δραστική επίδραση στη δομή της αγροτικής οικονομίας της χώρας είχαν οι τρεις δεκαετίες εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρώπης στην Ελλάδα.



Οι αγρότες στράφηκαν σαφώς προς τα επιδοτούμενα προϊόντα εγκαταλείποντας ακόμα και παραδοσιακές ελληνικές καλλιέργειες όπως τα όσπρια ή τα κτηνοτροφικά φυτά, με αποτέλεσμα οι διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού να καλυφθούν με μεγάλη αύξηση των εισαγωγών. Χαρακτηριστικά, στη Θεσσαλία ξεριζώθηκαν πολλές εκτάσεις με αμυγδαλιές προκειμένου να φυτευτεί βαμβάκι, το βασικό προϊόν του οποίου η καλλιέργεια αυξήθηκε δραματικά μετά το 1981 λόγω φυσικά της μεγάλης επιδότησης που έφτανε τρεις φορές πάνω από την εμπορική τιμή του προϊόντος.

«Η εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην Ελλάδα είχε επιπτώσεις στη δομή της γεωργικής παραγωγής με αποτέλεσμα να υστερεί η χώρα σε επάρκεια τροφίμων και να αναγκάζεται να κάνει μεγάλες εισαγωγές. Παράλληλα, υποχώρησε το θέμα της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και δεν υπήρξε χωροταξικός σχεδιασμός των εκτάσεων που χρησιμοποιούνται για καλλιέργεια», λέει ο κ. Σταμάτης Σεκλιζιώτης, διδάκτωρ γεωπόνος, βοηθός ακόλουθου γεωργικών θεμάτων στην αμερικανική πρεσβεία.

«Αφησαν» τα όσπρια

Χαρακτηριστικά, τα όσπρια που καλλιεργούνταν παραδοσιακά στην Ελλάδα σιγά σιγά εγκαταλείφθηκαν καθώς η καλλιέργειά τους δεν επιδοτούνταν από την Ε.Ε. Ετσι ενώ το 1961 παράγονταν 12.586 τόνοι φακές και το 1981 8.451 τόνοι, το 2011 η παραγωγή έπεσε στους 2.856 τόνους. Και το 1961 αντίστοιχα παράγονταν 13.365 τόνοι ρεβίθια, το 1981 12.694 τόνοι και το 2011, 2.200 τόνοι. Από τα πέρατα της Γης εισάγουμε όσπρια για να φτιάξουμε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές. Φασόλια από την Κίνα, μαυρομάτικα από το Περού και τη Μαδαγασκάρη, φακές από τον Καναδά, ρεβίθια από το Μεξικό και την Τουρκία, κουκιά από τη Συρία.

Ακόμα ένα παραδοσιακό ελληνικό προϊόν, ο χαλβάς -όπως και το ταχίνι- παράγεται κυρίως με εισαγόμενο σουσάμι. Μόλις 33 τόνοι ήταν η παραγωγή ελληνικού σουσαμιού το 2011 σε σύγκριση με το 1981 (1.572 τόνοι) και το 1961 (6.374 τόνοι).

Και η παραγωγή ξηρών καρπών όμως σιγά σιγά έφθινε, καθώς αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια Αιγίνης κ.ά. έμειναν εκτός επιδότησης. Ενδεικτικά, σήμερα εισάγουμε καρύδια από την Καλιφόρνια, τη Γεωργία αλλά και τη Μολδαβία, αν και τα καρύδια είναι η μόνη καλλιέργεια ξηρών καρπών που έχει σημειώσει αύξηση τα τελευταία χρόνια.

«Είναι επίσης προβληματικό ότι εισάγουμε το μεγαλύτερο ποσοστό των ζωοτροφών που χρησιμοποιούμε, κυρίως σόγια. Αν σκεφτούμε ότι η ζωοτροφή αποτελεί το 80% του κόστους της παραγωγής κρέατος καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν όλες αυτές οι εισαγωγές για την κτηνοτροφία μας», τονίζει ο κ. Σεκλιζιώτης. Ενα από τα βασικά κτηνοτροφικά φυτά (που καλλιεργείται δηλαδή για ζωοτροφή) είναι ο σόργος και μόνο 84 τόνοι σόργου καλλιεργήθηκαν το 2011 σε σχέση με 1.198 τόνους το 1981 και 8.775 τόνους το 1961. «Την ίδια στιγμή που τα αποξηραμένα φρούτα παγκοσμίως είναι περιζήτητα, εμείς έχουμε πολύ μικρή παραγωγή αφήνοντας την Τουρκία να κυριαρχεί», προσθέτει ο γεωπόνος.

Μειώθηκαν τα λεμόνια

Σημαντικότατη πτώση έχει και η εγχώρια παραγωγή λεμονιών, που από 216.874 τόνους το 1981 έπεσε στους 70.314 το 2011. Φυσικά, οι ανάγκες καλύπτονται με εισαγωγές. Η συνολική παραγωγή εσπεριδοειδών της χώρας δεν έχει μειωθεί ιδιαίτερα (997.205 τόνοι το 1981 και 938.866 τόνοι το 2011), αλλά όπως εξηγεί ο κ. Σεκλιζιώτης, οι ποικιλίες πορτοκαλιού που καλλιεργούμε αφορούν κυρίως την εσωτερική αγορά και δεν είναι κατάλληλες για εξαγωγές.

