ΘΕΣΣΑΛΙΑ:<ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΤΕΡΤΙΠΙ > ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Κυβερνητικό τερτίπι» και απόπειρα της κυβέρνησης να σπάσει τα μπλόκα χαρακτηρίζουν αγροτοσυνδικαλιστές από τα μπλόκα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας τις αποφάσεις που έλαβε πριν από λίγο η σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.
Τονίζουν ότι οι διορθωτικές κινήσεις «δεν αποτελούν καν ασπιρίνη» για τον αγροτικό κόσμο και τονίζουν ότι θα συνεχίσουν και θα μαζικοποιήσουν τα μπλόκα. Επίσημες αντιδράσεις από τους αγροτικούς συλλόγους της χώρας αναμένονται τις επόμενες ώρες.
Συμβολικός αποκλεισμός της Εγνατίας
Περίπου 700 αγρότες, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα, απέκλεισαν συμβολικά γύρω στις 12 το μεσημέρι το δρόμο στην Εγνατία οδό για μία περίπου ώρα, στον κόμβο της Κουλούρας. Οι αγρότες είχαν προαναγγείλει για την κίνησή τους αυτή, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγές επί του φορολογικού νομοσχεδίου. Η κυκλοφορία στο σημείο επανέρχεται σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς. Αγροτικοί σύλλογοι από την Πελοπόννησο ετοιμάζονται να ανέβουν το Σάββατο στη Νίκαια για την σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Μπλόκων.
Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών και μέλος της Πρωτοβουλίας Κώστας Λιολιόπουλος, για το υπόλοιπο της ημέρας δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση. «Η ήπια αυτή κινητοποίηση είναι η αρχή άλλων, νέων και δυναμικών κινητοποιήσεων που πρόκειται να ακολουθήσουν» τόνισε ο κ. Λιολιόπουλος, προσθέτοντας: «Μάλλον η κυβέρνηση δεν μας έχει πάρει στα σοβαρά, αλλά συνετό θα ήταν το πράξει, καλώντας μας σε διάλογο, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή».
Υπενθυμίζεται ότι στον κόμβο της Κουλούρας βρίσκονται από την Τετάρτη αγρότες από τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια, ενώ παραμένουν και τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου και άλλα δύο στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου.
Μαζεύει κι άλλους αγρότες ο Μπούτας στη Νίκαια
Σημαντική ενίσχυση του μπλόκου της Νίκαιας όπου έχουν συγκεντρωθεί ήδη εκατοντάδες τρακτέρ, αναμένεται καθώς θα προσέλθουν αγρότες από τους νομούς Λαρίσης και Τρικάλων. Την ίδια ώρα, αυξάνεται και η μαζικότητα των μπλόκων της Πελοποννήσου, ειδικότερα της Αργολίδας και της Αχαίας.

candianews.gr