ΕΡΕΥΝΑ< ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ>

ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ 

Οι μητέρες που απολαμβάνουν ένα ποτό την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν  καλύτερη  συναισθηματική  συμπεριφορά στα παιδιά τους, από αυτούς που απέχουν, αυτό  ισχυρίζονται οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

 Η μελέτη  δείχνει, μεταξύ άλλων, ότι τα παιδιά των οποίων οι μητέρες έπιναν μικρές ποσότητες αλκοόλ  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους δείχνουν σημαντικά καλύτερη συναισθηματική συμπεριφοράς μέχρι την ηλικία των επτά ετών σε σύγκριση με τα παιδιά των μητέρων που δεν έπιναν καθόλου.
«Ένα test πρώτης όψεως, δεν έχει κανένα νόημα, αφού το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της κύησης δεν θεωρείται  ευεργετική για τη συμπεριφορά του παιδιού.
«Αλλά όταν κοιτάς τον τρόπο ζωής των μητέρων, μπορείτε να βρείτε μια εξήγηση.
Οι μητέρες που έπιναν ένα ποτήρι κρασί την εβδομάδα κατέληξαν  να είναι το πιο καλά εκπαιδευμένες και είχαν και τον πιο υγιεινό τρόπο ζωής συνολικά,ενώ σε αυτόν τον τύπο της μελέτης, ήταν σημαντικό οι ψυχολογικοί παράγοντες, όπως η σύνδεση μεταξύ της μητέρας και του παιδιού όπως επισημάνθηκε από την Κα Niclasen  του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης όπως και στην μεγάλη πληθυσμιακή μελέτη που έγινε από τις δανικές  ιατρικές αρχές, το οποίο συγκέντρωσε πληροφορίες σχετικά με το αλκοόλ και την εγκυμοσύνη.


πηγη .dailymail.co.uk