ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ YΟUTUBE!

ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ YΟUTUBE


Το πιο διαχρονικό βίντεο

Ο Αντι Γουόρχολ είχε πει ότι όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται 15 λεπτά δημοσιότητας. Η τεχνολογία και οι υπολογιστές βοήθησαν ώστε πολλοί και διάφοροι απ’ όλο τον κόσμο να συγκεντρώσουν πάνω τους τα φώτα για πολλούς και διάφορους λόγους, μέχρι να… ξεχαστούν λίγο καιρό αργότερα. Σε όλους του κανόνες, όμως, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όπως το βίντεο “JK Wedding Entrance Dance” στο Youtube, που ανακηρύχθηκε το πιο διαχρονικό ερασιτεχνικό βίντεο όλων των εποχών!


Το βίντεο είναι διάρκειας μόλις πέντε λεπτών, γυρίστηκε στις 2 Ιουνίου 2009 και απεικονίζει ένα άκρως χιουμοριστικό στιγμιότυπο: Τους κουμπάρους μιας γαμήλιας τελετής στις ΗΠΑ να εισέρχονται στη λουθηρανική εκκλησία του Σεν Πολ της Μινεσότα χορεύοντας υπό τους χαρούμενους ήχους του τραγουδιού «Forever» του Κρις Μπράουν. Οι κουμπάροι απλά ήθελαν να κάνουν πλάκα στη νύφη και το γαμπρό και να τους απαλλάξουν από το άγχος και σύμφωνα με όσα είπαν αργότερα προετοιμάστηκαν μόλις μία ώρα για το… χορευτικό τους σόου, το οποίο κινηματογραφήθηκε, βέβαια, για τις ανάγκες της τελετής.
Εναν μήνα αργότερα το βίντεο με το χορό απομονώθηκε και τοποθετήθηκε στο Youtube. Στις πρώτες τρεις ημέρες παρουσίας του εκεί είχε πάνω από 3,5 εκατομμύρια επισκέψεις. Η εντυπωσιακή ροή χρηστών του διαδικτύου που έβλεπαν το βίντεο όχι μόνο δεν εξασθένησε όσο περνούσαν οι μήνες, αλλά δυνάμωσε ακόμα περισσότερο. Με μέσο όρο θέασης περίπου 1,8 εκατομμύρια χρήστες το μήνα, το βίντεο το έχουν δει σήμερα πάνω από 80 εκατομμύρια φορές. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι στη δημοφιλία του βίντεο οφείλεται και η… ραγδαία αύξηση που είχαν οι πωλήσεις του συγκεκριμένου τραγουδιού από το 2009 και μετά!
Το παντρεμένο ζευγάρι φρόντισε να ντύσει όλη αυτή την δημοσιότητα με μια καλή πράξη. Τοποθέτησαν το βίντεο στην προσωπική τους ιστοσελίδα μαζί με μια παράκληση για δωρεά στο ίδρυμα Sheila Wellstone εναντίον της ενδοοικογενειακής βίας. Δύο μήνες μόλις μετά την κυκλοφορία του βίντεο είχαν μαζευτεί περισσότερα από 16.000 δολάρια! Σύμφωνα με σημερινούς υπολογισμούς, το κοινωφελές ίδρυμα έχει κερδίσει περισσότερα από 70.000 δολάρια. Εδώ μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα που έχουν φτιάξει.







flowmagazine.gr