Η παραγωγή ντομάτας, από την άλλη, δείχνει να έχει μια σημαντική αύξηση, αλλά πρόκειται κυρίως για ποσότητες βιομηχανικής ντομάτας που επίσης ήταν επιδοτούμενο προϊόν.
Ο κ. Σεκλιζιώτης τονίζει ότι η Ελλάδα διαθέτει πολλά διαφορετικά μικροκλίματα και θα μπορούσε να έχει ένα μωσαϊκό πολλών μικρών καλλιεργειών εφόσον όμως κάποιος έκανε τον κόπο να ασχοληθεί και να δώσει κατευθύνσεις.

Στροφή των νέων στη γεωργία
Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται ένα αυξημένο ενδιαφέρον για την αγροτική παραγωγή, κυρίως από νέους ανθρώπους που αναζητούν μια διέξοδο στην ανεργία και την οικονομική κρίση.

Σε δημοσκόπηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το 19,3% των ερωτώμενων είχε απαντήσει ότι έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να μετοικήσει από τα αστικά κέντρα (Αθήνα - Θεσσαλονίκη) στην επαρχία.

Το 43,5% όσων σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχει πτυχίο Πανεπιστημίου, το 25,9% έχει κάνει μεταπτυχιακό και το 4,1% έχει και διδακτορικό τίτλο.

Περίπου οι μισοί (ποσοστό 47,6%) από εκείνους που σχεδιάζουν την αποχώρησή τους από την πόλη θα ήθελαν να δουλέψουν στον αγροτικό τομέα, όμως όχι μόνο στο επίπεδο της παραγωγής αλλά και σε όλη την αλυσίδα, στη συσκευασία και τη διάθεση των προϊόντων.

Η ελιά και το ελαιόλαδο είναι η πρώτη επιλογή όσον αφορά τη γεωργία, πιθανότατα γιατί μεγάλο ποσοστό των κατοίκων των πόλεων διαθέτει ακόμα ελαιόδεντρα. Αντίστοιχα μεγάλο ποσοστό ενδιαφερομένων προτιμά τις βιολογικές καλλιέργειες, καθώς θεωρεί ότι θα έχουν ένα αυξανόμενο ποσοστό πωλήσεων.

www.kathimerini.gr

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 5/4/2014

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Θέλεις να περάσεις καλά και για αυτό δεν παίρνεις και πολύ στα σοβαρά όλα τα άσχημα ή τα δύσκολα που μπορεί να υπάρχουν γύρω σου. Ίσως αυτός να είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείς από τα βέλη της αρνητικότητας.
Έρωτας: Ίσως να περιμένεις να γίνει κάτι ξεχωριστό με τον Καρκίνο ή τον Ζυγό αλλά μερικές φορές δεν γίνονται όλα όπως τα θες και μπορεί να είναι για το καλό σου και να μην το καταλαβαίνεις. Πάντως η σχέση με Τοξότη είναι καλή και αυτό σε ανεβάζει.
Καριέρα & Οικονομικά: Παραμένεις θετικός/η σε μια στάση και οι συζητήσεις που μπορεί να γίνουν με άλλα πρόσωπα σίγουρα θα σου δώσουν ευκαιρία να ανοιχτείς περισσότερο.

ΤΑΥΡΟΣ 
Γενικά: Δεν μπορείς να περιμένεις να γίνουν τα πράγματα όπως θέλεις και πιθανό να πετάγεσαι από το ένα θέμα στο άλλο. Αυτή η πολυπλοκότητα δεν βοηθάει τον σταθερό χαρακτήρα σου.
Έρωτας: Υπάρχουν κάποιες ανακατεμένες συζητήσεις οι οποίες ναι μεν σου δημιουργούν συναισθηματική επαφή αλλά και μεγαλύτερη ανασφάλεια. Κυρίως αν δεν συμφωνείς με τον Ζυγό ή τον Τοξότη αποσυντονίζεσαι. Το μυστικό είναι απλό, να εμπιστευτείς και όσο μπορείς να έχεις διάθεση για ζωή.
Καριέρα & Οικονομικά: Κάποιες συμφωνίες που έχεις κάνει μπορεί να δείχνουν σημάδια ακύρωσης και αυτό σίγουρα δεν θα σου δώσει μεγάλα περιθώρια αλλαγής. Από τύχη και μόνο θα εισπράξεις ένα χρηματικό ποσόν.

ΔΙΔΥΜΟΙ 
Γενικά: Έχεις μια μεγάλη αναβλητικότητα. Παρόλο που θέλεις οπωσδήποτε να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον καλλιτεχνικό και συγχρόνως με ισορροπία, μπορεί να χάνεσαι στις λεπτομέρειες και να μην βρίσκεις την αρχή και το τέλος.
Έρωτας: Θέλεις να ζήσεις την απλότητα της σχέσης αλλά παρόλα αυτά παραδίνεσαι σε συναισθηματικές εντάσεις που ίσως να σε αποπροσανατολίζουν και να μην ξέρεις τελικά ποιο είναι το σωστό και το λάθος. Ο Παρθένος, Τοξότης χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχεις κάποια συγκεχυμένη σκέψη μέσα στο κεφάλι σου και μέσα από αυτό κάνεις λάθος κινήσεις ή δεν προσέχεις αρκετά. Καλό είναι να μην αφεθείς αλλά και να μην σπαταλήσεις τα χρήματά σου σε μικρά πραγματάκια και δεν κάνεις μια ουσιαστική ή χρήσιμη αγορά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Γενικά: Νιώθεις ανησυχία και θα έχεις έναν εκνευρισμό ή θα σε πιάσει πολυλογία. Πιθανόν πολλές μετακινήσεις ή ακόμα και ένα ταξίδι θα σου δώσουν τα περιθώρια να περάσεις μεν καλά αλλά μπορεί να εξαντληθείς σωματικά από τα πολλά πράγματα που έχεις. Ακόμα ίσως βρεθείς με ένα πρόσωπο που δεν θα ανακοινώσεις σε κανένα.
Έρωτας: Δεν πας στο βάθος και αυτό μπορεί να μην σου δίνει την αισθαντικότητα που θέλεις αλλά τουλάχιστον θα συναντηθείς με ένα πρόσωπο που άλλες φορές απέφευγες. Το ότι έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου την σκέψη ενός Τοξότη μπορεί να μην σε συμφέρει και χάνεις ενέργεια χωρίς να κάνεις κινήσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Η συζήτηση με ένα πρόσωπο που μπορεί να δείχνει διατεθειμένο να συνεργαστεί μαζί σου, χωρίς να έχει επαφή με την κανονική σου δουλειά, μπορεί να σε διασφαλίζει ότι θα έχεις μια επιτυχία με λίγη προσπάθεια. Οι πληροφορίες πάντως που θα δώσεις θα είναι πολύ χρήσιμες.

