ΓΙΟΡΤΗ ΣΠΟΡΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

 Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους


Λίγα λόγια για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί:
- Η γιορτή θα ανοίξει με ομιλία από την ''Τοπική ομάδα Πελίτι Κοζάνης'' σχετικά με την δραστηριότητα του Πελίτι και την σημαντικότητα διατήρησης παραδοσιακών σπόρων στην εποχή μας. Η ομιλία αυτή θα γίνει σε μαθητές, γονείς και συμπολίτες μας που θέλουν να ενημερωθούν και να τιμήσουν με την παρουσία τους αυτή την πρωτοβουλία. Για αυτό το λόγο η πρόσκληση συμμετοχής είναι ανοιχτή σε όλους.

- Στη συνέχεια θα αρχίσει η διαδικασία προετοιμασίας των σπορείων. Οι μαθητές αλλά και όσοι παρευρισκόμενοι το επιθυμούν θα χωριστούν σε ομάδες για να αναλάβουν την σπορά των φυτών.

- Η ''Τοπική ομάδα Πελίτι Κοζάνης'' θα φέρει μαζί της σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες φυτών και λαχανικών:
· Ντομάτες
· Μελιτζάνες
· Πιπεριές
· Πεπόνια
· Καρπούζια
· Καλαμπόκια
· Ηλιόσπορους
· Κολοκυθάκια
· Φασολάκια
· Φασόλια κ.λ.π.

Η γιορτή αυτή σκοπό έχει να αφυπνίσει τα παιδιά μας και την τοπική κοινωνία σε θέματα που αφορούν την τροφή μας και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο περιβάλλον και τις επόμενες γενιές.
Εισοδος ελευθερη για ολους.

Ελπίζουμε να είστε όλοι εκεί!





ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ο Γιαννάκης επιστρέφει από το σχολείο με το αριστερό μάτι μαυρισμένο.
-Τι έπαθες παιδί μου; τον ρωτάει ανήσυχος ο πατέρας του.
-Να μπαμπά, σήμερα πήγαμε στην εκκλησία. Η δασκάλα μου στεκόταν ακριβώς
μπροστά μου. Πρόσεξα πως η φούστα της είχε χωθεί στη σχισμή του πισινού της.
Έπιασα τη φούστα και την τράβηξα, αλλά η δασκάλα μου έριξε φάπα!
-Αγόρι μου, δεν κάνουν τέτοια πράγματα στις γυναίκες. Μην το ξανακάνεις.
Την επόμενη Παρασκευή, ο Γιαννάκης επιστρέφει με το δεξί μάτι μελανιασμένο.
-Τι έγινε Γιαννάκη; του λέει ο πατέρας του επιτιμητικά. Νόμιζα πως σου
εξήγησα τι δεν πρέπει να κάνεις.
-Μα μπαμπά, δεν έφταιγα εγώ! Σήμερα πήγαμε στην εκκλησία. Η δασκάλα μου
στεκόταν ακριβώς μπροστά μου. Πρόσεξα πως η φούστα της είχε χωθεί στη σχισμή
του πισινού της. Τότε ο Κωστάκης που στεκόταν δίπλα μου, έπιασε την φούστα
της και την τράβηξε. Εγώ, αφού ήξερα πως αυτό την ενοχλεί, την ξαναέχωσα
μέσα!!!

Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ

Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ

Τι μπορεί να μάθει μια γυναίκα από μια ραδιοφωνική εκπομπή; Μα φυσικά αν την απατάει ο σύντροφός της. Από μια απίστευτη φάρσα η "απατημένη" έμαθε από τον καλό της ότι ούτε λίγο ούτε πολύ έχει άλλη σχέση! Αλλά η ιστορία έχει ως εξής: Η Κατερίνα πήρε τηλέφωνο στην εκπομπή και έδωσε το τηλέφωνό του... αγαπημένου της στο στούντιο. Η εκφωνήτρια τον πήρε τηλέφωνο, υποδυόμενη υπάλληλο ανθοπωλείου, και του είπε πως μπορεί να στείλει δωρεάν ένα μπουκέτο λουλούδια όπου επιθυμεί. Εκείνος όμως αντί να τα στείλει στην Κατερίνα τα έστειλε στην Αθηνά. Το Κατερινάκι άκουγε όμως από την άλλη άκρη της γραμμής και κατάλαβαλε ότι τα λουλούδια δεν ήταν για εκείνη. Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν απολαυστικός. Ακούστε τη συνέχεια..






protothema.gr

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΟΣ 2013

Αρκετές αντιδράσεις σχετικά με την συνδεδεμένη επιδότηση στους βαμβακοπαραγωγούς των Θεσσαλών αγροτών που ζητούν να πάρουν την συνδεδεμένη ενίσχυση ενώ δεν έπιασαν τα απαιτούμενα κιλά λόγω πράσινου σκουληκιού ή από δυσμενής καιρικές συνθήκες όπως αναφέρουν  που επικράτησαν κατά την περσινή καλλιεργητική περίοδο εξέφρασε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλάτανου Ημαθίας κ. Μαλογιάννης όποιος ειπε: "Να μην τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης  σε όσους αποδειχθει μετά από έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών  ότι δεν καλλιέργησαν τα χωράφια τους σε βάρος άλλων βαμβακοκαλλιεργητών".

ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΙΜΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΕΣ ( Β.ΕΛΛΑΔΑ)


ΚΙΜΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΕΣ

Η συνταγή είναι απο τη Β.Ελλαδα. Ειναι στριφτάρια με φύλλο κρούστας και κιμα που μπορούμε να τηγανισουμε ή να ψησουμε στο φούρνο.



