ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ.... ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ


Τι φοβούνται σήμερα οι εργοδότες και δεν προσλαμβάνουν κανέναν; Το κόστος. Ο (έστω και πολύ μικρός) μισθός, οι ασφαλιστικές εισφορές «μαμούθ» και οι φόροι συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που καθιστούν απαγορευτικές τις προσλήψεις. Και αν βρισκόταν κάποιος να αναλάβει μέρος του κόστους; Βρέθηκε. Είναι ο ΟΑΕΔ ο οποίος θα πληρώνει έως 18 ευρώ την ημέρα στους εργοδότες (450 ευρώ τον μήνα) για να δημιουργήσει 10.000 θέσεις μέσα στην επόμενη 3ετία. Το fpress.gr εξασφάλισε και δημοσιεύει ολόκληρο το κείμενο της απόφασης για να μάθετε τις λεπτομέρειες.
agrotes.blogspot.gr
Χρησιμεύει τόσο σε εργοδότες όσο και σε ανέργους. Ιδού λοιπόν. Το πρόγραμμα που θα δείτε να περιγράφεται αναλυτικά στην απόφαση θα έχει τριετή διάρκεια και συνολικό προϋπολογισμό 54 εκατ. ευρώ. Τα 20 εκατ. ευρώ θα διατεθούν μέσα στο 2014, επιπλέον 20 εκατ. ευρώ το 2015 και 14 εκατ. ευρώ το 2016. Ως απαραίτητη προϋπόθεση τίθεται η επιχείρηση που θα προσλάβει, να μην έχει κάνει απόλυση το τελευταίο τρίμηνο (σ. σ η παραίτηση δεν θεωρείται απόλυση). Υπάρχουν και εταιρείες σε κλάδους που εξαιρούνται. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα νυχτερινά κέντρα, telemarketing οι εταιρείες telemarketing κλπ. Αυτές δεν μπορούν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα. Προϋποθέσεις υπάρχουν και για τους ανέργους που θα κάνουν χρήση του προγράμματος. Συγκεκριμένα θα πρέπει να:
1. διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ
2. έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
3. είναι ηλικίας 30 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 31ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.

Ολόκληρο το κείμενο της απόφασης   εδω