ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ-ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ

Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των κινητών τηλεφώνων και ενδεχόμενων προβλημάτων υγείας, σύμφωνα με μία μακρόχρονη μελέτη.


Το πρόγραμμα Mobile Telecommunications and Health Research, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά προγράμματα της Μ. Βρετανίας, που μελέτα τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία μας που συνδέονται με την τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με την νέα έρευνα, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου μπορεί να ευθύνεται για ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Ο καθηγητής Ντέιβιντ Κόγκον, Πρόεδρος της MTHR ανέφερε ότι όταν το πρόγραμμα συγκροτήθηκε για πρώτη φορά, υπήρχαν πολλές επιστημονικές αβεβαιότητες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία από τα κινητά τηλέφωνα και τις σχετικές τεχνολογίες.

"Αυτό το ανεξάρτητο πρόγραμμα έχει πλέον ολοκληρωθεί, και παρά την εξαντλητική έρευνα, δεν βρήκαμε αποδείξεις για πιθανούς κινδύνους για την υγεία από τα ραδιοκύματα που παράγονται από τα κινητά τηλέφωνα ή τους σταθμούς βάσης τους.

Χάρη στην έρευνα που διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος, μπορούμε τώρα να είμαστε πολύ πιο σίγουροι για την ασφάλεια των σύγχρονων συστημάτων τηλεπικοινωνιών", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα ευρήματα της νέας μελέτης έρχονται να επιβεβαιώσουν προγενέστερη μελέτη που εκπονήθηκε το 2012, η οποία έδειξε ότι η χρήση κινητών και η τεχνολογία ασύρματου δικτύου Wi-Fi δεν προκαλούν βλάβες στην υγεία και δεν σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου


apospasma.gr