ΛΕΩΝ 
Γενικά: Η πιθανή συνάντηση με φίλους για καφέ θα σε ανανεώσει και θα σου κάνει καλό γιατί η κοινωνικότητα σε βοηθάει να δραστηριοποιηθείς σε όλα τα επίπεδα. Το καλό βιβλίο μπορεί να σου κρατήσει δημιουργική συντροφιά.
Έρωτας: Αναγνωρίζεις κάποια σημεία πιο εύκολα που θα σε βοηθήσουν στην επικοινωνία με το άτομο που σε ενδιαφέρει. Πάνω από όλα, αν πάρεις πρωτοβουλία και αποφασίσεις εσύ το που θα πάτε θα αρέσει στο πρόσωπο που είσαι μαζί γιατί η διάθεσή σου είναι πολύ ανάλαφρη.
Καριέρα & Οικονομικά: Σήμερα θα προσπαθήσεις να κάνεις επαφές που μπορεί να σου χρησιμεύσουν και να σου ανοίξουν εύκολα νέες πόρτες, κυρίως εσύ που έχεις γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Η διπλωματία μερικές φορές μπορεί να μην σου φέρει το αποτέλεσμα που αναζητάς γιατί μάλλον θα έχεις αρκετά μπερδέματα και κυρίως εσύ που έχεις γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο.
Έρωτας: Υπάρχει περίπτωση να μεταφέρεις λάθος τα εσώψυχά σου και άλλο ύφος και νόημα να θέλεις να δώσεις κι άλλο τελικά να καταλάβει το πρόσωπο που είσαι μαζί. Η επαφή με Δίδυμο ή Ιχθύ θα σε βγάλει έξω από τα ρούχα σου.
Καριέρα & Οικονομικά: Πιθανόν να έχεις βασιστεί ή να έχεις επενδύσει πάνω σε ένα πρόσωπο που ίσως να μην είναι και τόσο αξιόπιστο γιατί μπορεί να είπε λόγια του αέρα και τελικά να μην έχουν καμία βάση.
 
ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Εάν έχεις γεννηθεί τις τελευταίες ημέρες θα διαπιστώσεις ότι έχεις ένα προσωπικό μαγνητισμό και αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις μια εσωτερική ανάταση. Οι φίλοι και η ανοικτή συμπεριφορά θα είναι τα δυνατά σου χαρτιά.
Έρωτας: Μπορεί να έχεις μέσα στο μυαλό σου την σκέψη ενός ατόμου και έχεις κτίσει ένα μικρό παραμύθι το οποίο μάλιστα είναι και πολύ ρομαντικό. Η επαφή με Ιχθύ ίσως να έχει τέτοιου είδους συναισθήματα και να μην ζεις αληθινά μαζί του.
Καριέρα & Οικονομικά: Περιμένεις χρήματα τα οποία ίσως κερδίσεις με ένα ρίσκο αλλά καλό θα είναι να μην τα ξοδέψεις από εδώ και από εκεί γιατί μερικές φορές ξεχνιέσαι και δεν κάνεις σωστούς υπολογισμούς.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Μπορεί να υπάρχει μια αναποφασιστικότητα και να μην ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις, δηλαδή με ποιους φίλους θα βγεις, πως θα ντυθείς και που θα πάς. Όλα θα εξαρτηθούν από την διάθεση της στιγμής, οπότε μην αγχώνεσαι υπερβολικά.
Έρωτας: Μην φοβάσαι να πεις την γνώμη σου γιατί μπορεί τελικά να βρεθείς σε καταστάσεις που θα εκτεθείς πιο εύκολα από ό, τι νόμιζες. Καλύτερα να μιλάς παρά να κρατάς μέσα σου κρυμμένα συναισθήματα που σε ενοχλούν και αποδυναμώνουν την σχέση σου.
Καριέρα & Οικονομικά: Πιθανόν σήμερα να μην μπορείς να ολοκληρώσεις κάτι που άρχισες για αυτό καλύτερα να χαλαρώσεις και να το πιάσεις από την αρχή την επόμενη ημέρα. Αν μαζί σου συμμετέχει και ένας Υδροχόος υπάρχει θετικότητα από την πλευρά του αλλά ίσως να μη μπορεί να σε καλύψει εύκολα.

