ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Οι αγρότες από την Κουλούρα Ημαθίας, χωρίς τρακτέρ, σχημάτισαν το μεσημέρι ανθρώπινη αλυσίδα, κλείνοντας το ένα ρεύμα της Εγνατίας, προς τη Βέροια.

Η συμβολική αυτή κίνηση των αγροτών που διήρκησε μισή ώρα έγινε, όπως μετέδωσε ο Σκάι, σε συνεννόηση με την Αστυνομία.

Στις 12.00, άλλωστε, έληγε η διορία που έδωσαν στους αρμόδιους κυβερνητικούς θεσμούς, αγρότες της Β. Ελλάδας για κάποια θετική εξέλιξη στο θέμα της τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων και ζητημάτων που αφορούν το κόστος παραγωγής.

Για το υπόλοιπο της ημέρας δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Κώστας Λιολιόπουλος.

"Η ήπια αυτή κινητοποίηση είναι η αρχή άλλων, νέων και δυναμικών κινητοποιήσεων που πρόκειται να ακολουθήσουν" τόνισε ο κ. Λιολιόπουλος,

"Μάλλον η κυβέρνηση δεν μας έχει πάρει στα σοβαρά, αλλά συνετό θα ήταν το πράξει, καλώντας μας σε διάλογο, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή ", πρόσθεσε.

Στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας, βρίσκονται από χθες αγρότες από τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια, ενώ παραμένουν και τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου και άλλα δύο στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