ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΙΜΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΕΣ ( Β.ΕΛΛΑΔΑ)


ΚΙΜΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΕΣ

Η συνταγή είναι απο τη Β.Ελλαδα. Ειναι στριφτάρια με φύλλο κρούστας και κιμα που μπορούμε να τηγανισουμε ή να ψησουμε στο φούρνο.



Τι χρειαζόμαστε:
500 γραμμ. χοιρινό κιμά
1 μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό
200 γραμμ. φέτα
1 κουταλιά τριμμ. φρυγανιά
500 γραμμ. φύλλο κρούστας
ελαιόλαδο

Πως το κάνουμε:
Τριβω το κρεμμύδι και πολτοποιω το σκόρδο.
Λιωνω τη φέτα με το πηρουνι.
Ζυμωνω όλα τα υλικά μαζί.
Σε κάθε φύλλο, αφού το λαδωσω, τοποθετώ κατά μήκος το 1/8 του κιμά και το τυλιγω σε ρολό.
Στριβω το ρολό σε σαλιγκάρι.
Τηγανιζω τα σαλιγκάρια ενα ένα και τα τοποθετώ σε χαρτί κουζινας.
Αν επιθυμώ λιγότερα λιπαρά, τα ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.




sintagespareas.gr