ΧΤΙΖΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ


Βολιβία: Χτίζει σπίτια με άχρηστα μπουκάλια



Η Ingrid Vaca Diez από τη Βολιβία αποφάσισε να εκμεταλλευτεί ένα άχρηστο για εκείνη υλικό και να δημιουργήσει ένα εξαιρετικά χρήσιμο για τους συνανθρώπους της δώρο, ένα σπίτι. Σε μια χώρα που το 40% του πληθυσμού της ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, μια γυναίκα αποφάσισε να αξιοποιήσει ένα υλικό που η ίδια είχε σε αφθονία.



Κάπως έτσι έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό της, χρησιμοποιώντας πλαστικά (αλλά και γυάλινα) μπουκάλια τα οποία γέμιζε με χώμα και στη συνέχεια στοίβαζε το ένα πάνω στο άλλο, στερεώνοντας με λάσπη, όπως ακριβώς γίνεται και με τα τούβλα. Και στη συνέχεια ζωγράφιζε ορισμένα τμήματα των τοίχων, δημιουργώντας πραγματικά όμορφες κατοικίες. Η πρώτη απόπειρα της Ingrid στέφθηκε με επιτυχία, δίνοντάς της κουράγιο για να συνεχίσει. Η γυναίκα έχει φτιάξει μέχρι σήμερα 10 σπίτια και όπως λέει η ίδια χαρακτηριστικά:



«Κάθε φορά που τελειώνω μια κατασκευή λέω πως είναι η τελευταία μου. Όμως η χαρά που βλέπω στα μάτια των άπορων οικογενειών για το μελλοντικό τους σπίτι δεν με αφήνει να σταματήσω. Έτσι ξεκινάω πάλι να χτίζω ένα νέο "Garbage Home"- που σημαίνει σκουπιδόσπιτο- προσπαθώντας να καταπολεμήσω τη φτώχεια μιας ακόμα οικογένειας». 







zougla.gr( Σοφία Χρονοπούλου )