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Γενικά: Υπάρχουν πολλά πρόσωπα και καταστάσεις που σε κάνουν να νιώθεις ότι μπορεί να προσφέρεις πολύ περισσότερα από αυτά που νομίζεις. Μόνο μην το παρακάνεις γιατί μερικές φορές λειτουργείς μέσα στην υπερβολή.
Έρωτας: Έχεις μεγαλύτερη ανάγκη να σταθείς δίπλα στο πρόσωπο που σε ενδιαφέρει γιατί νιώθεις ότι μερικές φορές δεν του αφιερώνεις χρόνο. Οπότε, τώρα που σου παρουσιάστηκε η ευκαιρία θα δείξεις τι μπορείς να κάνεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Ο στόχος που έχεις βάλει σίγουρα θα είναι πολύ δυνατός για να μπορέσεις να τον κρατήσεις και να το κάνεις τελείως δικό σου. Περιμένοντας κάποιες ευκαιρίες να υλοποιηθούν, μην κάνετε παραπάνω έξοδα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
Γενικά: Έχεις μια τάση να περάσεις πιο ανάλαφρα και τελείως επιφανειακά μαζί με φίλους σου, κυρίως σε ένα κάλεσμα που θα σε ξεκουράσει. Αν είσαι ο εαυτός σου και θέλεις πιο πολύ να τον ευχαριστήσεις, θα πετύχεις πιο εύκολα τον στόχο σου.
Έρωτας: Η αναβάθμιση που μπορεί να γίνει με έναν Δίδυμο, από την μια σου αρέσει και από την άλλη σκέφτεσαι μήπως κάνεις λάθος, ιδίως όταν σε πιάνει το σοβαρό σου. Το καλύτερο από όλα είναι να ζεις και να μην κρίνεις συνέχεια τον εαυτό σου και τους άλλους.
Καριέρα & Οικονομικά: Επειδή το νιώθεις ότι υπάρχουν αλλαγές οι οποίες μπορεί να μην σε εξυπηρετούν και σε δυσκολεύουν, προσπάθησε να τις αποδεχτείς και να τις στηρίξεις περισσότερο για να έχεις και εσύ κάτι καλό να περιμένεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Γενικά: Η συναισθηματική σου ευαισθησία πιθανόν να σε εμποδίζει να δεις το πρόσωπο ενός φίλου σου όπως ακριβώς είναι, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα τον ξανακάνεις παρέα. Τουλάχιστον θα ξέρεις από πού πρέπει να προφυλαχτείς.
Έρωτας: Νιώθεις ότι μπορεί να περνάς μια παρατεταμένη εφηβεία και αυτό να σε κάνει να κατεβάζεις τον πήχη στις επιλογές σου γιατί πιθανόν να μην έχεις καθόλου απαιτήσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Ενδέχεται να έχεις μια μεγάλη αποστολή να εκτελέσεις και πιθανόν να αρνείσαι να την αναλάβεις ολοκληρωτικά. Για αυτό, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μοιράσεις τις ευθύνες σε όσα περισσότερα άτομα μπορείς.

ΙΧΘYΕΣ 
Γενικά: Έχεις ηρεμήσει γιατί διαπιστώνεις ότι θα μπορείς να είσαι σε καλή εσωτερική και συγχρόνως συναισθηματική κατάσταση, χωρίς να χάνεις κάτι από τον αρχικό σου εαυτό.
Έρωτας: Ξεκινάει μια περίοδος που θα είναι πολύ ρομαντική και ας το πούμε αρκετά ιδεαλιστική. Κυρίως θα αλλάξεις γνώμη για το πώς θα βιώνεις τα θέματα μέσα στην σχέση σου. Πιθανόν να έχεις να κάνεις πολλά πράγματα και να νιώσεις αμηχανία ή αδιέξοδο.
Καριέρα & Οικονομικά: Αν έχεις κάποια αναστάτωση με ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εδώ και καιρό θα δεις ότι μέσα στον Απρίλιο θα καταφέρεις περισσότερο να το ξεπεράσεις, αρκεί να μην έχεις παραλογισμούς.

astrology.gr

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ Ο ΙΤΑΛΟΣ!-(ΒΙΝΤΕΟ)


ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ

Μπορεί κανείς να μην μπορεί να διαβάσει το μέλλον του, όμως μπορεί να μάθει κάτι για το παρελθόν του αν κοιτάξει τα πόδια του!

Σύμφωνα με την Jane Sheehan, ρεφλεξολόγο, τα δάχτυλα των ποδιών μας μαρτυρούν την καταγωγή μας.

Όπως λέει η Sheehan, μπορεί κανείς να καταλάβει πολλά για κάποιον και για το παρόν του, ακόμη κι από τα πόδια του. Για παράδειγμα, οι καταθλιπτικοί άνθρωποι ρίχνουν όλο το βάρος τους στο μπροστινό μέρος των ποδιών τους, γι' αυτό κι έχουν σ' εκείνο το σημείο το χρώμα του πέλματός τους είναι πιο σκούρο και έχει συχνά φουσκάλες.




madata.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡIΣΜΟΥ ΓΙΑ 200.000 ΠΟΛΙΤΕΣ

Περίπου 200.000 άτομα θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας για το 2014 το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δωρεάν διανομή βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων και διακοπές έξι ημερών.

Η κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προβλέπει τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι για να κάνουν χρήση των παροχών της Εστίας.

