ΜΕΡΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΑΣ

Σας ενοχλεί συχνά το στομάχι σας; Έχετε καούρες, ή κάποιες φορές διπλώνεστε στα δύο από τον πόνο; Τα φουσκώματα μετά το φαγητό δεν λένε να υποχωρήσουν; Τι μπορεί να συμβαίνει; Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε κάποια μικρά μυστικά για να μπορέσετε να ανακουφιστείτε, αλλά εάν τα συμπτώματα αυτά είναι έντονα και συνεχίζονται σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.
agrotes.blogspot.com

 ΔΥΣΠΕΨΙΑ: Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι. Πως μπορούμε να απαλλαγούμε; Με ένα φλιτζάνι χαμομήλι. Επίσης τα αντιόξινα βοηθούν και περιορίζουν την καούρα. Προσοχή στις σόδες. Όσο και να νομίζετε ότι η δράση τους σας ανακουφίζει, δεν το κάνει. Η ανακούφιση που προσφέρει η σόδα είναι παροδική. Ο οργανισμός συνηθίζει ή έτσι νομίζουμε και μετά μας γίνεται απαραίτητη μετά το φαγητό, δίχως να προσφέρει κάτι.

 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:

- προσπαθήστε πάντα να έχετε το στομάχι σας σε λειτουργία και να μην το αφήνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα άδειο. Να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα, ενώ καλό θα ήταν να αποφεύγετε τα λιπαρά και τα βαριά με καρυκεύματα, φαγητά.

- Όταν τρώτε να μην «ρουφάτε» με λαιμαργία το φαγητό σαν να πρόκειται να σας το κλέψουν. Να τρώτε μικρές μπουκιές τις οποίες πρέπει να μασάτε καλά. Έτσι το στομάχι δεν επιβαρύνεται κατά τη πέψη.

- Σταματήστε την καθιστική ζωή. Περπατήστε. Και ακόμη και όταν έχετε φάει πολύ, προσπαθήστε να κάνετε μια βόλτα με τα πόδια. Θα βοηθήσει στην πέψη.

- Κόψτε τον καφέ αλλά και το αλκοόλ. Ή τουλάχιστον ελαττώστε τα. Επιδεινώνουν τα στομαχικά προβλήματα. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και το τσιγάρο το οποίο και αυτό είναι από τους κυριότερους παράγοντες για τα στομαχικά προβλήματα.

- Προσπαθήστε να μην τρώτε και στη συνέχεια να πέφτετε για ύπνο. Είτε μεσημεριανό, είτε νυχτερινό. Δώστε κάποιες ώρες στο στομάχι σαν να χωνέψει.


nvitromagazine.gr