Τι χρειαζόμαστε:
500 γραμμ. χοιρινό κιμά
1 μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό
200 γραμμ. φέτα
1 κουταλιά τριμμ. φρυγανιά
500 γραμμ. φύλλο κρούστας
ελαιόλαδο

Πως το κάνουμε:
Τριβω το κρεμμύδι και πολτοποιω το σκόρδο.
Λιωνω τη φέτα με το πηρουνι.
Ζυμωνω όλα τα υλικά μαζί.
Σε κάθε φύλλο, αφού το λαδωσω, τοποθετώ κατά μήκος το 1/8 του κιμά και το τυλιγω σε ρολό.
Στριβω το ρολό σε σαλιγκάρι.
Τηγανιζω τα σαλιγκάρια ενα ένα και τα τοποθετώ σε χαρτί κουζινας.
Αν επιθυμώ λιγότερα λιπαρά, τα ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.




sintagespareas.gr

ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΧΟΥΣ



Το βιολογικό ρολόι του πάχους





Σημασία δεν έχει μόνο τι τρώμε, αλλά και ποια ώρα το τρώμε, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Current Biology. Σύμφωνα με την έρευνα την οποία διεξήγαγαν σε πειραματόζωα οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ, η διαταραχή του κιρκαδιανού ρυθμού μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, αλλά και σε αύξηση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακών νόσων.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι το βιολογικό ρολόι των ποντικών, τους οποίους μελέτησαν, αποτελεί αντικαθρέπτισμα εκείνου των ανθρώπων. Με άλλα λόγια, λειτουργεί παρόμοια με το ανθρώπινο με τη διαφορά ότι επειδή τα ποντίκια είναι νυκτόβια, είναι δραστήρια την νύχτα και κοιμούνται την ημέρα.

Στην έρευνά τους οι ειδικοί μελέτησαν τις διακυμάνσεις της ινσουλίνης – της ορμόνης που έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τη γλυκόζη από την κυκλοφορία του αίματος. Παρατήρησαν ότι ο οργανισμός των πειραματόζωων παρουσίαζε αντίσταση στην ινσουλίνη κατά τη διάρκεια της περιόδου όπου δεν ήταν δραστήρια. Αντιθέτως κατά τη φάση της εγρήγορσης τους ο οργανισμός τους ήταν πιο ευαίσθητος στην ινσουλίνη, γεγονός που σημαίνει ότι η εκκρινόμενη ινσουλίνη μπορούσε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα να απομακρύνει την γλυκόζη από την κυκλοφορία του αίματος.

Με άλλα λόγια, στη φάση του ύπνου ο οργανισμός δεν μπορούσε να διαχειριστεί εξίσου καλά και αποτελεσματικά την γλυκόζη στο αίμα σε σύγκριση με τη φάση της εγρήγορσης. Η παρατήρηση αυτή σύμφωνα με τους ειδικούς θα μπορούσε να ισχύσει και στους ανθρώπους. Όπως εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Κάρλ Τζόνσον ότι όταν τρώμε φαγητό σε λάθος ώρα της ημέρας το σώμα μας αποθηκεύει περισσότερο λίπος. «Το βιολογικό ρολόι ελέγχει τον μεταβολισμό μας, οπότε ο τρόπο με τον οποίο μεταβολίζουμε τα ίδια τρόφιμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας είναι διαφορετικός. Εάν ο μεταβολισμός γίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας όπου είμαστε πιο δραστήριοι, τείνουμε να μην αποθηκεύουμε πολύ λίπος. Απεναντίας το φαγητό που καταναλώνουμε τη νύχτα ή αργά το βράδυ είναι πιο πιθανό να μετατραπεί σε λίπος», εξηγεί ο καθηγητής Τζόνσον.



vita.gr

ΑΚΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ-ΕΛΟΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΚΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΣΤΟ  "ΕΛΟΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ"

Ακόμα περιμένουν οι ακτήμονες την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιπερειφερεια με την Διεύθυνση Αγρ. οικονομίας Νομού Ημαθίας για να τους ενημερώσει για το μέλλον το ακτημονικων αγροτεμαχίων στο Έλος Κλειδίου ,διότι ο καιρός  για την νέα καλλιεργητική περίοδο  έφτασε και αυτοί σιωπούν,με αποτέλεσμα επιτήδειοι να πηγαίνουν και να καταπατούν τις εκτάσεις καλλιεργώντας σιτάρι,κριθάρι κ.α. με συνέπεια όταν θα γίνει η διάθεση των αγροτεμαχίων στους ακτήμονες τα αγροτεμάχια που είναι σπαρμένα  να μην μπορούν να δοθούν.Γιατί κανένας δεν αναλαμβάνει  τα αγροτεμάχια αυτά να δοθούν σε πραγματικούς αγρότες που θέλουν να τα καλλιεργήσουν και όχι σε "παπατζήδες"και "αεριτζήδες"


ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ


Πώς να μάθετε δωρεάν μια ξένη γλώσσα


Πώς να μάθετε δωρεάν μια ξένη γλώσσαΣτο μυαλό μας η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας απαιτεί όχι μόνο πολύ χρόνο, αλλά και πολλά… χρήματα. Ακόμα κι αν δεν επιλέξουμε την δαπανηρή λύση του ιδιαίτερου μαθήματος, ακόμα κι αν προσπαθήσουμε μέσω ενός φροντιστηρίου ή έχουμε την αυτοπειθαρχία να μάθουμε μόνοι μας τη γλώσσα με βιβλία και DVD, πάλι θα χρειαστεί να ανοίξουμε το πορτοφόλι μας. Το διαδίκτυο, όμως, έχει φροντίσει ώστε να έχουμε αρκετές πηγές, έτσι ώστε με λίγη καλή θέληση να μάθουμε μόνοι μας και κυριολεκτικά ανέξοδα τη γλώσσα που θέλουμε.
Οι κανόνες της γραμματικής και του συντακτικού είναι εύκολο να βρεθούν (υπάρχουν δωρεάν σχεδόν για κάθε γλώσσα που θέλουμε να μάθουμε), λεξικά επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χωρίς να πληρώσουμε (ή ακόμα και συστήματα αυτόματης μετάφρασης, όπως το Google Translate), όμως η δυσκολία για να κατανοήσουμε τη ροή της γλώσσας και να ξεκινήσουμε να τη χρησιμοποιούμε είτε γραπτά, είτε προφορικά έγκειται στην… επικοινωνία. Να, λοιπόν, πέντε απλοί ιντερνετικοί τρόποι ώστε να έχουμε καθημερινή τριβή με τη ζωντανή γλώσσα και με λίγη δουλειά στο λεξιλόγιο να μπορούμε να συνεννοηθούμε στη γλώσσα που θέλουμε.
  1. Πώς να μάθετε δωρεάν μια ξένη γλώσσαΙστοσελίδες Learner Community.
Εδώ αρχίζουν όλα. Μπορούμε να τις επισκεφθούμε για να πάρουμε τις βασικές γνώσεις για τη γλώσσα που θέλουμε να μάθουμε. Ιστοσελίδες όπως το busuu.com ή το livemocha.com περιέχουν μέχρι και δωρεάν μαθήματα εκμάθησης σε πολλές γλώσσες. Βεβαίως τα πρώτα μαθήματα έχουν να κάνουν περισσότερο με αντιγραφή προτάσεων και επανάληψη κάποιων λέξεων, οπότε το μάθημα αυτό καθ’ αυτό μπορεί να είναι βαρετό. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι είναι το πρώτο βήμα. Και οι ιστοσελίδες αυτές έχουν και forum, όπου οι σπουδαστές μιας συγκεκριμένης γλώσσας μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς για τις δυσκολίες τους. Υπάρχει ακόμα και σύστημα… μικρών αγγελιών, ώστε ο καθένας να βρίσκει έναν συζητητή στη γλώσσα που θέλει για μεγαλύτερη τριβή.
  1. Language exchange groups.
To δεύτερο βήμα είναι να βρούμε σπουδαστές της γλώσσας που θέλουμε να μάθουμε κι εμείς, ώστε να διαμορφώσουμε μια λογική κοινής προσπάθειας . Ιστοσελίδες όπως το Meetup.com φτάνουν στο σημείο να οργανώνουν και συναντήσεις σπουδαστών συγκεκριμένων γλωσσών σε διάφορες πόλεις, άρα μπορείτε να κάνετε και γνωριμίες εκτός από το να μάθετε τη γλώσσα. Άλλες ιστοσελίδες που βοηθούν σ’ αυτόν τον τομέα είναι οι mylanguageexchange.com και conversationexchange.com, όπου μπορείτε να μιλήσετε με σπουδαστή της ίδιας γλώσσας τετ-α-τετ.
  1. Πώς να μάθετε δωρεάν μια ξένη γλώσσαOnline εφημερίδες.
Είναι η βασική ύλη πάνω στην οποία θα κάνετε την εξάσκησή σας, πρώτα για να ανανγωρίζετε τι ακριβώς γράφουν και στη συνέχεια για να πάρετε μια γεύση του πώς είναι η «ζωντανή» γλώσσα κι όχι οι αποσπασματικές «εκπαιδευτικές» φράσεις που μαθαίνετε στα μαθήματα. Μην ξεκινήσετε από ένα κείμενο-σεντόνι, στην αρχή θα έχετε πολλές άγνωστες λέξεις και μπορεί να απογοητευθείτε. Ξεκινήστε από τους τίτλους, συνεχίστε με τις κειμενο-λεζάντες των φωτογραφιών και με τα μικρά κείμενα (ως 50 λέξεις). Αν το βρίσκετε βαρετό, μην κάνετε ακριβή μετάφραση. Προσπαθήστε μόνο να καταλάβετε ακριβώς τι λέει το κείμενο. Η… περιέργεια για τις άγνωστες λέξεις και φράσεις θα έλθει από μόνη της.
  1. Podcasts.
Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αποκτήσουμε και πραγματική ηχητική επαφή με τη γλώσσα. Πόσοι και πόσοι που προσπάθησαν να μάθουν μια γλώσσα μόνοι τους έγιναν πολύ καλοί στη γραμματική, αλλά είχαν τέτοια προβλήματα στην προφορά που… ούτε που τους καταλάβαιναν! Μπορείτε να κατεβάσετε «ζωντανές» συνομιλίες όπως π.χ. από το Coffee Break Spanish (για ισπανικά) ή το Talk to Me in Korean (για κορεάτικα). Οσο θα ανεβαίνει το επίπεδό σας, τόσο πιο δύσκολες συνομιλίες και αφηγήσεις θα επιλέγετε.
  1. Πώς να μάθετε δωρεάν μια ξένη γλώσσαΤραγούδια-στίχοι.
Η ποίηση και η στιχουργική παρεμβαίνουν κάπως στη μορφή της γλώσσας για να την προσαρμόσουν στο ρυθμό του τραγουδιού, αλλά δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να ακούς ένα τραγούδι στη γλώσσα που μαθαίνεις και να καταλαβαίνεις ακριβώς τι λέει, ενώ πριν αναγνώριζες μόνο τη μουσική και κάποιες σκόρπιες λέξεις (π.χ. το πασίγνωστο Volare στα ιταλικά ή το Yesterday στα αγγλικά). Πειραματιστείτε με τους στίχους, βάλτε τους στην οθόνη του υπολογιστή σας, δείτε πώς τους αποδίδει ο ερμηνευτής, τραγουδήστε κι εσείς. Πολύ σύντομα η γλώσσα θα γίνει κτήμα σας.




πηγη:flowmagazine.gr

ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ





Ένας παππούς 97 ετών πάει σε έναν ασφαλιστή.
- Γεια σας, θέλω να κάνω μια ασφάλεια ζωής
- Τι λες ρε παππού, ασφάλεια ζωής, τρελάθηκες, πόσο είσαι;
- 97 ετών, λέει ο παππούς.
Τρελαίνεται ο ασφαλιστής.
- Μιλάς σοβαρά τώρα; Τι να την κάνεις;
- Να, θέλω να πάω με τον πατέρα μου ένα ταξίδι στο εξωτερικό και καλό
είναι να είμαστε ασφαλισμένοι.
Ο ασφαλιστής έχει τρελαθεί!
- Με τον πατέρα σου; Πόσο είναι εκείνος;
- Ε, 125 τον άλλο μήνα.
- Και τι θα κάνετε στο εξωτερικό;
- Να μωρέ, πηγαίνουμε να επισκεφτούμε τον παππού μου.
Ο ασφαλιστής χτυπάει το κεφάλι του στο γραφείο.
- Τι λε ρε μπάρμπα, με κοροϊδεύεις; Πόσο είναι ο παππούς σου;
- Κλείνει τα 142 σε μια βδομάδα.
- Και τι θα κάνετε εκεί;
- Παντρεύεται και πάμε στο γάμο!
Ο ασφαλιστής έχει σκαρφαλώσει στο πρεβάζι και είναι έτοιμος να
φουντάρει.
- Και...γιατί παντρεύεται;
- Μαλακίες μωρέ, τον πιέζουν οι γονείς του!






asteiakia.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΑΛΙΕΣ ΜΠΟΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΒΕΣ!