H απόφαση

Όπως προβλέπεται στην απόφαση, ο αριθμός των δικαιούχων για τη φετινή χρονιά, διαμορφώνεται ως εξής:
• Στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού εκατόν τριάντα χιλιάδες (130.000) άτομα εκ των οποίων:
α) εκατό δέκα πέντε χιλιάδες (115.000) άτομα θα πραγματοποιήσουν έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις).
β) δέκα πέντε χιλιάδες (15.000) συνταξιούχοι, θα πραγματοποιήσουν έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι τέσσερις (4)απλές λούσεις σε εγκαταστάσεις αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών της χώρας, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού.
• Στο εκδρομικό πρόγραμμα πενήντα χιλιάδες (50.000) άτομα, εκ των οποίων, πέντε χιλιάδες (5.000) άτομα θα πραγματοποιήσουν 3ήμερες εκδρομές, επτά χιλιάδες (7.000) άτομα θα πραγματοποιήσουν 2ήμερες εκδρομές και τριάντα οκτώ χιλιάδες (38.000) άτομα μονοήμερες εκδρομές.
• Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων, ενενήντα τρείς χιλιάδες (93.000) άτομα.
• Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, τριακόσιες χιλιάδες (300.000) άτομα εκ των οποίων διακόσιες χιλιάδες (200.000) άτομα θα προμηθευτούν δωρεάν βιβλία της επιλογής τους, από τα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκατό χιλιάδες (100.000) άτομα, άμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ θα παραλάβουν δωρεάν βιβλία τα οποία θα προμηθευτεί ο ΛΑΕ/ΟΓΑ.
• Στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες τριακόσια (300) άτομα.
• Στο πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς χίλια διακόσια πενήντα (1250) άτομα.
• Στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών δέκα χιλιάδες (10.000) άτομα

aftodioikisi.gr

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ 1/4/2014

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Υπάρχει μια αναστάτωση που καταφέρνεις όμως με τον τρόπο σου να την γειώνεις και να κάνεις πράξεις. Η διάθεση για γλυκά και φαγητά θα είναι έντονη. Η απασχόληση με το θέμα ενός σπιτιού θα σε ικανοποιήσει.
Έρωτας: Η φροντίδα του αγαπημένου σου προσώπου πιθανόν να περνάει και από το στομάχι, αφού θα θέλεις να τον ικανοποιήσεις για να έρθετε πιο κοντά. Ο Σκορπιός έχει μια τάση να σε πηγαίνει στα βαθιά. Καλό είναι, αν δεν φοβάσαι, να τον ακολουθήσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Η σκέψη θα σε ακολουθήσει σε όλες σου τις πράξεις για αυτό πιθανόν θα δώσεις προτεραιότητα σε κάτι που θέλεις να κάνεις οπωσδήποτε. Ο αγορές και οι πωλήσεις είναι ένα μέρος της αναγκαιότητας της δουλειάς σου.

ΤΑΥΡΟΣ 
Γενικά: Έχεις μια σταθερή πολιτική και αυτό σε βοηθάει να μην σταματάς σε καμία δυσκολία. Πιθανόν να αρνηθείς μια καινούργια εμπειρία, να θέλεις να παραμείνεις στα ίδια και να μην πειραματιστείς πολύ.
Έρωτας: Είσαι όπως πάντα πολύ ερωτικός. Το ότι δεν συμβιβάζεσαι με μια σχέση που υπάρχει θα είναι για σένα δύσκολο αλλά τουλάχιστον θα ακολουθήσεις αυτό που θέλεις. Η κρίση με τον Κριό ή τον Ζυγό θα αλλάξει κάποια δεδομένα. Αντίθετα η επαφή με Σκορπιό θα έχει ένα σημαντικό άνοιγμα που θα σου δώσει κάτι πολύ καλό.
Καριέρα & Οικονομικά: Ενδιαφέρεσαι για πολλά πράγματα τα οποία θα σε βγάλουν από μια κατάσταση που μπορεί να είχες κολλήσει. Η σταθερότητα των απόψεών σου θα σε βοηθήσει πάρα πολύ.

ΔΙΔΥΜΟΙ 
Γενικά: Παραμένεις σταθερός σε κάποιες απόψεις οι οποίες θα σε βγάλουν από την δυσκολία. Αυτό δε σημαίνει ότι θα μοιραστείς με κάποια πρόσωπα όλες τις ιδέες σου γιατί έχεις ανάγκη να κρατήσεις αυτά που σκέφτεσαι και νιώθεις. Πιθανόν να βρεθείς με έναν Σκορπιό φίλο ή συνεργάτη που είσαι στον ίδιο χώρο και να κουβεντιάσεις από κοντά θέματα που σε απασχολούν.
Έρωτας: Η πολυπλοκότητα της προσωπικότητάς σου μερικές φορές σε αναγκάζει να κάνεις γνωριμίες και επαφές που σίγουρα δεν είναι εύκολες για τον πολύ κόσμο γιατί αναζητάς από τον άλλον μυαλό και ιδιαιτερότητα. Το άτομο που κουβαλάει αυτόν τον χαρακτήρα είναι πολύ ιδιόρρυθμο για κάποιους. Για αυτό μην απογοητεύεσαι αν δεν βρίσκεις αυτό που θέλεις εύκολα γιατί όλο και κάποιος Τοξότης ή Ιχθύς θα σου κλείσει το μάτι.
Καριέρα & Οικονομικά: Μην αφήνεις τις ευκαιρίες να τρέχουν γύρω σου και εσύ να κολλάς επειδή δεν είναι τόσο εύκολες όσο νομίζεις γιατί σίγουρα θα έχεις ένα μπέρδεμα προς τα πού θέλεις να πας. Επειδή θα κάνεις κινήσεις που δεν τις έχεις ανακοινώσει ακόμα σε ένα συνεργάτη σου, ίσως να θυμώσει μαζί σου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Γενικά: Η παιδικότητά σου μερικές φορές βγαίνει με ένα περίεργο αυθορμητισμό. Ευτυχώς σήμερα θα είσαι περισσότερο προσγειωμένος και θα κάνεις κινήσεις πολύ ξεκάθαρες και σταθερές. Η φιλία για σένα είναι πολύ σοβαρό θέμα. Παρόλο που δεν είσαι και πολύ κοινωνικός, σήμερα θα σπάσεις την ρουτίνα σου και θα βρεθείς με κάποια πρόσωπα πολύ ποιοτικά και σοβαρά.
Έρωτας: Επειδή αρκετές φορές σκαμπανεβάζεις συναισθηματικά σήμερα θα έχεις μια σιγουριά η οποία θα βοηθήσει να διορθώσεις κάποια λάθη των προηγουμένων ημερών. Ένα μεγαλύτερο πρόσωπο που σχετιζόταν μαζί σου στο παρελθόν είναι κοντά σου με τον τρόπο του και ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχεις τη δυνατότητα να διατηρήσεις μια πρωτοβουλία που έχεις πάρει και τώρα σου παρουσιάζεται η ευκαιρία να την κάνεις πράξη. Αν έχει γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο όλο και κάτι καλό μπορείς να περιμένεις.

