ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Γιορτή πατάτας στο Νεοχώρι Αρκαδίας

Ο πολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διοργανώνει τη γιορτή πατάτας την Κυριακή 25 Αυγούστου το βράδυ στο Νεοχώρι Τριπόλεως.
Ζωντανή λαϊκή και δημοτική ορχήστρα υπόσχεται ξέφρενο γλέντι και κέφι μέχρι το πρωί. Στα δημοτικά θα μας διασκεδάσουν με την υπέροχη φωνή τους η Αγάθη και ο Γιώργος Μπέκιος με τη συνοδεία του σολίστα Γιώργου Δημητρόπουλου, ενώ στο λαϊκό πρόγραμμα θα μας απογειώσει ο Γιώργος Μαρίνης με τις μοναδικές του επιτυχίες. Θα προσφερθεί ζεστή γουρνοπούλα , παγωμένη μπύρα και δωρεάν φαγητά με βάση την πατάτα από τις νοικοκυρές του χωριού. Είσοδος και χορός ελεύθερα. Κυριακή 25 Αυγούστου στο Νεοχώρι Αρκαδίας. Να είστε όλοι εκεί!


πηγη: paseges.gr

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΚΑΙΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το Σάββατο 24 Αυγούστου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα Τρίκαλα Ημαθίας

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν μουσικοί από τη Βόρεια Θράκη, τον Έβρο, τα Πομακοχώρια Νομού Ξάνθης, την Πετρούσα και τους Πύργους Δράμας, την Αλιστράτη Σερρών, τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, τη Λέσβο και τη Σερβία ενώ θα παρουσιαστούν χοροί υπό τους ήχους του άσκαυλου από 3 διαφορετικές περιοχές:

- Πετρωτά Έβρου από τον Μορφωτικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Άδενδρου «Η Πρόοδος»
- Πόντος από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας
- Βόρεια Θράκη από τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Τρικάλων Ημαθίας «Ανατολική Ρωμυλία»

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με τους γκαϊντατζήδες και τα παραδοσιακά μουσικά σχήματα Οδρύσσες και Μεθόριος που θα μας ταξιδέψουν με τη μουσική και το τραγούδι τους σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

Επίσης, στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση μουσικών οργάνων, παραδοσιακών φορεσιών και τοπικών προϊόντων.

Στις 20:30 θα ξεκινήσει η παρέλαση των γκαϊντατζήδων από την πλατεία του χωριού προς τον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Τρικάλων.

Ώρα Έναρξης Φεστιβάλ : 21:00

Καλή αντάμωση στα Τρίκαλα Ημαθίας το Σάββατο 24 Αυγούστου !

ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ

Το σκόρδο «θωρακίζει″ από τον καρκίνο του πνεύμονα

Άλλη μία ευεργετική ιδιότητα του σκόρδου ανακάλυψαν επιστήμονες στην Κίνα, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση ωμού σκόρδου δύο φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο προσβολής από καρκίνο του πνεύμονα σχεδόν κατά 50%.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, η κατανάλωση ωμού σκόρδου προστατεύει ακόμη και τους καπνιστές, αλλά σε μικρότερο ποσοστό, το οποίο δεν ξεπερνά το 30%.
Επίσης, παρέχει προστασία και στα άτομα που εκτίθενται πολύ στον καπνό που βγάζουν τα μαγειρικά έλαια σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ο οποίος σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες θεωρείται σοβαρός παράγοντας κινδύνου για την πρόκληση της ασθένειας.
Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητές του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της επαρχίας Τζιανγκσού στην Κίνα, ενώ συμμετείχαν σ’ αυτήν 4.500 υγιή άτομα και 1.424 ασθενείς που είχαν προσβληθεί από καρκίνο του πνεύμονα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ευεργετική δράση του σκόρδου οφείλεται στην αλισίνη, που είναι η βασική του θειούχα ουσία και ελευθερώνεται όταν οι σκελίδες κόβονται ή συνθλίβονται.
Η αλισίνη είναι εκείνη που του προσδίδει επίσης την έντονη οσμή του και δρα όπως τα αντιοξειδωτικά, μειώνοντας τη βλάβη που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.
Οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου έχουν αποδειχθεί από πολλές επιστημονικές έρευνες, όπως εκείνη του Πανεπιστημίου Νότιας Αυστραλίας, η οποία έδειξε ότι το σκόρδο μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης όγκου στο έντερο σχεδόν κατά 35%.
Άλλες μελέτες έδειξαν ότι το σκόρδο προστατεύει από τον καρκίνο του στομάχου, αλλά και από πολλές ασθένειες που προσβάλλουν τους πνεύμονες.
Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο το αν οι προστατευτικές του ιδιότητες διατηρούνται και μετά το μαγείρεμα.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικόCancer Prevention Research.



πηγη:paseges.gr

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΥΠΕΡ ΕΛΓΑ

Σημειώνεται ότι η μη καταβολή του συνόλου της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ συνεπάγεται την απώλεια του δικαιώματος αποζημίωσης ή καταβολής κρατικών ενισχύσεων (προγράμματα ΠΣΕΑ) από τον Οργανισμό

Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2012, έως τις 31 Αυγούστου 2013, υπενθυμίζει με επιστολή προς τους αγρότες που δεν έχουν ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, o πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος.

Ο κ. Έξαρχος υπενθυμίζει πως οι παραγωγοί που είχαν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς του 2012 την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛΓΑ και για οποιονδήποτε λόγο δεν κατέστη δυνατή η είσπραξη του συνόλου ή μέρους της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, πρέπει μέχρι 31 Αυγούστου 2013 να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ με τον κωδικό ΜΠ-712, (τηρείται στην Τράπεζα Πειραιώς- ΑΤΕ) το οφειλόμενο ποσό.

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