Θεσσαλονίκη: Ζητούνται παλιές μπότες και γόβες!




Γόβες, μπότες και κάθε είδους παλιά γυναικεία παπούτσια πρόκειται να μετατραπούν σ' ένα ξεχωριστό έργο τέχνης! Τα υποδήματα που έχουν αρκετές γυναίκες στα σπίτια τους και δεν τα φορούν άλλο τα "ζητάει" η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να διοργανώσει μία πρωτότυπη εικαστική δράση που θα έχει τίτλο "Σσσσς... Shoes".

Όσοι δημότες θέλουν μπορούν να παραδώσουν παλιά γυναικεία παπούτσια, κάθε είδους, έως τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης. Τα υποδήματα θα συγκεντρώνονται στις περιφερειακές βιβλιοθήκες και στη Διεύθυνση Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα παπούτσια αυτά πρόκειται να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για την ολοκλήρωση της εικαστικής δράσης, η οποία θα παρουσιαστεί σε εξωτερικό χώρο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, στις 8 Μαρτίου, ημερομηνία που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.




zougla.gr

ΤΟ ΠΙΟ ΚΡΥΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


ΤΟ ΠΙΟ ΚΡΥΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!


Τους -71 βαθμούς Κελσίου έδειξε ο υδράργυρος στο πιο κρύο χωριό του κόσμου, το Oymyakon της Ρωσίας. Πρόκειται για τη χαμηλότερη καταγεγγραμμένη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί σε κατοικημένη περιοχή ανά τη Γη.

Το χωριουδάκι, βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας κι έχει πληθυσμό περίπου 500 ατόμων. Αρχικά, το μέρος χρησίμευε μόνο ως τοποθεσία προσωρινής διαμονής από νομάδες εκτροφείς ταράνδων, στη δεκαετία του 1920 και του 1930, ενώ αργότερα έγινε μόνιμος οικισμός.

Όπως είναι φυσικό, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα διαβίωσης κατά τους χειμερινούς μήνες ενώ διαθέτουν πολύ λίγες σύγχρονες ανέσεις. Κάλυψη κινητής τηλεφωνίας δεν υπάρχει αλλά και να υπήρχε, όπως λένε οι κάτοικοι τα κινητά δε θα λειτουργούσαν σε τέτοιες θερμοκρασίες. Η προσγείωση αεροσκάφους είναι επίσης αδύνατη και φυσικά ούτε λόγος για βλάστηση. Οι ντόπιοι επιβιώνουν τρώγοντας κυρίως κρέας και γάλα ταράνδου και κρέας αλόγου για να καλύψουν τις καθημερινές διατροφικές τους ανάγκες και για θέρμανση χρησιμοποιείται ο άνθρακας και το ξύλο. Η μετακίνηση με αυτοκίνητα δεν είναι εφικτή στις πιο κρύες ημέρες του χειμώνα, λόγω παγετού ενώ και η ταφή των νεκρών μπορεί να χρειαστεί έως και τρεις ημέρες, μέχρι το έδαφος να ζεσταθεί με κάρβουνα και να μπορέσει να σκαφτεί.

Παρά τις συνθήκες οι κάτοικοι έχουν προσαρμοστεί και η καθημερινότητά τους δεν επηρεάζεται από το κρύο. Το τοπικό σχολείο για παράδειγμα κλείνει μόνο όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από -52 βαθμούς Κελσίου!
Οι καλοκαιρινοί μήνες αντίθετα, είναι πολύ πιο ζεστοί, με θερμοκρασία που συχνά φθάνει πάνω από 20 ° C τον Ιούλιο.


πηγη: www.e-go.gr

ΑΣΤΕΙΟ ΒΙΝΤΕΟ- ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ "ΚΑΘΕΤΟΙ ΚΗΠΟΙ"


«Κάθετοι κήποι» σε πλαστικά μπουκάλια!



Στο πλαίσιο ενός καινοτόμου προγράμματος που ονομάζεται «Home Sweet Home» («Lar Lar Doce»), ομάδες οικολόγων στη Βραζιλία αποφάσισαν να μεταμορφώσουν τα ανήλιαγα στενά ανάμεσα στα σπίτια και να δώσουν λίγο παραπάνω… πράσινο χρώμα στις γειτονιές. Επιστρατεύοντας απλά πλαστικά μπουκάλια, πολλή διάθεση, μεράκι και προπάντων αγάπη για το περιβάλλον, άνθρωποι όλων των ηλικιών εργάστηκαν σκληρά προκειμένου να προσφέρουν μια διαφορετική εικόνα στην πόλη. 
perierga.gr - "Κάθετοι κήποι" σε πλαστικά μουκάλια!!!
Φύτεψαν διάφορα μικρόφυτα και λαχανικά στα μπουκάλια και στη συνέχεια τα τοποθέτησαν εν είδει «κάθετου κήπου» στους τοίχους ανάμεσα στα σπίτια. Το εγχείρημα βρήκε μεγάλη αναταπόκριση από τους κατοίκους και πολύ σύντομα όλοι θέλησαν να μιμηθούν το παράδειγμα της ομάδας. Το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό και σχεδόν ανέξοδο!
perierga.gr - "Κάθετοι κήποι" σε πλαστικά μουκάλια!!!
perierga.gr - "Κάθετοι κήποι" σε πλαστικά μουκάλια!!!
perierga.gr - "Κάθετοι κήποι" σε πλαστικά μουκάλια!!!
perierga.gr - "Κάθετοι κήποι" σε πλαστικά μουκάλια!!!
perierga.gr - "Κάθετοι κήποι" σε πλαστικά μουκάλια!!!


πηγη:perierga.gr

ΧΑΝΙΑ: ΓΟΝΕΙΣ ΕΔΕΝΑΝ 12 ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΑ



Χανιά: Γονείς έδεναν 12χρονο αγόρι με αλυσίδα



Σε κακή ψυχολογική κατάσταση βρέθηκε να περιφέρεται στη συνοικία Χαλέπα των Χανίων ένα παιδάκι 12 ετών.

Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, που πήγαν στο σημείο, άκουσαν από το 12χρονο αγοράκι, το οποίο είναι αλβανικής καταγωγής, αλλά γεννήθηκε στα Χανιά, να τους λέει ότι έφυγε από το σπίτι του, υποστηρίζοντας ότι το έδερναν οι γονείς του.

Το παιδί υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που βρισκόταν το σπίτι, που έμενε, και όταν οι αστυνομικοί μπήκαν σε αυτό βρήκαν μια αλυσίδα 10 μέτρων κλειδωμένη με λουκέτο, με την οποία -σύμφωνα με τη μαρτυρία του ανήλικου- το έδεναν οι γονείς του.

Το παιδί κατάφερε να ξεφύγει και να βγει στο δρόμο, ενώ οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πατέρα του, ηλικίας 46 ετών, ο οποίος εργάζεται περιστασιακά σε οικοδομικές εργασίες, τη μητέρα, ηλικίας 43 ετών, και τον αδελφό του, 21 ετών.

Το παιδί, που βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, δέχεται τη στήριξη ειδικών, ενώ θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί το μέγεθος τής κακοποίησης, που έχει υποστεί.




Πηγή: http:www.skai.gr

ΚΛΕΒΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ


Κλέβουν πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν από πομόνες αγροτών



Κλέβουν πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν από πομόνες αγροτώνΓια κλοπή πετρελαίου θέρμανσης από δεξαμενή πομόνας ποτίσματος, στην περιοχή της Πύλης Τρικάλων, συνελήφθη 54χρονος, με θύμα ένα 76χρονο αγρότη. Ο 54χρονος συνελήφθηκε επ' αυτοφώρω, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης, να έχει αφαιρέσει -λίγη ώρα νωρίτερα- από δεξαμενή πομόνας ποτίσματος, 180 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης.
Την αφαιρεθείσα ποσότητα του καυσίμου είχε μεταγγίσει σε επτά δοχεία, από τα οποία τα έξι είχε φορτώσει σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο. Η ποσότητα του πετρελαίου αποδόθηκε στον 76χρονο, ενώ στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα σφυρί και ένα κατσαβίδι, τα οποία χρησιμοποίησε ο 54χρονος ως διαρρηκτικά εργαλεία. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύλης.



paseges.gr

ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ 71 ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΣΚΥΛΟ



Ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο σε 71χρονο που πυροβόλησε σκύλο





Σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5.200 ευρώ καταδικάσθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ένας 71χρονος ο οποίος την περασμένη Κυριακή πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά με καραμπίνα ένα αδέσποτο σκυλί.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Βασιλιές του Ηρακλείου και το αδέσποτο μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική, έχοντας δεχτεί περισσότερα από 50 σκάγια.

Ο ηλικιωμένος συνελήφθη αμέσως και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο όπου παρέστη ως πολιτική αγωγή το σωματείο «Ζωόφιλη δράση» που ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του.





Πηγή: www.skai.gr

ΠΑΡΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΒΑΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΜΑΣ

Βάζουν ελληνικές σημαίες σε όλες τις βραχονησίδες


Μια ομάδα από το Ηράκλειο Κρήτης, ξεκίνησε από τη βραχονησίδα Ντία και σκοπεύει να φθάσει ως τη Σαμοθράκη προκειμένου να τοποθετήσει ελληνικές σημαίες σε όλες τις βραχονησίδες

Η αρχή έγινε από την Ντία, όμως οι τέσσερις Ηρακλειώτες είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν ελληνική βραχονησίδα χωρίς τη γαλανόλευκη σημαία.
Ο Μανόλης Μιζεράκης, ο Αντώνης Τσαπίνος, ο Γιώργος Παπουτσάκης και ο Μανόλης Βαρδάκης αποφάσισαν να μην αφήσουν κανένα να κάμψει το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων και να εκφράσει διεκδικήσεις.
Έτσι ετοιμάζονται να φθάσουν ως και τη Σαμοθράκη, προκειμένου να μη μείνει καμία ελληνική βραχονησίδα χωρίς ελληνικό "σημάδι".





πηγη:news247.gr

Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ!


Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ!



Τρία κιλά κατά μέσο όρο χάνουν οι άνδρες που έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις, ενώ οι άπιστες γυναίκες χάνουν κατά μέσο όρο 4,5 κιλά ,σύμφωνα με τα αποτελέσματα βρετανικής έρευνας. Η απιστία αναδεικνύεται σε ένα αποτελεσματικό τρόπο απώλειας βάρους, αν και οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο ότι προηγούμενες έρευνες έχουν συσχετίσει τις εξωσυζυγικές σχέσεις των ανδρών με τον αυξημένο κίνδυνο εμφραγμάτων.

Στην έρευνα παρατηρήθηκε ότι το 50% των ανδρών και το 62% των γυναικών είπαν ότι είχαν αδυνατίσει, ενώ είχαν μια παράλληλη σχέση. Αν και οι ερωτηθέντες ίσως υπερέβαλλαν στις απαντήσεις τους δεδομένου ότι η έρευνα διενεργήθηκε από ένα website γνωριμιών που απευθύνεται σε παντρεμένους, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η απιστία θα μπορούσε να μας…αδυνατίσει.

Ορισμένοι από τους λόγους που επισημαίνουν είναι το στρες της διατήρησης μιας εξωσυζυγικής σχέσης το οποίο οδηγεί σε αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού ως εκ τούτου και των καύσεων. Επίσης, η έλλειψη χρόνου λόγω των περισσότερων υποχρεώσεων που έχει σαν αποτέλεσμα την παράλειψη γευμάτων, αλλά και η ύπαρξη ενός ισχυρού κινήτρου για αδυνάτισμα, προκειμένου να είναι πιο ελκυστικοί στο νέο τους σύντροφο.




vita.gr

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ


ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Σίγουρα η πρώτη σκέψη σαν απάντηση στο ερώτημα του τίτλου,που κάνει κάποιος είναι ότι μπορεί να “χαλάσει τα μάτια του” όπως έλεγαν παλιότερα. Εμείς όμως δεν αναφερόμαστε στο τι παθαίνουμε όταν βλέπουμε τηλεόραση από σωματικής απόψεως, αλλά αναφερόμαστε στο πως μπορεί να αλλάξει η συμπεριφορά μας. Διαβάστε τι μπορεί να πάθουν όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και οι έφηβοι που δεν ξεκολλάνε από την τηλεόραση...  


Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα του πανεπιστημίου του Οτάγκο της Νέας Ζηλανδίας, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής "Pediatrics", τα παιδάκια αλλά και οι έφηβοι που βλέπουν συνεχώς τηλεόραση μπορεί κάποια στιγμή να εκδηλώσουν βίαιες συμπεριφορές, να γίνουν αντικοινωνικοί, επιθετικοί, εριστικοί, ενώ στην μελέτη δεν αποκλείουν και την εκδήλωση εγκληματικής συμπεριφοράς.
Η ομάδα των επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή Μπομπ Χάνκοξ του Τμήματος Προληπτικής και Κοινωνικής Ιατρικής, μελέτησε περισσότερα από 1.000 παιδιά ηλικίας πέντε έως 15 ετών, που είχαν γεννηθεί τις χρονιές 1972 και 73. Όσα από αυτά τα παιδιά παρακολουθούσαν περισσότερη τηλεόραση, είχαν αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσουν αργότερα αντικοινωνική προσωπικότητα ακόμη και να καταδικαστούν για κάποια εγκληματική πράξη που θα έκαναν μέχρι να φτάσουν 26 ετών. Μάλιστα οι επιστήμονες τόνισαν ότι, ο κίνδυνος αυτός αυξανόταν κατά 30% με κάθε παραπάνω ώρα που ως παιδιά περνούσαν μπροστά στην τηλεόραση μέσα στην ημέρα.
Η έρευνα διευκρίνισε ότι η παραβατική συμπεριφορά αφορά τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια που βλέπουν συνέχεια τηλεόραση και μάλιστα πρόκειται για έναν παράγοντα (η παρακολούθηση τηλεόρασης δηλαδή) ανεξάρτητο, που δεν σχετίζεται με την οικογένεια την οικονομική κατάσταση των γονέων, τον γονικό έλεγχο κ.α.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Χάνκοξ: «Τα παιδιά που παρακολουθούν πολλή τηλεόραση, είναι πιθανότερο στη συνέχεια να εκδηλώσουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Μολονότι δεν υποστηρίζουμε ότι η τηλεόραση προκαλεί όλη την αντικοινωνική συμπεριφορά, τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η μείωση του χρόνου παρακολούθησης τηλεόρασης μπορεί να μειώσει τα ποσοστά αυτής της αντικοινωνικής συμπεριφοράς».
Πάντως η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει στους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους να βλέπουν τηλεόραση περισσότερο από 120 λεπτά τη μέρα. Και προτρέπουν η παρακολούθηση της τηλεόρασης να αφορά ποιοτικά προγράμματα ή ντοκιμαντέρ.


iatropedeia.gr

ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΤΑ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΤΑ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ


Με τον φόβο νέας πλημμύρας του Ενιπέα, ζει καθημερινά μια 5μελής οικογένεια στις Καρούτες Αρχ. Ολυμπίας.
Πριν από μερικούς μήνες, στις μεγάλες πλημμύρες του Ενιπέα, τα νερά είχαν πλημμυρίσει το σπίτι τους και το ύψος είχε φτάσει τα δύο μέτρα.
Οι ζημιές που είχαν πάθει τότε ήταν μεγάλες, ευτυχώς όμως, όπως λένε, σώσανε τις ζωές τους.
Οι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών τους έχει φοβίσει και τις νύχτες η κυρία Μαρία Αλεξανδροπούλου μαζί με τα τέσσερα παιδιά της κοιμούνται σε ένα μικρό αυτοκίνητο.
Όπως δηλώνει στην κάμερα του IliaPress, έχει ζητήσει από τον

Δήμο Αρχ. Ολυμπίας να της δοθεί ένα λυόμενο, αλλά η απάντηση που πήρε είναι πως δεν υπάρχουν λυόμενα.







iliapress.gr

ΟΠΟΥ ΧΙΟΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!


Καλοκαίρι στο… χιόνι


Καλοκαίρι στο… χιόνιΤι σας φέρνει στο νου η φωτογραφία; Προφανώς μια εξωτική παραλία κάπου στην Καραϊβική. Φοίνικες, λευκή άμμος, γαλάζια νερά… Κι όμως, αυτό το τοπίο που βλέπετε βρίσκεται στην καρδιά της Γερμανίας! Και μάλιστα όχι στην καλοκαιρινή της περίοδο, αλλά στην απολύτως… χειμωνιάτικη! Ενας όμιλος επιχειρηματιών σκέφτηκε να… αντιστρέψει την ιδέα των Αράβων,που έφτιαξαν ένα χιονοδρομικό κέντρο στην καρδιά της ερήμου. Το αποτέλεσμα το βλέπετε μπροστά σας και βρίσκεται στο Κράουσνικ, στα ανατολικά της χώρας, στο μέρος όπου παλαιότερα υπήρχε μια στρατιωτική αεροπορική βάση των Σοβιετικών!
Η… λογική του εγχειρήματος είναι ακριβώς η ίδια με την αραβική: Ενας πολύ μεγάλος χώρος, απόλυτα προστατευόμενος από τις εξωτερικές συνθήκες, στον οποίο οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν άκρως… καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, την ώρα που έξω από το χώρο αυτό θα χιονίζει!
Καλοκαίρι στο… χιόνιΕνας γιγαντιαίος θόλος, ο οποίος παλαιότερα φιλοξενούσε τεράστια αεροσκάφη προορισμένα για μεταφορά καυσίμων και άλλων προϊόντων, μεταμορφώθηκε σε έναν πραγματικό καλοκαιρινό παράδεισο. Πισίνα τεραστίων διαστάσεων, τσουλήθρες, τεχνητά νησιά, άμμος, ομπρέλες, ξαπλώστρες, μέχρι και… ντους για να δημιουργείται η αίσθηση του θαλασσινού νερού! Και φυσικά μια ολόκληρη αλυσίδα από εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ που προσφέρουν διασκέδαση. Ο θόλος έχει διάμετρο 360 μέτρων και ύψος 107 μέτρων, είναι δηλαδή αρκετά ψηλός για να χωρέσει μέχρι και πιστό αντίγραφο του… αγάλματος της Ελευθερίας! Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 6.000 επισκέπτες την ίδια ημέρα και το 2011 προσέλκυσε ακριβώς 965.000 επισκέπτες.
Πρόσφατα το κέντρο αυτό ξεκίνησε να προσφέρει και… κάμπινγκ! Κάποιοι, δηλαδή, που θέλουν να απομονωθούν από το γύρω περιβάλλον μπορούν όχι απλώς να κάνουν το μπάνιο τους και να χαρούν καλοκαιρινή ατμόσφαιρα μέσα στο χειμώνα, αλλά και να… κατασκηνώσουν στην άμμο και να παραμείνουν εκεί για όσες ημέρες επιθυμούν!
Καλοκαίρι στο… χιόνιΤο μόνο που δεν διαθέτει, φυσικά, το μέρος είναι… θέα, αλλά κι εκεί βρέθηκε η λύση. Γιγαντιαία πόστερ με ουρανό και θάλασσα δίνουν την εντύπωση στους λουόμενους ότι βρίσκονται στοτροπικό νησί των ονείρων τους. Μόνο ένα βλέμμα προς τα ψηλά μπορεί να… χαλάσει το όνειρο, αφού από τα γιγαντιαία τζάμια μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τι γίνεται στον… έξω κόσμο, μέχρι και να παρατηρήσει το χιόνι που πέφτει την ώρα που απολαμβάνει το καλοκαιρινό του μπάνιο…