ΛΕΩΝ 
Γενικά: Έχεις πολλές πρακτικές υποθέσεις να επιλύσεις χωρίς όμως αυτό να σε δεσμεύει πολύ γιατί έχεις συνηθίσει πλέον σε κάποιες καταστάσεις οι οποίες σε πιέζουν. Τώρα υπάρχει ένας νέος αέρας ανανέωσης και ελπίδας οπότε τα λύνεις πιο εύκολα. Ίσως η τσιγκουνιά που μπορεί να σε πιάσει να σε εμποδίσει να αγοράσεις κάτι πολύ καλό και ακριβό.
Έρωτας: Η επαφή με έναν Ταύρο μερικές φορές σου δημιουργεί μια παραπάνω υποχρέωση ότι πρέπει να είσαι εντάξει στις δηλώσεις και στις υποχρεώσεις σου. Καλύτερα να είσαι ο εαυτός σου και να βάλεις τα δικά σου όρια. Η πιθανή ζήλεια που μπορεί να νιώσεις ίσως να σε απομονώσει γιατί θα σκεφτείς πράγματα που σίγουρα δεν είναι αλήθεια.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχει μια δυστοκία η οποία μπορεί να σε κάνεις να φρενάρεις κάποια δουλειά από έλλειψη χρημάτων ή να σκέφτεσαι με πολύ προσοχή που θα χαλάσεις ή θα τοποθετήσεις τα λεφτά σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Είσαι σε μεγάλη φόρμα για αυτό θα δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό να κερδίσεις το παιχνίδι και τις εντυπώσεις. Η ασφάλεια μερικές φορές είναι αυτό που αναζητάς και σίγουρα θα νιώσεις ότι έχεις την ικανότητα να κάνεις καλύτερη επαφή και με τους έξω αλλά και με τον εαυτό σου. Αγορές σε κολόνιες και καλλυντικά καθώς επίσης και η φροντίδα για την εμφάνισή σου θα σε απασχολήσει πολύ περισσότερο από άλλες ημέρες.
Έρωτας: Έχεις μια πεποίθηση για ένα πρόσωπο που μπορεί να μην είναι παρόν αυτή την στιγμή στην ζωή σου ότι θα γυρίσει και πάλι πίσω. Σίγουρα κάτι θα γίνει αν έχεις πίστη στην καρδιά σου. Ο Κριός συνεχίζει να σε αναστατώνει αλλά δεν μπορείς να τον διαχειριστείς εύκολα γιατί μπορεί να σε βγάζει τελείως από το καλούπι σου, αξίζει όμως να προσπαθήσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχεις μια οικονομική εύνοια η οποία θα σε βοηθήσει να κερδίσεις χρήματα ή να ξεπληρώσεις πιο εύκολα κάποιες υποχρεώσεις. Μια ξαφνική ανατροπή που ήδη έχει γίνει από ένα συνεργάτη σήμερα θα την δεχτείς πιο εύκολα γιατί ξέρεις ότι έχεις αδικηθεί οπότε το μέσα σου λέει ότι κάτι θα αλλάξει υπέρ σου.
 
ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Χρειάζεται να είσαι πολύ συντηρητικός σήμερα και κυρίως σταθερός σε απόψεις και αποφάσεις και δεν είναι τόσο εύκολο γιατί θα πρέπει να δοκιμαστείς σε εμπειρία που μπορεί να θέλουν και χειρωνακτική δουλειά.
Έρωτας: Η υπόθεση με έναν Ταύρο δεν είναι και πολύ εύκολη αλλά τουλάχιστον έχεις κάποιες κοινές απόψεις για την αισθητική και τον τρόπο που χειρίζεστε τις κοινωνικές ή φιλικές σχέσεις οπότε δεν υπάρχει και μεγάλη απόσταση μεταξύ σας. Μην αφήνεις οικονομικές ανασφάλειες να κάνουν κακό στην σχέση σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Κάνεις διάφορες αλλαγές αυτή την περίοδο οπότε σήμερα θα προσπαθήσεις να δουλέψεις πιο πρακτικά για να δεις τα καινούργια πως λειτουργούν και κυρίως αν κερδίζεις κάτι από αυτά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Την αμφισβήτηση που μπορεί να δημιουργηθεί μέσα σου για το αν τελικά μπορούν οι άλλοι να είναι κοντά σου ή όχι θα την νιώσεις σήμερα και αυτό που θα πάρεις θα είναι μια ανταμοιβή.
Έρωτας: Το να υπάρχει ζήλεια ή ακόμα και εξάρτηση από την πλευρά σου είναι κάτι που μερικές φορές σου βγαίνει αυθόρμητα και δεν το σταματάς κιόλας γιατί σου βγάζει τον κρυμμένο χαρακτήρα στην επιφάνεια. Ο Ταύρος το ξέρεις ότι σου πηγαίνει πάρα πολύ. Αν έχεις γεννηθεί τις τελευταίες ημέρες μπορεί ο Υδροχόος να έχει μια φιλική σχέση μαζί σου προς το παρόν.
Καριέρα & Οικονομικά: Θέλεις να είσαι εξασφαλισμένος και προσπαθείς να κάνεις τα πάντα για να κερδίσεις ακόμα και από μια συνεργασία που μπορεί να σου φαίνεται δύσκολη αλλά και όχι και τόσο μακριά από σένα. Από την πλευρά σου καλό θα ήταν να μην κρύψεις τα ταλέντα σου γιατί μπορεί να δείχνεις τις μισές από τις ικανότητες σου

