ΑΚΑΡΙ ΣΙΤΗΡΩΝ


ΑΚΑΡΙ ΣΙΤΗΡΩΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Αν και δεν είναι το πιο κοινό  παράσιτο έντομο στον κόσμο των καλλιεργειών, το άκαρι σιτηρών του χειμώνα μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα ζημιογόνο αν βγει από το λήθαργο.
Οι εκθέσεις που ξεκίνησαν  στα τέλη Δεκεμβρίου για το ακάρι σιτηρών του χειμώνα προτρέπουν τους γεωργούς να κρατήσουν τα μάτια τους ανοιχτά.Οι υψηλές θερμοκρασίες που είχαμε  μέσα στο φθινόπωρο σε πολλά μέρη επιτρέπει ώστε  να γεννήσουν τα αυγά αργότερα προς το χειμώνα. Αλλά αυτό το συγκεκριμένο ακαρι είναι το μοναδικό  που αναπτύσσεται κάτω από συνθήκες ψύξης,.
"Κάθε είδους βλάβες που οφείλονται σε έντομα όπως το άκαρι σιτηρών χειμώνα αποδυναμώνει το φυτό όπου εμφανίζει «γκριζωπό ή ασημί" χρώμα στις άκρες των φύλλων που έχουν καμένης εμφάνιση και εν τέλει, τα φυτά που πεθαίνουν συνολικά. Τα περισσότερα μολυσμένα φυτά,δεν πεθαίνουν, αλλά έχουμε μεγάλες απώλειες στις αποδόσεις.Αν δεν μπορείτε να δείτε εμφανή εξωτερικά σημάδια, όπως αυτά που αναφέρονται.
"Η πιο αποτελεσματική μέθοδος αναζήτησης είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μεγεθυντικό φακό, ελέγχοντας τόσο φύλλωμα των φυτών και των υπολειμμάτων των καλλιεργειών στην επιφάνεια του εδάφους για την παρουσία των νεαρών ενηλίκων και ακάρεων,". Ο καλύτερος χρόνος για να αναζητήσουν Είναι νωρίς το πρωί και το σούρουπο για ήρεμες ημέρες, επειδή το ακάρι θα αναζητήσει καταφύγιο κατά τη διάρκεια της ημέρας.τα σημάδια θα είναι πιο εμφανή στο τέλος Φεβρουάριου με αρχάς Μαρτίου όταν το σιτάρι θα αρχίσει να αναπτύσσετε