ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 4/2/2013


 Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - άδειο το "καλάθι" της κυβέρνησης



Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες που και αύριο, Δευτέρα, θα βρίσκονται σε διάφορα κομβικά σημεία με παραταγμένα τα τρακτέρ τους, διαμαρτυρόμενοι έτσι για την οικονομική και αγροτική πολιτική της κυβέρνησης.
Οι αγρότες του νομού Σερρών δίνουν ραντεβού αύριο το πρωί στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα, με εξαίρεση τους συναδέλφους τους που θα παραμείνουν με τα τρακτέρ τους, παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού, στα Ν. Κερδύλλια.

Τις δυνάμεις τους ενισχύουν αύριο οι αγρότες που βρίσκονται στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Κουλούρας Ημαθίας, καθώς θα προστρέξουν με τα τρακτέρ τους αγρότες από τα μπλόκα στον Κοπανό Νάουσας και στην Κυψέλη Ημαθίας.

Στις 10 το πρωί έχουν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, στο ύψος της διασταύρωσης Χαλκηδόνας, αγρότες της Πέλλας και των Γιαννιτσών.

Αγρότες από την Καβάλα, τη Δράμα και την Ξάνθη παραμένουν με τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης, στην περιοχή του Νέστου και σε τρία σημεία στην εθνική οδό Δράμας- Καβάλας, χωρίς να κλείνουν τους δρόμους.

Στο μεταξύ, συμμετοχή στο συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων την Τρίτη, στις 11 το πρωί, έξω από την Εφορία Κατερίνης, αποφάσισαν αγρότες της Πιερίας, χωρίς να αποκλείουν ξεχωριστές κινητοποιήσεις και νωρίτερα. Σε κινητοποιήσεις, επίσης, την Τρίτη, με κύρια σημεία την Ορεστιάδα και τις Φέρες, προσανατολίζονται και αγρότες του νομού Έβρου.

Νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί στις 11 και αγρότες από τη Μεσσηνία στο Σουληνάρι.

Σήμερα προχώρησαν σε συμβολικές καταλήψεις δρόμων οι αγρότες σε Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Μεσσηνία, Αργολίδα και Λαμία.


paseges.gr