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Γενικά: H κυριαρχία σου σε θέματα που είναι δεδομένα πιθανόν να σε βγάλει από κάποιες δυσκολίες που είχες να αντιμετωπίσεις εδώ και καιρό. Αρκεί να το πιστέψεις όσο πιο δυνατά μπορέσεις. Εσύ που έχεις γεννηθεί από 3 έως και 6.12 νιώθεις ότι μπορείς να τα βάλεις με πολλούς και να τους νικήσεις.
Έρωτας: Ρισκάρεις και δεν φοβάσαι να πειραματιστείς γιατί νιώθεις ότι δεν έχεις και κάτι πολύ σημαντικό να χάσεις. Το μόνο που μπορεί να χάσεις είναι ο εγωισμός σου που και αυτόν μπορείς να το διαχειριστείς πολύ καλά γιατί έχεις σιγουριά. Ένα νεώτερο πρόσωπο μπορεί να σε συγκινήσει. Η επαφή με έναν Ζυγό που μπορεί να υπήρχε στο παρελθόν σου θα γίνει τώρα πραγματικότητα.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχεις πάρει κάποιες πρωτοβουλίες οι οποίες για να πετύχουν χρειάζονται μεγαλύτερη οργάνωση και πειθαρχία. Για αυτό θα κάνεις την προσπάθεια στα μέτρα που θα σου φέρουν και χρήματα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
Γενικά: Έχεις μια μεγαλύτερη σιγουριά και ίσως και την παιδικότητα που χρειάζεται για να χαλαρώσεις και να νιώθεις ότι είσαι πάνω σε στέρεο έδαφος.
Έρωτας: Η διασκέδαση και η καλή παρέα θα βοηθήσουν στο να μιλήσεις πιο ανοικτά με ένα πρόσωπο που εδώ και καιρό μια είσαι μαζί του και μια όχι. Αν το άτομο είναι Κριός χρειάζεται από την πλευρά σου να το αποδεχτείς όπως είναι.
Καριέρα & Οικονομικά: Μια ξαφνική μεταβολή μπορεί να σε αποπροσανατολίσει και να θέλεις να ξεκινήσεις και πάλι από την αρχή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τίποτε δεν ισχύει από το παρελθόν. Αντίθετα χρησιμοποιείς τις βάσεις που έχεις για να κτίσεις κάτι καινούργιο και πιθανόν πρωτοπόρο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Γενικά: Έχεις ανανεωθεί γιατί είσαι περισσότερο ο εαυτός σου και δεν πας πίσω για κανένα και πουθενά. Για αυτό δεν θα περιοριστείς μόνο σε αυτό που κάνεις καθημερινά αλλά θα επεκταθείς και σε άλλα πράγματα που σου αρέσουν αλλά και σου δίνουν μια νέα προοπτική σκέψης και δράσης.
Έρωτας: Ένα ταξίδι μπορεί να σου δώσει την ευκαιρία να γνωρίσεις ένα νέο πρόσωπο που ίσως να έχεις μαζί του νέες ιδέες και να ταιριάξεις εύκολα. Η γνώση που πιθανόν να πάρεις από μια επαγγελματική σου υποχρέωση θα σε φέρει πιο κοντά με ένα πρόσωπο από το παρελθόν και κυρίως έναν Σκορπιό. Η απόφαση θα είναι δική σου αν θέλεις να συνεχίσεις ή όχι.
Καριέρα & Οικονομικά: Ανοίγονται καλύτερες προοπτικές και μεγαλύτερες προσβάσεις για να κερδίσεις χρήματα άμεσα και άνετα. Αρκεί να μην είσαι πολύ θορυβώδης και να μην φεύγεις μακριά από τον στόχο σου γιατί θα γίνουν λάθη.

ΙΧΘYΕΣ 
Γενικά: Μετράει η πρωτοβουλία που θα πάρεις γιατί μόνο με την πυγμή θα καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις για όλα τα θέματα που έχεις στο κεφάλι σου. Το σπίτι σου μπορεί να το έχεις παραμελήσει και τώρα να θέλεις να το συντηρήσεις καλύτερα. Η χαλάρωση με φίλους θα είναι το πιο καλό δώρο για τον εαυτό σου.
Έρωτας: Η σχέση με Ζυγό περνάει κάποιες αναταράξεις γιατί από την πλευρά του άλλου ατόμου πιθανόν να γίνεται μια μικρή επανάσταση που δεν σας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα. Κριός και Ταύρος είναι τα άτομα που θα ασχοληθείς περισσότερο μαζί τους.
Καριέρα & Οικονομικά: Προσπάθησε να κρατήσεις σταθερή θέση και στάση απέναντι σε κάποιους συνεργάτες που μερικές φορές σου δημιουργούν αντιπαραθέσεις. Θα βρεθείς κοντά σε μια οικονομική συναλλαγή η οποία πιθανόν να σε ευνοήσει.



.astrology.gr



ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Ένα χωριό στην Ελλάδα θα φτιάξουν βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι όπου θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και να συνεργαστούν νέοι άνεργοι από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία.

