ΦΥΤΩΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΙΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Φυτώρια επιχειρηματικότητας και στην ΕλλάδαΟ κύριος στόχος του προγράμματος είναι να μεταφερθεί και να προσαρμοστεί μια καινοτόμος μεθοδολογία κατάρτισης και εξέλιξης του επιχειρηματικού πνεύματος, «The Bridge Model (TBM)», από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Ολλανδία και τη Βουλγαρία.

Κατά συνέπεια, το TBM θα χρησιμοποιηθεί και θα δοκιμαστεί σε νέα οικονομικά, κοινωνικο-πολιτικά και γλωσσικά περιβάλλοντα. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα BTG θα παράγει μια μεθοδολογία κατάρτισης και υλικό για να επιτρέψει στα φυτώρια επιχειρήσεων, τους εκπαιδευτές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και στα κέντρα απασχόλησης, να εργαστούν μαζί με τους τοπικούς επιχειρηματίες ώστε να εμπλακούν επίσης με περιθωριοποιημένους/αδύνατους μαθητές προκειμένου να τους ενθαρρύνουν να αναπτύξουν τα προσόντα τους, τις δεξιότητες, την εμπειρία, και τη συμπεριφορά που χρειάζονται προκειμένου να ξεκινήσουν με τις δικές τους επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 6 οργανώσεις από διαφορετικές χώρες της ΕΕ που έχουν τεχνογνωσία και εμπειρία στα φυτώρια επιχειρηματικότητας και την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς επίσης και στη συνεργασία με ομάδες-στόχους που αποτελούνται από άτομα που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση - π.χ. νεολαία, μετανάστες, άτομα με ειδικές ανάγκες.

Διαβάστε περισσότερα στο