flowmagazine.gr

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ!- ΒΙΝΤΕΟ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ!

Είναι μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου και για μας η πιο όμορφη. Ένα εκπληκτικο βίντεο παρουσιάζει τις  ομορφιές της χώρας μας όπως φαίνονται από ψηλά. Έτσι απλά για να θυμόμαστε ότι ζούμε σε ένα τόπο όμορφο, ευλογημένο από το Θεό και χαραγμένο από την ιστορία των Ελλήνων. Τα λόγια όμως είναι λίγα για να περιγράψουν το εντυπωσιακό αυτό βίντεο. Απολαύστε το!


ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ


Να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών για τη συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος και την επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου ζήτησε ο Πρωθυπουργός 














Οι εκκρεμείς πληρωμές για την επιστροφή φόρου του αγροτικού πετρελαίου και για τη συνδεδεμένη ενίσχυση του βαμβακιού απασχόλησαν τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ουσιαστικά συζητήθηκαν λύσεις έτσι ώστε να λήξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η πολυήμερη παραμονή των αγροτών στις εθνικές οδούς και αποφασίστηκε να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες και να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των μέτρων που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει το υπουργείο. Εξάλλου, το αγροτικό θέμα θα απασχολήσει και τις συζητήσεις του πρωθυπουργού με τις ηγεσίες άλλων υπουργείων, όπως των υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Εργασίας.



agronews.gr

ΔΩΔΕΚΑ ΝΕΚΡΟΙ ΛΟΓΩ ΓΡΙΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΔΩΔΕΚΑ ΝΕΚΡΟΙ ΛΟΓΩ ΓΡΙΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




Αργά αλλά σταθερά μακραίνει η λίστα με τα θύματα της γρίπης στη χώρα μας. Συνολικά, μέχρι και σήμερα 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω επιπλοκών που παρουσίασαν μετά τη νόσησή τους με γρίπη. Κανείς από τους ασθενείς, παρότι ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου καθώς έπασχαν από σοβαρά νοσήματα, δεν είχε λάβει το αντιγριπικό εμβόλιο.

Παράλληλα, 41 άτομα έχει χρειαστεί να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από τους 12 νεκρούς λόγω  γρίπης οι 11  είναι άνδρες. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για άτομα ηλικίας άνω των 50 χρόνων. Υπάρχουν ωστόσο και δύο άνδρες ηλικίας 34 και 38 χρόνων αντιστοίχως, οι οποίοι κατέληξαν σε νοσοκομεία της Κέρκυρας και της Αλεξανδρούπολης τις περασμένες ημέρες.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις τα θύματα της γρίπης είχαν προσβληθεί από το πανδημικό στέλεχος. Τα επιδημιολογικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ άλλωστε δείχνουν ότι ο τύπος Α(Η3Ν2)) είναι διαδομένος στην κοινότητα αλλά ο Α(Η1Ν1) στέλνει τους ασθενείς στις ΜΕΘ.

Σε έξαρση η γρίπη και στην Ευρώπη
Αυξημένη δραστηριότητα καταγράφεται και σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (European Centre Disease Control, ECDC). Με εξαίρεση τη Βρετανία και την Πολωνία, οι άλλες χώρες πλήττονται από το κύμα της γρίπης.
Μάλιστα, η πιο υψηλή δραστηριότητα αναφέρεται στο Λουξεμβούργο, ενώ στο κόκκινο βρίσκεται η γρίπη και στο Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Σουηδία, το Λουξεμβούργο.

Το κυρίαρχο στέλεχος στις περισσότερες χώρες είναι το λεγόμενο πανδημικό, δηλαδή Α(Η1Ν1). Ωστόσο, στη Γερμανία και τη Δανία επικρατούν και τα δύο στελέχη, δηλαδή και Α(Η1Ν1) και Α(Η3Ν2), ενώ στην Ελλάδα κυρίαρχο στέλεχος είναι το Α(Η3Ν2).


protothema.gr

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ!


Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ!
Το περίφημο «Πάρκο με τις Μινιατούρες» (ή αλλιώς « Minimundus Park») βρίσκεται στο Klagenfurt της Αυστρίας, αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε τουρίστες και ντόπιους να μετακινηθούν από το ένα σημείο του πλανήτη στο άλλο, θαυμάζοντας πασίγνωστα κτίρια από όλο τον κόσμο!
perierga.gr - Ο γύρος του κόσμου μέσα σε ένα... πάρκο!
Άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά το 1958, έχοντας αποκλειστικά φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού όλα τα έσοδα του πάρκου προορίζονται για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό »Rettet gives Kind» (σ.σ. «Για να σωθούν τα παιδιά»).
perierga.gr - Ο γύρος του κόσμου μέσα σε ένα... πάρκο!
Στην ουσία πρόκειται για έναν χώρο όπου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά τα σημαντικότερα αξιοθέατα του κόσμου… σε μικρογραφία. 140 και πλέον μινιατούρες κτιρίων από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική συνθέτουν ένα μοναδικό πάρκο στον κόσμο, όπου ο χρόνος και οι χιλιομετρικές αποστάσεις δεν έχουν καμία σημασία…
perierga.gr - Ο γύρος του κόσμου μέσα σε ένα... πάρκο!
Γιατί σε λίγα μόνο λεπτά μπορείς να βρεθείς από την Ακρόπολη στο Ταζ Μαχάλ και από την Πίζα στον Πύργο του Άιφελ, σε μια «τουριστική» ξενάγηση σε ολόκληρο τον κόσμο!
perierga.gr - Ο γύρος του κόσμου μέσα σε ένα... πάρκο!
perierga.gr - Ο γύρος του κόσμου μέσα σε ένα... πάρκο!
perierga.gr - Ο γύρος του κόσμου μέσα σε ένα... πάρκο!
perierga.gr - Ο γύρος του κόσμου μέσα σε ένα... πάρκο!
perierga.gr - Ο γύρος του κόσμου μέσα σε ένα... πάρκο!
perierga.gr - Ο γύρος του κόσμου μέσα σε ένα... πάρκο!
perierga.gr - Ο γύρος του κόσμου μέσα σε ένα... πάρκο!
perierga.gr - Ο γύρος του κόσμου μέσα σε ένα... πάρκο!

perierga.gr

ΕΝΑΡΞΗ ΛΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ "Κ.ΑΛ.Ο." ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Έναρξη Λαϊκού Πανεπιστημίου Κ.ΑΛ.Ο.‏

laiko pan
ΠΡΟΣ: τις συλλογικότητες του Ανοιχτού Δικτύου για την απευθείας διάθεση προϊόντων στη Θεσσαλονίκη

Συναγωνιστές.
Σας ενημερώνουμε ότι στο τρέχον τετράμηνο (Φεβρουάριος-Ιούνιος 2013) κάθε Δευτέρα απόγευμα θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις-συζητήσεις στα πλαίσια του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (πρόκειται για νέο θεσμό, που διοργανώνεται από την ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο.), που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, που συμμετέχουν στις πάσης φύσεως συλλογικότητες της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας, αλλά και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο πολίτη.
Επισυνάπτεται αφίσα με το πρόγραμμα.
Ιστότοπος του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας λειτουργεί στη διεύθυνση:
Ο ιστότοπος περιλαμβάνει μέχρι στιγμής:
  • Μια σύντομη παρουσίαση του Λαϊκού Πανεπιστημίου
  • Το πρόγραμμα και την αφίσα του 1ου Θεματικού Κύκλου  (Φεβρουάριος-Ιούνιος 2013)
  • Τους εισηγητές
  • Βιβλιογραφικό υλικό
  • Στοιχεία επικοινωνίας
  • Συνδέσμους με σχετιζόμενους ιστότοπους.
Πρώτη εκδήλωση τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 στις 7.00 μμ.
Με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς
Κώστας Νικολάου


anoixtodiktio.gr

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΑΓΡΟΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ

 
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει την επικαιροποίηση της εφαρμογής «Διαδικτυακή Εκτύπωση Βεβαίωσης Επαγγελματία Αγρότη» μέσα από την οποία οι αγρότες έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν τη βεβαίωση του επαγγελματία αγρότη για το έτος 2013 (χρονικό διάστημα ισχύος από 1/1/2013 έως 31/1/2014) και η οποία δεν απαιτεί επικύρωση καθώς παράγεται αποκλειστικά από ήδη επικυρωμένα στοιχεία του ΥπΑΑΤ.

Επισημαίνεται ότι η χορήγηση της βεβαίωσης δεν απαλλάσσει τον παραγωγό από την υποχρέωση της εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ακολουθώντας το σύνδεσμο http://e-services.minagric.gr/.

ΑΥΡΙΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ



Αμετακίνητοι στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι και θα συμμετάσχουν στις διάφορες πορείες που διοργανώνονται στο πλαίσιο της σημερινής γενικής απεργίας, ενώ αργότερα προτίθενται να προχωρήσουν και σε αυτόνομες κινητοποιήσεις. Παράλληλα, σε κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει από την Δευτέρα και οι αγρότες της Κρήτης.
Στο μεταξύ, την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει σύσκεψη εκπροσώπων και από τα 34 μπλόκα της χώρας, στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού η πορεία των κινητοποιήσεων, ύστερα από 30 ημέρες στον δρόμο.

Οι Θεσσαλοί αγρότες παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας και στις 10:30 θα μεταβούν στο κέντρο της Λάρισας, με ορισμένα τρακτέρ, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πορεία που διοργανώνουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο.

Στο νομό Θεσσαλονίκης, παραμένει το μπλόκο της Χαλκηδόνας, όπου αγρότες θα μοιράσουν ζάχαρη στους διερχόμενους, ενώ κάποιοι από αυτούς θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στις Σέρρες, οι αγρότες θα δώσουν το “παρών” στη συγκέντρωση που διοργανώνεται στον κέντρο της πόλης, στις 11 το πρωί, ενώ, στη συνέχεια, το μπλόκο στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα θα κλείσει το δρόμο για μία ώρα, από τις 2 το μεσημέρι. Οι αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών – Καβάλας, πρόκειται να κλείνουν συμβολικά τον δρόμο για μία ώρα, από τις 2:30 το μεσημέρι, ενώ αμετακίνητοι παραμένουν στη θέση τους και αγρότες στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στον κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολεύκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους για το τι πρόκειται να κάνουν σήμερα.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες, στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης, αλλά και στο τελωνείο των Κήπων. Ειδικότερα, οι αγρότες του μπλόκου στην Ορεστιάδα πρόκειται να πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη της εφορίας στο κέντρο της πόλης, από τις 11 το πρωί και για μία ώρα.



paseges.gr