Όλα αυτά σχεδιάζονται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας ProWork, η οποία αποτελεί συνεργασία της Intercivil Society, μιας ομάδας νέων επαγγελματιών και φοιτητών, που ονομάζεται ThessaloWiki, της ICLS (Rome) και της ομάδας ProWork Portugal.

Η πρώτη ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας ProWork θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη τουΔήμαρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ. στο πλαίσιο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

H πρωτοβουλία ProWork είναι μια συλλογική πρωτοβουλία νέων (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία) για την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών και την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Αποτελεί μια προσπάθεια σύνδεσης νέων ανέργων από τις χώρες του Νότου και ηλικιωμένων πολιτών του Βορρά μέσα από τη δημιουργία νέων χωριών (ή την αναζωογόνηση εγκαταλειμμένων) όπου ηλικιωμένοι πολίτες από λιγότερο ηλιόλουστες χώρες της Ευρώπης, θα μπορούν να αποσυρθούν μόνιμα ή για ένα διάστημα του χειμώνα.


aftodioikisi.gr

Η ΚΛΩΣΤΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ ΘΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Η καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης θα επιτρέπεται σύντομα και στην Ελλάδα, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Αγροτικής ανάπτυξης και Δικαιοσύνης, που θα ρυθμίζει του όρους και τις προϋποθέσεις της καλλιέργειας κάνναβης.

Η κλωστική κάνναβη δεν πρέπει να συγχέεται με την ινδική κάνναβη που χρησιμοποιείται ως ναρκωτικό, καθώς η κλωστική κάνναβη περιέχει ελάχιστη έως καθόλου τετραϋδροκανναβινόλη (THC), την κύρια ψυχοτρόπο ουσία της κάνναβης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έχει παραλάβει το σχέδιο της ΚΥΑ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και έχει αναθέσει την επεξεργασία της σε εισαγγελικό λειτουργό.

Ο κ. Αθανασίου ενημέρωσε τη Βουλή για το θέμα έπειτα από ερώτηση της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Μαρία Γιαταγάνα, η οποία αναφέρθηκε στα οικονομικά οφέλη της κλωστικής κάνναβης και επισήμανε ότι η έκδοση της απόφασης εκκρεμεί παρόλο που ο σχετικός νόμος έχει ψηφιστεί από το 2013.

Η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έκανε αναφορά και σε παλαιότερο έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με το οποίο το νέο θεσμικό πλαίσιο θα είναι έτοιμο εγκαίρως ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορέσουν να προχωρήσουν στην πρώτη σπορά την άνοιξη του 2014. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, οι επιμέρους παράμετροι του θέματος θα εξετάζονταν σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η κλωστική κάνναβη, που στα αγγλικά λέγεται hemp, είναι διάφορες ποικιλίες του είδους Cannabis sativa, του ψηλότερου από τα δύο είδη κάνναβης. Είναι ένα μονοετές φυτό που συλλέγεται ολόκληρο προκειμένου να απομονωθούν οι εξαιρετικά ισχυρές ίνες του βλαστού, κατάλληλες για υφάσματα, σχοινιά και χαρτοπολτό.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εγκρίνει τουλάχιστον 40 ποικιλίες κλωστικής κάνναβης και καλλιεργούνται σε Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Βρετανία, Ιταλία, Ρουμανία, Πολωνία, Ισπανία, Τουρκία και άλλες χώρες.

Λόγω της πιθανότητας να φυτευτεί ψυχοτρόπος κάνναβη κρυμμένη μέσα στις καλλιέργειες, η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκκρεμεί στην Ελλάδα θα καλύπτει μεταξύ άλλων και το θέμα των ελέγχων και των κυρώσεων για όσους δεν τηρούν τους όρους.

Πηγή: enet.gr

"ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ ΨΥΧΗΣ" ΜΕΤΑ ΑΠΟ 36 ΧΡΟΝΙΑ! ( ΒΙΝΤΕΟ )

Οι πρωταγωνιστές ενός από τους πιο συγκινητικούς πανηγυρισμούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου ξανασυναντιούνται έπειτα από 36 χρόνια.
25 Ιουνίου 1978, Στάδιο «Μονουμεντάλ», Μπουένος Άιρες. Η Αργεντινή μόλις έχει κερδίσει την Ολλανδία με 3-1 στην παράταση και έχει  αναδειχτεί παγκόσμια πρωταθλήτρια μέσα στο «σπίτι» της.
Ο τερματοφύλακας της «αλμπισελέστε» Ουμπάλδο Φιλιόλ και ο αριστερός μπακ Αλμπέρτο Ταραντίνι γονατίζουν στον αγωνιστικό χώρο και αγκαλιάζονται, όταν τους πλησιάζει ένας φίλαθλος, ονόματι Βίκτορ Ντελ' Άκουιλα για να πανηγυρίσει μαζί τους.
Δεν μπορεί να αγκαλιάσει τους δύο ήρωές του, πολύ απλά γιατί δεν έχει χέρια, όμως το εν λόγω στιγμιότυπο απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό και έκανε τον γύρο του κόσμου, με τον Τύπο της Αργεντινής να το χαρακτηρίζει «αγκάλιασμα ψυχής».
Πέρασαν 36 χρόνια από εκείνη τη στιγμή και με το Μουντιάλ να επιστρέφει στη Νότια Αμερική το προσεχές καλοκαίρι, οι τρεις ήρωες του στιγμιοτύπου συναντήθηκαν ξανά με πρωτοβουλία γνωστού αναψυκτικού, χορηγού του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Μάλιστα, οι δύο Αργεντινοί άσοι του παρελθόντος επιφύλαξαν στον παλιόφιλό τους και μία ευχάριστη έκπληξη...

Δείτε το βίντεο:


novasports.gr