ΟΠΟΥ ΧΙΟΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!


Καλοκαίρι στο… χιόνι


Καλοκαίρι στο… χιόνιΤι σας φέρνει στο νου η φωτογραφία; Προφανώς μια εξωτική παραλία κάπου στην Καραϊβική. Φοίνικες, λευκή άμμος, γαλάζια νερά… Κι όμως, αυτό το τοπίο που βλέπετε βρίσκεται στην καρδιά της Γερμανίας! Και μάλιστα όχι στην καλοκαιρινή της περίοδο, αλλά στην απολύτως… χειμωνιάτικη! Ενας όμιλος επιχειρηματιών σκέφτηκε να… αντιστρέψει την ιδέα των Αράβων,που έφτιαξαν ένα χιονοδρομικό κέντρο στην καρδιά της ερήμου. Το αποτέλεσμα το βλέπετε μπροστά σας και βρίσκεται στο Κράουσνικ, στα ανατολικά της χώρας, στο μέρος όπου παλαιότερα υπήρχε μια στρατιωτική αεροπορική βάση των Σοβιετικών!
Η… λογική του εγχειρήματος είναι ακριβώς η ίδια με την αραβική: Ενας πολύ μεγάλος χώρος, απόλυτα προστατευόμενος από τις εξωτερικές συνθήκες, στον οποίο οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν άκρως… καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, την ώρα που έξω από το χώρο αυτό θα χιονίζει!
Καλοκαίρι στο… χιόνιΕνας γιγαντιαίος θόλος, ο οποίος παλαιότερα φιλοξενούσε τεράστια αεροσκάφη προορισμένα για μεταφορά καυσίμων και άλλων προϊόντων, μεταμορφώθηκε σε έναν πραγματικό καλοκαιρινό παράδεισο. Πισίνα τεραστίων διαστάσεων, τσουλήθρες, τεχνητά νησιά, άμμος, ομπρέλες, ξαπλώστρες, μέχρι και… ντους για να δημιουργείται η αίσθηση του θαλασσινού νερού! Και φυσικά μια ολόκληρη αλυσίδα από εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ που προσφέρουν διασκέδαση. Ο θόλος έχει διάμετρο 360 μέτρων και ύψος 107 μέτρων, είναι δηλαδή αρκετά ψηλός για να χωρέσει μέχρι και πιστό αντίγραφο του… αγάλματος της Ελευθερίας! Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 6.000 επισκέπτες την ίδια ημέρα και το 2011 προσέλκυσε ακριβώς 965.000 επισκέπτες.
Πρόσφατα το κέντρο αυτό ξεκίνησε να προσφέρει και… κάμπινγκ! Κάποιοι, δηλαδή, που θέλουν να απομονωθούν από το γύρω περιβάλλον μπορούν όχι απλώς να κάνουν το μπάνιο τους και να χαρούν καλοκαιρινή ατμόσφαιρα μέσα στο χειμώνα, αλλά και να… κατασκηνώσουν στην άμμο και να παραμείνουν εκεί για όσες ημέρες επιθυμούν!
Καλοκαίρι στο… χιόνιΤο μόνο που δεν διαθέτει, φυσικά, το μέρος είναι… θέα, αλλά κι εκεί βρέθηκε η λύση. Γιγαντιαία πόστερ με ουρανό και θάλασσα δίνουν την εντύπωση στους λουόμενους ότι βρίσκονται στοτροπικό νησί των ονείρων τους. Μόνο ένα βλέμμα προς τα ψηλά μπορεί να… χαλάσει το όνειρο, αφού από τα γιγαντιαία τζάμια μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τι γίνεται στον… έξω κόσμο, μέχρι και να παρατηρήσει το χιόνι που πέφτει την ώρα που απολαμβάνει το καλοκαιρινό του μπάνιο…


flowmagazine.gr